- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- Analóg fényképezés
- Milyen processzort vegyek?
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- bullseye: Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-05 13:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
boborján2
őstag
-
boborján2
őstag
-
boborján2
őstag
Néhányszor rápróbáltam, de mindig delete a vége.
Szerintem fölöslegesen túlcicomázott , apró betűméretek, és egyre jobban lassul/akad az app.
Sokkal több akar lenni ,mint ami kellene hogy legyen. Ló másik oldala kategória.(nyilvan nem használhatatlan ,de sebességben ami volt pár éve és ami lett az ultra gáz)
Jellyfin nem olyan csinos , cserébe átláthatóbb és megy gombnyomásra. Szóval a sokadik próba után még mindig a Jelly a befutó (nálam!)
-
boborján2
őstag
Telefon vs. tv másik kávéház. Előbbinél akár 1-2 nap után is hiányozhat az elfoglalt 24Gb még egy tv esetén valszeg egész élete alatt sem fog.
-
boborján2
őstag
Oké, de 11 gb???
Arra gondoltam még, hogy a szerviz menüben kellene teljes visszaállítását végezni, és akkor talán törlődne, ha tényleg nem a rendszer része. Mert ugyan a recoveryben csináltam a factory resetet, de ennek ellenére megmaradtak bizonyos beállítások (nem is értem hogyan). De gyanítom ez a tárhely bőven elég lesz, max. akkor csinálom meg, ha új FW-t teszek fel.Most komolyan ,nem mind1?
Működik ,használd és kész.
Majd ha akad,elfogy a hely (sosem fog!) , stb. akkor ráérsz nézegetni. -
boborján2
őstag
Ezen a ponton már én is chatgpt-t kérdeztem.
Szerinte C7K -ból van T653T01 és 0012T01 is.
Ugyanaz a tv (kívülről) ,de más a firmware ág.
A kettő nem fel felcserélhető egymással.Szóval ha a tévéd az mondja magáról ,hogy ő 0012T01 akkor elvileg 0012T01 firmware kell rá.
Kiemelve ,hogy ez mind chat gpt írás.Itt sajnos elengedem a kérdést, mert gpt barátunk is tévedhet. Azzt tanácsolom várd meg ,még valaki leírja mi az igazság és mit rakhatsz fel rá.
-
boborján2
őstag
-
boborján2
őstag
400-450 ezer ft környékén melyik a legjobb vétel most 75" és 85" méretben?
-
boborján2
őstag
De ha két különböző TV-n is jelentkezik a hiba, akkor nem értem, hogy miért a TV-kben keresi a hibát és nem a TVBoxban

Vagy én nem értek valamit ,vagy te ....
Azt írta holnap kipróbálja másik tévén.
Nekem ebből az jön le ,hogy idáig csak egy (tcl) készülékkel próbálta.
Vagy valamit félre olvastam? -
boborján2
őstag
Azt írtad, hogy egy 55C645 TV-n jelentkezik a probléma. Az oled TV?
Van egyáltalán a TCL-nek oled TV-je (abban a méretben)

Az övé a tcl , a tesójáé oled. Szerintem ez elég egyértelmű.
-
boborján2
őstag
Sziasztok. Szeretnék egy kis segítséget kérni. Mitől lehet az, hogy ha Xiaomi box gen3-on játszom le Disney+-on egy sorozatot akkor a sötét jeleneteknél vibrálás látható ha pedig tvn indítom a Disney+-t akkor semmi gond. Próbáltam másik kábellel de semmi változás. Valamilyen beállítási hiba lenne? Telóval csináltam felvételt amikor tvn és amikor boxon játszom le a sorozatot. Ez a box [link] és ez a tv [link] Tvm: 55C645
Egy ilyen értelmesebb tv-hez minek a külső box ,amikor natívan telepíthető a tv rendszerére?
Én 65C835 mellett próbáltam a gen2 boxot.
Lassabb,akadozósabb,bugosabb volt a box,főoeg DV tartalom esetén.Lehet nálad pörgősebb lenne a gen3 ,mint a tv?
-
boborján2
őstag
Sziasztok!
Ma jött meg az 55C7K, egyelőre szokni kell, főleg a magyar fordításokat a menüben
.
Mennyire megszokott, hogy lefagy a TV? Plex után próbáltam visszalépni a TV adásra és totál kifagyott, majd utána minden távirányító gombnyomást sorban végigcsinált.
Van valahol egy ajánlott képbeállítás hozzá?A plex egyre pénzéhesebb és egyre xarab.
Mostanában érezhető,hogy sokkal döcögősebb és több erőforrást zabál. Ettől függetlenül nalam fagyást nem okozott. Igaz már nagyon régen áttértem napi hasznalatban a jellyfinre,így nincs vele folytonos használatból eredő tapasztalatom. -
boborján2
őstag
Nekem 620.000880 van a 65C835 -ön és abszolút elégedett vagyok vele.
Ez volt az egyetlen firm. ami javította nálam a legnagyobb bugot.
DV film esetén csúszott a háttérvilágítás fényereje a jelenethez képest. -
boborján2
őstag
Ota frissités feltétele után javasolt gyári beállitás vissza állitás vagy nem szükséges kinek mi a tapasztalata?
Soha nem csináltam , sem telefonoknál sem a TCL tévénél sem. Minden műkidik , ahogy kell.
(Mondhatni csalán a se**emben ,ha egy rendszert újra be kell lakni/telepíteni
)@Vhiktor
Nekem c835 van otthon, azon egyetlen fw sem kevert bele a kalibracioba.
Nálam is C835 van és a kalibrált beállítások mindig megmaradtak. Ha jól emlékszem 3x tettem fel OTA frissítést USB -ről. -
boborján2
őstag
Ez így igaz,de ha azt nézzük hogy sok van egymás mellett, máris van valamennyi összehasonlítási alap, mert ugyanaz a környezet.
Én pl. az LG alsópolcos tévein még az életben nem láttam normális/nézhető képet semmilyen üzletben.
Annyira fakó és nulla a fekete mindegyiken hogy a sírás kerülget tőle. -
boborján2
őstag
Valszeg az a kapcsoló csak dísznek van a menüben,mert látszólag hasztalan.Úgy is azt csinál a gyártó amit akar.
Ilyen esetekben jön jól pl. a DNS-ből tiltás. Persze ez meg csak a felhasználók pár százalékának elérhető.
(pihole,adguard + eszköz + valamennyi hozzáértés) -
boborján2
őstag
Én a 65C835 -el úgy vagyok ,hogy ha esetleg átvertek ,akkor így jártam, de attól még rohadt jó képe és hangja van.
Nincs felhősödés , bevilágítás probléma , nincs indokolatlan rezonancia a tv dobozában, stb ...
(legutolsó firm. a DV -t is gatyába rázta)Bárcsak mindennel így vernének át a boltokban

-
boborján2
őstag
Nekem nagy visszatartó erő lenne, hogy nem telepíthetem a kedvenc lejátszóimat, ezáltal valszeg nem is lenne meg az a tudás hogy bármit bárhonnan le tudna játszani, teljesen testreszabott felirattal.
+A DV hiánya csak hab lenne a (negatív) tortán. -
boborján2
őstag
Az, hogy valami visszanézhető vagy sem, sok esetben a sugárzásra kötött szerződés is befolyásolja.
Pl. régebben ha emlékszel, az M4 olyan szerződést kötött, hogy csak földi sugárzás a közvetíthette a futamokat online nem.
Aztán a sok felháborodást követően a következő évtől már olyat kötöttek, hogy mehetett online is. Szerintem az F1 lehet szerződés szerint nem visszanézhető, és ezért is szokták ismételni pl. a hajnali futamokat. De a neten mindig fent vannak nem hivatalos online vagy "virágbolti" oldalakon.Az m4 sporton kompletten nincs visszanézhetőség one family tv esetén.
-
boborján2
őstag
Én csak most kerültem erre, mert nem volt gondom de az amit írtál, az épp a tv-hez kapcsolódóan lehet software, hardware, kijelző hiba. Na hát a méltán híres antiktv appnak meg azon kívül, hogy ingyen adták, semmi köze nincs a tévéhez. Ha netflixet adtak volna hozzá akkor hova írnál? A netflix-szel kapcsolatos topikba, vagy a tévé topikjába? Ahelyett az app helyett felpattintasz egy kodit egy jó repoval, vagy egy iptv lejátszót és no problem.

Ha bármi nem megy adott téven ,az épp mindkét topikban megállhatja a helyét. (app és tv márka)
A kodit a jó repoval inkább hagyjuk, lehet neked vagy nekem valóban egy felpattintás , másnak viszont 2 nap utánaolvasás , a mit,hogyan és miért kérdésekre.
Hozzáteszem ,nekem sem a kedvencem ,nem is használom.
-
boborján2
őstag
Nem lehet visszatérni a korábbi témákhoz, a topik témákhoz és a korábbi színvonalhoz?
Nem baj az ha pár napig nincs HSz, mert sokszor a hallgatás értékesebb....
Mostanában kicsit olyan érzésem van ebben a topikban, mint 3 hete mikor egy vidéki panzióban a reggeli mellé be volt kapcsolva a TV és éppen a Hal a tortán műsor ment és azt kellett hallgatni.....Véleményen szerint abszolút releváns volt a téma a topikban , hiszen egy TCL tévén használhatatlan volt egy streaming app, amit ráadásul direkt a vásárlás mellé adtak.Bár utóbbi csak mellékszál.
Ha ez nem fér bele a topikba ,akkor igazából bármilyen applikáció hibájával kapcsolatban semmi sem.
pl. 10000x elolvastam a C805 dömping alatt ,hogy melyik film hagyadik másodpercénél keresik az akadozást, vagy hogy a mittudomén melyik filmben a mikulás feje milyen szinű. Na ez a téma nem 10 hozzászólás volt. Szóval ha az elfért , akkor ennek is el kell, hiszen szorosan TCL tv téma. -
boborján2
őstag
Az a baj ,hogy ez sem teljesen igaz, mert weben ,android telefonon , esetlég másik tévén ,biztosan használható.
Ember legyen a talpán aki itt igazságot tesz.
Egyébjént jelezd az antik tv-nek ,hogy mi a baj, még az is lehet hogy egy gyors update-el gatyába rázzák.
Az viszont biztos hogy ha az alzával harcolsz az sehova nem fog vezetni.
-
boborján2
őstag
-
boborján2
őstag
Nalam sem megy 835 -ön.
"Failled to connect server" vagy valami hasonló.
Mondom semmi gond majd megy chomecast módban, de nem mert az sincs benne. -
boborján2
őstag
Szerintem ezt engedd el, az alzának nem sok köze van az antik tv-hez. Leginkább az ő hibájuk ,hogy nem tudnak szoftvert fejleszteni.
-
boborján2
őstag
-
boborján2
őstag
65C835 -re óriási javulást hozott a V8-T615T03-LF1V620 firm.
Úgy néz ki teljesen megszűnt DV film esetén a jelenet és a fényerő váltásnak a néhány miliszekudumos elcsúszása. Most teljesen szinkronban van és már nem zavaró a DV filmet fogyasztani.
Remélem így is marad. -
boborján2
őstag
Bocsi, de inkább a szemünknek hiszünk... Kb a csatorna logója élesebb picivel és ennyi.
Nálatok valami nem kerek. Amennyivel több pixel jut a logóra , pont annyivan több jut mindenre.
Nálam nagyon szembetűnő az SD vs HD különbség.
-
boborján2
őstag
Ez valószínűleg a szolgáltató hibája, de a hd-k szinte semmivel se jobbak az sd csatiknál, így nem vagyok velük előrébb.
És mivel egy pici faluban lakom távol minden várostól, ez aligha fog változni...Már hogyne lennének jobbak. Szemmel látható a különbség bármilyen tévén.
Legalábbis one family tv csomag (itpv) esetén. -
boborján2
őstag
Sziasztok!
Sikerült féltéglásítanom az 55c645x1 tipusú tévém, recovery félig bejön adbvel de nem tudok belépni a menübe, nincs parancs feliratnál bármit csinálok újraindul. Maradt az újratelepítés. Melyik img most a bestbuy és honnan? Tcl oldala kuka, tg-n nem igazán találok, egy lengyel fb csoportban láttam ami driveos v647. Ez jó lehet nekem? Aztán majd ota-n feldobja a frissítést. Nem téglásítanám ha nem szükséges, gyerekek így is lekapják a fejem🫤Ezt hogy sikerült összehozni?
-
boborján2
őstag
"kihelyezett boxokat cserélni"
Ezt biztos nem kell, hiszen az összes box 4K kompatibilis már pár éve, különben nem adna ki 4K felbontást TungurKnivur Telekomos doboza sem HDMI-n

"A nagyobb méretből egyenesen arányos,hogy ugyanennyivel több a bitrate amit át kell tolni a júzernek."
Még ez se lenne akkora probléma, hiszen már kisebb városokban is van 250Mbit+-os net, így simán belefér 20-30Mbit a TV adásnak a mostani 10Mbit helyett.
Inkabb úgy helyes hogy a pár éve bevezetett android box már 4K kompatibilis, de ez abszolút nem egyenlő azzal ,hogy mindenkinél ez van.
Tudomásom szerint még nem volt a teljes előfizetői bázis kényszerítve a cserére. Sőt talán még telefonon ma is kérhető a régi iptv+win ce box , ami max 1080i.
+kérdés mi a helyzet a többi szolgaltatóval,mert ez csak a tékom és mellette vannak mások is.
-
boborján2
őstag
Én ezt megértem, az árak eléggé el vannak szállva és ha az ember előfizet mindenre, akkor combos tud lenni a hó végi számla. Csak ezzel az a probléma, hogy az emberek veszik a 4K tévét, de nem használják ki. Alapnak kellene lennie már 2026ban a 4K-nak, nem is kellene külön csomagba tenni streamingen sem, hanem ennek kellene lennie a standardnek. Én így gondolom.
Ezzel csak annyi a problem ,hogy a 4K 2x-3x annyi tárhelyet igényel
(random ránéztem egy netflix filmre és sorozat évadra)
A nagyobb méretből egyenesen arányos,hogy ugyanennyivel több a bitrate amit át kell tolni a júzernek.A tévécsatornákról meg nem is beszélve. Összes stúdiót 4K optimalizálni , kamerákat lecserélni , tárhely kapacitást durván megemelni, gondolom a 4K tartalmat nekik is dragábban adnák , stb... És persze mindezt ismét el kell valahogy juttatni a felhasználóhoz ,ahol máris képbe kerül, hogy a szolgáltatóknak is kapacitást kell bővíteni , encodereket cserélni , kihelyezett boxokat cserélni, fejállomások közötti gerinc kapacitást emelni, stb...
Véleményem szerint a tv adások default 4K -ra cseréje nagyon nagyon messze van. Azt hamarabb el tudom képzelni ,hogy esetleg valamelyik streaming megpróbál húzni egy nagyot és alap lesz a 4K ,felár nélkül.
-
boborján2
őstag
Pont nemrég volt szó róla, hogy a Telekom szolgáltatási területén sávszélesség-hiány miatt sokszor lekonvertálják az adás minőségét
Csak xDSL esetén!
-
boborján2
őstag
Ez nem igaz. Azt jelenti, hogy hazudtam. Ezért írtam, hogy mégis mit képzel magáról. 43" 4K-s monitorom van. Azon is látom, hogy nem olyan éles a kép, mint a TV-n. Olyan mosott, "szőrös". Gondolom azért, mert ki kellene találni 8 millió pixelnek, hogy merre mozog 2 millió.
Illetve rajta kívül van még valaki, aki fizetős dolgokat tukmál Prohardver tagokra? Én nem tudok róla. Ha tudtok, légy szíves írjátok meg. Itt mindenki ingyen segít a többinek, tudását megosztva.Az uraság úgylátom népszerű lesz ebben a topikban!
Illetve rajta kívül van még valaki, aki fizetős dolgokat tukmál Prohardver tagokra?
. -
boborján2
őstag
Próbáld ki, SD, FHD adás biztos jobb lesz rajta, mit 4K-n. Ha nem jó akkor visszaküldöd. Igaz ez két kicsi webshop, lehet nehézkes a folyamat.
Vhiktor ilyet nem írj. Mit képzelsz te magadról, ki vagy te, a megfellebbezhetetlen döntőbíró? Ki van még rajtad kívül aki azt állítja, hogy az SD, FHD anyag ugyanolyan 4K-n, mint FHD-n?
4db 4K-s TV-t hasonlítottam össze az FHD TV-mel. TV adásnál, SD, FHD videónál minden esetben jobb volt az FHD. Eleve, hogy lehetne 2millió pixel ugyanolyan éles 8 millió pixelre felskálázva? Most is láttam, hogy az 55 C6K TV adás esetén gyengébb, mint a TV-m.
Mondjuk én!

Bár az SD az nem ,de ugyanazzal a one mediaboxal nézve a one iptv FHD adását , ránézésre ugyanazt kapom a régebbi 100párcentis FHD tévén ,mint a 65" 4K TCL tévén.
Hangsúlyozom , ránézésre/érzésre.
Ha a pixeleket elkezdem számolni ,akkor nyilván nem jön ki a matek.Egyébként ez teljesen meddő vita, mert ez egyéni preferencia kérdése. Hogy ki mennyire van ráfagyva a minőségre ,az minden embernél más és más.
Én pl. ahogy írtam kb. igyanazt látom, a feleségem méginkább. Te meg ennek pont az ellenkezője vagy.Vhiktort meg fölösleges ekézned! Ő is csak egy ember ,mint mi és ő is másként éli meg a minöséget.
Nem mellesleg, gondolom azt azért tudod ,hogy szakmailag magyarországon az egyik legjobb.
Sajnálnám ha az ilyen beszólogatások miatt ,hátat fordítana a fórumnak!
(az utóbbit azt hiszem írhatom nagyon sok fórumozó nevében!!) -
boborján2
őstag
Melyik firm van rajta?
Nekem C6K TV-n v545 szofttal világított a fehér LED kikapcsolt állapotban is, v590-el csak bekapcsolt állapotban világít

835 -ön állítható hogy kikapcsolva mit csináljon a led.
-
boborján2
őstag
1 éve cserélték a boxot korszerűbbre, elvileg az okés.
A kábel ugyanaz, mint az előző tévénél, azzal annyi volt, hogy a c7k-nál egy-egy pillanatra elsötétült a kép (a régi tvnél nem
), de másikkal helyettesítettem és most nincs elsötétülés (képminőség ugyanaz).
Igazából két probléma van:
1. az 55"-ös c7k sdr képe gyengébb (színek, élesség) a régi 42-es lg-nél
2. a hd csatornák (van belőle 75) semmivel se szebbek, mint ugyanazok hd nélkül (ez a régi lg-nél is így volt)
Holnap érdeklődök a tkomnál, mert nem tiszta, hogy a "telekom tv" és az "ip tv" mit is fednek és hogy nekünk melyik is van tulajdonképp...(ez a tkom oldalán sem derül ki...)Írd meg a box + neted tipusát és abból bármikor kiderül melyik tv előfizetésed van.
Régebben volt a telekomál olyan megoldás ,hogy aki őskövület ADSL-en (értsd: nagyon lassú net) volt az SD -re visszabutítva kapta a HD streamet is.
Egyébként a telekom tv = iptv , amikor bevezették pár éve az android alapú boxokat, akkor átkeresztelték telekom tv-re. Egyébként optikán,koaxon VDSL -en (utóbbi ha tudja az értelmezhető net sebességet) ,akkor pont ugyanazt a streamet kapja minden végpont. Így a lényegi különbség az elnevezés és a box tipusa. iptv= win ce alapú , nagyon stabil de öreg box. telekom tv=android box , amivel esetenként vannak anomáliák
Az alábbi dolgok miatt nem látsz különbséget az SD és a HD között.
1. box SD felbontáson van
2. box HD felbontáson van, de RCA/SCART kábellel van a tévére kötve
2. őskövület ADSL a neted (iptv esetén)
3. a telekom által évek óta nem értékesített ,ma már ingyenes dvb-c adásokat nézed, mert még egyes területeken a koaxon jelen van pár SD csatorna
4.minden rendben , de rossz a szemed -
boborján2
őstag
Akkor valami jó izmos konfigod van.
Próbáltam a topaz videot i5 12400f,RTX4060,32Gb ram. (nem egy erőmű, de nem is a legalja)Régebbi kézikamerás SD videoból viszonylag gyorsan kiszedi a kézremegést egyéb hibákat. De ha a felbontást is felcsavarom ,akkor vidáman elmehetek egy bográcsost is megfőzni ,mert nem kapkodja el.
-
boborján2
őstag
-
boborján2
őstag
Sok sikert hozzá a telekomos android (agyf*sz) boxal
-
boborján2
őstag
Én elég sok sportműsort nézek külföldi, leginkább amerikai forrásokból. És amikor egy World Series meccset már lehet nézni 4K 60fps-sel talán még HDR-ben is. Akkor nem igen kell gondolkodni, hogy melyik minőséget választom. De ugyan ez igaz az NHL meccsekre is. Ahol ráadásul áldás is a 60fps. Ahogy az Olimpia is Max alkalmazásban 50fps. Igaz, hiába írja ki az alkalmazás, hogy HDR is elérhető, nálam még egyszer sem írta ki az olimpia alatt a tévé, hogy átváltott HDR-be.
Ugyanakkor, hogy árnyaljam a képet, a SportTV Alley-Oop és Trash Talk műsorait meg Airplay-en keresztül szoktam nézni telefonos Telekom TV GO alkalmazásról. Az azért nem a minőség csúcsa.
Ugyan én utálom a focit, de a Fox Sports a foci világbajnokságot is 4K-ban fogja közvetíteni. Ehhez képest itthon a köztévé FHD?
De most ahogy hallom, van az Eurosportnak 4k csatornája. Talán az az első itthon? Én azt is HBO vagy Max alkalmazásból nézem már évek óta.
Pár éve van a telekomnál 4k csomag.
eurosport/love nature/travel xp ezek 4k csatornák és elvileg HDR mind. -
boborján2
őstag
Köszönöm
Szomorú, hogy ezt TV OS szinten nem tudják megoldani. Van kiváló külső boxom, de nyilván nem lett volna rossz, ha a TV OS is támogatja.
AFR nélkül én nem tudok semmit sem nézni... 50Hz-en nézni egy 24-es tartalmat büntetés... Lossless és atmos hang hiánya szintén kizáró ok.Szerintetek a 65C7K kapható lesz még április végén, másju elején? Akkora biztos elkészül a szoba, ahova kerülne. Ha most veszem meg, elég szívás lenne kerülgetni a dobozt... És rendesen kipróbálni sem tudnám, ami szívás.
65C835 -el próbáltam ugyanazt a tartalmat külső boxal AFR-el és a tv belső lejátszójával.
Bárhogy néztem ,gyakorlatilag ugyanaz a végeredmény.
Bar hozzátartozik ,hogy a mozgásjavítás algoritmust én eléggé felcsavarva használom.Ennek viszont abszolút ellentéte egy masik rági samsung led tv. Ott A belső lejátszóval a 24 fps film egy nézhetetlen szaggatás az oldalirányú mozgásoknák , viszont boxal AFR-el valamennyire nézhető.
A mozgásjavítás hiánya miatt számomra ott is szemkifolyós hosszabb távon, mert már annyira ráálltam a sima mozgás megjelenítésre. -
boborján2
őstag
Na van akinek van esze is ebben a csoportban nyilván elütöttem azért annyira hülye nem vagyok hogy png fájlal frissitsek...
Csak neked nincs! Nem azért mert elütötted , hanem azért ahogy viselkedsz!
-
boborján2
őstag
Korábban a TV -k nem kifejezetten moziélményt akartak nyújtani. Illetve voltak ilyenek, de az az átlagból kilógott. És itt most csak a hangra gondolok. Prioritás volt beszédhang, és a magas.
Mostanában próbálnak ebben fejlődni, csak meg akarják erőszakolni a fizikát. Ami a legtöbb TV -nél szerintem egyszerűen nem működik. Ennek az eredménye az, hogy például egy beszélgetés sokkal kevésbé érthető, mint egy 10-15 évvel ezelőtti TV -nél. Mert az effektek vagy a zene elnyomja. Vagy éppen túl mély a beszédhang és nem lehet megfelelően érteni. Meg szerintem sokszor a gyári beállítás sem túl jó.
A Dűne az egy speciális eset, de erről már korábban is írtam. Normál TV hang ahhoz kevés, de amúgy is rengeteg a panasz rá, hogy nem érthető a beszéd az effektek miatt. Moziban is. Meg a kva suttogás... szóval nem mindig a TV a hibás mindenért.
De az tény, hogy sok TV küzd azzal, hogy nem lehet normálisan érteni a beszédet. Meg emelett lehet az is, hogy bizonyos méreteken rosszabb, például tervezési hiba miatt.
Szerk.:
Illetve kiemelem, ismétlem...nem minden TV szar e tekintetben. Bizonyos filmeknél, műsoroknál is vannak gondok rendesen.Ez a keverésen is nagyban múlik.
Én csak stereoban hallgatok mindent ,de általában netfilx filmeknél van az, hogy a lejátszóban a center sávot fel kell csavarni mert nem hallani a párbeszédeket. -
boborján2
őstag
A 8bit+frc lényegében a temus 10bit
Úgy írják le legtöbbször ,hogy 10bites hatás. Ha jól működik akkor elvileg nehéz észrevenni.
-
boborján2
őstag
-
boborján2
őstag
Az interaktív box, amit a Vodatól "örökölt" a One. Bár lehet ebből is van több fajta kisebb/nagyobb eltéréssel, de szerintem a gyártó ugyanaz.
Nekem is az van, amihez csak az ethernet kábel kellett, és már működött is. Annak ellenére, hogy van rajta koax.
Amikor bekötötték a szerelők erősködtek, hogy kell a koax kábel. Sajnos én nem voltam otthon, hogy elmondhassam nekik ez hülyeség, és igazam is lett.
Lehet a tiéd másik típus. Nem próbáltad még koax nélkül?
Ez a típus:
Sagemcom DCI 362Ez nem ennyire fekete vagy fehér.
Alapesetben az interaktív boxnak kell a koax ha az előfizetői végponton dvb-c és net van.
Amennyiben teljes OTT módban megy , az hibás konfiguráció a szolgáltatói oldalon.
Ha így jó akkor örülj neki. Egyébként elvileg így a minőség is jobb. -
boborján2
őstag
Ez azért érdekes , mert a one opikban már többen cserélték az interaktív boxot pro-ra vagy soundboxra. A weboldal valszeg félrevezet és telefonon kellene rendelned.
Illetve nélam OTT (IPTV)van vario csomagban , így a DVB-C részét nem látom ha belépek.
-
boborján2
őstag
Van igen, majd vargalex vagy valaki jön és leírja, de szerintem a Kodi topikban is szívesen segítenek neki.
Szerk.:
TV boxból, ha nem valami normálisabbat adtak neki korábban, akkor nem igazán van választék. De rá kell kérdezni hogy állnak most, mert már egy ideje készlethiányos mind a 3, amit érdemes elhozni tőlük...készlethiányos mind a 3, amit érdemes elhozni tőlük...
Három féle van összesen, vagyis kettő , mert a vodától örökölt mediabox szerintem egyébként sem rendehető már. Maradt az androidos pro és soundbox.
-
boborján2
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy TLC 55C735 TV-re az OneTV appot fel lehet valahogy varázsolni? Google Play nem kínálja fel, ismeretlen forrást próbáltam, de nem indul az alkalmazás. Lenne valakinek apk fájl ami tuti működik is TLC TV-n.( Privátban is jöhet, ha valaki tud segíteni.) Köszönöm!
Nem létezik apk ami elindul.
Én úgy olvastam a kodihoz van valami vodatv addon ami megy (saját felelősségre).Az ilyen gányolás helyett ,szerintem sokkal többet ér egy hivatalos box a one-tól, bekapcsolod működik.
-
boborján2
őstag
Használtam mindkettőn. Valóban jobb a kábel (USB3-gigabit lan adapterrel) ha instabil a wifi. Ha jó a wifi akkor tök mind1.
Nekem wifin van , 5Ghz AC , a legdurvább remuxolat is megeszi szinte nulla puffereléssel. -
boborján2
őstag
Sziasztok!
Amióta C6K van itthon az úgynevezett legnagyobb magyar "trackerren" a HDR10 filmtartalmakat preferálom. Az egyik legmegbízhatóbb "rilízer" anyagaival sose volt gondom. Indítom a filmet a TV pedig a bal felső sarokban felismeri és kiírja, hogy HDR10 tartalmat látok.
Viszont most adott egy film, aminél a jelenetváltásoknál (vágásoknál) újra meg újra kiírja, hogy HDR10-et vetít ezáltal folyamatosan döccen is a film, akad egyet azon a pontokon. Tapasztalt valaki ilyet? Ki lehet kapcsolni a HDR-t?
Köszi.
Egy rilíznévvel talán előrébb lennénk.
-
boborján2
őstag
Mindegyik tud szép lenni, nagyon sok múlik a készítőkön. Nagyon jó minőségű HDR10-et is előfordul, ahogy nagyon sz@r DV is, utóbbi esetében nagyon sok az olyan változat, ami valójában HDR10. Jelenleg valóban könnyebb szebb Dolby Vision anyagot találni, de megfelelő képességgel rendelkező szakemberek képesek lehetnek egyszerű HDR-ből is kihozni a maximumot. Egyébként a HDR10+ is tud olyan lenni, mint egy DV, viszont itt is fontos, hogy a lejátszó és a megjelenítő is képes legyen a pontos megjelenítésre.
Megértem, hogy sokan lefelé váltanak, nem erre "szerződtettek", én is hasonlók miatt váltottam alacsonyabb csomagra.Egy másik topikban épp ezt fejtegettem.
Jól le lettem oltva ,mert merészeltem azt mondani ,egy samsung oled tulajnak ,aki rá van fagyva a 4k HDR remuxolra ,hogy bizony akad olyan HDR10 vagy DV is ami nem hozzátesz,hanem egyszerűen xar és jobb az SDR verzió.
Természetesen én voltam a hülye ,meg a gagyi kínai 4éve megjelent tévém. (65C835 vhiktor fizetős beállításaival)
Más
A D+ -nál ez egy elég jelentős visszalápés.
Kíváncsi vagyok mi lesz a következő lépésük,annak ellenére is hogy már régen nincs előfizetésem.Jelenleg skyshowtime premium van a tartalmai miatt, de az meg azzal sz.pat hogy még HDR10 sincs a tévémen egy árva tartalommal sem a natív appban.
Még a korábban itt tárgyalt telefonos cast funkcióval sem. -
boborján2
őstag
Értem hogy iróniából írtad, de attól még nem értek egyet 65"-os "szabállyal".
Gondolom ezt a kereskedők terjesztették el
de attól még nem értek egyet 65"-os "szabállyal".
Ahogyan én sem azzal , hogy egy meglévő házimozi szett/sounbar helyett megszolnak, hogy a tv hangszóróit hallgatom.
Egyébként a 65" vételkor óriás volt, ma már nem az , lehet hogy már egyel nagyobbra hajtanék ha kellene vmit venni.
-
boborján2
őstag
Miért nem 65" ? Ha már tévét vesz az ember , szerintem ez a minimum méret.
Ugyan miért? Nem mindenki táncteremben nézi.
Mi 42"-t nézünk 3-4 m-ről egy évtizede (korábban még kisebb volt). Mivel kiért, ezért most veszünk újat, ami 50-55" lesz, de már az is scifi méret, teljesen felesleges pénzkidobás a nagyobb.
Vagy a tv méret is az a kategória, mint a nagyobb autó/napelem/nagyobb (mű)dudás barinő?
Örülök , a reakciódnak.
Miért nem 65" ?
Kis iróniával , csupán azért írtam , mert furának találta a kollága , hogy van egy házomizi erősítő , ami adott esetben ki van kapcsolva és a tv hangszórói szólnak.
Ezért gondoltam írok én is valamit , ami meg nekem fura. -
boborján2
őstag
Nekem meg ez a fura! Miért nem 65" ? Ha már tévét vesz az ember , szerintem ez a minimum méret.
Esetleg nálad is felmerült olyan körülmény , ami miatt neked nem az a jó ami másnak?
de ezen nem veszünk össze
Nyilván nem fogunk , csak nem vágom miért nem fogadod el, hogy valakinek más a jó., másként másik eszközöket használ.
A fentieket ne vedd komolyan , csak példának írtam, mert ez is ugyanaz, csak visszafelé. -
boborján2
őstag
-
boborján2
őstag
-
boborján2
őstag
-
boborján2
őstag
Hogy rosszabb minőségű legyen a hang
Tényleg érthetetlen, hogy azért veszünk soundbar-t, hogy jobb legyen a TV hangjánál, de valamiért továbbra is akarjuk hallani a TV gagyibb hangját."s kényelmesen hallhatő hangerőn a mély nagyon "dörmög" az ő alvásához."
Nem kell bedőlni ezeknek az olcsó 2.1-es soundbaroknak. Ami dörmög, az ipari hulladék vagy nincs helyünk a mélynyomó rendes elhelyezésére és az egész szoba rezonanciakatasztrófa lesz, ami túlzottan kiemeli a mélyhangokat. Ez utóbbi esetben ne vegyünk mélynyomós soundbar-t, bőven elég egy 2.0-ás vagy akár egy 2.0-ás rendes optikai bemenetes hangfal, ami tisztább hangot fog közvetíteni.
Meséld már el kérlek , hogy nekem/nekünk mi a jó, miért nem jó úgy, ahogy másnak. Imádom

Egyébként nem sounbar , hanem házimozi erősítő...
Részben visszavonom amit írtam, tegnap felraktam a v620 firmware-t.
Most néztem és ebben már nem kell külön kapcsolni, lett egy automatikus mód , ahol a tv hangszórói mellett optikán is kijön a hang. -
boborján2
őstag
Nagyon egyszerű, mert a legkisebb gyerkőc még délben alszik, általában ott, ahol a tv van és kényelmesen hallhatő hangerőn a mély nagyon "dörmög" az ő alvásához.
Este ha meg épp midenki is alszik és néznék valamit , akkor szintén zenész.
Vannak igények.
Nem érzem azt hogy ez akkora nagy igény volna. -
boborján2
őstag
Nálam is ...va idegesítő,hogy nem szól egyszerre az optián csatlakoztatott erősítő és a tv hangszóró.
Menüben kell váltogatni.Mennyivel egyszerűbb volna ,ha csak a hangerőt kellene egyiken vagy másikon szabályozni, attól függően melyiket akarom hallgatni.
Szóval nem az a lényeg hogy egyszerre szóljon,hanem hogy egyszerre tudjon szólni,a fentiek miatt.Gondolom a kolléga is így van vele.
-
boborján2
őstag
Tudja valaki hogy ha felteszek egy Kodit engedi a tv felrakni a kiegészitő kodi appokat hozzá? Illetve az érdekelne hogy van e mód arra hogy az automata frissitést letiltsuk valahogy mert hiába van kikapcsolva csak lefrissiti magát a tv...
Odáig értem hogy kodi ,de mik azok a kiegészítő kodi appok??
Frissítést letiltani úgy lehet ,hogy pl. dns szűrésben tiltod a tcl domain neveket ,amit a tv el akar érni hogy a frissítést lekérje.
-
boborján2
őstag
Én szelektívbe raktam 1 hónap után.
Egyszerűen nem vagyok hajlandó egy óriás kartondobozt tárolni.
Eladni úgy sem fogom. Ha meg szervízeltetni kell ,akkor majd lesz valahogy. -
boborján2
őstag
Linkelt itt valaki egy techdemó 4K videót. Brutális a minősége, tökéletesek a színek, a kontrasz, a részletesség, mindenki le van nyűgözve tőle

A hossza 13 perc, a benne lévő 5.1 DolbyVision hanggal együtt a videofájl mérete 2,3 GB.
Tehát ha egy film ilyen szuper minőségű és mondjuk 130 perces, akkor is bele kell férnie 25 GB-ba

Ha ennél nagyobb a mérete, akkor az nem a kép minősége miatt van, hanem egyéb dolgokat (több hangcsatorna, stb) is belekódoltak

Ha ennél nagyobb a mérete, akkor az nem a kép minősége miatt van, hanem egyéb dolgokat (több hangcsatorna, stb) is belekódoltak
Az nfo és/vagy a bitrate szó az ami a barátod lesz , ha van kedved utánanézni.

Esetleg mediainfo,mkvtoolnix is segithet rajtad. -
boborján2
őstag
Most biztosan sokan megköveztek de átlagban a tv árának kb. tizedét, huszadát költitek egy butább távirányítóra, ahol még hetente cserélhettek elemet is, közben meg megy a fillérezgetés, kuponozgatás...
43182vidaila:
pl.: Ingyen itt, a többi pedig pénzkidobás.Most az miért törvényszerű hogy egy drágább tévéhez , drága távirányító kell, teljes áron kedvezmények nélkül?
Magyarra fordítva miért fizessen bárki x forintot , ha fizethet x-4000 forintot? (csak momdtam egy példát....)
Nem vágom, hogy ez neked miért nem teljesen logikus!Azt sem értem melyik távirányítóban kell hetente elemet cserélni. Két éve vettem a tévét és a gyári bt távban szerintem 1x vagy 2x cseréltem.
SZERK: Ja , a világítósban. Az lehet, nekem arra semmi szükségem , sőt garantáltan zavarna.
-
boborján2
őstag
Passz, véletlenül sikerült, felkeltem kellett valami háttérzaj, távirányítót lusta voltam megkeresni. Aztán mivel kéznél volt a telóm indítottam egy random filmet (Így neveld a sárkányodat 2025) és láttam bal felül a HDR 10 feliratot. Ezt utána megismételtem hátha csak szerencsém volt, de nem. Működik. Muszáj megkérdeznem, hogy prémium csomagod van e.
Szerk: most ránéztem megint, hátha csak ez az egy film megy így, de pl a Wicked is HDR. Szóval nem tudom. Ha nekem működik elvileg mindenkinek mennie kellene normálisan. Egy TCL 55C805 az alany, v590 fw és egy noname T Phone 2 5G pro telóról nyomom
Most próbáltam ki. Nekem prémium csomagom van , de ugyanúgy 1080p SDR, mint ha natív appból indítanám.
65C835 -
boborján2
őstag
Nekem az a baj, hogy ha pl megnézed ezt a jelenetet 24 és 60 FPS-el, akkor a 60 FPS számomra nem olyan, mintha egy filmjelenetet néznék, hanem mintha egy videójáték átvezető animációját. Vagy ha nem ennyire CGI jelenetetről van szó, hanem normál körülmények között embereket vesz a kamera, akkor meg olyan, mintha egy színdarabot látnék.
Nekem ezzel semmi bajom.
-
boborján2
őstag
-
boborján2
őstag
Én attól kapok instant idegrángást, amikor meglátok valahol egy tv-t és mindenféle mozgásjavító az egekbe van állítva. Mintha viaszbábuk mozognának egy művi szappanoperában, olyan tőle egy random film bármely jelenete, akciójelenetekről nem is beszélve. Annyira színpadi lesz tőle, hogy kb akaratlanul nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy ez egy film, kb azt várom, hogy mikor jelenik meg a kamera, meg a filmes kellékek a jelenet közben.
Az nálam is olyan , bár nem maxon, inkább aranyközépúton használom mostanában. (volt hogy maxon ment és azon is maradna ,ha nem hibázna bele) Ne legyen szaggatás mert az nézhetetlen , viszont ne is hibázzon bele a megjelenítésbe a gyors mozgásnál.
Sokszor olvasom ezt a szappanopera meg viaszbabú effektust, hát nekem abszolút nincs ilyen érzésem.
Az oldalilányú kameramozgás szaggatásánál viszont nincs undorítóbb dolog (nekem) -
boborján2
őstag
+1
Mondjuk a kolléga nem tudom míért gondolja ,hogy full sárgában nézem a tévét vagy sárga lámpáim vannak.
Attól mert nem kék, nem azt jelenti hogy sárga.Az biztos, hogy a jól beállított TCL mellett ,ha más tv-t látok ,mondjuk anyukámnál vagy haveroknál (mind kalibrálatlanés egyedileg van random személyre szabva) , egyszerűen nézhetetlenül rossz. Szemem kifolyik mindegyiktől.
-
boborján2
őstag
Nem véletlen, hogy a hagyományos, sárgás fényű autólámpák helyett mindenki a fehérebb fényű, kékre színezett üveges izzókat rakja be a hagyományos lámpatestekbe.
(Pedig ezeknek általában kisebb a fényereje, pont a kék festék miatt
)Ott még talán elmegy , mert nem durván hideg fehér.
De pl. amikor a lakásban egy led lámpa kéken világít, mert annyira hidegfehér ,ott nem tudok megmaradni.
Vagy most épp a céges autóba került belső világításnak led és csak abszolút hideg fehéret tudtak bele venni, hát nem kellemes.Egyébként amikor a 835-re megvettem Vhiktor beállításait és eltűnt az a kékes beütés elég furcsa volt.
Mára viszont megszoktam és nagyon f@sz@.
Sőt a másik szobában régebbi sima led tévét nézve már nincs is kedvem azon befejezni egy sorozat részt,ha a nagy tv előtt bealszik az asszony, annyira botrány hideg a képe. -
boborján2
őstag
A kutya mindenit neki... Te egy technikai géniusz vagy.
Driod tv-t ,vagy bármilyet ,akár kihúzgalhatod a konektorból is. A büdös eletbe aemmi baja nem lesz.
-
boborján2
őstag
Lényegtelen kinek a felügyelete alatt zajlott, sz@rból várat nem lehet epíteni.
A film elvileg 35mm szalagra forgott amit simán lehet natív 4K-ra szkenelni, de a CGI és utómunka 2K-ban készült, legalábbis ott ahol belenyúltak. Ebből hibátlan 4K-t egy mai fullos AI sem tudna csinálni.
-
boborján2
őstag
A c805ös tv-m a Gyűrűk ura trilógiát a 110-120Gb-os-t elindítja, de utána ,meg áll ---ha bele tekerek akkor épp ott fagy ki
Itt inkább a filmekkel van gond (meg a 4terrával
nem tudom mennyivel nagyobb az áram felvétele mint egy 500as vagy 1000es hddnek ),amúgy én csak a gyári lejátszót használom, de a többi se látszotta le (vlc,kodi).Van vagy 7db külső hdd-m( hgst,seagate,WD mind használt laptopból külső tokba 100%osak, és csak tárolás, nem írom újra őket, nincs töredezettség se így) válogatott 4K filmekkel , talán ha kettő filmet kellett újra letölteni, mert nem tudta lejátszani azt a verziót , amúgy jópár 70-80gb film van. Ezt a trilógiát elég lett volna kissebb terjedelemben letölteni, mert nem 4Kban készült, sose fog az lenni. Amúgy van egy hisense u8qf tv-m, annak meg se kottyan 
Dobt át mi a release pontos neve és majd ránézek én is 835-el hogy viselkedik. Bár lehet teljesen fölösleges ,mert én nasról streamelek , így még soha semmi gond nem volt semmivel sem a mérete miatt.Beletekerés is megy gombnyomásra.
-
boborján2
őstag
Én is erre jutottam, 55C6K-val. Bár sokkal jobb a hangja, mint az 50C6K TV-nknek, az tényleg katasztrófa, hiába C6K az is, teljesen más a hangcucc benne, sokkal rosszabb. Még jó, hogy ahhoz egy 5.1-es nagyobb házimozi erősítő van 6 hangszóróval.
Az 55C6K-hoz egy TCL S55H soundbar lett, ezzel azért... egy "kicsit" jobb a hang

Sajnos ez van, ezekhez a lapos TV-khez egyszerűen kell egy külső hangcucc, ha - főleg normális hanggal rendelkező filmeknél - az ember minden szempontból jobb hangot szeretne.
Én elégedett vagyok a 65C835 hangjával. Tévézéshez ,esti filmezéshez teljesen oké.
Nem egy soundbar szint, de simán kihallani hogy nem egy átlag lapostv értékelhetetlen hangszórói szólnak,abszolút nulla dinamikával.
Ha meg esetleg nappal megy valami film , és megengedett egy kis dübörgés ,akkor kapcsolom a házimozi erősítőt. -
boborján2
őstag
Az 1 terrással próbáltam csak, de VLC-vel lejátszott eddig mindent amit próbáltam és a gyári lejátszóval nem ment. Az elején a 130 gigás gyűrűk ura képe akadt egy kicsit.
A hang nagyon ritkán megakad, majd azt ha lesz türelmem hozzá egy másik alkalommal tesztelem a gyári hangszóróval, könnyen lehet hogy az új soundbarom simán gagyi, ezt még próbálgatni kell.
Meg az egész hang néha fura, de mivel sose hallottam még angol hangsávon dolby atmosban, az talán ennek betudható, lehet hogy simán csak új hangok nekem, nincs benne semmi furcsa.Esetleg aki tapasztaltabb, mi a legjobb lejátszó külső hdd-ről lejátszani nagyon magas minőségű filmeket?
Vimu player. Egyszerű fapados,nincs bonyolult beállítás ,tökéletesen működik.
+számomra tud két nagyon fontos funkciót.
-Filmek alatt a center sáv erősítése ,mert néhány film alatt stereoban a párbeszéd nagyon halk.
-Akad olyan film ami DV-ben számomra nézhetetlenül gagyi ,mert túl sötét. Ilyenkor van egy kapcsoló hogy DV off és nézem HDR10-ben. -
boborján2
őstag
Megjött a C6k 75. Samsung Q60A t váltott. nyugtassatok meg hogy finomhangolásokkal jobb lesz mert itthon azt mondják hogy a Samsung képe jobb volt.
Nálunk a TCL 75C6K egy Samsung QE65Q80A helyére került az emeleti nagyszobába, a Samsung ment egy szinttel lejjeb.
Asszony szerint a Samsung színei kicsivel jobbak, viszont fényerőben a TCL jobb valamivel. Oldalról a Samsung képe kevésbé fakul ki...
Hangban a Samsung egyértelműen jobb a TCL két "mélynyomója" ellenére is
A rendszer működésének a sebessége a TCL-en lényegesen gyorsabb, minden pikk-pakk működik, a Samsungnál néha várni kell a gombnyomás után, hogy történjen valami.
A napelemes töltésű Samsung távirányító nekem jobban bejön, sötétben jobban meg lehet találni a gombokat, már értem, hogy miért keres mindenki világítós távirányítót a TCL TV-jéhez
Az EMAG-os akcióban a 75 inches TCL C6K lényegesen olcsóbb volt, mint egy 75 inches Samsung belépő miniLED TV, bár a boltokban látottak alapján egy Samsung QE75QN70F TV-nek kicsit jobb a képe, de nekem nem ért meg ~150 eft-al többet az a TV
Én nem keresek.
Az enyémhez kettőt adtak,még a kisebbik BT-s távot használjuk. Bár 3 gyerek mellett már úgy néz ki mint ha 20 éves lenne
Igazából nem is értem mi ez a nagy mizéria a távirányítók körül. Ha vennék egy bármilyet azt is meg kellene szokni. Akkor már inkább megszokom ami van.Ha meg megszoknám már csak nyűg lenne ha világítana.
4 féle távot használok ,mindegyik megy full sötétben vakon (is) -
boborján2
őstag
Valamit mókoltam és sikerült egy ikont ráprogramozni arra, hogy a HDMI4 bemenetre váltson és sikerült ezt az ikont a sor elejére rakni

A képen a stream csatornák ikonja előtt lévő piros körben lévő TV feliratú ikont kiválasztva rögtön a HDMI4 bemenetre kötött settopbox képe jelenik meg

Nagyon vakon vagyok GoogleTV oprendszerben, fél napig nyomogattam a beállításokat, ezért fogalmam sincs, hogy hogyan sikerült ráprogramozni arra az ikonra, de valahogyan lehetséges
Ha valaki jártasabb nálam a GoogleTV rendszerben, az esetleg reprodukálhatná a beállítás menetét

Nálam már így is túl sok az ikon. Én arra a külön menüre raktam a használt HDMI bemeneteket , ami a távon egy gombbal előjön és ott kiválaszthatóak. De jó tudni hogy ilyen is van (valahogyan
) -
boborján2
őstag
Csak kimaradt belőle egy apró részlet.
Van akinek bedob egy frissítést, másnak meg nagyjából soha.
Ez nagyon fontos mivel pl. nekem sem frissitett még soha a tv.
Az ai válasza azt sugallja , hogy nincs itt semmi gond, majd OTA leterítik a régiót és mindenki megkapja.
Pl. mint samu telefonnál, hogy amikor érkezik pár visszajelzés hogy magyarországra ért a OTA , onnan tudható hogy pár nap és meglesz.Na itt ilyen nincs , mert ami itt van update téren az egy elcseszett őskáosz.
-
boborján2
őstag
Az AI válasza.
Hivatalos letöltés közvetlenül a TCL oldaláról ritkán elérhető (gyári weben nem mindig van).
Több felhasználói közösség/forrás is megosztja (pl. fórumok, Telegram csatornák), de fontos, hogy csak megbízható forrást használj.
A frissítések szakaszosan érkeznek régiónként: lehet, hogy más országokban már elérhető új firmware (pl. V486), de nálad még nem mutatja.
Néha a TV azt írja ki, hogy “legfrissebb verzió”, még ha létezik is újabb, mivel a gyártói OTA terítés lassabb lehet modell vagy régió szerint.
Szokásos ai sablon szöveg.
ρσгτσ -nak tökéletesen igaza van. -
boborján2
őstag
Nálam be van kapcsolva 835-ön. Az elején bugos volt , nem volt hang pár nap után. Ez megoldódott egy frissítéssel, aztán azóta csak akkor van teljes újraindítás ha áramszünet van.
-
boborján2
őstag
Távon ki/bekapcsológomb hosszan nyomva ?
-
boborján2
őstag
Jó, nekem nem gond, nézegesd csak. Amikor felrakattam a klímát, eleinte én is folyamatosan azon aggódtam, hogy majd biztosan az egekbe emeli a számlámat. Aztán átgondoltan az egészet és úgy döntöttem, nem érdekel. Ha már egyszer felrakattam, ne dísz legyen csak, mert sokat fogyaszt ha megy. Aztán kiderült, hogy nem is. Nálam amúgy sem releváns a te felfogásod ezzel kacsolatban, mert még 4db 3D nyomtatóm is van a teljes háztartás mellé, így aztán fogy amennyi fogy, ez van. De ha te azon aggódsz, hogy hátha valami megdobja a fogyasztásodat, akkor figyelgesd ha ez megnyugtat. De ez mar elég off téma, és kicsit túl sokat is beszéltünk róla úgy érzem...
Még mindig nem esik le amit írok! Sebaj, engedjük el.
-
boborján2
őstag
Értem, hogy figyeled, nem is mondom, hogy bizonyos esetekben ez haszontalan lenne. Csak nem értem a koncepciót. Ha úgy érzed a hónap 20. napján, hogy elérted a határt, akkor már nem kapcsolod be a TV-t, vagy nem indítasz mosó- vagy mosogató gépet? Villany leó, aztán remeteként éltek? Ha belegondolsz mennyi minden árammal működik, a 380as fogyasztásod még jónak is számít. Én leszarom mennyit fogyasztok, a mai, modern kényelmünk (amikor a fürdőben megy a mosógép, a konyhában a mosogatógép, mi meg filmezünk a 85-ös TV-n, és a feleségem is tud végre lazulni) bőven megér nekünk ennyit. Sokaknak ez nem adatik meg, de aki ebben a csoportban van, az nem telefonon mozizik, nem azért vett TV-t, hogy utána picsogjon, hogy mennyit kell fizetni miatta. Ráadásul a mai TV-k a tudásukhoz, szolgáltatásaikhoz, méreteikhez képest lófaszt nem fogyasztanak.
Valóban nem érted a koncepciót!
Nem arról van szó amit írtál, és nem , nem kapcsolok le semmit mert elértem a határt. Csupán szeretek képben lenni a dolgaimmal. Nem vezetek könyvelést a fogyasztásról, de attól még valamilyen szinten követem. Már csak azért is , mert volt olyan fagyaztóládám pár éve , ami a négyszeresét zabálta, annak amit kellett volna. Ha távolról teszek az egészre , akkor évekig üzemelt volna a hibás fagyasztó.
Ugyanúgy ha az autó is elkezd az átlag 5,5 liter gázolaj helyett átlag 10 litert enni , akkor nyilvánvaló, hogy kijövök a kényelmi buborékomból megjavítom és nem hátradőlve tankolgatok majdnem 2x annyit , mint kellene. Remélem így érthető(bb), miről beszélek. -
boborján2
őstag
Bárhogy számolom a fizetendő összeg leosztva a elhasznált kw/h mennyiségével az nálam bármikor 56ft.
Lehet mondani hogy 36ft, ha a matek mást mutat. Tudod Lézer Jani is azt mondta nemrég hogy 9ft/m3 a gáz ára, aztán valahogy mégsem.Egyébként komoly vagy nem , én azért figyelgetem mi mennyi ,mert 340-380kw/h /hónap a fogyasztásom , és szeretek képben lenni.
Szerencsére most egy kicsit majd már lesz**hatom ,mert felkerült a házra 12kWp napelem és 20kWh-s akku csomag. (Ami épp lószart sem termel a ráfagyott hó miatt)
-
boborján2
őstag
Akkor nincs min csodálkozni.
Az én tévém gyári adatai szerint SDR 100W ,HDR 300W
+egy erősítő mellette ,és rögtön meg tud ugrani.
Két rövidebb HDR film = 1kw/h -
boborján2
őstag
Egy ellenpélda. Az enyám soha nem frissült két év alatt. Sőt amikor megvettem ,már akkor is vagy 3-4 frissítésel le volt maradva.
Bárhogyan és bármit csinálok vele soha nem frissít.
-
boborján2
őstag
-
boborján2
őstag
-
boborján2
őstag
65C835 esetén van arra valami trükk hogy a belső hangszóró és az optikai kimenet egyszerre legyen aktív? Vagy legalább valami gyorsgomb a váltásra?
Nagyon kényelmetlen hogy ide/oda csak a menü , almenüjének az almenüjében lehet váltani
-
boborján2
őstag
Nagy tévedés! pl 65c805 nyilván nem komolyabb soundbar szint, de bőven nem alsópolcos tv doboz hang.
-
boborján2
őstag
Sziasztok! A TCL 805-re tennék fel egy KOdi lejátszót, de nincs beállítva rajta a Google Tévé, nem is szeretném. Így is fel lehet tölteni rá az apk file-t? (32 vagy 64 bites verzió kell). Ha igen, hogyan? Semmi megoldást nem találtam eddig a menüben küldő applikációkra, ha nincs beállítva Google tévéként. KÖszönöm a segítséget.
Miért nem állítod be? Legalább frissíti is az appokat és a kodit is.
-
boborján2
őstag
Ez pont egy olyan dolog ,amit mindenki sajá maga is orvosolhat, egy bármilyen tetszőleges lejátszóval.
Az igazán nagy gond az ,amit nem tudsz orvosolni, és a frissítéseket ismerve még sok esetben a gyártó sem.
-
boborján2
őstag
Csinálta itt valaki úgy a frissítést, hogy előtte és utána is nyomott a TV-nek egy gyári visszát?
Látom, hogy a V590 már újabb android főverzióval érkezett és amikor még teló esetében droid-os voltam, régebben szintén így csináltam, hogy főverzió váltásnál, előtte és után is hard reset.
Itt mondjuk annyiban kevésbé macera, hogy “ez csak egy TV”, kezdeti gyors beállítások, YouTube és Netflix bejelentkezés, Elementum behangolás, képbeállításokat ugyanúgy beállítom, ahogy előzőleg volt és kb ennyi az egész esetemben.
Soha egyetlen telefonomnál nem csináltam ilyet. Sőt a családban senki... Semmi hátrányát nem tapasztaltam/tapasztaltuk.
Tévé esetén passz, első droid tv-m és nem volt soha főverzió csere.
-
boborján2
őstag
Akik manuálisan küzdenek a FW frissítéssel, azért teszik, mert tudják, hogy valami javulni fog tőle, vagy csak kergetik az illúziót, hogy "biztos jobb lesz"?
Milliószor tárgyalva volt és kb. állandó téma, hogy a FW updatek minősége TCL-nél nem éppen megbízható, egy-egy automata fw frissítés is sokaknál inkább új hibákat okozott, mintsem javított volna dolgokon, erre sokan nekiállnak frissítgetni, csak hogy újabb legyen a kiírt szám a FW-nél?Én pl. azért mert magától soha nem jön.
És várom a csodát hogy DV esetén a jelenetváltás-fényerőváltás kombónál bekapcsolt local dimming melleett,nem lesz 100-200ms csúszás.Azonban vakon nem szaladok neki, próbálok infót gyűjteni előtte az adott frissítésről.
-
boborján2
őstag
Mindegyik. Nem találkoztam még olyannal amelyikben default a szoftveres dekódolás.
Ha meg bekapcsolom akkor akad,bugos minden baja lesz. -
boborján2
őstag
Itt szerintem az AI sem azt mondja, hogy a natív lejátszó közös, hanem csak annyit, hogy a hardware-os dekódolás azonos. Ez nyilván így van, mert a hardware nem változik. Az már más kérdés, hogy melyik lejátszó mennyire használja a hardware-t dekódolásra, mi van a HW képességekből egyáltalán megvalósítva benne.
Ki hogy értelmezi.....
-
boborján2
őstag
Hardver szinten nagy különbségek tudnak lenni a készülékek közt, nagyon nem mindegy milyen licenszeket vesznek meg a gyártók a készülékhez , és az se mindegy milyen a szoftver tudása kodek szinten.
Volt már több lejátszóm, mert sokszor nem voltam megelégedve a TV-k lejátszó képességeivel, illetve képmegjelenítési tudások is eléggé gyengék voltak.
Az első jobb média lejátszóm egy WD TV LIVE volt ezt váltotta egy Popcorn A100-as lejátszó, most a TV-hez megtartottam egy Google Chromecast with Google TV 4K készüléket, eddig ez hozza az elvárt szintet nálam, pedig már nem mai darab, és esélyes hogy a szoftveres támogatás ennél el fog halni lassan. Igaz erre is kijött az Android TV 14-es verzióval.Amit írtam az egy (ugyanazon) készülékre értendő.
-
boborján2
őstag
Ezek egyébként neten keresztül rendben megérkeznek a TV-re (idővel)? Vagy a gyártó b.szik az alkotmányra nagyívben
Csak mert (nem tudom itt mennyire köztudott, de...) elviekben minimum 8 év folyamatos firmware frissítést vállalt (vagy kötelezték) az EU-ban, itt pl. az 55C735X2 EPREL-tanúsítványa olvasható: [link]
De a fő adatbázisban mindenki keresgélheti a saját modelljét: [link]A gyártó pont sz@rik az egészre
Nekem is nyolc évet ír (65C835), gyakorlatilag meg 1db frissítés nem jött rá, manuálisan keresve sem.
Ami frissítés volt azt magamnak tettem rá pendrive-ról , a frissítéseket a ma már nem működő onedrive linkről szereztem.
Nagyon szeretem a tévét mert gyors ,kényelmes , brutál jó panel , de maga az update rendszer egy határ sz@r.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
- Diablo IV
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mesterséges intelligencia topik
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- LG 55QNED87A / MiniLED / 55" - 139 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Samsung 108 cm / 40 FULL HD NEM OKOS TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- 27%! LG 86UR76006LC (86") UHD (Active HDR, 60 Hz, Smart TV)
- Hisense 65U7NQ
- ÚJ Samsung 55" Neo QLED 4K QN90F Vision AI Smart TV QN70F QN80F QN85F 3év Gar
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad Gen2 LTE i7-1165G7 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple iPad Pro 2025 11" M5 256GB & 512GB Wi-fi / Wi-fi + 5G Bontatlan Összes szín / 27% áfás ár
- ÚJ ASUS Vivobook 15 - 2.8K OLED 120Hz - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - Garancia
- AKCIÓ! Endgame Gear & Xtrfy gamer egerek /MZ1/OP1 8K/XM2we/XM1R/XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.