- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Analóg fényképezés
- Nem elégszik meg egy panellel a Philips világelső monitora
- Milyen TV-t vegyek?
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- bullseye: Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-05 13:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
Hát elég érdekesek ezek az fw-k az biztos. Én is megvettem 2 kalibrált beállítást a c765höz, még az elsőt, ami a 135ös fw-hez készült. Majd elszaródott a 5**fw-vel, túl zöldes lett azokkal a beállításokkal a kép. Aztán megvettem az ujabbat is, de az valamiért sosem volt nekem okés. De most azzal a régivel amit elsőnek vettem meg, újra nagyon jó a kép a 626os fw-n

Sajnos így van, a 65C805-ön én most teljesen kikapcsoltam a 2 pontos fehéregyensúlyt DV esetén, mert ott nagyon zavaróan elmásztak a színek a kalibrált értékeken ezzel az új FW-vel.
-
baandii
senior tag
Sehogy. Telepítsd a kodit, az dv-ben fogja lejátszani.
Köszi a választ, akkor az itt emlegetett Vimu player is jó gondolom.
-
Qtya123
őstag
De most írtam, hogy hiába írja le valaki, hogy megy neki... másnak nem megy vele csak 2.0ás usb-vel és ez van
Én meg arra írtam, hogy nem kreálnak ilyen szabályt az új verziókhoz, hiszen akkor senkinek nem menne.
Nála amúgy lehet az SSD a baj, nem az, hogy 2.0 vagy 3.0 a pendrive. Egy 3.0-val simán megérné a próbát neki az SSD méretének állítgatása helyett, ha nincs otthon neki 2.0 pendrive.
-
vargalex
félisten
Nem számít, hogy van akinek megy. Neki nem megy vele, meg sokaknak, ahogy az enyémet se tudnád arról a pendrive-ról frissíteni, ezen a tv-n az img telepítés csak így indul el ahogy leírtam.
Nekem 43C655 a TV és csak 3.0-ás Adata (16 GB), illetve Sandisk (32 GB) pendrive-ról frissítettem (OTA és IMG is). Igaz, én Linux alól formázom...
-
mrmft
senior tag
ssd-vel nem is fog menni soha az img telepítés, ahhoz venni kell valami hoki 2.0ás usb-t
Eddig ment vele... ahogy olvasom telegramon mas is jart igy, hogy csak recoverybe jut. Ha 2.0 drive kell hozza akkor ugy marad, olyanom nincs. Elegge szomoru, hogy ilyen felteteleket krealnak az ujabb verziokhoz. Azert koszonom, az infot!
-
fery02
addikt
2.0-ás usb-vel működik csak. Az is minél kisebb. 32-16 gb-ossal próbáltam nem ment (van akinek megy). Partition wizardal kell a méretét lecsökkenteni 4gb-ra, majd formázni vele fat32re, és mbr-legyen, és úgy már működni fog.
Transcend Jetflash 790 64GB 3.2 pendrive teljes gond nélkül csinálok a TV-vel OTA forrású frissítéseket (IMG-t sose próbáltam, de gondolom az is menne) és azzal se kell szórakoztatnom magamat, hogy külön lecsökkentsem a méretét 4GB-ra.
-
mrmft
senior tag
2.0-ás usb-vel működik csak. Az is minél kisebb. 32-16 gb-ossal próbáltam nem ment (van akinek megy). Partition wizardal kell a méretét lecsökkenteni 4gb-ra, majd formázni vele fat32re, és mbr-legyen, és úgy már működni fog.
Koszonom. Elivette minden turelmem egy jo idore. Ha erzek magamba energiat, hogy ujra neki alljak, igy fogom probalni. 3.0 porton probaltam 1TB es 250GB SSD-kkel.
-
Stealth
őstag
Ma már nekem is elkezdte ezt csinálni. Kettőböl két filmnél is... mi a gyász lett ezzel...
A fenébe, nem tudom.
Változott valami nálad, vagy csak így előjött? -
Steve2006
tag
Mi köze annak a garanciához? Én annyit mókoltam a sok fw-vel, hogy tönkre vágtam vele a tévét... Kijöttek, elvitték, megcsinálták, vissza hozták ennyi.
Én pár éve vettem valami olcsó Nokia okostelefont, akkoriban volt, hogy a régi telefont beszámították fix áron, mert leállították a 3G-t. Hozzá voltam szokva, hogy mindig rootoltam a mobiljaimat, így a Nokiánál is megpróbáltam. Már az első nap tönkre is vágtam, nem töltődött be a rendszer. A futár elvitte a szervizbe, ahol megállapították, hogy én barmoltam el valamit, de kicserélték a belsejét, és újra működőképes lett.
Akkor elveszhetne a garancia, ha módosított FW-t tennél fel, de a letölthető FW-ek gyáriak, ha jól emlékszem, a TCL szervereiről gyűjtik be őket.
-
ada19
őstag
Mi köze annak a garanciához? Én annyit mókoltam a sok fw-vel, hogy tönkre vágtam vele a tévét... Kijöttek, elvitték, megcsinálták, vissza hozták ennyi.
Lehet szerencséd volt, lehet soha semmi nem lesz, meg lehrt igen. Mindenki tegyen belátása szerint saját felelősségre.
Ha visszaolvasol itt valakinek meg azt mondták garanciavesztéssel jár. Más kérdés hogy ez igaz-e vagy csak fenyegetés.
-
TungurKnivur
tag
Egy képcsöves kocka videoton a 90es évekből, azon már szép lesz az sdr
Hát ha már a - nagyrészt joggal - agyondícsért tcl nem tud olyat...
Kíváncsi leszek az utódjára. -
Swenk
aktív tag
Egy képcsöves kocka videoton a 90es évekből, azon már szép lesz az sdr
Na igen, egy katódsugár csöves CRT képcső nagy szám volt anno, ha éppen nem volt konvergencia hibás, emisszió gyenge, vagy kocogtatós katód szakadt.
-
TungurKnivur
tag
Azon szar a kép? Inkább te üldözd el az asszonyt szemészetre
Nem a hoki tv adást kell alapul venni ezeknél a tévéknél, hanem jó minőségű dv-t-hdr-t.Eddig nem néztünk dv/hdr-t, a régi tévé nem is volt alkalmas rá, meg 90%-ban kábeltévé megy (a maradék meg youtube vagy online tartalom laptopról).
Mondjuk most nézegetve a hd-s tévécsatornákat nem látni semmi különbséget a simákhoz képest (valamit külön be kell állítani?)
Az alapbeállítások meg a beállított módok (filmmaker pl.) valóban semmivel se szebbek mint a most lecserélt 10+ éves sima ledes LG. A színek kifejezetten rondák (pl bőrszín). -
banuszzs79
tag
Nekem már végre sikerült régebbi fw-t vissza rakni.. Találtam még egy ezer éves 100gb-os pendriveot, aztán partition wizardal lecsökkentettem a méretét 4gb-ra, leformáztam, rá a pkg fw, majd azzal a kontraszton beírt kóddal a gyorsindítást kikapcsolva úgy kinyomva a tv, mellé még a tévét is kihúzva, pendrive be tévé bekapcsoló gombját nyomva tartva és úgy vissza dugva (igaz eddig is ugyanígy csináltam, nem tudom mi alapján dönti el melyik pendrive jó neki) végre a rohadt életbe elindult már... Újra van vrr megszünt a mikro lag végre ismét jó minden.
Akkor lehet a gyors inditás lesz a gond megprobálom én is azt kikapcsolni...
-
kokokka
addikt
Sziasztok! Nekem ez az új fw sokat rontott a tévén (c765), mikrolaggokat veszek észre, pedig ilyen eddig soha nem volt, 1-2 app is lassan nyilik meg, kodi is sokat gondolkodik, hát engem zavar nem tudom elviselni, volt fr is nem javult semmit. Valahogy vissza kell rá raknom az 538 fw-t. Aki downgradelt már, linkelje már be nekem ha kérhetem a pendrive-ot amivel csinálta azt veszek egy olyat, mert biztos próbáltam már vagy 5el, de egyikkel sem megy. Folyton a recovery szarság jön be a kék képernyő helyett... Nem lehet, hogy nálam ez a downgrade levan tíltva a tévén szoftveresen? Már nem tudok másra gondolni, hogy miért nem indul el.
A legelején felraktam, semmi ilyesmi nincs nálam, sőt! A YT például ha lehet még simább lett. Smooth a navigálás is, nem lomha egyik appom se.
-
Stealth
őstag
Az fasza... köszi legalább nem idegeskedek tovább feleslegesen. A downgradelgetést nem próbálom, legutóbb is szervíz lett a vége. Úgy is ép most tervezek venni egy rx 9070 xt-t azzal akkor csak jó lesz.
LLKobe, Vhiktor igen ezek a dolgok mind bevannak kapcsolva, mondjuk eddig elég volt automatikusra állítani, magától váltott, de így már tudom, hogy nem is lesz jó
Majd írd már meg, ha megvetted az új karit, megy-e.
Amúgy nem kell mindent elhinni a chatgpt-nek, ha van értelmes ötlet, próbálkozz szerintem!
-
Stealth
őstag
ChatGpt:
🔹 RX 480 (Polaris, 2016)
HDMI 2.0b (NEM 2.1)
VRR csak DisplayPorton megbízhatóan
HDMI-n:
régen sok TV „engedékeny” volt (nem szabványos FreeSync over HDMI)
az új FW szigorúbb EDID/VRR ellenőrzést használ
👉 Régi FW:
a TV elfogadta az RX 480 nem szabványos FreeSync jelét
ezért „volt VRR”
👉 Új FW (V613):
csak szabványos HDMI VRR-t fogad
RX 480 HDMI-n nem jelenti le helyesen
ezért írja: „VRR nem támogatott”
Ez nagyon gyakori Polaris + új TV FW kombónál.✅ Ami MŰKÖDIK 1️⃣ DisplayPort → HDMI 2.1 aktív átalakító (drágán)
CSAK aktív, VRR-kompatibilis
pl. Club3D CAC-1085 / CAC-1087
nem garantált, RX 480-nál lutri
2️⃣ Firmware downgrade a TV-n
vissza arra a FW-re, amin még ment
EZ A BIZTOS MEGOLDÁS, ha nem akarsz VGA-t cserélni
❌ Ami NEM fog menni
HDMI kábel csere
AMD driver frissítés
Windows beállítás
FreeSync ON/OFF
→ RX 480 HDMI-n hardveresen limitált -
koppasz1986
aktív tag
Nekem amd van... Na mindegy ugyis rég volt már ujra lökve a gép, megpróbálom hátha
-
Steve2006
tag
Lefrissítettem én is a tv-t (c765) erre az új 613ra, de már meg is bántam... Elszállt a vrr pc-ről, már nem lehet bekapcsolni, azt írja kijelző nem támogatott... Valaki akinek pc van rálökve, megtudná nézni megy e neki? Ujra telepítem a gépet hátha..
Nekem működik (55C765 + RTX 3070).

-
LLKobe
veterán
Lefrissítettem én is a tv-t (c765) erre az új 613ra, de már meg is bántam... Elszállt a vrr pc-ről, már nem lehet bekapcsolni, azt írja kijelző nem támogatott... Valaki akinek pc van rálökve, megtudná nézni megy e neki? Ujra telepítem a gépet hátha..
C745, szintén 613-as firmware:

-
dunc
nagyúr
Mármint a vimu a kodit? Miért lenne stabilabb? Próbáltam, elég hoki volt a kodihoz képest... Több filmet is hdr-ben indított, ami a kodin ment dolby vision-ben, ráadásul addonokat sem lehet hozzá adni, nekem felejtős
Ez a tapasztalatom, a Kodi sok felesleges funkciót is tartalmaz, lassabban indul, nem annyira gyors, és stabil mint a Vimu, Pl ha nem lépek ki a Kodiból akkor be is zavar, és a felülete se annyira baráti. Én hálózatból nézek filmeket, a saját média szerveremről. Amit FTP n keresztül érek el.
A Vimu a fizetős verzióba jobb, ott hibátlan a DTS, Dolby Vision stb.
Az ingyenesbe valóban vannak gondok!
Jah egy gondolat a C6K ba épített LAN kártya egy vicc kategória (100mb/sec a teteje, és bizonyos adattovábbítás esetén karcsú) szerintem nem gigabytes, a wifi 3x gyorsabb. -
Stealth
őstag
Szerintem a kodi a legjobb lejátszó
+1. Én is így gondolom.
-
dunc
nagyúr
Szerintem a kodi a legjobb lejátszó
Próbáltam a Vimu keresztbe veri, gyorsaság stabilitás!
-
Blackeventer
csendes tag
Először engedélyezd majd a beállításaiban a dolby vision-t, és a gyorsítótárban a memória méretet emeld meg 256 mb-re
Hahhh kitépem a hajam!
Kodiban dolby-val játssza le
Akkor most össze zavarodtam a vimu-val kapcsolatban
-
Blackeventer
csendes tag
Próbáld meg kodival
Eddig még nem használtam soha Kodit, de már letöltöttem és megnézem azzal.
-
freeland0806
aktív tag
Nekem is hasonló dumát nyomtak régen még egy philips tévéhez mikor kijött megnézni, én majdnem beverdestem neki. Valahogy utána kellene járni, hogy lehet tönkre tenni a kijelzőt úgy, hogy ne kegyen nyoma
Azt akkor már biztos kicserélnékMegfordult a fejemben
-
espi38
őstag
Rakd fel a telódra meg a tv-re a web video cast-ot a play-ből, kapcsold össze azt úgy jó kell legyen
nem megy ezzel se-érdekes módon mindig ugyanott áll meg a film mindegyik próba appal

-
soldi3r
veterán
Nem hiszem, hogy ennyire túl kellene ezt gondolni. Nálam is +1en van a színhőmérséklet, játéknál meg normálon. Én próbáltam megszokni a meleg képet, de nem ment, azt a húgysárgás beütést nem tudtam sokáig elviselni. Nekem a szép vakító fehér (vagy kék ha azt mondják) tetszik azt kész.
Már a +1 is az, nem? Én nem az itteni beállításokat használom, hanem amit annó a YT-on találtam Tech Steve videói között. De kicsit színteleníteni kellett, mert nekem is sok volt.
-
Donki Hóte
veterán
Nem hiszem, hogy ennyire túl kellene ezt gondolni. Nálam is +1en van a színhőmérséklet, játéknál meg normálon. Én próbáltam megszokni a meleg képet, de nem ment, azt a húgysárgás beütést nem tudtam sokáig elviselni. Nekem a szép vakító fehér (vagy kék ha azt mondják) tetszik azt kész.
Nem véletlen, hogy a hagyományos, sárgás fényű autólámpák helyett mindenki a fehérebb fényű, kékre színezett üveges izzókat rakja be a hagyományos lámpatestekbe.
(Pedig ezeknek általában kisebb a fényereje, pont a kék festék miatt
) -
balojazz
senior tag
Nem engem kérdeztél, de nálam napi 10 órát megy minimum (c765, 75ös méret),de amikor éjszakás vagyok, akkor 24et is ha úgy van, mert az asszony olyankor úgy alszik, hogy nem kapcsolja ki reggelig. Én csak dv-hdr-t nézek, átlagban úgy napi 1-2 filmet, de volt már olyan, hogy reggeltől estig sorozatot néztem, ritka, ha sdr-t. Minden nap megy 3-4 óra fifa is, az is hdr-ben, mindig bekapcsolom a pc-n ha játszok, ha lejönnek a haverok, olyankor megy 7-8 óra is egyhuzamban. Nálunk diktálós a villany, 5 ezer ft havonta átlagban. 5500 ft volt a legtöbb. Úgyhogy komolyan mondom, nem igazán értem én itt ezt a fogyasztás problémát...
Igazából nem "probléma", csak észrevettem egy nagyobb többletfogyasztást. Ez lehet akár észlelési hiba is, majd méréssel igazolom vagy cáfolom. Jó tudni, mi mennyit eszik, és én nem tudom biztosan. Ha egy háztartás rezsihatár közelében fogyaszt, a túllépés releváns lehet. Mondjuk havi 50-100 kWh-val túllépve a keretet évi 40-80 ezer már érdekes lehet. Mert ha fontos célra megy, akkor leszarom, de ha valami balf@szság miatt van, akkor érdekel. Ennyi.
-
rainman72
nagyúr
Nem engem kérdeztél, de nálam napi 10 órát megy minimum (c765, 75ös méret),de amikor éjszakás vagyok, akkor 24et is ha úgy van, mert az asszony olyankor úgy alszik, hogy nem kapcsolja ki reggelig. Én csak dv-hdr-t nézek, átlagban úgy napi 1-2 filmet, de volt már olyan, hogy reggeltől estig sorozatot néztem, ritka, ha sdr-t. Minden nap megy 3-4 óra fifa is, az is hdr-ben, mindig bekapcsolom a pc-n ha játszok, ha lejönnek a haverok, olyankor megy 7-8 óra is egyhuzamban. Nálunk diktálós a villany, 5 ezer ft havonta átlagban. 5500 ft volt a legtöbb. Úgyhogy komolyan mondom, nem igazán értem én itt ezt a fogyasztás problémát...
Nincs is ilyen
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem kell akkor tvt venni.
Mosógép topikban is számolják
-
Stealth
őstag
Próbáld ki Vhiktor beállításai nélkül milyen. Nem mindegyik fw-n jók. Nekem valamiért mindegyiken igy néz ki a beállításaival sajnos.
Köszi. Lehet felteszem a v590-et.
-
mikrofon
veterán
Ha lehet, akkor ne hoki soundbarokkal szarakodj, hanem vegyél z906-ot. Tökéletes.
Az ilyen kijelentéssel az a baj hogy akkor én erre azt írom hogy nehogy már ezt ajánld mint nem hoki, hanem akkor legyen JBL bar 1300 mk2! Nah az már igazi élmény soundbar szinten. De minimum JBL bar 1000 mk2. Ráadásul ezt az utóbbit német oldalakon (gyártói, amazon vagy egyéb elektronikai kereskedés) 40-55%-os akcióban adták novemberben. Annyit bőven megér és az teljesen más világ.
Ezzel szemben a valódi javaslatom, hogy mindenki gondolja végig mennyire fontos neki a hang, aztán pedig hogy mennyit szeretne, tud rákölteni és abban az árban keresse meg a legjobb akciós soundbart esetleg komplett házi mozi rendszert.....
Ugyanakkor a sztereó rendszer nem filmezésre való, még a felső kategóriásak se ... szerintem.
Persze ha valaki pedig kisgyerek mellett társasházban filmezik az inkább egy rendes fülhallgatót szerezzen be...
Szerintem.. -
zsolt501
nagyúr
Ha lehet, akkor ne hoki soundbarokkal szarakodj, hanem vegyél z906-ot. Tökéletes.
Ez az én agyamban is megfordult, de sajna nem megoldható itt ennyi hangszóró szétpakolása, a lakás nem az enyém, így kötöttek a lehetőségek.
-
rainman72
nagyúr
Ez az egész az már
-
espi38
őstag
Hát nem tudom, 5 ghz-n megy? Meg nincs túl messze a tévétől?
A telefon és a tv is 5Gs wifin lóg. Elindul de tényleg tökéletesen utána rá egy percre megáll

A tv és a router kb 50cm,a telefon egy Motorola edge 70 -
espi38
őstag
Hát akkor lehet a wifiddel is van valami gond. Én ha letöltök telóra egy 50 gb-os 4k filmet azt is akadásmentesen végig tudom nézni tévén. Mondjuk nekem c765 van, de az mindegy szerintem.
Hát nem tudom, most lett cserélve a router mert savszelesseg módosítás volt, one routert használunk, lehet ezzel van a baj?
-
espi38
őstag
De hát ha letöltöd telefonra, akkor miért nem osztod meg egyből a telóról dlna-n a tévére azt kész
Próbáltam!! Megáll a lejátszás valószínűleg sd formátumú anyagot tud lejátszani a HD Full HD már esélytelen.
Elindul gyönyörű képpel akadozás nélkül aztán 1-2 perc és megáll
-
gabber01
addikt
A vlc nekem sem játszott le a tévén dv-t, mindig hdr-ben índította el. Rakd fel a kodit, azzal jó lesz
Fölraktam azt is, csak még nem jöttem rá, hogyan tudnám hozzáadni a nas-t.
-
fery02
addikt
Ha SDR tartalmat játszol le és aközben nyitod meg a Képbeállításokat, úgy nem is fogsz Csúcsfényerőt találni.
Játssz le mondjuk valamilyen HDR tartalmat és úgy nyisd meg, ott kell annak lennie!
-
nicu71
addikt
Nálam amikor anno 486ra frissitettem a 805- t nem volt meg minden újdonság és menüpont, viszont amikor csináltam egy HR-t is ,akkor wz hozott elő jópár dolgot.
-
freeland0806
aktív tag
Igen, mintha lett volna már erről szó, hogy érdekes módon nem mindenkinek van ha jól rémlik. Fura, mert amúgy nagyon nem mindegy nálam, hogy bekapcsolom e vagy sem. És az sem, hogy melyik csúcsfényerő beállítást választom ebben a menüpontban a különböző képmódokhoz és forrásokhoz.
Egyébként a helyi fényerőcsökkentés csúszka alatt keresd ha egyszer jön valami új fw ami elhozza nálad is
-
Swenk
aktív tag
Már többször olvasok itt erről a csúcsfényerőről, nálam a tv-n (c765) nincs is ilyen opció, soha nem is volt egyik fw-el sem.
V486 C765-ön, nálam sincs csúcsfényerő pl Mozi képmódban, Szabványban....
-
freeland0806
aktív tag
Már többször olvasok itt erről a csúcsfényerőről, nálam a tv-n (c765) nincs is ilyen opció, soha nem is volt egyik fw-el sem.
V486-tól hozták be
-
zsolt501
nagyúr
Mióta megvan a c765 már biztos megnéztem rajta vagy 200 DV filmet és eddig semmi gond nem volt, de az elmúlt 2 napban már a harmadik filmnél futok bele abba, hogy a felso es also fekete részen túl megjelenik egy másik halványabb rész, erre gondolok [kép] [kép] Ez pl a Gen V második évadának első része, dv/hdr 5,21 gb. Akinek van egy kis ideje és szokott töltögetni annak megköszönném, ha leszedné és ránézne kodival, hogy neki is ilyen e. Hdr-ben nézve nincs ilyen probléma, csak dv-ben.
Ilyen hibával én is találkoztam C805-ön pár film esetén.
-
wwenigma
Jómunkásember
Mióta megvan a c765 már biztos megnéztem rajta vagy 200 DV filmet és eddig semmi gond nem volt, de az elmúlt 2 napban már a harmadik filmnél futok bele abba, hogy a felso es also fekete részen túl megjelenik egy másik halványabb rész, erre gondolok [kép] [kép] Ez pl a Gen V második évadának első része, dv/hdr 5,21 gb. Akinek van egy kis ideje és szokott töltögetni annak megköszönném, ha leszedné és ránézne kodival, hogy neki is ilyen e. Hdr-ben nézve nincs ilyen probléma, csak dv-ben.
Plex? [link]
Hibás DV réteg cropping, gyári lejátszóval jó...
-
freeland0806
aktív tag
Azt egyszer régen már elhasználtam
Én most fizettem elő a hónapban idén sokadjára és működött a 7 nap. Idegesítő is, mert szeretem ha minden streaming szolgáltató ugyanazon a napon vonja le a havi díjat, ez meg kilóg a sorból.
-
freeland0806
aktív tag
Gondolom nem túl releváns, de Amazon Primeon keresztül ilyen nincs nálam. Én a helyedben megnézném ott, tesztnek teljesen jó lenne. 7 nap próbaidő van, addig nem von le semmit a számládról.
-
Steve2006
tag
Lehet, hogy van, de én úgy veszem észre, mint ha az 5*** sorozatú fw-k megemelték volna a feketeszintet vagy nem tudom, vagy csak én lennék ilyen szerencsétlen, hogy egyedül nekem ilyen... Itt van pl ez a star wars: [kép] a feketeszint így van 50en most és kivan szürkülve nagyon a háttér, tisztán emlékszek, hogy a 135ös fw-n szép feketék voltak az űr jelenetek meg gyönyörűen világítottak a csillagok, most meg ha nem veszem le 48ra legalább, akkor olyan, mint ha anyámék sima led tévéjén nézném
Belepillantottam mind a 9 rész elejébe. Az első 5 elég szép fekete, a 6. rész már világosabb. A 7-9. résznél már köze sincs a feketéhez. Nem hinném, hogy a tévé hibája lenne (monitoron néztem bele).
-
Steve2006
tag
Lehet, hogy van, de én úgy veszem észre, mint ha az 5*** sorozatú fw-k megemelték volna a feketeszintet vagy nem tudom, vagy csak én lennék ilyen szerencsétlen, hogy egyedül nekem ilyen... Itt van pl ez a star wars: [kép] a feketeszint így van 50en most és kivan szürkülve nagyon a háttér, tisztán emlékszek, hogy a 135ös fw-n szép feketék voltak az űr jelenetek meg gyönyörűen világítottak a csillagok, most meg ha nem veszem le 48ra legalább, akkor olyan, mint ha anyámék sima led tévéjén nézném
Neked mi a TV PID kódja?
-
Vhiktor
Topikgazda
A kalibrációt Vhiktor 531fw-s tévén végezte, nekem is az volt fent még akkor, de az enyémen nem lett jó. 2-3 hete frissítettem 534re mikor megjelent, pont emiatt hátha jobb lesz, de teljesen ugyanolyan. Csináltam gyári vissza állítást és aztán ujra fel, de hiába. Hát én in hiába tologattam a beállításokat, sehogy sem lett nálam oké, de elvagyok a gyári beállításokkal, annyi hogy a feketeszintet itt is muszáj levennem 48ra, mert 50en kiszürkül kicsit.
48 fekete szinttel egészen boztos hogy black crush van, elvesznek a reszletek. Kontrasztosabb lesz mert több fekete lesz a képen, ami sötétszürke eredetileg az is fekete lesz.
-
wwenigma
Jómunkásember
Amúgy aki megvette c765re az újabb kalibrációs beállításokat mindenkinek jó? Nekem teljesen nézhetetlen tőle... Sdr sem okés, de a dv, hdr nálam dúrván nem jó, mint ha a gamma a normális 2,2 helyett lenne vagy 1,6os vagy nem is tudom, hogy írjam le, szétfolyik a sötét jeleneteknél a kép meg kifakul.. Local dimming is furán vibrál sötét jeleneteknél. Gamma beállítás az eltünik a kalibrációs cucc telepítése után, így nem lehet állítani sem rajta, egyedül a feketeszinttel lehet játszani, azt 45re levéve lenne nagyjából jó a feketeszint, de úgysem jó teljesen fura a kép. Muszáj voltam törölni a beállításokat és vissza állítani a gyári képmódot.
A legújabb 532-es vagy melyik FW-vel nekem is kellett valamit állítani 40-rol 50re vagy fordítva a kalibralt beallitasokhoz képest hogy a fekete ne szürküljön ki. Egy tizessel kellett eltolni és úgy jó lett. Ennél jött ki az állítható gamma asszem és kicsit megment valszeg a többi beállítás. C805. Előtte jó volt a korábbi FW-vel amin a kalibracio történt.
-
Vhiktor
Topikgazda
75ös a tv. Természetesen importáltam fileokat átirva a tv számát ahogy írva is volt és beállítottam a képek alapján az értékeket. Igen a képek nem adják át teljesen, de azért látszik a lényeg szerintem. Ez a gyári sötét dv kép: [kép] , ez pedig a kalibrációs beállítások után, látszik az alak körül az elfolyás vagy hogy nevezzem: [kép] és végig ilyenek a filmek sötét jelenetei sajna. Ez pedig az, ha kalibrált beállítások mellett leveszem a feketeszintet 45re: [kép] , de így is nagyon nem jó a kép, teljesen fura az egész.
Erdekes, ez egy bazi nagy blooming vagy banding vagy poszterizacio. Nyilván nem jo ott valami.
75c765?
Ha kikapcsolod a 2 pontos fehéregyensúlyt kalibralt állapotban akkor is ilyen? -
Vhiktor
Topikgazda
531 volt rajta mikor megcsináltam és ilyen lett ahogy írtam, azóta frissítettem 534re, de teljesen ugyanolyan. Tudom, hogy nem jó 45 re levenni. Munka után majd megosztok 2-3 képet hogyan néz ki. Ezt a hdr ki-be kapcsolást megpróbálom majd, de igazából a filmek 90%a amiket nézek az dv.
Dvnél nincs olyan kapcsolo ha jol emlékszem.
Dvnél is be kell importálni a fileokat es be kell állítani a képek alapjan az értékeket.
Sajnis képek nem fogja visszaadni, hacsak nincs valami nagy disznóság.
Mekkora a tv? -
fery02
addikt
Amúgy aki megvette c765re az újabb kalibrációs beállításokat mindenkinek jó? Nekem teljesen nézhetetlen tőle... Sdr sem okés, de a dv, hdr nálam dúrván nem jó, mint ha a gamma a normális 2,2 helyett lenne vagy 1,6os vagy nem is tudom, hogy írjam le, szétfolyik a sötét jeleneteknél a kép meg kifakul.. Local dimming is furán vibrál sötét jeleneteknél. Gamma beállítás az eltünik a kalibrációs cucc telepítése után, így nem lehet állítani sem rajta, egyedül a feketeszinttel lehet játszani, azt 45re levéve lenne nagyjából jó a feketeszint, de úgysem jó teljesen fura a kép. Muszáj voltam törölni a beállításokat és vissza állítani a gyári képmódot.
Az este folyamán állítottam én is be c765-re (534-es firmware) és nálam pl a HDR egyből jó volt, néztem utána YT-on kb 20 percnyi HDR10-es anyagot és gyönyörűnek véltem a képet.
SDR viszont olyan szokatlannak tűnik (legtöbbet pedig ebben a módban fogom használni).
Nálam is ilyen fakóbbnak és melegebbnek tűnnek ott a színek a kelleténél, de lehet hogy közben meg az a színhelyesebb, csak szoknom kell.De közben meg ugye írtam, hogy a HDR mód meg különösen tetszik az SDR mód megjelenítéséhez képest, szóval talán valami mégis van.
Gondolom annak semmi köze sincs, hogy az SDR-t 1080p Netflix tartalom alatt állítottam be elejétől a végéig és nem pedig egy random YT videó alatt.
Ugye a HDR és a HLG beállítást YT alatti HDR és HLG tartalom futása közben végeztem. -
Vhiktor
Topikgazda
45re levéve egészen biztosan black crush van, de eleg durva.
Hdr eseteben ha fura a kep akkor érdemes ki be kapcsolni a hdr kapcsolot.
Melyik fw van a tvn? -
freeland0806
aktív tag
Próbáltam azt is többször. 5-10 percig is tartottam, már volt úgy kitámasztottam egy órára
. Már nem idegeskedek rajta hívtam az alzat 4 munkanap jönnek érte.Majd számolj be nekünk a fejleményekről ha ott tartasz majd
-
Flayer
senior tag
Próbáltam azt is többször. 5-10 percig is tartottam, már volt úgy kitámasztottam egy órára
. Már nem idegeskedek rajta hívtam az alzat 4 munkanap jönnek érte.Sajnálom a történteket,remélem sikerül gariba elintézni.
Ez egy lecke volt ha valami jól működik ne piszkáld. -
roti86
őstag
Szia!
Hát a recovery gallyra ment rajta, előhozni nem lehet szóval az a megoldás nem lehetséges, a másik meg ezen nincsenek hangerőgombok, legalább is én nem találok rajta szóval nincs mit rajta egyidejűleg lenyomni
És ha csak a power gombot tartod nyomva? Kihúzod a konnektorból, nyomod a powert, bedugod a tv-t a konnektorba és nyomod a power gombot folyamatosan?
-
roti86
őstag
Igen. Ugyanarra a pendrivera amivel legutóbb downgradeltem. Először elindult vagy 10 percig 1%on állt aztán hirtelen elkezdett gyorsan pörögni a % majd kidobta hogy flashing error valami ilyesmi volt és kikapcsolt. Egyből próbáltam ugyanarról a pendriverol előlről kezdeni, de azóta semmi... Felraktam rá a 412est is majd vissza a 135öt, formáztam a pendriveot pc-ről, telóról laptopról, többet is kipróbáltam semmi. Nem reagál a tv semmire... nem világít a led semmi.
Szia!
Factory resetet próbáltál már a leírt módon?
-
freeland0806
aktív tag
Igen. Ugyanarra a pendrivera amivel legutóbb downgradeltem. Először elindult vagy 10 percig 1%on állt aztán hirtelen elkezdett gyorsan pörögni a % majd kidobta hogy flashing error valami ilyesmi volt és kikapcsolt. Egyből próbáltam ugyanarról a pendriverol előlről kezdeni, de azóta semmi... Felraktam rá a 412est is majd vissza a 135öt, formáztam a pendriveot pc-ről, telóról laptopról, többet is kipróbáltam semmi. Nem reagál a tv semmire... nem világít a led semmi.
Nagyon úgy hangzik - bár nem akarok hülyeséget írni,- mintha kinyírta volna hardveresen a tévét a frissítés. Lényeg, hogy ne nagyon mondj semmit a szervíznek. Dolgoztál hazamentél be akartad kapcsolni a tévét és ez fogadott. Előtte nem volt semmi baja.
-
vargalex
félisten
Már túl vagyok ezeken a letöltéseken, próbáltam többet is itt már komolyabb a probléma a tévének gatya. Ilyenkor hová kellene ezt jelezni elsőnek az alzanak vagy egybol a tcl szervíznek?
Ugye a letöltött zip-et kicsomagoltad és azt írtad a pendrive-ra?
-
ρσгτσ
addikt
Már túl vagyok ezeken a letöltéseken, próbáltam többet is itt már komolyabb a probléma a tévének gatya. Ilyenkor hová kellene ezt jelezni elsőnek az alzanak vagy egybol a tcl szervíznek?
Ha jó a garanciális ügyintézése a kereskedőnek, akkor nekik. Pl. küldik a futárt és intéznek mindent korrekt módon, gyorsan.
Ha nem, vagy átlagos, akkor inkább a TCL -nek. Mert egy "közvetítővel" csak lassabb lesz az ügyintézés.
Vásároltam már sokszor az Alza -tól, de velük még nem intéztem garanciális ügyet. Ilyen hibánál szerintem kicsi az esély, hogy helyszínen javítanak.
-
ρσгτσ
addikt
Én innen nem tudok letölteni, valami fizetős baromságot hoz fel. Már nekem annyira elegem van ebből az okostv szarságból, hogy nem igaz. Egy tv legyen megjelenítő azt kész semmi több... Minek erre google, youtube meg ilyen frissítgetések meg olyan beállítgatások... aki azt akar vegyen hozzá boxot. Mindjárt beletaposok azt veszek helyette egy 100 éves kocka videotont, hozzá egy videólejátszót azt majd nézem kazettáról mint az őskorszakba
Próbáld Yandex -ről, amit vargalex linkelt, onnan le kell jönnie. V412 -vel vagy V135 -tel próbálkozva.
Egyébként alapvetően nincs gond az okos TV -vel, csak ha nincs rendes support mögötte. Én már évek óta használok különböző márkákat, minden külső eszköz nélkül.
Van Fire TV stickem, de azt utazáskor, nyaraláskor használjuk.
-
koko52
nagyúr
Én innen nem tudok letölteni, valami fizetős baromságot hoz fel. Már nekem annyira elegem van ebből az okostv szarságból, hogy nem igaz. Egy tv legyen megjelenítő azt kész semmi több... Minek erre google, youtube meg ilyen frissítgetések meg olyan beállítgatások... aki azt akar vegyen hozzá boxot. Mindjárt beletaposok azt veszek helyette egy 100 éves kocka videotont, hozzá egy videólejátszót azt majd nézem kazettáról mint az őskorszakba
Én megvettem, valamelyik jutub videóról belőttem egyszer a képet, nem frissítek semmit le is tiltottam. Engem csak az érdekelt, hogy androidos legyen a SmartTube miatt + ncore filmek. Felhasználási szokás szerint veszünk TV-t.
-
vargalex
félisten
Yandexről talán egyszerűbb.
-
Aurig@
őstag
Teljesen hasonlóan vélekedem.
A tv az megjelenítő legyen, ne "médiaközpont", mert nem arra való.
A házimozi erősítő, médialejátszó, Blu-ray lejátszó, tv mind rendelkezik LAN csatival, de még egyik sem volt rákötve netre, soha.
Ami kifogástalanul működik, azt nem bolygatom, nem frissítgetem, mert lehet szarabb lesz, mint volt.
A telefonom is megállt Android 12-őn.
Teljesen hibátlanul működik, lassan 6 éve.
Nem veszek csak azért újat, hogy Android 15 esetleg már 16 legyen rajta. -
Stealth
őstag
A Videotonra lyukszalaggal tudod majd feltenni a kalibrált beállításokat.
-
Vhiktor
Topikgazda
Szerintem 765re nincs img-s csak az a pkg, mert én sehol sem találok. Semeddig sem tudok jutni. Ha bedugom a pendrájvot bekapcsolás előtt ha nem, akkor is ugyanazt csinálja, gyorsan kattan kettot kétszer, az a hang amikor be meg kikapcsol a tv. A led annyi időre világít csak arra a 2-3 másodpercre míg ez lezajlik, aztán kialszik és onnantól semmi. Ez után már semmi életjelet nem ad, nem ég a led nem reagál a bekapcsológombra semmi, egyedül csak arra ha kihúzom és visszadugom, akkor megint kattan kettőt és semmi. Próbáltam pendrive be aztán benyomni a bekapcsológombot tartani és úgy áram alá helyezni, de akkor is ugyanazt csinálja.
Aramtalanaitsd fel órára.
-
Vhiktor
Topikgazda
Hát most is próbáltam letöltöttem a 412est amit legutóbb linkeltek itt, de semmi... Majd meló után még próbálkozok. Azt ilyenkor mit mondjak nekik az igazat, hogy én kurtam el?
Akkor nem lesz garanciába megcsinálvaNe mondj semmit, csak annyit, hogy egyszercsak nem kapcsolt be.
-
ρσгτσ
addikt
Hát most is próbáltam letöltöttem a 412est amit legutóbb linkeltek itt, de semmi... Majd meló után még próbálkozok. Azt ilyenkor mit mondjak nekik az igazat, hogy én kurtam el?
Akkor nem lesz garanciába megcsinálvaSzerintem a szerviz képességeit ez meghaladja. Vagyis úgy értem a hibát nem tudják visszafejteni. Max. újra SW -zik a készüléket. Tehát nem kell mindent bevallani.
Érdemes előtte próbálkozni a javítással. IMG -t találtál? Mi a probléma, meddig jut?
-
ρσгτσ
addikt
Na hát én szépen gallyra vágtam a tévét. Kiváncsiságból lefrissítettem erre az új 503asra, tesztelgettem egy darabig, de nem jött be, megpróbáltam visszarakni a régit. Bejött a kék kép elkezdte csinálni majd pár % után kiírt valami errort azt azóta se kép se hang. Ha kihúzom a tévét majd vissza, megpróbál bekapcsolni kattan kétszer kettőt, kétszer kivillan a készenléti led aztán az is kialszik és utána semmi. Hiába próbálom hosszan nyomni a bekapcsoló gombot már nem csinál semmit. Lehet még ezzel kezdeni valamit vagy hivhatom a szervízt?
IMG telepítéssel általában rendbe lehet hozni. Vagyis nagy rá az esély, attól függ mi sérült. Más esetben szerviz.
A napokban linkelte valaki a letöltési fájlokat. Vissza kell nézni, hogy mihez van IMG.
-
nicu71
addikt
Ha neked is ilyen problémád van, akkor ha teheted rakd fel a 135öst. Ég és föld a különbség a javára, én tegnap raktam vissza, nem is frissítek többet másra.
Valószínűleg ha elkezdik szórni a 486ot OTA,akkor az fel fog kúszni,erre nem árt felkészülni....
-
vargalex
félisten
Olyat nekem nem csinált sosem.
Ha konfigurálod a netet első indításkor (azaz inicializáláskor), akkor (legalábbis a 43C655) kérdés nélkül frissítést keres és nem is tudod azt mondani, hogy ne tegye. Lehet, hogy először nem kellene neki netet adni. Csak azért gondolkodom a visszaálláson, mert az én TV-met is érintő R75PT01 platform esetén írt valaki ilyet is a Telegram channel-ben:
"I've been in 189 And I updated it to 269 and noticed a change, a decrease in softness in the movement of a photo, I went back to 189, I don't know if this is a good version or wait for someone to try it" -
vargalex
félisten
Letöltöd a 135ös zip-et, kicsomagolod és rámásolod egy fat32re formázott pendrájvra. Aztán a távirányítön hosszan nyomod a kikapcsológombot feljön a leállítás és ok. Aztán pendrive be a tv-be, tv bekapcsolo gombját hosszan nyomod, és ha szerencséd van elsőre bejön a kék képernyő és elindul a telepítés.
A telepítés az sikeres volt, de utána mindenáron frissíteni akart, ha netet kapott (legalábbis, amikor első indításkor volt netje).
-
vargalex
félisten
Ha neked is ilyen problémád van, akkor ha teheted rakd fel a 135öst. Ég és föld a különbség a javára, én tegnap raktam vissza, nem is frissítek többet másra.
Ezt hogyan teszitek meg? Én anno a 43C655-ön direkt ki akartam próbálni egy régi firmware-t, de ha indításkor nem adtam neki netet, akkor megállt valahol az inicializálás (legalábbis emlékeim szerint), ha pedig adtam, akkor nem volt választási lehetőség, hogy frissít-e, azt mindenképpen megtette.
-
pdave
aktív tag
Először frissítettem a 486ra gyári vissza állítás nélkül szóval megmaradtak a képi beállítások, és zöldessé váltak egyes jelenetek, amik mondjuk pl egy sötétebb szobában látszódnak, mint ha a szereplők arca átvenné a zöldes háttér színét, nem igazán tudom ezt elmagyarázni, képet meg most nem tudok mutatni, mert nem vagyok otthon. Csináltam aztán egy gyári vissza állítást, majd a képbeállítást újból minden értéket megadtam, és ugyanolyan zöldes lett. Aztán a képnél már inkább vissza van állítva alapértékre, mindegy, hogy filmmaker vagy mozi mód, minden képjavító meg dinamikus dolog kikapcsolva ahogy kell, persze így nincs zöldesség, de egyszerűen nem olyan jó a kép, mint volt, sokszor nem olyan éles, mint ha kicsit elmosódott is lenne vagy nem tudom. A 135ön pazar volt a kép, öröm volt nézni, de ezen valahogy nincs olyan élmény. Sokat fifázok, és a játékmódon is megváltoztak a színek alap beállításokon is. Nem tetszik, ennyit tudok mondani. A 420as és az azt követő béta is ilyen volt nekem képileg, mint ez az új, ezért is tértem vissza a 135re, ami sajna most nem akar összejönni.
ezt én is így látom, annyi különbséggel, hogy nekem alapból a 420 volt, mert még új a TV, tehát nincs tapasztalatom a 135-el, de ez a zöldes elszíneződés sajnos bosszantó.
Én is igyekeztem mindent kikapcsolni, és most egész jó, cserébe nincs meg az a színvilág, élmény, ami a korábbinál megvolt -
ρσгτσ
addikt
Na de úgy néz ki végre sikerül. Köszi a segítséget mindenkinek!
Szuper. Volt valamilyen megoldás, egyéb frissítési opció? Vagy nem változtattál semmit, csak több próbálkozás után sikerült?
-
kokokka
addikt
Lehetséges. Vagy csak ahogy megvették a tv-t aztán egyből frissítettek 412-420ra, meg van olyan akinek már eleve azzal jött meg, azt így egyből azt a képet szokták meg. Lehet ha feltennék a 135öst azt ők is észre vennék, hogy mennyivel jobb a kép.
Én 135-el kaptam. Használtam, teszteltem, aztán ment fel a 420-as. Képre full ugyan az volt mind a kettő, és ugyan úgy sz@rul működött a YT és a Netflix is mindegyiken (minden más hibátlan volt). 420-on voltam egészen eddig, most feltettem az újat, a kép ugyan olyann szép, a mozgás sokat javult, és a két fenti appon is hibátlan lett minden. Nálam ennyi a sztori, szóval a két előző firm-el sem volt képbeli (de valojaban semmilyen érdemleges) különbség.
-
ρσгτσ
addikt
Először frissítettem a 486ra gyári vissza állítás nélkül szóval megmaradtak a képi beállítások, és zöldessé váltak egyes jelenetek, amik mondjuk pl egy sötétebb szobában látszódnak, mint ha a szereplők arca átvenné a zöldes háttér színét, nem igazán tudom ezt elmagyarázni, képet meg most nem tudok mutatni, mert nem vagyok otthon. Csináltam aztán egy gyári vissza állítást, majd a képbeállítást újból minden értéket megadtam, és ugyanolyan zöldes lett. Aztán a képnél már inkább vissza van állítva alapértékre, mindegy, hogy filmmaker vagy mozi mód, minden képjavító meg dinamikus dolog kikapcsolva ahogy kell, persze így nincs zöldesség, de egyszerűen nem olyan jó a kép, mint volt, sokszor nem olyan éles, mint ha kicsit elmosódott is lenne vagy nem tudom. A 135ön pazar volt a kép, öröm volt nézni, de ezen valahogy nincs olyan élmény. Sokat fifázok, és a játékmódon is megváltoztak a színek alap beállításokon is. Nem tetszik, ennyit tudok mondani. A 420as és az azt követő béta is ilyen volt nekem képileg, mint ez az új, ezért is tértem vissza a 135re, ami sajna most nem akar összejönni.
Mivel 420 -nál is ilyen volt már neked, így akkor érdekesen viselkedik TV. Vagyis a szoftver. Nem tudom másnál mi újság, aki a letölthető, kalibrált beállításokat használja. De gondolom már ott is lett volna panasz, ha ez általános probléma lenne. Nem tudom...majd ír valaki, aki szintén azt használja.
-
MEXX_85
tag
Töröltem annak a TCSCore.apknak az adatait, de semmi. Igen fat32re van formázva. Formáztam win11 alól gyárilag is, rufusal is semmi. Már kipróbáltam délután óta mindent, amit lehetett, már nincs mivel próbálkozni, ez a 486os fw úgy van megcsinálva, hogy nem lehet downgradelni azt kész
Megnyugtatlak nem nem lehetetlen. Én is tegnap előtt downgrandeltem 75c765 mert a 486 fw-el borzasztó volt a tv csatorna képe. Ez is eléggé változóan. Valahol nagyon kásás volt a kép ez zavart a legjobban.. valahol olyan színes hogy már lila volt az ember feje.. Aztan már az enyém is.. 😡Hogy mi a csöcs van... A fekete borzalom volt akár melyik kép módban néztem.. Utanna allitgatva.. Black crush mindig fent állt.. Aztán már mind 1 minden alapon 2x is csináltam FR-T KOKOKKA javaslatára.. De még rosszabb lett... De érdekes az volt hogy a stream és a 4k hrd anyagok szépek maradtak.. De a tv csatorna hd adások trágyák...

Szóval én is telegramra fel... Aztan 412fw pkt letölt kicsimagol.. Majd fel.tettem.. Aztán a 420 OTA.. Hát kihordtam 1 infarktust pláne mikor 10 perce 1% - ról nem mozdult a a telepítő csík.. 🤣 De aztán felugrott 36 ra.. Akkor már bizakodó voltam.. Most hála istennek minden olyan fasza mint régen.. :

-
ρσгτσ
addikt
Töröltem annak a TCSCore.apknak az adatait, de semmi. Igen fat32re van formázva. Formáztam win11 alól gyárilag is, rufusal is semmi. Már kipróbáltam délután óta mindent, amit lehetett, már nincs mivel próbálkozni, ez a 486os fw úgy van megcsinálva, hogy nem lehet downgradelni azt kész
Képi beállításokat nem próbáltál? Vagy nem igazán tudtad úgy beállítani, ahogy a régi FW -n?
Töröl minden beállítást, adatot, egyebeket, de lehet egy visszaállítással érdemes lenne megpróbálkozni. Egyrészt azért, hogy úgy megy -e a downgrade. Másrészt meg azért, mert lehet valamilyen telepítési hiba van nálad, ami rosszabb képet eredményez.
Vaktában tippelek én is, mert még nem jártam így, és nem is nagyon jellemző, hogy erről az FW -ről valaki vissza akar térni. Így visszajelzést sem nagyon látok...
-
Till@
aktív tag
Ugyanígy jártam tavaly október környékén (c805). v404-ről nem tudtam visszaállni, recovery-be lépett mindig.Korábbi verzióknál nem volt gond.
Ugyanazt a pendrive-ot használtam mindig a tvhez.Aztán vettem egy újat, ment vele a downgrade elsőre. -
Lackó1984
tag
Köszi a segítséget, de ez sehogy se megy. Már mindent megpróbáltam, már próbáltam azt is, hogy a kicsomagolt fájlt átneveztem update-ra is, de már a pkg-t is átneveztem update.img-re is már nem tudok mit kitalálni... hagyom egy kicsit mert tenyleg elgurul a gyogyszer azt én beletaposok ebbe a szarba... nem igaz hogy egy szaros tévével meg fwvel ennyit kelljen szineszkedni
Próbáld meg törölni a TCSCore.apk adatait.
Nálam ez oldotta meg, amikor nem csinált semmit USB-ről történő frissítéskor. -
ferob
őstag
Nem. Ez nekem le volt mentve a pc-re, a 420as fw-ről ezzel downgradeltem és simán ment. Lehet talán először a 420asra kellene megpróbálni, de azt meg most letölteni sem tudom sehonnan, mert nem hozza be azt az oldalt, ahonnan eddig le lehetett ilyesmit
-
ρσгτσ
addikt
Nem. Ez nekem le volt mentve a pc-re, a 420as fw-ről ezzel downgradeltem és simán ment. Lehet talán először a 420asra kellene megpróbálni, de azt meg most letölteni sem tudom sehonnan, mert nem hozza be azt az oldalt, ahonnan eddig le lehetett ilyesmit
-
Stealth
őstag
Ugyanígy csinálom és nem megy...
Nem OTA fájlt töltesz le véletlenül?
-
Stealth
őstag
Én is eszerint csinálom még sem megy... Már 3 pendriveot próbáltam, még sem indul el az a gyászos telepítés... pedig vissza akarom rakni a 135ös fwt, mert azon sokkal faszább volt a kép (c765), mint ezen az újan. 16gb pendrive, formázom fat32re, rá a pkg file, tévé hosszan nyomva a kikapcsológomb leállítás , vagy tv kikapcs áramtalanítás, mindegy, pendrive be majd tv bekapcsológomb hosszan, de mindig csak az a recoverys hoki jön be, de már rohadtul idegesít... behozok egy baltát azt összevagdalom az egész tévét
Az IMG-hez tartozó fájlt letöltöd, kicsomagolod a ZIP-pet egy üres fat32-re formázott pendrivera.
TV-t kikapcsolod a távirányító kikapcs gombját hosszan nyomva.
Bedugod a pendrive-ot, bekapcsolod a TV-t a tv bekapcsoló gombját addig nyomva, amíg nem villog a led.Nekem a ZIP-ben egy fájl volt: Update.img. Semmi PKG. De neked lehet más van a ZIP-ben.
-
boborján2
őstag
Én is eszerint csinálom még sem megy... Már 3 pendriveot próbáltam, még sem indul el az a gyászos telepítés... pedig vissza akarom rakni a 135ös fwt, mert azon sokkal faszább volt a kép (c765), mint ezen az újan. 16gb pendrive, formázom fat32re, rá a pkg file, tévé hosszan nyomva a kikapcsológomb leállítás , vagy tv kikapcs áramtalanítás, mindegy, pendrive be majd tv bekapcsológomb hosszan, de mindig csak az a recoverys hoki jön be, de már rohadtul idegesít... behozok egy baltát azt összevagdalom az egész tévét
rá a pkg file
-
Torry
addikt
Én megvettem 2-3 hónapja Viktor beállításait a c765re, a 135ös fw-n szuper volt vele a kép, de ezen az új fw-n ugyanazok a beállítások már nem túl jók... Nagyon zöldessé teszik a képet.
Csináltál teljes visszaállítást a színbeállításoknál és újra megadtad őket? Elvileg azt érdemes, de majd Viktor megcáfol.
Elindult a diszkurzus. -
Vhiktor
Topikgazda
Én megvettem 2-3 hónapja Viktor beállításait a c765re, a 135ös fw-n szuper volt vele a kép, de ezen az új fw-n ugyanazok a beállítások már nem túl jók... Nagyon zöldessé teszik a képet.
Lehetséges hogy új fw-nél megváltozott a Fehéregyensúly beallitisa tartománya? Gondolok itt arra hogy mondjuk eddig -50 és +50 között lehetett állítani, most meg mondjuk-25+25 között?
-
mlkcy
csendes tag
Hát ezek alapból rajta vannak első induláskor, minek kellene külön letölteni? Csinálj a tv-n egy visszaállítást
nincsen rajta. Csak a Netflix és Disney van rajta.
Visszaállítás után is csak a fentiek vannak telepítve.
Nincsen elérhető frissítés. -
aram01
nagyúr
A 9es gomb alatt amelyiken a három vizszintes vonal van
Megvan köszönöm
-
aram01
nagyúr
A gyorsbeállítások gombot megnyomod hosszan míg be nem jön, aztán ott lesz, hogy magasabb képkockasebesség engedélyezése
Gyorsbeállitások gomb? Melyik is az?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÚJ könyv: Walter Isaacson Elos Musk - keménykötésű
- Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 32GB, 2TB SSD, RTX 5070Ti
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5096
- Apple iPhone 14 /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 85%
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vhiktor