Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Kínában debütált Xiaomi Pad 8 és Pad 8 Pro is
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
freeland0806
tag
válasz
koppasz1986 #39949 üzenetére
Én most fizettem elő a hónapban idén sokadjára és működött a 7 nap. Idegesítő is, mert szeretem ha minden streaming szolgáltató ugyanazon a napon vonja le a havi díjat, ez meg kilóg a sorból.
-
freeland0806
tag
válasz
koppasz1986 #39947 üzenetére
Gondolom nem túl releváns, de Amazon Primeon keresztül ilyen nincs nálam. Én a helyedben megnézném ott, tesztnek teljesen jó lenne. 7 nap próbaidő van, addig nem von le semmit a számládról.
-
freeland0806
tag
válasz
kokokka #39934 üzenetére
Nekem sincs a C805tel a 486fw óta túlzottan probléma (a panel uniformitás lehetne jobb , hogy hozzak fel egy kis negatívumot is), dehát ez nem jelenti azt, hogy másnak meg hibátlan, attól, hogy nekünk nincs probléma. A DV, hang és média box problémákról ha visszább olvasol láthatod, hogy beszélnek róla. A hangról nem is annyira régen írtak
-
freeland0806
tag
Nincs mit!
Annyiban javítanám magam, hogy nemcsak LCD kijelzőket érint. Rengetegszer hallottam OLED tulajoktól, hogy még náluk is előfordul sávosodás, tinting stb. Lutri sajnos milyen panelt fog ki az ember márkától technológiától függetlenül. És sokszor a csere panel rosszabb, vagy ugyanolyan tré. Remélem, hogy nálad csak valami fw hiba van és megoldja majd egy downgrade/update -
freeland0806
tag
Csak homogén háttérben látszik? Mert akkor lehet DSE vagy vertical / horizontal banding. Az én tévém is szenved ettől. Utánanéztem és elvileg sok LCD kijelzőt érint szóval elfogadtam, szerviz szerint ez a technológia velejárója. Homogén háttereknél zavaró csak, ami mondjuk pl a focinál eléggé zavaró (amit én nem nézek csak nagyon ritkán).
-
freeland0806
tag
válasz
gabber01 #39710 üzenetére
"Valamint a magas fényerő minilednél okozhat élettartam csökkenést?"
Amúgy ezen én is gondolkodtam már, de az eléggé hülyén nézne ki. Mármint HDR tartalmakat ponthogy minél magasabb fényerőn ajánlott nézni. Aztán nyilván vannak akik csak azt néznek. Nálam is 80%ban HDR megy. Az csúnya lenne ha emiatt csökkenne az élettartama jelentősen -
freeland0806
tag
Köszönöm azoknak, akik megnézték
. Érdekes ez. Nálam telón, Xboxon is csinálja. Így én kizárnám, hogy a tévé (C805) lenne hibás. Sávszélesség probléma is kizárva, mert minden más jól működik. Így én arra tudok gondolni, hogy vagy az én szemem túlságosan érzékeny valamire, amit más nem lát, vagy valami nem oké az HBO Maxal nálam valamiért.
-
freeland0806
tag
válasz
ervinushun #39660 üzenetére
Az intró végén 1 perc 30nál ahogy a víz hullámzik biztos nem veszel észre semmi szokatlant?
-
freeland0806
tag
Akinek van HBO Max megtudná nézni, hogy a Deadwood sorozat intrója (1.évad bármelyik része) akadozik e neki is? Főleg az intró legvége amikor a ló tükröződik a pocsolyában. Skyshowtimeon ugyanúgy fent van a sorozat (igaz a szinkron más) de ott nem tapasztaltam ezt egyáltalán. Lehet valamit elcsesztek a tömörítéssel? Telefonon ránéztem és ott is tapasztalható ez, de megnyugodnék ha más is ránézne, hogy ezer százalékra biztos legyek benne, hogy nem nálam van valami probléma.
-
freeland0806
tag
-
freeland0806
tag
válasz
nicu71 #39605 üzenetére
Szerintem ha kikapcsoltál minden mesterséges képjavító funkciót (helyi kontraszttól kezdve a dinamikus kontrasztig mindent) akkor nem sokmindent tudsz ezen kívül csinálni. Nyilván a local dimminget be kell kapcsolni, de azon kívül minden off nálam, igaz C805 alatt. Lehet megérné kalibráltatni a tévét. Nincs véletlenül ECO módban? Gamma nem túl magas?
OFF: a local dimmingről jutott eszembe, hogy megnéztem ennek a techworld-ös srácnak ezt a videóját [link] amiben ő elmondja, hogy kvázi kikapcsolt local dimmingel használja a tévét, merthogy zavarja a szemét a zóna szabályzás. Ezt az újaknak mondom, hogy a mini led lényege az pont ez. Mármint a local dimming. Ha ezt kikapcsolja az ember nagyjából az történik, hogy a mini led tévéje egy átlagos LED tévére fog hasonlítani
-
freeland0806
tag
válasz
gabber01 #39526 üzenetére
Akár kisebb szoba, jobb akusztika. De lehet még az is, hogy a tied elállítódott a frissítés után
nicu71: Lenne egy pár kérdésem, habár még elég korai, mivel még jóformán ismerkedsz a tévével.
A C805höz képest a fekete és a fényerő is rendben van? Mintha azt hallottam volna, hogy ebben kevesebb a local dimming zóna. Zavaró blooming nincs? A mozgás megjelenítés milyen ? -
freeland0806
tag
válasz
Szuk78 #39379 üzenetére
Na ez már érdekesebb egy kicsit, ha más tévével is csinálja. Nekem volt referenciának egy 2 éves philips led tévé és azzal nem csinálta. Így kétlem, hogy egyforma lenne a problémánk. Egyébként a mozgás javítás az csinál ilyen kis ugrásokat igen. Kell valamennyi kompromisszumot kötni vele. Én így a netedre gyanakodnék, hogy talán nincs elég sávszélességed. De mondjuk a játék képmód meg megoldja? Fura ez. Hátha valaki ír valami okosabbat.
Szerk: wifivel használod vagy kábellel? Ha wifivel akkor próbáld ki kábellel, ha kábellel, akkor próbáld ki wifivel.
-
freeland0806
tag
válasz
Szuk78 #39374 üzenetére
Még annyit tudok összefoglalni neked, hogy nekem C805öm van és ugyanez (vagy hasonló) volt a problémám, mint neked. Csak és kizárólag játék képmódon volt nézhető a képe, ami nyilván nem a legoptimálisabb filmezéshez. Ha más képmódon használtam brutál akadozott. Nézhetetlen volt minden streaming és minden pendriveon lejátszott film. Egyedül a Kodi alatt nem produkálta az akadozást. Hiába kötöttem rá külső eszközt nem segített. Kb 3 hónap így telt el, mire jött a 486os fw, ami nekem megjavította ezt a hibát. De nem mindenkinek. Érdekességként mondom, azt vettem észre, hogy ha Xboxot használok (Series) streamingre akkor még folyamatosabb lesz a kép és még mozgás rásegítést sem kell így használnom. Tulajdonképpen tökéletes így nekem minden. Az arcok a száj mozgás a sötét jelenetek már nem akadnak nekem.
Csak sajnos lutri, hogy jön e egy olyan fw, ami neked is valós javulást hoz majd. Nem vagyok benne 100%ig biztos, hogy ugyanaz e a problémád, ami nekem is volt (meg itt a fórumon többeknek), de kísértetiesen hasonlít rá. -
freeland0806
tag
válasz
bnorci71 #39330 üzenetére
"Mint írtam ki van kapcsolva a frissítés, de ettől függetlenül települt"
Tudom. Ezért is írtam amit írtam, mert sokan (én is) inkább elkerülik a frissítést ha minden jól működik. Nekem is ki van kapcsolva és hálistennek még nem frissült 486ról. Remélem ez így is marad. El tudom képzelni milyen bosszantó lehet ez -
freeland0806
tag
válasz
mikrofon #39309 üzenetére
Új tévéknél persze érthető, hogy jönnek a frissítések az új hardver miatt.
Én C805 tulajként megtapasztaltam milyen egy nagyon rossz fw. A 412-vel emlékeim szerint sokan elégedettek voltak, nekem egy rémálom volt, teljesen elcseszte a képfeldolgozást. A 486 nekem tökéletes mai napig, másoknak meg az volt rémálom. És most itt van ez a hangcsúszás, ami szintén nem mindenkinél jelentkezik. Ezért sem mindig mérvadóak a visszajelzések.
Szóval emiatt sem értem, ha hibátlan valakinek a fw és nincsenek új funkciók akkor minek kockáztatni, de nyilván mindenkinek szíve joga. Csak nem értem. -
freeland0806
tag
-
freeland0806
tag
válasz
boborján2 #39218 üzenetére
Exiam: na igen a bőség zavara, amikor több idő megy el válogatással, mint magával a filmnézéssel.
Egyébként a fényerőhöz csak tippelek de a kép beállításnál ha lejjebb mész a "minden képmód alkalmazása" menüpontig akkor ha kiválasztod a "minden jelforrást" elvileg nem lenne szabad változnia semminek. Esetleg az adaptív fényerő lehet bekapcsolva maradhatott. Azt meg úgy tudod megnézni, hogy megnyomod a 3 vízszintes vonallal jelölt gombot (9es gomb alatt eggyel) és valahol jobbra lépkedve ott kellene legyen
boborján2: szerintem nincs ezzel semmi gond ha elfér, enni nem kér. Nálam volt, hogy napokig nem volt net egy vihar miatt és akkor is jól tud jönni egy ilyen gyűjtemény. Segít elütni az időt stb
-
freeland0806
tag
Megvolt a varázsa annak az időszaknak is, hogy tudtunk örülni a filmeknek még akkor is, ha így visszagondolva volt köztük nem kevés gagyi darab. Pláne mai szemmel. A tékás csávóval másoltatni a filmeket (ameddig be nem szereztünk olyan lejátszót amivel ezt meglehetett oldani okosan
). Én teljesen megértem ezt a hobbit meg azt is aki erre nosztalgiával gondol vissza, pedig a világ összes filmje itt van konkrétan pár kattintásnyira tőlünk. Akkoriban vadászni kellett a filmekre, mégis én is jó szívvel gondolok vissza arra az időre. Lehet ha fiatalabb lennék, akkor én is feljebb tolnám a mozgás javítást ki tudja..
-
freeland0806
tag
válasz
Qtya123 #39207 üzenetére
Én ezt nem értem. Tényleg nem akarok offolni, de ha már szóba került magyarázza már el nekem valaki a következőt:
Ha X évig így néztünk filmeket (nem tudom ki mennyi idős ezért nem írok számot) és ameddig nem jöttek be az úgymond modernebb televíziók senki nem panaszkodott emiatt az úgynevezett judder miatt, akkor miért pont most lett nézhetetlen a 24képkocka? Régen is az volt? Régen is bántotta ezeknek az embereknek a szemét? Vagy a CRT televíziókon nem volt ilyen látványos? Én tényleg nem török pálcát senki felett, mindenki úgy nézze ahogy neki tetszik. Csak egyszerűen ezt nem értem.Qtya123: véletlenül neked válaszoltam
rumkola: ez egy kicsit szélsőséges példa. Ha a kamerát lassabban mozgatták volna nem így nézne ki. Azért nem mindegyik film így néz ki
-
freeland0806
tag
-
freeland0806
tag
válasz
szoltan70 #39108 üzenetére
Nem vettem meg pedig nem ártana, mert ahogy írtam DV-ben a színek nálam full gyárilag elég fakók ezért is preferálom jobban a HDR-t. Habár játéknál nem annyira kirívóan fakó, mint a DV fényes vagy a DV sötét. 486 előtti fw-n nem ilyen volt azt hozzáteszem. De végülis teljesen elvagyok a HDR-el is, szerencsére Xboxon meglehet oldani, hogy streamingen is úgy nézzem a tartalmakat DV helyett. Olyan mintha Samsungom lenne
Bogyi007: na akkor ennek örülök, hogy valamennyire tudtam segíteni
-
freeland0806
tag
válasz
Bogyi007 #39104 üzenetére
Huhh pedig én nagyon gyári beállításokat használok, nincs benne túl sok változtatás a gyári beállításokhoz képest.
Először is HDR és SDR módban is minden mesterséges képjavító funkciót kikapcsolok. SDR-ben ritkán játszom, de ha igen akkor ott nálam ez vált be: 70%os fényerő, csúcsfényerő: szabvány , színhőmérséklet: 3 ,gamma: 2.2, helyi fényerőcsökkentő: közepes, élesség: 0HDR: 80-100 a fényerő, attól függően mennyire van sötét a szobában, gamma 2.4, csúcsfényerő: szabvány, viszont itt én a dinamikus hangtérképezésnél a "prioritás részletes leírását" választottam, olyan mintha jobb lenne a kontraszt tőle. Helyi fényerőcsökkentő: közepes, színhőmérséklet itt is 3, hogy ne legyen se túl meleg se túl hideg. Az élesség nekem itt gyárilag 10, ahhoz nem nyúltam de gondot nem okozott.
Hát nem tudom mennyire tudtam segíteni. Csak saját felelősségre próbáld ki ezeket a beállításokat
Ilyenek, hogy VRR, ALLM be vannak kapcsolva természetesen az Xboxon és a tévén is. Amúgy érdemes egy képkalibrációt is csinálni az Xboxon belül: beállítások - általános - tv és kijelző beállításai - HDR kalibrálása a játékokhoz
-
freeland0806
tag
válasz
szoltan70 #39100 üzenetére
Mindenesetre furcsa. Én is C805 tulaj vagyok egy bő fél éve és v486 fw-el használom, de kifejezetten ilyen gondom nincs és nem is volt, bár egyetlen egyszer én is találkoztam ezzel a lilás képpel. (bővebben alább)
Egyébként egy Xbox Series S konzollal szoktam használni játékra és streamingre is gyakran a tévét. Streamingre azért mert folyamatosabbnak látom Xboxon a képet Netflixen és HBO-n, mint a tv saját rendszerén. Judder mentesebbnek látom én úgymond. Sokszor nézek DV és HDR10 tartalmakat. Utóbbit jobban preferálom, mert gyárilag az én tévémen valahogy "színesebb", mint a DV. Játék is előfordul, mostanában elég gyakran a gamepassnak köszönhetően mindig találok valamit .
Ezeket azért írtam le, hogy lásd nyüstölöm bőven a tévét, kap DV és HDR-t is szép számmal, konkrétan olyan problémám, mint neked nem volt. Más hiba, ami hasonló képhibát produkált egyszer volt.HBO Maxon tapasztaltam, hogy lefagyott léptetés közben az app (ekkor nem az Xboxot használtam, hanem a tv saját rendszerét). Ekkor kiléptem az adott filmből aztán ilyen lilás rózsaszínes lett az HBO app menüje, meg a betűk stb. Egy restart megoldotta (lekopogom) de furcsa volt. A képmód DV fényes volt. Azóta sem találkoztam ezzel a hibával és nem is szeretnék
remélem csak valami hülye bug volt az app miatt, de kísértetiesen hasonlított a kép a tiedre amit felraktál. Ennek már kb 1 hónapja, azóta nem volt gond. Hát nem tudom mennyire releváns ez neked, de gondoltam leírom, enni nem kér.
-
freeland0806
tag
válasz
Nagya21 #38591 üzenetére
Nekem pont az ellenkezője jött be. Filmtől függ, de a természetes stutterre/judderre érzékenyebb a szemem, ezért 2esen használom a mozgás javítást. Annyi hátránya van, hogy néha amikor ráközelít a kamera a karakter arcára akkor van hogy megröccen, mert nem jól találja ki a szoftver a következő képkockát. De cserébe meg vajsima lesz a kép 80-90%ban és 2esnél nincs szappanopera effekt sem még. Viszont kompromisszumos kissé a röccenés miatt, mivel nem tökéletes a szoftver. Sportnál viszont teljesen kikapcsolom, mert ott meg szellemképet csinál
-
freeland0806
tag
Nektek az HBO Max nem vacakol? Ha beletekerek bármilyen filmbe/sorozatba egy idő után megfagy a kép. Néha előjön akkor is amikor a bevezetőt átugrom. Ilyenkor általában az segít ha újraindítom a lejátszást, de valamikor olyan hiba van, hogy az egész tévét újra kell indítani és csak akkor javul meg az app. Kényszerített leállítás, reinstall, cache törlés nem oldja meg. Használok ezen kívül Netflixet és Skyshowtimeot, tökéletesen működnek.
(C805, 486 FW) -
-
freeland0806
tag
válasz
Pro Koryak #37400 üzenetére
Ezek tartoznak oda elvileg: X11K/ C9K/ C8K/ C7K/ C6K/ P8K/ T8C
[98C655/ 85C655Pro/ 98P745/ 98P755]
[C745X2/ C755/ C765/ C805/ C845X2/ C855]
[C955/ X955] -
freeland0806
tag
válasz
freeland0806 #37398 üzenetére
szerk: a C7K is T653T01 platformhoz tartozik, amivel szemezget Pro Koryak
-
freeland0806
tag
válasz
Pro Koryak #37394 üzenetére
Mostmár teljesen jó a TCL. Felrakod a 486os FW-t kikapcsolod örökre az automatikus frissítést nehogy megint elcsesszék és teljesen jó. Annyi, hogy panel uniformitási problémákra (DSE, vignetting például) azért sajnos a mini lednél is számítani lehet, de nem olyan vészes szerintem. Meg ez mondjuk nem is márka függő az igazat megvallva. Ez az akadozás dolog már ne tartson vissza
-
freeland0806
tag
válasz
banuszzs79 #37349 üzenetére
Dinamikus szín beállítás be van kapcsolva? Ha igen, kapcsold ki azt is meg az összes képjavító funkciót (értelemszerűen a helyi fényerő szabályozás legyen bekapcsolva hiszen az a mini led lényege).
Egyébként szerintem elsőre szokatlan lehet a meleg színhőmérséklet, nekem is idő volt míg megszoktam. De azt mondták, hogy úgy a legjobb, mert pl nem lesz kékes árnyalatú az emberek bőrszíne, természetesebb hatást kelt. Ízlések és pofonok, előtte én is a hideghez voltam szokva, de kipróbáltam úgy, hogy felvettem a színhőmérsékletet 4-5re. Mostmár nem is tudnám máshogy használni.
Színbeállítás ügyben egyébként Vhiktort kell keresni
[link]
-
freeland0806
tag
válasz
skyrush7 #37337 üzenetére
MM-ban max Hisenset kapsz. Egyébként az se rossz. Ezeket a belépő kategóriás LG-ket - hát nem akarok vulgáris lenni - de konkrétan szárazon pakolják meg mind a Hisense mind a TCL finoman fogalmazva. Van is náluk 55U6KQ ami mini led és úgy látom 150ért már haza is viheted.
-
freeland0806
tag
válasz
koppasz1986 #37311 üzenetére
Majd számolj be nekünk a fejleményekről ha ott tartasz majd
-
freeland0806
tag
válasz
koppasz1986 #37302 üzenetére
Nagyon úgy hangzik - bár nem akarok hülyeséget írni,- mintha kinyírta volna hardveresen a tévét a frissítés. Lényeg, hogy ne nagyon mondj semmit a szervíznek. Dolgoztál hazamentél be akartad kapcsolni a tévét és ez fogadott. Előtte nem volt semmi baja.
-
freeland0806
tag
Más!
Nektek is megmaradt egyébként a gallery app hiba? Tudjátok, hogy kiírja, hogy "nem telepíthető".
Na nem mintha hiányozna, csak így mindig ott figyel a függőben lévő frissítések között. Valahogy nem lehet kilőni?
Nem annyira zavaró csak gondoltam kérdezek egyet, hátha van valami megoldás rá -
freeland0806
tag
válasz
freeland0806 #37258 üzenetére
*"igen" akart lenni
-
freeland0806
tag
válasz
vargalex #37251 üzenetére
Az a baj, hogy ha olyan tévét szeretnél a konkurens márkáktól, mint pl a Samsung vagy az LG, vagy esetleg a Philips (a Sonyt nem is említve ami rettenetesen túlárazott minden téren) ott nagyon mélyen zsebbe kell nyúlni azért, hogy egy korrekt tévét kapj, vagy tudásban legalább akkorát, mint ezek a TCL, Hisense modellek. 300K az alja. Annál lentebb 1-2 akciót kivéve ennél csak rosszabbat kapsz képminőségben, ha az ár érték arányt nézzük.
Tudom milyen bosszantó, amikor az ember mellé nyúl én tavaly 3 tévével jártam meg.
-
freeland0806
tag
válasz
vargalex #37232 üzenetére
Volt aki kísérletezgetett, de szerintem sokan akik felrakták köztük én, azért tették fel, mert problémáik voltak a tévével előtte. Akiknek nem volt különösebb problémája és felrakta azoknak előfordult, hogy lett utána valamilyen anomália még ennél a 486nál is. Ha minden flottul megy szvsz felesleges kísérletezni és elcseszni, ami jól működik. És ez benne van a pakliban TCL-nél. Ezért figyelmeztet porto is, mert ez elég régre visszanyúló probléma a frissítésekkel kapcsolatban. Én biztos, hogy amíg nem tapasztalok valamilyen hibát (és miért is tapasztalnék hetekkel az új fw után?) addig nem frissítek, de persze ez mindenkinek a saját felelőssége. porto csak felhívta a figyelmet erre, ami szerintem hasznos. Pláne az új és adott esetben csendes tagoknál
-
freeland0806
tag
válasz
Rolika109 #37125 üzenetére
Az akadást a kalibráció biztos, hogy nem befolyásolja, szóval az ne tartson vissza. Magam nevében tudok beszélni, meg porto és kokokka is pozitív dolgokat írt a 486ról. Igazából nekem pl az oldotta meg az akadozásokat, viszont Bogyi007 meg utána sportnál tapasztalt akadozást (F1, Darts, foci). Én is nézek F1et, de nekem nem akadt ott sem. Szóval kinek hogy. Rakd fel szerintem ha kíváncsi vagy, aztán max downgrade ha nem tetszik valami. Nekem konkrétan a sz.rból csinált egy végre jól működő tévét
-
freeland0806
tag
válasz
freeland0806 #36956 üzenetére
* nem színmélység, hanem színtelítettség (még korán van)
-
freeland0806
tag
válasz
Vhiktor #36954 üzenetére
Tehát akkor végülis ez a képmód a legszínhelyesebb az összes többi képmód közül, még ha nagyon távol is áll a valós színhelyességtől?
Egyébként annyi észrevétel vagy inkább jelezni valóm lenne, hogy én a frissítés után kb 3 nappal nyomtam egy FR-t itt többek javaslatára és volt pár diffi ezzel a képmóddal (is). Nem tudom te alapból így csináltad e. FR előtt, tehát simán csak a frissítés után felvoltak húzva a mozgás beállítások, az élesség és egyéb képjavító funkciók, a színmélység is magasabb volt stb. FR után ugyanezek ki voltak kapcsolva gyárilag, és a csúszkák is más értékeket mutattak utána a szín beállításokat tekintve. Nyilván az én szemem nem igazán veszi észre a különbséget, nem hozzáértő szemmel nézem mint pl te, de lehet, hogy a színek is megváltozhattak pluszban a FR után. Persze ha csináltál frissítés után FR-t akkor nem szóltam.
Ja és köszönjük a tesztet! -
freeland0806
tag
Ezt senki sem érti. 412vel sem szívott mindenki, de többen meg igen. Ez a 486 ha innen a fórumból indulok ki akkor nagy százalékban bevált, de látod még itt is vannak kivételek. Pedig ez nálam olyan problémákat oldott meg, amiről nem hittem, hogy valaha megoldódik. Ezért csak a magam nevében tudok nyilatkozni. Nem egyszerű ez. Épp ezért ha minden jó, jók a színek, nem akadozik a mozgás, nem csinál random hülyeségeket akkor inkább hagyd úgy. Jóvanaz
-
freeland0806
tag
Nekem 412 volt gyárilag. De nagyon sokat szívtam vele.
Viszont ha a 135-el elégedettek vagytok lehet jobb inkább nem piszkálni. Én is tapasztaltam, hogy egy rossz fw mennyi mindent el tud rontani. Konkrétan nem tudtam használni normálisan a tévét 412 alatt csak játék képmódban. -
freeland0806
tag
Valakinél az Egyesült Királyság volt, valakinél Olaszország, valakinél egyiken se frissült.
Nálam tökéletesek a színek 55C805nél 486os fw alatt, sőt minden a legnagyobb rendben van vele, nálam ez lett a "csoda firmware". De ha félsz tőle kereshetsz régebbi fw-t is pl a 412-t, de nálam azalatt borzasztó mikro akadások voltak és csapnivaló mozgás feldolgozás. 486 alatt minden ilyen jellegű problémám megszűnt -
freeland0806
tag
válasz
vargalex #36923 üzenetére
Nem te vagy az egyetlen akitől hasonlót olvasok, de én ezeken mindig meglepődök. Soha egyik futár sem várta meg, én nem tudom, hogy ez régió függő e és errefelé mindenki siet, de Miskolc környékén lakom és én ilyennel még nem találkoztam. Külön meglepődtem azon, hogy az MPL-t említetted. Volt velük pár rossz tapasztalatom.
Azt tudom egyébként, hogy a Vodafone-nál (One) is ők viszik a tévét. Telekomnál nekem az 55" TCL-t a HDT hozta, előtte a 43"ost meg a GLS. -
freeland0806
tag
válasz
fery02 #36921 üzenetére
Elvileg maga a tévé nem igazán tud mozogni a dobozban és az ilyen feszültségeket is elnyelik azok a habszivacsok, amik benne vannak. Persze kivételek mindig vannak és ha dobálják leejtik az tényleg okozhat gondot. Viszont ha biztosra akarsz menni, akkor a videózás nem rossz ötlet szerintem. Én is csináltam, bár én csak visszaküldéskor, hogy lássák, hogy én sértetlenül csomagoltam be a készüléket és ha esetleg megsérült az nem az én saram.
-
freeland0806
tag
válasz
bnorci71 #36916 üzenetére
Na de Telekomról volt szó ha jól láttam. Náluk GLS van meg HDT. Utóbbi viszi a tévét ha legalább 55". Egyikük se fogja megvárni, pláne a HDT nem. Lehet, hogy papíron így van, de a gyakorlatban ez más. Papíron segíteni kellett volna behozniuk mégis én vittem be egyedül a készüléket. Kérdeztem mást is, ugyanez. Egyedül a dobozt mutatta a HDT-s srác, hogy nézzem át nyugodtan van e rajta sérülés
-
freeland0806
tag
Na meg a futárnak vannak más címei is. Elég vicces lenne ha ott állna, mint egy darab f... ameddig én kiszedem a dobozból, felrakom a talpát (vagy fali konzolra), bénázok egy sort, bekapcsolom, beállítom, de előtte általában a tv lefrissíti magát (addig nem is tudom használni) aztán úgy sacc 40-45 perc múlva mehet dolgára a futár. De azért elképzeltem
A csomagot viszont érdemes megnézni, hogy nincs e rajta sérülés, ütődés. -
freeland0806
tag
válasz
Vhiktor #36884 üzenetére
Ennél is van near black overshoot? (Már ha egyáltalán így hívják) Mármint nekem DV módban nagyon ritkán előfordul egy olyan jelenség inkább streamingen, hogy ha hirtelen vált át a kamera világosból feketéhez közeli jelenetre akkor mintha lenne egy kisebb villanás. Nem az egész képernyő hanem csak egy része. Mondjuk amióta finomítottam a beállításokon nem jött elő azóta. (C805)
-
freeland0806
tag
válasz
Vagany #36877 üzenetére
Nem láttam még olyan LED tévét amin ne lett volna valamilyen szinten, de a tied egyébként nekem már átlépné az ingerküszöbömet és visszaküldeném. Persze csak ha normál tartalomnál is észrevehető. Az enyémen halvány csíkok vannak ugyanilyen tesztvideóval, de amikor filmezek nem befolyásol semmit. Egyes játékoknál már zavaróbb tud lenni, de kibírható
-
freeland0806
tag
válasz
Vagany #36872 üzenetére
Én a fóliát lehúznám róla hátha az csinálja. Egyébként egy bizonyos szintű egyenetlenség mindig szokott lenni, nekem ez a tapasztalatom LED tévéknél árkategóriától függetlenül (legyen az sima led, Qled, vagy miniled, Oled fronton nem tudom mi a helyzet, olyanom még nem volt). Nem volt még olyan tévém ami teljesen mentes volt ezektől. Mondjuk az én agyam ezekre különösen érzékeny, másokat nem zavar a környezetemben és sokszor nem is látják.
Normál tartalommal nem zavaró, én max akkor látom ha a kamera fel le mozog és mondjuk egyenletes szürke a háttér, pl fal. A gyártó sem foglalkozik vele általában, ha normál tartalommal nem jelentkezik. Ha a fóliát lehúztad és még mindig látod és zavar is, akkor küldd vissza. Gondolom a fólia azért van rajta, mert új, de nyugodtan lehúzhatod, attól még visszaveszik ha úgy alakul. Ha szerencsés vagy kifogsz egy jobb panelt, de ennek az ellenkezője is fennállhat sajnos.
U.I: óva inteném azokat, akik most kíváncsiak lettek, hogy vajon az ő tévéjük is csinálja e ezt, de eddig elégedettek voltak a készülékkel, hogy megnézzék azt a tesztvideót. Ha eddig nem láttátok az egyenetlenségeket és itt majd észreveszitek (ami szerintem sanszos) utána nem fogjátok tudni nem látni, vagy csak nehezen és ezzel csak magatokkal csesznétek ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest