Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Samsung Galaxy Tab S7+ - növekmény
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
Gorenje kombinált hűtőm van most 8 éves lesz, az első évben kellett az elektronikát benne cserélni egy kábel hiba miatt, a szerelő szerint sajnos ez a hiba ennél a típusnál általános, a kábelt is áttervezték és erősebbet tettek bele, azóta hibátlan.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz nokia3650365 #15849 üzenetére
Csak film nézés miatt ne cserélj, filmek esetén semmi értelme, én a kadencia helyes film lejátszást támogatom.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
válasz saelin #15969 üzenetére
Nézz át ide és rá fogsz jönni, hogy az utolsó fő verzió frissítés után igen sok gond lett a lejátszóval, és bizony ezt a hibát hónapok óta nem orvosolta a google.
Szóval nem túl tökéletes a Google TV rendszer, egy előnye volt a frissítésnek hogy megy a kadencia helyes lejátszás (ez sem minden applikációban), más pozitívumot nem tudok említeni.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
TCL Tv-n hogy lehet azt megcsinálni hogy ne ABC sorrendben keresse le Digi KábelTV esetén a csatorna listát, hanem hálózat szerin, mert teljes keresés esetén ABC sorrendbe pakolja a TV, és így elég gáz, tudom lehet utólag szerkeszteni a listát.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz Bogyi007 #29001 üzenetére
Köszi az infót , kicsit fura el a csatorna bűvészkedés Samsung és LG Tv hangolás után, no mindegy csináltam egy csatorna lista pucolást ChanSort-al és ott kicsit másabb rendezgetni, jobb mint TV-n és jobb mint a TCL weboldala.
-
zsolt501
nagyúr
válasz Bogyi007 #29003 üzenetére
No én se TV nézés miatt szórakoztam vele, új a C805-ös és teszt a lényege a TV használatnak 14 nap elállási idő alatt derüljön ki ha valami baj van vele, amúgy évek óta én se nézek már tv adásokat, valahogy nem is hiányzik, ma is ki voltam akadva a rengeteg reklámon, és a lehangoló túltömörített tv adókon, sajnos már a Digi is a túlzott tömörítés útjára lépet.
-
zsolt501
nagyúr
válasz droti25 #29069 üzenetére
Szia
Én semmilyen mikro lagot nem tapasztalok igaz én Chromecast with Google TV-vel hajtom meg a C805-öt filmek lejátszásához, mert a tv-re telepített lejátszók egyike se tudott kadencia helyes lejátszást (Plex, Kodi) hiába volt engedélyezve a váltás, az valami ok miatt nem megy, Chromecast with Google TV-vel hibamentesen vált a TV.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz Vhiktor #29076 üzenetére
Ez tény, de hogy mindent ugyan azon a Hz-n akar lejátszani az is tény, és ezt észre lehet venni, legalábbis én sajnos látom és zavar.
-
zsolt501
nagyúr
válasz Celtis #29080 üzenetére
Jó és kérdem hogyan oldjátok meg a kadencia helyes lejátszást a TV-re telepített Kodi és Plex alatt, mert nekem valahogy nem megy.
-
zsolt501
nagyúr
Mai kíváncsiságból...
TLotR.The.Fellowship.of.the.Ring.2001.REPACK.Extended.2160p.UHD.BluRay.REMUX.TrueHD.Atmos.7.1.DoVi-HDR.HEVC.HuN 117GB-os verziójával teszteltem a TV (C805) képességeit Hálózatban és 1TB-os Samsung USB3-as SSD-n, no ez a film kifogott a TV média lejátszóján, majd TV-re telepített Plexen itt nem bírta a lejátszást, Kodi legújabbal is próbáltam, ott meg se jelent a fájl listában a film, más lejátszó programmal is próbáltam az eredmény ugyan az, valamiért CSAK a saját média lejátszójában jelenik meg a film... de más lejátszónál meg sem jelent ami elég fura.
A Tv saját lejátszójával elindítva hálózatból katasztrófálisan leakadozik pedig az adatátvitellel nincs gond, de SSD-röl se jobb a helyzet, valamiért ez kifog a TV lejátszó programján.Nos itt jön az érdekesebb rész van a Chromcast with Google TV lejátszóm, és ott hiba nélkül megy a lejátszás hálózatból is Plexel és Kodival.
Aztán nem hagyott a dolog, és A filmet az SSD-n a gyökér könyvtárból beraktam még ott se jelent meg a film, majd a filmet átnevezve rövid névre már a TV-n a Kodi és más lejátszóban is megjelent, de a TV saját lejátszója továbbra is elvérzik, a Kodi itt már vitte a filmet, és probléma nélkül váltott DoVi-ra, a lejátszással problémát nem láttam, itt nem szaggatott, nem akadt meg a lejátszás.
Annyi biztos hogy nagy pozitívum az USB3-as csatlakozó SSD-vel.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz Stealth #29102 üzenetére
Nézd úgy voltam, hogy derüljön ki mit bír, én se akarom rendszeresen ekkora fájlokkal etetni, de ha már teszt akkor legyen ez is meg.
A fájl neves dolog engem eléggé meglepett, pláne hogy a gyári média lejátszó látta a filmet, igaz elhasalt tőle,
Még akarom tesztelgetni miket bír, mert így derül ki hogy mivel ne próbálkozzak majd.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz boborján2 #29103 üzenetére
Lehet ezt nem vitatom, USB2-vel nem próbáltam, ha már itt az USB3-as SSD és hely is van rajta bőven így kár lett volna lassabb HDD-vel szórakoznom.
-
zsolt501
nagyúr
válasz Celtis #29463 üzenetére
Ugyan ezek a tapasztalataim nekem is, csak én nem Fire TV Stick-el nézem a filmeket, hanem Chromecast with Google TV-vel "Match original frame rate" bekapcsolása esetén nem akadozik a lejátszás, kikapcsolva észrevehető.
De remélem ezt majd egy szoftver frissítéssel előbb vagy utóbb rendbe teszik, mert ez kissé lehangoló, régi 10 éves Samsung TV-m folyamatosabb képet adott, ilyen akadást nem lehetett látni, ezt elvárnám ettől a tv-től is.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
Akad projekt azonosító 38
-
zsolt501
nagyúr
Ja hogy ez a Netflix, na azom nincs MAX van a többi virágbolt.
Gyorsító tárakat tényleg nem árt néha üríteni, vannak néha anomáliák más programoknál is pl. Plex.
-
zsolt501
nagyúr
válasz tobias40 #29665 üzenetére
A MAX-on a megnyitó az Tuti 4K DoVi-ban is nézhető volt, de ma a sportközvetítések ha jól látom a képminőségből 1080p, a megnyitó közvetítés tegnap még szinkronos magyar nyelv is volt, ma visszanézve már ez nincs....
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz blakey #29733 üzenetére
Tegyük hozzá hogy a TV-re telepített Plex alkalmazás nem vált hiába van engedélyezve a váltás, Chromecast with Google TV-re telepített Plex esetén hibátlanul megy a váltás ha engedélyezve van.
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz bnorci71 #29841 üzenetére
100/100-as jelnél is képes a TV törni a képet, ez olyankor tud előfordulni (nálam is történt ilyen) amikor a jel erősség túl erős és ilyenkor a túl erős jellel a TV nem tud mit kezdeni, nálam a Samsung TV-n előszeretettel fordult ez elő, aztán ráuntam és szoltam a Digi-nek hogy van ilyen kép hiba nálam, kijöttek a szerelők műszerrel rámértek a koaxra és tényleg túl erős volt a jel, beraktak a kábelre egy jel csillapítót és a hiba megszűnt, a jel erősség és a minőség így is maradt 100/100-as de már hiba nélkül.
Szóval ha nálad is túl erős a koaxon a jel akkor lehet ilyen kép törés (kockásodás) érdemes szólni a szolgáltatónak.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz bnorci71 #29847 üzenetére
LG TV esetén van kompenzálás, túl erős jel esetén vissza tud venni, van benne ilyen funkció, legalábbis azokban amiket én láttam benne volt.
-
zsolt501
nagyúr
válasz bigrob #29852 üzenetére
Azért még nem temetném a TV szolgáltatásokat, a lakosság jelentős részét nem érdekli a streaming pláne az idősebbeket, de azt tény hogy a minőségi TV szolgáltatás eléggé lecsökkent néhány évtizede, de az is igaz, hogy a streaming szolgáltatások is kezdenek erre az útra lépni a reklámokkal.
-
zsolt501
nagyúr
Ma futtattam egy sebesség tesztet C805-ön ezt USB3-as LAN adapterrel mértem, ezt a sebességet WiFi-n is hozza SMB protokollon másoltam külső SSD-re és stabilan hozta a sebességet.
-
zsolt501
nagyúr
válasz Delphinus #29895 üzenetére
Igen gyári LAN 100-as Wifi többet tud, én max AC-s hálózattal tudtam tesztelni, de a TV tudja az AX-et is azon nem tudtam tesztelni.
Én még olyan TV-vel nem találkoztam amin a LAN csatlakozó gigabites lett volna.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz Delphinus #29897 üzenetére
Kábelen alacsonyabbnak kell lenni a késleltetésnek, de szerintem egy TV-nél ez nem lényeges pont, max ha magán a TV-n játszanál és nem PC-n vagy konzolon.
Kriszbet utána néztem és tényleg csak AC-s de nálam WiFi-n 360mbitnél jóval többet tud, tényleg tudja azt amit mértem, pláne ha NAS-rol másolok és nem csak a teszt programot nézem, mert az valami külföldi szerverre kapcsolódik és ha annak nagy a terheltsége akkor bizony tudsz alacsonyabb sebességet mérni, szóval ha van lehetőséged mérj NAS-rol sebességet az már sokkal biztosabb mint ez a teszt progi.
Nálam 1000/300-as digi net van.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz Kriszbet #29908 üzenetére
Akkor ott nálad valami gebasz van, ennél tényleg többet tud.
A Tv-n mért sebesség teszterrel ezeket mértem[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz bnorci71 #29910 üzenetére
File manager+ programot használom erre, a progival SMB-n felmászok a NAS-ra majd ott kiválasztom azt a fájlt ami nekem kell, majd Pl. a külső meghajtóra Ext4-re formázott SSD-re belépve oda beillesztem.
Ezzel a módszerrel a TV-n lévő fájlokat vissza is tudom tenni a NAS-ra.
Az hogy nálad mért ír ilyet a plex pontosan nem tudom, én inkább arra gondolok, hogy valamit nálad a Plex transzkódol és el fogy szerverből a szufla.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz Delphinus #29913 üzenetére
Nálam nem, mert a NAS-ban 6HDD-van, amúgy nem másolgatom a filmeket így a TV-re, a sebesség teszt volt a lényeg, mit tud maximum a TV, mit lehet tőle elvárni.
-
zsolt501
nagyúr
válasz Kriszbet #29915 üzenetére
Most másoltam egy sorozatot a TV belső tárolójára itt most olyan 55MB környékén volt a sebesség, de most terhelt is a NAS.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz Kriszbet #29922 üzenetére
Arra gondolok, a TV nálad inkább egy 5Ghz-es N-es hálózati kapcsolaton menne és nem AC módban kapcsolódna.
Nem tudom milyen routered van, de Asus esetén meglehet nézni a link sebességet és a kapcsolat módot.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz Kriszbet #29925 üzenetére
Akkor az ötletem nem jött be, ez tényleg AC-n megy nálad, csak kérdés mi fogja így meg.
De ha nincs adatátviteli bajod akkor az is elég amit mértél.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz mikrofon #29976 üzenetére
Nekem fényérzékeny a szemem, nekem sok a HDR és a DoVi fényerő alapon, nekem is visszább kellett vennem, mert fájt könnyezett a szemem.
-
zsolt501
nagyúr
válasz bnorci71 #29981 üzenetére
A TV 1 tuneres, de több szabványt az egyik csatlakozón CVB-T, CVB-C illetve a másikon CVB-S és S2, és ezt 2 bemeneten ilyen már több éve van.
-
zsolt501
nagyúr
válasz bnorci71 #29985 üzenetére
Én szoftver hibára gondolok, de ezt így egyértelműen nem jelenteném ki, ha nagyon zavaró a hiba akkor én elállnák, mert ki tudja mikor javítják, ha egyáltalán lesz javítva.
Én a C805-ön nem nézek TV-t engem alapból idegesítenek már pár éve a TV adások.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
válasz Zsocy155 #30120 üzenetére
Az egy DVB-C optikai eszköz, valószínű nálam is olyan van, szokott velük gond lenni, pl. túl erős a jel, és a TV nem tud vele mit kezdeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Gyúrósok ide!
- Fotók, videók mobillal
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
- Ukrajnai háború
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest