Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
Celtis #36817 üzenetére
XDA-n is azt a választ kaptam, hogy nem lényeges, ha a TV működik... De akkor ez TCL esetén normális (legalábbis itthoni szervíz esetén)?
Azt tudom, hogy az LG 49UN74003LB-nél (aminek végül csereutalvány lett a vége) a helyszínen cserélt alaplap után első indításkor pl. a serialt beállította a szerelő a szervíz távirányítóval.
Ahogy utólag írtam, szeritem a Project ID rendben van, mert konkrétan erre kerestem rá februárban (akkor vettem a TV-t). Biztos, hogy a sajátomra kerestem. De azért, ha valakinek 43C655 van, megírhatja a projectID-t.
-
vargalex
félisten
válasz
Celtis #36410 üzenetére
Nekem most éppen szervízben van a 43C655-öm, de a TV-re telepített Kodi szerintem sem vált frekvenciát... Ha visszajön (remélhetőleg megjavítva, sértetlenül), akkor megnézem. Az is lehet, hogy te nem vagy érzékeny erre (lehet, hogy egyébként én sem), vagy a képjavítók (amik esetleg ki sem kapcsolhatóak) elfedik.
-
blakey
titán
válasz
Celtis #36388 üzenetére
Kodiban, Plexben ellenőrizhető, két adat szerepel, egyik a forrás képkockasebességére vonatkozik, a másik a rendszerre.
Kodi ellenőrzés:Ha ott látod, hogy mindkettő "egyezik", akkor van rendszerszintű AFR, ha nem, akkor nincs. Netflix esetében, Android TV, Google TV rendszeren megjelenik egy nagy fehér ablak piros széllel, hogy AFR-re képes a rendszer és a tartalomnak megfelelően fogja kiválasztani az fps-t.
SkyShowtime, Disney+, Max nem vált fps-t. Minden a TV elektronikájára van bízva, illetve itt van kulcsszerepe ennek a tulajdonságnak: -
-
-
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
Celtis #35043 üzenetére
Emag.
Nem írtam fel.
De a leírás eléggé stimmel. Illetve ha koki ráncosan van visszarakva a fólia, de vissza van rakva nagyjából, akkor tuti az enyémSzerintem csak a fóliával 30 percet csesztem el, mert mindig összeragadt egy másik pontjával, de nem akartam anélkül visszaküldeni.
-
DeadmaN89
csendes tag
válasz
Celtis #35009 üzenetére
Már megjött, szval mind1, a játék mód alatt a TV Dolby Vision játék módját érted, ami akkor válik elérhetővé, amikor a HDMI bemenetet használjuk? Ha ez megoldja a mikrolaggokat nekem lehet hogy jó lesz, jobban zavar ez annál, ha pl. egy átlagos sorozat esetén nem lenne akkora élmény a HDR. Sima sorozatnál így pár percet nézve, váltogatva nem látok nagy különbséget pl. a sötét és a játék mód között, persze ennyi idő ezt megállapítani biztosan nem elég. Az über fasza látványos filmeket úgyis Ncore-ról szedem, NAS-ról még nem volt bajom semmilyen letöltött anyaggal...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Celtis #34776 üzenetére
Olvastam én is. Azért az elég gáz. TCL sem kis cég, igazán megoldhatnák a szállítást.
Egyébként én sem mondom, hogy nem érdemes elrakni. Ha van hely, akkor ajánlott. De ezt a gyártói szerviznek kell megoldania.
Szerk.:
Mellesleg a doboz lehet értéknövelő tényező is eladásnál. Egyszerűbb szállítani. -
ricogsm
őstag
válasz
Celtis #34457 üzenetére
Ezt az aurát én is láttam , olyan mintha túl égett volna a körvonal vagy mi? Ennek a jelenségnek van valami megnevezése itt a TV-s szlengben?
De ezt csak akkor látom ha túltolja valamelyik beállítást a TV vagy túl világos na az engem is zavar vagy mikor olyan a műsor és túl dolgozza az ember arcát és túl lesz tolva minden..
Most nem láttam ezt a jelenséget.
Szeretnék egy állandó alap beállítást belőni neki mert nem fogom minden csatornán mozin kapcsolgatni. -
ricogsm
őstag
válasz
Celtis #34456 üzenetére
Jah hogy maga a film cimet a 3 test probléma.
azt hittem a maga a probléma maga a film amit nézni kell.
Elnézést!
És már így értem amit leírtál.
Hogy mikor milyen nézetben látható ez a probléma.
De nekem már az is best ,hogy a tv kiírja mikor milyen Dolby Visiont kapok.
Előre lépés volt a Q65 samsungról és tetszik már a tv.
Az már mellékes ,hogy pár hete tudtam volna venni S90D vagy C4 oledet (de nem követtem a BB-t tv témában így elmaradt , most ezt hozta a Jézuska 470e ért.
De ahogy "belakom" látom az előnyeit a mini lednek nem mellesleg világos a nappalink így még nézhető is redőny lehúzása nélkül. -
blueye
veterán
válasz
Celtis #34456 üzenetére
"De leginkább hagyni az egészet a fenébe, ha egyébként elégedett vagy a készülékkel." - ezzel maximálisan egyet tudok érteni.
Kezdem úgy látni itt a topicban hogy jó hogy egyszerűbb TCL TVm van
pedig ezen is nagyon sok mindent lehet állítani. Tegnap természetfilmek mentek (Netflix 4K, DV, atmos), leesett az állunk.
Most vettünk egy 65C745öt is a családba, szinte egyszerre, ők is nagyon kedvelik, pedig ott keményen játszanak is.
-
RVR400
veterán
válasz
Celtis #34338 üzenetére
Nem fog leesni. Ahogy korábban is írtam, a HDMI CEC és ARC random működés az 55P715-ön is olyan, mint a mostaniakon. Tehát 4 év alatt nemhogy oda nem jutottunk el, hogy a TV távirányítójával lehessen külső eszközt irányítani (pl. Telekom TV box), de még az eszközök egymás közötti ki- és bekapcsolása, meg a hang kiküldése is problémát jelent a TV miatt. Jah, és a local dimming (a P715-ön magyarul LED mozgás csökkentés) is pont ugyanolyan szar, mint akkor volt. Az Android/Google TV az egyetlen pozitívum a dologban, de az meg ugye nem a TCL érdeme...
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Celtis #34340 üzenetére
Én is megnéznék egy nem akadóst, vagyis olyat ami hibátlan, kíváncsi leszek kiderül e valaha hogy mi az akadás és egyéb hibák oka, de én egyre jobban az irányba hajlok, hogy itt már nem szoftveres anomáliáról beszélünk itt inkább a gyártásban kell a hibát keresni, jó jó tudom voltak itt panelcserék de ahogy olvasom ott sem szűnt meg a hiba, legalábbis én ilyet nem olvastam.
Az a fura hogy van olyan film ahol szinte tökéletes a kép, és mint írtam van aminél elviselhetetlen (számomra).
Tudom lehet azt mondani hogy akkor ne nézzek olyat, de akkor meg mi a francnak a funkció a TV-ben és mire is adtam ki a pénzt ha csak erősen kompromisszumos a dolog? -
kokokka
addikt
válasz
Celtis #34340 üzenetére
Nem ma kezdtem hidd el. Ha azt írom nem akad, akkor az úgy is van. Egyenlőre legalább is, és remélem így is marad. Különösen háklis vagyok rá, amit itthon más nem lát, engem az is zavar. Minden nap szét tesztelem, van még két hetem rá, ha kiderülne, hogy valami nem jó, de most az. Tegnap teszteltem különböző HDMI kábeleket és igen, van olyan, amelyikkel tudtam produkálni a hibát, de ha vissza kötöttem mindent az első állapotra, megszünt az akadás. Próbáltam mindent közvetlenül a TV-re kötve és AV-n keresztül is, utóbbi a jobb megoldás ezt már látom. eArc-on teljesen jó, még ma is a padlóról szedegetem az állam olyan kepe van.
-
TheMartin03
aktív tag
-
kokokka
addikt
válasz
Celtis #34160 üzenetére
Ha megjön a 85C765, akkor tudom tesztelni ezzel a Fire TV-vel, és egy Z9X-el is. Sőt, van egy harmadik lejátszóm is CE-vel, ha kell azzal is meg tudom nézni. Csak, hogy egyel több infó legyen itt akadás/nem akadás témában. Azt tudom, hogy a mostani Qled-en mindegyik hibátlan. Egyébként BD lejátszóval próbált már valaki TCL-t? Nekem az most halt meg, így arra nem tudok ránézni sajnos.
-
Treff
aktív tag
válasz
Celtis #33797 üzenetére
De jó, hogy belinkelted ezt a teszt videó, mert:
1. Kipróbáltam Samsung 40F6400 a tv saját youtube ezer éves lejátszóján, és szépen fluidan megy a mozgásjavítások 3/10-re állításával használva a tvt.
2. Aztán érdekességképpen kipróbáltam a “csoda” vodafone új, elmondhatatlanul lassú és hulladék one box szoftver visszafejlesztésének beépített youtube lejátszójával, és nézhetetlenül szaggatós a kép: megy fluidan, aztán 1 másodperc múlva mintha láthatatlan falnak ütközve visszapattan a kép; aztán megint folyamatos 1 másodpercig, majd megint visszapattanós, és így tovább.
.
Na ilyenkor mi a pöcske van? Miért nem használja a tv mozgásjavító beállításait???
(ipaden normál tempójú szaggatós-döcögös, amilyennek kell elvileg lennie)
.
Ha majd megjön az új tv (765), akkor azon melyik youtube lejátszót kell hasznalni; a boxét vagy a tvét? És netflix, stb. stream esetén? -
TheMartin03
aktív tag
válasz
Celtis #33958 üzenetére
Egyébként csak ezen volt probléma, illetve a Venom porfelhőjénél. Minden más, amit még írtak a többiek szerintem problémamentes. (Vérapó, Red One...) Ezt én is láttam, de nem tartottam katasztrófának. Ha nem lesz több, és nagyon gyakori, én így megbékélek
Főleg hogy DV világos párti vagyok, nagyrészt sötétben jönnek a hibák.
A rendszer és a menü néha tud laggolni, meg késni, de az nem zavar egyelőre. -
Segnior_Barthez
senior tag
válasz
Celtis #33768 üzenetére
Helló. Ez meg van. Kösz. Veszek egy 2.0 hdmit, hátha. Valamint egy fw frissítést a fentiek szerint olasz, vagy angol settingel. További kérdésem, hogy melyik csinosabb távirányítót használ a plénum a gyári helyett. A Samsung távirányító nekem etalon. Látom vannak hasonlóak de bevált tutit keresem
-
G-Bali
senior tag
válasz
Celtis #33750 üzenetére
A Tv-hez nincs semmi a AVR-hez meg csak a Media Player van ,úgyhogy szerintem fel is adom .
Úgyan még azért kicseréltem a tv és a AVR között a HDMI-t hátha ,de semmi változás nem történt
Most iszok valamit ,aztán lehet még probálgatom még
vagy hátha jön valaki akinek van jó megfejtése
De azért köszi -
G-Bali
senior tag
válasz
Celtis #33741 üzenetére
Ha jól értem a tv-n ki tudod választani az ARC-ot hang kimenetként.
-Igen ,ilyenkor elmegy a hanga Tv-nAz erősítő mit csinál, kiír valamit?
-Tv Audio-ra van kacsolva,de nem csinál semmi
Az erősítőn a CEC engedélyezve van?
ARV-en a Input Setupnál a TV Audio HDMI(ARC)-ra van állítva.Plusz a VIDEO/HDMI Setupba a HDMI Control be van kapcsolva ,és azon belül is a -Pass Through Source ON -TV Audio Switching ON -power OFF Control All.
Az erősítő ki/bekapcsol a tv-vel együtt?
-Nem
Ha ilyenkor a tv-n a hangerőt próbálod szabályozni történik az erősítőn valami?
-Semmi (de amikor Bekapcsolom külön a AVR-t akkor a TV kiírja hogy Csatlakoztatva a HDMI 1 eARC/ARC-hoz)
Tv-n amikor megnyomom a hangerőgombot akkor "Ez a fajta szerkentyű nem csatlakoztatható.Kérjük válasszon másik hangkimenetei eszközt."
A frissítés (420) nem oldotta meg ,az is lehet hogy Marantz 7009 -t nem szereti a TV -
mikrofon
veterán
válasz
Celtis #33496 üzenetére
Nem, nem beszélek másról, mert a geforce now a tv-re van telepítve. Így játszanak a gyerekek és a gyerekeknek szánt streaming fiókok is oda vannak telepítve ezzel biztosítva a korhatár biztos betartását. Amit néznek vagy amivel játszanak az az előbb írt eszközön szól. Ehhez pedig arc vagy e-arc kell...
A médialejátszók pedig közvetlenül a soundbar-ra ( előtte AVR-re) vannak kötve és a TV e-arc bemenetére működik a képet.
Annak érdekében hogy miben stabilan és megfelelően működjön a CEC ki van kapcsolva. Azért hogy a rendszerbe be tudjam iktatni az említett fülest , kellett egy speciális Extractor ami az egyik kimenetén imitálja a CEC-t (csak az aktív jelet), mert a füles csak így működik.De azért köszi hogy te még azt is jobban tudod hogy miről beszélek.... Vagy hogy mit nem mondok jól...
Megint így nyilvánítottál határozott véleményt, hogy hiányos volt az ismereted és tudásod. Pont úgy mint ahogy a hibákról szónokolsz...
Igazán kereshetnél egy másik topik-ot már, vagy csak hallgathatnál, mikor kell... -
MEXX_85
tag
válasz
Celtis #33456 üzenetére
Szintén hdt hozta a tvt ponyvás kocsiról görgetek le szószernt majd placs aaz út sarába.. Majd betrapoltak saras bakancsba.. Akkor gondoltam Benem viszik a szobába.. Marad a nappaliba... Aztan ahogy a nappaliba hozta tolta a faszi beszorult a fal meg a tv közé.. A fehér frissen festett falat a taskajával össze baszta.. Mondja az összeget. Oké mondom de előtte kibintontom.. Kibontottam segített leemelni a dobozt 75c765... Megneztem a kijelzőt. Nem húztam le a fóliát.. De rendben volt. A doboz élei viszont nem voltak biztatoak... De nem is adtam oda nekik a külön 5000 e ftot amit nekik szántam pluszba.... ☹️ A tv képe szép.. Mozgás egyenlőre uyg a legjobb ha minden javító funkciót alapból kikapcsolok.. De így se olyan mint egy régebbi készüléken.. A bevilagitas kepbeállitassal megszunt.. Iletve a helyi sotétítés a felelős érte.... ☹️
-
ρσгτσ
addikt
-
Qtya123
őstag
válasz
Celtis #33295 üzenetére
Valahogy gondoltam, hogy kb ez lesz a "support"....
Nagy mákom van, hogy kiküszöbölhető nálam ez az akadás.Ha jól emlékszem pixelgaranciája is sokkal több halott pixel esetén alkalmazható, mint mondjuk egy LG esetén.
Jó TV, szép képpel, de ha ilyen szintű marad a support, meg a szoftveres dolgok, akkor a következő TV cserekor, ami kb 4-5 év múlva lesz, tuti az LG irányába mozdulok majd.Az egy dolog, hogy olcsóbb, mint a konkurensek, de azért a supportnak rendben kellene lennie. Jó mondjuk ez is olyan, hogy állítólag a Samsung support is egy förtelem.
-
nfsu17
veterán
válasz
Celtis #33283 üzenetére
Értem.
Akkor fordítsuk meg.
Ha nem "darabos" a lejátszás, hanem sima, akkor is így néz ki?rumkola
Itt is az anyag rossz, semmi köze a TV-hez.Úgyúgy.
Úgy nevezik hogy "interlaced" anyag.
Mármint a forrás az volt gyárilag.
Csak nem "deinterlace"-elték feltöltés előtt.
Régi CRT tévé időszakban ezt a tévé megcsinálta magának az 50i-s anyag miatt.
De nevezhetjük úgy is, hogy 50i volt ennek az anyagnak a forrása, csak senki nem nézi már váltottsoros megjelenésű kijelzőn (pl CRT tv).
YT videó -
Swenk
aktív tag
válasz
Celtis #33081 üzenetére
Elfogadom, ez is lehet.
Csak tudod elgondolkodtató, hogy van aki kritizál itt, mert a youtube-on a 480p filmeket nagyon szarul játsza le egy TCL tv, és mellette a másiknak meg szebb a képe.Ha valaki nem kevés pénzért vesz egy új tv-t azért, hogy 480p-ket játszon le aYoutube-ról a 65, 75, stb képernyőn, erre nem tudok mit mondani. Csoda nincs.Igen, minél jobbak a képernyő tulajdonságai, annál vacakabbnak mutatja a gyenge forrást, tehát a TCL a jobb tv, nem a másik.
A youtube minősége, meg amúgy sem etalon. Ebből aztán jön a következtetés: hát, ha nem tudja a YT-t akkor.......
-
koko52
nagyúr
válasz
Celtis #33002 üzenetére
A 24p nekem moziban is katasztrófa. Anno valamelyik bosszúállós marhaságot néztük meg gyerekekkel, amikor az "űrkukacok" beléptek a légtérbe és gyors mozgások voltak legszívesebben kijöttem volna annyira bacta a szememet. Egy hányadék, nem tudom miért létezik még egyáltalán.
-
tozso76
aktív tag
válasz
Celtis #32806 üzenetére
Sajnos valóban így van. Mármint a külső eszközön is akadás. 65C805 + Fire tv Max2 is akad. Viszont mostanában többet nézem a tv-re telepített, apple tv appon a tartalmakat és meglepő módon tökéletesen fluid, akadás, mikrolag mentes a lejátszás. Tegnap este megint Netflix-et néztem...A fájdalom ügynökei c. film például hemzsegett a mikrolagtol. A play áruház szerint legfrissebb a Netflix app. Fura hogy az apple tv appon nincs akadás (nálam
).
-
MZoli
csendes tag
válasz
Celtis #32806 üzenetére
Tehát nem csak a saját lejátszójával, hanem külső lejátszóról, ill. PC-ről is akadozhat? A jelenlegi régi TV-m PC-ről hajtom (mert rossz a smart funkció, fagyogat DLNA-val is), MPC-HC 24hz, így semmilyen akadozás nincs. Más lejátszóval akadozhat, de az ott a lejátszó progi hibája. Ezek eszerint ez nem vált 24 hz-re és akkor is akadozhat, ha csak monitorként van használva? Játékokkal mi a helyzet?
-
HF77
őstag
válasz
Celtis #32560 üzenetére
én a Te helyedben már rég nem járnék ide (talán már nem is tcl tévéd van..)
számlatan esetben leírtad a problémát, nem hinném hogy tudnál még újat mondani!
kicsit az jön le, nem igazán tudod magad túltenni azon, hogy te egy hibás készülékbe futottál bele és igencsak pórul jártál vele. És én most nem azt kérdőjelezem meg (ahogy itt más sem) hogy igazad van-e, hanem az indíttatást!
Persze Te tudod, de számomra baromi furcsa az biztos...!! -
soldi3r
veterán
-
mikrofon
veterán
válasz
Celtis #32470 üzenetére
Te minek vagy még ebben a topikban?
Honnan tudod milyen a hálózata, milyen beállítással használja?
Talán előbb ezt kéne körbejárni, mert lehet hogy csak annyi kell neki hogy mindkét csúszkát a mozgás megjelenítés menüben középre azaz 5-re állítsa. Aztán a tapasztalatai alapján a saját ízlése alapján finomítson rajta.Olyanok a hozzászólásaid mint egy sértődött a kisgyerek, ami nem tud megnyugodni és minden pillanatot kihasznál hogy ezt tudással a környezetével....
-
BlueSteel
tag
válasz
Celtis #32327 üzenetére
A judder reduction az a TV alacsony válaszideje miatti, 24 fps- melletti, főként oldalirányú kameramozgásoknál észlelhető, stutter, recézettség enyhítésére alkalmas, vagy arra, hogy folyamatosabb, fluidabb, adott esetben szappanoperaszerűbb hatású legyen a kép, nem arra, hogy ezeket a random framedropokat, stuttereket, amiket a Pentonic 700-as TV-k produkálnak, csökkentse.
Akinél akad a TV, az általunk már vázolt módokon, ott a judder reduction semmit nem segít, sőt, szerintem még látványosabban kiemeli, hogy hol akad az adott jelenet. -
Darth_Revan
veterán
válasz
Celtis #32321 üzenetére
A videóban lévő TLC TV-nel a MEMC mozgasjavito okozta a problémát. (Be volt kapcsolva a motion clarity).
Ha ugyanolyan az Android menüje akkor hogy volt a tesztelt TV-n kikapcsolt mozgasjavitas+2-es judder reductiont, hisz ha ki van kapcsolva a mozgasjavitas akkor eltűnik a judder reduction gombOS-bol mondjuk nem a legfrissebb V8-T653T01-LF1V412.001366 (security_patch= 2024-08-05) volt fent, hanem a régebbi V8-T653T01-LF1V401.001259 (security_patch= 2024-05-05) , de nem hiszem hogy ez okozta... Érdekes, úgy tűnik TCL-eknel elegge variálni kell a beállításokkal hogy jó legyen... Ennyire bugos az OS ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Medence topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elden Ring
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest