Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Samsung Galaxy Tab S7+ - növekmény
- TCL LCD és LED TV-k
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Imi1981
veterán
válasz Cartmenn #21487 üzenetére
Nálam 55C745 -ön dolby vision filmeknél van ez, hogy a fekete csíkok kicsit világítanak/ világosabb. Hdr10 és sdr filmeknél nincs ez. Amit írtál még korábban ha a fények a fekete sáv szélén mennek akkor ott kivilágosodik kicsit a fekete sáv is. Mondjuk ez nem zavar annyira mert akkor a világos kép miatt ez nem olyan feltűnő / zavaró számomra. Viszont dolby vision alatt állandó ez a világosabb fekete sáv kicsit zavar. Dolby vision alatt más fekete részek a filmben se olyan feketék mint hdr10 és sdr esetén.
Ettől függetlenül nagyon elégedett vagyok a tévével és a képminőséggel! Régi tévémnél sokkal jobb! -
Parmezan77
junior tag
válasz Cartmenn #21614 üzenetére
Hali,
A ngymenüs "workarround"-ot ismerem. Nekem a fő problémám az, hogy egy pár hete még biztos nem így működött, hanem amikor kiválasztottam a jobb oldali menüből a kép beállításokat akkor az eltünt és felhozta a ball oldali menüt és a képet is visszaállította a normális fényerőre.
Az autómatikus frissítés mindig is ki volt kapcsolva, attól függetlenül, lehet, hogy valamit rányomott a TCL. Nyelvet próbáltam, de nem segítette, mondjuk nem is számítottam rá. Nálam minden rendszer angolul van, nem tudok megbékélni a sokféle, néha elég magyartalan, fordítással... -
gkxyz
kezdő
válasz Cartmenn #21971 üzenetére
Nekem is egy kedves "kolléga" segített innen:
https://tcl-promotion.com/hu/ -
st6969
őstag
-
Bogyi007
veterán
válasz Cartmenn #23125 üzenetére
Láttál és esetleg használtál is például c645-öt vagy csak látatlanba mondod hogy a Hisense jobb választás lenne? Igaz nincs 600 nit a C645 de ettől függetlenül kategóriájában nincs nagyon ellenfele, az általad javasolt Hisense eseteében pedig ne felejtsd el zt az aprócskának nem minősülő tényt hogy ott nincs Android vagy Google Tv platform, hanem a VIDAA ami eléggé hiányos egy oprendszer, többek között Skyshowtime és a HBO Max sem fog jönni vele.
A C645 mindezek mellett megoldja a VRR és ALLM valamint Freesync finomságokat is valamint a 120Hz is megvan 1440p felbontásig, 60Hz mellett pedig 4K esetében is.
Mind Xbox Series X és Ps5 mellé is korrrektül használható. Aláírásomban linkelve vannak Vhiktor C735-ös beállításai amik teljesen jól passzolnak ezen tévéhez...[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
ssj81
aktív tag
válasz Cartmenn #23306 üzenetére
Igen azt én is olvastam, de elég katyvasz az a teszt...
1000-et ír fényerőre, máshol 1500-at írnak, ips panelt ír, szólnak neki a hozzászólásoknál, hogy ez VA, írja igaza van, beszélt a samuval, javította is a tesztben. Hol javította? Ugyanúgy ips van. Most akkor mi van?https://www.youtube.com/watch?v=gAlRqRRK68Q
-
Snoop27
őstag
válasz Cartmenn #23892 üzenetére
A tv mögött pal vagy mdf van, a kérdés, hogy megtartaná-e a tv-t vagy jobb inkább egyenesen a falba fogni a tartót. Na de tudom, ez több mindentől függ, igy nem tudjátok megválaszolni, de köszönöm, hogy próbáltál segiteni.
Ahogy nézem a Stell SHO 5610 32-70 közötti tv-nek javasolt, s az 5630 lenne 80-ig.
Jól sejtem, hogy elég lehet az 5610 is? Nem másért, de nem haladja meg a 75 inches tv a 30 kilót, bőven benne a súlyhatáron belűl van.[ Szerkesztve ]
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
boborján2
aktív tag
válasz Cartmenn #24068 üzenetére
Érekes számok ezek.
Nekem a 835 (lassú) indítással kb. 30 sec. És azonnal elérhető a hálózaton a filmes mappa pl. vimu player -el. Vagy indítható a netflix , youtube , akármi.
A tv usb-lan átalakítóval van a hálón.HDD nincs bedugva, az elején volt 3 percig , csak egy tesztre , nekem a HDD filmezés kényelmetlen.
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Celtis
veterán
válasz Cartmenn #24068 üzenetére
Szerintem ő is sejti, hogy a kattogás és az 5 perces felállás nem normális, és ezért akarja szervizbe küldeni.
Őszintén szólva teljesen igazat adok neki szerviz ügyben is. Egy tv elszállítás nem abból áll, hogy meggyüttem', be van csomagolva? Az meg, hogy az ő felelőssége a szállítás közbeni sérülés, egy nonszensz.
-
mikrofon
veterán
válasz Cartmenn #24418 üzenetére
Pedig szerintem pont ez a két tulajdonság amiért megéri többet költeni rá ha valakinek bele fér.
C935 az ami szerintem nem éri meg a felárat a hangrendszere miatt. Bár az is biztos, hogy a 2.2.1 csatorna nem rossz annak aki sosem szeretne Soundbar-ra vagy avr+hangszóró szettre költeni.
De ugye a c845 fényerősségben felül múlja a c935-öt is... -
classic B
senior tag
válasz Cartmenn #24577 üzenetére
Hm, na ezt a bekapcsolás utáni frissítős dolgot majd megfigyelem jobban.
Más: Ha egy képmódot testreszabok SDR tartalomnál (pl. fényerőt beállítom 60-ra), akkor HDR-en is 60 lesz sajna, mindig fel kell venni 100-ra manuálisan, majd újra vissza 60, ha nem HDR videót nézek. Ez így működik ennél a márkánál?
-
petikeke
tag
válasz Cartmenn #24575 üzenetére
Miért hozod ide a 805-t meg az u7kq-t ha már kétszer az u6kq-t ajánlottad? Nem értelek.
Láttam élőben is az u6kq-t és csalódás volt, pedig nekem is TCL C645 van. A Hisense oprendszere mérföldekkel rosszabb. Én nem ajánlom, Prohardver teszten is leszerepelt.
OnePlus 7t
-
Swenk
aktív tag
válasz Cartmenn #25071 üzenetére
Kösz, akkor rendezem én is. El voltam lényezteteve az Lg tv-vel, mert a Diginél nagyon logikusan jöttek a csatornák, nem is nagyon kellett nekem belenyúlni. Sajnos az abc sorrend nem igazán praktikus, számomra.Fura, hogy a szolgáltató által adott sorrendet ábc-be rakja át a TCL tv.
-
Jefedrin
tag
válasz Cartmenn #25257 üzenetére
Ja hát elég nagy a szoba. Nem tudom ezen mennyire érzékelhető:
[kép] .
~6 méter a kanapétól a tv. Most 55-ös van ott, tegnap xbox-ról játszottunk, de majdnem, hogy azt mondhatom, egér mozi volt.
remélem a 85-ösben nem lesz hiba. Mármint méretileg.Margit, ne hízelegj, ne hízelegj. Még a végén nem verlek meg!
-
válasz Cartmenn #26080 üzenetére
Pont hogy nem kell. Tegnap tűnt fel, mikor foci volt, hogy mindenki zombi. Nem értettem mi van, mert kb. 30 fokról néztem /olyan a nappalink, hogy a PC-től kb. 30 fokban látok rá a TV-re/, azt hittem rosszul lett valami beállítva. Aztán odaálltam elé, és minden OK lett. Nyilván kanapéról szemben semmi gond, de a lényeg, hogy egyáltalán nem kell extrém szögben nézni, hogy feltűnő legyen.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Celtis
veterán
válasz Cartmenn #26898 üzenetére
Pedig a C805-nél nemigen van blooming. Ott valami beállítási probléma lesz.
Vhiktor C835 beállítási videója tökéletes. Az intelligens dologkat szerintem is ki kell kapcsolni.
A fekete szintet lehet esetleg 49-re levinni, illetve a judder reduction (villodzás csökkentés?) 1-2-re. -
Findli
lelkes újonc
válasz Cartmenn #26900 üzenetére
Ha ezt a dimming tesztet lefuttatom meg tudom számolni a zónákat szépen. Egyébként meg próbálgatom a beállításokat tovább, hogy ne legyen olyan a kép, mintha egy 40w izzóba néznék folyamatosan. A tv-vel alapban nincs bajom, csak ez zavar kicsit.
fekete szint 49, judder 2-3, gamma este 2-4, local dimming közepes jelenleg, fényerő meg 20-30. A fehéregyensúlyhoz nem mertem nyúlni még, azt vajon kell tilitolizni ehhez a problémánhoz? -
Blackeventer
csendes tag
válasz Cartmenn #28080 üzenetére
Tehát papíron nincs nagyobb különbség.
Gondolkodtam azon, hogy esetleg a szoftveres támogatása jobb lehet a xiaomi-nak?
Használok egy mi Band 8 okoskarkötőt, de elég baj van szoftveresen azzal is és b*sznak kijavítani olyan hibákat, hogy a karkötő random egyet gondol és ébresztőt kapcsol. -
st6969
őstag
válasz Cartmenn #28716 üzenetére
Jaaaa, huh. Ez volt a gond, köszi. A 4. évadnál már megjött a fényes, sötét, IQ képmód.
Áttettem fényesre, de a mikrolagokat nem tudtam még tesztelni.
De legalább tv-re visszaváltva, így nem ragad be a fényerő.
Ha HDR streamingről váltok vissza, akkor továbbra is beragad.
És nálam sincsenek kerek ikonok
Visszakapcsolom az automatikus frissítést, hátha az blokkolja az új fw érkezését ezúttal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
- Ukrajnai háború
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest