- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gigabyte alaplap topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
turho
addikt
válasz
kokokka #35174 üzenetére
Na de ez se normális. (Sok átlagember nem tudja ám ezeket a dolgokat, illetve nem is kötik az orrára a lehetőségeket). Befejezetlen tv, épphogy elégséges meghajtó hardver, nulla support, hackelni kell jobbra-balra,.túrni a netet,.még saját honlap sincs, pláne nem download szekcióval. Egyedül a kijelző az, ami elég jó.
De összességében ez gáz.
Megvettem 2022-ben szép pénzért, de isteníteni nem tudom, fentiek fényében. Rossz értelemben vett kínai termék, a támogatás és a stabilitás kritikán aluli... -
-
turho
addikt
Ma egy helyzet miatt próbáltam egy komoly, minőségi Qualcomm Aptx fejhallgatóval kapcsolódni a 65c728-hoz.
Kiábrándító. Kb. 500 ms késés, és néha beszaggat a hang.
Nem igaz, hogy ennyire selejt -
turho
addikt
válasz
baandii #34507 üzenetére
A legkevesebb megjelenítési hiba valószínűleg a mostani LG-ddel lesz. Mielőtt döntesz, olvass vissza legalább párszáz hsz-t, keresőzz a típusokra, még eldöntheted, szánsz-e valamivel több pénzt és időt, hogy minőségibb márkára cseréld. (LG például, nem véletlenül mondom).
-
turho
addikt
válasz
RVR400 #34422 üzenetére
Tényleg tiszta olyan, hogy egy tv-t próbálj meg befejezni otthon - szoftveresen, majd a maradék hibáival meg legyél el. Aztán jön a hardver, azon segíteni meg nem tudsz, mert gyenge. De még talán külső, drágább eszközökkel menni fog.
Én mazochizmusból olvasgatom azóta is a fórumot. Úgyahogy, ismert hibákkal 3 éve megy az öreg 728, a frissen szervizelt cserepanellelde szóval egyrészt mégegyszer ilyet nem...másrészt egyet elismerek. A képe szép lenne. Ha nem hazudtak volna a 4k120 ügyben, ami 4k60 a valóságban, vagy váltottsoros 2k120, homályosabb képpel. Ezért a pokol tüzén égjen el, aki ezt így belehazudta a képembe. De hát akkor igen újak voltak a TCL-ek, "jó áron", és rengeteg elégedett emben. (Akiket nem érdekelt, vagy nem ismerték be, hogy ezer apróbb-nagyobb baj van ezekkel.
Szóval a nagy "Gamer" tv, kamu 120 Hz, üzemképtelen VRR, néha akadozik ezzel-azzal, de cserébe lassú. Olcsón vettem. Volt ám hype meg külföldi jó tesztek is. Soha többé.
Együttélek vele. De rengetegen nem tanulnak belőle, ahogy elnézem az azóta keletkezett sokezer hozzászólástvagy jó páran vannak, akiknek ez egy érdekes hobby, reszelgetni, flashelgetni, tesztelgetni hetente több órát, aztán elégedetlen vagy részben elégedett formában megpróbálni élvezni a nép-Qledet.
Jó darabig azért nézegettem vissza, hátha megjelenik egy tényleg hibátlan, midernebb, jó árú utódmodell, ami lemossa a gyalázatot. Arra talán lecserélem.
Na isten őrizzen.... -
turho
addikt
válasz
Qtya123 #34350 üzenetére
A 75+ már olyan nagy, hogy nem lehet elsütni talán ugyanazt a gyenge korsuerűtlen hardvert, talán némileg jobb jelfeldolgozási sebességű kártyákat kapnak a nagyobb vasak.
Az is talány, az EU-ba miért gyengébb hardverrel gyártják a TCL tévéket.
(Nem mintha az 55-65" nem lenne nagy).
Szóval olcsók, de olyanok is....sajna. -
turho
addikt
válasz
mikrofon #34156 üzenetére
Elismertem, alapvetően az én hibám. De hogy mi alapján döntöttem, hát a hirdetések, a hangzatos paraméterek, a korai tesztek alapján.
Gamer tv best of.
Meg se nézte senki 4k120 vga jellel?mindegy, az ilyen gyártótól óvakodni kell, vagy bele kell törődni, hogy felfényezett bádog.
Tanulság, alaposan nézze meg mindenki, mit vesz, mit vállal ezzel.
-
turho
addikt
válasz
mikrofon #34151 üzenetére
Akkorra már a szervizben volt panelcserével, a 4k120 disznóságra meg jóval később jöttem rá, amúgy meg valami apróbetűs leírás utal is rá hogy ez valami technikai disznóság. Úgyhogy megtartottuk, mostmár csak használjuk néha, amíg nem lelek egy tényleg minőségibb utódát. De nekem demek tanulságok, ha végigolvaszad (meg a sokszáz user nyűgjeit-bajait).
Az én hibám, hogy megvettem.
Ez van, együtt élünk még egy darabig vele.
Ez mentesíti ezt a másodpiaci bóvligyártót? Nem. Korrekt ilyen "Fele sem igaz"-t játszani a vásárlókkal? Nem.
Maradjunk annyiban, hogy a legakciósabb árakat sem nagyon éri meg, ez a tanulság. (Számomra).
Valamikor év elején megmozdult bennem a kisördög, eladjam és lecseréljem egy c805-re. Utána kezdtem el megint itt olvasgatni, milyenek az újabb modellek.
Hamar rájöttem, hogy dehogy cserélem. Ennyi panasz meg anomália a népmesében sincs, mint ezekkel. Már röhögöm, ha adnak ki OLED-etkicsit olcsóbban, kazal hibával.
Ps: 14 napon belül örültem, hogy cseréltek rajta főalkatrészt, és legalább a hdmi inputok működtek.
A többit leírtam azt gondolom....rakás xar, de olcsó cuccok. Ennyi. (Aki egyáltalán ért hozzá, annak meg idő és xopás amíg kalapál rajtuk valamit...) -
turho
addikt
válasz
mikrofon #34139 üzenetére
Bár még senki sem válaszolt nekem sem arra, hogy az új modellek milyenek ilyen vonatkozásban, de én 3 éve azért haragszom a legjobban, mert kamu 4k120 tv-t vettem, homályos váltottsoros 2k üzembe kapcsol ha megkapja a 4k120-át.... (A sztárrá reklámozott 65c728....)
Hányat tesztelték már, hogy valós 4k120 jelet kapva, az ő TCL modelljük szintén leskáláz?
Együtt élek vele, panelcserével indult a közös életünk, filmezni ezen a szinten egész jó, de mivel 3 éve követgetem a topicot, és egy tömény okosság meg panaszáradat meg anomália, a büdös életben nem veszek többé a márkától semmit.
Mostmár nem alapelvárás, hogy egy készülék kicsomagolva urambocsá működjön mi t tv, aminek eladták?
Mellette szólt az akciós ár, meg hogy QLED, meg az 5 év gar.
Következő tv-m, x éven belül, egy normális modell lesz, amit nem kell hekkelni, tutujgatni, fórumozni utána egy csomót, meg mérgelődni a processzorhibákon, variálni mindenféle fw-rel, mert a készülék nem manageli saját magát, support ilyen téren egy kétcsillagos lózung, primitívebb képfedolgozáson, stb.
Mondjuk saját fillérbaxó hibám és akkori anyagi helyzetem, meg a jó reklám - szóval magamat is hibáztatom.
És elég nagy pofáraesés volt, mikor a 4080 vga-n beállított 4k120 videojel adott egy homályos, fátyolosabb, nem szebb, ámde gyorskamu képet.
Eladtam a pc-t, jobb is, Xbox SX szintet kiszolgálja ez fos. Hja, ez is homályos 4k120 természetesen, de mivel marha gyenge a konzol, nemigen kell 4k60 output felé erőltetni.
Filmek? Igyekszem jobb minőségű 1080p-ket nézni inkább, az uhd DV mód használhatatlan, a HDR módok csak vaksötétben tudnak valamiféle látszólagos élményt kínálni.
Bánom, hogy nem egy LG-t vettem anno? Igen, elég sokszor bánom. Ha alaposabban utánajárok, akkor inkább várok egy évet.
Hja, hogy szuperakciós volt? Bele is ugrottam, a félkamu félig kiforrott gagyiba inkábbhogy dícsérjem is: egy Hitachi HK6000 tv-t váltott, na ahhoz képest szuper volt
Azt hiszem, nem olvasgatom inkább a topicot, csak nem vagyok megbékélve, ezt hozta ki belőlem. Kicsi pénzért csak kamu van meg félmegoldások, soha be nem fejezett fw-ök, tróger support, érdekes szervizháttér.
(Hja, egy hétig cserélték a panelt anno, nem hozták házhoz, elvitték....mi volt vadiújan a baja? Mindkét hdmi 2.1 input gyári hibás volt, villódzott. Isten kábelével is).
Hja, azt mondtam, hogy gyárileg erősen túlteng a piros szín, szóval kalibrálgathattam is egy ideig?
I Love TCL.
Ps: vegyen hozzá mediaplayert ezek után, akinek nyóc anya van, márkásabb 6-7 éves készülékek meg lejátszanak mindent 4k tartalmat is hibátlanul, mert nem ilyen tadzsik cpu van benne? -
turho
addikt
válasz
Barell #34105 üzenetére
Megint bedobom, hogy rohadtul meg kell nézni, hogy a tv valóban tudja-e a 4k 100+ Hz megjelenítést, vagy csak váltottsoros, kvázi 2k trükkel, ami miatt haragszom is a 3 éves 65c728-amra, 4k60-ban sokkalta élesebb képet ad, mint 4k120 módban....nekem ez volt a nagy koppanás a TCL-lel, mint márkával.
És akkor 4k120hz-nek hirdettékja, persze....feldolgozta, csak éppen csonkán jeleníti meg.
Nem tudom, az újabb modellekből mennyi az ilyen "csaló". -
turho
addikt
Csak azért írtam, hogy saját benyomásaimról beszêljek, én teszteltem 2 hdd-vel, usb-s microsd-vel, és ssd-vel.
Csak az 1 Tb hdd hasalt el, pont határ felett van az induló áramfelvétele.
Ha kapott segédtápot a másik usb ágon kívülről, egyből jó lett az is.
Azt hiszem, 5V 1A az usb korlát a TCL-eken.
Ha felismeri, akkor is lehet egy pont határesetes tápkorlát, ami miatt fejmozgatáskor behal az elektronika. -
turho
addikt
Amikor bő 3 éve megvetük a 65c728-at, az akkori korabeli fw helyes frameszámot írt ki (mint a Fraps kb.), pc-ről játszva. Csak a vrr sajnos használhatatlan volt, mert villódzott, ingadozott a gamma. Későbbi fw-ekben ugyanilyen vacak maradt, csak megszűnt a frame számlálás. Nos, erről ennyit, TCL best of.
-
turho
addikt
Nem kesergek, nem általánoosítok, csupán elmeséltem, mi baja volt/van egy 3 éves modellnek. Ha alaposabban olvasok, bár még újdonság volt,.nem vesszük meg.
Frissíteni meg konkrét bizonyíték/ismeret hiányában nem meremmert legalább nagyjából megy.
A legnagyobb csalódás a 4k/130Hz hardveres csalás,.illetve a használhatatlan vrr. Amúgy mozizni jó rajta, egy nem túl acélos XSX-et is kiszolgál még.A 3 év alatt rengeteg panaszt olvastam. Egyébként én is olcsón akartam jót, ennyi. Pont azok a funkciói rottyok gyárilag, amiért megvettük
de már nem izgat egy ideje, csak tényleg fontolja meg mondenki, aki most venne...
-
turho
addikt
Szomorúan látom, hogy azóta is ugyanaz a helyzet a TCL tévékkel. Én is nehezen ismertem be, higy "olcsó hús", egy 3 éves 65c728.. panelcserével indult, mert villódzott a HDMI. Sosem volt jó a VRR, se pc, se konzol (villódzó gamma, stb). Valódi 4k-t nem tud pc-ről, valami váltott soros trükkel jelenít meg. Emiatt a 4k60 éles, a 4k120 homályos.
Mindegy, használjuk, amíg be nem döglik, aztán részemről nincs több kísérletezés a márkával.
Szerencsémre, amúgy általában filmnézésre és 60Hz Xbox játékra amúgy jó, tv-műsort nem nézek.
Szoktam néha itt olvasni az új modelleket, és meglep, hogy ugyanúgy az "olcsón technikailag félxar" maradt a trend. V099-en maradtam, és el is fogyott az energiám, hogy GTV-re frissítsem, ez a szoftver úgyahogy működik.
Nem lebeszélni akarok senkit, de megérheti egy normális készülék az ősz hajszálakat -
turho
addikt
Sziasztok!
Ennyi idő után sem egyértelmű neked, és most délutánig nem vagyok TV közelben, viszont felmerült vendégség miatt, hogy kellene:Tcl 65c728 készülékünkhöz lehet egyidejűleg 2 db Bluetooth fejhallgatóval csatlakozni egyszerre?
Köszi aki segít.
-
turho
addikt
válasz
Vhiktor #27864 üzenetére
Nem lehetetlen, bár nagyon szép a kép, dw valami disznóság van.
Mindenki össze tudja vetni egy pc-vel vagy laptoppal, 4k60 vs. 4k120 váltás a Windowsban. Már látszik a képen, ha eltér.
Mondjuk amúgy meg haragszom érte, mert ezek szerint a 65c728 nem 4k120, csak papíron.
Újabb modellekkel nincs ilyen "gond"?
Az sokat segítene,.ha valaki kipróbálná ezt nekem 55 vagy 65c728-on, esetleg frissebb fw verzióval is
-
turho
addikt
válasz
Stealth #27861 üzenetére
Írtam, 3 profi kábel van, az XBox kábele is dedikált minőségű.
Kezdetektől fogva feltűnt, akár pc-monitorként használva a tv-t, hogy 4k60-ról 4k120-ra váltva pl. Windowsban is simább a mozgás, viszont homályosabbak a kontúrok.
Bőven túl vagyok a kábelcsere témákon, 2 vga és egy xbox ugyanígy viselkedik. -
turho
addikt
Tanácsot kérek, bár régi tv, de hogy ez konstrukciós hiba, vagy fw frissítés segíthet
Adott az immár 3 éves 65c728 tv-nk.
Még mindig 098-as fw-ön van, igazán nagy baj nincs vele.
Viszont 120 Hz kontra 60.
Pc-m volt, most Series X konzol van. Mindkettőnél megfigyeltem, hogy 120 Hz módban homályosabb, mosottabb lesz a kép. 60 Hz-en sokkal élesebb, tisztább. Ha a képélességet maximumra veszem, úgy sem kompenzálja.
Ez most szerintetek technikai korlát? (Azaz béna valamelyik áramköri fokozat).
Vizsgálta ezt már valaki?
(Amúgy stabil a kép, semmi villogás, vibrálás, peofi mindhárom HDMI kábelem).
Esetleg más, újabb modelleknél is van?
Ha volt, fw frissítés javított rajta?Köszi aki segít ebben tisztábban látni.
-
turho
addikt
válasz
mikrofon #20880 üzenetére
Köszi....azért kérdeztem, hogy a natív kontrasztarány, mert az remek kiindulási pont lenne. Ha mondjuk 1.5-2x olyan jó lenne alapból, és esetleg mélyebb feketével. Talán a 728-ba is ezen a ponton lehetne belekötni, hogy nem elég mély a fekete.
De azon az áron eszemben sincs belekötni.
Csak eltöprengtem, ha váltanék, mi a legfontosabb szempont.
Számomra a natívan jóval jobban teljesítő kijelző. (Fald meg dinamic contrast meg minden humbug nélkül). Meg még esetleg ez mellé a kicsit nagyobb fényerő. -
turho
addikt
Még mindig a 65 collos c728-am van. Szeretem még mindig. Pc 4k game, és fhd-4k filmezésre használjuk. Egyelőre csak elméletben kérdezem, de érdekelne: az utána következő készülékek közt melyik az a széria/típus, ami ugyanezt a tudást, viszont jelentősen jobb NATÍV kontrasztot tud, esetleg mélyebb a feketéje is?
-
turho
addikt
Van itt valaki, aki full hibátlan 75c728-assal rendelkezik? Én nagyon szeretem a 65c728-amat, nekem elég a fényerő is, stb., csak elgondolkodtam egy nagyobbon
-
turho
addikt
válasz
rumkola #19216 üzenetére
Na, akkor a 144 Hz dolgot elengedem....pedig már majdnem elhittem, hiszen nem akkora technikai lehetetlenség. De a 728 szuperül tudja a 120-at, a gépem is megy 4k120- ban sok mindennel, úgyhogy marad
(Köszi a fw válaszokat mindenkinek, maradok 098-on, mert más bajom nincs.)
-
turho
addikt
válasz
haxxika #19206 üzenetére
Mi a számodra legjobban bevált fw. 65c728-ra? 098 ota-n rekedtem. Ez most elég jó, de a vrr pl. nem működik benne
Nem is változik a kiírásnál se az fps...PC gaming a fő felhasználási terület, meg mkv filmek. Tv adást nem nézünk.
Én voltam anno a topic elején, akinek HDMI vibrálás miatt komplett panelt cseréltek. Azóta hibátlan. -
turho
addikt
válasz
Kiskutya #16975 üzenetére
Megnéztem én is a linket. Február 13-ával van egy elvileg c728 tv-hez való OTA. Nekem a 098 van, amit feltett a tv a múltkor, tavaly ősszel
New TCL T615T03 Google TV Update available in V503.
MT9615 Platform ....C735 & C835/C935.......(C728 & C825)
V8-T615T03-LF1V503.000493V503 OTA
Érdemes lenne ezt feltennem? Használja valaki?
Problémák?Köszi
-
turho
addikt
728 is sötétebb a 4 sarokban. Én se értem....nem egy kör képcsövet kellett kimaszkolni
de nem vészes. Most mi a legeslegfrissebb fw a 728-asra amúgy?
-
turho
addikt
098-ra frissített nálad is? Nálam 2 hónapja már, hogy feldobta. Azóta ezen van. Romlast nem tapasztaltam, csak ugye GTV lett, megváltozott a menü kinézet, illetve azóta VRR módban is stabil 120 Hz-et jelez ki
(és mintha nem is csinálna semmit
)
Resetek is voltak.
Igazi DIY TV. Bravo. A képe szép, amúgy repülne.... -
turho
addikt
Jobban megfigyelve van egy kis ghosting jellegű valami.
De nálam a legjobb, legstabilabb, legélesebb képet az adja, ha 4k, 120 Hz, framesync on (játékban), limit 120 Hz. -
turho
addikt
válasz
Redneck #14040 üzenetére
Régi v083-mal nekem nem volt Ghosting, de legalább tudtam, hogy működik a mód. Váltakozott a freki az info gomb ablakában, plusz ugralt, villogott a kép mint a veszedelem.
Most mintha nem történne semmi. Bekapcsolom és ugyanaz minden. Marad a 120 Hz kiírása.is.
Mondjuk én még mindig pc-ről.játszom, és még mindig RTX3080.
Emberek, ilyen derült égből kapitt OTA frissítés után is.kell(ene) resetelgetni valamit? (Mert az átlaguserek otthon kötve hiszem, hogy élnek ezzel).
A kép nekem mintha picit szebb lenne, de ez lehet hogy pszichoszomatikusplacebó.
-
turho
addikt
Tegnapi napon, a hónapok óta lustaságból v083-on hagyott
c728-am kiírta, hogy volna egy frissítés. Nagyot néztem.... Feltett egy v098-at.
Van pár változás. Pl. a vrr működni latszik, de szerintem csak kapcsol (az info ablakban stabil 120 Hz marad) , illetve a mediaplayer háttere kék lett. Még nem volt időm elemezgetni.... -
turho
addikt
275 centiről nézzük kb. a 65" 728-ast...sajna eljut
persze váratlan helyzetben. Amúgy tudok kulturáltan tüsszenteni.
Tudtok rá olyan mediaplayert ajánlani, ami kb. ugyanazt tudja, mint a gyári, csak esetleg informatívabb, neadjisten tud divx-et is bonusba?
Illetve: felirat időzítést, offsetet, +-8 sec vagy ilyesmi.
Még mindig v083-on vagyok......lustaság vagy félelem, passz.
Mostanában volt pár film, ami nem lelhető fel csak divx-xvidben, és így ezeket muszáj volt külső pc-ről megnézni. -
turho
addikt
válasz
sortiefish #12598 üzenetére
V083-ra mit tegyek fel, hogy utána felmenjen ez.a legújabb OTA?
Van benne durva hiba? Unom a v083-at
-
turho
addikt
válasz
zsolesz7503 #12526 üzenetére
Hirdetgesd itt-ott, hogy keresel. A semminél jobb ötlet az is.
Előfordulhat egy panelhibás, sokat eladtak már. -
turho
addikt
válasz
GordonSamway #12240 üzenetére
Az a baj, ez annyira szubjektív véleménynek tűnik. Illetve nem értem: a készülék háttérvilágításának és maximális fényerejének képessége nőtt, vagy csak máshol vannak a paramétercsúszkák? Az első eset csoda volna....
-
turho
addikt
-
turho
addikt
C728-nál szeretném megkérdezni, mik az ismert bugok a jelenlegi GTV fw-nél? (414 talán?)
Illetve, itt is javult a képminőség? (Nem csak pszeudo-hatás?) -
turho
addikt
Már régóta csak olvasgatok, mik a fejlemények. Úgy látom, sosem fejezik be a c728 szoftverét..
Gondolom a 407-414-gyel letudták a melót. Akkor még mindig hagyom v083-on.
-
turho
addikt
Köszi
Ez a fire stick szerintem nekem elég lenne. Ha azt mondod, stabil is 4k anyagokkal, akkor szerzek egyetHogy ontopic is legyek: mivel tisztítsam meg a c728 kijelzőjét, hogy ne legyen csíkos, és ne tegyen benne tuti kárt. Súrlófényben még meglátszik a szervizesek 3 hónappal ezelőtti kéznyoma.
-
turho
addikt
válasz
Saccco #10747 üzenetére
Elcserélem egy C1-re, kis ráfizetéssel.
Amúgy szeretem, csak olyan gáz, hogy ennyire nem tudnak írni egy fw-t egy tv-re.
Nem Windowst kell fejleszteni, ez ahhoz képest nem lehet akkora húha.
Illene befejezni, nagyjából, nem?
Azért bax fel, mert látom hogy jön a sok új TCL modell.
Most az is nagy kaland lenne hogy a v083 esetleg updatelné magát, ha már GTV fw-rel árulják? Aki nem update zsonglőr, az nem biztos hogy telepítget orrba-szájba img-ket. -
turho
addikt
Parádés hogy hamarabb dobnak ki egy új modellt, mint egy normálisan befejezett fw-t
-
turho
addikt
válasz
Pendragon911 #10703 üzenetére
Teljesen jó. 1080p-t Sacco kifejtette, de baromi szépen skáláz minden szabvány játékfelbontást. 1440p is szép.
-
turho
addikt
válasz
Saccco #10677 üzenetére
Ezesetben boldogság, hogy benyelték....a mai világban.
Tavaly tavasszal 20 teherautó közé szorultam, az M4-et építették buzgón. Kaptam egyiktől egy féltégla méretű cuccot. Aztán abban a kavarodásban (szakadt az eső is) cseszhettem az egészet. Székvédőcsere 115 k. Arra se jöttem rá 80-nal a forgalomban, ki bandája volt...itt is lehetett volna mutogatás hónapokig.
Örülök hogy megúszta a törött tv-vel
-
turho
addikt
válasz
kisPocok #10654 üzenetére
Gondolom, kiemeli bőven a fotózás, de ez már akkor sem elhanyagolható
ez gáz.
Én kifogtam egy elég "felhőtlen" 65"-öst... relatíve kezdek örülni.
Pedig 1 hétig szervizben is volt, alaplap-cserével. Ott imádkoztam, hogy meg ne feszítsék a kijelzőt valahol.
Kellene egy szakavatott tv-szerelő, aki véleményt mond ezekről a felhősödésekről. Szerelési gond, vagy egyéb gond?
Gondolok itt pl. túlhúzott csavarokra.
Vagy ez a technológia ennyiért ennyit tud....
Amúgy elég érdekes a kijelző maga. Közelről megfigyelve vastag, "mélyen ül" az lcd réteg. Ha kicsit súrlóban rávilágít egy lámpa, vagy rásüt a nap, nálam ilyen "arany-narancs-zöld" fényvisszaverést csinál.
Amúgy marhán tükröződik minden benne....
Hja, és szomorú valahol, hogy összeszerelés közben fanszőr, szösz, meg ki tudja mi kerül a rétegek közé
Ezek nem tiszta térben készülnek? Maszk, ruha, elszívás, köpeny? -
turho
addikt
válasz
Saccco #10632 üzenetére
Lista helyett elég lenne 1 db normális fw
Bőség zavara....
Ugyanúgy nem basztatom már a 083-at, amiért te. Lusta vagyok és öreg
De ami miatt fontolóra veszem mégis: most a v083 nálam mindig úgy indul pc-vel, hogy nincs hang
Vagy ki-bekapcs, vagy vrr on-off. Utána szól.
A 4 sárga led meg sosem tűnik elAmúgy én mindig áramtalanítom a tv-t, ha nem használom. Ez megint ilyen rigolya.
azt mondtam már, hogy a gyorsindítás se nagyon működik v083 alatt?
-
turho
addikt
Nem értem, csak félig, a c728-asok miért nem találják/kínálják fel a Gtv frissítést, ha már a legújabbak azzal jönnek ki a gyárból.
A v083 még mindig érdekes kis verzió -
turho
addikt
válasz
Fefe29 #10516 üzenetére
Ugyanezem mentem végig, utoksót hoztam el 280-ért.
Mondjuk nekem volt egy garis alaplapcsere HDMI input hiba miatt. Azóta OK.Csak még mindig a v083-assal kínlódok. Ledsor, hang sincs HDMI bemeneten mindig eksőre, egyebek...
de még nem futottam neki a Google tv-nek.
Illetve és vagyok a topic VRR mumusa, akinek nem műkszik a vrr HDMI 2.1-en keresztül egy high-end rtx3080 Nvidia kártyával. Mert vibrál mint a fene a fényerő...de amúgy szeretem a tv-t. Hja, a hangja is bőven fasza panelba.
Nekem a fényerő is elég, van reluxa. -
turho
addikt
válasz
H-Mano #10197 üzenetére
Ez nem pixelhiba lesz, hanem sajnos a rétegek összeállítása közben közékeveredett koszmó. Bár ez nem vigasztal senkit. Nekem az előző, 55" Hitachi UHD tv-mben volt egy fanszőr jellegű hasonló képlet. Nem elég tiszta a tisztatér, vagy tróger az összeszerelő (Amennyiben operátoros).
A pixelhiba körvonalasabb és határozottabb.
Szerintem. -
turho
addikt
válasz
Black&White #10104 üzenetére
Ezt használja valaki már c728-on?
Ha igen, vannak bugok, hibák?
Több biztos nincs mint a jelenlegi v083-on. -
turho
addikt
Még egy vrr kérdés, aztán kezdem elengedni a témát.
Mint tudjátok, régebben már írtam nem is egyszer arról, hogy a c728-ason pc-ről csak úgy működik a vrr nálam, hogy gamma-vibrálás van közben. A 70-130 fps közti bemenőjelre a tv így reagál. Rtx3080, előtte kisebb Nvidia kártyák.
A problémán segíteni sehogyan sem tudtam, és egyik fw verzió sem oldotta meg.
Van értelme lecserélnem a 3080 vga-t egy AMD 6900 xt-re?
Vagy ugyanezzel fogok szembesülni ott is?
Azért is fontos a kérdés, mert egy vagyon volt, meg hosszú ideig spóroltam a videokártyára. (És a tv-re is).
Ps5 és Xbox series X felhasználók részére is megy a kérdésem: használ valaki c728-at valamelyik top konzollal? Vrr-ben 1440p vagy 4k-ban villódzik, vagy sem?
(Én főleg COD-okkal játszom, ott mindegyik csinálja).
Nem ismerem eléggé a 6000 szériás AMD VGA-kat, de olvastam illetve hallottam olyat, hogy az ő HDMI 2.1 kimenetük jobban együttműködik a c728 féle Vrr móddal.Azt is szívesen veszem, ha van még tipp vagy jóslat a Vrr problémára. Bár kaptam olyan választ a TCL-től, hogy tudnak róla, illetve majd javítva lesz.
Ha kilátástalan, úgy is megfontolom, hogy eladom a 65c728-am, és veszek egy gamer szempontból vrr-ben stabilabb Qled vagy Oled tv-t.
-
turho
addikt
Vett itt valaki c728-asból 75" méretben? Ha igen, vélemények?
(Eltekintve az ismert félkésztermék fw hibáktól).
Kicsit sajnálom néha, hogy nem 75" Qledet vettem 65" helyett. De persze a 120 Hz kellett. -
-
turho
addikt
C728, 825
Ennek a fórumnak a legvégén most van egy R074 (Valami egyedi, de frissebbnek írják mint a bugos v083) , illetve egy V407 (Google TV) firmware. Tesztelte esetleg ezeket valaki?
Mondjuk log nincsen, hogy melyik mit tud stb.....Bár az én bajaimra nemigen gyógyír, csak kérdezem
-
turho
addikt
A mikrofon a legjevesebb. Tök hülye (nálam) a c728 bekapcsoláskor.
Ugyanígy 4 led, hdmi-n kb nincs hang, és hiába van gyorsindításban, full bootolva indul.
Aztán kell egy ki-bekapcs, akkor eltűnik a ledsor, és lesz hang.
Mindez V083 óta.
Hát, nem szakadnak bele a fw javításokba, csak sorra jönnek az 1 millió nit-es modellek. Elég frusztráló. Gondolom, mások is szerte a világon ugyanígy szívnak, nem 3 panaszt kaptak hanem 300 ezret. -
turho
addikt
Már csak egy Antutu-teszt kell, és képben leszünk
beszarás, hogy ilyen értékekkel ilyen jól szaladnak a 4k múvik rajta.
Teszem hozzá, a gyári lejátszó sem isten, és néha látok olyan szaggatás-jellegű de mégsem szaggatás hibákat 4k mkv-knál, ami valószínű a célprocinak köszönhető.
(Asztali gamer pc simábban játssza).Mondhatnátok egy best of külső mediaplayert, ami mindent is visz, és jól ad ki 4k-n.
Kezeljen hdd-t. Hálózati lejátszási tudás nem olyan halálfontos. -
turho
addikt
Érdekesen elkeserítően szomorúan groteszk.
Írjunk rá bármit, tényleg.
És ne fejezzük be a fw-öket sem, hanem adjunk ki új típusokat.
Fasza világ.
Szeretném szeretni nyomorult tv-t, de bosszant is.Redneck: nem tartom lehetetlennek.
Megint gondolkodom, hogy visszamegyek 072-re
Ledet elvileg ki lehet.
Nálam amúgy halvány ha standby-ba megy. -
turho
addikt
Sziasztok!
Újabb fórumon fedeztem fel a VRR-rel és HDMI-vel kapcsolatban, hasonló problémákat, mint ami nekem van. Nemcsak PC, XBOX SX is. És c825 is, nem csak c728.
Ma kaptam válaszlevelet a TCL Magyarország-tól, miszerint tudnak ezekről a dolgokról, figyelik a fórumokat is, kaptak több panaszlevelet, informálják a gyártót (ez eddig félsiker, jobb mint a semmi).
Még más: nálam sajna nem betonstabil a 083, ma pl. bekapcsolás után nagyon belassult, a 4 sárga ledet kiteszi, hdmi hang gyakran nincs - egy gyors ki-bekapcs pofozza helyre.
Illetve, a gyorsindítás bepipálása ellenére, a tv standby-bool is hosszú bootal indul sokszor. Mintha áramtalanítottam volna.
Img-ből tettem fel a 083-at, hiba nem volt közben.Köszi az eddigi eszmecserét itt. Ezúton kívánok a csopitagoknak fw-ekben gazdag, gondmentes BÚÉ-t
-
turho
addikt
válasz
Redneck #9530 üzenetére
Semmit, senki, sehol.
A legtöbb értelmes segítséget ebben a topicban kaptam a tv-vel kapcsolatban
A magyar márkaszerviz se tudott nekem értelmeset mondani (,majd talán egy fw frissítés javítja a villódzást). A tv alaplapját kicserélték gariban pár hete. De akkor ott alapvetően rossz volt az összes hdmi port. Az meg is oldódott ezzel.
Most itt tartok, még nincs megvilágosodás.
Jelszó: VRR (A többi apróság nem annyira zaklat, és a tv-m panelja is szuper, nuku felhő meg ilyesmik). -
turho
addikt
válasz
Redneck #9512 üzenetére
Persze, kézzel-lábbal igyekeztem jelezni a problémákat, ahovà csak írni lehetett.
Nem csak itt mentem a többiek agyáraa c728 bajaimmal.
A vrr dologra most kaptam egy olyan privat súgást, hogy nagy valószínűséggel Ati rx 6900 xt-vel sem lesz jó....
Erre megköszönnék megerősítést/cáfolatot.
Rx szériás vga-val vibrál szintén a VRR, vagy nem?
Amúgy v072-vel mindig volt hang, most v083-mal néha néma egy ki-bekapcsolásig a tv.
Amúgy gyorsult a menükezelésmaximum nem mindig jön be rendesen.
-
turho
addikt
válasz
Redneck #9481 üzenetére
Sajnos eddig ennyi infom van....
Most akkor egy driverfrissítéstől függne az egész, amiben engedélyezik-paraméterezik a tv-t?
Vagy a TCL-,töl függ?
Vagy harmadik eset, sosem lesz jó.
De valaki megmondhatná, miért nem ok a "gamertv" akkor se, ha a hardverek minőségiek.
Amúgy persze, hogy hiszek neked. Csak szeretném tudni, érdemes-e várni.
Pár napja egy fórumtárs írt ide, hogy kipróbálja 6900 xt-vel.
Arra is kíváncsi leszek.
Ugye most nvidiákkal az a szitu, hogy ráfog a változó frekire, de a fényerő villódzik. Olyannyira, hogyha jobb oldalra behívom a menüt, annak a szürkéjén is látszik.Más dolog, egy korábbi probléma: ugye panelcsere után írtam, hogy nem működnek a led-ek...
V072-vel kaptam vissza a tv-t. Röhögtünk is itt, hogy nem dugta rá a szerviz.
Na, mióta feltettem a v083 img-t, vannak ledek
Olyannyira hogy van 4 db led, amit eddig nem is láttamegy betegsárga kis sor. Ugyan nem tudom, mit jelez(ne), de egy idő után elalszik.
-
turho
addikt
válasz
rankesz #9476 üzenetére
Valamilyen szinten gamma-villódzás szerű, igen. De olyan gyors a vibrálás, hogy akár ötször is bevibrál/másodperc.
Amúgy a tv mutatja a frameváltozást, végülis kép is van.
Még mindig nem tudom a frankót, akármennyit olvasok.
Egyáltalán együtt kellene-e működnie Nvidia rtx3080 kártya hdmi 2.1 kimenetével. (Az nvidia elvileg g-synces. A hdmi 2.1 viszont elvileg vrr kompatibilis. Én meg minél többet olvasok ezekről, annál hülyébb leszek).
És Google se a barátom, csak alkalmi haver. -
turho
addikt
válasz
Dadpool #9462 üzenetére
Azért, ha kipróbáltad, komolyan várom az infokat.
Nézd meg az épp rendelkezésre álló kábellel is.
Az én gamer pc-m beköltözött a tv alá.
Megfontolom hogy az rtx3080-at elcserélem 6900xt-re.(Bár mint mondtam, 4k ultra beállítással, enyhe DLSS vagy FidelityFX bekapccsal megvan a 90-125 Fps, és tükörsima. Nincs judder, artifact, töredezett kép. Szóval bele lehetne törődni
de jobban örülnék, ha gatyába ráznák ezt a VRR dolgot. Tulajdonképpen a szint-villódzasokat, vibràlást leszámítva egyébként működik. Az infosarokban az info gombra írja az aktuális, folyamatosan változó frame-számot.
(Van G-sync hardveres, szoftveres, Freesync, VRR is minimum 2 fajta. Kedves fejlesztők, még vagy 8 fajtát találjatok ki gyorsan, ez még nem elég zavaros
)
-
turho
addikt
válasz
Dadpool #9462 üzenetére
Légy szíves, írj, ha lesz tapasztalatod. Pont erre jutottam, hogy lehet az AMD vga-k jobban szeretik a tv-t.
Bár, az fura, hogy nincs bekapcsolva a vrr, de fluid játszom, képhibamentesen sima 4k120 jellel. A game 90-125 fps közt ingadozik (Vanguard), de frame sync off mellett is törésmentes, sima a kép.
Vrr on-nal meg villódzik. -
turho
addikt
válasz
Redneck #9457 üzenetére
Én is olvasgattam. A gsync elvileg mehetne vrr-rel. Nálam megy is, a villódzást leszámítva. Olvastam Sony, LG tv modelleknél, hogy frissítések után ugyan, de megoldódtak hasonló gondok.
Homályos pont még nekem,hogy Displayport kell-e hozzá vagy HDMI. Ha DP, akkor meg vagyok lőve, mert a tv-n ugye csak HDMI 2.1 van.
Olvastam speciális DP to HDMI (CLUB3D márka például) átalakítókról is. De az rohadt drága, és bizonytalan vagyok, hogy működne vagy sem.
Mondjuk úgy, hogy ennél a pontnàl végleg elvesztem VRR ügyben. -
turho
addikt
válasz
Redneck #9453 üzenetére
Sajnos ennyire én sem értek (még) hozzá.
Palit Rtx 3080 vga-m van, HDMI kimenetről használom.
A gamer pc-m up to date driver szempontból. (Legfrissebb nvidia driverek mindig). Drága evga táp. Szóval igényes pc, na. HDMI kábel is ok, hossza is. Tehát a zavarokat kizárnám.
Kérdés, hogy a tv nem szereti a vga-t, vagy más a gond.
Van kép meg minden, de vrr módban ingadozik folyton a kép fényereje. Mintha a változó freki miatt állandóan korrigálná magát.
Én lennék a legboldogabb, ha egy valóban hozzáértő megállapítaná, mi a gond.
Freesync, g-sync, vrr - már hàrom szakszó. Gondolom az elveik sem egyformák.
Radeon vga-m meg nem volt vagy 10 éve, tehát összevetni azzal sem tudom.
Érzek inkompatibilitást, de hogy most a tv szoftvere a ludas, vagy az elmúlt hónapok nvidia driverei, vagy hardveres összeférhetetlenség?
Mondom, én lennék a legboldogabb, ha egy okosabb megmondaná, mi van ilyenkor.
Amúgy sok fórumon olvastam már ilyen vibrálós aszinkron hdmi 2.1 gondról.
Voltak mindenféle konzolok, ps5, Xbox sx, és pc is - illetve több tv-típus.
Kétszer már elküldtem az Nvidia-nak is röviden, angolul a szitut.
Amúgy azért csak nálam van ilyen gond, mert ebben a topicban nemigen vannak sokan akik 4k vrr módban játszanak. És hogy ebből mennyien pc, és hányan konzol, azt se tudom.
Én csak a jelenségről tudok beszélni. Persze hogy szeretném, ha megoldódna valahogy. 🙂Ez senkit se befolyásoljon. Válaszokat keresnék én is.
-
turho
addikt
válasz
Redneck #9450 üzenetére
Szerintem szerencsefüggő. Nekem komoly gamer pc-vel, rtx3080-nal vibrál vrr módban.
Így sima 4k120 Hz-en használom. Frame sync iff beállításban is sima a kép, nem töredezik. 90-130 fps 4 k ultra, Vanguard.
Remélem, valamelyik fw frissítés megoldja a fényerő-vibrálást vrr módban.
Ettől még konzollal jó lehet.
A 40-70 hz közti vrr módnak meg sok értelme nem lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Spórolós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest