-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-05 13:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
turho
addikt
Drasztikus Eq-val kihoztam egy jóval jobb megszólalást a 805-böl, bár az enyém 75", szóval nagyobb a térfogat.
Az előtte lévő 65c728 így is jóval teltebben szólt (ok, néha berezonált), bár panelba mindkettő jó (így már...) -
turho
addikt
Nincs idő tesztelni, mert jön félévente az új modell....
amúgy elég tré, ezen változtatni illik, ha világuralomra akarnak törni. -
turho
addikt
Megértem azt is, aki nem akar vele babrálni, hanem kényelmesen és hibátlanul megcsinálja a készülék...ha máe így lett kitalálva a világ, hogy egy kenyérpirítóra s BIOS kell lassan...
-
turho
addikt
75c805 van. Amit lehet, FHD-ban nézünk minimum, és nincs ok panaszra. Persze ami megvan 4k-ban, azt igyekszem úgy. De ha egy filmből csak 720p verzió létezik, akkor (ha méretes, nem agyontömörített file) az is vállalható. Múltkor kénytelen voltunk egyszer egy Videa 480p-t megnézni, és tudván, hogy nem létezik jobb, az is egész nézhető volt. Tv adást egyáltalán nem nézünk ezen. Pc-vel használva remek rajta az fhd, qhd, 4k. De amit én játszom, azt (egyelőre) mind viszi a gépem dlss 4k-ban. DV tartalmat csak elvétve, HDR-t is igen ritkán nézünk. (De az mind jó volt, csak ilyen jó kontraszt és kép mellett, főleg sötétben mozizva nincs szükségünk igazán a HDR-re sem...de amúgy durva jó, csak néha nyúzza a szemet. COD multiban zavaró a HDR, játék rovására megy, számomra szükségtelen.... ) Tehát amire én használom, arra nekem kifogástalan. Egyébként a DIGI HD adások egész nézhetőek rajta, csupán az van, hogy 15 éve abbahagytam a konzerv tv-zést. Szóval tényleg mindenki úgy válasszon, amire igazán igénye van. A digitális tv adások amúgy sincsenek valami fene magas műszaki színvonalon manapság....
Ha a 75c805-öt összevetem az előd 65c728-cal, korrekt technikai ugrás. Amit a 805-ből hiányolos, a sharpness kevésbé hatékony, a 728-on a képélességet szélsőségesebben lehetett szabályozni. (Ott túlzóan, itt kicsit túl szolidan).
Ok, még mindig régebbi óta de van fenn. Amúgy a félsötétben, sötétben használt fényerő most 26
a zóna szabályzás közepes, képjavítók kikapcsolva. -
turho
addikt
Update a kamu qd rétegről TCL tvk esetében
Megnéztem a TCL C805 mérési eredményeit és összehasonlítottsm aszíntér lefedettségét rtings által publikált samsung QN95D adatokkal.
Az, hogy most valóban használtak e qd réteget a tclben azt nem tudom, de a színtér lefedettsége a 2 tvnek nagyon közel van egymáshoz, innentől kezdve meg teljesen lényegtelen.
A samsung p3 színtér lefedettsége 87%, bt2020 színtér lefedettsége 61%.
A TCL C805 p3 színtér lefedettsége xy térben 87%, uv térben 93%, bt2020 színtér lefedettsége xy térben 63%, uv térben 70%, szóval még jobban is teljesít kicsit mint a samsung csúcs kategóriás QD miniled tvje a QN95D

Egyébként a qd réteg kideríthető SPD mérésből, megpróbálom előkeresni a c805 SPD mérésemet és szépen összehasonlítjuk a Samsungéval amit rtings mért.
Ok, engem megnyugtatott, tudja amit kell
köszi -
turho
addikt
-
turho
addikt
-
turho
addikt
Szerintem a 845 nem utódja a 805-nek, mert mindkettő 2023-as modell. Én úgy tudom, hogy leginkább a C765 (2024), C7K (2025) az utódja a 805-nek.
A bírósági perben 6 modell szerepelt.
"A TCL QLED TV-kkel kapcsolatos vita elsősorban marketing- és technológiai csalás vádjaira épül, amelyek szerint bizonyos modellek nem tartalmaznak elegendő (vagy egyáltalán) kvantumpontot (quantum dot, QD), ami szükséges ahhoz, hogy QLED-nek nevezhessék őket.
A Samsung beperelte a TCL-t, mert hat modelljüket (QLED870, CM8B, C805, C655, C69B) hamisan QLED-ként reklámozták. A müncheni bíróság megállapította, hogy ezekben csak minimális mennyiségű kvantumpontot használtak (pl. a diffúzoron), ami nem eredményez mérhető javulást a színvisszaadásban. Emiatt a TCL-nek tilos QLED-ként hirdetnie ezeket Németországban, és javítania kell a hamis állításokat."
És a c805-nek tényleg rosszak a mérései is? Rtings-en nem találtam meg (75c805).
-
turho
addikt
-
turho
addikt
Ez szerintem például a resi 2-3-4 remake-ket is sújtotta....bár hozzá lehetett szokni. Talán a VII-ben is ilyen volt a képi világ. Gyanítom, szándékos.
-
turho
addikt
Azt hittem oldalról kell nézni ezt a betekintési szög dolgot.
Egyébként dönthető állvány van a hálószobában is.
Mivel keveset nézem a hálóban a tévét így annyira nem fontos a kimagasló kép és a hang, de azért rosszat nem akarok venni.
Asszonynak nem igazán jött be a TCL 6Ck hangja, ezért is vetettem el magamban, ezért hajlok inkább az LG qned felé.
Általában oldalról gondolja mindenki, mert alapban feltételezik, hogy szemmagasságban van elhelyezve. Ha nincs, az plusz gond.
-
turho
addikt
Alulról is fontos a betekintési szög. Sőt, hálóban általában az a kritikus pont. Így fontos a jó magasság, illetve falon a dönthető állvány.
De ez csak egy példa volt, mert tudom használtál a C6K -ból nagyobb modellt. Így van rá sansz, hogy nem ugyanazt fogja nyújtani.
55 col alatt érdemes erre figyelni, mert azért sűrűn előfordul, hogy más a vizuális élmény.
Egyébként lehet kellene nektek egy belépő soundbar, minimum 2.1. Szerintem.
Alulról talán hamarabb világosodik, fakul...ha meghaladja a 20-30 fokot.
-
turho
addikt
Sziasztok TCL "fanok"
Félig meddig idevágó téma
TCL 65C7K vagy az LG 65 qned miniledes tévét vennétek?
Lehet, hogy itt mindenki a TCL ajánlja, LG topicban meg az LG.
Jó ideje követem a topicot és sokan vagytok akik értetek is a tévékhez és annak ellenére vagytok itt hogy nincsen TCL készülék otthon.
Ezért kérném a segítő válaszokat
Qnedet nem vennék, mivel a párommal sötétben és éjjel szeretünk filmezni, és sokszor játszani is késő este szoktam. Zavarna a szürke "feketéje". Volt korábban, ezért lett utána már a második TCL Qled.
-
turho
addikt
Ez akkor lenne reális, ha a zónavezérlés annyira jól működne, hogy nincs szükség az állítgatásra. Mivel a gyártók eltérően oldják meg a vezérlést, ezért egyelőre szükséges a manuális beavatkozás. Egy kiváló zónavezérlés esetében erre nem is lenne szükség, kb. oled szintű megjelenítés lenne mindenféle állíthatóság nélkül.
Nálam a közepes tetszik 805-ön összességében jobban a szememnek, pc Game alatt is. Bár még 509-en vagyok...nem tudom, újabb fw-öknél változtattak-e ezen is.
-
turho
addikt
-
turho
addikt
Olyannal találkoztatok már, hogy néztek egy filmet vagy sorozatot és amikor sötéthez közeli a háttér (tehát már MAJDNEM fekete) akkor azon a területen van egy bizonyos mértékű flickering? Tegnap a Jessica Jones virágboltos verzióját néztem 1080 HDR, DoVi. Dolby Vision alatt nagyon durván villódzott, átváltottam HDR-re, ott már elviselhetőbb volt. Forrás függő lehet? Eleve valamennyire szemcsés is maga a sorozat képvilága, gondolom az is közrejátszik. Biztonság kedvéért youtubeon néztem local dimming tesztvideót és ott nem jött elő semmilyen villódzás.
Úgyhogy azért kérdezem, hogy találkoztatok e ilyennel, mert lehet ez is valami szoftveres nyűg lesz, aztán ha az, akkor frissítek majd ha jön új OTA. Köszi előre is aki válaszol
Közepes zónavezérlésnél 75c805-ön van ilyen flicker, pl. film végi feliratoknál.
-
turho
addikt
Sziasztok! C805-re érdemes már feltenni a v613-ast, van előnye? Látom, az 590 bajos, akkor azt nem teszem fel (bár mi csak pc-ről használjuk, gamingre, illetve mkv filmekre (sima, hdr.)). Azt hiszem, v509 utolsó "gyàri" A12 fw-ön vagyok. Gondom nincsen, mondjuk a menü nem egy táltos....

-
turho
addikt
A napfény színhőmérséklete délben, tiszta égbolt mellett 5000-6000 Kelvin, felhős égbolt mellett 6000-6500, tehát egy 6000-6500 K (hidegfehérnek nevezett) LED fénye közelebb áll a természetes fényhez, mint egy 4000-4500 K-s ("természetes" fehér) LED fénye. Az alacsonyabb színhőmérsékletű, 2500-3500 K-s (melegfehér) fény pedig szerintem a petróleumlámpa fényének felel meg
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bocsi, hogy ezt mondom, de a melegebb színhőmérsékletű fényekhez való ragaszkodás az ősi, barlangban rakott tábortüzek fényének a nosztalgiája

Na mindegy, mindenki olyan színbeállítás mellett nézi a TV-jét, ami neki tetszik, egyetemes okosság szerintem nincs

Én is rájöttem, hogy a természetes hideg fehéret szeretem, hiába szeretjük mondjuk délutáni-esti világításnak a szobában az enyhén meleg led-lámpát. Fehér, ami nem megy el kékbe, de hófehér.
a meleg, sárgás kép nekem rossz emlék egy olyan időszakból, amikor még ezekkel nem foglalkoztak egy crt tv vagy egy korabeli LCD mobiltelefon kapcsán. Rengeteg tartalom és film így is enyhén meleg/sárgás árnyalatra van masterelve.
Sosem állítom az OLED mobilt sem enyhén melegre, egyből zavar
-
turho
addikt
-
turho
addikt
Miben hibás az 590, van hátránya, gond vele?
-
turho
addikt
Inkább hatoda-nyolcada...de akkor ez a funkció kimondhatjuk, hogy hibásan van megcsinálva. Vagy fw, vagy nem tudom...Ugyanis így nézhetetlen, viccesen sötet, ez nem lehetett az eredeti szándék...
.köszi mindenkinek. -
turho
addikt
Valakinek nincs 75c805 itt véletlen, aki megnézni nekem, hogy a LED mozgás törlése nála is lenyomja a fényerőt durván?
-
turho
addikt
Érdekes, nálam q7c-n minimálisan lett csak sötétebb a kép, abszolút nem zavaró. És még így is 40-60% körül van a fényerő esténként háttérvilágítás mellett.
Sajnos az a pár sportközvetítés amit nézek hiába hd minőségben jön, nem a legjobb, ezért ezeknél bekapcsolom ezt a képjavító funkciót. Az is lehet, hogy placebo csak de talán jobb így.Ezért nem értem, hogy az én 75c805-ömön v509 de, miért esik le a fényerő majdnem nullára.
másnál is ilyen, vagy ez nem normális, vagy fw függő?
-
turho
addikt
Nálam írtam, hogy mit csinál...és nézhetetlenül sötét a kép. Azért kérdezem hozzáértőtől, mondja már el hogy mindez, miért ilyen c805-ön és hogy egyáltalán működött-e valaha
...Google nem annyira a barátom.
Ja, most látom, linkeltetek ai keresést. (Köszi Skynet
) Ettől függetlenül/mindemellett egy atom sötét kép van, ha bekapcsolom, ami nem igazán világosodik semmilyen fényerő, stb állításra
(tehát kvázi nem működik jól, fura lenne ha ez így lenne a jó....) -
turho
addikt
-
turho
addikt
-
turho
addikt
Sziasztok! 75c805-nél a LED mozgás törlése funkció használhatatlan? Ha bekapcsolom, fullra lesötétedik a kép, és annyi....amúgy jó volna valamire, ha jó volna?
-
turho
addikt
Én csak a 75C7K-ról tudok nyilatkozni. Kicsi dolgokban jobb csak a C6K-nál, de ezek nekem fontosak voltak vásárlásnál. Onkyo helyett B&O hang van benne, nagyon jól szól: mínusz egy soundbar, és akkor már árban kb ugyanott van, mint SB-ral a C6K. 4-szer annyi dimming zone: kevesebb blooming, jobb kontraszt (jobb fekete, jobb fehér), jobb csúcsfémy, jobb HDR. Kb ennyi. Gondolom, lineáris tévézőknek jobb az olcsóbb modell (a ratyi adásminőség miatt), de én olyat nem nézek, 98%-ban 4k HDR (ha lehet, DV) streamingen és virágboltból.
Jelentős különbségek ezek, és a legtöbben pont nem tv-adást néznek manapság. Univerzális megjelenítő minőségi tartalomfogyasztáshoz. Sosem vennék c6k-t, ha az eggyel okosabb bátyja ennyi mindenben jobb. Ha kevés lenne a pénzem, várnék... tökéletesen döntöttél.
-
turho
addikt
-
turho
addikt
A nyak miatt "kell" szemmagasságba tenni a TV közepét, de ez egy nettó baromság. Ez még a moziból ered, ahol egy széken ülve nézed végig a filmet, viszonylag mereven, de ez otthon azért nem így zajlik. Ráadásul az esetek nagy részében nem is kivitelezhető. A 85"-os TV-m alja 50cm-re lenne a padlótól és most mondom, hogy az rohadtul alacsony és cefet szarul mutat. Kipróbáltam, még nézni is rossz volt ebben a magasságban, hiába írja ezt a "szabály". Nekem most 91 cm a padlótól az allja, ez így tökéletes. Elfér alatta a tároló, semmi féle nyakfáradság nincs még egész napos sorozat nézésnél sem, és mielőtt valaki azzal jönne, hogy betekintési szög: ne tegye!
75" tv tv-szekrényen van. Az alja a padlótól 89 cm. Fekve filmezünk, és fekve játszom. 3 méterről nézzük. Kényelmes és tökéletes így. 65" váltott.
Esetlegesen enyhe megdöntésén gondolkodom. (Bár ez oldalról hülyén fest. Bàr 805 a tv, tehát nincs ebben a kis szögeltérésben még észrevehetően semmi problem). -
turho
addikt
Gondolom monitorként közelebb ülne?
tv meg messzebb.
Mondjuk ha ennyi mozgás van, többcélú a készülék, játék, többszemélyes mozizás, akkor a c7k jobb lenne, nem? -
turho
addikt
-
turho
addikt
Már nem csak lefele néző ovál van, hanem a hátulján középtájon egy kerek 5-10cm átmérőjű valami. Vagy az a kis csoffadt 2.1-ének a mélye, vagy egy passzív membrán, bár mintha lenne "ereje" mikor néztem, szóval élő laposhangszórónak tűnik. De térfogat semmi hozzá, be van toszva egy műanyag bódéba, ami ki van töltve némi elektronikával meg csatlakozókkal, hát nem kell csodát várni ezektől.
Ha magasra hangolják, nincs mély.
Ha mélyebbre hangolják, nincs kraft, kifekszik hamar, vagy DSP-s compression indul.
Sztem csak beletosszák ezeket, összekötögetik, majd a legalapabb "flat" EQ állás ekvivalens is a háttérben már egy rendesen belenyúlt görbe, amit meg a user erre még ráállíthat, már ezt változtatja némileg.
Fura, mennyire leadta az emberiség a minőségi hangot és képes jónak nevezni ilyen vackokat is.
Igen, a 2.1-et így képzelem, én a 2.0 rejtelmeit taglaltam
-
turho
addikt
Kiegészítve azzal, aki látta már ezeket az újkeletű "hangszórókat", amiket az ilyen lapos készülékekbe találtak ki....hát, nem egy technikai csoda, sőt, elég erőszakos ez a fura csíkszerű, rossz hatásfokú ovál ...(Ok, a tv-nek lévő Class D chip lazán meghajtja, az nem téma). És ugye lefelé sugároznak, eleve egy mosott hangképet, mélyük a térfogat miatt sem lehet. Kiemelnek 70-250 Hz közt. A tv háza vékony műanyag, kitöltő, csillapító anyag jellemzően zéró. A lefelé sugárzott vánnyadt hangot valamelyest kiDSPzik, és kapsz egy eq-t jó esetben. Az se mindegy, milyen magasról kapod ezt az alul kijövő hangot.
Volt valamikor vastag testű korai LCD "lapostv-m" aminél 2 szélén volt a 2 utas "hangdoboz", beépítve. Jóval tisztábban és hűbben szólt mint ezek. De manapság hülyén nézne ki egy 75" tv szélén még 2 db 20 centi széles oszlop hangfal. -
turho
addikt
-
turho
addikt
Egyetértek "kolléga".
Azon lepődtem meg, hogy egy random vagy nemrandom lapos tv hangját van, aki értelmesnek képes titulálni. Nem mondom h nem jön jól néha, ha épp teszveszek a közelében amolyan nemodafigyelősen, de a mai világban, amikor nem kell már egy 7.1.4 Atmosra végfokonként 200W A osztály Krell fűtést számolni, pont letojom, hogy a
HíradóCsillag születik a normális hangrendszerről megy, arról megy és kész
Nem tényező a fogyija, max a beker ára, de erre szokták mondani, hogy akinek majomra... Szóval nagyon el vannak tunyulva az emberek, vagy megetetve a gyártók ilyenolyan logóival, ha nekik a tv saját hangrendszere, ahogy kiemeled a dobozból és talpára állítod, elég. Jóindulattal is csak elégséges, ami ált. isk. jegyekkel nézve a 2-es osztályzat. SZERINTEM. Az igazán "jófajták" 3-asok.
Az, hogy Onkyo, B&O, immerzív meg a többi hülyeség, lényegében csak pénz, amit kivettek a zsebedből olyanra, ami nem igazán működik úgy, ahogy állítják és nekik 10e Ft-ba (se) került, Tőled meg egy 50-est vagy többet elkér plusszban érte, amit szívesen visszaadnál, mondjuk abból már lehet NAS-t építeni a kijelző alá.
Na uff, nem rontom itt a hangulatot, csak rant-eltem egyet gyorsan.
Alapban be kellett volna vezessék, hogy a "soundbar" tartozék, vagy valami ilyesmi....én se tudom. Csak azt tudom, hogy egy jobb Onkyo TCL sem minőségi, csak képes valamiféle brummogó basszus érzetkeltésre, 20 százalék torzítással, és kötelező dobozrezonanciákkal...
-
turho
addikt
Hagyd a fenébébe, el kell menni egy Dirac Live-ig, vagy akár ne is, de sima sztereó 2.0 is már hiperűr bármilyen tv sajáthanghoz képest. Én most a falakból kilógó kábelvégekre végre elkezdek hangszórózni egy Atmos-ra, egy jó hangélmény nem a csicsa logókkal felszerelt és megmarketingelt tv hangnál kezdődik, ahogy azt a gyártók láttatni szeretnék.. , ami mellett kb. hagymát szeletelek meg főzök a konyhában.
Én is TCL-t néztem ki, ha a képe jó (márpedig erős ár/értékben és nekem a képe az érték), "streamer + kijelző" egybeeszköznek kiváló lesz.
A szigorú kommentem arra ment, hogy ha választhatnék, akkor ugyanezt a TCL-t kérném, hangszórók és tv tuner nélkül, egy százassal olcsóbban, mert ennek a két funkciónak szívesen visszaadom az árát. Ha mégis kéne lineáris tv (de nem), úgyis Telekom box, vagy egyéb box, ha pedig mégis kéne vmi ideiglenes csoffadt hangkimenet, bármilyen random bögreszett megteszi, legyen jack-es, vagy akár BT-n.
De nem. Megveszem és a büdös életbe nem fogom használni, viszont - értelemszerűen - fizettem érte.
Biztosan velem van a gond.
Sajnos a képcsöves tévék kihalásával kihalt az értelmezhető térfogat és felület, a kijelző 2 szélén se szeretne látni senki széles, de lapos hangszórókat. Ez egy technikai dilemma is.
-
turho
addikt
Sziasztok!
Nagy problémám van a tévével ami ha ilyen muszály leszek visszaküldeni.
A hanggal van problémám, rengeteg beállítási lehetőség van de nem találom az optimális élvezhető hangot.
Onkyo rendszer ide vagy oda, nagyon szar hangja van a tevenel- hangosak az effektek és a zene de a párbeszéd meg halk.
Ha feljebb veszem a hangot akkor meg már élvezhetetlenül hangos a zene alatta, ez főleg esti tévézés közben gyalázatos. Ha halk akkor nem hallani a párbeszédet ha feljebb veszed a hangot....
Esetleg van valakinek tippje mit lehetne csinálni ezzel?
Előre is köszönöm
Megverni azokat, akik keverik a hangot....mert eredendően ott van elcseszve...
-
turho
addikt
Persze...de mi a legtöbbet este 8-9 körül filmezünk, és egy kis panel nappali, ezért örülök, hogy sikerült belőni, így egész emészthető. Nappal nyilván el lehetne jobb hangminőséget sütni (gondolkodom is, hogy alkalmanként rákötöm a zenehallgató sztereóra optikával).
mert 18 m2-en eleve a tv 2 oldalán vannak az állódobozok. Nekem ezért nem is érdemes a soundbar, mivel hely nincs őrült sok. (És az a soundbar, ami úgy szól mint a hídon, tuti 300k+ áron van). -
turho
addikt
Ez így igaz, de meglepődtem, igaz hogy erősebb állítgatással, de a 75c805-ből is sikerült kicsalni (nem domináns, de jelen van) basszust, és linearizálni valamelyest.
-
turho
addikt
Engem se zavarna mondjuk, ha gyárilag világítós, és gumis távokat adogatnának melléjük 🙂 érthető a szempontod teljesen.
-
turho
addikt
Bocsi mindenkitől,ha már volt róla szó. Én is egy TCL 65C7K tv vásárlását tervezem. Azt szeretném kérdezni a távirányítóval kapcsolatban,hogy amikor váltom a csatornát vagy pl hangot adok rá akkor mennyire hallani már magán a távirányítón a váltáskor a kattogást. Van egy régebbi Tcl tv- a kis szobába de azon olyan mintha mikrokapcsoló lenne a távirányítóban és egy picit zavaró. Jelenleg egy 55 colos Philipset szeretném kiváltani ezzel a tv vel. A Philipsnek gumis a távirányító gombja és szinte hangtalan. Előre is köszönöm a választ.
Inkább kattogjon kicsit, de legyen stabil hosszú élettartamú. A 805 távja is kattog, de nem hangos.
-
turho
addikt
No hogy én is írjak valami rosszat a TCL C805 esetén.
Van a Halló, halló! sorozat virágbolti beszerzés AVI verzió sajnos, és ha a TV-re telepített programmal (legyen az gyári, Plex, Kodi, vagy Nova) akarom megnézni akkor a kép minőség katasztrofális, nézhetetlen akadozó mosott valami.... pedig ugyan ezen a TV-n nézve DE külső lejátszón Chromecast with Google TV 4K a kép egész meglepően elfogadható, röccenés mentes, nem akadozik, nem fagy ki, és nem mosott ... az...
Nos arra jutottam hogy a hiba a TV képfeldolgozó rendszerében keresendő és ez még nem is szoftveres gond, mert ez a hiba ugyan így régebbi szoftverek esetén is megvolt, és Chromecast with Google TV esetén hiába a C805 a megjelenítő a kép jó lesz, szóval itt a hibát a C805 videó feldolgozásában kell keresni, mintha neki egyáltalán nem feküdne ennek a sorozatnak a képi (videó) anyaga, amint nem neki kell feldolgoznia csak megjelenítenie a hiba megszűnik létezni.
Szóval senki ne lepődjön meg ha hasonló hibával találkozik régi AVI videó esetén.Rég nem kezelik az AVI, xvid, divx formátumokat tudtommal. Vagy ha megy is, kodek gond vagy bàrmi is lehet. Már a c728-am de vitte.
-
turho
addikt
Itt írták a Reddit-en is, USA verziókban nem nagyon van "A" betű, ott ugye QM kb a C széria Televízióknak felel meg, de lényeg a lényeg amit ki lehet hámozni (cikkek és tapasztalat, senki ne kezelje tényként ezeket, csak megfigyelések):
RC923 FMB2 = Normál kinézetű, ami jár a TV-hez, DE háttérvilágítással (USA)
RC813 FMB1 = Modern új elrendezés kicsiben, DE nincs háttérvilágítás (USA)
RC813 FMB2 = Normál kinézetű, ami jár a TV hez, DE nincs háttérvilágítás (USA)
RC923 FMB1 = Modern új elrendezés kicsiben, DE nincs háttérvilágítás (USA)RC933A FMB1 = Modern kinézetű, fém fedlapos, Háttérvilágítással (EU)
RC813A FMB1 / RC923A FMB1 = Modern új kinézet, több gombbal mint az elődje az RC933A pl: Info gomb), DE itt nincs háttérvilágítás (EU)Kb feldezhető, hogy az USA (QMxy modellek) esetén nincs a távirányítóban "A" betű, és ezeken a távirányítókon más USA releváns gombok is vannk pl: PLUTO TV /TL TV stb, amíg az "A" jelűek, hasonlítanak legjobban az EU variánsokra.
P/N - Verziók:
FMB1/FMB2 = Gombok elrendezése, pl: van hangerő szabályozó gomb a csatornaváltó mellett, illetve ezek elrendezése hasonlít a legjobban a gyári EU kiosztáshoz
FUB1/FUB2 = Gombok logikai elrendezése kicsit más, itt a hangerő szabályozó gomb oldalt van mint a telefonoknálÍgy amit eddig kihámoztam az RC933A FMB1 a best buy, addig amíg az újabb RC923A verzióból kikerül a Backlit(Háttérvilágításos verzió), ahol picit több gomb (egy sorral több) van már a Távirányítón. Elvileg ez a RC813A/RC923A az utódja a most legjobb RC933A-nak, csak ezekben még ha jól láttam nincs háttérvilágításos verzió ami fura, igazándiból az lenne a fullos szerintem, egy RC923A kiosztás háttérvilágítással.
------
I have been looking to buy this remote because I want the backlight feature. My search took me on quite a journey. Here's what I found. The backlit remote comes with Q series TVs. The model number is RC923 FMB2. Many other TCL remotes look the same and are either RC813 FMB 1 or 2. They are not backlit. For anyone looking to buy this remote, here is what I discovered.Ma elgondolkodtam azon is, van-e egy nem túl sok gombos, tanítható, és háttérvilágításos táv pl. az Alin.
(Van itthon egy 4 gombos egyszerű taníthatóm, azt erősítőhöz használom, Input és volume...
simán betaulta a másik táv 4 funkcióját ) -
turho
addikt
Ez mondjuk igaz, minden használt cuccra, nagyon ritkán manapság az újra is, de ott van gari.
-
turho
addikt
Egy 8 éves mosógépet ki a fene akarna megvenni? Ha találnék is ilyet, ugyan mennyire árazhatnám be? 5-10, max 20 ezer? Ennél talán nagyobb haszon tovább használni. És ha a vevőnél fél év múlva bekrepál? Majd ha már nem szimpla nehézség lesz a sok mosás, hanem kritikus macera, akkor lecseréljük, ha nem döglik meg addig.
Rengetegen árulnak ám, szegény réteg megveszi sajna én azt látom....
-
turho
addikt
Kószi, akkor a napokban kipróbálom
-
turho
addikt
C805 vs C7K ... lehet csak pár napig lesz a gyerekeké...
Amilyen jó a 805, a c7k nem lehet olyan sokkal jobb nála. Nekem hatalmas pozitív csalódást okozott a 75c805. (Mondjuk van is elég zónája,)
Amin vakarózom még, érdemes-e a v509-et felrissítenem
mert amúgy szeretem, ha naprakész a cucc (tulajok, megéri?). -
turho
addikt
Nem tudom én próbáltam 4 tévét ameddig eljutottam a C805höz, de én meguntam teljesen ezt a lottót meg a visszaküldözgetést, hogy milyen panelt kapok. Konkrétan nem láttam még olyan LCD tévét aminek elfogadhatóan homogén lett volna a panele. Ismerősöknél sem. Pedig biztos, hogy van. Csak nincs szerencsém. Ezért is gondolkodtam OLEDen dehát te meg pont onnan jössz.
Ilyen szempontból (is) kifogtam egy szuper 75c805-öt, semmi problem 🙂
-
turho
addikt
Felraktam én is ezt a V590et C805re. Nekem voltak konkrét problémáim, amikre megoldást reméltem. Például a lefagyó HBO app, vagy a ritkán, de beakadó mozgás megjelenítés amire egy képmód oda-visszaváltás volt a gyógyszer. Friss még a telepítés, nem csináltam FR-t, de az HBO-s hiba tényleg úgy tűnik hogy megoldódott. Tekergettem előre vissza stb. Ilyenkor már rég kifagyott a frissítés előtt. A mozgás megjelenítés probléma még nem tudom milyen, mert egyébként is ritkán jött elő. Ehhez még többet kellene használni a tévét, hogy lássam előjön e a hiba, de így futólag nem veszek észre problémát.
Ami feltűnt, hogy mintha a mozgás rásegítés (nem szoktam használni amúgy, csak a kíváncsiság hajtott), kevesebb képhibát okozna, nem akad be. Vannak új cuccok is. Például a "szuper felbontás" a képtisztaság menüpontban SDR-nél. Ez elvileg a kép részletességgét növeli. Nem tudom használni fogom e. Nekem így is elég részletes
Vannak akik szerint gyorsabb lett a rendszer. Szerintem ugyanolyan, bár gyorsabban bootol. Nagyjából ennyi.
Ja és: VÉGRE ELTŰNT A GALLERY ALKALMAZÁSA belső médialejátszóba betehetnének betűméret-kicsinyítést, egy képernyőn alig látszik pár cím. 🙂Gondolom az maradt.
-
turho
addikt
New TCL T653T01 platform Google TV Update available in V590
TV models ....
X11K/ C9K/ C8K/ C7K/ C6K/ P8K/ T8C
98C655/ 85C655Pro/ 98P745/ 98P755
C745X2/ C755/ C765/ C805/ C845X2/ C855
C955/ X955
Full models listV8-0012T01-LF1V590.002719
V590 OTA
@FirmwareTCLbot
LINKbuild date= Nov 14, 2025
build= 1763132435
security_patch= 2025-09-05
gmsversion= Android_14_GTV_S
product.build.fingerprint= TCL/G08_4K_US/G08:14/UTT2.250416.001/AU01:user/release-keys
revision= 002719
OTA size= 2.17 GBThanks to @svictors and roki64 (4pda) !
.zip.jar?
mondjuk, ha műxik....majd még írjatok róla, úgyse tudom feltenni szombatig. -
turho
addikt
-
turho
addikt
Igen. TCL -nél nem igazán jellemző az egységes frissítés, de ez már évekkel ezelőtt is így működött. Illetve van hogy átugrik egy-egy FW -t, ahogy most nálam is.
531, 534, 538 és 560 jött ki azóta. De neked is azt mondom, ha nincs gondod a mostani FW -n, akkor felesleges vele foglalkozni.
T653T01 platformon (C765, C805, C855...stb.) a v486 volt jelentősebb ugrás. Akkor jött be a Filmmaker mód is.
Az újabb fw-öknek van valahol valamiféle log fájlja, leírása esetleg, hogy mit is módosítottak, javítottak?
köszi -
turho
addikt
LF1V509.002303
Ezzel vettem kéz alól a75c805-öt. Tehát vannak frissebb fw-ök is? (Illetve ez ment fel nektek is most?) Van olyan, hogy "legjobb"? 🙂 Mondjuk panaszom perpillanat nincs...
-
turho
addikt
Most akkor a 75c805 saját mediaplayerével mi a helyzet, mit tud? Eddig csak virágbolti mkv ment rajta, az mind full ok (feliratok, 720p-4k minden ok, Hdr ok). DV-t tud, felismer?
(Én klasszikus módon nézem, egy külső 250 GB hdd-re felmásolok mindent, és arról...
)
Ui: hang állítgatással jelentősen javult a basszus és a hangkép
-
turho
addikt
-
turho
addikt
Ehhez kapcsolódóan: nem tud valaki olyat, ami világít, Bt, infra, és tanítható?

Rc933a hol a legolcsóbb? Kompatibilis a 75c805-tel is?
esetleg konkért linket adna valaki, ha veszek, nehogy rosszat vegyek? -
turho
addikt
Audioban is csináják ezt
némely idős hifisták.szerint a CD túl "steril", kevernek hozzá néha random zajt....aztán meg is magyarázzák

-
turho
addikt
-
turho
addikt
Sziasztok! Tudtok kimondottan olyan letölthető tesztfilmecskékről, amellyel ki lehet próbálni. 75c805--ömet DV, HDR, HDR10 módokban, esetleg teszteli is a FALD képességeket, ilyesmiket az ember?
-
turho
addikt
Sziasztok! Ugye van ez a vérszegény hang a 75c805 készüléken. Ajánlanátok esetleg egy olcsó Soundbart, ám elég jó mélytartománnyal rendelkezik, "aláfér" a tv-nek, és jól együttműködik vele? ( Hdmi1 foglalt, gamer pc számára). Nem kell nagy hangerő , szóljon tűrhetően. Eseti filmezés viszonylag halk játék.
-
turho
addikt
Találtam némi Equalizert.bizonyos beállításokban, így azért jobb
-
turho
addikt
Hangerő gond nincs, basszustartomány is lenne, csak halkabban van jelen. (Viszont a közép és magas tisztább,mint a 65c728-amban volt, az tompán, de basszusosan szólt.). Ha 2.2 lenne, hardveresen is belenyúlnék, így viszont nem ....
-
turho
addikt
Digi koax szintén, 75c805, nem olyan rossz, persze ebben a méretben, jó közelről már minden agyontömörített tv adás szörnyű (illetve én nem is nézek tv műsort 15 éve). 2 hete van meg a tv, és egyelőre csak elégedettség tölt el ha bekapcsolom
(Kivéve a hangja (basszusszegény) - még nem néztem utána, hogy 2.2 vagy sima 2 hangszórós pont ez a méret). -
turho
addikt
-
turho
addikt
Főleg nem nonstop
legalább lehetne ok-zni, többet ne jelenjen meg ez az üzenet. Jelenjen meg egyszer. Szeretem azonnal az eredményt látni-hallani, ha állítok valamin. Real-time. Ez meg beleköp
-
turho
addikt
De vesztesz. Ne kapcsold ki. Adaptív fényerőt nézd meg nincs e bekapcsolva. Van egy olyan menüpont a képmódokon belül, hogy "védje a szem egészségét". Ott találod.
Az utolsó kérdésedre a válasz az, hogy sajnos valószínűleg nem. Legalábbis én még nem jöttem ráNincs bekapcsolva az adaptív fényerő. Most visszaállítottam Alacsony-ra. (Nem tudom, melyik fokozat a legjobb a 3-ból).
(Az az energia cucc bosszantó, ahelyett, hogy vizuálisan láthatnám az azonnali változást valamiben, szórja ezt az energiagazdálkodási figyelmeztetést, mintha öntudatlan gyámoltalan hülye lennék
) -
turho
addikt
-
turho
addikt
Sziasztok,!
75c805-ön, bár oda vissza vagyok a minődégétől, feltűnt egy jelenség. Ha kevés világos részlet van a képet (pl. egy Windows kikapcsolási karikázás, vagy ilyesmi), indokolatlanul sokat levesz a fényerőből. Ha nagyobb a képtartalom,.akkor már ad rá. Ez normális?
Helyi fényerőcsökk: közepes.
Minden egyéb képjavító mód OFF.
LF1V509.002303 -
turho
addikt
-
turho
addikt
Bt1886, gamma 2.2 vagy 2.4

Sziasztok! Kellene egy kis help ebben a Gamma-kérdésben.
2.2 túl világosnak tűnik, szubjektíve 2.4 kellemesebb a szememnek. De itt van ez a Bt1886 is, ami a 2.4-hez hasonló (első blikkre).Melyik használata a "helyesebb", korrektebb végülis.
A TV75c805, sosem nézzük fényes környezetben, csak félsötét (félhomályos), vagy sötét szobában. Fényerő sötét szobában perpillanat 31.
Köszi aki segít eligazodni ebben
Bónusz kérdés: a kalibrációs fájlok a gammát is megoldják/linearizálják, vagy legalábbis hozzá van nyúlva? -
turho
addikt
-
turho
addikt
HDMI kábel is összeszedheti a zavart, ha párhuzamosan fut valamivel, cégemnél termelő gépeknél is van rá példa...
-
turho
addikt
"És a hangjához is lenne kérdés: basszus-szegényebb nekem mint az előd 65c728. Jelentősen észrevehetően. Viszont a magashangjaid tisztábban szólnak. Ez így helytálló?"
Sajnos igen. Soundbart kell hozzá venni, mert nagyon gyengék a mélyek. Vagyis inkább azt mondanám, hogy nincsenek mélyekElvileg pedig kapott Onkyo rendszert ez is
(2.2?) meg ugye van benne basszus, magas állítás. Azt hittem , fw függő... 728 az még döng (ok, 50 Hz alatt az se), hangosan rezonál is néha. -
turho
addikt
Van itt, aki megvette a teljes full kalibrációs csomagot 75c805-re? Lenne 1-2 kérdésem.
pmÉs a hangjához is lenne kérdés: basszus-szegényebb nekem mint az előd 65c728. Jelentősen észrevehetően. Viszont a magashangjaid tisztábban szólnak. Ez így helytálló?
Amúgy fantasztikus. FALD belőve, pc 4k 144hz mód csodás. (Alacsony fokozatban). Mozgássimítást a legkisebbek bekapcsoltam filmezéshez, az pont ok. Szegényember OLED tvjének fullos.
-
turho
addikt
"direkt ledesként" kb egy sima LED tévével vetekszik a kontraszt, de majd látni fogod ha teszteled, hogy a feketéből inkább szürke lesz pl. A lényeg amit írtam, hogy konkrétan a local dimming (helyi fényerőcsökkentés TCL nyelven) a lelke. Attól lesz magas a kontraszt, szép mélyek a feketék, stb.
Sima ledesként is bőven leveri az ips-eket, igen jó a fekete szint. De már próbálgatom.
klassz. Kalibrációs csomagot is lehet kellene hozzá szereznem, fullost - ha azt mondjátok, hasznos. -
turho
addikt
Köszi szépen
mindenkinek. Gondolom, direkt ledesként is remek a natív kontraszt. De majd végigtesztelek mindent. -
turho
addikt
Légy szíves, világosítsatok már fel, a 75c805 FALD variálása, szabályzása minden módban működik vagy van amikor állandó a háttérfény? (Minden dinamikus kontraszt, AI, zajcsökkentő, auto fényerő illetve egyéb képjavítókat kikapcsoltam.)
vicces, de nem vagyok vele tisztában, hogy mi módon működik a miniLED vezérlés. -
turho
addikt
Gyerekek, szuper ez a 75c805. Szeretném kihozni a legtöbbet belőle, bár én tradicionálisan nem használok semmilyen képjavítást, zajcsökkentést, dinamikus kontrasztot, sem semmit
a FALD milyen módban működik a leghatékonyabban? Illetve ebben mindig működik? A legjobb fw verzió mi a készülékhez?
(A hét gyagyás kérdései
)
Csak film és pc monitor üzemben fogom használni.
Köszönöm
Ui: mivel tisztítjátok a képernyőt? Sajna szállítás közben rá kellett tenyerelni, illetve a párom is megfogta. -
turho
addikt
Ok, nincs ezzel gond. De azt tudom, hogy 4 évesen lehetne benne 20000 óra is, nonstop is mehetett volna, ez viszont alig ment, mondjuk így nyugodtabban adom el.
köszi, urak. -
turho
addikt
-
turho
addikt
Sziasztok! Légy szíves segítsetek beárazni egy 65c728-at. Karcmentes, hibátlan, nulla felhősödés, nulla pixelhiba. Hangja is kifogástalan. Semmi anomália, semmi táphang, gyk. mint egy vadiúj. (2021. 09. Havi vásárlás. Elvileg az 5 év garis promóció keretén belül vettem, de az istennek nem találok vonatkozó Dokumenten eddig erre....). Firmware v098.
Amúgy átlag heti 6-8 üzemórát ment. Standby üzemmódban sem volt. (Azaz kb. 1600 óra használat van benne). (Ez hdd-ről filmnézés belső mediaplayerrel, és 4k120 Series X, és némi pc játék. Hdd mód nem nagyon volt használva, néha 1-2 film.) Távirányítók is karcmentesek, gyakorlatilag mint az új, amelyiket használtam az is védőtokban volt. Gyári talp, tartozékok, doboz.
Köszönöm aki segít beárazni.
Ha érdekelne valakit, Szolnokon vagyunk. -
turho
addikt
-
turho
addikt
-
turho
addikt
-
turho
addikt
Tegnap előtt az Euronics-ben volt egy Samsung oled tv 65", 2025-ös modell leakciózva 430e-ért,a többi adatát nem láttam.Mellette egy TCL 65C6K. A kép sokkal jobban tetszett, mármint a Samué.
Aztán hogy milyen belső lejátszó van benne, milyen video és hangformátumok tud lejátszani, milyen hangot avr-re küldeni, játékra jó-e, stb.,azt nem tudom. De az igaz, hogy "szerelem lett első látásra" a képe miatt. Pedig a TCL-é is remek. Na, de egymás mellett..... Ha el tudnám adni a 65C765-t, 430 000-ért talán meg is venném.
Kontra: OLED TV topicban még ott sorakoznak a szèp "panelrothadásos" képek, még beégés
ez is baj -
turho
addikt
Na ez mondjuk megnyugtató akkor. Lehet játék is jaja, Xboxon van hogy tapasztalok hasonlókat. Főleg átvezetőknél.
Igen, az átvezető videók, jellemző. Jó felbontás, de sávosodás....
-
turho
addikt
Tiszta korai 8bit+FRC jelenség. Volt török Hitachi 55" IPS tv-m. Sötét jeleneteknél ilyen gányul festett minden MKV...

Játékokban simán előfordul ilyen szintű render. -
turho
addikt
Nagyon köszi, hogy megosztottad ezt a durván bőséges hibaleírást és egyben nagyon sajnálatos, hogy ennyi hiba tud előfordulni egyszerre egy ilyen értékű cuccnál!

Sajnos a zip tartalommal egyelőre nem tudok mit kezdeni, de mindenképp sort kerítek majd rá.
Nálam végülis akkor csak a color banding van jelen, más egyebet nem ismerek fel, ami az én TV-met is érintené.
Most kíváncsiságból lőttem egy képet, amin szintén látványos a dolog és egyébként szívesen venném, ha valaki meg tudna osztani egy képet szintén erről a jelenetről, hogy egy elvileg hibátlan miniLED TCL TV-n ennek hogyan is kéne kinéznie.
A jelenet ebben a videóban, 1:00:03-nál látható.
[link]
Ez mint valami agyonkompresszált 8 bit
szoftveres hiba lenne? Mint egy VGA, mindennemű driver nélkül... -
turho
addikt
Köszi rendes tőled, de már utána is olvastam, lehet megfelelne...nagyobb is 25 centivel, jóval jobb is.. Most azon szomorkodom, hogy ami itt fent van nekem jó áron, nem tudom megvenni mert nincs megoldása a Szolnokra juttatásának Salgótarjánból
eladó nem bízik a futárokban, nekem meg megfelelő autó/idő nincs. Ez egy jel, isten nem akarja hogy tv-t vegyek

-
turho
addikt
Nem várok OLED feketét, csak észrevehetően jobbat, mint a c728-ason ami van. Az nem annyira top teljesen sötét szobában.
(Van az aprón egy 75c805 de persze Salgótarján...én meg Szolnok. Sajna nincs tetőcsomagtartóm. Nehéz ügy nagy tv-t venni
mondjuk qlednél nem félek egy alighasználttól... ) -
turho
addikt
Valaki, esetleg te meg tudnátok mondani, hogy a 75c805 képe, feketéje drámai javulás lenne a régi 65c738-amhoz képest?
És, sötétben a 805 fekete képrészleteknél elég mély fekete? (Tehát nem világít át nagyon?)
Pc-vel milyen az élmény, a 4k120 gond mentes? Valódi natív 4k120, itt már nincs gond?
félek Oledet venni... -
turho
addikt
-
turho
addikt
Melegszenek is rendesen, befűti egy QLED is kicsit a szobát, szolidabb fényerőn is....
-
turho
addikt
Többször volt már erről szó, hogy főleg ebben a régióban szándékos a korlátozás. Egyelőre nincs törvényileg tiltva, de a vége valószínűleg az lesz, hogy minden márkából száműzni fogják.
Vagy korlátozott módon, ahogy most is a szolgáltatók kezébe teszik a lehetőséget. Amivel nem minden műsor lesz rögzíthető, illetve visszajátszható.
A műsorrögzítés azért felvet néhány jogi aggályt. Ráadásul pénzügyileg sem mindegy a TV szolgáltatóknak, illetve a stúdióknak. Nem véletlenül kezdtek streaming appokat csinálni előfizetői modellel.
nicu71:
Igen van. Pl. LG is.Engem kevésbé érint, tizenX éve nem nézek tv műsort, jobb szeretem az egybe-mkv-t
de megértem, akinek fontos. De a streaming elvét is vágom, zeneügyileg ugyanez van, általában lehetetlen letölteni. Csak ebben az a szomorú, hogy pl. Tidal előfizunál, ha nem vagyok wifiközelben, ugrott a muzsikálás. Illetve néha eljátsszák azt, hogy 1-1 zeneszám vagy album hopp, eltűnik...
és akkor megint pislogás. -
turho
addikt
-
turho
addikt
Igazából van. Mindenhol azt olvasni, hogy a CXK brit és EU, a QMXK pedig USA piacra szánt elnevezés ugyanarra a tévére (illetve az Amazon használja a QXC elnevezést is). Olyan különbségek elképzelhetők, hogy más tévétuner van bennük, esetleg a kijelző egy picit más bevonatú,, más gyorsgombok vannak a távirányítón, de ennyi. Nem is volna logikus vagy rentábilis alapvető változtatásokat eszközölni a 2 piacra szánt tévék közt: olcsóbb a fejlesztés és a gyártás, plusz nem is indokolja semmi - az USA és Európa tévé-vásárlóereje azonos, és ettő még a közép-európai költési hajlandóság sem tér el olyan nagy mértékben, ami megérne extra budget verziókat fejleszteni, ahogy más termékeknél sem látjuk ezt. Bőven elég a termékeken belüli skálázás. De a nevezéktani eltérés megszokott.
Épp elég, ha más a Tuner, vagy a kijelző szerkezete... már nem stimmel hét a teszt.
-
turho
addikt
Az Rtings.com fenn van a C9K amcsi tesztje.
Nincs bizonyság rá, hogy 100 ugyanazok a készülékek, mint az eu-s...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- Kreatív előzetesen az Xperia 1 VIII
- Milyen TV-t vegyek?
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- E-roller topik
- DJI topic
- Bemutatkozott az iQOO első T-szériása
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L430 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 14" HD I Cam I Garancia!
- Keresünk dokkolókat
- Bomba áron dobozos Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia
- AKCIÓ! Gigabyte Gaming RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z370A i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

amúgy elég tré, ezen változtatni illik, ha világuralomra akarnak törni.
a zóna szabályzás közepes, képjavítók kikapcsolva.

köszi
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

és akkor megint pislogás.