Hirdetés
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Most már ilyen is van: "Laptop" macskáknak
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Négy másodperc alatt betölt a Forza Horizon 6 a Microsoft csodatechnológiájával
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-05 13:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nicu71
addikt
Én a 805/ 55böl nem tudtam jo hangzást kicsiholni a legbrutálisabb eqval se,a c7k meg sajnos rezonal,de már megszerettem 😀
-
mikrofon
veterán
-
freeland0806
aktív tag
75c805 van. Amit lehet, FHD-ban nézünk minimum, és nincs ok panaszra. Persze ami megvan 4k-ban, azt igyekszem úgy. De ha egy filmből csak 720p verzió létezik, akkor (ha méretes, nem agyontömörített file) az is vállalható. Múltkor kénytelen voltunk egyszer egy Videa 480p-t megnézni, és tudván, hogy nem létezik jobb, az is egész nézhető volt. Tv adást egyáltalán nem nézünk ezen. Pc-vel használva remek rajta az fhd, qhd, 4k. De amit én játszom, azt (egyelőre) mind viszi a gépem dlss 4k-ban. DV tartalmat csak elvétve, HDR-t is igen ritkán nézünk. (De az mind jó volt, csak ilyen jó kontraszt és kép mellett, főleg sötétben mozizva nincs szükségünk igazán a HDR-re sem...de amúgy durva jó, csak néha nyúzza a szemet. COD multiban zavaró a HDR, játék rovására megy, számomra szükségtelen.... ) Tehát amire én használom, arra nekem kifogástalan. Egyébként a DIGI HD adások egész nézhetőek rajta, csupán az van, hogy 15 éve abbahagytam a konzerv tv-zést. Szóval tényleg mindenki úgy válasszon, amire igazán igénye van. A digitális tv adások amúgy sincsenek valami fene magas műszaki színvonalon manapság....
Ha a 75c805-öt összevetem az előd 65c728-cal, korrekt technikai ugrás. Amit a 805-ből hiányolos, a sharpness kevésbé hatékony, a 728-on a képélességet szélsőségesebben lehetett szabályozni. (Ott túlzóan, itt kicsit túl szolidan).
Ok, még mindig régebbi óta de van fenn. Amúgy a félsötétben, sötétben használt fényerő most 26
a zóna szabályzás közepes, képjavítók kikapcsolva. Örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel. Mármint én is úgy játszok, hogy HDR, DV kikapcs. Főként este játszok, korom sötétben viszonylag közel ülve a tévéhez. A villanásoktól (ha olyan a játék) konkrétan fáj a szemem, nekem sajnos az baromi érzékeny. Viszont filmnél meg simán tolerálni tudom "jó" beállítással.
Szerk: az élesség hatékonysága FW verziónként változó, de egyébként ajánlott 0-ra levenni, vagy csak minimálisan felvenni a csúszkát -
Vhiktor
Topikgazda
-
Steve2006
tag
-
turho
addikt
-
freeland0806
aktív tag
Játéknál engem is zavarna a mélyfekete ha eltűnnek a részletek. Akarok gaming monitort venni idén és IPS-ben gondolkodom nem véletlen. Gamingre nálam csak olyan monitor jöhet szóba. Dehát nem vagyunk egyformák.
-
ρσгτσ
addikt
-
freeland0806
aktív tag
-
ρσгτσ
addikt
-
freeland0806
aktív tag
Egyedül a QNED92A6A kivétel. Az már egy normális miniLED tévé [link]
szerk: most látom porto írta van 93 is. Akkor lehet az is kivétel
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
-
freeland0806
aktív tag
-
zsolt501
nagyúr
Sziasztok! C805-re érdemes már feltenni a v613-ast, van előnye? Látom, az 590 bajos, akkor azt nem teszem fel (bár mi csak pc-ről használjuk, gamingre, illetve mkv filmekre (sima, hdr.)). Azt hiszem, v509 utolsó "gyàri" A12 fw-ön vagyok. Gondom nincsen, mondjuk a menü nem egy táltos....

C805-ön v590 alatt a hang hiba ami előjött nálam, szerencsére ez sem állandó, és nem minden filmnél és sorozatnál fordul elő, olyan mintha a a hang kódolása űlné meg a gyomrát a TV DRC részének, olyan hanghibát is vettem már észre, mintha a közép tartománnyal problémája lett volna, és a hang olyan lett volna ha szakaszosan (impulzus szerűen) alul vezérelné, ilyen hibákat az előző szoftver verzióknál nem vettem észre.
Ha kikapcsoltam a TV-n a hangfeldolgozást akkor a hiba megszűnik, szóval a hiba idevezethető vissza. -
pistabyte
tag
Nekem ami feltűnt,hogy kivették belőle a gyorsindítás ki-be kapcsolását,ami annyiból hátrány,hogy ha kikapcsolod a TV-t,akkor gyors indítással indul el a tv,és ilyenkor nem üríti ki a memóriát,ebből adódóan egy idő után el kezd lassulni-szaggatni a tv,mert kb 2,5gb memória van benne,legalábbis az ADB ennyit írt ki.
Elég jelentős változás van már az 590 fw-nél,itt már android 12 helyett android 14 fut,csak ebből adódóan jöhetnek elő újabb anomáliák is.
Bejött pluszba egy Szuper Felbontás funkció,ami élesebbé teszi a filmeket,de ezzel együtt a képi hibák is jobban kitűnnek,jó példa erre a tipikus filmszemcsék. -
F.B.I.
veterán
-
espi38
őstag
Skacok! Hogy lehet telepíteni ezt a v590 frissítést?
Nem bontottam ki úgy másoltam egy pendrivra de nem látja a tévé, most mégis ki kell bontani a zip fájlt és ugy kell másolni?
-
zsolt501
nagyúr
No kipróbáltam, igaz hogy 55c805-ös de nálam is brutálisan leveszi a fényerőt, kb. a negyedére az eredeti fényerőnek, ennek szerintem nem így kellene működnie.
-
rainman72
nagyúr
-
Kelvin
őstag
Az is lehet de én arra gyanakodnék, hogy a két tv közti különbség lehet esetünkben a mérvadó. Ha jól rémlik nálam már magasabb a fényerő, ha csak szigorúan ezt nézzük.
-
Kelvin
őstag
Nálam írtam, hogy mit csinál...és nézhetetlenül sötét a kép. Azért kérdezem hozzáértőtől, mondja már el hogy mindez, miért ilyen c805-ön és hogy egyáltalán működött-e valaha
...Google nem annyira a barátom.
Ja, most látom, linkeltetek ai keresést. (Köszi Skynet
) Ettől függetlenül/mindemellett egy atom sötét kép van, ha bekapcsolom, ami nem igazán világosodik semmilyen fényerő, stb állításra
(tehát kvázi nem működik jól, fura lenne ha ez így lenne a jó....)Érdekes, nálam q7c-n minimálisan lett csak sötétebb a kép, abszolút nem zavaró. És még így is 40-60% körül van a fényerő esténként háttérvilágítás mellett.
Sajnos az a pár sportközvetítés amit nézek hiába hd minőségben jön, nem a legjobb, ezért ezeknél bekapcsolom ezt a képjavító funkciót. Az is lehet, hogy placebo csak de talán jobb így. -
Skynet258
veterán
Nálam írtam, hogy mit csinál...és nézhetetlenül sötét a kép. Azért kérdezem hozzáértőtől, mondja már el hogy mindez, miért ilyen c805-ön és hogy egyáltalán működött-e valaha
...Google nem annyira a barátom.
Ja, most látom, linkeltetek ai keresést. (Köszi Skynet
) Ettől függetlenül/mindemellett egy atom sötét kép van, ha bekapcsolom, ami nem igazán világosodik semmilyen fényerő, stb állításra
(tehát kvázi nem működik jól, fura lenne ha ez így lenne a jó....)A BFI így működik, én ezt soha semmin nem kapcsoltam be, mert ahogy írod annyira sötét lesz, hogy lehet nincs semennyi elmosódás, de már csak azért sincs, mert alig látni mi van a képen.
Szóval a funkció jól működik, legalábbis úgy ahogy kell, de nem érdemes használni - én legalábbis az elmúlt években soha sehol nem kapcsoltam be, és még nem is találkoztam emberrel, aki használná.
Hagy a francba szerintem. -
kokokka
addikt
-
Skynet258
veterán
-
kokokka
addikt
-
turho
addikt
-
kokokka
addikt
75" tv tv-szekrényen van. Az alja a padlótól 89 cm. Fekve filmezünk, és fekve játszom. 3 méterről nézzük. Kényelmes és tökéletes így. 65" váltott.
Esetlegesen enyhe megdöntésén gondolkodom. (Bár ez oldalról hülyén fest. Bàr 805 a tv, tehát nincs ebben a kis szögeltérésben még észrevehetően semmi problem).Nekem picit döntött előre, de tényleg csak picit. Nagyon jó így.
-
Dißnäëß
nagyúr
Kiegészítve azzal, aki látta már ezeket az újkeletű "hangszórókat", amiket az ilyen lapos készülékekbe találtak ki....hát, nem egy technikai csoda, sőt, elég erőszakos ez a fura csíkszerű, rossz hatásfokú ovál ...(Ok, a tv-nek lévő Class D chip lazán meghajtja, az nem téma). És ugye lefelé sugároznak, eleve egy mosott hangképet, mélyük a térfogat miatt sem lehet. Kiemelnek 70-250 Hz közt. A tv háza vékony műanyag, kitöltő, csillapító anyag jellemzően zéró. A lefelé sugárzott vánnyadt hangot valamelyest kiDSPzik, és kapsz egy eq-t jó esetben. Az se mindegy, milyen magasról kapod ezt az alul kijövő hangot.
Volt valamikor vastag testű korai LCD "lapostv-m" aminél 2 szélén volt a 2 utas "hangdoboz", beépítve. Jóval tisztábban és hűbben szólt mint ezek. De manapság hülyén nézne ki egy 75" tv szélén még 2 db 20 centi széles oszlop hangfal.Már nem csak lefele néző ovál van, hanem a hátulján középtájon egy kerek 5-10cm átmérőjű valami. Vagy az a kis csoffadt 2.1-ének a mélye, vagy egy passzív membrán, bár mintha lenne "ereje" mikor néztem, szóval élő laposhangszórónak tűnik. De térfogat semmi hozzá, be van toszva egy műanyag bódéba, ami ki van töltve némi elektronikával meg csatlakozókkal, hát nem kell csodát várni ezektől.
Ha magasra hangolják, nincs mély.
Ha mélyebbre hangolják, nincs kraft, kifekszik hamar, vagy DSP-s compression indul.
Sztem csak beletosszák ezeket, összekötögetik, majd a legalapabb "flat" EQ állás ekvivalens is a háttérben már egy rendesen belenyúlt görbe, amit meg a user erre még ráállíthat, már ezt változtatja némileg.
Fura, mennyire leadta az emberiség a minőségi hangot és képes jónak nevezni ilyen vackokat is.
-
Dißnäëß
nagyúr
Így így.
-
Geza26
senior tag
Ez még mindig üzlet, ha bevezetnék a soundbar tartozékot akkor annak is meg kellene venni aki nem akarja. Akkor most erről szólna a topik.
-
Dißnäëß
nagyúr
Egyetértek "kolléga".
Azon lepődtem meg, hogy egy random vagy nemrandom lapos tv hangját van, aki értelmesnek képes titulálni. Nem mondom h nem jön jól néha, ha épp teszveszek a közelében amolyan nemodafigyelősen, de a mai világban, amikor nem kell már egy 7.1.4 Atmosra végfokonként 200W A osztály Krell fűtést számolni, pont letojom, hogy a
HíradóCsillag születik a normális hangrendszerről megy, arról megy és kész
Nem tényező a fogyija, max a beker ára, de erre szokták mondani, hogy akinek majomra... Szóval nagyon el vannak tunyulva az emberek, vagy megetetve a gyártók ilyenolyan logóival, ha nekik a tv saját hangrendszere, ahogy kiemeled a dobozból és talpára állítod, elég. Jóindulattal is csak elégséges, ami ált. isk. jegyekkel nézve a 2-es osztályzat. SZERINTEM. Az igazán "jófajták" 3-asok.
Az, hogy Onkyo, B&O, immerzív meg a többi hülyeség, lényegében csak pénz, amit kivettek a zsebedből olyanra, ami nem igazán működik úgy, ahogy állítják és nekik 10e Ft-ba (se) került, Tőled meg egy 50-est vagy többet elkér plusszban érte, amit szívesen visszaadnál, mondjuk abból már lehet NAS-t építeni a kijelző alá.
Na uff, nem rontom itt a hangulatot, csak rant-eltem egyet gyorsan.
-
dunc
nagyúr
-
laca.1
aktív tag
-
balojazz
senior tag
Azt nem tudom. De szerintem jobban jár a szegény réteg egy új garanciással. Max akkor részletre veszi. Egy ilyen régi cuccban már minden el lehet fáradva, kopva és koszolódva. Bármilyen olcsón is nagy kockázat.
-
Tibor77i
tag
Nekem most húzza le A 460-at én tettem fel pendriveról, ezt most a TV találta magának.
-
Nagya21
addikt
Hali!
Felraktam az 590-est,mivel főként TV-zésre használjuk nem tapasztaltam rosszat az 509hez képest.
Üdv Nagya -
mucsgyver70
aktív tag
Nekem jobb lett az 590-el 50c7k-n. Egyenlőre hibát nem tapasztaltam.
-
Alarikman
senior tag
Az 509-es verzió is elég jól sikerült. Ahogy gondolod, Én azon vagyok már lassan egy éve.
De ki fogom próbálni a 590-eset is. -
boborján2
őstag
Ez pont egy olyan dolog ,amit mindenki sajá maga is orvosolhat, egy bármilyen tetszőleges lejátszóval.
Az igazán nagy gond az ,amit nem tudsz orvosolni, és a frissítéseket ismerve még sok esetben a gyártó sem.
-
ρσгτσ
addikt
-
MikaVejneGI
aktív tag
-
ρσгτσ
addikt
Némelyikhez kukáznak össze logot, de általában nem nagyon van. Sajnos itt nem úgy megy, hogy letöltöd a hivatalos oldalról az FW -t, ahol van némi blabla is a frissítésről.
Közösségi munka van abban, hogy néhány helyen elérhetők ezek az FW -k. Pl. Telegram vagy XDA. TCL mögött nincs akkora support, mint más ismert, általában nem kínai márkák mögött.
-
ρσгτσ
addikt
Igen. TCL -nél nem igazán jellemző az egységes frissítés, de ez már évekkel ezelőtt is így működött. Illetve van hogy átugrik egy-egy FW -t, ahogy most nálam is.
531, 534, 538 és 560 jött ki azóta. De neked is azt mondom, ha nincs gondod a mostani FW -n, akkor felesleges vele foglalkozni.
T653T01 platformon (C765, C805, C855...stb.) a v486 volt jelentősebb ugrás. Akkor jött be a Filmmaker mód is.
-
Cartmenn
aktív tag
Most akkor a 75c805 saját mediaplayerével mi a helyzet, mit tud? Eddig csak virágbolti mkv ment rajta, az mind full ok (feliratok, 720p-4k minden ok, Hdr ok). DV-t tud, felismer?
(Én klasszikus módon nézem, egy külső 250 GB hdd-re felmásolok mindent, és arról...
)
Ui: hang állítgatással jelentősen javult a basszus és a hangkép
Én csak a gyári média lejátszót használom, csak a GyűrűkUra 100-120Gb os széria akasztotta meg ---Van vagy 5-6 külsőm teli 4K filmekkel azokkal nem volt gond ezen kívül, DV tartalmam szerintem nincs, ritka szerintem
-
wwenigma
Jómunkásember
Most akkor a 75c805 saját mediaplayerével mi a helyzet, mit tud? Eddig csak virágbolti mkv ment rajta, az mind full ok (feliratok, 720p-4k minden ok, Hdr ok). DV-t tud, felismer?
(Én klasszikus módon nézem, egy külső 250 GB hdd-re felmásolok mindent, és arról...
)
Ui: hang állítgatással jelentősen javult a basszus és a hangkép
Semmi gond nincs vele, én MiniDLNA-n keresztül használom időnként, nem kell SMB megosztás amúgy sem.
Na meg Plex mostanában mert "szebb" a felülete de ott meg egy egy filmnél van DV dupla crop hiba ami nem a TV sara -
lemmy9
őstag
Amazonról vettem tíz körül. A C805-tel működik faxán.
https://www.amazon.co.uk/Replacement-Remote-Control-Premium-QD-Mini/dp/B0FHPCGYZV
-
bnorci71
addikt
-
balojazz
senior tag
Sziasztok! Ugye van ez a vérszegény hang a 75c805 készüléken. Ajánlanátok esetleg egy olcsó Soundbart, ám elég jó mélytartománnyal rendelkezik, "aláfér" a tv-nek, és jól együttműködik vele? ( Hdmi1 foglalt, gamer pc számára). Nem kell nagy hangerő , szóljon tűrhetően. Eseti filmezés viszonylag halk játék.
Rengeteget böngésztem soundbarok után úgy fél-egy éve a munkahelyen. Valahogy mindig az jött ki, hogy az olcsók közül nem érdemes válsztani. Amikor már a 100 ezresek tesztjeit olvasgattam, feladtam, és jól megjegyeztem, hogy ha majd tévét veszek, jó hangja lesz. (Aztán amikor 1-2 hónapja nézegettem a tévéket, a 75C7K ígéretesnek tűnt ebből a szempontból is. Nem is bántam meg.) Ezzel ugyan nem segítettem, de legalább tudod, hogy nem egyszerű. Ha mindenképp venni akarnék, vennék egy TCL-t, abból van olyan, amelyik úgy működik együtt a tévével, hogy a tévé adja a közepet, a két szélsőt a bar (nem tudom, melyik az), vagy megvennék egy alap TCL-t vagy mást 50 ezer alatt. Mert hogy anno a teljes tanácstalanságig kutattam. A nálam okosabbak majd mondanak jobbakat. Próbálkozhatsz egy soundbar/házimozi topikban is.
-
turho
addikt
Találtam némi Equalizert.bizonyos beállításokban, így azért jobb
-
balojazz
senior tag
Digi koax szintén, 75c805, nem olyan rossz, persze ebben a méretben, jó közelről már minden agyontömörített tv adás szörnyű (illetve én nem is nézek tv műsort 15 éve). 2 hete van meg a tv, és egyelőre csak elégedettség tölt el ha bekapcsolom
(Kivéve a hangja (basszusszegény) - még nem néztem utána, hogy 2.2 vagy sima 2 hangszórós pont ez a méret).Azt látom, hogy sima 2x15 watt lefele sugárzó hangszóró. Az tényleg olyan semmilyen lehet.
-
freeland0806
aktív tag
Nincs bekapcsolva az adaptív fényerő. Most visszaállítottam Alacsony-ra. (Nem tudom, melyik fokozat a legjobb a 3-ból).
(Az az energia cucc bosszantó, ahelyett, hogy vizuálisan láthatnám az azonnali változást valamiben, szórja ezt az energiagazdálkodási figyelmeztetést, mintha öntudatlan gyámoltalan hülye lennék
)Szerintem ez kötelező, valamilyen EU-s hülyeség miatt
-
dunc
nagyúr
Nincs bekapcsolva az adaptív fényerő. Most visszaállítottam Alacsony-ra. (Nem tudom, melyik fokozat a legjobb a 3-ból).
(Az az energia cucc bosszantó, ahelyett, hogy vizuálisan láthatnám az azonnali változást valamiben, szórja ezt az energiagazdálkodási figyelmeztetést, mintha öntudatlan gyámoltalan hülye lennék
)"szórja ezt az energiagazdálkodási figyelmeztetést, mintha öntudatlan gyámoltalan " idegesítő, de ha egyszer megtalálod beállításaid akkor onnantól pacek lesz!
-
freeland0806
aktív tag
De vesztesz. Ne kapcsold ki. Adaptív fényerőt nézd meg nincs e bekapcsolva. Van egy olyan menüpont a képmódokon belül, hogy "védje a szem egészségét". Ott találod.
Az utolsó kérdésedre a válasz az, hogy sajnos valószínűleg nem. Legalábbis én még nem jöttem rá -
dunc
nagyúr
Sziasztok,!
75c805-ön, bár oda vissza vagyok a minődégétől, feltűnt egy jelenség. Ha kevés világos részlet van a képet (pl. egy Windows kikapcsolási karikázás, vagy ilyesmi), indokolatlanul sokat levesz a fényerőből. Ha nagyobb a képtartalom,.akkor már ad rá. Ez normális?
Helyi fényerőcsökk: közepes.
Minden egyéb képjavító mód OFF.
LF1V509.002303Helyi fényerőcsökk:
közepes.OFF -
blakey
titán
Bt1886, gamma 2.2 vagy 2.4

Sziasztok! Kellene egy kis help ebben a Gamma-kérdésben.
2.2 túl világosnak tűnik, szubjektíve 2.4 kellemesebb a szememnek. De itt van ez a Bt1886 is, ami a 2.4-hez hasonló (első blikkre).Melyik használata a "helyesebb", korrektebb végülis.
A TV75c805, sosem nézzük fényes környezetben, csak félsötét (félhomályos), vagy sötét szobában. Fényerő sötét szobában perpillanat 31.
Köszi aki segít eligazodni ebben
Bónusz kérdés: a kalibrációs fájlok a gammát is megoldják/linearizálják, vagy legalábbis hozzá van nyúlva?BT.1886 vagy 2.4, de hozzá kell igazítani a többi paramétert is. Ha nem rossz a gammagörbe, akkor SDR esetében ezek a jók. HDR esetében úgy jó, ahogy van, általában 2.2.
-
Vhiktor
Topikgazda

2.2 túl világosnak tűnik, szubjektíve 2.4 kellemesebb a szememnek. De itt van ez a Bt1886 is, ami a 2.4-hez hasonló (első blikkre).Melyik használata a "helyesebb", korrektebb végülis.
A TV75c805, sosem nézzük fényes környezetben, csak félsötét (félhomályos), vagy sötét szobában. Fényerő sötét szobában perpillanat 31.
Bónusz kérdés: a kalibrációs fájlok a gammát is megoldják/linearizálják, vagy legalábbis hozzá van nyúlva?2.4 a szabvany, bt1886 zsákutca. A 1886 oled tvk eseteben egyenlő a 2.4-el. Más tvknel a 1886 az úgy nez ki hogy a fekete közeli részeknél 2.1 gamma körül van, mig a világosnal 2.4
A kalibrycip tartalmazza a gamma beállítást is, igy ahhoz utána nem igen kellene nyúlni.
-
gabber01
addikt

Bónusz kérdés: a kalibrációs fájlok a gammát is megoldják/linearizálják, vagy legalábbis hozzá van nyúlva?Higyj a szemednek, tehát 2.4. BT kb ugyanaz.
-
zsolt501
nagyúr
Én is a HDMI kábelre gyanakodnák, nálam is volt gond, a TV hátulján csüngött Chromecast with Google TV 4K(rövidítve CCTV) és a TV hátuljáról el kellett költöztetni egy HDMI hosszabbítóval, mert ha a CCTV-t távirányítottam a saját bluetooth távirányítóval vezéreltem akkor a TV elkezdett össze vissza működni, amint elköltözött a TV hátuljáról a CCTV egyből megszűnt a hiba a TV egy TCL C805-ös, semmilyen más TV-vel nem csinálta ugyanezt a hibát. csak a C805 esetén jött elő a hiba és csak bluetooth távirányítással.
De az áramingadozás sem kizárható amit rosszul viselhet a TV áramköre, a bluetooth sztorim után nem tartom kizártnak. -
F.B.I.
veterán
-
freeland0806
aktív tag
Van itt, aki megvette a teljes full kalibrációs csomagot 75c805-re? Lenne 1-2 kérdésem.
pmÉs a hangjához is lenne kérdés: basszus-szegényebb nekem mint az előd 65c728. Jelentősen észrevehetően. Viszont a magashangjaid tisztábban szólnak. Ez így helytálló?
Amúgy fantasztikus. FALD belőve, pc 4k 144hz mód csodás. (Alacsony fokozatban). Mozgássimítást a legkisebbek bekapcsoltam filmezéshez, az pont ok. Szegényember OLED tvjének fullos.
"És a hangjához is lenne kérdés: basszus-szegényebb nekem mint az előd 65c728. Jelentősen észrevehetően. Viszont a magashangjaid tisztábban szólnak. Ez így helytálló?"
Sajnos igen. Soundbart kell hozzá venni, mert nagyon gyengék a mélyek. Vagyis inkább azt mondanám, hogy nincsenek mélyek -
freeland0806
aktív tag
Az IPS-eket leveri egy C655 is vagy egy Philips 8118 is. VA panel az ilyen. Hátránya a betekintési szög, habár abból a szögből aminél pl ez a C805 elkezd torzulni nem tudom ki néz tévét.
-
freeland0806
aktív tag
"direkt ledesként" kb egy sima LED tévével vetekszik a kontraszt, de majd látni fogod ha teszteled, hogy a feketéből inkább szürke lesz pl. A lényeg amit írtam, hogy konkrétan a local dimming (helyi fényerőcsökkentés TCL nyelven) a lelke. Attól lesz magas a kontraszt, szép mélyek a feketék, stb.
-
freeland0806
aktív tag
Légy szíves, világosítsatok már fel, a 75c805 FALD variálása, szabályzása minden módban működik vagy van amikor állandó a háttérfény? (Minden dinamikus kontraszt, AI, zajcsökkentő, auto fényerő illetve egyéb képjavítókat kikapcsoltam.)
vicces, de nem vagyok vele tisztában, hogy mi módon működik a miniLED vezérlés. Semmivel ne foglalkozz a lényeg, hogy a helyi fényerőcsökkentést ne kapcsold ki, mert az szabályozza a fényerőt. Hülye neve van és nehéz lehet kiigazodni rajta eleinte, ha teljesen új vagy. A többi már ízlés kérdése mit kapcsolsz ki vagy be, nálam pl minden ki van kapcsolva a "helyi fényerőcsökkentésen" kívül.
-
Cartmenn
aktív tag
Légy szíves, világosítsatok már fel, a 75c805 FALD variálása, szabályzása minden módban működik vagy van amikor állandó a háttérfény? (Minden dinamikus kontraszt, AI, zajcsökkentő, auto fényerő illetve egyéb képjavítókat kikapcsoltam.)
vicces, de nem vagyok vele tisztában, hogy mi módon működik a miniLED vezérlés. Hát mivel átalakult a menü rendszer teljesen a legutolsó gyári frissítéssel ( nekem 2éve meg van a 805) ,nem igazán találtam meg az akkori beállításokhoz, a mostani háttérvilágítás--mini led vezérlés (nem emlékszem az akkori menü névre ) állíthatóságot ---akkor volt ki--alacsony-közepes--magas ---a ki állásban úgy működött a TV, mint egy sima direkt ledes . Magas beállítás volt a jó, mert akkor van érteleme egyáltalán a mini led technológiának
szerintem. Gondolom ezt kivették ,mert szerintem is felesleges . Kép beállításoknál ,van a MOZGÁS menü ,de ott se leltem hasonló állíthatóságra 
-
Flayer
senior tag
Gyerekek, szuper ez a 75c805. Szeretném kihozni a legtöbbet belőle, bár én tradicionálisan nem használok semmilyen képjavítást, zajcsökkentést, dinamikus kontrasztot, sem semmit
a FALD milyen módban működik a leghatékonyabban? Illetve ebben mindig működik? A legjobb fw verzió mi a készülékhez?
(A hét gyagyás kérdései
)
Csak film és pc monitor üzemben fogom használni.
Köszönöm
Ui: mivel tisztítjátok a képernyőt? Sajna szállítás közben rá kellett tenyerelni, illetve a párom is megfogta.Csak is száraz jó microszálas törlőkendő!
-
lasse001
őstag
Én értem amit mondasz. Nekem is van itthon egy 65c715. Imádom a mai napig. De az már akkor is egy régi technika. És az ember egy kicsivel többet ad érte és elméletileg jobb technikát vesz. Én ezért nem adom el. Ha meghal veszek egy újat. Meg ekkora tvnél már gond a szállítás is.
-
lasse001
őstag
-
rainman72
nagyúr
Sziasztok! Légy szíves segítsetek beárazni egy 65c728-at. Karcmentes, hibátlan, nulla felhősödés, nulla pixelhiba. Hangja is kifogástalan. Semmi anomália, semmi táphang, gyk. mint egy vadiúj. (2021. 09. Havi vásárlás. Elvileg az 5 év garis promóció keretén belül vettem, de az istennek nem találok vonatkozó Dokumenten eddig erre....). Firmware v098.
Amúgy átlag heti 6-8 üzemórát ment. Standby üzemmódban sem volt. (Azaz kb. 1600 óra használat van benne). (Ez hdd-ről filmnézés belső mediaplayerrel, és 4k120 Series X, és némi pc játék. Hdd mód nem nagyon volt használva, néha 1-2 film.) Távirányítók is karcmentesek, gyakorlatilag mint az új, amelyiket használtam az is védőtokban volt. Gyári talp, tartozékok, doboz.
Köszönöm aki segít beárazni.
Ha érdekelne valakit, Szolnokon vagyunk.130-140e kb az értéke sztem.
Aztán kiderül ki mit lát benne. -
Vhiktor
Topikgazda
-
proradeon
őstag
"Kontra: OLED TV topicban még ott sorakoznak a szèp "panelrothadásos" képek"
Azért az a "sorakoznak" túlzás. Pár napja rákerestem, és az elmúlt 1 évben kevesebb mint 10 felhasználó jelentett ilyen problémát. Létező hiba, de nem olyan gyakori, hogy emiatt valakit eltántorítson az OLED-től.
-
ρσгτσ
addikt
Ha csak nem S85, akkor nem valószínű, hogy ezzel kell küzdenie. 65 colos méretben az S90 és az S95 is QD OLED peneles. S85 WOLED.
QD OLED -nél egyelőre nem nagyon van ilyen visszajelzés.
-
Pro Koryak
addikt
-
Swenk
aktív tag
-
nicu71
addikt
Nem várok OLED feketét, csak észrevehetően jobbat, mint a c728-ason ami van. Az nem annyira top teljesen sötét szobában.
(Van az aprón egy 75c805 de persze Salgótarján...én meg Szolnok. Sajna nincs tetőcsomagtartóm. Nehéz ügy nagy tv-t venni
mondjuk qlednél nem félek egy alighasználttól... )Mi az hogy ..Én a 735 után az állanat kerestem amikor lecseréltem a 805re ..Fél évig amikor bekapcsoltam, szo szerint preorgazmikus állapotokba voltam.😀
-
fojtviki
őstag
Valaki, esetleg te meg tudnátok mondani, hogy a 75c805 képe, feketéje drámai javulás lenne a régi 65c738-amhoz képest?
És, sötétben a 805 fekete képrészleteknél elég mély fekete? (Tehát nem világít át nagyon?)
Pc-vel milyen az élmény, a 4k120 gond mentes? Valódi natív 4k120, itt már nincs gond?
félek Oledet venni...Ha gondolod, nálunk meg tudod nézni

-
ρσгτσ
addikt
Nem várok OLED feketét, csak észrevehetően jobbat, mint a c728-ason ami van. Az nem annyira top teljesen sötét szobában.
(Van az aprón egy 75c805 de persze Salgótarján...én meg Szolnok. Sajna nincs tetőcsomagtartóm. Nehéz ügy nagy tv-t venni
mondjuk qlednél nem félek egy alighasználttól... )Sokkal jobb a C728 -nál.
-
ρσгτσ
addikt
Valaki, esetleg te meg tudnátok mondani, hogy a 75c805 képe, feketéje drámai javulás lenne a régi 65c738-amhoz képest?
És, sötétben a 805 fekete képrészleteknél elég mély fekete? (Tehát nem világít át nagyon?)
Pc-vel milyen az élmény, a 4k120 gond mentes? Valódi natív 4k120, itt már nincs gond?
félek Oledet venni...Natív 144Hz, 240 már DLG. Egyébként jó TV filmre, játékra is. Aszerint, ahogy Vhiktor is írja.
-
Vhiktor
Topikgazda
félek Oledet venni...Előrelépés lesz rendesen, de nem lesz drámai, oled szintű feketét ne várj.
-
balojazz
senior tag
-
balojazz
senior tag
A QLED fűtési képességeit én is terveztem letesztelni a télen, csak még túlságosan meleg van. Majd fűtési szezonban. Hopp, most nézem: órák óta megy, és a legmelegebb helyen csak kézmeleg. Fűteni nem fog azért.
-
ρσгτσ
addikt
Többször volt már erről szó, hogy főleg ebben a régióban szándékos a korlátozás. Egyelőre nincs törvényileg tiltva, de a vége valószínűleg az lesz, hogy minden márkából száműzni fogják.
Vagy korlátozott módon, ahogy most is a szolgáltatók kezébe teszik a lehetőséget. Amivel nem minden műsor lesz rögzíthető, illetve visszajátszható.
A műsorrögzítés azért felvet néhány jogi aggályt. Ráadásul pénzügyileg sem mindegy a TV szolgáltatóknak, illetve a stúdióknak. Nem véletlenül kezdtek streaming appokat csinálni előfizetői modellel.
nicu71:
Igen van. Pl. LG is. -
balojazz
senior tag
Biztos vagyok benne, hogy a QMXK tesztek érvényesek a CXK-kra is. Amennyit láttam belőlük, Rtingsen nincs is (földfelszíni) tévéadás teszt, csak SDR általában: dimming, upscaling stb. A kijelző szerkezete nem más, és mindegyik glossy. Csak 1 helyen olvastam, hogy állítólag van az amcsikon plusz bevonat, de ez sem biztos; és ez is max a visszaverődéseken változtatna.
-
balojazz
senior tag
Igazából van. Mindenhol azt olvasni, hogy a CXK brit és EU, a QMXK pedig USA piacra szánt elnevezés ugyanarra a tévére (illetve az Amazon használja a QXC elnevezést is). Olyan különbségek elképzelhetők, hogy más tévétuner van bennük, esetleg a kijelző egy picit más bevonatú,, más gyorsgombok vannak a távirányítón, de ennyi. Nem is volna logikus vagy rentábilis alapvető változtatásokat eszközölni a 2 piacra szánt tévék közt: olcsóbb a fejlesztés és a gyártás, plusz nem is indokolja semmi - az USA és Európa tévé-vásárlóereje azonos, és ettő még a közép-európai költési hajlandóság sem tér el olyan nagy mértékben, ami megérne extra budget verziókat fejleszteni, ahogy más termékeknél sem látjuk ezt. Bőven elég a termékeken belüli skálázás. De a nevezéktani eltérés megszokott.
-
balojazz
senior tag
Tré, az igaz, de gagyi probléma ellen gagyi házibarkács megoldással lehet küzdeni. Mivel hátlap, úgyse látszik. A probléma leginkább ott van, hogy nem változtattak a gyártás közben rajta egy V2 hátlappal (vagy ki tudja, talán meg is tették titokban), illetve ha elég kevés tévét érint, akkor egy utólagos garis hátlap-csereakciót vagy javítást is hirdethetnének. A gyártásba is be lehetne iktatni addig egy rezonancia-tesztet és egy köztes megoldást, míg az új hátlapokat öntik stb. De lehet, hogy megtörtént vagy épp most folyik. Azt nehezen tudom elképzelni, hogy tudnak a problémáról, de leszarják, max csak akkor, ha viszonylag kevés érintett van.
-
-Rolika-
senior tag
Szia! Még gondolkodtam, önmagában a chroma nem okozhatja a lentebb linkelt problémát, amiről itt is beszélnek. (Homályosodó kép, interpolált jellegű képromlás, kvázi felsklálázott 2k kinézet - amennyiben 4k60-ról 4k120-ra váltasz.) Fontos lenne tudnom, de szerintem mindenkinek, hogy XXL TCL QLED modellek hogyan kezelik le a 4k120 inputot.
Tesztelni egy pc-vel egyszerű, szemmel is látszik.(Anno ezért morogtam a 75c728-amra, és bár együttélek vele a mai napig, és 4k120-on használom, a képélességet a tv-n fel kellett emelném 75-re, a Pc-n DLSS Q beállítás mellett 67 százalék shapnesst kapott - így van kvázi "éles" kamu4k12p0, de a legfinomabb képrészletek így is sánták. 4k60-nál nincs csalás, ott tűéles).
És még ezen múlna az is, megvegyem-e azt a 75c835 tévét...
Köszi aki elolvassa, segít tesztelni.
főleg ha 835-öse van.
De érdekelne az is, a c7k és c8k, vagy a 75c805 már mentes-e ettől a 4k120 homályosodás stb. problémától. Már a Windows asztalon azonnal meglátszik, életlenebb, plasztikusan a kép, egy sima intézőben is "szegélesebbek" a betűk, vonalak. 4k60-on az is tiszta. Teszem hozzá, vagyonért vettem HDMI kábelt, hogy kizárják a kábel bárminemű hibáját.Régebben 4k120-on használtam a 65C835-öt és semmiféle homályosodás nem volt. The Division 2 tűéles volt.
-
Vhiktor
Topikgazda
Ok, köszi az infókat. Most nem tudok fotózni, de a korábbi rtings topicban leírják jól. 4k60-on tiszta tűéles kép, ost, SX, pc....4k130-on még minden maszatos lesz, vonalvastagodás, homályos kép a legfinomabb részletek vesztésével, cserébe a képfrissítés freki stimm. De piszkos ócska trükk volt ez a TCL részéről...bő 3 éve pont amiatt vettem meg a 65c728-at, mert de nagyon reklámozták a vrr meg a 4k120 "képességeit". Aztán volt pofára esés. A vrr-e is xar mellesleg. De az csak hab a tortán. Egy 4k60 QLED, ami egy trükkel tud 100-120 Hz-et.... Került anno 288k-ba. És hát, a feketéi is szürkék, a csúcsfényereje csak sötétben ok.
Full hibátlan, talán elmegy 150k-ért....
Sony is ezt csinalta, meg az lg oledeken kivul kb mindenki. Nem tudtak a chipek.
Szovsl ez nem tcl hiba. -
Vhiktor
Topikgazda
Szia! Még gondolkodtam, önmagában a chroma nem okozhatja a lentebb linkelt problémát, amiről itt is beszélnek. (Homályosodó kép, interpolált jellegű képromlás, kvázi felsklálázott 2k kinézet - amennyiben 4k60-ról 4k120-ra váltasz.) Fontos lenne tudnom, de szerintem mindenkinek, hogy XXL TCL QLED modellek hogyan kezelik le a 4k120 inputot.
Tesztelni egy pc-vel egyszerű, szemmel is látszik.(Anno ezért morogtam a 75c728-amra, és bár együttélek vele a mai napig, és 4k120-on használom, a képélességet a tv-n fel kellett emelném 75-re, a Pc-n DLSS Q beállítás mellett 67 százalék shapnesst kapott - így van kvázi "éles" kamu4k12p0, de a legfinomabb képrészletek így is sánták. 4k60-nál nincs csalás, ott tűéles).
főleg ha 835-öse van.
De érdekelne az is, a c7k és c8k, vagy a 75c805 már mentes-e ettől a 4k120 homályosodás stb. problémától. Már a Windows asztalon azonnal meglátszik, életlenebb, plasztikusan a kép, egy sima intézőben is "szegélesebbek" a betűk, vonalak. 4k60-on az is tiszta. Teszem hozzá, vagyonért vettem HDMI kábelt, hogy kizárják a kábel bárminemű hibáját.C805 tudja a tesztem szerint is.
-
Vhiktor
Topikgazda
főleg ha 835-öse van.
De érdekelne az is, a c7k és c8k, vagy a 75c805 már mentes-e ettől a 4k120 homályosodás stb. problémától. Már a Windows asztalon azonnal meglátszik, életlenebb, plasztikusan a kép, egy sima intézőben is "szegélesebbek" a betűk, vonalak. 4k60-on az is tiszta. Teszem hozzá, vagyonért vettem HDMI kábelt, hogy kizárják a kábel bárminemű hibáját.Tegyel be rola kepet hogy mit latsz, mert a telljes chroma atvitel hianya is hasonlo problemakat okoz.
ettol meg sokkal durvabbat is. -
Vhiktor
Topikgazda
Szia! Bocs, de mivel a 65c728-asom pont ezzel küzd (és emiatt cserélném már le 3 évesen), kérdezném, még amúgy mindenkitől is, ez a 4k half resolution probléma most a c835-ben is jelen van még?
illetve melyik az a modell, ami ziher hogy NATÍV 4k, tehát nem homályosodik el picit sem a kép 60hz/120hz 4k pc input váltogatáskor? Fontos, életbevágó, nem akarok venni még egy kamu 4k tv-n...
Link, bár ez a 825-ről szól, de az is jóval újabb volt, mint a 728.
[link]Köszi

Ui: aki teheti, tesztelné a c835-öt, esetleg az újabb tv-ket is ilyen szempontból? (Cuki akár, vagy jobb). Szintén köszi.
Ha jól emlékszem 835 esetében 4k 120 hz mellett is teljes értékű a felbontás, de telejs chroma átvitelt nem tud csak 60 Hz-ig.
Ki kellene cipelnem a pcmet a nappaliba hogy megnézzem
-
Vhiktor
Topikgazda
Sziasztok! Ha ebben senki nem tud segíteni, inkább értem a boltot. A probléma a jelenlegi 75c728-amnál sajnos létezik, és igaz. Nincs valódi 4k120, interpolált jellegű 2k120 van, okokat linkemben írják.
A kérdés továbbra is: 75c835 esetében mi a valóság?
Pc-vel , Xbox-szal tetten érhető hamar. 4k60-on éles tiszta szép kép. 4k120-on homályosodik, nem lehet nem észrevenni.
Köszi aki segít
ugyanilyen modell esetén kipróbálja esetleg otthon. Milyen kepmodban vagy? Nem a teljes chroma atvitel hianya a gondod?
-
turho
addikt
Szia! Bocs, de mivel a 65c728-asom pont ezzel küzd (és emiatt cserélném már le 3 évesen), kérdezném, még amúgy mindenkitől is, ez a 4k half resolution probléma most a c835-ben is jelen van még?
illetve melyik az a modell, ami ziher hogy NATÍV 4k, tehát nem homályosodik el picit sem a kép 60hz/120hz 4k pc input váltogatáskor? Fontos, életbevágó, nem akarok venni még egy kamu 4k tv-n...
Link, bár ez a 825-ről szól, de az is jóval újabb volt, mint a 728.
[link]Köszi

Ui: aki teheti, tesztelné a c835-öt, esetleg az újabb tv-ket is ilyen szempontból? (Cuki akár, vagy jobb). Szintén köszi.
Sziasztok! Ha ebben senki nem tud segíteni, inkább értem a boltot. A probléma a jelenlegi 75c728-amnál sajnos létezik, és igaz. Nincs valódi 4k120, interpolált jellegű 2k120 van, okokat linkemben írják.
A kérdés továbbra is: 75c835 esetében mi a valóság?
Pc-vel , Xbox-szal tetten érhető hamar. 4k60-on éles tiszta szép kép. 4k120-on homályosodik, nem lehet nem észrevenni.
Köszi aki segít
ugyanilyen modell esetén kipróbálja esetleg otthon. -
fjani8
csendes tag
-
nicu71
addikt
-
Vhiktor
Topikgazda
-
Vhiktor
Topikgazda
-
Vhiktor
Topikgazda
-
Vhiktor
Topikgazda
-
Vhiktor
Topikgazda
Nem vagyok tisztaban a hasznalt liaci arakkal. Gari gondolom mar nincs ra. Ismerosom 75 colos x
C935t garival allig tudta eladni 300k-ért....
Szoval 250k -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z Neo RGB 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- 27% - ASUS ROG STRIX X670E-I GAMING WIFI Alaplap!
- Dell UltraSharp U2415 monitor/ 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
a zóna szabályzás közepes, képjavítók kikapcsolva.

másnál is ilyen, vagy ez nem normális, vagy fw függő?
Szóval a funkció jól működik, legalábbis úgy ahogy kell, de nem érdemes használni - én legalábbis az elmúlt években soha sehol nem kapcsoltam be, és még nem is találkoztam emberrel, aki használná.

ettol meg sokkal durvabbat is.

Vhiktor