Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve2006
tag
válasz
roti86 #38326 üzenetére
Ebből én sem látom, de nekem egy picit mást válaszolt az MI (Gemini).
A TCL 65C9K prémium kategóriás QD-MiniLED televízióhoz egy modern, mozgásra a háttérvilágítást bekapcsoló, intelligens távirányító tartozik, amely a TCL RC9 sorozat tagja. Ez a sorozat a gyártó legfejlettebb távirányítóit foglalja magában, és elnyerte a rangos iF Design és Red Dot Design díjakat is.
Bár a TCL hivatalosan az "RC9 sorozatú" intelligens távirányítóként hivatkozik rá, a pontos modellazonosító, amely a 65C9K készülékkel érkezik, jellemzően a TCL RC902V egy speciális változata. A bolti forgalomban és a cserealkatrészek piacán többféle RC902V variáns (pl. FMR1, FMR2) is elérhető, amelyek funkcionalitásukban és a dedikált gyorsgombokban (pl. Netflix, YouTube) eltérhetnek egymástól. A 65C9K modellhez egy prémium, fémházas, háttérvilágítással és hangvezérlés funkcióval ellátott verzió jár.
A távirányító főbb jellemzői:
Mozgásérzékelős háttérvilágítás: A távirányító felemelésekor a gombok automatikusan megvilágításra kerülnek, megkönnyítve a használatot sötétben.
Hangvezérlés: Beépített mikrofon segítségével a felhasználók hangutasításokkal is vezérelhetik a televíziót és kereshetnek tartalmakat.
Prémium kialakítás: A távirányító fém és magas minőségű műanyag felhasználásával készült, amely illeszkedik a televízió prémium megjelenéséhez.
Bluetooth kapcsolat: A távirányító Bluetooth technológián keresztül kommunikál a televízióval, így nem szükséges közvetlenül a készülékre irányítani.Beszerzési lehetőségek
A TCL 65C9K televízióhoz járó specifikus távirányító különálló megvásárlása kihívást jelenthet, mivel a gyártók ritkán kínálják a csúcskészülékeikhez tartozó prémium kiegészítőket önállóan. Azonban több lehetőség is rendelkezésre áll:
TCL hivatalos szervizpartnerei: Érdemes felvenni a kapcsolatot a TCL hivatalos magyarországi szervizközpontjával vagy alkatrész-forgalmazóival. Ők tudnak a legpontosabb információval szolgálni a kompatibilis modellekről és a beszerzési lehetőségekről.
Elektronikai webáruházak és szaküzletek: Számos online áruház, amely távirányítókra specializálódott, kínálhat gyári vagy utángyártott TCL távirányítókat. A keresés során a "TCL RC902V" modellszámra érdemes fókuszálni, és a termékleírásban ellenőrizni a háttérvilágítás és hangvezérlés meglétét. Ilyen üzletek például:
K-Elektronik
Távirányító.hu (és hasonló profilú webshopok)
Nemzetközi online piacterek: Olyan platformokon, mint az AliExpress vagy az eBay, gyakran fellelhetők eredeti és utángyártott távirányítók széles választékban. Itt is a "TCL RC902V" vagy a "TCL C9K remote" keresőszavakkal érdemes próbálkozni. Fontos azonban a vásárlás előtti alapos tájékozódás az eladó megbízhatóságáról és a pontos kompatibilitásról.Vásárlás előtt minden esetben javasolt a termékleírás és a képek alapos áttanulmányozása, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kiválasztott távirányító valóban rendelkezik a kívánt funkciókkal (mozgásérzékelős háttérvilágítás, hangvezérlés) és kompatibilis a TCL 65C9K televízióval.
-
Steve2006
tag
Újabb firmware.
-
Steve2006
tag
válasz
mikrofon #37967 üzenetére
Még találtam egy ilyen vásárlói értékelést, méretet nem írt hozzá.
"A termék kiválasztásának fő szempontjai:
Háóba vettem a TCL 805 TV mellé.Előnyök
Jó hangzás, ad egy pici házimozi érzetet, a mély nagyot szól. A TCL TV-vel tökéletesen müködik.Hátrányok
A magas és közép nem az erőssége, azaz zene hallgatásra komolyabb rendszert javaslok." -
Steve2006
tag
válasz
mikrofon #37963 üzenetére
Én találtam egy ilyet, ezek alapján jó lehet a C805-höz is.
"A C805, egy 2024-es TCL mini-LED TV, Észak-Amerikában TCL QM8 vagy TCL QM851G néven is ismert. Az Egyesült Királyságban és Ausztráliában a C805-öt néha C755-nek is nevezik. Ezenkívül előfordulhat, hogy 55C805, 55C805X1, 55MQLED80, 55QM8B, 55C801, 55C803, 55C804 vagy 55C809 néven szerepel. "
-
Steve2006
tag
Új frissítés a T653T01 platformhoz (V509)
-
Steve2006
tag
...
-
Steve2006
tag
válasz
faölelgető #36943 üzenetére
Köszi! Én ezt néztem ki:
[link] -
Steve2006
tag
A napokban vettem észre, hogy PC-hez kötve (55C765 - Nvidia RTX 3070) eltűnt 4K-ban a 144 Hz-es frissítési lehetőség, FHD-ban sem ajánlja fel a 240 Hz-et, pedig korábban ezek elérhetőek voltak. 8K 60 Hz-et tudó HDMI 2.1 kábellel van összekötve. Valakinek valamilyen ötlete? Elképzelhető, hogy a HDMI kábellel lenne gond? Érdemes cserélni márkásabb-drágább kábelre, amely leírásában 3840 x 2160 @ 240 Hz szerepel?
-
Steve2006
tag
válasz
zsolt501 #36344 üzenetére
"mikor a mikrofon ki van kapcsolva akkor 4db LED is világít a TV elején egyszerre. mikor a TV be van kapcsolva (eléggé zavaró ez a LED visszajelzés)"
Kipróbáltam, hogy bekapcsolva hagytam, de a beállításoknál (Adatvédelem-Mikrofon) a Mikrofon-hozzáférést kikapcsoltam, így nem világít elöl a 4 LED, de mégsem fér hozzá a mikrofonhoz. A hangbeállításnál az Akusztikai Laboratóriumban nem engedi bekapcsolni az AI Sonic-Adaptációt. Azt írja, hogy nem állítható be, ha a mikrofon nincs bekapcsolva.
-
Steve2006
tag
válasz
Kerni62 #35957 üzenetére
Nálam csak akkor jelenik meg az equalizer beállítási lehetőség (Hang testreszabása a menüpont neve, béta firmware-t használok), ha a hangfeldolgozást kikapcsolom (1. kép), bármelyik bekapcsolt állapotban a Hang testreszabása menüpontban a 2. képen látható lehetőségek jelennek meg.
-
Steve2006
tag
Én az Euronicsnál vettem decemberben. Ők nem vesznek részt a promóban, a boltban meg is próbáltak rábeszélni a plusz garanciára 30e-ért. Én viszont regisztráltam a TCL-nél. (Az adatlap kitöltésénél azt válaszoltam, hogy az Alzánál vettem.
)
Valamivel több mint 30 nap múlva kaptam az emailt:Tisztelt,
Mellékelten található egy tanúsítvány, amely megerősíti az új TCL eszköz 5 éves garanciájának aktiválását.
Kérjük, őrizze meg a levelet és a mellékletet a jótállási idő lejártáig.
Köszönöm,
Jasna
A Partum d.o.o. -
Steve2006
tag
válasz
Abrion #35304 üzenetére
Szerintem az LG LCD és LED TV-k fórumban.
-
Steve2006
tag
válasz
Dani_kp #34730 üzenetére
Én meg vagyok vele elégedve. Előtte egy 10 éves FHD Philips 32" tévém volt, ég és föld a különbség. Igazából tévézésre (Telekom box) és számítógépre kötve használom. A gépről játszom le a videókat, így akadást biztos nem tapasztaltam, tökéletesen működik 4K 120 Hz-en.
A tévé YT programjával szépen lejátszotta ezt a videót is:
4K OLED TV TEST 2024 | Dolby Vision | 60FPS HDR Demo
[link]
illetve teljesen jó volt az Avatar 4K videója is:
[link] -
Steve2006
tag
válasz
Dani_kp #34718 üzenetére
Szia!
Én először szintén az 55C655-öt néztem ki, aztán merült fel a 805, de mire megvásároltam a 765 lett belőle. Én az alábbi különbségek miatt döntöttem a drágább mellett:
Bitmélység: 10 bit (8 bit+FRC) vs 10 bit (8 bit+FRC) vs 10 bit
Háttérvilágítás: Direct LED vs Mini LED vs Mini LED
Fényerő: 450 cd/m2 vs 600 cd/m2 vs 600 cd/m2
Csúcsfényerő: 600(?) vs 1300 cd/m2 vs 2200 cd/m2
Képfrissítés: 50-60 Hz vs 48-144 Hz vs 48-144 Hz (natív 120 Hz)
Helyi fényerő-szabályozó zónák: - vs 384 vs 720
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Autós topik
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Canon EOS DSLR topic
- Konteó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Macska topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest