- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- SSD kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Stealth #37167 üzenetére
HDR10+ esetében nincs DDC.
"Ott a sima mozi kepmod kell ugynazaon beállításokkal. Gamma 2.2"
-
vargalex
félisten
válasz
Stealth #36899 üzenetére
Szerintem nem arra az áruház módra gondolok, amire te. Természetesen a Beállítások->Rendszer->Speciális videó alatt a Használati mód Otthoni módra van állítva. De ettől függetlenül alatta van egy Automatikus Áruház Mód kapcsoló. Az alapban be van kapcsolva. Ezt nem tudom, hogy mit jelent...
-
vargalex
félisten
válasz
Stealth #36895 üzenetére
A domain tiltásával nem talált frissítést, úgy is hagytam néhány napig. De mivel nem volt jobb a v269-nél, így kivettem a DNS szerveremből a kivételt és frissítettem v269-re.
Sajna nálam ugyan úgy előjön az új alaplappal és bármelyik firmware-val az, hogy random egyszer csak nem tudom bekapcsolni a TV-t a távirányítóval, csak áramtalanítás után. Mindezt persze akkor, ha a gyors indítás be van kapcsolva. Ha kikapcsolom, akkor biztosan jó, de akkor elég sokáig indul a TV.
Most még kikapcsoltam az Automatikus Áruház Módot, jelentsen az bármit is. Mit jelent egyébként ez a beállítás? -
koppasz1986
aktív tag
-
Stealth
senior tag
válasz
Stealth #36530 üzenetére
Természetesen a user a hülye!
Settings->Apps->Special apps->Display over other apps -> TCSCore volt kikapcsolva.
Bekapcsolás után simán lefrissített a TV (55c805) a szokásos módon.Gondoltam a C645-re is felteszem a V631-et, persze az boot loopba került, majd holnap IMG-zek.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Stealth #36521 üzenetére
Felment végül...
Tegnap kétszer is letöltöttem, hátha az okozta a problémát...de nem. Ma másik pendrive -ra raktam, és arról egyből felment v412 -re.
Egyébként semmi gondja nincs a pendrive -nak, és a formázás is ugyanaz volt. Azonos mérettel, és nagyjából azonos sebességgel.
-
vargalex
félisten
válasz
Stealth #36109 üzenetére
Ez nem a szolgáltató által kiadott frissítés (mondjuk CI kártyára, vagy valami egyéb)? Ha egyáltalán egy dologról beszélünk. Nekem egy 43C655 esetében a Rendszer->Névjegy->Rendszerfrissítés->Szolgáltatói Hálózat Frissítése menüpontban található elkülönítve a többi frissítéstől a Szolgáltatás Frissítése alatt. Nekem ez 2022.10.31-i, akkor még nem is létezett ez a típus. Illetve a kiadási megjegyzés: "Optimize the upgrade process for TTVS.".
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Stealth #36091 üzenetére
Bár néha eléggé be vannak lassulva, de lehet(?) tényleg jobban jár az eMAG -gal. Normál esetben én nem vonnám be a kereskedőt a garanciális ügyintézésbe, felesleges plusz harmadik fél. De TCL esetében, visszaolvasva az eddigieket, elég vegyes képet mutat a garanciális ügyintézés.
Kimennek, elviszik, helyszínen javítanak, Posta futár. Sokszor inkább az utóbbi.
-
st6969
őstag
válasz
Stealth #35905 üzenetére
Szerintem nem használom túl sokat, átlagban naponta max. 1 film a Netflixről, de inkább egy epizód.
#35906 boborján2
A környezet, ahol élünk tiszta, modern, igényes család vagyunk, a párom konkrétan tisztaság mániás, szinte "a földről lehet enni". A készüléken és a távirányítón még csak 1 karc sem látszik (szerencsére), mintha vadi új lenne.#35909ρσгτσ
Kipróbáltam, teljesen máshogy néz ki, mint a táv, ez inkább valami okosotthon irányító app lehet (persze, lehet, hogy van olyan beállítás, amitől távirányító kinézete lesz). On gomb nyilván nem működik, hiszen ha ki van kapcsolva a tv, akkor nincs kapcsolata a telefonnal. Tehát távitányító mellett használható, aminek nem sok értelme van.
Ha Alin is mind ilyen, akkor nem sok értelme van rendelni, akkor nyomom erősebben -
boborján2
senior tag
válasz
Stealth #35765 üzenetére
Nekem 65C835 -re soha nem jön semmi, pedig már van rá vagy 5 firm azóta amit használok.
Akkor ezek azerint egy sem hivatalos?
Kétlem hogy írtak ennyi firmware-t ,de egyet sem engedtek ki. Főleg úgy hogy nagy bug nincs egyikben sem.Szerintem inkább az van hogy hivatalos az, csak a tcl firmware update része van elcseszve, legalábbis az én tévémben biztosan
-
vargalex
félisten
válasz
Stealth #35722 üzenetére
OTA és IMG is letölthető az XDA-ról? Egyébként az ott fellelhető firmware-ok honnan származnak? A TCL valahol publikálja ezeket? Ha felrakok egy újabbat, mint amit online talál, de nem tetszik, akkor online vissza tudok állni az eredetire? Vagy vissza kell raknom szintén pendrive-ról egy régebbit?
-
flash-
veterán
válasz
Stealth #35536 üzenetére
Speedtest google tv rendszeren nekem nem elérhető. Nem tudom milyen módon lehetne előhozni.
A wifi az viszont 800megabit ha a telefonnal mérek rá ugyhogy akkor lehet ez a tplink ue300 a hibás?
Vagy akkor erdemesebb mindnekeppen wifivel hasznalni a tvt ha ugy gyorsabb? Vagy az smb lejátszás nem lesz úgy jó?Illetve ennek a tplink eszkoznek gondolom nem kell drivert telepiteni a tv-n való használat eseten
-
-
-
-
bnorci71
addikt
válasz
Stealth #35091 üzenetére
Na tegnap este próbálkoztam
Plex tökéletes a lejátszás
VLC tökéletes a lejátszás
saját MP szintén tökéletes a lejátszás
Kodi hiába állítgatom nem jó van hogy csak 5perc után áll meg ,de pufferel.Ebből nekem nagyon az jön hogy nem a hálózat a gond.
Ja ment a torrent is a kiszolgálón, bár nem figyeltem mekkora a forgalom. -
bnorci71
addikt
válasz
Stealth #35091 üzenetére
-lóg 2 telefon ami akkor semmit nem csinált, 2kamera, egy noti ami szintén semmit nem csinált,
-torrentet lelőttem miután akadozott, de semmi eredmény, eddig torrent mellet is ment minden rendben -az op rendszer most lett újrarakva a HTPC-n, de inkább hívjuk hálózati kiszolgáló gépnek-
-router egy Netgear XR100mértem egy TV sebességet speedtestel a net felé, 500Mbit netem van 250Mbit volt a letöltés
soldi3r
2160p (4K)HDR
44–56 Mbps 66–85 Mbps
nálam ugye 20MB/s az 160Mbit/s
vagy rosszul számolok valamit? -
ρσгτσ
addikt
válasz
Stealth #34786 üzenetére
A TCL szerviz intézkedik a garanciális javításról. A legtöbb kereskedő már eleve oda irányít, de amúgy is felesleges még egy felet bevonni az ügyintézésbe, hogy még tovább tartson.
Szerk.:
A kereskedő amúgy nem túl valószínű, hogy megfelelő dobozt és csomagolóanyagot tud biztosítani. Azt csak a márkaképviselet, illetve a szerviz tud. De ez tök normálisan működik máshol. -
Qtya123
őstag
válasz
Stealth #34221 üzenetére
Íme a videókkal kiegészítve az írásom:
- Az iPhone DV-HGL esetén vannak akadások, ahogy lassan forog a kamerával egyszer-egyszer ugrik kicsit, alig észrevehetően a videóban (főleg amikor az épülethez fordul), viszont PC-n VLC playerrel lejátszva ez ugyanígy jelen van, szóval ezt nem tekintem a TV hibájának, továbbá ez nem a laggolós fajta akadás, mint ami a TV hibájaként van, de nem is stutter szerintem. Az is jelen van, de nem arra gondolok: [link]
- A két LG demo videó elvileg DV, de nem DV-ben játssza le. A kodeknek P44 ST DL-t ír, nem tudom mi ez: [link] [link]
- ProRes HDR DCI-P3 Strobe Scientist videónak ismeretlen kodeket ír és folyamatos darabossággal játssza le, de PC-n VLC-vel ugyanígy darabos végig, szóval ez sem a TV/lejátszó nyűgje: [link]
- Az ISS videót is folyamatos darabossággal játssza le, ez az egyetlen, amely a PC-n viszont jól lejátszható: [link]
-
Qtya123
őstag
válasz
Stealth #34183 üzenetére
Végeztem a tesztekkel.
Mindent lejátszottam a 4K (UltraHD) Formats és a Codecs, Framerates, Black-levels and Subtitles szekciókból, kivéve amelyek youtube linkek voltak.Nem volt jelen sehol a laggolás, amivel küzdöttem. Azt nem próbálgattam, hogyha TV-n vagy a kezdeti bemenet váltás nélkül játszom le, akkor mi van, hanem egyből úgy próbáltam a médialejátszón, ahogy korábban írtam, bemenet oda-vissza váltás után.
Amely videókkal kapcsolatban észrevételem van:
- Az iPhone DV-HGL esetén vannak akadások a videóban (főleg amikor az épülethez fordul) és az ég fényében is egy anomália, viszont PC-n VLC playerrel lejátszva ez ugyanígy jelen van, szóval ezt nem tekintem a TV hibájának.
- A két LG demo videó elvileg DV, de nem DV-ben játssza le. A kodeknek P44 ST DL-t ír, nem tudom mi ez. Erre valaki?
- ProRes HDR DCI-P3 Strobe Scientist videónak ismeretlen kodeket ír és folyamatos darabossággal játssza le, de PC-n VLC-vel ugyanígy darabos végig, szóval ez sem a TV/lejátszó nyűgje.
- Az ISS videót is folyamatos darabossággal játssza le, ez az egyetlen, amely a PC-n viszont jól lejátszható.Továbbá a DV FEL tesztek nyilván nem tesztelhetőek, ahhoz a CE rendszernek kellene futnia.
Ha már a FEL szóba jött.
"A FEL-ről a Dune fórumosok az alábbiak szerint vélekednek:"Az úgynevezett FEL residual szignál funkciója, hogy a 10-bites színinformációból 12-bitest lehessen létrehozni (amit a Dolby Vision maximum tud kezelni), gyakorlatilag a kettő közötti különbséget tartalmazza. Tehát a FEL-típusú Blu-ray tartalmak esetében a médialejátszókon 10-bites lesz a Dolby Vision kimeneti jel. Ezt viszont jelenleg nem érdemes korlátnak tekintetni, mivel még az OLED tévék paneljei is csak 10-bitet képesek megjeleníteni. Léteznek valódi 12-bitesként árult Samsung TV-k, de ezek nem támogatják a Dolby Vision-t. A házimozi-vetítőknél is ez a helyzet, csak egyes professzionális, mozikban használt típusok képesek a 12-bites Dolby Vision megjelenítésére.
– Lehet csinálni mesterségesen olyan tesztfájlokat, amelyeken kimutatható, hogy a FEL residual signal feldolgozásra kerül vagy sem, de ilyen jelenetekkel gyakorlatilag nem találkozhatunk valódi filmekben. Ezen tesztfájlok jellemzően egy adott videó BL rétegét és egy másik videó EL rétegével rakják össze, vagy más nem szabályos módszert használnak, hogy észrevehető legyen bármi is a képernyőn." -
ρσгτσ
addikt
-
bnorci71
addikt
válasz
Stealth #34134 üzenetére
hogy milyen szögben érdemes tartani a tv távirányítót...
én meg mondani akartam mindegy mert Bt-s
#34113 freeland0806
köszi ez azért meglepett hogy még szolgáltatás nélkül is 299e
#34112 ρσгτσ
euronicsba most 399e látom, de végül is ha van ahol tényleg 300e akkor az nem rossz
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Stealth #33735 üzenetére
Próbáltam, nekem nem ajánlja fel, az okát nem értem, amúgy Egyesült Királyság van, Nagy-Britannia nincs a listában, de mindegy is mert ugyan az.
Rajta hagyom akkor, kíváncsi leszek felhozza e.BlueSteel 33728 Képminőségben javult, már van olyan képhiba ami teljesen megszűnt, és olyan ami már alig alig fordul elő.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Stealth #33182 üzenetére
+1, én a HDTVTest C855 tesztje után kevesebb különbözetet sem fizetnék ki szerintem, ami azt illeti nem is választanám azt a modellt. Sajnos nálunk nincs akkora difi a két modell között, mint az amerikai QM7 és QM8 között. Az "ottani" C855-nek kb megfelelő QM8 tényleg egy kimagasló készülék. Nekem úgy tűnik, hogy a C765 eddig legalább akkora bestbuy, mint anno a C805 volt, már ha anomália mentes.
-
nfsu17
veterán
válasz
Stealth #33092 üzenetére
#nagyonOFF #LG oled téma
Nem olvasott vissza 6-8 évet, de még egyet se.
Konkrétan 4 nap terméséből mazsoláztam.
Vagyis nem én, "Ti" (nem szó szerint ti) írtátok.1.: négy éves tv: [link]
2.: itt 4 hónapos, és 1 éves hsz-ok vannak a redditen (C2, C3): [link]
3.: valami a C2-vel: [link] > majd megjavult magától, de ki tudja meddig
4.: két hetes G4: [link] de ez lehet ilyen [link]
5.: valami ezzel is van, én nem értek hozzá [link] ő a sokpaneles srác [link]
6.: CX pixel rohadás [link]Mi lett volna, ha úgy állok neki, hogy hibát is keresek?
Csak mert ezek a hibák úgy maguktól jöttek, én nem is kerestem rájuk.
Mert olyat is szoktam vásárlás előtt, hogy benézek xy fórumba és olvasgatok.
Aztán ha az a legnagyobb probléma 2 év hsz-ainak átnézése után, hogy miért 2x-esen szálcsiszolt az a valami és miért nem 3x-osan, meg van 1mm dőlése a tévének...akkor egy szót sem szólok.Végülis elnézést, hogy nyitott szemmel fórumozok. De ezek nem az én képzelgéseim.
Persze attól, hogy pár BMW motorja megmurdelte magát az évek alatt, az nem azt jelenti, hogy mind megfog. De azért nyugodt szívvel sem tudok kiadni olyan technikáért 3-4-5-600e-t, amiknél 5 perc és 50 hsz után találok mindenféle hibát.
És ezek nem "érzésre" hagyatkozó hibák, ezek kézzel fogható tények.
Mert az, hogy vki darabosnak látja a 24Hz-et, amikor az olyan, azzal nem tudok mit kezdeni, de megmagyarázni se lehet, hogy de az úgy jó.... ha neki az úgy nem jó, akkor nem jó...a család többi tagjának meg jó. Ettől még nem a tévé rossz, max más az ingerküszöbü(n)k....de ezt nevezhetjük "érzésnek", míg a fent taglalt hibák kézzel fogható hibák, és nem arról szólnak, hogy 2s alatt indul a NF app és nem 1s alatt. Azért annál komolyabb.
Én lennék a legboldogabb, ha nyugodt szívvel vehetnék most valami tévét (így 12 év után), ami felőlem lehet OLED is, de lehet TCL, csak legalább 1 nap teljen el, hogy vki nem ír be semmi hibát.
Nekem van 1 Poco F5 telefonom. Egy olcsó (kb anno 110k volt), kínai, én konkrétan ali-ról vettem, de ez lényegtelen....lesajnált, MIUI-val agyonszidott készülék.
Nézzél be a topikjába. Pár darab szoftveres nyűgön (sokszor user error) kívül semmi hibát nem fogsz találni. Miért? Egyrészt sokat nem adtak el belőle Mo-n (de azért sok helyről meg lehetett venni, 40 értékelés van ÁK-n is róla, szóval nem noname azért a cucc), ezt aláírom, de azért nem írnak róla hibát, mert nincs. És még sok telót is lehetne írni, de nem akartam a levegőbe dobálózni, ezért írtam saját példát.Mind1, engedjük el, ez az akadós TCL topik
Hát igen, nem könnyítitek meg az ember dolgát.
C845-el egy problémám van a kábelen az M4 ami DVB-T-n nem áll fent így nem tv hibának hanem adás hibának gondolom
Alul megjelennek ilyen fekete kockák? Mint ha óriás fekete pixelek lennének? -
Pro Koryak
addikt
válasz
Stealth #33092 üzenetére
Mert nem lehet valakinek 4-5-6éves oled tévéje ugye?
... és még lehet rajta gari is pl. 6-7 évesen
LG: a 3év gari vége felé bejelented van 2db pixelhibád, kicserélik, újraindul a 3 év gari a kijelzőre, 2,5 év múlva megint bejelented van valami apró gebasz, kicserélik... és így tovább.Mert itt senkinek nincs hibás TCL tévéje mi? Áááádehogy.
-
clyvejhamma
aktív tag
válasz
Stealth #33092 üzenetére
Sajnos nem kell sokáig olvasni, hogy ezt találd és nem igaz az, hogy csak a 2018 körüli modellekre jellemző. Se TCL-em, se LG oledem, de az elmúlt két hétben beleástam magam a témába és tényleg sok kijelzőhibás, degradált oled panelről olvasni, 1-2 éves oledek esetén is. Igen, LG cseréli a panelt gari időben, de mi van amikor a 4 éves tv-d kezd el halott pixelesedni a sarkokban, élek mentén. 5-600e-es készüléknél én elvárnám, hogy 7-8 évig működjön.
-
Padisah
tag
válasz
Stealth #33061 üzenetére
Azt hiszem Netflix prémium van, nem az alap az biztos, de nem vettem észre semmilyen akadást. Pixelhibát sem vettem észre, mondjuk nem is kerestem nagyítóval. Amikor a 805-öt megvettem, akkor egy héten keresztül minden nap fél óra - óra hosszan nézegettem 4k-s youtube videókat olyan szép a képe. Euronicsben vettem mindkettőt, hazavitel előtt kibontották, bekapcsolták, megnéztem működik, futólag nem láttam rajt pixelhibát és itthon sem. Az 55765 most 280 ezer volt, OLED-ből ilyen méret azt hiszem 400 felett kezdődik.Az 55c805-öt vettem 250 ezerért. Ennyi különbséget megért nekem. Gyors az operációs rendszere is. Korábban minix tévéokosítót használtam, ahhoz képest villám. Korábbi 32"-os LG full hd tévé után ámulat a képe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Formula-1
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Honda topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! LOGITECH G PRO X 2 Lightspeed Headset 2026.04.18-ig garancia - BEÁRAZVA
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Keresem: Fiio LT-TC4 kábel
- LG OLED 48C11LB - 122 cm OLED TV
- Új, bontatlan dobozos Bose Smart Ultra Soundbar 2 év garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged