- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Canon EOS DSLR topic
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kulu22
aktív tag
válasz
frekivalto2 #73794 üzenetére
U2-t sehogy nem tudsz beletenni egy consumer Syno NAS-ba. Bár elsőre hasonlónak tűnik, de azon tulajdonképpen egy SATA Express és PICe csatlakozó van, nem sima SATA. Ha jól olvasom elvileg visszafelé kompatibilis, de akkor elvész az előnye.
A 6Gb/s jó esetben (típusfüggő, hogy az adott NAS-ban mennyi és milyen kiosztású SATA vezérlő van) meghajtóként értendő, RAID10-be tett SSD-kkel már kihajtja a 10Gb/s-os hálót. Nálam pl. 4db 7200-es lemez van RAID5-ben és 500MB/s sebesség megvan. Mintha egy helyi SATA SSD lenne. -
frekivalto2
csendes tag
válasz
Magnat #73796 üzenetére
Igen, ezt tudom, en magam nem hasznalok ilyet, nincs ra szuksegem.
Viszont a 10G miatt kellene olyan háttértároló is, ami tudná ezt a sebességet.
A példában emlitett SSD tudja, csak azt nem tudom belerakni a syn NAS-ba. Kinezetre olyan 2,5” SSD lehet, de csatolofeluletre meg nem stimmel, mert nem SATA3.Szoval ha 10G kellene, ki milyen SSD-t, vagy winyot tenne be a jelenleg kaphato Synology NAS barmelyikébe?
-
válasz
Nem vagyok nagyon benne a témában, de egy példát rögtön tudok mondani - ha sok klienst szolgál ki erősen cache-elt adatokból.
-
Magnat
veterán
válasz
Szia,
van már M2-es foglalat is nasokhoz -igaz, csak cache-re, de nem lennék meglepve ha bejönne olyan modell amiben már normál meghajtóként is lehet majd gyárilag használni, lehet, h ilyenekhez találták ki.
-
frekivalto2
csendes tag
Sziasztok.
Olvasgatom itt az SSD, halozati kartyak sebessegeirol szolo bejegyzeseket, cikkeket.
A 10G savszelesseg mellett a syno kihozta a 25G savszelesseget is tudo bovitokartyat NAS-hoz.
Kerdezem, mi ertelme van ennek, ha az SATA3 csatolofelulet miatt csak max. 6Gb/s lehet a maximalis iras/olvasas sebessege? Ezt a sebesseget a vinyok se nagyon erik el, max néhány SSD johet szoba.
Nezegettem, hogy vannak olyan SSD-k, amik tudnak 3100MB/s sebességet, de azok meg PCIe 3 csatoloval vannak.Pl. Western Digital Gold ssd
SSD meghajtó - U,2, PCIe 3,1 x4 NVMe, 3100 MB/s olvasási sebesség, 2000 MB/s írási sebesség, 2800 TBW elméleti élettartam.Ez jo lehetne NAS-ba, de hogy teszem be a gépbe? Szerintem sehogy…
A hozza tartozo kepen az ssd nekem sata csatolofeluletnek tunik, ezert nen ertem…?
Vagy letezik olyan pPCIe bovitokartya, melybe ezt bele lehet tenni? Mert ha igen, akkor ez PC-be valo SSD.Osszefoglalva, akkor lenne ertelme a 10G-nek, ha lehetne synology NAS-ba olyan winyot, SSD-t rakni, ami tudná ezt a sebességet…?
Az “olcsobb” SSD-k tudnak 500-550MB/s, ami kb. 4Gb/s kozeli erteknek felel meg.
Most olvasva mit is irtam, kicsit “zagyva” lett, de remelem kihámozható belőle a kerdésem…
Ha nem, ujra nekifutok.Peti
-
válasz
s.roland93 #73791 üzenetére
Akkor garancia, csere.
-
Zolee70
csendes tag
Üdvözletem!
Segítséget szeretnék kérni. Kezdő felhasználó vagyok, de igyekszem.
A problémám: 220J tipusú, 2 db meghajtó van benne. A kötethasználat (SHR)szerint 1. kötet és 2. kötet van. (gondolom egyik meghajtó illetve a másik.) Az egyiken (1-es) vanak adatok, a másik e tekintetben üres. Azt szeretném elérni, hogy 1 kötet legyen, a másik pedi ennek a tükörképeként jelenjen meg, tehát egy kis adatvédelem legyen benne. Vagyis hogy érem el hogy Kötet 1. legyen Adatvédelem 1. meghajtó hibatürés esetén tulajdonság legyen.Előre is köszönöm
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #73782 üzenetére
USB-s disk van még a nason, lehúztam, az sem segít.. így nem tudom.. a support még nem válaszolt, várom a csodát.
lehet, hogy a transmission pakolta tele a system partíciót, vagy a cloud sync? ezeket már nem merem letörölni, mert ha nem tudom visszatenni, akkor batyhatom az egészet...
Lomtár sincs, nem használok.. Nem tudom.. Kb. 2 héttel ezelőtt még simán ment minden..
-
válasz
s.roland93 #73783 üzenetére
RAM bővítés nincs benne ugye?
-
CsodaPOK
senior tag
Sziasztok!
Adott egy DS418J NAS. Jelenleg 4 darab 4 TB-os diszk van benne SHR RAID-el. A pool teljes kapacitása ki van osztva.
A kérdés, hogy van-e arra mód, hogy ezt a 4 db 4 TB-os diszket "becseréljem" 2 db 16 TB-osra, természetesen adatvesztés nélkül?
Azaz ha kicserélem az első diszket, újraépítem a RAID-et, majd kicserélem a második diszket, szintén újraépítem a RAID-et, akkor utána engedni fogja-e, hogy a maradék 2 db 4 TB-ost eltávolítsam?Köszi szépen!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Multibit #73774 üzenetére
Korábban igen, de mivel azóta többen is írtál, hogy megy a TM, gondoltam frissítek.. de nem tudok.
Okés, rápillantok, köszi. Csak az a fura, hogy amíg 7.0 volt, addig ment volna gond nélkül, mindig is ajánlotta a firssítéseket..
Ahamm szóval nem tudok csomagot sem telepíteni, mert azt írja, hogy nem elegendő a tárhelykapacitás, közben elcileg van cirka 2TB szabadon..
Nem elegendő a rendszeren rendelkezésre álló tárhelykapacitás.
-
RockCNC
őstag
Tervbe van egy DS 920+ és 2db 4TB WD Red plus.
Itthon elfekvőbe van pár 500Gb és 1TB lemez.
Az jó elgondolás, hogy SHR- be menne
2x4TB és 2x500Gb?
Később apránként az 500-at cserélném új 4 terásra? -
Multibit
nagyúr
válasz
hackeeeee #73773 üzenetére
A Frissítési beállítások gomb alatt mi van neked?
Korábban ezt írtad: Nem mintha akarnám a 7--es DSM-et, csak fura ez az üzenet.
Ha nem kell a DSM 7, állítsd be, hogy csak biztonsági frissítések legyenek telepítve! Installáld a Central Management System csomagot! Így állítsd be: [kép] -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
s.roland93 #73770 üzenetére
HDD-k nélkül is ezt csinálja?
-
s.roland93
csendes tag
Sziasztok!
Szert tettem egy ds420+-ra 3 db 8T WD8003FFBX-68B9AN0 van benne az eslő három foglalatban. Szóval merevlemez benne, hálózati kábel bedugva tápkábel bedugva. A bekapcsolás után a power led 3másodpercig világít folyamatosan kéken aztán elalszik és nem indul el a nas.
Valakinek valami ötlete?
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
Van egy DS218+ NAS-om. Szeretnék egy beltéri, asztalra rakható wifis kamerát, ami stabilan működik, és a nas tudja rögzíteni a felvételt. Milyet ajánlotok? Előre is köszönöm!
-
Formaster
addikt
válasz
Magnat #73749 üzenetére
Valami olyasmi, csak ezt a kötetet, de még gondolkozok rajta. Merevlemez van bőven, hely is, szóval lehet, hogy most visszarakom 2 lemezre, aztán majd valamikor variálok ezen.
Igazából a mostani lemezek mennek egy földrajzilag másik pontra backupnak, a fontosabb adatokkal szinkronizálva. Szóval elvileg nem kellene itt is duplán legyen, de egyenlőre hely sem kell ennyi, szóval...
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
rednifegnar #73760 üzenetére
Nas-on és routerban upnp-t kikapcsolni
+ routerban wan felöli elérés tiltása -
rednifegnar
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #73751 üzenetére
ha mar igy szoba kerult, en azt szeretnem ha a kulso net
fele semmi se lenne nyitva, kintrol semmi se legyen
hozzaferheto, tamadhato stb. ehhez kell meg valami?
ami most van:
admin,guest tiltva
sajat tuzfala bekapcsolva
hosszu bonyi jelszo
quick connect tiltva
asszem ennyi (tobbi security cucc alapban ahogy telepult).
Új hozzászólás Aktív témák
- Konteó topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Autós topik
- Hobby rádiós topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Trollok komolyan
- Külpolitika
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX5700XT 8GB K7!
- Félkonfigom eladó! (MSI GTX 1660 Super Gaming X, i3-10100F, HyperX Predator 16GB DDR4, FSP 500W)
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest