Hirdetés
- Mini-ITX
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED monitor topic
- Dell Precision munkaállomások
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szanyi20
tag
válasz
Mela Kehes #48296 üzenetére
Szia. Én egy szemi-okos Samsung TV-t használok, még nem 4K-s Apple TV-vel (még tavaly előtti). 918+-NAS van 10 napja, arról mennek a filmek. A VLC-vel használom a stream-et, ami ingyenes, meg Infuse Pro-t is használnok, ami igaz fizetős, de kicsit komolyabb lejátszó app. NAS-en megosztom a filmek mappát. A VLC meg az Infuse pro is szépen látja a hálózaton a NAS-t, felhasználó név és jelszóval bejelentkezek, onnantól megjegyzi, és szépen lehet tallózni a mappák között. Mindig megjegyzi hol tartottam, nagyon gyorsan dolgozik, 720p meg 1080p filmekkel próbáltam eddig, az Apple TV és a 918+ nagyon szépen teljesített eddig. Én nagyon nagyon szeretem és meg vagyok elégedve ezzel az Apple TV/918+ kombóval.
-
válasz
Mela Kehes #48288 üzenetére
Nekem is 218Play van. Mede8er lejátszót használok, és tökéletes.
-
válasz
Mela Kehes #48296 üzenetére
Nincs azzal a NAS-sal semmi problema, a medialejatszo reszt kell kitalalni. A mostani ASUS nem tudja elerni a NAS-t DLNA-val vagy sima fajl megosztassal amugy?
-
Mela Kehes
addikt
Igazából az is gond, hogy a NAS-hoz nem igazán értek. Elsődleges szempont a biztonsági másolat volt, másodlagos hogy a filmeket ne külső vinyóról nézzük. A nas-ra letöltöttem két plex verziót, de egyik sem kompatibilis. Amiket írtatok nem tudom honnan kellene letöltenem, plusz a samsung tv-n sem tudom hogy telepítsek programot. Apple tv-vel ez egyszerűbb lenne.
iPad-en nPlayert használok, látja a nas-t lejátsza a filmet, meg is jegyzi hol tartok.
Asus médialejátszót használtam eddig egy 1 tb-os vinyóval, ahhoz képest a tv-n lévő menürendszer ahogyan elérem a nas-on a filmeket sokkal bonyolultabb. Így ez most visszalépés lenne. Ha veszek apple tv-t am ezeket tudja, akkor minden oké. Amúgy is szemezgetek már egy ilyen tv-vel. -
bb.bocs
őstag
adatmosással van értelme 2 lemez esetén raid 1-ben foglalkozni?
-
Alex91
félisten
Apple TV is tud szines, szagos lenni... App kerdese. Teny, hogy nem olcso, de nem veletlenul ennyi az ara (nem, nem azert mert tularazott
).
Nem vagyok meggyozodve, hogy lesz az iden uj, bar rebesgettek egy olcsobb verziot, de mivel szinte az osszes nagy TV gyarto iden integralja az Airplay-t...
-
netcore
tag
Letöröltem az összes letöltött, leszinkronizált mappát, és még igy is azt irja hogy 120gb szabad az 1-ból.
mi a csuda foglalja a helyet? -
válasz
Kerdes milyen funkciokat szeretnel. Ha media tar kell, szines szagos boritokepekkel es stb. akkor KODI-val lenne erdemes jatszani, vagy venni valami Android TV-s eszkozt keszen. Ha eleg annyi, hogy a mappakbol megnyitod a filmeket, akkor egy AppleTV is jo lehet egy VLC-vel. Hardverben brutal eros az AppleTV amugy, nem nagyon van jobb a piacon. Az mas kerdes, hogy ebben az evben jon uj verzio ha minden igaz, tehat nem biztos, hogy most a legjobb ido megvenni.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Tegyél egy próbát a Video Station-al is.
Nem egy Plex ( amúgy nem ismerem, nem használom ) és nem egy KODI ( Ezt ismerem és nagyon jó ! ) tudás de kezdésnek jó lehet a VS.
A bejegyzésben elolvashatod a részleteket.
-
Alex91
félisten
válasz
Latja.
Ez app fuggo, Infuse Pro ajanlott...
Tobb ev hasznalat utan azt mondom, hogy nem. iOS-re rengeteg cim van, sajna a TV-re nem igazan eroltetik meg magukat a fejlesztok...
-
Mela Kehes
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Vettem egy Synology NAS-t (DS218play). Szerettem volna arról nézni a filmeket okostévén. A tv-n megy a film, csak borzasztó a megjelenés ahogy a mappákat és azon belül a filmeket látom, plusz nem jegyzi meg hol tartok egy filmben. Régóta szemezek az apple tv-vel, gondoltam eljött az alkalom.
Látja az apple tv a NAS-t?
Megjegyzi hol tartok egy filmben?
Kontrollert érdemes venni hozzá?
Köszi a válaszokat! -
netcore
tag
válasz
supercharley #48282 üzenetére
Köszi, nekem ott semmi sincs, tök üres a lomtar.
-
e90lci
senior tag
válasz
csabby #48284 üzenetére
Szia
Nem kell már azt megcsinálni csak egyszerűen újraindítani a Nast.Nem szól bele,nekem is kb annyi a letöltés mint nálad igaz nekem csak 120/10Mbit/s netem van,így nem is nagyon lehetne több.Szerintem csak kevés peerhez kapcsolódik.Remote Gui 5.16. -
csabby
csendes tag
Sziasztok!
Transmission témában már rengeteg hozzászólás van, de nem találtam gyógyírt a bajra. Szóval a megosztott könyvtárak létrehozása után a csomagkezelőből feltelepítettem a 2.94-es Transmissiont. A telepítés után volt egy újraindítás és a csomagkezelő/telepítve/Transmission ikonra bökve írja, hogy fut. A Web-es elérés működik. Transmission Remote GUi 5.01 Pc-re telepítve működik, ill. mobilról is megy. Sokkal jobban seedel mint a gyári Download Station. A DS-t meghagytam seedbe amíg az összes torrentet át nem szedem a TM-re. A bajom az, hogy a TM lassan tölt le kb. 10-12MB/s amit nagy nehezen összeszed. A DS meg húzza lefele 55-60MB/s-el. A telepítési leírás szerint https://logout.hu/bejegyzes/e90lci/transmission_telepitese_dsm-6_0-ra.html a közepét én kihagytam, tehát sem editorral, és sem SSH-val nem piszkáltam bele a TM-be. A letöltési sebességbe ez beleszólhat-e. 1Gb/s Telekom-os netem van a NAS 718+. -
netcore
tag
válasz
supercharley #48274 üzenetére
kerestem,de sehol sem találtam
-
WaterWave
veterán
gyugyo for president
-
-
gyugyo79
addikt
válasz
tomboy1000 #48273 üzenetére
A VideoStationt elindítottad és bekapcsoltad benne a DTV -t ? Ha nem akkor úgy nézd meg. Mást ne csinálj ne állítsd be jobban. A Syno csak így tölti be a driverét. Amíg ezt nem csináltad meg nem. Ha ez megvan utána elvileg a Tvheadend is látni fogja.
-
gyugyo79
addikt
Így ha a feltöltő nem ír el semmit amit az adminok nem szúrnak ki és javíttatnak jó lesz. Mivel oda raktad az E -t max az utolsó epizódot kell letöltened manuálisan ha a komplett évaddal együtt kerül fel. Ha viszont az lehagyod akkor amikor felkerül a komplett évad akkor leszedi az egészet (tehát a többi rész duplán lesz letöltve). Én pld le szoktam hagyni és letöltetek mindent megint mert a hely nem számít és amikor ellenőrzöm az unrigeisztred torrenteket kiszedem és törlöm így seedbee marad a komplett évad nem kell mókolni a részek átmásolgatásával(de ez sokaknak természetesen nem szempont ...). Mivel ebből a sorozatból eddig nem került fel HD -ból több méret nem lényeg, másik sorozatnál majd ha kerülne fel 1080p is akkor érdemes vagy a névben a 720 -at benne hagyni vagy a nincs találathoz az 1080 -at beírni. De akkor ha így most már megvan, hogy mivel és hogy lehet tesztelni egyszerűbb lesz a jövőben a jó szabályt megírni.
-
tomboy1000
tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek!!
Vettem egy Tevii S660-as USB DVB-S2 tunert,gondoltam nem lesz vele gond,mert még anno bent volt a támogatási listában.Sajnos a DS 218+ nem ismeri fel,külső eszközként nem látható.Tudna valaki segíteni,hogy hogyan tudnám rávarázsolni a nasra,hogy a tvheadend kezelni tudja? -
Mauzes
addikt
-
-
netcore
tag
sziasztok,
elég kezdő vagyok ebben a témában, jelenleg egy xpenology rendszerrel fut a gépem, minden szép miden jó de ha kitörlök letöltött fáljokat látszúlag eltűnnek de a hely nem szabadul fel.
Erre mi a megoldás? -
-
Koczka
tag
Sziasztok
Van-e valami módszer arra hogy a NAS-t (918+) full-ra resetelni?
Az 1+1 reset 3 beepig csak a konfigurációs beállításokat törli, a DSM és a NAS-on lévő file-ok is megmaradnak. -
szanyi20
tag
Sziasztok. Be van nekem állítva a fiókvédelemhez ez az e-mail-es értesítő, ha egy IP-ről többször próbálkoznak sikertelenül, akkor tiltja az IP-t. Na ma kaptam e-mailt, hogy az admin fiókba próbáltak 5x sikertelenül belépni, és az adott IP tiltva lett. Természetesen az admin fiók eleve tiltva van, és saját felhasználói fiókot használok, kétlépcsős bejelentkezéssel. A kérdésem az, hogy mennyire gyakori, hogy az admin fiókon keresztül kívülről jönnek ilyen próbálgatások?
-
allein
addikt
Sziasztok. Van valaki aki HDD-k helyett SSD-ket használ? Érdeklődni szeretnék van-e bármilyen beállítás, változtatás amit meg kell tennem SSD esetében.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Megpróbálom érthetően elmagyarázni, hogy mi a problémám. Van egy Synology eszközöm és egy közös hálózaton lévő laptopom. Mappeltem a NAS-on lévő mappát, amelyet így elérek a laptopon mappaként, pl. Explorer vagy Total Commander.
Korábbi állapot: laptop wifi-n csatlakozik a Syno hálózatára, a mappelt mappáról simán tudtam kb. 70 MB/s sebességgel másolni a laptopra Total Commander-rel.
Mostani állapot: ha a laptop wifi-n csatlakozik a Syno hálózatára, akkor ugyanez a másolás kb. 10-12 MB/s. Ha rádugom a laptopot LAN-ra, akkor is csak 10-12-vel megy. Csak miután újraindítom a laptopot, akkor másol újra kb 70-nel LAN-on, de ha wifi-re megyek, akkor kezdődik minden elölről. Márpedig szinte mindig wifi-n használom a lakásban több helyen.
Tudja valaki ennek okát? Az zavar, hogy a korábbi állapotban simán ment gyorsan, szóval ez valami szoftveres hibának vagy korlátnak tűnik. Viszont én az ég egy adta világon semmit nem módosítottam se a Syno-n, se a Windows-on.
-
gyugyo79
addikt
De nem érted a logikáját továbbra se és ráadásul azt látom hiába is írom amit írok.
Leírom, hogy az oldal rss-be így adja le :
Greys.Anatomy.S15E08.720p.HDTV.x264-KILLERS [Sorozat (ENG HD)]
Ezért értelem szerűen ezzel kell tesztelni és nem egy rövidített változattal amiről hiányzik a vége.
A[Sorozat (ENG HD)]
nélkül persze, hogy nem egyezik.Az oldal így küldi le a tartalmat :
Tehát ahhoz képest amit az oldalon látsz minden mögött ott a kategória jelölés.
De ezt itt is meg lehet nézni vagy berakod egy másra nem használt könyvjelzőbe amit Firefoxba egy livemarks kiegészítővel meg is tudsz nézni :
Ha neked nincsenek a listában a végén a kategória jelölések akkor nem az oldal RSS-t használod hanem azt valami másik RSS- kezelőn át raktad be a DS-be.
-
Borisz76
nagyúr
Miért nem használod a RSS bejegyzés : Szűrt RSS továbbítása a Download Station RSS-éhez ! részben leírtan ?
Sokkal egyszerűbb , személy szerint ezt használom és teljesen jó.
-
Immy
őstag
válasz
gyugyo79 #48237 üzenetére
Köszönöm a részletes kifejtést, most már azt hiszem kezdem érteni. Ennek ellenére azt gondolom, hogy az ellenőrzés nem működik mindig jól.
Tesztelő cím:
Greys.Anatomy.S15E08.720p.HDTV.x264-KILLERS
Találatok:Greys.Anatomy.S15E*[Sorozat (ENG HD)]
Nincs találat.Tesztelő cím:
Greys.Anatomy.S15E08.720p.HDTV.x264-KILLERS
Találatok:Greys.Anatomy.S15E*.720p.*
Van találat.Nekem teljesen úgy tűnik, hogy a kategória kezelés vlaamiért nem működik vagy még mindig nem jó formátumba adom be...
Download station-ből és DSM-ből az elérhető legújabb verzió van feltelepítve egy DS118-on.
-
daniel2121
őstag
Portforwardban kellene segítség az Asus routerhez. Kicsit szájbarágósan hogyan kell megcsinálni? A DSM-ben kell valamit állítani?
-
curmpli
tag
válasz
Pubszon #48238 üzenetére
A "net use" parancsra gondolsz?
Készítettem egy batch filet, és benyomtam az indítópultba.
Van benne egy exit parancs a végén, ami zárja az ablakot.Szerintem nálam a nem a WINDOWS késlekedés a hiba, akkor nem lenne mappám, amivel működik az automatikus csatolás.
Azért erőltetem, a témát, mert szerintem a NAS oldalán van a kutya elásva, egyik mappával működik, a másikkal meg nem. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Kisnyikhaj #48250 üzenetére
Nem inkább erről van szó ? :DS218+
Összefoglalóban a Download Station résznél vannak sebesség eredmények.
Amúgy elég kell hogy legyen a cuccos 2-3 TV kiszolgálására és letöltésre is.
bandi20 fórumtárs megjegyzése a modellel kapcsolatban.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- Eladó 4 hónapos Samsung Galaxy S24 Ultra (12/256Gb, titán fekete), garanciális, ajándékokkal
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Ryzen 7 5800X / RX 7600 XT 16GB / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB SSD / 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest