-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nor.bert
csendes tag
válasz
Mauzes #80243 üzenetére
Sziasztok!
Én is agyalok a villanyszámla miatt, mert háromszoros a túlfogyasztásom.
A DS920+ fogyasztása (4db diszk és 8BG RAM) 26W , a BX700UI szünetmentessel együtt 46W. Ez kb. 19kWh, illetve 33kWh-ra jön ki egy hónapra.Kedvező lenne a lemezek hibernálása, de sehogy sem sikerül megoldanom. Tud rá valaki megoldást? Természetesen engedélyezve van a Vezérlőpult/Hardver és tápellátás/Merevlemez hibernálás menüben, de csak nem hibernál. Torrent nincs, hozzáférés nincs.
Valakinek ötlet? -
válasz
Mauzes #48620 üzenetére
A NAS-ra belépsz SSH-val és ezt a parancsot kiadod:
iperf3 -s -f M
SSH ablakot hagyd nyitva.
Aztán bármelyik kliensen, amire van iperf3:
iperf3 -c 192.168.1.100 -f M
Az ip címet értelemszerűen cseréld ki a NAS ip címére.
Valami ilyesmit fogsz látni (csak te Megabit-ben, azt egyszerűbb értelmezni szerintem):
-
válasz
Mauzes #48330 üzenetére
Nekem akkor csinált ilyent amikor AC-ről N-re váltott. Egy iperf3-at tudsz futtatni?
-
vtechun
veterán
válasz
Mauzes #39514 üzenetére
Erre gondoltam én is, van egy parlagon heverő 1,5-es WD Green winyóm. Kivenném most az 500-as winyót az SHR kötetből(500,1000,1500 alkotja). Szólna, hogy gáz van, beraknám a 1,5-est, azzal “kijavítani”. Máris 1,5-ről, 2,5-re nőne a tárhely, és még mindig, ha kiesne ez a sz@r winyó, akkor sincs adatvesztés.
5. Alkalommal szalad végig rajta a destruktív teszt HDSentinelben, már nem is jelez problémás kockákat - jelentsen is az bármit, remelem tudom majd használni.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Mauzes #39471 üzenetére
Bocsánat.....nem ellenőriz.
3 képet tettél be :
1.
2. Inicializál ( ellenőriz )
3. Hibás kötet / lemez / cserejavaslat.Az utolsó képen látszik hogy a kötet elszállt!
Az SHR védelem szerencsére működik. Az adatokat eléred.
Javasolja, hogy cseréld a hibás merevlemezt ! Minimum 3 Tb-s legyen.Bemutattam a javítás menetét....a lap alja felé megtalálod.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Mauzes #35947 üzenetére
Bocs, de csak angolul tudom a S.M.A.R.T. teszt elérési útvonaalát leírni:
Storage Manager --> HDD/SSD --> kiválasztod azt a lemezt amelyiket vizsgálni szeretnéd (Disk1, Disk2, stb...)--> lesz egy olyan gomb, hogy Health Info --> ezen belül pedig a S.M.A.R.T. test-el tudsz gyors vizsgálatot, vagy teljeskörű vizsgálatot végezni.
Illetve bár még nem próbáltam, de mintha olvastam volna, hogy HD Sentinellel is meg tudod vizsgálni, ha a kivett lemezt csatlakoztatod egy géphez. Ebben talán más valaki a segítségedre lehet, ha ilyet szeretnél.
-
Mauzes
addikt
válasz
Mauzes #31745 üzenetére
Storno, megvan a megoldás. Úgy kellett megadni a felhasználónevet a map-elt drive-ra kattintva, hogy "DISKSTATION\username" és ezután már meg tudja jegyezni, ha bepipálod a remember my credentials-t. De hogy az egyik Win account-on miért kell így, a másikon meg miért működött jól alapból, hát azt a jóisten sem tudja.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Mauzes #31690 üzenetére
Csinálj egy *.bat fájlt amibe ezt bele írod a a megfelelő adatokkal és rakd be az automatikus indításhoz:
ping localhost -n 4 >nul
Net use U: \\nasneve_vagyipcime\konyvtarneve /USER:felhasznalonev jelszoEz indításnál felcsatolja a mappát és be is authentikál.
A ping localhost -n 4 >nul elhagyható. Kereshetsz windowsos varázslatokat, vagy bejönnek vagy nem . -
gyugyo79
addikt
válasz
Mauzes #28445 üzenetére
Szia, nem. Az admin joggal rendelkezők piszkálhatják a beállítások jó részét és ezek ráadásul globálisak. Szóval ha adnál neki jogot és beállítaná az lenne onnantól nálad is amit ő állított az alapértelmezett. De ezek csak alap beállítások, ha kiválaszt egy torrentet és a szerkesztésre megy elvileg át tudja írni másra (ha te örökre raktad pld. ezt az időt) mivel azt a torretntet amit lát azt ő indította joga is lesz ehhez.
-
paolinho
őstag
válasz
Mauzes #27192 üzenetére
Nálam is volt ilyen probléma. Nekem a UPC egy Ubee EVW3226-os modem-router-rel szolgáltat. Ha fellépsz a modemre, akkor a SPECIÁLIS menüfül alatt kell legyen egy PORTTOVÁBBÍTÁS almenü. Itt kell megadnod a szükséges adatokat, és akkor távolról is el fogod érni a NAS-t.
Ha nincs a SPECIÁLIS alatt PORTTOVÁBBÍTÁS opció, akkor a modemed IPv6-on megy. Ezt én a MyUPC-ből át tudtam állíttatni IPv4-re (csak egyszer van rá így lehetőség), ami visszaadta a hiányzó beállítási alternatívákat, és eztán már kivitelezhető volt a csatlakozás távolról a NAS-hoz. -
kaciokos
őstag
válasz
Mauzes #27192 üzenetére
Vagy az új modem routerként is funkcionál, vagy a cserével együtt NAT-olt IP címet kaptál.
Nézd meg routereden, hogy mit lát Internet felőli IP címnek, és hasonlítsd össze azzal, amit valami IP tesztelő szolgáltatás (mondjuk ez) kiír egy otthoni hálózatodra csatlakoztatott eszközön.
-
válasz
Mauzes #21629 üzenetére
Tényleg nagyon köszönöm, de most nem arra vagyok kíváncsi, hogy mit rontottam el - azt észosztás nagyon jó, de most éppen nem segít.
Ettől függetlenül köszönöm!
Marad a jó öreg ubuntus módszer
@Patice:
Tudom - tudok olvasni - sőt magam is idekopiztam
-
Doky586
félisten
válasz
Mauzes #21622 üzenetére
Az első képeden az ezen beállítás jóváhagyása után felvett torrentek alapértelmezett beállítása lesz. Ha más volt itt beállítva régebben akkor ez nem vonatkozik a meglevő letöltésekre. Azt eggyesével a letöltések szerkesztőablakánál lehet megváltoztatni. (te csak az info ablakokat csatoltad be nekünk)
-
Kulbi
aktív tag
válasz
Mauzes #21583 üzenetére
Ez nehéz kérdés, mivel jelenleg nem használok ilyet nem tudom mennyire jó ill. mik az előnyei. Per pillanat egy médialejátszót használok sima sima samba megosztással ill. Kodi is fut rajta. Később nem tudom, hogy telefonon, esetleg egy tableten jól jönne ez a transzkódolás, mik a szoftveres korlátai.
Jelenleg úgy látom, hogy sokféle platformon kell megfelelni, win, mac, Iphone, android... Ezét is hajlok a synology felé, mert jókat olvasni mindenhol.
Csak nem akarok most pénzt kiadni egy 216play-re ami lassabb másolás szempontjából mint bármelyik elődje és a processzor meg nem tudom mit tud és két év múlva semmilyen plugin nem megy rajta. De ezek csak az én félelmeim, most még tájékozódok. -
Kulbi
aktív tag
válasz
Mauzes #21578 üzenetére
Köszönöm. Elkezdtem nézegetni ezeket a play kiadásokat, de elég vegyeseket olvasok. Pl. a 216play jó áron van, de a transcoding kivételével gyengébb mint az elődje, vmi másik proci, ami egyesek szerint zsákutca és kevesebb program támogatja. Nem beszélve a 214+-ról, mert az lehet még gyorsabb. Elég összevissza a kínálat
-
Magnat
veterán
válasz
Mauzes #21509 üzenetére
Szia,
ha a nas otthon van nálad (ezt nem írtad, de feltételezem
), akkor biztosan nem fogja látni, kivéve akkor, ha középreállással átküldni egy vmi állomáson a forgalmat, de ha beimportálod a nas tanúsítványát akkor még ezt is kizárhatod - vagy ha hivatalosan aláírt cert van a nason.
-
Essejó
veterán
válasz
Mauzes #21023 üzenetére
1., Ez ügyben legegyszerűbb lenne őt megkérdezned, de itt ír róla, hogy miért váltott.
2., A Xpenology az tulajdonképp a Synology szürke-zónás változata, a DSM program adott csak nem a gyári vason fut.
Mondjuk épített NAS-ról Patice is tudna mesélni.
Ez mondjuk egy erőgép.
Igen sokan HP ProLiant MicrServert használnak, mások pl ASROCK Q1900 ITX különféle verzióit.
3., Mindre igen a válasz.
4., Mert mondjuk a Q1900 ITX 23K Ft, kell még 2-4GB ram és Ház táppal. Esetleg DC jelű lapot veszel akkor még egy laptoptápról is elmegy a cucc (fogyasztás és zaj) HDD+van. Ja igen és még ami kell az 1 db 1GB-os pendrive, ez utóbbi nagyon fontos bár akár 500MB-os is elég.
Építés ügyben lehet másoknak is lenne ötletük, tedd fel a Xpenology topicban a kérdéseidet ez ügyben.
5., Nekem nincs, bár... a MicroServerben van 2 HDD, mellette a Linksys nasban 1, az asztali gépemben meg 3 de nem hallom őket. -
Essejó
veterán
válasz
Mauzes #21014 üzenetére
Ráadásul a Xpenology esetében a Synos lemezeid mondhatni 1 az 1-ben átrakhatóak. (valószínűleg)
Ráadás 2: néztem mit kóstál az említett QNAP, ez gondolom a lemez nélküli bolti ára 106K - 149K-ig bezárólag. Ennek azért a töredékéből összeraksz egy megfelelő gépet, vagy kerítesz egy HP ProLiant MicroServert ami alapból 4 lemezes... -
Magnat
veterán
válasz
Mauzes #20117 üzenetére
Ahogy Mr Janó mondta, külső ip:port vagy ddns név:port alapján tudod kintről mexólítani, de mint említettem, arra figyelj, h passzív ftp-nél több portot is nyitni kell (és a nasra irányítani) - nekem ftps-en pl (ez a biztonságos ftp, TC támogatja, ajánlott használni) az 55536-55539 portok vannak nyitva az alap ftp port mellett.
-
Magnat
veterán
válasz
Mauzes #20109 üzenetére
Igen, így értem. Azért kérdezem, mert passzív módban több portot használ és külső hozzáférés esetén azokat is nyitogatni kell.
Most akkor még mindig nem működik lanon sem?
Ha nem, én akkor addig nem is foglalkoznék a routerrel meg a portok kinyitásával amíg lanon sem műxik ...
Bocs a hülye kérdésért, de 100%, h a nas ebben a pillanatban is a 192.168.1.161-es ip-n van? Ha igen és be van kapcsolva a nason a tűzfal, akkor kapcsold ki és nézd meg, h úgy sem műxik?
Jah és a saját gépeden a tűzfal biztos nem nyúl bele a dolgokba? Én a teszt erejéig azt is kikapcsolnám. -
törölt tag
válasz
Mauzes #20070 üzenetére
Igen!
... de, az alap FTP portokat nem kell port forwardolni a routeren 20; 21; (esetleg ha SFTP-t használsz) 22? ... vagy teljesen más portokra írtad át a kapcsolatot? A router tűzfal FTP fájlszerver bejegyzése melyik portot/portokat jelenti?
-
juhasz406
tag
válasz
Mauzes #19989 üzenetére
Én pont ma csináltam meg kb reggel óta nyomkodtam. Próbáld úgy, hogy hálózati meghajtó csatlakozása --> csatlakozás egy dokumentum...webhelyhez tovább gomb tovább gomb és ide kell beírni azt az ip címet amit a nas ftp beállításnál a speciális beállítás menüben látsz igy: ftp://147.156.......és kész elvileg látnia lell.
-
-
törölt tag
válasz
Mauzes #19818 üzenetére
Minden nyitott port a saját hálózatodon potenciális sebezhetőség. Ha csak a VPN-nek van nyitva, védetebb a NAS-od, mintha szabadon kinn lenne a neten. Persze saját egyéni preferenciád szabja meg, mennyit áldozol fel a használhatóságból a biztonság (látszata? ) oltárán.
Nekem csak a VPN, és a biztonsági mentés nyitott kifelé. Persze minden szolgáltatás működik kívülről is, ha már a VPN kapcsolat felépült.Ha meg bármilyen eszközt használsz publikus wifin, akkor egy óriási bizalommal fordulsz a világ felé, hogy úgyse akarnak adatot lopni tőlem. Keress rá a MITM attack fogalmára. Ezen segít ha VPN-en keresztül netezel, mert minden kommunikáció egy titkosított csatornán folyik. Az OpenVPN-nek jelenleg nincs ismert hibája. A többi... hát szintén attól függ mennyire vagy paranoiás. Pistike ellen segítenek, az NSA ellen biztosan nem.
Ehhez kell: egy app telefonodra / számítógépre + a NAS on futtatni a gyári VPN szervert, és felkonfigurálni.
A syno támogatja azt is hogy minden kommunikáció rajta keresztül menjen, meg azt is hogy csak a felé irányuló kérések menjenek a VPN-en keresztül. Ha védeni akarod a privát szférád nyílt hálózaton, akkor értelemszerűen minden adatnak át kell mennie a NAS-on. Ilyenkor az otthoni feltöltésed limitálni fogja a böngészésed sebességét.
-
törölt tag
válasz
Mauzes #19808 üzenetére
VPN szerverként használva az ingyenes wifi hálózatokon nem kell félned, hogy ellopják minden adatodat. No meg persze a gagyibb védelemmel rendelkező hotspotoknál, ahol csak a 80-as portra raknak logint, de minden más szabadon mehet... ott ha véletlenül elfelejted elkérni a user/pass-t akkor is mehet a böngészés.
-
törölt tag
válasz
Mauzes #19808 üzenetére
Hááát én egyet tudok.
3rd party megoldással DVB-C TV adást streamelek, rögzítek a Syno-val. (Ez nem túl gyakran használt szolgáltatás. Már mint, nem én nem használom túl gyakran, hanem mások. ... gondolom.
)
-
válasz
Mauzes #18464 üzenetére
1. Ha most a két lemez SHR-ben van adatvédelemmel (tükrözve vannak), akkor kiveszed az egyik lemezt. Rinyálni fog, hogy összeomlott a kötet, de a tükör miatt az adataidat el kell tudnod érni az első lemezen. Ha eléred az adataidat, akkor egy dokkolóba vagy mobil rack-be berakod a második lemezt, formázod, majd készítesz egy teljes biztonsági mentést a DSM-ben a Biztonsági mentés és helyreállítás menüpontban. Aztán ha ez kész, akkor törlöd az egész SHR kötetet, de csak a kötetet, az adataidat ne! Aztán új 'Alap' (HU) vagy 'Basic' (EN) kötetet hozol létre. Erre már vissza tudod állítani a külső lemezre készített mentésből az adatokat, megosztásokat, mappákat. Kész. Igény szerint a második lemezt is visszarakhatod és azt is megformázhatod alap kötetnek.
2. Ha bővíteni akarsz, és a NAS-ban benne van mindkét lemez, akkor csak úgy fogod tudni megcsinálni adatvesztés nélkül a nagyobbra cserélést, ha megvan egyszerre mind a két új/nagyobb lemez. És akkor ugyan az a módszer, amit fent leírtam csak eljátszod a második lemezzel is.
-
BrandonXXV
aktív tag
válasz
Mauzes #18177 üzenetére
Nem, ha új köteteket akarsz csinálni, akkor előbb törölnöd kell az SHR köteted, majd egyesével új köteteket kell létrehoznod, amit azzal kezd, hogy megformázza. Ebben az esetben az összes adatod elveszik.
Ha nem így van, kijavítanak a kollégák, én még kezdő vagyok a témában, de úgy sejtem, hogy így van. -
Netuddki
tag
Nem akar mindig konvertálni, csak azokat a formátumokat amiket nem támogat a lejátszó. Egy 1080p mkv filmet pl előfordult hogy 3 különböző smarttv sem akart vinni, egy ~25ezres kis mede8er meg simán.
DasBoot: ha nem vagy otthon a témában, esőre a synology saját médiaszerver appját próbálnám ki. A telefonodra pedig bármilyen DLNA controller app jó az áruházból, próbálj ki vele többet is, hogy melyik tudja azt ami neked kell.
-
Netuddki
tag
Smarttv-n még a 2millás kategórián se próbálkoznék fullhd lejátszással nasról, akkor se ha mindkettőn van plex. Valószínűleg a fele formátumot át akarná kódolni, azt meg nem bírná a vas.
madarasz92: lehet hogy a böngésződ csesz el valamit, próbáld meg ezzel elérni asztali gépről: [link] be kell kicsit állítani, a port 9091 legyen
n-tek: transmission felhasználót nem fog hagyni létrehozni a syno rendszere (mert mikor telepítetted a tr.-t, az már létrehozta, csak a dsm-ben nem látszik) az a megoldás hogy a mappába amibe akarod hogy dolgozzon, megnyitod a dsm-ben a jogosultságokat, belekattintasz bármelyik felhasználónál az egyedi négyzetbe, felugrik az ablak, és a users CSOPORTNAK adsz meg minden jogot, ennek a transmission felhasználó is tagja. a felületet meg admin-ként kezeled.
-
-
devil-k
nagyúr
Vegyél egy asztali médialejátszót, vagyis egy célhardvert.
n-tek
Miért kell ezt a Transmissiont ennyire túlbonyolítani? Nem értem tényleg.Miért nem volt jó, hogy az admin felhasználóval telepíted? Minek és miért kell a mappáknak külön jogosultságot beállítani most itt? Én csak egyszerűen telepítettem (ahogy a Synology fórum oldalán is fent van) és oda tölt ahova megadtam és úgy, ahogy akartam a legelején. Azóta is hibátlanul működik.
-
allein
addikt
Androidos készülék. Végül sikerült, ahogyan leírtad. TC segítségével sikerült elindítani a torrent fájlt. Webes felületen belépek a nas-ra, és ahogy a pc-n adom hozzá a torrent fájlt nem tudom hozzáadni mobilról mert amikor a + jelre kattintok nincs lehetőség kiválasztani a download mappát.
-
bosa
tag
Azért lehet mert nem rögtön történik meg a törlés, hanem kicsit később. Anno ezt írták a syno hivataos fórumán. Egyébként valamit jól csinált a syno mert szerintem is egy kötet esetében elsőnek megvan a rejtett mappában majd linkeli az általad megadott letöltés helyre, ha viszont törlöd a ds-ből akkor áthelyezi a tartalmat az általad letöltött helyre, de ha elsőnek az általad letörölt helyről törlöd akkor csak a linket törli. Helytakarékosságból jeles.
-
Netuddki
tag
De aztán majd nehogy én legyek a hibás ha valami baj van.
Nyáron nézegessél bele a szekrénybe hogy nincs-e túl meleg.
Nézegetem hogy milyen dlna szervert tegyek fel a nasra a gyári helyett, és véletlenül rábukkantam egy cikkre a prohardveren. Mármost szerintem a DMC rész önmagában megér egy falhozállítást, de a DMR se stimmel.
Javítsatok ki ha tévedek, de a DMC soha nem végez kódolást, még csak le se tölti az adatot. Prohardver.
-
Netuddki
tag
a szekrény kb 1mx50x50, egy routerrel együtt van benne. a szellőzés nem igazán megoldott, annyi hogy lazák az illesztések, ha szükség lesz rá nyáron, majd változtatok rajta, egyelőre egyáltalán nem melegíti fel a levegőt.
lehet rajta agyalni hogy az ébresztgetés a rosszabb a hddnek vagy az ha feleslegesen napi +10órát megy, ami ugye éves szinten nem kevés egy csapágynak. én maradok a hibernálásnál, 3-4x ébred fel egy éjszaka, már így is megfelel, de erre a 3-4re is rá fogok jönni hogy mitől.
ezzel kapcsolatban egyébként az egyik új tapasztalat, telepítettem a telómra egy torrent ctrl nevű távvezérlőt, ami háttérben futva is félóránként frissíti a torrentlistát, ezt is le kellett tiltanom, mert ébreszt.
tényleg egyszerűbb lenne leállítani az egész gépet éjszakára, de akkor most mivel játszanék ilyen jót -
Netuddki
tag
innentől én sem tudom, nincs a közelemben android. de az 5000 port az biztos, leellenőriztem mostmár
-
Netuddki
tag
na akkor az a gond, a downloadstation-os transmissionnak egyrészt 9093 a portja, másrészt egy whitelist van beállítva rajta, hogy csak a localhost (vagyis a nas) ip-je vezérelhesse, semmi más.
átállíthatod ezeket is ssh-n, de akkor valószínűleg elszúrod az egész downloadstationt, talán egyszerűbb ha telepíted a transmissiont külön, és az 9091-es porton megy.szerk: jaaa, most esett le, te akkor nem is a transmissiont próbálod elérni, hanem magát a download stationt? akkor vissza az egész, elnézést, minden jó ahogy van, csak a download stationhoz nem a transmission porton tudsz csatlakozni, hanem az alap 5000-en, ugyanúgy ahogy a DS downloaddal, bocs, félreértettelek
-
Netuddki
tag
akkor elpasszolom, routered tűzfala meg van nyitva a 9091-nek? illetve forwardolva van a nasra? milyen dyndnst használsz? a synology-ét, vagy másikat? a nas felületéhez hozzáférsz kívülről, csak a transmissionhoz nem?
@BodyGekko: [link]
elvileg megoldás is van, de én nem olvasom végig.
Új hozzászólás Aktív témák
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), dobozában, 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Komplett Pentium I-II
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Bomba ár! Asus X540YA - AMD A8 I 8GB I 512SSD I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest