Új hozzászólás Aktív témák
-
Pug
veterán
Ez Ti es nem a sima 5070
( plusz a 3dmark az egy jo jatek
)
A sima 5070 egy "picit" gyengebb...(a 12GB VRAM-rol ne is beszeljunk)
Szoval a kollega felvetese, hogy az adott generacio mar alapbol nem a "hude" csabito kategoria (meg az esetleges emeles nelkul sem) nem annyira ordogtol valo...
-
Qtya123
őstag
A 3080 vs 5070 (1440p teszteket szoktam nézni) esetében azért nincsen az az azonnal rohanni kell érte előrelépés: [link]
Jobb, de nem annyival, hogy a 3080 a játszhatatlan kategória lenne az 5070-hez képest. Abszolút érthető, ha valaki nem cseréli 5070-re és kivár még egy generációt.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
LordyDaVidra #57 üzenetére
Na pont így vagyok vele én is. Van egy RTX3080-am, meg egy RTX3060 12GB most a gépben (még ez is elég) így aztán én már az elsőbb 5070(Ti) teszteknél láttam, hogy ez a generáció nem lesz nekem érdekes. Az alsó házban a VRAM miatt minimum a 16GB-os RTX5060Ti-re vagy az 5070 12GB-ra kéne lőnöm, az előbbi rohadt drágán pici előrelépés, az utóbbi meg még rohadt drágább ... és azzal a 12GB VRAM már garantáltan probléma lesz belátható időn belül. (mert akkor már nyilván nem FHDban akar játszani az ember egy olyan kártyával, meg nem úgy kezeli, hogy egy lassan 4,5 éves VGA ... )
-
-
KROK640
nagyúr
Hát most örülnek, hogy van mire fogni. ne felejtsük az NVidia mondta, hogy el kell felejteni már az olcsó GPU/VGA-kat. Szerintem manapság már nem nagyon tudnak hová innoválni, miközben a részvényesek felé hozni kell a számokat. Visszasírják a criptos időket, mindenki ezt várja el új etalonként a részvényesek közül is, és ezért mindenkinek rossz. Ahelyett, hogy örülnének annak, hogy volt pár jó évük, és menne tovább minden.
Nagyon drukkolok az Intelnek, nagyon kellene - pláne ezekután - egy harmadik szereplő a piacra.
Azt meg a kamu FPS-ek, 8GB-os kártyák 2025-ben és emiatt remélem, hogy az 5000-es széria hatalmas bukás lesz. (bár sok esélyt nem látok rá)
-
ricsip
addikt
válasz
LordyDaVidra #46 üzenetére
anno az egyik munkahelyemen volt egy olyan szabály, hogy adott részleg dolgozói közül minimum 5%-nak "Improvement Required" minősítést KELL kapnia.
Következmények:
- éves bónuszt felezik
- jövő évben nincs előrelépés vagy fizuemelésEz itt nálunk pontosan így megy 2025-ben is. Évek óta.
-
Skynet258
veterán
Áldom az eszem, hogy beleugrottam az új Alzás Palit 5070Ti Gamerockba 382k-ért (mínusz az eladott Doom a vége így 364k lett). Pedig sokat gondolkoztam, hogy ez még így is elég drága, kell-e nekem vagy maradjak a seggemen egy 4070 Superrel ami szintén tök jó kis kártya...
-
Erről meg nekem jutott eszembe, hogy anno az egyik munkahelyemen volt egy olyan szabály, hogy adott részleg dolgozói közül minimum 5%-nak "Improvement Required" minősítést KELL kapnia.
Következmények:
- éves bónuszt felezik
- jövő évben nincs előrelépés vagy fizuemelésAz akkori csapatvezetőm egy idióta volt, szóval elnyerte a részlegünk mindkét helyét, dacára annak, hogy az egyik legjobban teljesítő csapat voltunk a részlegen belül, meg is kapta az a 2 ember aki a legkevésbé nyalt neki (én még próbaidős voltam úgyhogy nem kaphattam). Nyilván postafordultával felmondtak, úgyhogy a következő évben tolhattuk 4 helyett 2 fővel a melót, amiből nyilván nem lett kevesebb.
-
zseko
veterán
Nincs igazán köze hozzá, és semmihez, csak eszembejutott a vezetőség, sírás, egyéb szavakról anno egyik korábbi munkahelyem év vége:
1. dolgozók felé: mínusz nulában vagyunk, nem lesz bónusz, év végi jutalom.
2. irodisták: ~100-200e forintos évvégi kajautalvány osztás.
3. vezetőség: a német anyacég kihívta az itteni igazgatókat, hogy olyan jó volt a kihozatal, választhatnak milyen fullextrás hófehér autót szeretnének: Audi A6, BMW M7, meg volt egy harmadik fajta amire már nem emlékszem. -
borg25
senior tag
Javaslom Pogátsa Zoltán idevágó podcastját a Kapitalizmusról.
A kapitalizmus addig jó, míg versenyeznie kell másik rendszerrel. Amint nem kell értékeket felmutatni beindul a gazdasági racionalizmus, ami hátrányait már most is látjuk. Kinyírja a jóléti társadalmat és az előrelátást a gyors gazdasági siker hajszolása. -
pengwin
addikt
válasz
ggbuffon1897 #6 üzenetére
Ez a shareholder kapitalizmus problémája.
A stakeholder kapitalizmus nagyban tudná az ilyen blődségeket korrigálni. -
tomgabor
senior tag
Elég sűrűn nézem náluk a kínálatot, biztos gyorsan elkapkodták.
Tudom hogy gyakori a CW Asusnál(mondjuk kevesebb panaszt látok a Prime-ra mint a TUF-ra).
Az alacsony(700rpm) minimum ventilátor fordulat miatt néztem ki, amúgy Gaming Trio-val tennék egy próbát, csak a driver probléma eltántorít tőle. -
Qtya123
őstag
A rabigában tartott, vagy a dobozból ki nem látó emberekkel mindent meg lehet tenni. Így történhet az, hogy a mérnök a munka mellett porszívó ügynök is, ahogy leírtad.
Az ilyen helyen szerintem két út van: ha anyagilag téged nem érint a vergődő sztori, akkor maradni és popcorn mellett nézni ezt, vagy távozni.
-
ricsip
addikt
Sajnos én is ilyen helyen dolgozok (nem nvidia, csak egy másik hülye tőzsdén kereskedett techszektoros multi). Az alkalmazottakat minden évben sztrókközeli àllapotba stresszeli a szociopata (külföldi dilettáns puppet) middle management, hogy a seggükből kihúzott számokat hozni kell bevételben. Az adott évi célok következő évben MINDIG emelkednek 15-20%-ot. Ha meg valaki nem hozza a rá kiszabott részt, elesik a fizuemelés egy részétől (ami amúgy ilyen szánalmas évi 2-5%, inflációkövetés szevasz!), v. a bónusztól. Ütik itt a sok szerencsétlen dolgozót, pl. a mérnököket is. Hiába van egy tele irodaháznyi sales-es globálisan a cégben, a mérnök a backoffiszban is porszívóügynök szerepbe kényszerítve köteles házalnia minden ügyfélnél amíg valahol rá tudjon sózni egy BÁRMIT, csak adjon el akármit! A napi feladata és megoldandó műszaki melói MELLETT természetesen! Az itt dolgozó alsó szintű sok birka szerencsétlent lakáshitellel, kocsihitellel, CSOK-al minden ilyen szarságra rá lehet kötelezni, mert tűrik-nyelik szónélkül. Nincs elvándorlás akkora mértékben ami a hr szerint már aggódásra alkalmas lenne, ezért a cégvezetés szerint minden szipi-szuper, a dolgozók pedig igénylik ezt a bánásmódot, csak így tovább!
-
Az AI GPU-k árait emelheti hiszen így is nagyon nagy rá az igény, meg fogják venni. Az asztaliakét megint megteheti mert akármit ront el akkor is megveszik. De még ha nem is akkor is kis szelet az AI-hoz képest.
Hülye lenne nem emelni. AMD meg még mindíg túl kicsi ahhoz hogy befolyásolja az árakat. -
AlmafaBp
csendes újonc
A probléma nem az kinti árakkal van, hanem nálunk tapasztalt árszinttel.
Mindfactory-n 5070 ti-k 839eur-tól kezdődnek, de van 5080-as 1105eurós áron.
Ha ezekre rátesznek még 15%, az nem a világ vége.Nálunk azért lesz siralmas, mert 400+ vagy 500+ árszintek vannak még mindig és ennek változása valóban tragikus.
-
tomgabor
senior tag
Végre lement több 5070Ti ára 450.000 Ft alá, most visszamegy 500.000 Ft-ra?
-
RobbyJr
addikt
Még jó, hogy időben le tudtam a kártya vásárlást...
-
Wilks
aktív tag
válasz
Itthon ennek a duplaja lesz.Marmint az aremelesnek.
ggbuffon1897:
-Szerinted a kapitalizmus elotti rendszerek kozul melyik volt jobb?
Es,ha jobb is volt,miben?(csak koltoi kerdes) -
powerage76
csendes tag
Szerencsére nálam van a fiókban egy tartalék GT710-es (1 giga DDR3 memóriával!), úgyhogy ha hirtelen kell egy vga kártya, akkor sem érint az áremelés.
-
flexxx2
őstag
nem értem csak az USA miatt az egész világon emeli az árakat, ez már tényleg bűzlik
-
nubreed
veterán
Ez egy bizonyíték a sok közül, hogy a vámháborút a teljes világ megszívja, hiába,hogy alapvetően Trump robbantotta ki.
-
Qtya123
őstag
válasz
Igen, sajnos ez így működik. Van valami egészen nevetséges és részben szánalmas abban, amikor a cég apraja-nagyja gyomorgörccsel rohangál, hogy jajajajajaj nagyon nagy a baj, a múlt évi növekedés 16% volt, az idei meg CSAK 12% jajajajaj, nem jók a számok, még lehet leépítés is lesz.
Hasznos hülyék. Más szóval nem tudom jellemezni ezt a sírást. -
.mf
veterán
Már úgyis kezdtek túl olcsók lenni.
Tök jó, így most még több pénzt spórolok meg, hogy nem veszek ilyet. Köszi nVidia! -
Glaz-dozfhut
őstag
Volt egy tegnap délelőtti cikk ugyanerről. Abban az 5090 25 %-al emeltetett.
A pillanatnyi árakat mostanában nem néztem, de eleve 20 százalékkal drágább lett ugyanaz a teljesítmény. Másfél éve 300 körül vettem a prémium 4070 supert, ami eleve feláras volt. Most 400 lenne a hasonló vagy kicsit jobb teljesítmény. (Mivel az 5070 gyengébb a következő lépcső annyi) -
ggbuffon1897
őstag
A kapitalizmus rakfeneje a folyamatos novekedes hajszolasa..pedig tvszeru marcsak az eroforrasok vegessege miatt is, h a vegtelensegig nem tud mukodni.
-
anulu
félisten
majd ezek a árak lesznek az új "normál" árak és mindenki sajnálkozik...
2022. novemberében, amikor megvettem a 4090-em nagyon húztam a fogam, de ahogy telnek a hónapok és az évek, egyre jobb deal-nek tűnik.
-
Pikari
addikt
Szerencsére még nem találkoztam össze olyan játékkal, ami ne futott volna legalább 60 fps-en a 11 éves firepro kártyámon. Persze nem játszok aaa játékokkal. És azt, hogy a mai és az elmúlt másfél évtized aaa játékait milyen szintűnek tartom, azt inkább nem írnám le az esetleges vitaktozás és flame elkerülése végett, ezért ennek a kibeszélésétől most eltekintek.
A legnagyobb bajom ezzel a kártyával, hogy nem tudom róla a hűtést leszedni, mert mini csavarok tartják, amiket nem lehet kicsavarozni 10 ezer forintos különleges egyszerhasználatos szerszámkészlet nélkül, ami széttpattogzik az első használat után... emiatt nem tudom újrapasztázni, és így folyamatosan throttlingolva kénytelen tengetni napjait.
Mindenesetre nem én vagyok az nvidia újgenerációs gpuinak célközönsége, pedig lehetnék, csak ahhoz az kéne, hogy a rendes teljesítményű grafikus kártyákat ne luxustermékként próbálják értékesíteni.
-
JulianSinulf
őstag
Ha nincs folyamatosan emelkedő profit, akkor a cég máris rosszul teljesít.
Biztos, hogy a végfelhasználók fogják meginni ennek a levét valamilyen módon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Futás, futópályák
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Nvidia Geforce GTX Gigabyte 1660 TI 6gb eladó!
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Új ASROCK A520M PG Fèlkonfig - Ne hagyd ki! 0% THM-RE is!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest