Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- A világ legrosszabbul őrzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
-
PROHARDVER!
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Járványmodellezés.
Túl kevés a gyerekoltás: kanyaró, rubeola, gyermekbénulás is visszatérhet Amerikában
"Ha az oltottság ma akár 10 százalékkal is csökkenne, a kanyarós esetek száma a következő 25 évben 11,1 millióra ugrana. Ha az oltási arány a felére csökkenne, 25 év alatt 51,2 millió kanyarós, 9,9 millió rubeolás, 4,3 millió gyermekbénulásos és 200 diftériás esetre számítanának. Ez 10,3 millió kórházi kezelést és 159 200 halálesetet eredményezne, plusz a becslések szerint 51 200 gyermeknél jelentkezne kanyaró utáni neurológiai szövődmény, 10 700 rubeola okozta születési rendellenesség következne be, és 5400 gyermek bénulna meg gyerekbénulás következtében. A kanyaró kevesebb mint öt év alatt, a rubeola pedig kevesebb mint 20 év alatt válna endémiássá."A tanulmány:
Modeling Reemergence of Vaccine-Eliminated Infectious Diseases Under Declining Vaccination in the US -
A Lyme-kór sikeres kezelése után is jelentkezhetnek tünetek, és úgy néz ki, megvan, miért
"Egy 2022-es kutatás alapján a fertőzöttek 14 százalékánál jelentkezik korai szakaszban kapott antibiotikum-kezelés utáni Lyme-kór (Post Treatment Lyme Disease – PTLD). Ez a Northwestern kutatói miatt azért lehet, mert a betegséget okozó baktérium, a Borrelia burgdorferi ugyan lebomlik a kezelés során, de sejtmembránjának maradványai megakadnak a májban és az ízületekben. Brandon L. Jutras bakteriológus szerint hasonló probléma állhat a hosszú-covid mögött is, még ha két teljesen eltérő kórokozóról is van szó." -
VinoRosso
veterán
válasz
OPiiPO #73290 üzenetére
"DNS és más anyagok"
Nyugodtan írhatták volna azt is, hogy izé.
- Mi a baj a vakcinával?
- Túl sok benne az izé.
- Milyen izé?
- Hát tudod az ilyen izé... anyag, túl sok benne az anyag.
- De milyen anyag? És mennyi a sok? Miben, hány darab?
- Hát ilyen izé anyag. Nem mindegy? Túl sok azt kész. Mit érdekel annyira, úgyis megbuktál biológiából annak idején, most meg teszed itt az agyad, mintha értenél belőle bármit is. Elég lesz ezeknek annyi indoklásnak, hogy túl sok. Aki meg kérdezősködik szarjon sünt. -
nobela
senior tag
Benne van hogy Fico.
Értelmes ember minek foglalkozik vele?
-
válasz
Dottorei #73289 üzenetére
Ezt már kiveséztük a konteó topikban. De azt jobb, ha nem olvassátok...
Dióhéjban. Van ez a Fico nevű politikus, aki kinevezett egy Peter Kotlár nevű oltásellenes politikust járványügyi kormánybiztosnak, ő tudja miért. Kotlár bevizsgáltatta valamelyik mRNS oltóanyagot egy Soňa Peková nevű konteóhívő biológussal. Az eredményét nem mutatják meg senkinek, mert csak. Viszont Kotlár elérte (kellett a szavazata egy parlamenti döntésnél), hogy a jelentés a kormány elé kerüljön. Feltételezhetően most ennek látjuk a folyományát. A szlovák tudományos közélet bődületes baromságnak tartja az egészet, de manapság a szlovák tudósoknak sem osztanak lapot.
-
Dottorei
tag
Ijesztő dolgot találtak a Covid-oltásokban, a szomszédban már nem kérnek belőle
A szlovák kormány ügy döntött, hogy szakértői vizsgálatnak vetik alá a koronavírus-járvány ellen használt vakcinák összetételét, az eredmények elkészültéig pedig felfüggesztik a már megrendelt oltóanyagok behozatalát. [link]
-
Oltásellenes ügyvédnő kapta meg idén a Szkeptikus Társaság Laposföld-díját
(Az indoklást inkább nem idézem...)Viszont fenti arra jó volt, hogy szülessen egy ilyen (hosszú) cikk is:
Fact-check: Tényleg nem vizsgálják megfelelően a gyerekek oltásait?
(Spoiler: természetesen vizsgálják.) -
Vesa
veterán
-
(Idiocracy.)
Az ismert virológus, D. J. Trump megfejtette a covid eredetét:
The True Origin of Covid-19Fentiek jelentőségét persze nagymértékben csökkenti, hogy a covid tulajdonképpen egy ártalmatlan betegség, "mert csak az öregeket öli meg". Az igazán gyilkos járvány az autizmus:
RFK Jr. declares autism in America as an ‘epidemic’ that ‘dwarfs’ deadly COVID-19 outbreak -
spileraaa
senior tag
Annyiban hogy ez kapta a legtöbb szívet (likeot ) ha jól emlékszem 10 ezer feletitt . De van más is érdekes hogy rengetegen kérdezik főleg az Eu -bol hogy miért nem volt beoltva és jön a válasz hogy 12 évesen kapják az első oltást addig még volt fél év. Az is kiderül a videóból (hozzászólásokbol) hogy túl későn vették észre mi a baja és migrénel kezelték addig ezért már három éve a bíróságot járják .
-
spileraaa
senior tag
Ezt tiktok videó allat írta egy USA -ban élő személy szerintem :
@user1234567891011121314151617:We have the worst medical system in the “developed” world. Run by the insurance companies and not to mention too many incompetent doctors.
@user1234567891011121314151617: Nekünk van a legrosszabb egészségügyi rendszerünk a „fejlett” világban. A biztosítótársaságok irányítják, és akkor még nem is beszéltünk a rengeteg alkalmatlan orvosról.
-
Ringman
félisten
-
kolopele
nagyúr
"Ha 2020 után bárki, bármilyen betegségben szenved, az már az ótástól"
Ne csak ennyit láss azért. Sajnos nincs arra semmiféle garancia hogy sok embernek nem éppen az oltás okozott problémákat, és ezt mondom amúgy oltáspártiként. A covid terén azonban nem vagyok már annyira biztos sok dologban, főleg magam miatt sem, de nem folyok ebbe jobban bele már. Az biztos hogy sokáig lesz ez még napirenden, és majd eljön az a vírus is éveken belül ami ellen már semmi nem véd meg. -
Vesa
veterán
válasz
Ringman #73274 üzenetére
Szerintem ez ilyen emberi hülyeség...Mindig kell valami indok amit hibáztatni lehet. Ha 2020 után bárki, bármilyen betegségben szenved, az már az ótástól lesz. Tegnap volt nálunk egy házaspár, a feleség mondja, hogy 1 hete allergiás tünetei vannak, tüsszög, folyik az orra. Nyilván valami tavaszi pollen lehet. Szerinte _egyértelműen_ a Covid oltás miatt. 4 éve kapta, eddig semmi, most 1 hete tünetezik=oltás. 35 éve vagyok pollenallergiás, így sajnos képben vagyok. Évről-évre emelkedett eddig is az allergiások száma szerte a világon, éves szinten sok tízmillió új beteggel. Érted...Covid ótás előtt is! Addig meggyugodott mindenki, hogy allergiások és kész, ez van. Most fel sem merül, hogy ez így megy nagyjából 50 éve, most az ótástól van egyértelműen. Természetesen nem zárható ki semmi, az sem, hogy pont neki attól van, bár ennek esélye konvergál a nullához. A lényeg számomra itt inkább az emberi elme "csodálatos" működése. Messze még az evolúciónak az a szintje, ahol az önhülyeséget kiküszöböli a génekből.
-
kolopele
nagyúr
válasz
koncsik #73269 üzenetére
Az emésztési nyűgjeim nekem is a 3. oltástól kezdődtek, ami szintén egy Pfizer volt, azt be sem kellett volna már adatni, nem volt kötelező. Az első kettőnél ugyan szintén azt hangoztatták hogy nem kötelező, de ezt tudjuk hogy nem volt igaz. Az nekem két Moderna volt, ami sokkal nagyobb adagot tartalmazott mint a Pfizer vakcinája, ott mint írtam már éreztem a szív problémát, majd jött a szem is. Ma reggel azt hittem infarktusom lesz vagy stroke, ahogy felébredtem olyan ritmuszavarom volt meg has...., izzadás, stb. hogy tényleg azt hittem vége. Aztán csak lecsillapodott (ha nem is teljesen) megint mint mindig. Ma kettős front van ugye......máskor is volt, aztán mégsem volt ennyire durva. Egy halom tünettel kell leélnem innentől az életem, miközben nem találnak semmit a születési bal kamra hipertrófia mellett? Az ember már nem tud előre tervezni sem nyugodtan, miközben a valódi okát meg nem tudni. Személyes vélemény az enyém is, én már a covid miatt nem adatnék be oltást ha vissza lehetne repülni az időben, inkább ülnék otthon és ki sem mozdulnék, elvégre oltás nélkül mást akkoriban sem lehetett csinálni.
-
Minden gyógyszernél/vakcinánál a kockázat/előny elemzéskor nem csak a mellékhatásokat veszik figyelembe, hanem azt is, hogy mi történ(het)ne, ha nem alkalmazzák. (pl. a vakcina vagy a betegség kockázata a nagyobb). A kommunikációban ez gyakran elmarad, csak a rossz híreket hangsúlyozzák.
Eddig is jöttek tanulmányok ezen vakcinák mellékhatásairól, hosszú távon még több várható, ahogy gyűlnek az adatok. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy rosszak.
Szigorúan magánvéleményemként én megbántam már a 3. Pfizert, de amikor az elsőt kaptam, örültem. Az akkori ismeretek és körülmények tudatában most is beadatnám. Ezzel együtt vannak olyan tüneteim a 3. óta, amire korábban azt mondta volna a kezelőorvos, hogy időjárás front okozza, most a Covid19 fertőzés és/vagy a vakcina a nem kiderített hátterű panaszok magyarázata - akár az is kiderülhet, hogy ténylegesen ezek állnak a háttérben. Nem tudom.(Megszívtuk, ez van - bocs )
-
kolopele
nagyúr
Az a baj hogy nem lehet tudni hogy most a covid vagy az oltás mellékhatásaitól szenvedünk e jobban, mindkettő tüskefehérjét termel. Nekem a ritmuszavar, a látásom változása és most már a totális emésztési zavarok is állandósulni látszanak, vajon a vizsgálatok miért nem mutatnak ki semmit? Egyedül ugye a születési szívproblémát, ami 57 éve fenn áll, de csak az első Moderna után kezdett jobban problémát okozni. Nyilván mint nem oltás ellenes azt mondom lehet a covid is az oka (amit ugyan egyszer nem sikerült nálam kimutatni), de biztosan senki nem tud semmit. Kardiológusom mondta a minap hogy egyre többen mennek hozzá ezzel a problémával, még a teljesen egészséges szívűek is, plusz sokaknál a vérnyomás is az egekben van.
-
We got rid of acid rain. Now something scarier is falling from the sky.
(Megszabadultunk a savas esőtől. Most valami ijesztőbb esik az égből. Avagy miért nem szabad soha esővizet inni. (Spoiler: mert tele van PFAS-sal ("örök" vegyületekkel), és mikroműanyaggal. A cikk tudományos kutatásokat idéz, miszerint elképesztő mennyiség ülepszik ki a levegőből, részint szárazon (por), részint a csapadékkal. És ez azért ijesztőbb, mint a savas eső, mert utóbbi csak addig esett, amíg konkrétan szennyeztük a levegőt; a PFAS és a mikroműanyag viszont akkor is velünk marad, ha (esetleg majd) felhagyunk a szennyezéssel.)) -
Ringman
félisten
-
Teljesen megkavarták a szezonális járványokat a Covid-lezárások
"„Felmerült a kérdés, hogy a SARS-CoV-2 okozhat-e olyan immunszuprimáló hatást, ami kihat a többi fertőzésre. A válasz az, hogy még nem tudjuk, de vizsgálják, lehet, hogy ez is benne van” – mondta a szakértő." -
Vesa
veterán
válasz
Ringman #73253 üzenetére
Így van! Egyébként sem árt egy jó légtisztító. Viszont a kereskedelmi verziók jelentős része nem teljesíti a feladatot. Legjob építeni egy Corsi-Rosenthal Boxot, minimum MERV13, de inkább MERV 14- HEPA szűrőkkel. Jellemző módon, itthon nem kaphatók sehol ilyen panelek, Amazonról kell rendelni.
-
Ringman
félisten
New hospital study: air purifiers cut airborne COVID by 98%.
Rooms with HEPA ventilation had zero virus detected.
Clean air is essential public health infrastructure — not a luxury.
[link] -
Ringman
félisten
angol norovírus-számok - biztos a lezárások miatt!!! [link]
---
#73251 fatal` ugye? a konteósok szerint az oltások miatt több a diagnosztizált auti-esetek száma, nem pedig azért, mert egyszerűen szakemberek elé kerülnek az esetek (de ugyanez igaz a többi neurodiverzitásra is, egyszerűen kiderül lassan a valós esetszám) -
Ringman
félisten
RFK JR: By September we will know what has caused the autism epidemic and we will be able to eliminate those exposures
oltás vagy gyíkemberek?
[link]
de ne felejtkezzünk meg a korábbi left handedness-epidemicről sem
-
mótvá? nagyon jó cikk!
(bocs, ha mót, nem követem már igazán a témát)
-
kolopele
nagyúr
válasz
Ringman #73247 üzenetére
A troponin szintet mindig elvégzik infarktus gyanúja esetén, ez már nem új keletű dolog. Amit nekem legutóbb csináltak magánban, az a szívelégtelenség mutatója, név szerint a NT-proBNP szintje, ami elsősorban a szív terhelésekor termelődik, és sajnos magasabb lett a határ értéknél. Ezt a vizsgálatot viszont nem végzik államiban, mert drága (mondjuk mihez képest, 18 000 ft). Mondjuk annyira azért nem brutális egy komplex kivizsgálás, konzultáció, ekg, ultrahang, holter, terheléses ekg, NT-proBNP szint együtt 60 ezer forint volt, majd most fogok több mint száz ezret fizetni a CT - ért, és ha az mutat valamit, akkor még a szívkatéterért. Ez utóbbit mondjuk nem az ára miatt szeretném megúszni, e hónap 15. - én elő vagyok rá jegyezve államiba, de tartok tőle, és inkább előbb a magán CT, hátha csak a velem született szívizom vastagodás az oka a szívritmuszavarnak és nem szűkület.
-
Ringman
félisten
[link]
Szívinfarktusok és agyvérzések ezreit lehetne megelőzni egy filléres vérvizsgálattal – írja a Guardian egy friss kutatás alapján. A Journal of the American College of Cardiology folyóiratban megjelent tanulmány szerint a betegek troponinszintjének ellenőrzése lehetővé teheti az orvosok számára, hogy sokkal pontosabban előrejelezzék a szív- és érrendszeri problémák kockázatát. -
Dare2Live
félisten
Szepsisig épp el nem jutó bakt fertőzésről, kezelés, hosszabbtávú kezelésről... valakinek jó anyaga, fontos infó akármi?
CRP jóval 200 felett volt, Prokalcitonin épp 10 alatt... (és persze a vérkép fele magas/alacsony vagy "off chart").
Rocephin 2gramm (de lehet indulásnál több) ment, prokalcitonin már 2 alatt. Valami elképesztő mák, hogy el lett kapva. -
Újabb gyerek halt meg kanyaróban Texasban
"A gyerek iskoláskorú volt, kórházban kezelték a kanyaró szövődményei miatt, nem volt oltva, és nem volt ismert alapbetegsége. Egy új-mexikói felnőtt múlt hónapban bekövetkezett halálát a CDC szintén a kanyaróval összefüggő halálesetek közé sorolta." -
A Mi Hazánk parlamenti kérdésben vette elő a jól ismert oltásellenes toposzt, ami szerint a védőoltások autizmust okoznak
Spoiler: nem okoznak. Szép hosszú cikk, Ferenci Tamás a megszólaltatott szakértő.Van benne egy elég frappáns érv tőle: "Az, hogy egy oltás nem okoz halálozást, nem azt jelenti, hogy oltás után nem hal meg senki, (az azt jelentené, hogy feltaláltuk a halhatatlanná tevő oltást, ez egyelőre túl ambiciózus célkitűzés), hanem azt, hogy nem halnak meg többen, mint oltás nélkül halnának meg."
-
kolopele
nagyúr
A Covid esetében valahol én azért megértem magát a kétkedést, soha nem fogom már megtudni miért lett ilyen erős sokszor a ritmuszavarom (kialkudtam a szívkatéter előtt egy CT - t), még a kardiológusom sem tudja, ahogy a szemem érdekes változása is örök homály marad, de itt egy már hosszú évek, évtizedek óta bizonyítottan hatásos oltásokról van szó, amelyek gyerek millióit mentette már meg. Ezek ellen lázadozni, ilyen hozzáállást mutatni bűn.
-
Vesa
veterán
válasz
kolopele #73238 üzenetére
Pár napja volt linkelve az eset Amerikából, ahol egy kanyaróban elhunyt 6 éves oltatlan gyerek anyja interjút adott valami TV-nek, és elomdta, hogy ez "Isten akarata volt", és nem azért történt mert amúgy hülye antivaxerek és nem oltatták be a gyereket. Sőt, azok után, hogy a gyereke belehalt egy olyan betegségbe amibe nem kellett volna, még direkt arra biztatta a kedves TV nézőket, hogy ne oltassanak, helyette szedjenek A-vitamint.
Ugye a szektás gondolkodásnál életveszélyesebb fegyver nem nagyon van. -
Ringman
félisten
[link]
Dömpingszerű támadást indítottak az orvosok ellen az oltásellenesek a kötelező gyerekoltásokkal kapcsolatban, a jogrendszert kihasználva a vakcinázás szakmai alapjait próbálják megkérdőjelezni – mondta az Országos Védőoltási Továbbképzési Tanfolyamon Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) járványügyi főosztályának vezetője. -
Mintha a járványügy sem lenne a helyzet magaslatán:
Januárban kórházba került egy hepatitis-A-vírusos beteg, a család szerint a járványügyi hatóságok nem végeztek jó munkát#73224 UberMutant Nem csak azzal terjed, és te még soha nem csináltál olyat (utcán, otthon, bárhol), hogy kibontottál egy tábla csokit (péksüteményt, stb.), törtél belőle kézzel, és a szádba vetted? Vagy minden élelmiszert úgy kezelsz, mint a szép emlékű covid eleji időkben (gumikesztyű + hipó + sütő)?
-
perempe
veterán
válasz
OPiiPO #73229 üzenetére
lehetett volna nyersen is enni, nagyon jól nézett ki. kicsit sötétebb.
-
"Van egy olyan rossz érzésem, hogy az oltásellenesség csak akkor fog megint kimúlni pár évtizedre, ha lesz egy durva világjárvány, aminek a halálozási aránya messze felülmúlja a Covidét."
Én már ebben sem vagyok biztos:
Egyre több az A-vitamin-mérgezéses eset Amerikában, mióta Robert F. Kennedy Jr. azt ajánlgatta a kanyaró kezelésére
"Az akut mérgezésben szenvedő betegeket viszonylag könnyű kezelni, a krónikus, vagyis hosszú időn át fennálló toxicitás viszont hatással lehet a csontokra, az agyra és a májra is. Utóbbi esetben nem mindig visszafordíthatók a károk."Amúgy a jó öreg RFK, Jr a vakcinaellenesség kutatását is leállította, biztos ami biztos:
NIH to ax grants on vaccine hesitancy -
attiati
veterán
válasz
UberMutant #73224 üzenetére
ettől függetlenül ha valaki benyalja (mert önkéntelenül is az arcodhoz nyúl a metrón, akárhol)... sok az a lefolyási idő
-
attiati
veterán
Körülbelül 4-6 hónap a hepatitis-A fertőzés lefolyása, nagyon kellemetlenek a tünetek, nagyon megviseli a beteget - mondta a híradónak Újhelyi Eszter immunológus.
-
Rive
veterán
..nem ártana ezeket is minimum kétszer oltani...
Igazából egy csomó betegségnél (és a TBC is ilyen - volt) elegendő csak a legveszélyeztetettebb réteget megfelelően átoltani, aztán ezzel ki is van ütve a terjedési közeg. A szórványeseteket meg már lehet gyógyszerezni.
Szóval csak az, hogy nincs igazi élethosszig tartó védettség, még nem feltétlen ok az újraoltásokra.
-
Vesa
veterán
Thanks!
Egyébként az élethosszig tartó védettséget lassan sajnos el lehet felejteni. Akkor nem ártana ezeket is minimum kétszer oltani, mondjuk 40 éves kor körül mehetne egy második kör. Bár most pont oltásellenes a hangulat az ostotbább többségnél, így aztán örülhetünk, ha a kötelező oltások miatt nem lesz még nagyobb hiszti, és legalább azokat szinten lehet tartani.
Van egy olyan rossz érzésem, hogy az oltásellenesség csak akkor fog megint kimúlni pár évtizedre, ha lesz egy durva világjárvány, aminek a halálozási aránya messze felülmúlja a Covidét. Már csak ettől sz*rnának be az antivaxerek, ha egyáltalán. Ha ez be is következne, afelől már nincs kétségem, hogy 1 generációval később ismét megjelennek a fényarcú idióták, és kezdik elölről az hülyeség ciklust. -
Először fertőzött meg juhot a H5N1 madárinfluenza
"A kórokozót egyetlen állatban találták meg Yorkshire-ben, ahol egy olyan farmon végeztek rutinvizsgálatot, ahol korábban madarak fertőződtek meg a járványt okozó vírussal." -
Sok helyen nem kötelező, lásd táblázat. Emellett az oltás által kiváltott védettség eleve nem 100 százalékos, illetve idővel csökkenhet, akár meg is szűnhet. Lásd a linkelt wikipedia oldalt (ami beszámol arról, hogy különféle vizsgálatok eléggé eltérő adatokat szolgáltattak a hatékonyságról, ami nem feltétlen mérési hiba, hanem arra is utalhat, hogy a kialakuló védettséget egyéb faktorok is befolyásolhatják, mint a genetikai változatosság a TBC baciban és a népességben, egyéb (rokon?) baktériumoknak való kitettség vagy a parazita fertőzöttség.)
-
Ha már erőre kapó miazmák:
WHO: Tíz százalékkal nőtt a tbc-fertőzött gyerekek száma az európai régióban egy év alatt
"A WHO által vizsgált európai régióba 54 európai és közép-ázsiai ország tartozik.
A jelentés szerint 2023-ban több mint 172 ezer ember fertőződött meg tuberkulózissal ebben a régióban.
A gyermekek körében növekedett a fertőzések száma: 2023-ban az európai régióban körülbelül 7500 tizenöt év alatti gyerek kapta el a betegséget, ami az előző évhez képest 9,6 százalékos növekedést jelent. A kórt 2400 esetben öt év alatti gyermekek körében diagnosztizálták, akiknél sokkal nagyobb esélye van a betegség súlyos lefolyásának és halálos kimenetelének. [...]
A WHO szerint az elsődleges gyógyszeres kezelés az európai régióban élő betegek 75,5 százalékánál eredményes. Gyógyszerrezisztens tbc kialakulásánál [...] a gyógyszeres kezelés eredményessége 60 százalék alatt van." -
Vesa
veterán
Igen ez lehet, és persze sokkal többen utaznak is ma már. Nagyobb az esélye, hogy hazahoznak valamit. Aztán ott van még egyes ostoba újgazdagok problémája is, akik csak kinézik az utat mindefelé, de nem néznek utána, hogy milyen oltást javasolt beadni bizonyos helyekre, vagy ha utána is néznek, akkor antivaxerek és nem oltatnak. Aztán hozzák is haza a cuccokat.
-
Talán nem volt hordozó. Azaz lehet, hogy már régóta kedvezőek a terjedés feltételei, csak eddig nem volt (elegendő) vírushordozó, és nem számított. Viszont idén lehet, hogy valami olyan helyen alakult ki gócpont, ahonnan hatékonyan tud terjedni (mert pl. a vírushordozók sokat mozognak, vagy fertőzött áruval is terjedhet, stb.). Biztosat adatok birtokában lehetne mondani, de olyanok csak az ellátórendszerben vannak, ha vannak.
(Ötven éve nem volt száj és körömfájás járvány a környékünkön, most három héten belül az ötödik szarvasmarha állományt kell likvidálni. És nem feltétlen ez lesz az utolsó.
)
-
Vesa
veterán
Itt inkább az a kérdés, hogy az általad felsorolt körülményekben mitől lehetett akkora változás az elmúlt évekhez képest, ami az emelkedő sázmokat indokolja? Mert nekem azért az furcsa, hogy 1-2 év alatt hirtelen ennyire leromlottak azok a körülmények, mleyek pl. a 90-es években még sokkal rosszabbak voltak, mégsem volt hepa "járvány".
-
válasz
attiati #73209 üzenetére
"A vírus fertőzött személyek székletével, egy háztartásban élők között szoros kontaktus útján, közösségekben közös mosdóhasználattal terjed. Fertőzést okozhat széklettel szennyezett víz, jég, szennyezett vízzel locsolt, vagy szennyezett kézzel érintett étel is. Ritkább esetekben szexuális úton is átadható a vírus. A fertőzés gyakrabban fordul elő olyan helyeken, ahol rossz higiénés szokások vannak, továbbá ott, ahol nem biztosított a víz tisztítása és a megfelelő tisztavíz-ellátás." [link]
Azért átlagos körülmények között ezek a nálunk sem megugorhatatlan feltételek a vírus számára. És nyilván vannak átlag alatti körülmények, mind lakhatásilag (félkomfortos lakások), mind munkahelyileg (építkezés), mind közösségileg (mozi, utcai büfék).
-
attiati
veterán
Ez egyébként hogy?
Általában mediterrán, trópusi országokban szokták javasolni ellene az oltást, a rosszabb higiénés körülmények miatt. Pl. vékony szennyvíz vezeték, vagy talán a hirtelen leömlő esőmennyiség kimossa a szennyvizet is (passz).
De itthon mitől?
Árvíz után még érteném.
-
Hepatitis A-járvány van Magyarországon, a fertőzött betegek száma tovább nőhet
"Az NNGYK-honlapján lévő adatok szerint 2023-ban egész évben 186 fertőzött volt, 2024-ben 289, idén csak március 17-ig 308 beteget regisztráltak. Tavaly ugyanebben az első 11 hétben ez a szám 44 volt. A korábbi évek (2019-2023) mediánja erre a 11 hétre még kevesebb, 13 volt." -
Fejlemények:
How the anti-vaccine movement weaponized a 6-year-old's measles death
(Végül is kiderült, hogy egy 6 éves kislány volt az áldozat egy mennonita közösségben. A szülők végül kamera elé álltak, egészen pontosan RFK oltásellenes alapítványának kamerája elé, ahol elmondták, hogy ez volt isten akarata, de azért a kanyaró nem veszélyes (a másik négy gyerekük túlélte, hiszen az A vitamin és a szteroid inhalátor mindenre gyógyír), sőt a fertőzés véd a rák és a szívbetegség ellen (ezt RFK is elmondta nemrég a Fox-on). Szóval a szülők arra biztatnak, hogy senki ne oltassa a gyerekét...) -
Tyúk-ész:
Trump egészségügyi minisztere szerint az lenne a legjobb, ha csak úgy hagynák terjedni a madárinfluenzát
(Mert a "természetes" immunitás mindent megold. Ugye.)
Amúgy sok szempontból nonszensz az ötlet, a legizgalmasabb közte ez:
"Koci szerint, ha nem ölik le a fertőzött állományokat, akkor nagyobb veszélynek vannak kitéve a mezőgazdasági dolgozók, és nő a valószínűsége annak, hogy világjárvánnyá erősödjön a vírus." -
Évente több százmillió eurót veszít a cseh gazdaság, mert kevesen vannak beoltva influenza ellen
"A Value Outcomes/IQVIA elemzése szerint, ha a munkaképes korú lakosság körében 75 százalékos lenne az átoltottság, a nemzetgazdaság 840 millió eurót takarítana meg a betegség miatt kieső termelékenységben, és további közel 240 millió eurót a betegszabadság idejére járó bérkompenzációban." (Jelenleg 7 százalékos az oltottság az országban.) -
Ringman
félisten
Scientists Say NIH Officials Told Them To Scrub mRNA References on Grants
The mRNA technology is under study at the NIH for prevention and treatment of infectious diseases, including flu and AIDS, and also cancer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Samsung topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kuponkunyeráló
- Villanyszerelés
- One mobilszolgáltatások
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest