- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPad topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
Én is bele akartam vágni egy projektbe de már vagy 2 hete olvasgattam. Indult egy 164 $ cuccal és végül erre az oldalra jutottam itt sok mindent megtalálsz, hogy mire és miért mi kell.
Olvasgass és döntsél, én le tettem egyenlőre róla. -
devil-k
nagyúr
Megmondom őszintén, hogy a helyedben inkább pénzt gyűjtenék és vennék egy belépő FHD-s gépet. 50.000 Ft-ból még használt, jobb féle TV-t sem lehet venni, nemhogy vetítőt. Ezen felül még számolni kell a konzol díjával (opcionális), HDMI kábel...
Nem minden a nagy méret, főleg nem az ekkora.
-
Testa
csendes tag
Sziasztok!
Most vágnék bele életem első projektor vársárlásába, így egyáltalán nem vagyok a téma szakavatottja. A keret nem túl vaskos, 50e körüli árszegmensben nézelődtem /amiből sajna a full hd kimarad/. Belvárosi lakásban élek, a galérián van egy jó 2,3m x 1,3m -es falrész üresen , plafonra elhelyezve pedig 3 - 3,5m közötti maximumot távolságot tudnék megoldani. Sötéteítéssel nincs gond, igazán csak este van időnk leülni a TV elé is. Filmnézésre, játékra lenne használva a projektor.
Mivel a keret nem túl combos, viszont a hd felbontást szeretném elérni, ezért a használt projektorok között nézelődve 3-ra találtam, amik ebben az árkategóriában vannak.
Ezek a következők: LG AH215, Optoma HD65 és a HD73 (a hirdetések szerint 1421/1063/1840 órával)
Nézegettem a projectorcentral oldalát, összehasonlítva, ebből nekem az jött le, hogy az LG a legújabb a veresenyzők között, viszont a 3 méteres távot megadva a kalkulátor erre adja a legkisebb átmérőt /3,5 méteren elvileg a HD65 már kitölti az adott teret, addig az LG-nek még 30/40 cm hiányzik széltében/magasságban).
Keresgélem folyamatosan a leírásokat/próbálom a rossz minőségű YT videókon lesni a különbségeket (kevés sikerrel), viszont addig is szeretném a nálam jóval szakavatottabbak véleményét kérni a témával kapcsolatban, jó úton haladok, vagy másfelé kéne próbálkoznom?
Előre is köszönöm a figyelmeteket
-
-
devil-k
nagyúr
Hát, ma dobtam egy hátast majdnem.
Álmok netovábbja. Fix, maszkolós vászon a Grandview-tól. [link]
Kíváncsiság kedvéért kértem ajánlatot egy 93"-as méretre....
A nettó ár 410.000 Ft.
Az év vicce.
-
Beni2360
félisten
Sziasztok, ezt hogyan kellene érteni és milyen szemüveg és anyag kell hozzá?
-----------------------
Virtuális 3D látványt vetít az Acer 3D-ready projektor a játékok, filmek és fényképek még nagyobb élvezete kedvéért. Vezető 3D megoldások támogatásával: nVidia 3D Vision és DLP 3D. -
Janaboy
Topikgazda
válasz
devil-k #29736 üzenetére
Mint írtam, ez most biztos nem fog megtörténni..inkább vetít kisebb képet, de nem fog kanapét cserélni most még pluszba.
Szerk: Most is van ilyen kis hokedli 60eFt-os 5.1-e és mondta, hogy azt is idővel fejleszteni akarja, de mire azt fejleszti, addigra lehet a kanapé csere is képbe jön (főleg ha látja a proji előnyeit) és akkor végre megérti, hogy miért kell jobbra fordulni, de az lehet évek..sajna nem végtelen a büdzsé..és inkább rábeszélem egy 90"-os proji képre mint 55"-os 4k tvt vegyen
-
Janaboy
Topikgazda
válasz
devil-k #29734 üzenetére
Az 5.1 nem egy nagy létkérdés ebben az egészben..akár mennyire fura is..
Idővel lehet fog ez változni, főleg ha van lehetőség cserélni a kanapét, akkor minden fordulna jobbra és akkor lenne hely..
A projektor még a kérdés, hogy ~3,2 méterről vetítve mi adná a 90"-os képet, vmi jó használt proji is jöhetne.
200k a vászont, mondjuk kb 40-50e az egyéb (konzol, kábel stb).
És akkor kb 250e maradna a projira. -
Janaboy
Topikgazda
válasz
devil-k #29732 üzenetére
Az a baj, hogy itt se egyszerű a helyzet..
Bocsi a "csodálatos" rajzért.
Na most a sok bonyodalom miatt max a tv helyett lehetne vászon..oda max motoros lehetne..
Elvileg akár lehet nagyobb is..persze a vetítési távolság is befolyásol..Próbáltuk a jobboldali falra, viszont sajna a kanapé nem fér el..azt meg tuti nem fogja cserélni.
Ha az étkező helyére kerülne a kanapé, akkor az étkező kerülne a mostani kanapé helyére, ami meg azért gond, mert egyrészt zavaró lenne a látásban másrészt a székek magassága is 90 cm..
Így maradna azon a falon, ahol a tv van, viszont annak a szélessége csak 142cm, tehát esetleg egy 90" körüli vászon mehetne motorosan, viszont akkor kétoldalt kilógna.
Ráadásul kisült, hogy a tv is kellene, mert olykor reggeltől estik csak úgy zörög a háttérben, arra meg a proji ugye nem éppen jó..A kérdés, hogy mennyire gáz, ha túllóg kétoldalt?
-
devil-k
nagyúr
-
Janaboy
Topikgazda
Devil-k neked mekorra a vaszonmereted? Mar nem emlekszem..
-
selton
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék beruházni egy projektorra. Csak filmek nézésére használnám (egy TV-t váltana fel). A helyiség viszonylag sötét, és a vászon kb 150x150-es lenne. A projektor és a vászon közti távolság kb. 3 méter.
Az olcsó, de még használható kategóriából szeretnék vásárolni. Mit tudnátok ajánlani?Köszi
-
pkaresz
őstag
Sziasztok!
Teljesen amatőr vagyok a Projektorok terén.
Kérném a véleményeteket az Aurora Z4 projektorról.
https://www.indiegogo.com/projects/z4-aurora-the-entertainment-center-of-the-future--3#/
Illetve, mit ajánlotok, egy 5x5m es nappaliban házimozizáshoz.
Hosszú távra tervezném.
A nappali sötétítése megoldható.Nézési, vetítési távolság nincs megszabva.
Előre is köszönöm!Üdv: Karesz
-
Pinochet
tag
Sziasztok. Mi lehet a gond: 10m hdmi kábel van összekötve a projektorral. Nem találja a jelet. Felvillan aztán eltűnik és semmi. Viszont a fekete képen a upc menü megjelenik néha.
A laptopról ugyan ez a kábel gond nélkül megy így nem tudom hogy a kábel-e a gond
Upc box hiba vagy hdmi kábel gond? -
AVhelper
senior tag
válasz
HeavyToys #29717 üzenetére
Nem tudom melyikre gondoltál, de a maximális 3.000 - 3.200 lumen - lehetőleg színes fénykibocsátásra is érvényes - fényáramú vetítő elég.
Azért a közvetlen napfényt kizáró függönyre szükség lenne, mert anélkül egy napfényes teremben nem lehet élvezhető (minimum 25:1 kontrasztarányú), megfelelő méretű képet vetíteni. Ha a projektor 16:10 arányú képet vetít egy 2,4 m x 1,5 m-es egy jó fényvisszaverőképességű (minimum gain 1, de inkább 1,2 - 1,4) vetítővászonra, azon minimum 500 lux feletti megvilágítást eléréséhez minimum 1.800 ANSI lumen fényáram elegendő.
-
patroly61
tag
Én is inkább falra vetítenék kertben ha lehet mert a lepedő vagy vászon ha nem elég feszített akkor egy kis szél és már lobog a "zászló" rendesen.
-
szepi0808
senior tag
http://avhome.hu/index.php?/topic/147-szepi-moziszobája/&do=findComment&comment=5895
Egy Optoma HD20-al is lehet kerti mozizni, ha tök sötét van. A Legnagyobb méret 480cm szélesség volt, amit vetítettem vele. -
-
Madwe
nagyúr
válasz
zsberecz #29709 üzenetére
Az a baj hogy a hold, városi fények stb miatt és a gyaníthatóan nagy vetitőtáv miatt nem lesz elég fénye a projektornak. Ha esetleg egy 1.4 gaines vászonra menne akkor javulnának az esélyeid, falra vetítve meg igencsak romlanak még... Ha van lehetőséged rá, elötte mindenképp teszteld ilyen környezetben, nehogy nagy legyen a meglepetés mikor már kifizetted
Az én 2000lumenes projektorom is épp hogy élvezhető a kültéri helyünkön, kb 8mről vetítve.
-
zsberecz
csendes tag
-
zsberecz
csendes tag
Sziasztok,
Most lenne lehetosegem egy LGPF80G vasarlasara eleg olcson. Amire kellene: nyaraloban falra vetitve filmet nezni (kulteren es belteren egyarant, persze kulteren esete sotetben). Most 200k ujonnan. Ennyiert megeri? Vagy van jobb LED-es is? Ami fontos nekem a HDMI, USB lejatszas, 3.5-os audio out es kis meret hordozhatosag miatt.
Elore is koszonom, Zsolt
-
AVhelper
senior tag
Szia!
A gondot az jelenti, hogy a #29679 hsz-ben említett EPSON projektorok zoom lencséjének un. vetítési (képtávolság/képszélesség) aránya maximum 2,24:1. Vagyis, ha a vetítővászon és a projektor lencséjének távolsága 6 méter, akkor a kép minimális szélessége 6 / 2,24 = 2,678 m (a márka hivatalos kalkulátora szerint 2,65 m) .
Ennek fényében a következőket lehet tenni, ha a projektor nem helyezhető át:
- ha a szóban forgó vetítők valamelyikét választjátok, akkor vagy minimum 265 cm széles vásznat kell venni, vagy úgy kell csökkenteni a vetítési távolságot, hogy a vetítővásznat közelebb kell felszerelni a projektorhoz. Például 20 centivel (az csak egy arasz) előrébb felszerelve a vásznat, már csak 256 cm széles lesz a vetített kép minimális szélessége..
- ha a vászon nem lehet nagyobb és nem szerelhető fel közelebb a projektorhoz, akkor sajnos tényleg csak egy nagyobb zoom tartományú drágább projektor használható. Például EPSON EB-4650 (650 eFt) vagy EPSON EB-4750W (690 eFt), mert ezek zoom lencséével 6m vetítési távolságból 2,31 és 4,67 m között bármilyen széles kép vetítésére alkalmasak.Az XGA felbontású EB-965H natív képaránya 4:3, de 16:9 arányú képet csak úgy tud vetíteni, hogy az 1024 x 768 képpontból csak 1024 x 576-on jelenít meg képet. Ahogy korábban már megírtam, ma már alig akad 4:3 arányú képforrás, ezért ajánlok inkább WXGA (1280 x 800 pixel) felbontású projektort.
A "másik esetet" nem egészen értem. A 4 m vetítési távolsághoz az a #29679 hsz-ben említett EPSON projektorok 2,34 és 3,79 m közötti szélességű képet tudnak vetíteni.
Minél jobb minőségű (és persze drágább) egy vetítővászon, annál tartósabb.
-
DrAk3
csendes tag
válasz
AVhelper #29679 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod!
Sajnos a projektor nem helyezhető át. Tehát a 6m az fix. A vászonnál azért esett arra a méretre a választásom, mivel a 965H projektor megfelelően tudott mind 4:3-as és mind 16:9-es arányban képet vetíteni ugyan abban a szélességben. Viszont alapvetően nem ragaszkodom az XGA felbontáshoz sem és a 240-as vászonhoz sem (a 265 talán belefér). De ezekben semmilyen tapasztalatom nincs, így nagyon szívesen fogadom a véleményed ezzel kapcsolatban, hogy mondjuk az általad ajánlott vászonhoz milyen projektor lenne megfelelő erről a távolságról.Illetve ha már itt tartunk akkor kérném a segítséged egy másik esetben is. Egy másik projektorról is szó van, viszont ez közelebb van 4m-re. Alapvetően ez miatt jött ez a vászon méret, hogy a 965H-s az tökéletesen megfelelne ehhez a távolsághoz és vászonhoz. Viszont itt sem feltétlenül ragaszkodunk az XGA felbontáshoz és ehhez a vászon mérethez, így ha van erre is ötleted az is szívesen fogadom.
A vászon egyébként mindegy, hogy milyen típus, vagy ebben is vannak különbözőek? Mindenképp automata motorosnak kell legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bundle topik
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Diablo IV
- iPad topik
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest