Új hozzászólás Aktív témák
-
haruspex
aktív tag
A telefon egy vicc ennyiért szokás szerint, de nem véletlenül nincs amoled, hanem mert az ips, ellenálóbb, ha jól tudom. MÁs strapatelefonokban is ips szokott lenni inkább.
-
Kobaljov
senior tag
Nem vagyok képben velük, az AMOLED-ek is ugyanúgy tudják az itteni kültéri funkciókat:
- fényerő melegben, erős napsütésben (a Samsung S-eknél az itteni teszteknél is említve volt még az S23/24-nél hogy melegebb időben erősen leveszi a fényerejét, erős napsütésben már problémásabb)
- kesztyűs használat
- vizes kezes/esős használat
- hideg/meleg bírás?
(mondjuk a Garmin túrakarórás bevezetésük alapján gyanítom igen)A GNSS-t egycsatornásnak írja a cikk (ami egy kifejezetten terepre is szánt telefonnál elég nagy hiányosság, sok éves lemaradás lenne), de a chipset Qualcomm féle leírása szerint többcsatornás (tripla, ez gondolom a Beidu-nál, a többinél dupla mint az elmúlt évek S-jeinél), így felmerül a kérdés, hogy
a.) mást használhat a Samu mint a gyári vagy
b.) szoftveresen lebutította vagy
c.) csak nem lett kipróbálva és a Samu féle hiányos spec alapján lett leírva (valamiért még az S25-nél sem tüntetik fel a többcsatornát a gyári spec-ben, ez nem tudom miért jó nekik, elég nagy hanyagságnak tűnik)A széria jövőjét tekintve majd még a műholdas üzenetküldés/segélykérési funkció lehet pótlandó a terepre ha a szolgáltatást is kitalálja mellé a Samu nálunk is (az S24/25-ös Snapdragon chipsetje ugye már tudja, de még csak kísérletezgetnek vele, a Pixel 9-eken meg idén már nálunk is bekapcsolták)
-
válasz
Emericus Max #21 üzenetére
Az OLED pedig beég egy idő után; jó esetben mire ez megtörténne, már másik készüléked van, ezért nem veszed észre, de ha megtartod és használod sokáig, biztosan be fog égni.
Én 2010 vagy 2011 óta használok OLED kijelzőt (is), kettőt már sikerült beégetnem. 2-3 év alatt összehozható, ha az ember "ügyes".
Az aktuális Xcover kapcsán csak sajnálatot érzek, mást nem is írnék. Talán a következő...
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
Szena67
aktív tag
Összemosod két ember hozzászólásait. Annyit írtam, hogy ezek a mikkamakkák a youtube-on ezért pénzt kapnak, nem is keveset, különben nem csinálnák, ebből élnek. A samsung is iszonyat pénzt ölt az oled-be, ezért elemi érdeke volt, hogy terjedjen. De, hogy mindenható lenne az túlzás, van ahová jobb, de pl. a notebook használatomhoz pont, hogy nem jó. A jack és led elhagyást is alantas üzleti célok vezérelték az egyik a pluszban pénzért adható eldobható bt fülesek előtt nyitotta meg az utat, ezért erőltették, a másikra meg azt pampogták, hogy nem kell aod miatt, pedig mennyivel praktikusabb volt. Ez pont egyfajta gyártói manipuláció volt, hogy ja nem kell az nektek, jobb lesz úgy. De ki nem xarja le, nem kell egyetértenünk.
-
helixP
nagyúr
Az influenszerek szerepével kapcsolatban mutattam rá, hogy szerinted az ő tevékenységük miatt van, hogy az emberek OLED-et vesznek nem.
A Jack és a LED nekem is hiányzik. Meg Néked, meg Bog-nak és még vagy 40* (* disclaimer: a vicces túlzás a képletesség kedvéért) geeknek. Senki másnak. "Az emberek" simán élnek nélküle. Eddig sem használták. Nem is hiányzik nekik. De azért ne vonjuk egyenlőséget a két (három) dolog közé.A nagy gyártók: ha így lenne egyik sem költene millió dollárokat közvélemény kutatásokra és focus groupokra,.mert nem lenne fontos. Befolyásolják a piacot? Valamennyire biztosan, de ha a Te logikád évenyesülne, pl.a Nokia, vagy. HTC sosem bukott volna meg.
-
Szena67
aktív tag
válasz
Hp notebook samsung panellel volt szerelve, amin a beégés volt (windows tálca). Azt szoktam venni, de ips, mert több évig használom. Lehet, hogy csak a samsung panelek ilyen szarok, de legalább drágák, azonos típus és konfigon belül, így az nekem nem kell.
-
prolad
addikt
Az OLED nem egyenlő a PWM-mel, főleg nem az alacsony fejfájást okozóval. Xiaomi, Huawei és úgy általában a kínaiak tudnak 2-3-4 ezer hz-es panelt tudnak tenni a telefonokba, csaka Samsung ragadt le valamiért az alacsonyabb frekvencia mellett (gondolom mert kevesebbet is fogyaszt). Szóval ez megint csak fillérbaszás a Samsung részéről, ahogy tipikusan a hardverhex állnak.
-
Oldfoksz
junior tag
válasz
Én használok nem azonos időben persze ips,oled,tft
kijelzős cuccokat.
Ez a csetre,telefonálásra használt teló ips.
A tabletem tft.
A játekra,böngészésre némi streamre oled.
Mind ugy használom hogy majd kiégeti a szemem ( a tft
persze nem tudja)
Érdekes lenne tudni hogy egyesek miért érzékenyek nagyon az alacsony pwm-re.
Villamoson,buszon,metrón akaratlanu látom hogy nagyon
sokan a láthatóság határán használják a telójukat. -
Emericus Max
tag
+1
Ezt a beégés dolgot tényleg el lehetne felejteni, mint ellenérvet.
OLED tévém van, OLED laptopon dolgozom évek óta, sokadik OLED kijelzős telefonom használom. Egyik kijelzőjébe se égett bele semmi! Pedig laptopnál is sokszor 10-15 percig hozzá se nyúlok, a képernyő nem változik közben...
A szememnek is jobb az OLED kijelzőn dolgozni, nem is beszélve a színhűségről, ami nálam a nyomdaiparban például számít. Ezenkívül ott a felsorolás a 13.-ik posztnál, hogy kb. miben jobb még az OLED kijelző.Vágom, hogy aki érzékeny a PWM-re, annak nem az OLED a megfelelő, de ezek az emberek sem azért nem vesznek OLED kijelzős kütyüt, mert hűdefaszább az IPS LCD, hanem mert nincs más választásuk kb.
Samsungot meg hagyjuk is...
15W-os töltés... Szégyen!
-
Szena67
aktív tag
Senki nem beszélt összeesküvés elméletekről, szimplán csak rávilágítottam, hogy nem is kapsz mást, gondolom a logikád szerint a jack és az értesítési led is azért tűnt el, mert az emberek ezt szeretik. Ne legyünk naivak az erőfölénnyel rendelkező gyártók azzal vissza is élve, egyben maguk is alakítják a piacot és az az érdekük, hogy mindig pont olyat szeressél, amit ők gyártani akarnak. A beégésre meg pl. használt notebookoknál láttam, hogy írták és fotózták, hogy van némi beégés a képernyőn.
-
helixP
nagyúr
99% oled a piacon =>mert az emberek azt szeretik, az esik nekik jól. Nem kell összeesküvés elméleteket kreálni, hogy mindig, minden témában valaki mindig befolyásolja a dolgok menetét. Persze így könnyebb elhelyezni a világban az eseményeket, mint bonyolultabb összefüggéseket keresni.
Beégést nagyjából 2010 óta nem láttam AMOLED en (amelyik nem statikus képet nyomott a kirakatban 120% fényerő mellett).
A PWM-et megértem, de nyilván az egy olyan egészségügyi kondíció, ami a társadalom kis százalékát érinti, nyilván ők vegyenek mást. -
PDA_FAN
tag
Több Xcover szériával is szívtam, mire rá kellett jönnöm, hogy ezek úgy strapatelefonok, ahogy én a római pápa.
Mint a cikkben is olvasható, az ütésállóságot egy jó tokkal is el lehet érni, a vízállóság pedig egyenesen botrányos. Mivel cserélhető akkus a telefon, így sosem lesz olyan vízállósága, mint a nem szétszerelhető telefonoké. Illetve lehetne olyan, hiszen régebben láttunk erre több jó megoldást is.Csakhogy a Samsung az Xcover szériát régóta csak alibiből tartja fenn. Ha valakinek tényleg vízálló telefon kell (azaz ne csak másodpercekig bírja, amíg az ember kikapja a tócsából), az (bármilyen gyászosan is hangozzék), még egy iPhone-nal is jobban jár. Lehet kapni kis gumidugót, amit a Lightning vagy az újabbakon USB-C csatiba lehet tenni, és a telefon simán bírja a kiképzést a strandon.
Eközben az Xcover csendben megadja magát, aztán ha elég forró a nyár, esetleg a napon kiszárad. -
-
Szena67
aktív tag
Ha ma már 99% oled a piacon, akkor kicsi az esélye, hogy belefutnak lcd/ips-be, akkor sem menne, ha szeretnék, de nem is tudják, hogy mik ezek a betűszavak, így olyat vesz, amilyet lehet kapni. Az ilyen 5 betűs youtube szerencsétlenek meg mindig valamelyik gyártó felé húznak (ahonnan jön a pénz, akiből élnek), az említett pl. samsung irányba, így biztos a csodálatos oledekről fog sokat papolni, ha egyszer a gazdája annak az egyik tömeggyártója. Notebooknál pl. tudatosan választottam ips-t, mert folyamatos napi üzem mellett tudom, hogy 4-5 év múlva is kijelző lesz, (az előző is 2018-as és még megy) míg az oled beégne, a pwm-ről nem is beszélve. Az sem mellékes, hogy ugyanaz oleddel kb. 100k-val drágább volt, ami irreális különbség majdnem fél notebook ára. Egy kőművesnek meg a napon esetleg olyan strapa telefon jönne be, amelyik jól látható még félig habarcsos állapotban is.
-
helixP
nagyúr
Erről még szívesen olvasnék. Mármint a versenyképes LCD-kről.
A többi nyilván konteó. Mintha a userek túlnyomó többsége (pl. anyám, a a matektanár a cégvezető) folyamatosan a YT-on lógna és MKBHD-t nézne, meg Android Authority-t olvasna. Ugyan már. Nyilván NEM azt veszik ami szebb.
Meg energiatakarékosabb.
Meg hajlítható.
Meg kisebb a minimum fényereje.
Meg végtelen a kontrasztaránya.
Meg vékonyabb.
Meg gyorsabb a válaszideje.
Meg nagyobb a betekintési szög.
Meg a külön képpontok miatt pontosabb fényerő szabályozás.
Hanem "a tesztelők" miatt. -
Wallasz
csendes tag
Ez a specifikáció - főleg a méret, súly, aksi, töltési sebesség, ár, így, ebben a kombóban - szerintem egy rossz vicc. Egyszerűen nincs értelme. De persze Samsung.
-
Az árat néztem meg először, huhh azért ez kemény tarifa...
Az meg hogy nem oled.. hát inkább legyen jobb minőségű más panel.. az oledból is van szar.
-
Szena67
aktív tag
Semmi bajom a régi lcd-s telefonommal, 2017-es, azóta hires zenelejátszó lett otthon, nem égett be, mint az oled szokott, eredeti akku második tulaja vagyok. Mostani daily driver oled ki tudja, hogy ilyen idős korában tudja -e majd helyettesíteni a fentit. De ezek flagship-ek, nem egy ilyen nesze őstermelő, strapa teló aranyáron.
-
vence
aktív tag
Azért ez az LCD - AMO kérdés ettől kicsit bonyolultabb !!!
Bőven van/ lenne még potenciál az LCD kijelzőkben.
(Készültek is versenyképes LCD kijelzős telók.)De a tesztelők leginkább elfogult hozzáállása nem feltétlenül az egészséges (verseny) irányba tolta a piacot.
A népek pedig szépen rászoktak a túlszínezett kijelzőkre.
Csak egy szokásos sztori ...
több jobb dolog került már így süllyesztőbe a tech-világban.---------------
Ez az Xcover pedig, csak a szokásos Samu, nincs min csodálkozni! -
Gomez86
őstag
A héten vettem egy Instinct MIP-et hosszas review nézés után, szóval telitalálatDe fontos megjegyezni hogy ott az akkumulátorüzemidő, a solar, és az erős napsütésben (vagy akár éjjellátóval a tactical-nál) láthatóság tartja életben a MIP-et.
Én magam részéről azért választottam azt mert kevésbé látszik okosórának ami nekem előny. De az összes ismerősöm az AMOLED-re szavazott.
-
vanye
senior tag
Nyilván rétegigény. De a strapatelefon is egy niche-termék.
Amúgy a Garmin árul új Instinct- vagy épp Fenix-modellt MiP-display-jel és AMOLED-del is, mert ők (még) értik, hogy az embereknek eltérő preferenciái vannak.
Ha az AMOLED olyan kurva jó lenne, csak azt árulnák. Ehhez képest, ugye. -
Gomez86
őstag
Sajnálom, de rétegigény/probléma amivel kűzdesz.
Az oled az emberek számára igenis > minden máshoz képest. Mióta az apple is árulja azóta már a hithűek is elfogadják ezt.
Nem elvenni akarom a problémád élét, vagy bagatelizálni a kínodat, csak rámutatni hogy az oled hiánya egyértelmű hátrány a világ nagyját tekintve alapul. -
judas13
addikt
PLS panel - ezt gondolom csak viccnek szánták, 15 wattos töltés - csak a szokásos, 260 pénz - ezen már meg sem lepődöm, aksi??, 6/128-ast már alapon nem vennék 2025-ben semmilyen márkától sem, üres doboz - talán már a telefon sincs benne
- csak a szokásos.
Köszönöm nem! -
vanye
senior tag
Mi lenne, ha a kedves cikkíró nem azzal jönne minden esetben, hogy "jaj, de kár, hogy nincs AMOLED/OLED, bele kellett volna férnie az árba", amikor a világban nagyon sokan (pl. én is) olyan gyönyörűen szenved a PWM-től, hogy az olyan telefonokra, amik nem IPS-sel (vagy ezzel ekvivalens technológiával jönnek ki a piacra) már rá sem néz.
Komolyan, ez a MA!-s OLED-fetisizmus már-már felveti a szakmaiatlanság kritikáját. Tudom, hogy itt is fel van tüntetve a teszteknél, ha az egyes modellek esetében van PWM-tompítás - de aztán jön egy ilyen cikk, mint ez, ami megint amellett érvel, hogy 'OLED > minden más kijelzőtechnológia'.
Mindez nagyon nem ilyen fekete vagy fehér, mint azt a cikkíró sugallja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro 12/512GB Titán ezüst színű 3év Vodafone garanciával dobozával + 120W gyári töltővel
- Samsung Galaxy S21 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged