Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devil Smile
őstag
válasz
Vismajor01 #5377 üzenetére
Szia, tegyél már fel képet róla.. 110mm a csatlakozó?!?! a gyári csatlakozások 32 ill 38 szokott lenni..
A búvárszivattyús system működhet, csak a nagyot vedd a zsákból, de egy kérdést megérhet a forgalmazótól is..
Gondolm az 50m3-es medencédhez komplett gépészet is tartozik, ha nem szűr jól akkor inkább azon kéne javítani szerintem..
Nekem "csak" egy 17m3-es van egy intex 26652-es homokszűrővel, üveg töltettel, erre szoktam heti 1-2 alkalommal feltenni at intex ZX300as porszívót, az szépen leganézza az egészet 1-2 óra alatt.. van hozzá még egy sóbontó, így szinte végig gyönyörű a víz, télire is csak a csatlakozók alá engedem le a vizet belőle, azok ne fagyjanak szét, idén kezdi a 3.szezonját.. tavaly csináltan hozzá egy 2x100m-es LPE csöves napkollektort, hogy hamarabb melegedjen, mert sajnos eléggé árnyékban van, erre még ráfér egy kis ápgréd.. -
Vismajor01
addikt
válasz
Vismajor01 #5365 üzenetére
Srácok erre valami?
-
morfondőr
addikt
Nekem egy ilyen van, és ez nem tud hűteni: EraSpa Fairland Mini SHP05
Ez már inverteres és oda is van írva, hogy "hűtési funkció": Fairland Comfortline Inverter BPNCR07 -
fila
senior tag
válasz
Vismajor01 #5371 üzenetére
köszi, ez felmerült elméletben, de a kérdés az volt, hogy tud-e hűteni is a hőszivattyú.
ha rohadt meleg van, nem akarok kint vacakolni a víz leengedésével, és utántöltésével. -
fila
senior tag
Hőszivattyű tud hűteni is ugye, ha meleg a víz?
Ezt a bestwayt néztem ki:
[link] -
föccer
nagyúr
Sziasztok!
Létezik olyan hőszivattyú, amibe van beépített vízszivattyú?
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok ismét! Sajnos a téliesítés miatti leengedés vízszint csíkjai megmaradtak. Bármennyire volt tiszta a víz,most nem szép látvány a csík... Mivel tudnám eltávolítani? Már próbáltam konyhai mosogatószivaccsal,hát valamennyit javult a helyzet,de messze nem az igazi... Köszönöm előre is az ötleteket. Fóliázott medence,ha ez lényeges.
-
Vismajor01
addikt
Lenne pár kérdésem csodazsákról.
1. csak 32mm csatlakozással lehet kapni? Az én medencén belüli csatlakozóm menetes két helyen, a nagyobbik 110mm átmérőjű, erre milyen csatlakozót kellene vegyek?
2. Vannak különböző méretű zsákok? Nekem 50 m3-hez kellene.
3.Ha nem a vizkeringetőre kötöm, hanem egy búvárszivattyúra, milyen nyomást bír ki? Az én búvárszivattyúm 125 liter/perc nyomással megy 1 colon. Ezt kibirja? Ezen 1 colos slag van, a 32mm 1.2col azokat összetudom kötni valahogy? -
venom8888
őstag
Sziasztok. Van egy 15Nm es medencém, csemoézett,engedi el a vizet,fel szívja a föld. Szeretném rendbe tenni, műgyantával ha bevonjuk alját,oldalát akkor az működhet? Vagy mit tanácsoltok?
-
tillatrilla
senior tag
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!!
-
robag93
aktív tag
válasz
tillatrilla #5355 üzenetére
Valójában nem érdemes algaölőre sokat költeni, ha a többi dolog rendben van nem igazán kellene algásodnia.
-
Devil Smile
őstag
válasz
tillatrilla #5355 üzenetére
copilot ezt válaszolta:
Az Algenix és az Algenix Top S medencevegyszerek között a különbség főként az összetételben és a hatékonyságban rejlik. Az Algenix egy általános algásodásgátló szer, amelyet rendszeresen adagolva megelőzhető az algásodás. Az Algenix Top S viszont egy koncentráltabb formula, amely hosszabb ideig fejti ki hatását, és hatékonyabb lehet a már kialakult algák eltávolításában.
Mindkét termék klórmentes, és a medencevíz megfelelő pH-értékének beállítása után alkalmazható. Az Algenix Top S különösen ajánlott, ha erősebb algásodás elleni védelemre van szükség. -
tillatrilla
senior tag
Sziasztok!! Földben lévő medencével kapcsolatban kérdeznék,illetve alga ölővel kapcsolatban is. Eddig a ,,Brillant Pool Algenix Top S"-t szoktam venni egy helyi medence technikai üzletben,de a neten körbenézve az árak miatt,ezt a típust nem forgalmazzák ott,ahol az Ani-pH Mínusz-t tettem kosárba.Ellenben van náluk sima Algenix,a ,,Top S" helyett. Mennyi lehet a különbség a két fajta termék között? Mivel 75-80m3-es medencéről van szó,éves szinten sok a vegyszerek költsége.A pH mínusz 6000Ft,a helyi üzletben 9000Ft. Alga ölőnél is van 3000Ft különbség az 5L kiszereléseket tekintve.GLS automatába tudják küldeni,és még így is jelentős a megtakarítás,csak nem tudom,hogy minőségben mennyivel lehet más a két Algenix. Valakinek van erről valami infója? Köszi előre is a válaszokat.
-
Devil Smile
őstag
válasz
morfondőr #5353 üzenetére
Nekem most lesz 3. szezonja 17m3-es medencének, egy fél szuterén műhely oldalánál betonoztam neki egy 9,5*4m-es placcot (terasznak készült, de egyelőre a medence van rajta, míg az új helye nem készül el), télire is csak a csapok alá engedem le a vizet belőle, semmit nem látok az épületen, vagy a betonon.. szerintem, ha nincs mellette közvetlen pl pince, vagy mélygarázs, akkor semmi baja nem lesz (lehet akkor se lenne, ha lenne valami szint alatti helyiség)
-
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Lassan neki állok a 4,5x2,2m-es 7,5 m3-es medence helyének kialakításához. A legjobb helye a hátsó kertben a fal mellett lenne, de azért rákérdezek, hogy van-e arról tapasztalat, hogy milyen hatással van az épületre?
Rendes beton alap, és a talaj is kifejezetten kemény, agyagos, a fű is alig akar benne megmaradni. Emelett rendes zúzottköves alapra helyezett játszótéri gumilappal raknám ki a helyét. Szerintetek így fél méterre kb. rakhatom a faltól? -
j.bravo
addikt
válasz
Devil Smile #5351 üzenetére
Medencés csoportban benne vagyok legalább kettőben, de a nyamvadék fb alig dobálja fel, random hirdetéseket termékről meg érintőlegesen/közvetetten érdeklő csoportokból (ahol még tag sem vagyok) annál inkább. Néha elgondolkodom h kipróbálom a havidíjasat...
A barkács csoportokhoz képest talán jobb volt a helyzet, de eléggé elharapózónak éreztem a medencés csopikban is a másik lehülyézése jellegű beszólogatós észosztástPersze az adás-vétel az más téma, tudom :)
Az ittteni Best Buy topikot eeelvileg követem, de átszoktam a spórolósba hogy ne akarjak minden random akcióra ráugrani és olyan tartós fogyasztási cikkeket venni, amikre valójában nincs szükségem
(jelenleg a BB topik 2229 olvasatlan hsz-t mutat itt a jobb oldali sávon a kedvenc fórumtémáimnál)
Benézek majd. -
Devil Smile
őstag
válasz
j.bravo #5350 üzenetére
Nem marketplace, hanem medencés csoport.. ha nem követed ajánlom figyelmedbe a best buy ph csoportot.. ott azért ha figyelemmel követed a csoportot, elég sok jó dolgot lehet kifogni... pl most is van az aldiban kiárúsítás, az első körben voltak medencés cuccok, nem tudom most maradt-e bármi, ha úgy van esetleg egy kört megér...
-
j.bravo
addikt
válasz
Devil Smile #5343 üzenetére
Köszi!
A kertben a jelenlegi hely 9x10 db 40 centis járdalap (alatta persze sóderral, homokkal), tehát max 366-osat tud fogadni (sőt igazából még egy kis toldás, pár fél járdalap kellene, csak francnak van kedve. Persze muszáj lesz mert a szélsők megsüllyedtek és kifelé dőlnek kissé).
Ekkora akciót sose sikerült kifognom még; örülnék ha időben rálelnék.
A sok visszaélés és bot miatt kissé fázom a FB marketplacetől, de majd megnézem azt is hogy mennyiért mennek a vázkeretek és döntök h eladom vagy polcváz lesz belőle vagy ilyesmi.Egyébként van egy megmaradt 2x3 méteres ami anyóséknál két nyarat üzemelt, és ő most már nem tudna se beleülni se kimászni, vsz. az lesz a terv h azt állítsuk fel nálunk, de szinte biztos vagyok benne h hamar kiderül hogy asszonynak kicsi lesz a gumimatrachoz
-
Ramoskaa
senior tag
válasz
Devil Smile #5346 üzenetére
A medence már tavaly futott egy szezont, még a tescoba vettem leárazásba 30-40e között , tehát az már "sajnos" megvan
-
Devil Smile
őstag
válasz
Ramoskaa #5345 üzenetére
Intexet vegyél ha rám hallgatsz, jobb minőségű is, és ha gondod van normális a support, és a gari... és ha van keret rá, akkor szürke v sötétszürke.. nyár indító akcióban biztos lesznek jó áron, ez a bestway szerintem így drága, bár nem néztem még nagyon az idei árakat..
-
Ramoskaa
senior tag
válasz
Devil Smile #5342 üzenetére
tuti, hogy ez lesz, köszi.
emagról 60ért tudnám most vinni.
Napi 2x kell átforgatni a teljes m3-t?
Mert akkor 2x másfél óra alatt meg is lenne. -
Ramoskaa
senior tag
Szerintetek mi az igazság?
Van ez az intex 26646 vízforgató: [link]
Valahol 6m3/h-nak írja , de valahol 7,9-et ír. Melyik lehet az igaz? -
válasz
j.bravo #5339 üzenetére
Szerintem esélytelen. Ezek relatíve annyira olcsók, hogy nem éri meg külön forgalmazni. Örülhetünk, ha a gagyi vízforgató nélkül meg tudjuk venni.
Meg aztán jobban is járhatsz új vázzal, legalábbis az Intex, amit cseréltem, már még egyszerűbben összeszerelhető formában érkezett. Az előzővel még szívtam a folyton darabokra törő műanyag pöckökkel, de az újabbhoz már nem kell semmi.
-
j.bravo
addikt
Mennyire esélytelen bárhol csak medencetestet venni, csőváz nélkül?
Tavaly le kellett selejteznünk, de a váz ép és megvan. Bestway 366x76.
Tudom, előfordul hogy valaki csak vázat vagy vázelemeket keres, és barkácsolni is lehet belőle bármit, de hátha… -
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! Melyik jobb vízforgató márka? Intex vagy Bestway?
https://www.kamody.hu/bestway-sand-filter-5678-l-h-58497b-45560
https://www.kamody.hu/intex-homokszuros-vizforgato-6m3-h-220w-d300-26646-16037?aku=950a3990344b7292c031353c5d12ddbabestwaynél azt olvasom , hogy a tartály hajlamos megrepedni.
427*84 bestway medencéhez kellene.
köszönöm! -
luckyboi82
tag
sziasztok, 427x107 medencét keresek jóárasítva. csak a test és merevítés szükséges.
-
atirag
őstag
Üdv. Egy 1000literes jakuziihoz szeretnék fűtés tapasztalatokat. On/off hőszivattyúval vagy inverteres hőszivattyúval fűtenék. Van értelme az inverteresnek? Lehet használni valamelyiket 5-10 fokon. Gyári leirás szerint igen ,de tapasztalat érdekelne
-
Neten rákeresve az enkell-re, kiderül, hogy azért vannak bajok. Nem teljesen kamu, legalább kapsz valamit, de aztán abban mennyi örömöd lesz, más kérdés.
Én is jártam már így, nem medencével, de értékben hasonló. Sajnos sok ilyen cég van neten. Pedig, ahonnan én rendeltem, volt ÁSZF, cégnév meg minden. De maga a termék egy kalap sz*r volt. Még örülhettem, hogy vissza tudtam küldeni, és visszakaptam a pénzt.
Ezt a medencét is akkor kellett volna visszaküldeni, amikor kiderült, hogy a cső nem megfelelő, nem pedig a vevőnek megoldania azt, amit a terméknek kellene tudnia alapból.
-
Márton
nagyúr
válasz
Dark Archon #5330 üzenetére
Eleve hol az ÁSZF?
-
Vesa
Topikgazda
Kapcsolat oldalon nicns semmi, se egy cím, se cégnév. Csak tölts ki egy űrlapot, aztán majd felveszik veled a kapcsolatot. Annak eldöntését, hogy vásárolni szeretnél-e ilyen oldalról, rád bízom.
Maga a szerkezet sem tűnik bizalomgerjesztőnek, ha megnézed az utolsó képet, ott eléggé szabálytalannak tűnik a perem, mintha papírból lenne (nyilván nem abból van, de kétlem, hogy a minőség csúcsa lenne)
-
-
bigrob
őstag
Sziasztok!
Nem medence, de nem találtam ideillőbb topikot..
Szeretnék venni egy dézsát, fa tüzelésű, külső kályhás, műanyag betétes, sós vízzel tölteném meg.
Bedobott egy ilyen hirdetést, szerintetek ez mennyire gagyi, inkább megérné több mint a duplájáért egy normális "pados" verziót vásárolni?Köszönöm a tippeket!
-
YAS-dude
őstag
válasz
turcsikg #5327 üzenetére
"Medence fagytest" a kulcsszó, aminek olvass utána, ha nagyon bizonytalan vagy. A bolti fagytest szerintem ahogy írod homokkal van félig töltve. Egy lapos, fél méteres műanyag cucc, egymással össze lehet őket kapcsolni. Nekem csak 3 méteres a medencém, azt mondták a boltban (és ezt is tapasztaltam), hogy nem kell keresztbe is egy sor, hanem összesen egy sor elég belőle (pedig duplaannyit is eladhattak volna). Kb. 2000 Ft darabja, én nem szarakodtam petpalackkal, ezt tuti egyszer kell megvenni. A sor két végére kötöttem valami zsinórt, azt lerögzítettem a medence széléhez (ragasztószalaggal) és kész
-
turcsikg
csendes tag
Egy 4,6m átmérőjű fémpalástos medencénk van, első idény lenne a teleltetése.
Korábban irta valaki, hogy vízzel félig töltött műanyag flakon a legolcsóbb megoldás A téliesítésre, hogy a fagy ne okozzon kárt a fóliában. Ezt hogy kellene elképzelni? Nem probléma hogy a flakonban is megfagy a víz? De ha megfagy, akkor hogy veszi fel a víz nyomását? Vagy viz helyett homok, hogy valamennyire lehúzza, es a levegőt préselné a megfagyó víz?
Illetve ezeket a flakonokat rögzíteni kellene a medence széléhez? Vagy összekötni őket, és rögzíteni úgy, hogy keresztbe legyen a medencében és ne mozduljon el?
Mennyi flakont célszerű használni, mert gondolom ezek alló helyzetben lesznek a vízben. -
j.bravo
addikt
A felfújható hurkásról pedig azért álltunk át a csővázasra, hogy tovább tartson - végülis mondhatjuk hogy sikerült, azon kb második vagy esetleg harmadik nyáron egy idő után már nem találtam meg az összes, darazsak által szúrt lyukat, és minden este/reggel pumpálni kellett.
Ennek a mostaninak ez legalább a negyedik nyara volt, az is lehet hogy ötödik.
A vékony fém hengerpalástos változatok se bírják tovább? (Mondjuk ha azt le kell ásni, akkor mindegy; azt vsz nem fogjuk tudni megtenni) -
Vesa
Topikgazda
válasz
j.bravo #5322 üzenetére
Kuka! Valójában, ezeknél úgy kell kalkulálni, hogy max. 2 év, aztán minden egyes szezon amit esetleg még kibír, az bónusz. Nem tartós megoldások. Nekem a max. amit egy ilyen kibírt, az 3 szezon volt, de volt olyan is, ami csak egyet. Pedig masszív alapon vannak, szintben, köztes szigetelőréteggel.
Az a 0.25-ös papírvékony fólia ennyit tud. Dirket csinálják így kínai barátaink, nehogy véletlenül tartós legyen. -
j.bravo
addikt
válasz
YAS-dude #5323 üzenetére
Nálunk is a csak vízszigetelő funkciót betöltő alsó fóliával van gond (ott a súlyt ugye az aljzat/talaj tartja), az oldalfal, aminek meg kell tartania a víztömeget, teljesen rendben van. Ezért is van rossz érzésem kidobni
Most hogy mondod, a múltkori, felfújható hurkás medencét mi is akkor tettük ki, de nem tudom ez-e a szabályos módszer. Illetve, a következő ilyen alkalom augusztus végén lesz; ha valahova szabályosan le lehet adni mostanában, akkor oda vinném. Utánanézek az FKF-nél illetve a hulladékudvarok listájánál.
-
j.bravo
addikt
válasz
j.bravo #5309 üzenetére
Na, oda jutottunk, hogy kis mozgatásra (ennél nagyobb hajtás kellene az elpakoláshoz) az alj szélén a merevebb-ridegebb rész ki is szakadt egy helyen, nyilván több követi majd.
Párom egyértelműen a medencétől való könnyes búcús leselejtezés felé hajlik.
Van bármi esély aljfóliát cserélni, vagy a medencefóliás (pl. beton/zsalukő medencébe a vízhatlan bélést fóliából méretre hegesztő) cégek csak fix építésű medencékbe(n) csinálnak ilyet? Vagy mindegy is, mert többe kerülne mint egy új csővázas medence?(van a családban amúgy egy másik, egy vagy két szezonban beüzemelt, jelenleg nem használt medence, de az 300x200x66-os szögletes, szerintem nem hozza majd ugyanezt az élményt, de tulképp nem kéne rögtön újat venni)Ha a selejtezés a gazdaságilag racionális út, mi a helyes módja ennek, hogyan kell hulladékként kezelni? (simán a műanyagos szelektív kukába? Elvinni valamely spec. hulladékudvarba? Vagy lomtalanításkor kellene kitenni?)
-
FőDudu
veterán
válasz
Vismajor01 #5320 üzenetére
Pedig de. Ki tud csuszni.
Elozo szezonban is kicsuszott neki - akkor leeresztes nelkul, a vazat hidrulikus emelovel megemelve sikerult vissza dugni.Nem szarozni akarom amit vettel, inkabb tanacsot adnek, hogyan ne jarj ugyanugy.
Aztan majd az elet megmondja... -
Vismajor01
addikt
Nemtom szomszédnak milyen volt, de nem lesz azért szar konstrukció mert éppen szomszédnál szétszakadt.
Nekem is mozog benne a sarok elem, nem véletlen, de hogy te azt ki nem húzod onnan amikor tele van vizzel az tuti
Teljesen esélytelen. Ha meg szétakar esni akkor szétfog, lásd szomszédod.
-
FőDudu
veterán
Amit el tudok kepzelni, az az, hogy az egesz hosszanti elet 10-20 centit el lehet tolni, mert ha a labak nem kozepen vannak a foldon levo tartokban (pont ahogy a kepeden a jobb also lab), nos akkor a sarkokban az L idom az egyik reszen jobban bent, a masikon viszont alaig lesz bent a csoben. Innen mar eleg egyszeru levezetni, hogy ha nem egyenletes az L alaku reszek becsuszasa a hosszanti es kereszt tartokba, akkor valamelyik akar ki is tud csuszni. Tehat nagyon figyelj arra, hogy a szarkokban az elek vizszintes tartoi egyenlo tavolsagra legyenek egymastol. Marmint a 2 elleentetes oldal tavolsaga egyezzen meg.
Ellenkezo esetben a medence csale - nem kozepen vannak a hosszanti es kereszt tartok (az elekben levo csovaz).Felallitas nelkul marha nehez ezt beallitani, mert viz nelkul csulkik ossze a vaza es meg hajlik is befele. De amikor a foldon van es nincs benne viz, akkor probald meg a osszes labat az ot tarto muanyag kellos kozepere rakni. A kepeden az a jobb also lab nagyon jol lathatoan nincs kozepen.
-
FőDudu
veterán
válasz
kosmoo81 #5316 üzenetére
Ez ugyanaz az 'elbaszott' konstrukcio ami a szomszedomnak eldurrant.
A sarkaiban levo L alaku resz nagyon kenyes, hajlamos kicsuszni. Ha ott szetcsuszik, akkor az isten mentsen meg. Azt ugyanis semmi nem rogziti az elekben vegig futo kerethez. Es siman elhasad a labakat tarto reszen. Szerintem ez nagy hiba.
En onkenyesen meghosszabbitanam azokat az L alaku reszeket, hogy veletlenul se tudjanak kicsuszni. (10-10 centi toldat mar eleg lenne).Nagyon figyelj, hogy hogyan allitod fel, nem toleral semmilyen egyenetlenseget. Tokeletesen vizszintben kell lennie.
Szomszed 7,32x3,66x1,32 meteres medencejebol 33m3 viz omlott ki az ejszakak kozepen. Senki nem hasznalta a medencet es se foldrenges se egyeb esemeny nem volt.
-
kosmoo81
tag
csatlakozokat most rendeltem, mert ezt nem tudom ledugozni.
a lab nalam mas kialakitasu, elvileg nem kaphat vizet, az alja meg teli:
megy bele a teliesito folyadek aztan majd jovore kiderul mit rontottam el
annyit pluszban megprobalok, hogy a tetejere teszek pluszban ponyvat, mert a sima takaro folia eleg gyengenek tunik -
FőDudu
veterán
Birjak, ha tesz bele teliesito anyagot. De a labai szet fognak rohadni, mert azok nem arra vannak tervezve, hogy teli koorulmenyek kozott hasznaljak. Hosszu tavon rozsdasodni fog - amitnek a teli paras idoszak csak felgyorsitja a hatasat.
Kivulrol festett (vagy porszort) a lab, de a belseje csupasz fem. Onnan szepen kirozsdal.
Nekem az 5 eves medence most ment a kukaba. A test meg talan birta volna, de a laba ilyen lett.Lab teteje:
Lab alja:
Es ez kb most az utolso szezonban lett ilyen. Ha lattam volna az osszeszerelskor a rozsdat, akkor eszembe sem jut ilyet hasznalni.Szoval ha teliesitenek, akkor eloszor is vennek cink spray-t es azzal a labak aljat es tetejet korbe fujnam BELULROL jo 10-20 cm magassagban. (a kozepe nem fog elrohadni, ott nem all meg a para). A cink spray lehet vagy 3-4e Ft, egy uj medence viszont nekem 400-500 Euro lesz (minimum).
Masik opcio a mosogato szivacs martasa es azt vegig huzni a csoben. Egy fel napos melot meger, ha ezzel tovabb birja.
A kepek egy 5 eves Bestway 407x107cm-es medencerol keszultek. Mediterran kliman (Adriai tengernel elunk). (nincs az a dogleszto meleg, mint Budapesten - nap kozben van 30-35 fok, ejjel meg 20-22 nyaron is, mert nalunk mindig fuj a szel a teraszunkon ahol a medence van).
Ha sobontos vizkezelest tervezel, az szerintem meg fel is gyorsitja az ilyen rohadast.
A labakon levo muanyag talpat mindenkeppen furd ki, hogy ki tudjon folyni belole a viz.
Elkepzelhetonek tartom, hogy nalam megallt benne a viz. -
kosmoo81
tag
sziasztok,
iden picit nagyobb medencere sikerult upgradelni a 3,66os atmerobol lett egy 5,5x2,75x1,2 femvazas, kb 17000 liter vizzel. [link] ez az pontosan.
Most lenne az elso tel amikor nem engednem le a vizet, ebben kernek segitseget.
jelenleg "dugot" keresek a csatlakozasokhoz, hogy le tudjam kotni a szurot rola
sosem csinaltam ilyet, a cel az lenne hogy minel tobb viz bent maradjon, a szurot termeszetesen viszem le majd a pincebe, viszont a tobbi reszeben varnek segitseget, otleteket.elore is koszi!
-
YAS-dude
őstag
válasz
Vismajor01 #5306 üzenetére
Ugyanez van itt is, a fogyasztásunk alapján ki lett matekozva mennyi napelem kell, aztán mindkét gyerek kirepült...
-
j.bravo
addikt
válasz
j.bravo #5296 üzenetére
#5297 FőDudu, #5287 Vesa:
Hát, az alján a berohadt rész nem is olyan kicsi, de némi nátrium-hipoklorit ezt a problémát akár még meg is oldhatná; a nagyobbik probléma hogy a fotózott részt kivéve, nem a lenti fotón látható egyirányú nyúlás, hanem furcsa gyűröttség/dimbesdombosság jelentkezett az aljfólia kerülete mellett 10-15cm szélességben (mintha mondjuk gyöngykavics ágyra raktam volna a nyárra, pedig nem), illetve mintha ridegebb, merevebb is lenne az anyag az aljzat közepéhez képest, ami teljesen lágy, ahogy kell.
Szóval lehet hogy búcsú lesz ebből, pedig a vázszerkezet és az oldalfólia szinte teljesen épek. -
andrisms
aktív tag
Sziasztok,
Jövőre lecserélném a 306x76-os medencét és a vízforgatót.
366x122cm-es kör medence kellene, egyelőre ezt találtam:Medence:
Intex Rondo 366 x 122 cm fémvázas medence
Van ennél jobb opció, ezt a típust ismeritek? Van Bestway is, de általában az Intexet javasolják, árban kb párezer a különbség.Vízforgató:
Steinbach Speed Clean Comfort 50 homokszűrős vízforgató
Intex KrystalSand 26646
Intex Krystal Clear 26648Ezek közül melyiket érdemes?
Lényeg, hogy okoskonnektorról szeretném napi többször elindítani.
Azt láttam, hogy a Steinbach szűrőnek elemes a memóriája, így gondolom megoldott, ha a 24 órás üzemet választom nála, akkor áram megszakítás után nem felejti el.
Ebben van beépített védelem/fi relé vagy simán bedugós?Intexnél 12 órás és "FP" van, viszont nem ír memóriát, és Facebookon panaszkodtak páran, hogy okoskonnektorról a beépített védelem/fi relé miatt nem megy az időzítés.
Teljesítményfelvételük mekkora? Steinbach 6m-re 450W-ot ír, az Inttex ugyanakkorára 250W-ot. Ott a 8m3-es fogyaszt 450W-ot. Nyilván ez a maximális fogyasztás, de mivel lehet számolni?
Kinek milyen tapasztalata van ezekkel?Mikor érdemes venni? Most ősszel vagy tavasszal/szezon előtt?
köszi -
robag93
aktív tag
válasz
Vismajor01 #5303 üzenetére
Sajnos ennek a jó napelemes világnak már (pl. nekünk) vége
-
YAS-dude
őstag
válasz
Vismajor01 #5295 üzenetére
Az komoly. Több, mint egy kilowattot megeszik óránként? Ott valami más lesz, nekem forgató (5-6m3/h)+hőszivattyú(4kW) nem fogyaszt ennyit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 dokkoló (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest