Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
neevous
tag
Az első képek a 45-össel:

Az tök normális, hogy szokatlanul szorul a bajonettnél az obi E-PL1 vázon?
-
Tulku
veterán
válasz
makszi
üzenetére
Pont GH1-en használja....szerintem ne add el a gh1-et, nagyon jó gép az, per pill a legjobb ár-érték arányú mft. szerintem használtan (90 körül mennek).
Egy-két szuper obi és sokkal elégedettebb leszel mint egy új gépessel...

Parci: Épp javasolni akartam, hogy dobd fel tombolára hogy ki veheti meg...
-
Tulku
veterán
válasz
makszi
üzenetére
Én vettem egy Amerikában (is) élő sráctól egy 20-ast és vett helyette egy 25 1,4-est.
20-ast nem használta, neki a méret nem számít, inkább minőség párti.
Na már most; mikor az első felvételeket lőtte vele, rögtön felhívott, hogy itt valami egészen másról szól a fényképek minősége mint a 20-asnál (ami ugye köztudottan jó obi).
Úgy látja nagyon szép rajzolatú, sokkal természetesebb, krémesebb háttérrel rendelkező objektív, már 1080-as felbontásban is nagyon észrevehető különbség, egy más világ...
Nagyon nem bánta meg, nagyon szereti...persze itthon sokunknak a 20-as a maximum pénz egy ilyen fényerejű objektívre, illetve a méret sokaknál erősen befolyásoló tényező.
Amerikában (azt mondta) nem volt könnyű beszereznie...Parci: Azt a 20-ast feldobod, le sem esik...

-
Schanyee
senior tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Ebay.com-ról szállítanak Magyarországra is gond nélkül?
-
neevous
tag
Megjött, azt hiszem ma este elkezdem nyúzni.

-
apropó, 20/1,7 nem kell valakinek? standard 80e ft-ot kérek érte, hibátlan, viszont első-hátsó sapija nem gyári (a hátsó egy gyári olympus, az első egy olcsó utángyártott. én is így kaptam.).
-
arn
félisten
válasz
makszi
üzenetére
hat ha em5ot akarsz, ennel jobb lehetoseged nem lesz... itthon sokara lesz ennyi az ara. ha nem tetszik, meg nyereseggel is tudsz belole kiszallni akar. meg az europai ar is vagy 35%al magasabb. egylore kinnt is ilyen 900 euro kornyeken mennek hasznaltan.
esetleg a toltonek nezz utana, mert xz1hez adtak olyat, hogy semmilyen atalakitoval nem tudtam hasznalni, de a gep szerencsere usbrol toltheto volt. nem is ertem, hogy miert nem lehet minden gepet tolteni usbrol?? nem kellene ezt a benga nagy toltot cipelni, eleg lenne egy univerzalis.
-
makszi
aktív tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Az a helyzet hogy a 75-öst azt itthon is meg fogom tudni venni 230 körül...

-
makszi
aktív tag
Azért tipródok ennyit mert csak egy dobásom van. Haver csaja jön haza USA-ból szeptember közepén, de jövő hét végéig meg kell mondanom ha akarok valamit. Ahogy nézem a következő a helyzet:
EM-5 váz 1000 USD tehát 230k
75/1.8 900 USD tehát 200K
25/1.4 600 USD tehát 130kSajnos a 3 ból csak egy tud kijönni akárhogy variálok...

Mit csinálnátok?
-
TayRol
nagyúr
válasz
SpongyaBob
üzenetére
köszi a tippet, elég jónak tűnik. körülnézek itthon és ha nem találok akkor benevezek egy ilyenre.
-
makszi
aktív tag
Pana 25/1.4-et hol vennétek ti itthon? Vagy inkább kintről kellene venni?(USA)
használtan egyáltalán nem is látok sőt igazából usert se nagyon találtam akinek van ilyen, csak a Rabi Mikóst. Miért nincs ilyen senkinek ha olyan jó?
-
need
addikt
válasz
scarabaeus
üzenetére
tudom mit írt..
"akkor fasza még ha"
-
TayRol
nagyúr
ez a 1/2000 záridőlimit kicsit kiakaszt az epl1-en... nincs valakinek eladó szűrője a 45-ös meg a 20-as obira?
-
madgie
titán
A legritkább esetben működik ilyen szépen, kiszámíthatóan. Ha kevés a kontraszt (manuális, régi objektíveknél gyakori, nex-re meg ugye nincs sok rendszerobi), akkor mehetsz a menübe maximális erősségre állítani, de akkor meg már sötétebb fényviszonyoknál az árnyékban is villogtatja a zajt.
Szvsz alig használhatóbb a mostani formájában, mint a Pana féle leméretezős moiré-móka (ami éles, azt szinte cikk-cakkosan látod a keresőben), cserében egyes témáknál baromi zavaró, hogy vastagon körberajzolja az éles dolgokat.
-
atok666
őstag
válasz
Marseille199
üzenetére
Nem volt rossz, de szerintem tobbet is ki lehetett volna hozni belole.
Atok
-
arn
félisten
[link] ez egy tok hasznos ficsor, remelem masok is lelopjak

-
Schanyee
senior tag
válasz
madgie
üzenetére
Ó, hogy ez eszembe se jutott
Bár néha nem biztos hogy működött volna, pl a hétvégén a balatonban fotóztam az úszó kutyát, az ő feje magasságából és eléggé hullámzott a víz, szóval arra is kellett figyeljek, hogy ne csapjon be a víz. Egyszer a hátulját le is mosta rendesen, de igazából nem lett belőle semmi, a gombokon kívül máshol nem juthatott ott be a vázba, lefújtam a vizet róla és folytattam a fotózást. 
-
Schanyee
senior tag
Panasonic G3-nál fókuszáláshoz ti milyen módot szoktatok használni? Azért kérdem, mert mostanában többször fotóztam a kutyám és csomószor mögé fotózik a gép akkor is ha középen van a kutya. Alapból ezt a hibát elkerülendő arcfelismerőn hagyom a fókusz módot, ezzel nem szokott gond lenni, de a kutyánál nem igazán megy, csak ha egy helyben áll max. A mozgáskövető meg nem igazán tudja követni a kutyát valamiért, a 23 pontosat még csak egyszer volt időm próbálni, az jobb lenne? Az 1 pontos meg a hajszálpontos nem hiszem hogy túl jó lenne, mert a kutya mozog és csomószor nincs a kép közepén.
Amivel még néha megküzd az éjszakai égfotók, de az nem gond igazából, mert olyankor rá szoktam érni meg állvány is van. -
atok666
őstag
válasz
Marseille199
üzenetére
Koszi a tippet, megneztem. A keselyus kepet/sztorit ismertem, de nem tudtam, hogy a fotos is a "klub" tagja a volt.
Atok
-
arn
félisten
mennyiert lehet manapsag eladni egy 14-42es xes obit illetve egy gh1es vazat?
-
Marseille199
senior tag
Off: Pár napja beszéltünk itt fotós filmekről. Találtam egyet, amit mindenkinek kötelező megnéznie, nagyon erős film és eléggé objektíven mutatja be a dolgokat. Nekem meg főleg jó volt nézni, mert mindegyik szereplő valós életbeni munkássága inspirál és mély nyomot hagyott bennem.
4 fotósról szól az apartheid idején. Ken Oesterbroek, Kevin Carter, Joao Silva és Greg Marinovich, és feltűnik benne a nagy öreg - James Nachtwey- is, aki még mindig ott fotózik, ahol vér van és szenvedés.
-
arn
félisten
anyway... leteszteltem a rawokat. sajnos a dolgot befolyasolja, hogy milyen kepeket dolgoztam fel, mert nem voltak egyformak, de probaltam elvonatkoztatni a pixelvadaszattol, a tematol, szimplan mennyire jo ranezni. a masik szempont, hogy mennyit kell vele melozni.
vegeredmeny szempontjabol, 10est adtam arra, ami a legjobban tetszett, es ehhez kepest toltam el a tobbi pontot:
10 nikon 3200
9 olympus em5
8 nikon 7000
7 panasonic gh2
5 olympus epl2, panasonic gx1
4 panasonic g3melyikkel mennyit kellett melozni, hogy a jonak itelt vegeredmenyt megkapjam (mindig rawbol - pl2nel jpgbol nem neztem)?
nikon: atlagosan 18 lepes
olympus: 15
panasonic: 10az lr4es jpg kimenet kozelebb all az olympusos jpghez, itt mar megfontolandobb a hasznalata, de de annyira gyikfing a dinamika nehol (pl2), hogy nem igazan tudok tobbet kihozni rawbol sem.
-
Superbad
tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Merre 130?
Mert én is 100, kelet felé.
(Szolnok)Gondwana: köszi, sajnos nem esik útba.

-
arn
félisten
most vegignezek lightroomban jopar vaz rawot, hogy melyik mennyire maceras, es mit tudok belole kihozni. nikon eseten a rawok mennyire konstansok? pl d7000nel tobbet kell dolgozni vele, mint d3200 eseten, es a vegeredmeny sem tetszik annyira. a d3200e viszont eleg franko. teljesen tesztfoto fuggo lehet, vagy van benne vmi?
amugy kezdem becsulni az olympus kimenetet, mert a nikoneban valoban baromi sok tartalek van, de nagyon melos az egesz... ehhez kepest olympusbol szinte ket klikk.
-
Superbad
tag
Van valamelyikőtöknek Samy 7.5mm-e?
Kíváncsi lennék rá élőben. Esetleg megtekinthetném valamikor Bp-en? -
neevous
tag
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Általánosan merült fel bennem a kérdés, sok nagyon sok féle méretet láttam az elmúlt időszakban a milcek esetében. Úgy tűnik, hogy a step-up az egyetlen értelmes megoldás ilyen esetre, de nem ártana ha a gyártók is kicsit jobban odafigyelnének erre.
Nekem még épp szerencsém van, mert a sony 3 db üvegének mindnek ugyanakkora a szűrő menete és sikerült is azt a méretet beszereznem. Korábban dslr-en is max 2 féle méretet kellett használnom. Mondjuk azok a méretük miatt bitang drágák voltak. Ezekre a kis menetes obikra mennyivel barátságosabb áron lehet kapni, mindaddig amíg nem kell belőle tucat szám sok méret, vagy adapterezhető.
-
scarabaeus
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A plusz macera miatt én is kihagytam volna (a 45/1,8 és egyelőre még 14-42X 37mm-es), de olyan 52 mm környékén kezdenek mindent beleadni a gyártók, LPL fronton meg seholse. Mondjuk tegnap hirtelen felindulásból rendeltem egy másik LPL-t, sima Hoyát, ma majd megnézem, mit alakít.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
step-up nem játszik?

-
sebgutkopf
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
A lineáris polárok háttérbe szorulását eddig még értettem a dslr mánia miatt, de a milc-ek világában én azt várnám, hogy visszajönnek a lineáris szűrők, a cd af-nek aztán tök mindegy.
Ráadásul az egyre többféle kisebb szűrőmenetes milc-re gyártott obikra eleve elég nehéz megfelelő méretű és minőségű polárt, de akármilyen szűrőt is találni. -
eeXaa
addikt
-
need
addikt
válasz
schawo
üzenetére
na meg gondolom állvány..és jó lenne még egy nagylátó is.. nagy hirtelen az 58 mm objektív volt fent azt vittem de egy 30 még jobb lenne ilyenkorra..!
a záridő volt nekem a kétséges.. mert próbálkoztam 1:25..1:160..1:250.. persze az eredményt nem láttam mivel a villám az nem oda csap ahová én gondolom..!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
need
addikt
Népek..
de csak hogy ne haljak meg hülyén..
hétvégén a Jóisten dobálta a menytűik.. és jó lett volna 1-2 menyűt.. elkapni..
ami hellyel közzel sikerült is.. de az arány az borzalmas..
sorozatot lőttem.. és úgy 260 képből lett talán 3 ami értékelhető..!a hülyén meghalás pedig.. mi az amit tudnom kell és érdemes.. vagy is milyen rekesz értéken krampuszkódjak..ill. melyik záridő az ildomos...?
meg esetleg jó tanács ha van..
-
eeXaa
addikt
...jahh majd ránézek még lehet, de direkt nem akartam olyat, mivel sztem , pont az olyan képeknél bukik általában a jpeg motor.... én kontrasztosabb képeknél, eleve filterezem az eget stb... nagyon jól sikerült expónál, ill, nagyobb dinamika tartományú szenzornál, gondolom a jpeg is ezért szebb többek közt....
-
madgie
titán
Akkor az van, ami nálam. Már gondolkodtam, hogy venni kéne egy (Mini) ColorChecker-t és egyrészt színhű, kalibrált profilokat csinálni mindkettőhöz, másrészt (ha lehetséges) Oly jpg-szerű színprofilokat legyártani.
Csak hát a CC is vagy 30k, abból meg nem egy papírdarabot vesz az amatőr fotós

Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Okos Otthon / Smart Home
- Cyberpunk 2077
- Spórolós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 26
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Pánik a memóriapiacon
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / magyar / 27%-os ÁFÁS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)