- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
eeXaa
addikt
válasz
makszi #56332 üzenetére
Én utánanéznék a fz1000 nek is.... ekv.400/f4 1"es szenzorral... láttam pár tele képet és azok brutálisan élesek voltak... mondjuk abban a környezetben amiben használnád, nem tudom hogy muzsikálna, de mindenképpen megérne egy alaposabb szemrevételezést.... és ami a legfontosabb... van 4k videó amiből ki lehet vágni 8mp-s jpg-t!
-
MrChris
nagyúr
válasz
makszi #56332 üzenetére
mozgás fotózásánál a 40% jó arány. Én még nem láttam olyan esemény/sport fotóst aki egy kattra építené az elkapni kívánt dolgot. Darált rendesen. Kompozíció, fény, élesség, szemek nyitva, megfelelő mozdulat... hát aki ezt pl csak két gyerek esetében eléri 50%-al az csal
-
Mercutio_
félisten
válasz
makszi #56291 üzenetére
Kicsit bealudtál, 1 hete vehettél volna 30% engedménnyel Olympus cuccokat egy E-M10 váz esetleg mellé 12-40/2.8 obi amit vagy elcserelsz telére vagy meghagyod és veszel mellé valamit, esetleg index aprón hirdetett pana 100-300.
jjeeaahh :Végén kiderül, hogy nem is olyan sz*r a G3
-
gorgo
őstag
válasz
makszi #56307 üzenetére
Nem csak a 12-40-el. De nem hinném, hogy nagy lenne a használatbeli és képminőségbeli difi, azért írtam. Amúgy meg nem kell aggódni amiatt hogy kontraszt alapú AF alkalmatlan lenne és kizárólag tükrös váz jöhet szóba. A GH3 fókusza sztem lesz olyan jó, hogy ha nem is 100% jól fókuszált képed lesz, de kevés lesz ami nem az. Továbbá ilyen esetben olvastam olyan megoldásokat, hogy biza a júzer sorozatra tette a felvételi módot, és úgy tolta.
Két dolog: EM5 még nem tud e-shuttert, azaz egy ilyen sorozatlövéses balhéval lazán beletennél félezer expót, Panával ilyen gondod nem lenne.
És amit madgie mond, sem ördögtől való: videofelvétel. Egész véletlenül erre is egyedül a GH3 ajánlott. -
.mf
veterán
válasz
makszi #56286 üzenetére
Hiába fókuszál a Fujinál gyorsabban statikus témára, de ha követő fókuszt akarsz mozgó témára, azon a m4/3 is elvérzik. Egyszerűbb, ha előre belövöd a távolságot, aztán akkor sütöd el, amikor oda érnek. A Dof szerencsére nem olyan sekély, hogy ekkora távon nagyon életlen legyen. Itt inkább a bemozdulás fenyeget, gondolom 1/250 vagy rövidebb záridőn S vagy M módban.
Ha Fuji színek tetszenek, és m4/3-ra váltanál, akkor sztem EM5, plusz az irányjelzősön hirdetett Pana 35-100 f2.8, de az is csak ekv. 200 lesz. Lehet Oly vázon Pana obi, ha csak az egyiken van bekapcsolva a stabi. Ha még nem adták el, 240 + 120, még bőven kereten belül vagy.
De a Fuji eladását sem sietném el. A 18-55 és a 12 f2 pont az a két dolog, ami a m4/3 rendszerből leginkább fájóan hiányzik: egy optikailag jó, fél-fényerős, de nem pro árazású alapzoom; és egy fényerős UWA fix. Ha ezeket rendszeresen használod, akkor m4/3-ban nem lesz alternatívád.Jjeahh: az első kettő nincsen véletlenül felcserélve? A felsőnek van melegebb színe, az alsón szürkébb a modelled. Igaz a falak rózsaszínesedése meg a felsőn van.
Esetleg valami warm vagy ilyen beállítás nem maradt bekapcsolva?
A manuális wb mellett nem látok akkora drámát.Jmakk: most telefonáltak az Advestől, hogy ez nem volt az akciósok között, de felajánlottak volna 7.5% kedvezményt
elmenneka..., amazon.de-ről normál áron közel annyi, mint náluk a 27% kedvezménnyel lett volna.
Btw., az igazi Black friday elvileg csak ezen a pénteken lesz, nem? Nem tudjátok, hogy az edigitalban lesz-e még valami akció? Kinéztem ott is egy állványt
-
válasz
makszi #56286 üzenetére
esetleg, bár nagyon nem megoldás az eredeti elképzelésre, aztán lehet, hogy mégis: egy om-d váz és a 75/1,8? 16 mp sajnos nem túl sok, ha ekv. 300 mm-re cropolsz, már csak 4 mp marad, na de az sem kevés azért. ráadásul kövér 1 fé előnyöd is van, nem kell iso sokmillió sem.
-
gorgo
őstag
válasz
makszi #56286 üzenetére
Pana váz + pana obi (vagy Oly váz + oly obi) de ne keverd a kettőt, mert a stab miatt szívni fogsz. A Pana olcsóbb, könnyebb, viszont rövidebb. Sajnos Pana GH3+ pro zúmot nem próbáltam, viszont EM5-öt pro zúmmal igen, és XE1 is van otthon. Bármelyik ezerrel leveri az XE1-et sportcsarnokban (sakk nem ér!), viszont annak meg a képe kárpótol. A bökkenő csak az, hogy azt a képet el is kell tudni készíteni... hát igen.
Sportcsarnokba XE1 az már kihívás!!
A samyang 12/2-től meg szívesen megszabadítalak, ha gondolod írj privátban.
-
-
MrChris
nagyúr
válasz
makszi #38056 üzenetére
Karos zoomot én is mindig rüheltem, pláne mikor lett volna hely is a gyűrűsnek az obi körül. Ha meg karos, akkor lenne olyan punkció, hogy léptetni lehessen villám gyorsan mondjuk 28,35,50,90... vagy tetszőlegesen konfigurálható lépésekben. Persze lehet, hogy ilyen már van/volt (C5050 tudott valami hasonlót) csak rég volt csúcskompakt a kezemben.
-
makszi
aktív tag
válasz
makszi #38056 üzenetére
Szeretném árnyalni a képet, mert látva működés közben, meg kell állapítanom, hogy sokkal gyorsabban ér végig a teljes zoom tartományon, mint azt elsőre hittem, szóval nem olyan vészes, továbbá van a gép bal oldalán az objektív tövénél egy további zoomolást lehetővé tevő kapcsoló. Ez a jó hír, a rossz, hogy ez lassabban zoomol, mint a kar az expo gombnál, mert ezt a videózás közbeni zoom-hoz találta ki az Olympus, tehát ez smooth-abb, továbbá a menüben állítható ennek a zoom karnak a sebessége.
Szóval lehet hogy az előbb túl korán törtem pálcát az Stylus 1 felett, mert sokkal jobban használható, mint az LX7. (zoom szempontból mindenképp)
-
Tulku
veterán
válasz
makszi #26107 üzenetére
"Megkockáztatom, hogy van olyan mint a GH1."
Persze én zengedeztem az eliksz7-ről, és persze félreérthető voltam, mint óllinván kikiáltó, de azért a GH1 szerintem odaver neki pixelkukkolás szintjén...ha elkapunk egy nem gyatra szériát (Madgie ebből a szempontból is peches, baromira csíkosodott neki)...talán a másik általam nagyon sztárolt masina a GH1 a panától (én egyáltalán nem voltam elájulva a Gh2-től hozzá képest)
Viszont azért jó a hasonlat, mert tényleg hasonlít a kis gép a régi milc mindeneshez, és ha nem pixel szinten nézzük, akkor valóban az emberek 90%-ának megfelel a minősége.
raw vs jpeg...szerintem hozza a jól megszokott pana kategóriát, vagyis jpeg-nél nagyon be kell tudni állítani a paramétereket (jobbára minden szűrést teljesen kikapcsonli, zajszűrést minimumra) és biza így is sokkal többet ki lehet hozni raw-ból...ez van.
A videója viszont pazar, néha túlexpós kicsit, de egyébként rendkívül minőségi snitteket lehet vele lövöldözni 1080p-ben.
-
FEDman
addikt
válasz
makszi #26107 üzenetére
Kell hozzá venni egy spéci ide tervezett filter adapter gyűrűt. Ha ez megvan a kitolt obi végét le tudod csavarni, majd ide felpuszilod az adapter gyűrűt és onnantól már tudsz szűrözni vele.
-
Tulku
veterán
válasz
makszi #25890 üzenetére
Egyébként nem kétséges, hogy fényképben melyik a jobb...de nekem más szempontjaim is voltak; fuji videója trágyalé, illetve nekem kell az evf és nem akarok számítgatni az átnézeti mennyit fed-nem fed, mi marad ki a képből mi nem...stb, úgy hogy adott volt az LX vagy az xz, de az utóbbi nekem tényleg nem túl gyors fókuszálásnál, illetve akkor még volt 40 ezer pénz különbség a pana javára...amiből pont tudtam venni egy evf-et.
-
Tulku
veterán
válasz
makszi #25889 üzenetére
Nem veszélyes, nekem tökéletesen megfelel (xz1-2 nél lényegesen jobb)
Persze a fuji is bivaly...mármint az x10 volt nekem, ha az x20 gyorsabb, akkor nem kétséges ki a kompakt gyorsasági király.
Nem fogsz csalódni az lx gyorsaságában, szerintem nem pregnáns az eltérés mondjuk egy GH1-hez képest (persze nem azt akarom mondani, hogy egy 14-es fix-szel nem észrevehető a különbség, de mondjuk egy 20-as 1,7 traki már gyönyörűen közelít) -
Tulku
veterán
válasz
makszi #25885 üzenetére
Ha valaki nem szereti a kompaktok zúmolási technikáját annak a fudzsi egy megváltás.
Szerintem ott dobbantott legnagyobbat a cég (meg is hagyták az optikát változatlanul az x20-on).LX7 mentségére legyen mondva hogy van a menüben egy opció amely megszokott gyutávokra továbbítja gyorsan az optikát (24-28-35-50-75-90 tán) persze a fudzsi komfortját ez sem éri el...
-
Szulita28
senior tag
válasz
makszi #25837 üzenetére
Felejtsd el az MM-t. Fotoplus bp-i bemutatóterem, gyerekek, mikor tanuljátok már meg az új fotós nagyhatalom nevét??
Tessék elmenni, besza-behu kategória. Vitrinben Nikon 300 és 600 f2.8, C/N-hez a manuális cájsz sorozat stb.
(LX7 és X20 is biztosan van nekik, és odaadják tapizni). -
Szulita28
senior tag
válasz
makszi #25823 üzenetére
"A 24 mm az nagyon jó lenne az LX7-en, viszont a 112mm meg az X20-on"
Tartsd szem előtt nord apó örök érvényű mondását: 90 mm-ből a 112 bőven kivágható, de 28 mm-ből a 24 mm sosenem
(vagy valami ilyesmi
)
"az érzékelő miatt a low light ISO teljesítményben a Fuji a befutó"
Ebben én nem volnék olyan biztos. Az LX7 fényereje rendesen kompenzál (sasolj meg depin képeket). Szerintem nagyjából pariban vannak ('s az XZ2 mindkettőnél jobb
)
Persze pl. dinamikában nyilván jobb a Fuji, de összességében nagyjából hasonló a végeredmény (RAW-ra nem vonatkozik) -
válasz
makszi #25823 üzenetére
neked kell tudni, hogy mi a fontosabb... ha kell a 24 mm, eldőlt. ha atom videó kell, eldőlt. a 90 vs. 112 mm nem akkora különbség, tudsz vágni a 90 mm-es képből. a fujiban viszont nagyobb és jobb szenzor van, van fókuszgyűrű, van - egy ellentmondásos - kereső stb. és jóval nagyobb, mint az lx-7 (nem biztos, hogy hátrány). nézd meg a kettőt egyszer valahol, és a tapasztaltak alapján dönts.
-
rumos14
nagyúr
válasz
makszi #25823 üzenetére
szerintem elég ránézni a két gépre és tudnod kell, melyik a "tiéd". az LX7 egy techno csoda, kell, mert eztaztamazt tudja, az X20 pedig érzelmileg zsarol a retro megjelenéssel, kezeléssel.
de hogy nehezítsek a dolgodon, ott az Oly XZ-2, ami nagyjából a kettő között van, a fentiek alapján. -
Tulku
veterán
válasz
makszi #17287 üzenetére
Max 40 mbit-est használj...különbséget a magasabb bitrátákon nem fogsz látni, viszont nekem előfordult húzósabb bitrátáknál, hogy akadt (nem korléátoz, mint a GH1, de azért elég gáz, ha akadozik a szent felvétel)
Én azt hiszem driftwood 40 körüli hack-jét használtam...az 0-24-es...megy mindig
-
hegyimorc
senior tag
válasz
makszi #15747 üzenetére
Én a sajátomat mostanában ritkán használom. Mennyiért szeretnéd megvenni? :-)
Ha a jelenlegi bolti bruttónál szeretnéd olcsóbban, akkor beszélhetünk róla.
Ha a valaha volt legkedvezőbb amerikai nettó áron meg tudod venni úgy, hogy a nagybácsi behozza neked vám és áfa mentesen akkor ő a te embered. -
Tulku
veterán
válasz
makszi #15296 üzenetére
Pont GH1-en használja....szerintem ne add el a gh1-et, nagyon jó gép az, per pill a legjobb ár-érték arányú mft. szerintem használtan (90 körül mennek).
Egy-két szuper obi és sokkal elégedettebb leszel mint egy új gépessel...
Parci: Épp javasolni akartam, hogy dobd fel tombolára hogy ki veheti meg...
-
Tulku
veterán
válasz
makszi #15274 üzenetére
Én vettem egy Amerikában (is) élő sráctól egy 20-ast és vett helyette egy 25 1,4-est.
20-ast nem használta, neki a méret nem számít, inkább minőség párti.
Na már most; mikor az első felvételeket lőtte vele, rögtön felhívott, hogy itt valami egészen másról szól a fényképek minősége mint a 20-asnál (ami ugye köztudottan jó obi).
Úgy látja nagyon szép rajzolatú, sokkal természetesebb, krémesebb háttérrel rendelkező objektív, már 1080-as felbontásban is nagyon észrevehető különbség, egy más világ...
Nagyon nem bánta meg, nagyon szereti...persze itthon sokunknak a 20-as a maximum pénz egy ilyen fényerejű objektívre, illetve a méret sokaknál erősen befolyásoló tényező.
Amerikában (azt mondta) nem volt könnyű beszereznie...Parci: Azt a 20-ast feldobod, le sem esik...
-
arn
félisten
válasz
makszi #15270 üzenetére
hat ha em5ot akarsz, ennel jobb lehetoseged nem lesz... itthon sokara lesz ennyi az ara. ha nem tetszik, meg nyereseggel is tudsz belole kiszallni akar. meg az europai ar is vagy 35%al magasabb. egylore kinnt is ilyen 900 euro kornyeken mennek hasznaltan.
esetleg a toltonek nezz utana, mert xz1hez adtak olyat, hogy semmilyen atalakitoval nem tudtam hasznalni, de a gep szerencsere usbrol toltheto volt. nem is ertem, hogy miert nem lehet minden gepet tolteni usbrol?? nem kellene ezt a benga nagy toltot cipelni, eleg lenne egy univerzalis.
-
madgie
titán
-
FEDman
addikt
válasz
makszi #15172 üzenetére
Gyors esésre nem számítanék, bár ha nagyon megszorongatják akkor talán még idén év végén is lehet egy kis áresés. Jön ugye a GH3, de ami még érdekesebb talán, hogy úgy néz ki már tuti jön a NEX-6 is, ami egy NEX-7-hez hasonló EVF-es váz lesz, csak egy annál olcsóbb verzió. Na ha ez jól sikerül..
Ami meg az E-M5 vagy 75/1,8 kérdést illeti, hát az egy kemény dió. Alapvetően én ilyen helyzetben mindig az obira szavazok, azzal mindig többet nyer az ember, mint egy frissebb vázzal. Viszont a 75/1,8 meg tipikusan az az obi ami igazán az E-M5 szenzor stabijával együtt üt. Tehát igazából a kettő együtt lenne az igazi.
De ha ez így nem megy és amúgy is van 45/1,8-ad és leginkább belső térben kevés fényben való fotózáson szeretnél csiszolni akkor szerintem tartsd meg a GH1-ed és vegyél inkább hozzá egy PL 25/1,4-et!
Na az kevés fényben belső térben piszok jó tud jönni!Aztán később majd visszatérsz az E-M5 75/1,8 kérdéskörre.
-
madgie
titán
válasz
makszi #15171 üzenetére
Most saját magam ellen beszélek (mert az eladó E-PL2-m árából én is erősen szemezek ezzel) de az indexen van egy eladó (sima 4/3 végű) Samyang 85/1.4, ötvenre lealkudható. Igaz, hogy MF, igaz, hogy relatív nagy, de egész jól rajzolhat a cucc akár nyitva is.
szerk: hát ez valóban nem apró, egy relatív "nagy" G2-n is ekkora, egy G3 méretű vázon kényelmetlen és nagyon orrnehéz lehet a cucc. A G2 méretű GH1-en talán még vállalható méret.
szerk2: elviheted, nagy lenne ez nekem, csak a port fogná a polcon
szerk3: és igen, ha nem (vagy csak alig) bandizik a GH1-ed ISO 1600-on, akkor tartsd meg, jó váz az
-
sebgutkopf
őstag
válasz
makszi #15157 üzenetére
Minden váz elavul, mostanában ráadásul elég hamar. Az obi szerintem nem csak tartósabb, de alapvetően meghatározza a kép minőségét és hangulatát. Óvatosságra inkább az ad okot, hogy mi értelme van sokat költeni egy obira, ha alig lesz használva? Ha eleget használnád a 75-öst, akkor inkább az, de ha csak havi 1-2 kép, akkor fölösleges, akkor ahogy te is írod a váz mindig nálad van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asustor NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged