Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Ez a lencse (1,6/10mm, Kern-Switar) vajon mit tudhat? Nahyon jó lenne egy f/2.8 körül már extrajó képalkotással bíró nagylátó.
Szerk: Báhh, látom,nemjó...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
madgie
titán
válasz t72killer #17997 üzenetére
Így van, a kóma nagyon előjön a csillagoknál. A 14/2.5-nél is szoftveres torzítás van (mint minden mft obinál), ha ezt kiiktatjuk, akkor ugyan nagyobb látószöged lesz, de szépen előjönnek a képhibák (főleg a kóma)
Egyébként a Tokina 11-16/2.8 ebben korrekció nélkül is elég jó volt, szőrszálhasogató üzemmódban f3.2-ben is kitűnő volt.
-
t72killer
titán
válasz Peethy #17996 üzenetére
Csillagfotózásnál az asztigmatimzus szokott durván beütni (lencsetesztek: lenstip.com), sajna a legtöbb profi obit is érdemes 1-2FÉ-vel lerekeszelni. Csíkhúzós képnél nem annyira számít, de ha pontszerű csillagokat akarunk, ahhoz jó üveg kell.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Peethy
őstag
válasz madgie #17994 üzenetére
Szerintem majdnem biztos, hogy elkelt Hamarabb kellett volna nézelődnöm. Szomorú vagyok, mikor látom a hónap vételét a hátam mögött
Neked mondjuk csillagfotózáshoz ez biztos vagány lenne, bár oda talán jól jön, ha van egy kis torzítás, ennek állítólag nincs.
(#17995) madgie: méghozzá kettő is! Azért ha már 1.4-nél vállalható képe van (kb mintha egy 1.4-es obit 2.8-ra rekeszelsz), akkor az elég jó teljesítmény.
[ Szerkesztve ]
-
-
Peethy
őstag
GX1-en egy m42-es objektívvel is működik ez a belenagyítós mókázás manuális fókuszálásnál? Nagyon kényelmes a 20mm-essel.
-
HÁZIGAZDA
?
nem a 4k az érdekes, hanem a qrva jó 1080p, egyrészt. másrészt, ki beszél itt plazmákról meg egyebekről? engem egy dolog érdekel: szeretnék egy tökös, canon g12 méretű kompakt vázat, legalább 1"-os lapkával, fényerős, jó átfogású obival (egy 28-100/1,8-4,9 nem az), evf-fel. mivel pont a sony csinált 1"-os lapka köré valamit, ezért érdeklődve figyelem, hogy milyen más ilyen szenzorok jönnek ki. de a nikon 1" miatt is kíváncsi vagyok.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
arn
félisten
lenscap obi kepei [link]
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
gorgo
őstag
4K videó? Az meg minek? Illetve, ja, valamivel meg kell töltetni a sok terrás vinyókat, meg a régi szar 3 éves plazmatévét / kamerát / mindent ki kell dobatni a jónéppel...
Olyan skizofrén lett kicsit ez a topik, egyfelől még csak hír szinten létezik valami új cumó, de már hanyatlóban van a másik, ami már fél éves, amúgy meg reneszánszát élik a _régi_ vázak (GF1, PL1).
[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Ijk
nagyúr
válasz PRO-peller #17977 üzenetére
Kifejezetten éjszakai lopakodó fényképezőként jelenleg valóban nincs párja. :
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Superbad
tag
Ú köszi! Húzgáltam de semmi nem változott... rosszul volt belőve!
-
Superbad
tag
Lightroomban ha vinyettálom a képet, hogy tudom beállítani milyen színű legyen az?
Csak mert nekem most fehér vinyettát csinál, de feketét szeretnék.
FF képről van szó. -
Ijk
nagyúr
Néztem a DPR-es rx-1 mintaképeket, szerintem ezt a Fuji is hozza, sőt. Nem kell FF, legfeljebb tükrösben (az obik és a kereső miatt).
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Gondwana
addikt
válasz madgie #17969 üzenetére
Sonynak biztonságtechnikában van hasonlója már (FullHD 120fps, ráadásul a max. 1/25sec alatt négy külömböző expozíciós időt exponál és HW-esen HDR-ezi össze. Az viszont nem lepne meg, ha ezzel az Aptina szenzorral is lenne valami olyasmi xopatás, mint az 5MPix 1/2.8" 4:3 szenzorukkal volt.).
Képminőség alapján meg a pixel-binning/4:4:4 sampling a GH1-ben már egy ideje mintha létezne.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
HÁZIGAZDA
válasz madgie #17969 üzenetére
a videó gigabrutál. és vegyük észre a hdr dinamikatrükköt is. komolyan mondom, igazi digicam kánaán kezd kialakulni, egy ilyen lapka köré már kőkemény kompaktok építhetők, és szerencsére a sony be is dobta a követ az állóvízbe az rx100-zal.
adja az ég, hogy a nikon csináljon egy p7700-at egy ilyen lapkával...
-
HÁZIGAZDA
hohóó, 1" powwwaaa! ezt kérem egy jobb obival ellátott, picit nagyobb, rx100-szerű kompaktba, és sziasztok, véget is ér a cserélhető obis kárrierem. komolyan.
-
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #17966 üzenetére
Ja, van egy pár
-
Mr.Csizmás
titán
off kérdés a doktoroknak: foveon szenzoros gép létezik a sigma sd1-en kívül?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
arn
félisten
csak nem megcsinaljak a kicsi gepes oldalra kihelyezett kukucskaval? legalabbis a rumors szerint, mert a filenev az panasonic_rangefinder-1.jpg
ez ciki [link]
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Peethy
őstag
Első GF1-es fotóim egyike:
Legközelebb keresek jobb helyet, ez most csak amolyan tesztfotó. Nagyon bejön a gép, holnap írok pár sort részletesebben is saját tapasztalatokról, kérdésekről, stb Lehet hogy marad ez, bár az ergonómia és az alacsonyabb zaj talán a GX1 felé billenti a mérleget.
Nagyon szépek a 20-assal a becsillanások.
LR-ben hogy lehet beállítani, hogy a crop 16:9-es arányú legyen? Engedi fixálni, de nem tudtam beállítani hogy annyi legyen, ez is kicsit hosszabb.
-
doktor úr
aktív tag
Beszereztem egy makrotubust, az első játszadozás (csak kézből, földre letett toll):
-
madgie
titán
Szerintem velem van a baj, illetve másképp fogalmazom: fél tucat Panasonic fényképező tartós használata után rosszul esik, ha valami másképp működik
Mondjuk ennek kicsit ellentmond az, hogy alapjában véve pl a kiégett részek villogtatása, vagy a helyes, expozícióhoz mért élőkép is tetszik és megszoktam, illetve a NEX-nél sem éreztem ennyire rapszodikusnak az AF-et, mint a PL2-nél. De a wireless vakuzás sem nyűgözött le igazán, beltérben is elég válogatós, persze fotonkacsingatós módon működik, így nem is olyan nagy csoda ez. Itt jól jött volna, ha az egyik srác mögé rejthetem a vakut és hátulról veretek rajtuk keresztül felém valami karakteresebb árnyékot, de hát erre való a rádiós vakuvezérlés. Kár, ebben a mostani formájában nem sok mindenre fogom használni az FL-36R-t... ez is egy értelmetlen vétel volt, mostanában tökélyre fejlesztettem az ilyesmit
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz madgie #17948 üzenetére
nem használtam panát, lehet, hogy az a megoldás a világ problémáira, =42. az oly af-jével (főleg az újabbakkal) szerintem el lehet élni, követő af-re meg dslr-t (vagy nikon 1-et ) kell venni. egyelőre.
-
HÁZIGAZDA
azt megértem, ha az e-m5 stabijának ismeretében gyengébbet már nem kérsz. én sem kérnék. (épp ezért gx2-t sem, mert abban van a létező leggyengébb stabi )
nagy pen-ről valamikor nyilatkozták, hogy nem halt meg, lesz.
-
arn
félisten
az em5 stabja lenne szamomra hasznalhato, de a p5 meg pletykaszinten sem nagyon el. az "elcsusztatott" bejelentessel legalabb a remeny megvan, hogy lesz vmi, de az em5ot nagyon a korabbi penek szintjere lottek be (amerikaban legalabbis).
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
stabi eddig is volt a pen-ekben, az már csak a hab lenne a tortán, ha megkapná az e-m5 komolyabb stabiját az e-p5, de szerintem sem fogja (már csak a helyigény miatt sem, jó eséllyel). ettől még egyáltalán nem biztos, hogy egy e-p2 vázba tett e-m5 szenzor ne lenne versenyképes egy gx2-vel, és én abban sem vagyok biztos, hogy ne kapna (egy szintén kisebb, egyszerűbb) evf-et.
mindenesetre az e-pm/e-pl vázaknál azért lesz izgalmasabb a gx2, mert hát az előbbiek low-end, a gx meg high-end a kategóriában. az e-pm/e-pl ellenfele a pana gf5 és társai.
-
arn
félisten
a bejelentett penekre gondolok - en nem bizom benne, hogy penes formaban kapunk egy em5ot (ibis, evf). szvsz ugyanugy ~1 eves termekciklusos a gx. a jelleget tekintve a gxbe csak egy jo erzekelo kell, az ergonomiaja igy is a legjobb ekkora meretben.
(#17941) Mr.Csizmás: az nem pen. az em5 kellene amugy
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
hogy mosna már le egy fantáziált, be sem jelentett valami egy másik fantáziált, be sem jelentett valamit? (mert ugye te sem az e-pm/e-pl-re gondolsz a gx2 ellenfeleként, hanem az e-p5-re, ha egyáltalán így hívják majd)
-
arn
félisten
gx2 ugy latszik megkapja a gh3 sony szenzorat a rumors szerint. karakan is masina lenne... lemossa az osszes pent.
-
madgie
titán
válasz Superbad #17936 üzenetére
Pedig érdemes néha, elég betyáros tele-helyettesítő eszköz
Persze beltéren ronda eredményt produkál, de kültéren vállalható.
-
Freddy76
addikt
válasz Mr.Csizmás #17930 üzenetére
TayRol nem tudja, mit beszél, antialkesz. Nem is néz ki jól...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Tulku
veterán
válasz andersen10 #17927 üzenetére
A 45 1,8 videón nálam bivalyéles volt, de úgy remegett, hogy ihaj...szerintem max 20-asig lehet használni stabi nélkül a panákat kézből (vagy 10 üveg sör után )
-
andersen10
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #17926 üzenetére
E-PM1 videó: ha csak én használnám a gépet áttenném single AF + manual -ba, és probléma megoldva, de a családi használat miatt fontos a C-AF. Ott meg bekapcsol a harkály üzemmód....
(Videóztam a G3 + 45/1.8-al is tegnap. Nagyon szépen lekövette az AF a témát, kézzel biztos nem tudtam volna utána csinálni. A stabi viszont már hiányzott ezen a gyutávon is.)
-
Mr.Csizmás
titán
válasz andersen10 #17925 üzenetére
ritka dolog, az epm1 videós kérdésre meg passz, sose vettem fel vele még (és most nem is elérhető, hogy megnézzem)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
andersen10
aktív tag
válasz andersen10 #17915 üzenetére
Nos, akkor leegyszerűsítem a kérdést.
SEMA-1 -el (Oly külső mikrofon) van tapasztalata valakinek?
A lényeg, hogy ugye lekapcsolja belső mikrofont? -
robi-k
őstag
Olympus 17 F1.8 tesztképek a dpreview-en.
-
sphe
senior tag
válasz MrChris #17918 üzenetére
Szerintük lehet. - External microphone.
Valakinek van ismerőse Németországban? Egy amazon.de bolt akar nem szállítani Magyarországra.
-
MrChris
nagyúr
a g5-re lehet külső mikrofont kötni?
-
sphe
senior tag
válasz andersen10 #17915 üzenetére
A plusz miksibe már elvileg nem kell hogy annyira belehallatsszon, ámde ha az obinak hallható hangja van, nyilván felveszi az is...
szerk- most látom fülre alig hallatszik. Akkor a váz szól nagyot, tehát megoldás lehet a sema.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Amennyire nem bírtam eleinte ezt a pana 20-ast, annyira rákattantam... Gyereket játszótéren fotózni nagyon jó vele... Mellettem egy apuka szenvedett valamilyen ágyúval (nem néztem a gép és az obi típusát-látószögét, de nagy volt), szaladgált előre hátra, tekergette, forgatta, persze a gyerek sohasem akart megállni neki (miért is tenné, játszótéren játszani kell). Nekem meg ott volt a nyakamban az oly a 20-assal, és amikor helyzet volt, csak kattintgattam fél kézzel.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
andersen10
aktív tag
E-PM1 videó C-AF állásban: keményen belehallatszik a az AF léptetőmotor hangja a videóba (az angolok el is nevezték harkály (woodpecker) hangnak). Az érdekes az, hogy fülre mindegyik obim némán és gyorsan állít élesre.
Ugyanilyen a hang mint itt: katt
Próbáltam Pana 14, Oly 9-18, Oly 45-tel, eltérő mértékben mindegyiknél megvan. A G3 esetében nem áll fenn ilyen jelenség egyik fenti obival sem.
Ahogy nézem ez nem ritka probléma: katt .
2 kérdés:
a. Akinek E-PM1-e van ez nála is jelentkezik? Tehát egyedi típushiba, vagy ez ilyen és kész?
b. A SEMA-1 -el elhárítható a probléma? Olvastam aki azt írta, hogy a SEMA-1 NEM kapcsolja le a PM1 beépített mikrofonját (?) -
madgie
titán
Nemtom, hol áll meg a végén, de ha van valakinek angliában ösmerőse és pont egy sami halascskát szeretne, akkor érdemes ezt szemmel tartani.
-
Mercutio_
félisten
válasz andersen10 #17911 üzenetére
Hamarosan kiderül
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Schanyee
senior tag
válasz scarabaeus #17909 üzenetére
Upsz igen, ezeket elírtam, én is így gondoltam. Köszi!
-
scarabaeus
őstag
A lábak vagy az őket tartó lemez bejelölésével nem lehet annyira pontosan visszaállítani a helyzetet. (Hacsak nincs mondjuk egy lézer a gépre rakva, ami ideiglenesen bekapcsolva a szemközti fal adott pontjára irányul, és a lábak/lemez visszarakása után még finombeállításként azt is oda kell vetíteni, mivel ívperc körüli eltérések már számítanak azon a látószögön a full HD felbontáshoz).
[ Szerkesztve ]
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Schanyee
senior tag
Mostanában engem is vonzanak a time lapse videók, pláne hogy ahhoz megfelelne az a minőség amit a G3 elektronikus zárral tud. Mivel az időkibővítőt készítő személy idén már nem igazán érne rá, ezért gondoltam nekiállok és elkészíteném én a mikrokontrolleres megoldást, pláne hogy igazából nem is túl drágák az összetevők, meg idén pont tanulom a PIC mikrokontrollerek programozását. Ami a kérdésem lenne, hogy a panasonic-os távkioldókról tud valaki valamit? Mármint neten annyit találtam, hogy a 4 pólusos 2,5-ös jack dugó kell, és a csatlakozóhoz legközelebbi kettőt használják, ahol az ellenállásokat kapcsolgatja és attól függően fotóz(2kOhm), fókuszál(3kOhm) vagy nem csinál semmit(36kOhm). Helyesek ezek az infók?
-
adm
őstag
válasz scarabaeus #17906 üzenetére
van egy kisebb asztali 3lábam aminek olyan kicsi a feje, hogy nem takarja el az akksi ajtaját.
ennek csinálnék egy alaplemezt, rögzíteném a láakat és a helyét betudom jelölni,így ugyanoda kerülhet vissza.EZ az irány kezdésnek nem rossz.
16core - 32thread - 64gb
-
scarabaeus
őstag
De nem okoz gondot az akkucsere? Ugrani fog a kép, hiába az állvány. Ezért említettem közvetve a külső tápot (nem a GF2-höz, az úgyse távvezérelhető, a többi mft Panán általában van távkioldó csatlakozó, és van is hozzá e-bayről beszerezhető időzítős távkioldó, vagy ha nem onnan, akkor meg házi gyártmány, mint nekem is, de mindegy is, nem egy másik mft Panában gondolkodsz ). Egy használt kiskanyon olcsón is kijöhet, tápot kivezetve nem is kellene leállítani se, hogy újrainduláskor valami beállítás, pl. a manuális fókusz helye elvesszen, elkattogna ott napokig (két expó közt kikapcsolgatva a kijelzőt, így gondolom a szenzor kiolvasást is).
[ Szerkesztve ]
-
adm
őstag
válasz scarabaeus #17903 üzenetére
nem muszáj, csak ez van kéznél. gondoltam kamatoztatnám a fényerős nagylátót
max. napi 10 óra. 2-3x akksit cserélve, 3 óránként fél-1órát pihentetve.2 perc/képpel számolva, 300kép/nap, 1500 kép összesen.
az 25fps-sel 1 perces videó, ami kb a cél lenne.ha már akksi... a panashopokban 7k-ért kapható, utángyártott gp akksival van valakinek tapasztalata?
16core - 32thread - 64gb
-
scarabaeus
őstag
Muszáj lenne MILC hozzá? A magam részéről 5 napig nem járatnám. Ilyen jól megvilágított helyszíneken valamelyik használt Canon Powershot kompakt jól beállítva, CHDK-val (nem firmware) egy megfelelő szkriptet indítva nyugodtan elvan ilyesmivel, tápot így is úgy is kell neki adni (és lehetséges is általában).
-
adm
őstag
válasz Peethy #17888 üzenetére
egy 5 napos munkafolyamatot dokumentálnék egy kb 10×10×5m méretű, viszonylag jól megvilágított helységben.
a fullhd video fölöslegesen nagy adatmennyiséget és utómunkát eredményezne, így bőven elég lenne 1-5 percenként 1-1 kép. legrosszabb estben az 1 fps-t is el tudom fogadni...
sem barkács, sem manuális távkioldó nem jöhet szóba, csak fw szinten látom esélyesnek.
16core - 32thread - 64gb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest