Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z_A_P
addikt
Berakom ide is, hátha valaki tudja

[link] -
arcitec
addikt
"Ennek ellenére én a mai napig is inkább szólok szervízes készülékekre szakosodott gázos kollegának, ha bármi bajom van, vagy valakinek segíteni kellene."
Aha már értem mi a szaktudásod. És még TE adsz itt tanácsokat. Ki kellene tiltani innen és jobban is teszed, hogy nem írsz ide és máshova sem többet. Te vagy az aki egy alig múlt 10 éves készüléket kicseréltetnél - mert hát nem értesz hozzá - hivatkozva az alkatrészhiányra, amikor van minden hozzá, ráadásul még sértegetve teszed mindezt.
És ezt is írtad:
"Én most fejeztem be a virtuális segítségadást, lesz itt mindenhez is értő ember, aki majd segít nektek!"
Remélhetőleg megfogadod és nem fitogtatod itt a hozzá nem értésed...
-
Reggie0
félisten
-
-szabi-
addikt
Annak a nagyon kevés embernek aki ténylegesen segíteni próbált, köszönöm.
-
ozark
tag
Szép új világ...de persze igen ez előtt is voltak okostojások...mostmeg...a hideg kiráz ezektől és ettől a mentalitástól. Lenézünk mindent és mindenkit is.
-
Balázs Z.
aktív tag
Hát persze, a "majdénazttudom" kistérségi buhera youtube-szakik mindenhez értenek, a kötelező továbbképzés, a minősítések meg engedélyek csak a gyengéknek valók

Hajrá
Szomszéd bácsink volt ilyesmi még a youtube korszak előtt, szerinte a földelés és a biztonsági öv is idiótáknak lett kitalálva, fát minek kiszárítani tüzelés előtt, biztosítékot meg kell patkolni, konyhában a csőtörést is megoldjuk házilag, igaz hogy lett utána fél cm szintkülönbség a padlócsempében, de jó az úgy, a szakik csak le akarnak húzni. Ja, azbesztpala sem veszélyes, régen senkinek nem volt gondja vele. Falfestés előtt alapozó? Buziknak való (szó szerinti idézet). Stb.
-
pjen
félisten
Nekem kb 25 évig volt egy C24 es církóm, minden évben jött a szerelő karbantartani a V 4 boj
lerrel együtt. Ha kellett javított is. Mikor megvettem az Ariston kombit szólt, hogy ne is hívjam ahhoz nem nyúl. Nem ért hozzá. 
-
Vérboci
addikt
válasz
Balázs Z.
üzenetére
kérlek idézd hogy melyik híresztelésért (?) kéred az extra felelősségvállalást, és aláírva küldöm.
tízből kilenc esetben nem a gáz, hanem a víz oldalon beteg a kazán. abból meg nem lesz robbanás, ha kicserélsz egy ntc-t, egy váltószelepet, vagy egy hőcserélőt. egyesek mégis duzzognak segítségnyújtás helyett.
én a fent felsoroltakon túl pl. gáztűzhelyben is cseréltem már szelepeket. 2 csavar. ennyi. utána természetesen meg kell nézni, hogy szivárog-e. de ennél többet a szerelő sem tesz meg. akkor miért ne csináljam magam? de egy flexibilis gáz bekötőcső 5 évenkénti cseréjéhez se kelljen már mindenkinek gázszerelőt hívni 25 ezerért, ha van otthon villáskulcs meg szappan...
itt a topikban nem 5 évesek kérdeznek, hanem cselekvőképes felnőtt emberek. elvárható tőlük, hogy felmérjék a veszélyeket és saját képességeiket. -
Balázs Z.
aktív tag
válasz
Vérboci
üzenetére
A gázkazánt persze, meg lehet szerelni YouTube videók alapján. Sokszor, sokféleképpen - elég egyszer elrontani, és ez nem olyan, mint a villanyszerelés, hogy megb@sz a vellany, vagy füstöl a vezeték, hanem akár a teljes társasház totálkáros lesz, több halottal. Vállalod a felelősséget, hogy ilyeneket híresztelsz online...?
-
ozark
tag
válasz
Vérboci
üzenetére
Azt csinálsz (majdnem) otthon amit csak akarsz, de vittek már előzetesbe közveszély okozásával önjelölt gázszerelőt, biztosan tudom mer én voltam az ügyeletes és vezényeltek...

Ezért is írtam, hogy szinte bármit!
Amúgy bírom az ilyen ezermestereket, mindenhez is érteket - ezekre semmiképpen nem vagyok féltékeny! Az én olvasatomban az ezermester valójában semmihez nem ért, max azt hiszi...
Én most fejeztem be a virtuális segítségadást, lesz itt mindenhez is értő ember, aki majd segít nektek! -
Vérboci
addikt
bármit, ismétlem bármit meg lehet ma szerelni az interneten felhalmozott - természetesen kritikus szemmel megvizsgált - tudás alapján.
se festőre, se burkolóra, se villany, se háztartási gép, se gázszerelőre nincs szükségem.
ha mégis, akkor az azért van, mert speciális eszköz, nagyobb hely kell, vagy időigényes a munka. ezért viszem az autót szervizbe például és nem azért, mert nem tudok kicsavarni egy olajleeresztő csavart.egy gázkazán pl. modulárisan épül fel, csupa oldható kötés. bármit kicserélni 10 perc (szarabb belső elrendezésű kazánoknál persze fél nap).
te meg itt játszod a szakmai féltékenységet, meg robbanást vizionálsz, ahelyett, hogy segítenél.
-
ozark
tag
Majd csak felrobban már valaki a nagy tanácsadásban...bakker '98-ban végeztem, éppen néztem valamiért a bizimet gázvezeték és készülékszerelőként, de isten bizony én nem merek így nyúkálni...pedig az akkor még nem gyorstalpalós volt, mint manapság + nekem van egy rahedli minősítésem, mert szolgáltatónál dolgozom és mindenre elküldenek (előírás is). Itt kicsit komolyabb dolgok vannak az elosztói oldalon, mint a fogyasztóin (értsd a gázóra után). Ennek ellenére én a mai napig is inkább szólok szervízes készülékekre szakosodott gázos kollegának, ha bármi bajom van, vagy valakinek segíteni kellene.

-
Met
nagyúr
Igen, csak az IKEA-s szifonon csak egy csonk van a csőnek.
Az OBI-s szifonon (ami valószínűleg jó az IKEA-s tálcához, de nem biztos) is, de összelegózni meg nem akarom mindenféle darabból.Igazából a legjobban az bosszant hogy a f@szért nincs jóval több a plusz darabból raktáron mindenhol.
-
Met
nagyúr
Elrepedt a mosogatólefolyó (IKEA-s) alja és csepeg.
Az új szifonon már csak egy csonk van amire rá lehet kötni gépet, lehet hozzá venni plusz szereléket amivel megoldható, ami persze nincs az Örs-i áruházban csak a másik kettőben.
Néztem OBI-ban, ott is csak egy csonkosak vannak.
Mostanában már nem "divat" több gépet rákötni a mosogató szifonra? -
Voice24
őstag
Hali!
Ma megtörtént a kazáncsere, végül egy Immergas Victrix Tera 28 v2 lett a befutó, 5 év garival.
Előtte olvasgattam róla tapasztalatokat, többen hangosnak írták le, volt olyan vélemény, ami szerint olyan, mintha egy autó állna járó motorral a házban. Nos, én ezt pár óra működés után cáfolom, tök halk az egész, melegvíz készítésnél (annak is a legelején) van egy picit emeltebb hangja, de az sem nevezhető hangosnak. Oké, én egy 20 éves Saunier Duvalhoz tudom hasonlítani, annál sokkal halkabb. Konkrétan zuhanyzás közben nem hallom, hogy menne, a Duvalnál nem volt ilyen "gondom". -
pjen
félisten
Ma találtam.
[kép] -
bb71
őstag
Fali wc csésze kapcsán lenne kérdésem, ezt a rögzítési módot, hogyan lehet oldani: ezt kell csavarni, vagy felülről 6-os imbuszkulccsal oldani?
-
Jamby18
senior tag
Sziasztok!
Vaillant kondenzációs kazán az alany. Márc 20.-àn talàlkoztam elsőnek a hibàval, hogy a bejàrati ajtónàl lévő vevő led-je pirosan világít, a termosztát ugye kiadta a jelet. De mégis hideg van. Akkor kimentem a kazànhoz a mellék épületbe és ez a hibakód fogadott csak akkor nem fotóztam le csupàn gondoltam próba szerencse ki-be kapcsolom a kazànt és hàtha. Meg is történt és szépen el kezdett fűteni. Most reggel megint hidegre keltünk nézem a vevőt piros. Radiàtor hideg. Nah akkor iràny ki és ugyanez. Tehát 9 nap és újra hibakód. Természetesen szólok szerelőnek Ő fűtés szezon előtt nézett rà illetve én is látni szerettem volna miújsàg az égés térben. Nyáron vettük a hàzat 2022-es a kazàn.
Làtszott is meg mondta is, hogy nincs agyon használva csak fűtésre van bekötve. Első alkalommal 20.-àn àram szünetre gondoltam még esetleg hàtha attól lehet a hibakód.
Valakinek esetleg ötlete? Fűtés szezont már gondolom kihúzzuk így.
Köszönöm

-
Caldera
senior tag
válasz
-szabi-
üzenetére
SIT 820 NOVA adatlap
-
-szabi-
addikt
Múltkor az volt a tipp, hogy a fűtés leállásakor mikor az égők kialszanak elfújják az őrlángot vagy eltérítik annyira, hogy a hőelem lekapcsolja.
Gondoltam feljebb hajlítom a hőelem végét de a rögzítés módja nem engedi.Másik opció erősebbre állítom az őrlángot.
A pirossal bekarikázott csavar állítja az őrláng erejét? -
ozark
tag
válasz
adammeyer
üzenetére
De mi 6,5 millió? Egy készülékcsere? Vagy a komplett fűtésed újra (szerintem még az sem)...én most cseréltem kazánt, égéstermék elvezetés, gázvezeték nem változott, 300 volt a készülék, 100 ezer a szerelvények - kicsit át kellett variálni, mer eddig fűtő most kombi lett a készülék -...munkadíjba én egy ilyet, ha csinálnék max. 150 nettó...de úgy látom pályát, vagy inkább megyét tévesztettem!

-
kiir
tag
válasz
csubuka
üzenetére
Hát én egy-egy "csengőgombot" tettem a két legmesszebbi csapolóhelyhez, amik történetesen a fürdőszobák. Ezek egy lépcsőházi relével három percre bekapcsolják a cirkulációt. Aki fürödni akar, vetkőzés előtt nyom egy cirkulációs gombot, két perc múlva ott a melegvíz. Kézmosáshoz, fogmosáshoz nem kell melegvíz, ahhoz nem nyom gombot. Mondjuk ez így nem okosotthon, hanem butaotthon.
Esetemben egyébként az átfolyós gázkazán sem lenne jó megoldás, mert szerencsétlen módon irtó messze vannak a csapolóhelyek a hőközponttól. Sok-sok perc, amíg magától odaér a melegvíz -- de tényleg, a messzebbi fürdőhöz öt perc még simán kevés. No meg a HMV-tartályt a napkollektor is megköveteli. Szóval maradt a cirkuláció.
-
csubuka
addikt
Kísérletet megér. Meglátjuk.
Tartály nélkül hőszivattyúnál nem megy a sztori...
#9857 Reggie0:
Valami okosság lehet lesz. Villanykapcsoló simán hozható végülis, pont ilyen okosságok vezérlések miatt, úgyis vissza vannak kötve a kapcsolt szálak az elosztók alá egy plusz batár dobozva. Elég pazarlás, de ilyeneknek opciót könnyen nyit.okosotthonba nem kötném mondjuk, csak simán egy relével kapcsolná a recirk szivattyút. Úgy nincs gányolás, hogy a világítás körön volna a szivattyú meg hasonlók.
-
adammeyer
csendes tag
válasz
Mentolka
üzenetére
Junkers gázkazán szakembert keresek Budapesten, tud valaki segíteni?
Sajnos nem tudom mi a baja, csak hogy elromlott és kikapcsolták. Családi, kertes ház, régi gázkazán, 35kW (medencét is fűtött, ezért ekkora). Két szerelővel beszéltem aki azt mondta nem érdemes javítani mert lesz más baja.
Az egyiktől kértem ajánlatot (6.5millió, kéménnyel együtt, mondjuk sok technológia, de közel 2millió csak a munkadíj, továbbá az egyes eszközök olcsóbbak a neten, mint ahogyan ő árazta be, ami nem szimpi), sokallom, ezért újra felmerült a javítás kérdése. Egy megbízható ismerősöm szerint ezek könnyen javíthatók csak alkatrészt nehéz találni...
-
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Mit lehet ezzel tenni?
Saunier Duval Themafast F25H-Mod kazán hiba: 02F (ventillátor ikon)
A hidegek alatt soxor, mostanában elvétve nem gyújt be csak forog a venti, aztán ezzel a hibával leáll.
Belenéztem a füstcsőbe, de nem láttam idegen anyagot (madárfészek, egyebek). -
Reggie0
félisten
válasz
csubuka
üzenetére
En a cirkulacios szivattyut ikeas okosotthon rendszerbe kotottem ugy, hogy ha mozgast erzekel a furdoszobakban vagy nyitjak valamelyik furdoszoba ajtajat, akkor 15 percre bekapcsolja a cirkulacios szivattyut az okoskonnektoron keresztul. Igy ejszaka nem megy feleslegesen es kevesebb a rafutes.
-
ozark
tag
válasz
csubuka
üzenetére
Ha nincs nagy táv...de szerintem HMV tartálynál nem lehet megúszni a cirkulációt. Nekem a tartálytól 3m-en belül 2 fürdő van, de sajnos kellett.
Múlt héten cseréltem le pont a kazánt kombira így kukáztam a HMV tartályt is...állandóan ráfűtögetett, gondolom a cirkuláció miatt, de ha meg nem ment akkor hideg volt... -
-
t72killer
titán
Sziasztok, tegnap szervizelte a szerelő a Worcester/Bosch Greenstar 24i gázkazánunkat, azóta HANGOSABB lett. Mintha a füstgázventilátor nagyobb fordulatszámon pörögne, vibrál is a gépezet egy kicsit működés közben. De persze más, pl gyorsabban pörgő szivattyú is lehet a zajforrás.
Lehetséges, h elállított valamit? Ha így hagyom, vajon hamarabb pusztul meg?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
PE csőhéjakból kicsit ritkásak a vastagabb példányok? Vagy csak én nem találok?
25-ös csőre legalább 2cm-t raknék, 50 fokos HMV, meg az indirekt megfűtő csövei még efelett vannak. Mesterek tolták a szokásos 4mm szégyent.
Lehet lengyelektől 25-re 9mm, aztán a felhízlalt méretre mégegy réteg lesz a megoldás, mert itthon aranyárú ez is... sőt a vastagabb verziók ritkasága miatt a mégdrágább kaucsuk irányába szorulnék ki kb. Vagy van titkos beszerzési tippetek netán?
Valahogy itt mindenre is jó a 4mm

-
ozark
tag
válasz
arcitec
üzenetére
Mit vársz tőlünk? Távgyógyítást? Nem is értem....pláne, ha volt sok szerelő! 13 éves: el kell engedni, egy klíma árából tudsz újat. Egyébként én 30 éve gázszerelő vagyok, de virtuálisan lehetetlen segíteni + a felelősség kérdése nagyon fontos. Egy doki se mondja meg neked, hogy műtsd meg az agyadat egy fórumba...jó ez hülye hasonlat volt, de érted a lényeget...

Én személy szerint még nem szaladtam ilyenbe bele, de a turbó, meg jó néhány dolog esélyes. Viszont egyikhez se nagyon van alkatrész. Miért? Mert a gyártó abban érdekelt, hogy vegyél újat...mint kb. mindennel így van. Sajnos...
-
arcitec
addikt
Ember most ez komoly? Miről beszélsz? Hát nem olvastad el rendesen, hogy több szerelő és kéményes is jött és nem tudták megcsinálni! Azért kérdezek itt. Mihez is értek én, hát nem gázkazánhoz. De most komolyan kellett ezt a böszme hozzászólást leírnod ahelyett, hogy normálisan értelmezted volna az írásom és itt sértegetsz.

De látom itt sem nagyon tolong senki csak Mekk Elek.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De most komolyan az eszem áll meg...
-
istnag
addikt
válasz
its_grandpa
üzenetére
"Amíg évi ~ 1000 m3 gázzal (meleg vízzel együtt) megugrom a 150 m2 fűtését"
Na nem is tudtam van már kazán ami termeli a gázt
-
arcitec
addikt
Van egy Ariston BS-II kazán ami vagy 13 éves. úgy 10. évétől ha van némi eső ami bejut a kéményen és nem hajlandó begyújtani kémény hibára hivatkozva. Első alkalommal szerelő jön, kifújja a presszosztát előtti kis "víz szilikon tartályt és csövet" és működik és persze elmegy kéményre hivatkozva. Halkan jegyzem meg ilyen szerelő max. egyszer fordulhat meg nálam, de vagy 3 éve a 20 ropit simán eltette.( Max 10-15 percre) Jön újabb nagyobb eső u.a. Már tudom kit kell, jó. Kihívom a kéményest, mondja a kémény jó. És az az érdekes, hogy nem minden esőkor csinálja. Elsősorban párásabb időben mint fűtési idény kezdete - van, hogy eső sem kell - de ez is csak pár alkalommal, majd jön a tél és tökéletes, még ha némi eső esik is. Kihívtam másik szerelőt azt mondja ez ilyen. Na igen és valóban lehetett nyomokat látni ( némi rozsda ) korábbról, de 10 éves koráig nem állt le. A lényeg nem találok olyan szakembert aki pontosan meg tudná mondani mi az ok. A presszosztátot kicseréltem u.u működik tehát nem az a baj. Nem kell sok, némi pára és már nem is indul ki van fújva ha nem megy és OK. A másik aggodalmam, ha nincs otthon ilyenkor senki és nem tud elindulni meddig megy? Mert kigyullad ugyan a kémény hiba jelzés a kazán turbója az pörög rendületlenül nem áll le. Nem akarok ötletet adni, de nyilván ilyenkor a hiányos levegőre panaszkodik. Nem-e esetleg a turbó a gond, mert ismétlem ebbe új korán is kerülhetett némi víz, hiszen az elektronikai panel alatt is van csepptálca és onnan is van, hogy - amikor több a víz - ki kell törölni. Köszönöm a válaszokat ...
-
ozark
tag
Bakker akkor ez nem kondenzációs! De akkor is van más módja a mérésnek, ez kb. a rongálás kategória!!!
-
Reggie0
félisten
válasz
its_grandpa
üzenetére
Kazannak a gepkonyveben leirjak,hogy mennyire kell beszabalyozni maximum es minimum terhelesen a CO2 szintet es az O2 felesleget. A szenmonoxid szint rendben van, jo az eges.
-
its_grandpa
tag
válasz
csemberlen
üzenetére
>> A legtöbben nem engedik be őket ....
Kénytelen vagyok, vállalkozás van bejelentve a házamban.
Stabil emberem van rá, én hívom, az utcáról beeső fenyegetőző, lehúzós k.seprőket elhajtom.>>A modern kazánok kiállnak hibára ..
Azok biztos
.
Ezen 2 azaz kettő szabályzó van.
Ki-be kapcsoló, vízhőfok beállító (a hőmérő órát nem tekintem szabályzásnak). -
its_grandpa
tag
Szándékosan nem írtam meg előre a kazán típusát.
Ez egy 26 éves Viadrus öntvénnyel készült gázkazán,HONEYWELL gáz-mágnesszeleppel.>>Szerintem ez korrekt.
Kicsit bővebben is kérhetem ?>> Ott a füstgázelemző nyílás!!!
Szerintem nincs rajta olyan. Kijön a tetején a 120-as fehér alu füstcső + egy 90-es könyök a kéménybe. -
csemberlen
őstag
válasz
its_grandpa
üzenetére
A legtöbben nem engedik be őket, csak pénzlehúzás. A modern kazánok kiállnak hibára ha gond lenne.
-
ozark
tag
válasz
its_grandpa
üzenetére
Szerintem ez korrekt. Legutóbb az enyém szarabb volt, mondjuk fel is merült az egőcsere, de már úgyis cserélem a kazánt.
Alucsőre lukat fúrni????
Ezek tényleg nemnormálisak...kezét-lábát eltörni!!! Ott a füstgázelemző nyílás!!! Az összes kéményseprő idióta? Nemhiába mondják a katvédes (tűzoltó) srácok, hogy aki nem volt jó tüzetoltani a sok selejt ment kéményesnek...
-
its_grandpa
tag
>> Kiváncsi lennék hol és mivel mérnek ....
Hol : kazánból kivezető alu füstcsőre fúrt egy lyukat hátul, amit utána leragasztott fém fóliával.
Mivel: sajnos nem tudom.>> Vállalkozás van a címeden....
Igen, ez az utolsó mérés eredménye (2024), megkértem, hogy lefotózhassam.
Kérlek segíts, mit látok ?
Idén megint jönnie kell, letelt a 2 év.
-
ozark
tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Jah hogy társas! Legfelül mehetett volna oldalfali is...készülékkel együtt tanusított a kémény? Akkor ne piszkálják, de azt se engedném! Ó hát oda a legolcsóbb ariston (Ariston Cares) is megfelel (eddig 3 családiházat szereltem ezzel, meg se nyikkan neki a 6-8 radiátor) szerintem, ami valójában csak 20KW, de amúgy visszamodulál 6-ig, meg menüben csökkenthető a teljesítmény, ha sok...abból meg simán kifűt egy panelt. Én nem költenék erre vagyonokat.

-
ozark
tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Kiváncsi lennék hol és mivel mérnek az okostojások...
Kezét-lábát törném, ha hozzányúlna a kazánomhoz...Vállalkozás van a címeden, vagy minek mászkálnak oda? Akkor ezek szerint nem parapetes (oldalfali) az égéstermék elvezetőd...aszem van egy tól-tólig érték ami között jó az érték. Ezek szerint nem adaptív a készüléked. Elég kevés infót adtál meg, de én felhívnám akinek fizettél érte, ha ezt problémásnak véled. -
ozark
tag
válasz
Voice24
üzenetére
Azért a westenek elég jók, nekem drága. A clas one most brutál jó árban van, a szakszervizes haver azt mondta több százat üzemelt be, 1x volt gyárihibás panel amibe beleszaladt, azt gariba cserélték egyből. Nekem ez éppen elég bizonyíték arra, hogy jó. Westent is szervízel, azzal sincs baj szerinte. Egyedül ez az új next széria tűnik harmatosnak, de konkrét hibát nem tudott mondani.
A szerelvény szerintem független, ha acél a meglévő rendszer ajánlott a szénacél, ha réz akkor az. 5 rétegűt nem ajánlanám, iszonyat kicsi az idom keresztmetszete. Radiátor leágnak. jó lehet, de én 16-ot nem is használok, csak 20-as ami szóba jöhet... -
Mr.RiK
tag
Sziasztok!
aquastic eco 120 erp bojlerem van és szeretném rajta beállítani a hőfokot, de csak csíkok vannak rajta és nincs hőfok felskálázva. Már neten kerestem használati útmutatót meg videókat, de nem találok semmit, ahol le lenne írva, hogy melyik állásba hány fok van, így meg nehéz beállítani a 60 fokot.
Szeretnék ez ügyben segítséget kérni, hogy hogyan tudhatnám meg, hogy az adott csík hány fok. Köszönöm előre is. -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Baxi Prime 24 kazánom van. 4 éve lett felszerelve, de kb 2 éve van intenzíven használva.
A héten kihívtam egy szervízt egy tisztításra.
Szaki szerint minimálisan volt koszos. Alaposan átnézte, szétszedte kipucolta. Majd 2 órát volt kint.
Aznap estétől 48 fokos vizem 39-40 fokos lett. Fürdéshez hidegnek érzem.
A kéménybe bedugta a szerszámot, és mondta, hogy a füstgáz érték egy nagyon minimálisan több a megengedettnél. Átállította egy imbusz kulccsal.
Fura, mert 4 éven at folyamatosan volt évente füstgáz mérés a kéményseprők által, de egyik se mondta.
Ez az átállítás okozhatta a víz hőmérsékletének csökkenését?
Most 55-56 fokra kell felvennem a kazánt, hogy 47-48 fokos vizet kapjak.
Létezik, hogy gyárilag túl volt tolva füstgáz, vagy a 4 éve beüzemelő kollega tekerte fel? (Anno ő is mért értékeket, hivatalos beüzemelő volt) -
Voice24
őstag
Nézegettem én is az Ariston Clas One-t, elég baráti áron van, és a vélemények is elég jók róla. Rokon ajánlotta a Westent (pontos típust nem tudok), de a Pulsarra ránézve, árukeresőn elég sok egycsillagos vélemény van róla, mivel 1-2-3 éven belül megadta magát. Egyik szerelő ajánlott Immergast, a másik a Saunier Duval Thema Condenst, nem tudom. A kazánokhoz tartozó szerelvények árában márkától függően mekkora a szórás?
-
ozark
tag
válasz
csemberlen
üzenetére
Ezt kapásból cáfolnám is: a legolcsóbb aristont vettem meg 6 éve, mert ez mellett még komplett fűtést + ezer dolgot kellett megcsinálni. Csak azért cserélem most, mert rájöttünk a kombi nekünk jobb választás (ja meg, mert már csöpög a HMV tartály annak ellenére, hogy én évente becsületesen kiganézom)...
A lényeg, hogy vehetsz drágát, olcsóbbat - egyik sem bírja annyival tovább, hogy megérje a felárat! Tudok 500 ezres baxi platinumot pár év után halodokolni, és itt az enyém ami 250 volt (utódja most is annyi) és 6 éve megy. Na és a szervíz háttér amit nem győzünk ismételni!
Remélem a lényeg átment...
-
Voice24
őstag
Hali!
Lassan megérik egy kazáncserére az idő. A szakik véleménye alapján melyik típussal érhető el a legkedvezőbb ár/érték arány a cserét illetően? Ideértve a csere összes költségét, és majd az üzemeltetés költségeit is.
Azért kérdem, mert ahogy észrevettem, ha környékbeli szerelőket kérdezek, mindegyiknek megvan a preferált típusa/típusai, minden másról csak negatívan tudnak beszélni. -
Lord Takeda
csendes tag
Köszöm a válaszokat!
-
ozark
tag
válasz
Lord Takeda
üzenetére
Semmiképpen nem vennék noname kazánt, ha semmi infó akkor milyen lehet a szerviz háttér? Pl. egy Ariston Clas One iszonyú bevált modell, minden sarkon van szervizese...
Én most vettem 300-ért...iszonyú jó ár! Jövő héten cserélem. Ahogy mondtam, ha tutira akarsz menni, le kell választani, de ez a kevésbé érzékeny a hőcserélő - ez egy baromság! -
Lord Takeda
csendes tag
A rendszerben sajnos biztosan van már réz cső is, az emeletre vezető cső vas, ami leágazik már réz. Így vettük. A gépész azért ajánlotta ezt a kazánt mert kevésbé érzékeny a hőcserélője a szennyeződésre. Párszor ebben a fórumban is előkerült, de semmi konkrét véleményt nem találtam a márkáról. Árakat sem írnak sehol sem: https://www.homor.hu/unical_kazanok
Nem tudom megéri-e egyáltalán a felárat, mert nyilván drágább.
-
ozark
tag
Szinte bármi felrakható, ha bélelt a kémény és van kéményseprő szakvélemény.
Ez az unical ez mi? Kazán? Szerintem is mehet rá a kondenzációs, ha biztosra akarsz menni és nem számít a néhány fok hőveszteség akkor hőcserélős rákötés (bár ebben az esetben is kell a vegyszeres rendszermosás, a hőcserélő miatt szvsz), de egyébként meg simán bekötném szénacéllal...az acélcső miatt. A rezet kerülném... -
pjen
félisten
válasz
Lord Takeda
üzenetére
Nálam 35 éves vas csövek és lemez radiátorok vannak, pár éve van fenn az Ariston kombi kazán. 20 órán át ment a mosó a rendszeren. Semmi baja. Egyébként a Bosch nak pár éve még volt egy bojlere amit fel lehetett tenni a nyilt.égésterű helyére.
-
Lord Takeda
csendes tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Adott egy 87-es sorház, régi padlófűtés + lemez radiátorok. Eddig egy nyílt égésterű FÉG kazán és egy Ariston gázbojler adta a fűtést és a melegvizet. A kazánt pár éve teljesen felújítottuk. A gázbojler megadta magát, nyilván valamit lépni kellene. Ha követjük a szabályokat akkor kell egy új kondenzációs kazán. A gépész aki megnézte a vas csövek miatt az Unical-t ajánlotta. Csak marketing anyagot találtam róla, ott istenítik persze. Bármilyen más kazán (Ferroli-t ajánlott még) + egy hőcserélő jobb megoldás? Nyilván nem akarom hogy pár évente a gatyám rámenjen a javításokra. Melegvizet indirekt tárolóval oldanánk meg a tervek szerint. Annyi adalék még, hogy pincében van a kazán, szóval hely elvileg van plussz csöveknek vagy akármi másnak.
-
-
ozark
tag
válasz
Technical
üzenetére
Munkadíjjal, készülékkel, szerelvényekkel? Az nem olyan rossz ár egyébként. Hát, ha a kivitelező tervez, és számol egy égéstermék elvezető méretezést, amit át is tud tolni és lesz róla szakvélemény (21/2016. (VI. 9.) BM rendelet) akkor hajrá neki! Nem értem mikor jönnek már rá a tisztelt gázszerelők, hogy ők nem tervező mérnökök...spórolni akar 100 ezret, aztán rákölt 3x annyit...
-
-szabi-
addikt
Ma kicseréltem a hőelemet a kazánban.
Begyújtottam az őrlángot és úgy maradt, örültem.
Aztán elindult a kazán is fűtött fél órát.
Mikor leállt gondoltam ennyi ezt megoldottam.
Csukom be az ajtaját pár lépés hallom, hogy kiold a mágnes szelep, az őrláng kialudt.
Reméltem ez volt a hiba de úgy tűnik nem. -
Rottweiler89
senior tag
válasz
Technical
üzenetére
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e a kérdésemmel, ha nem, akkor kéretik törölni.
Elfekvőben maradt meg ezekből a csatlakozókból kb. 50-100db, tárolni és rakosgatni a fiókban nem akarom őket, csak a helyet foglalják, és súlyuk is van.
[link] Mennyit kóstolnak ezek mostanában?
Hasznát tudná venni közületek valaki? -
Technical
kezdő
válasz
Voice24
üzenetére
Kissé mohónak tűnik a szerelő, a végzetes, javíthatatlan hiba kinyilatkoztatása az ő malmára hajtotta volna a vizet az esetek kb. 80%-ban. Most nem volt szerencséje, de nem adja fel...
A mi kazánunk 25 éves, szintén jó mechanikai állapotban van, a forrasztásokat javítgattam a gázszelep vezérlőpanelén, a hibajelzés megszűnt.
Egy mester 1 millióra becsülte a cseréjét, egyszerűsített módon, amihez nem kell tervezés stb. Nem zavarta, hogy ez nyílt égésterű, de kondenzációst szerel fel helyette mondta, mert másikat nem szabad...Asszem megvárom én is a választások kimenetelét a döntésemmel, ahogy Reggie0 ajánlja, talán lesz inkább hőszivattyú...
-
Voice24
őstag
Oké, nyilván nem fog örökké elpöfögni ez a kazán, de akkor is furcsa volt az egész. Látta a szerelő és meg is jegyezte, hogy alacsony a nyomás (a kijelző szerint), de nem foglalkozott vele, hanem az általam elmondott tünetek alapján megállapította, hogy a hőcserélő kuka, nem tisztítható, nem javítható, az ára miatt pedig inkább új kazánt javasol. A kazán elejét azért lebontották, meg is jegyezték, hogy pl. az égéstér szigetelés olyan, mintha új lenne, abszolút nincs megégve.
Ezután az agyunk már a kazáncsere anyagi vonzatain pörgött, a nyomásról el is feledkeztünk, de a párom szerda este a kazán csapjával rendbehozta azt. És lőn csoda, a kazán azóta egyetlen hibajelzést sem produkált, és a kattogó hangok is eltűntek zuhanyzás során. Ha ezután később mégis beüt valami bibi, és mégis kell a csere, biztosan nem ez a szerelő lesz a kiválasztott. -
Reggie0
félisten
válasz
Voice24
üzenetére
Ecosy F 28E AS.
"Ha valóban csak a nyomás volt a gond, és több nap alatt sem fog előjönni a hiba, akkor engem palira vettek?"
Siman lehet.Én nem állok neki a javítgatásnak, nekem ez teljesen idegen terep.
Egy csapra racsavarni egy tartalyt es par rez idomot azert nem egy muveszet, sokkal inkabb a legozashoz all kozel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4533
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Relax, senki ne robbanjon föl ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

lerrel együtt. Ha kellett javított is. Mikor megvettem az Ariston kombit szólt, hogy ne is hívjam ahhoz nem nyúl. Nem ért hozzá.

Gondoltam feljebb hajlítom a hőelem végét de a rögzítés módja nem engedi.
A pirossal bekarikázott csavar állítja az őrláng erejét?