Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peethy
őstag
Igazából mindkettőnknek igaza van, de ez mellékes Ezek az érvek igazából csak akkor számítanak, ha egy már meghozott döntés helyességét próbáljuk igazolni. Amúgy a Youtube-os Digitalrev tesztjének a végén van egy elég komoly összehasonlítás GF1 GX1 szempontjából, meg néztem G3 - GX1 összehasonlítást is. Utóbbinál elég vicces, hogy mennyire nem csak a szenzor számít: ugyanaz a szenzor, más algoritmussal sokkal többre képes.
Ezen az oldalon felülről második ábrák: [link]
-
eddie1978
senior tag
A Time Lapse kérdéskörhöz kapcsolódva, azt szeretném megtudni, hogy beépített időzítő/távkioldó csatlakozó van-e ezekben a gépekben. Elektronikus zár sem lenne hátrány szerintem (Nikon 1 és Panáról tudok amiben van).
-
HÁZIGAZDA
válasz Peethy #17881 üzenetére
részben igazad van , de vedd figyelembe, hogy a szenzorok fejlődése alapvetően szigorúan monoton növekvő függvény mentén halad, magyarán újabb = jobb. a gf1 lapkája tehát sokkal közelebb van a d90-éhez, mint a d70-éhez. tény, hogy ha valami kicsit lefelé logótt ki, akkor az pont ez a szenzor . a váz maga meg ergonómiailag szerintem minden utódjánál jobb.
de persze, a gx1 sokkal modernebb (igazán modern egy e-m5 lapkával lenne, vagy legalább egy gh2 multiaspi), szóval megértem, hogy jobban örülnél neki.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Warter
addikt
-
madgie
titán
válasz Peethy #17893 üzenetére
Egész pontosan 139 darab 30 másodperces képet lőttem a tegnapi képen. Azért "csak" ennyit, mert véletlenül a pót-pót 2 gigás SD volt a GF1-ben, így csak ennyi fért rá
szerk: közben a G3-mal ilyeneket lőttem, csak a hülye pados nikon játék miatt még kidolgozni sem volt időm őket
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Ehhez valamilyen elektronikus, programozható kioldóra van szükség. Házi megoldás lehet, hogy valamilyen nehezéket raksz az expógombra, hogy végig nyomva legyen, és beállítod azt a fényképezőn, hogy ameddig csak nyomva van az expógomb, készítsen felvételeket. Ezután beállítasz egy időzítőt, és manuálisan beállítod a fókuszt/rekeszt/záridőt és elméletileg a felvétel készítésének gyakorisága az időzítő várakozási idő + expózíciós idővel lesz egyenlő. Ez viszont szerintem semmiképpen nem lesz 5 perc, inkább olyan 10-15 másodperces időintervallumokkal számolj (10 nappal, 15 éjjel, hosszabb expóknál).
Itt vannak távkioldók, de ezek közül egyik sem programozható. Ha ez nem elég, akkor marad a nyomogatás...
[ Szerkesztve ]
-
adm
őstag
múlt héten beneveztem egy gf2+14mm új kitre.
tud valaki olyan ptool opcióról vagy olyan modról ami time laps videókhoz használható?
kb 1-2-5 percenkénti expo sorozatra lenne szükségem.16core - 32thread - 64gb
-
Peethy
őstag
Mennyire használható egy 25mm f/1.4 és egy 14mm f/2.5 párosítás? Előbbi nagyon bejön... használtan mennyiért szokott menni? 120-130 környéke?
(#17883) Mercutio_: ez az, hogy A módban nem veszi a zársebességet 1/30s-nél hosszabbra auto ISO mellett?
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Részben igazad van és egyáltalán nem zárom ki, hogy végül a GX1-et fogom eladni. Viszont valamit azért mégis hozzátennék, ez pedig az, hogy a GF1 idején a MILC még nagyon gyerekcipőben járt és ehhez méltóan biztosan több gyerekbetegsége is volt. Szerintem egy GF1 és GX1 között jóval nagyobb az ugrás, mint egy GX1, és majd a GX2 között. Ettől persze mindkettő nagyon használható! DSLR-ben volt D50-em, D70-em, és nagyon jó kis masinák voltak, de a D90 mindenben sokkal jobb volt. De a D90 és D7000 között ekkora különbséget nem lehet észrevenni. Szinte "ugyanaz" a két gép... persze, a dinamika, a felbontás, egypár új funkció... ezt 3000 kép elkészítése és feldolgozása után sem vettem észre.
Ettől függetlenül a D70-nel is elfotózgattam volna még évekig. Ahogyan GF-fel is így tennék Talán így is teszek.
(#17869) madgie: kegyetlenül jó, és szvsz a színes sokkal jobban néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz madgie #17869 üzenetére
Süsd meg, de jó lett
Amúgy a mai m4/3-os aprós árak témáról az jutott eszembe, hogy ezek azért elég egyedi/eseti árak. Ahogy azt pl. a nikonos adok-veszekben is írta valaki nemrég "attól, hogy 1-2 tájékozatlan eladó alul értékeli a termékét, vagy néhány nepper kamu olcsó árakkal hirdet, hogy aztán legyen mire hivatkozni alkudozásnál még nem fogom gombokért eladni a cuccaimat"
Szóval 1-2 ritka előnyös vételre én nem építenék bármilyen kényelmes lenne is az vevőként
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
neevous
tag
Csinálhatna más gyártó is monokróm vázat... mondjuk az Oly meg a Pana biztos puhapöcs, hogy megpróbálja.
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
robi-k
őstag
Töröm a fejem, hogy milyen fix-et lenne érdemes beszerezni: egy Panasonic 20mm 1.7 vagy inkább egy Panasonic 14mm 2.5 objektívet? Tudom-tudom, a fényerős 20-as jóval drágább a 14-től, de viszont nem is annyira gyors (gyerekfotózás és videózás esetén jól jönne a gyorsaság), mint a 14-es, és emellett a 14-es szélesebb képátfogást biztosít...
Bár ha lenne egy jó ajánlatom egy 20-ra (mondjuk 60 eFt környékén), akkor nem lenne kérdés hogy a 20-st választanám
Melyiket javasolnátok beszerezni -
Mercutio_
félisten
-
TayRol
nagyúr
Keresztkérdés: érdekel a topicból valakit egy 45/1.8? 3 év garival vettem, dobozában. Csak ha nem akkor felteszem apróra.
Remélem ezért Parci nem szól meg...
-
HÁZIGAZDA
válasz Peethy #17849 üzenetére
ha most sem vagy boldog a gf1-gyel, két év múlva sem leszel az a gx1-gyel. no mindegy, csak annyit akartam mondani, hogy amiket írsz, azok alapján az is jó megoldás, ha megveszed a kitet, és használod.
-
MrChris
nagyúr
most volt a kezemben egy pana g3 14-42vel. Az normális ennél a kitobinál, hogy nem lehet egyenletessen tekerni a zoomot? Többet is kipróbáltam. (Mintha direkt ilyen lenne, aki jobbra vágyik vegye a videost?)
-
madgie
titán
válasz Peethy #17849 üzenetére
Akkor viszont vedd meg a GX1-et oszt jóvan. Annál tuti nem kell számolgatni a kocsmában, hogy most még jó vagy-e ISO akármennyinél, vagy válts fekete-fehérre*, odatekered akár ISO 6400-re a GX1-et, ha nagyon kell (de 3200-ig nekem bármikor megfelel, amit a kicsit rosszabb G3 kiköp magából). Persze raw, lightroom, ami illik.
*:érdemes azért megnézni a GF1 Dynamic BW-jét eladás előtt... elég baj, hogy azt kihagyták az új vázakból, zseniális tónusokkal operál.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Nyilván ezek csak tervek, ezen felül nekem is eszembejutott, hogy lehet hogy a GF1 marad Igazából mostmár lassan szeretnék letenni arról, hogy a cuccokat nézem a fényképezőkhöz, meg hogy mi milyen áron van... akarok venni egy gépet 2 fixszel és fotózni legalább 1-1,5 évig anélkül, hogy váltáson gondolkoznék. Erre a célra akarok most gépet, lehet hogy ezzel veszít az értékéből 40ezret a gx, de akkor ez van, utána is használom majd tovább Viszont a Pana 20 1.7 így jött ki árban a legjobban.
-
PRO-peller
senior tag
-
HÁZIGAZDA
válasz Peethy #17843 üzenetére
remélem minden stimmelni is fog, mert látszólag már a jövőjét tervezed valaminek, ami - ha jól veszem ki a szavaidból - még nálad sincs. amúgy én nem csinálnék semmit, hanem használnám, a gx1 is lesz majd 40e ft-ért, nem is kell rá olyan sokat várni.
-
Tulku
veterán
válasz Peethy #17843 üzenetére
35-ért azt hiszem eladod...bár én most egy kicsit pihentetném, mert úgy látom eszeveszett árak vannak, s ha egy-két oldalt visszaolvas a vevő megdermed...szó szerint.
Komolyan ol,yan érzésem van, mintha nem mft adok-veszek topikot olvasnék, hanem zúmnélküli papírkompakt eladási fórumot...
Ahogy Madgie írta; nem érdemes elkótyavetyélni őket...szerintem egy ilyen p2 kit 45 ezerért már közel jár a gyártási értékéhez...
-
HÁZIGAZDA
válasz madgie #17838 üzenetére
ez az ára annak, hogy az m4/3 gyártók félévente kihoznak egy "új" vázat eggyel jobb felbontású lcd-vel, a régit meg készletsöprik szarérhugyér. a jelenlegi használt árak mellett aki nem e-p2/gf1-2-ben gondolkodik, az nem normális.
illetve átfogalmazom: én semmiben sem gondolkodom most már, úgy is jó
-
Peethy
őstag
válasz madgie #17838 üzenetére
Én is ezért vacilláltam, felépítésre az epl1 tetszett a legjobban, azzal volt parivan a gx1, utána pedig az epl2, ami szintén nem sokban különbözik az 1től. A három viszont kuka volt részemről ilyen szempontból, szerencsére ahogy látom az 5-ös már kezd visszatérni az eredeti formához. Elég meggyőzőek az eredményei is.
-
arn
félisten
ez az ara a nagy fejlodesnek a gyors elavulas. igazabol barmi masnal is, ha ugyesen csinalod, es bevasarlod egyszer magad a felsobb korokbe, gyakran olcsobb fenntartani, mint az olcsobban vett cuccot, ha idejeben valtasz mindig.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
madgie
titán
válasz Peethy #17835 üzenetére
Az a durva még amúgy, hogy ezek a "régi" vázak sokkal jobb építésűek, több a gomb rajtuk, neadjuram, hekkelhetőek is, tehát igazából annyi "komoly" baj van velük, hogy ISO 800 felett már LR-mal is elég mákgyárak (mondjuk az az ISO 800 a GF1/G1-nél pont ISO 1250-nek felel meg az újabb gépeken).
jmakk: a GF1-nek egy darab igazi utódja volt eddig: a GX1. A többi csak számtanilag illik a sorba, sajnos
arn: itt nem igazán. Megvetted a GH2-t majdnem 300-ért? Most kapsz érte lassan egy százast, nesze. Mondjuk inkább középkategóriából éri meg cser-berére építeni, de ott is talán csak a tükrösöknél (a D90 mekkora példa erre)
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
válasz madgie #17834 üzenetére
Na látod, arra én is beneveznék!
Valószínűleg jól látja a kolléga, túl sok váz jön ki.
Azért a tükrösöknél általában 2 évente jön ki egy kategóriában újabb verzió.
A GF1 2009-ben jött ki, és az azóta eltelt 3 év alatt már van GF2, GF3 és GF5 is.
Nem normális ez így az biztos! -
arn
félisten
9-18 engem is erdekelne olcsoer
latva a nagy hasznaltpiaci kirohanasokat, asszem marad a pl2 az em5ig, utana viszont lesz*rom, hogy mi mennyibe kerul, mert azzal elleszek par evig. aranyaiban a dragabb vazon is hasonlot bukik az ember, forintositva meg sokkal tobbet. a differencia inkabb ott van, hogy a dragabb vazak uj arai jobban tartjak magukat, az eppen hogy kifutott beleposzintu vazakat meg ket ftert szorjak ujonan. a pl2vel en ugy kalkulaltam, hogy ha 40ert elmegy, akkor ingyen hasznaltam, ha olcsobban, az sem a vilag vege egy gepnel.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
madgie
titán
Használtan vettem vagy két hónapja 60 ezerért a PL2-t, akkor még az jó árnak számított. Most mennyit kapnék érte? Mert 35-ért én tuti nem adom oda.
Használt a GF1-em is, a G3 is. Az előbbiért szvsz reális volt a 45-50 ezres használt ár, sőt, kifejezetten jónak számított. A 30-35 ezer nálam már inkább sértés kategória, nem egy cserélhető objektíves gép ára. Annyiból még normális kompaktot sem kap az ember... (a tükrösök meg hogy tartják az árukat)
De egyébként üsse kavics, hol vannak a 70 ezres használt 9-18-ak?
-
Peethy
őstag
válasz madgie #17831 üzenetére
"nagyon elgondolkozik az ember, hogy megéri-e bármit venni ehhez a rendszerhez."
Attól függ, hogy cserélgetni akarjuk-e, vagy használni Ha utóbbi, akkor teljesen mindegy, hogy mennyi az aktuális használtpiaci ára, attól nem fog se jobb, se rosszabb képeket csinálni. Szerintem ha alacsony áron veszünk valamit, akkor annál már nem lehet sokkal olcsóbb, azért ingyé nem fogja senki osztogatni. De meg tudom érteni. Nikonos oldalon pont fordítva vannak a dolgok, túlárazva lehet eladni dolgokat, de a használtárak a bruttó kisker ár 85%-a körül mozognak. Lásd 50mm f/1.8D 33-35ezerért...
Egyébként van Digitcamnél jó állapotú 23e expós D70 33ezerért De értem, mire gondolsz, 40ért láttam 60ezer expósat is...
Snapsorton néztem összehasonlítást GX1 és D90 ügyében, elég érdekes, hogy a GX1-et rosszabb ISO-értékre hozza ki, szerintem ez nem reális. Néztem ISO3200 tesztképeket GX1-gyel és sokkal jobb minőséget hozott, mint a D90.
Szerintem egyébként azt fogom csinálni, hogy a 16MP-s képeket 8-10MP-re leméretezem utólag, kicsit állítgatok a beállításokon és így mentem le JPEG-re. Úgy szerintem verhetetlen lesz mind élességben, mind zajban. LR algoritmusa jól kezeli az ilyen dolgokat?
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Peethy #17830 üzenetére
Egyébként nem, szerintem nincs rendben, egy koszos, széthajtott, őskövület D70-et is vagy 40-ért adnak el kábé félszázezer expóval. Nevetségesek ezek a micro 4/3 árak.
És most nem az a lényeg ,hogy éppen eladnék, hanem az, hogy ilyenkor nagyon elgondolkozik az ember, hogy megéri-e bármit venni ehhez a rendszerhez.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz Mr.Csizmás #17829 üzenetére
A 35 is még rendben van 60nál többet nem áldoznék rá, örülök h van lehetőség ennyiért.
-
-
Mr.Csizmás
titán
-
Peethy
őstag
Akkor lecsaptam rá Egyébként mi az oka ennek az árzuhanásnak? Az az E-P2 kit is röhejes volt 45ezres IRÁNYáron... mondtam is barátnőmnek, hogy vegye meg, sokkal jobb, mint egy kompakt, ami szintén kb. ugyanennyi.
(#17824) Mr.Csizmás: MF mennyire egyszerűen megoldható ezekkel a gépekkel? Mondjuk GX1-gyel vagy GF1-gyel.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Peethy #17820 üzenetére
20/1.7, 55-ért nagyon jó árban van, a 14-es amúgy is ennyi szokott lenni.
szerk: ezzel az eszetlen árzuhanással az a baj, hogy kábé a "sima" 4/3-nál nincs ilyen bukó a cuccokon, pedig ott egy ideje köztudott, hogy nem fejleszthető tovább a rendszer. Ilyenkor hogy várja el a Pana, hogy X összegért megvegyen az ember egy cuccot, ha szűk másfél év múlva kis túlzással aprópénzért tudja majd tovább adni?
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz Mr.Csizmás #17819 üzenetére
Értem. Majd utánaolvasok, ha vége a ZH-s időszaknak
Pana 20mm f/1.7 55ezerért, vagy 14mm f/2.5 40-45 ezerért? Melyiket ajánlanátok?
Egyébként biztos rossz azoknak, akik ilyenkor m43-at akarnak eladni, de vételi szempontból ilyenkor érdemes beleugrani ebbe a rendszerbe... -
Mr.Csizmás
titán
válasz Peethy #17815 üzenetére
bármilyen manual nikon lencsét tudsz feltenni, attól még tud fénymérést, és társai. digitális lencséknél értelemszerűen nem lesz af és rekesz, de létezik olyan adapter, amivel ezt az adapterről (??) ki tudod vezérelni.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
-
HÁZIGAZDA
-
Peethy
őstag
válasz andersen10 #17807 üzenetére
Várnám a tapasztalatokat Nikon mennyire adapterezhető? Egyébként nem akarok én ilyenekkel szórakozni, csak kíváncsi vagyok.
Ha minden igaz, akkor jövő szerdán én is csatlakozom a társasághoz egy GX1-gyel
-
arn
félisten
szines fotok az elso vilaghaborubol [link]
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Peethy #17805 üzenetére
85-ért szerintem még használt gari nélküli 9-18-at se adnak...
andersen10: Ez a tok műbőr?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
madgie
titán
GF1 + 20/1.7, két akkuval egy százasé' a kexinfón (ha érdekel valakit, szvsz ez is jó vétel)
-
Tulku
veterán
válasz OPiiPO #17803 üzenetére
Hát én végigmentem a használt mft létrán...GH1-2, GF2, PL1, G3....ebből csak a G3-at vettem kit-ben újan, az is 150 volt fél éve...bántam is...használtat kell venni, mert nagyon jó az MFT rendszer...
Más...
Roboter által belinkelt oldalhoz...azért elérkezett a minőség számomra egy olyan ponthoz, amikor tényleg kár vitázni dof-on, élességen, dinamika tartományon, zajszinten...egyszerűen az mft csúcsa hozza azt a szintet ami a fenykép készítés felsőfoka...persze mélyen zsebbe nyúlósan (persze hol nem úgy?...)
Ezek a fotók tényleg leesnek a monitorról...
-
andersen10
aktív tag
Találtam a bayen fillérekért (10 USD szállítással!!) E-PM1 féltokot. Most jött meg. Semmi gond vele a gyanúsan alacsony ár ellenére sem. Javítja a fogást és véd valamit. Sajnos fényes a felülete, textúrált felület jobb lenne. Ennyit megért. Egy nem túl jó kép:
-
andersen10
aktív tag
válasz Peethy #17802 üzenetére
"Valaki használt itt oly 9-18-at? ": jelen! De még csak most kezdünk ismerkedni. Majd megosztom a tapasztalatokat.
" Jó lenne egy 130-140 körüli fényerős, ekv. 130-150mm körüli objektív. ": használt 85/1.8 MF obi? (Nikon, Konica, Canon stb) 200 Eur környékén mennek a bayen
-
julius75
aktív tag
válasz t72killer #17768 üzenetére
köszi az infót: t72killer, alph4
Ami az árat illeti: tavasz óta várok erre a gépre, és csak reméltem
mikor bejelentették a 12-35 obit, hogy kit lesz belőle.
Volt egy munkám, amit egy cég úgy rendezne, hogy kifizetnék ezt helyettem. Bele is férne még a 2-2.200€, de nem! Bármilyen jó is, egyszerűen nem ér ennyit. Legalábbis szerintem. -
-
Peethy
őstag
válasz Mr.Csizmás #17801 üzenetére
Ha a 75mm f/1.8 nem 200e felett lenne, a portrézós részben még egyet is értenék. Jó lenne egy 130-140 körüli fényerős, ekv. 130-150mm körüli objektív. Valaki használt itt oly 9-18-at? Annak a gyutávja tetszik még nagyon, és nem is olyan drága, mint a Nikon 12-24, használtan 100e körül sok türelemmel talán lehetne szerezni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest