Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Everest / AIDA64 topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz neevous #88138 üzenetére
Mikor megjelent külsőre nagyon tetszett az Olympus obija, de a tesztek számomra kiábrándítóak voltak. Képeiden 2.8-tól már javul az élesség, de nehéz megítélni mert úgy tűnik mindenütt máshová került az AF pont. 20-ason egy hangyányival kevesebb a kontraszt, szembe fénynél alulmarad.
Én végül maradtam a 20-asnál az élesség, látószög, no meg az ára miatt. -
Mercutio_
félisten
Eszerint vásárlás előtt nem olvastál utána a 17/1.8-nak?
Persze , jöhetnek a portrékFEDman: Welcome on board!
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
FEDman
addikt
Azon túl, hogy néhol nem teljesen ugyanott van a fókusz, ez egy teljesen papírforma eredmény. A Lumix 20/1,7 minden teszt és személyes tapasztalat alapján kérdés nélkül egy élesebb képű objektív. Míg az Olympus meg kifejezetten, az árához képest meg különösen lehangoló élesség szempontból. Ennek ellenére a történet azért nem ilyen egyértelmű, az Olympus 17/1,8 messze nem olyan szörnyű objektív. Egy objektívet kismillió dolog jellemez, az élesség ezek közül csak egy. Például ha nem pixel kukkolunk, akkor kontrasztban, színekben, tónusokban szinte mindig az Olympus a kellemesebb a szemnek. Kicsit olyan ez, mint Fuji vonalon az XF 18/2. Élesség szempontból az is negatív irányba lóg ki a sorból. Ennek ellenére gyakorlatban ha valaki nem élességmániás, akkor imádni való képi világgal rendelkezik.
Visszatérve MFT-re, CA szempontból is árnyaltabb a kép. Ilyen téren alapból szerintem konkrétan a Lumix 20-as a rosszabb. Azért írom, hogy alapból, mert a régi (újabbaknál nem tudom mi most a helyzet) Pana vázaknál Pana objektívet használva automatikus CA korrekció van, még Raw + Adobe programok esetében is, míg Olympus objektíveknél ilyen nincs.
Végül kicsit visszakanyarodva az összképhez, amiben még nagyon más a két objektív, az a tükrözésgátló bevonat. Ez határozza meg többek között az általad is észlelt eltérő színvilágot, valamint hogy mennyire bírja az ellenfényt. E téren pl a Pana kifejezetten gyengén szerepel. Nézd meg az utolsó összehasonlításod, a Pana mennyire eldobta a kontrasztot ellenfényben, míg az Olympus meg ilyen téren hogy tartja magát!Ezek alapján el lehet dönteni, hogy kinek mi a fontosabb. Illetve, ha valaki nagyon élességmániás, de tetszik neki az Olympus szembe fényben mutatott teljesítménye, annak erősen ajánlott az Lumix 20/1,7 MkII verziója. Az ugyanis pont ilyen téren fejlődött. Az új bevonatának köszönhetően szebb színek, jobb kontraszt jellemzi ellenfényben.
-
Royo85
tag
Az én megállapításom ezzel a két objektívvel kapcsolatban az, hogy fókusz sebességet kivéve a Panasonic 20mm 1.7 mindenben jobb mint az Olympus 17mm 1.8. Na jó nem mert az Olympus olyan mint egy kis ékszer, nagyon szép maga az objektív. Képminőségben, élességben egyértelműen a Panasonic a jobb.
[ Szerkesztve ]
-
jaanoo89
aktív tag
Lötyögni biztos, hogy nem kéne!!
Viszont képminőségben mindenki azt mondja, sőt a DXO is, hogy élességben a gyengébb fixek között van. Ez az objektív nálam az igazi fekete ló, mert szeretem ezt a látószöget, de képek alapján én is gyengének érzem ezt 160.000 Ft-ért.
Igazából vállalható a képe, csak ár/érték arányban nem túl jó.
Sokszor elgondolkodtam azon, hogy csak erre a látószögre vennék egy Fuji X100-t használtan, csak még nem jártam utána, hogy mennyire macerás a RAW arra fele. (Tehát, hogy van-e Olympus Viewer szerű alkalmazás oda)
[ Szerkesztve ]
-
RexMaximus
senior tag
válasz neevous #87476 üzenetére
Koszonom, lehet futok ezzel egy kort. Igazabaol amire hasznalnam, foleg ezzel az obival ott nem feltetlenul kel af ugy alapbol. Viszont az alap ellesegbeallitasnal is szeretem az af-t egyszerubb lesz tole az eletem
Legfeljebb eladom es hozzateszek az alltalad javasolt peldanyhoz.
(#87474) inzsellér
Nem nagyon tudok megbaratkozni ezzel a keresovel, erre igy nem is gondoltam elore. Igaz nem fotozasra vettem de azzal se szamoltam, hogy az egyik eddigi vazamat megtartsam (Nikon D80 marad vlsz, meg emeszgetem ezt... ).
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz neevous #87445 üzenetére
GF1-el egyetlen gondom az 1/30-os bugja. (Ha jól rémlik ahol az ISO és/vagy fény lehetővé tenné ott se emeli a záridőt)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz neevous #87438 üzenetére
Hm, hogy-hogy nem valamelyik újabb X100 verzióra (T/S) cserélted?
Nekem egy filléres G3-ra fáj a fogam, és/vagy egy olcsó GM5-re
-
Mercutio_
félisten
válasz neevous #73763 üzenetére
Persze, hybrid kéne minden vázba, csak én a munkára aps-c témához nem értettem hogy kapcsolódik a Fuji. (a szenzorméreten túl)
Mert, ha azt mondom, hogy hipszter faktor + f*sza (bár nem kicsi) obik + jó színek, akkor persze Fuji ugrik be nekem isDslr hiába követi le ha a front-/back miatt ott is csak a sorozatlövés megy, ha munkáról van szó
-
Mercutio_
félisten
válasz neevous #73756 üzenetére
Azt ne mond, hogy a Fuji AF az X-T1(0) előtti vázakban idő közben úgy megtáltosodott, hogy beérte a sebességben és pontosságban a Pana G3-at (főleg kevés fényben)
-
MrChris
nagyúr
válasz neevous #72635 üzenetére
Akkor vegyél Panát, az elég technifil, retrónak se mondanám. Nem értem hogy a választék miért baj, másik fórumon odáig jutott az eszmecsere, hogy túl sok a m4/3 fix obi, némelyik duplán és ez rossz, mennyivel jobb hogy van egy másik rendszer aminek gyártója halandóknak csak 2 félét kínál. Vázakat is eléggé redukálta hozzá.
-
Utka
aktív tag
válasz neevous #60172 üzenetére
neevous: Ha nem jön össze a G3 beszerzés, lehet hogy jelentkezem nálad.
Miről ismerszik meg, hogy egy obi 4/3 vagy m4/3?
Kínálnak egyet Pécsett, van róla fénykép, a leírás meg ennyi:"Objektív-Olympus 3,5-4,5/35-70 mm".
Még nem volt a kezemben egyik sem. Tudom, Laca a barátom :
[Prohardver/Tudástár]Köszönöm
.Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.
-
jjeahh
nagyúr
válasz neevous #58717 üzenetére
"Sokkal melósabbak a Pana kepei, de igazából tökmindegy, ha különbözô helyzetekre csinalsz preseteket, de erre utólag kellett rájönnöm.
Abból kell kihozni a legjobbat, ami van és amúgy sokkal olcsóbb megtanulni lightroomozni, mint folyamatosan veszegetni az egyre jobb vázakat."végre valaki hozzám hasonlóan gondolkozik a topikból, már kezdtem azt hinni én vagyok szuperkülönc vagy valami, és tényleg csak elhitetem magammal, hogy nincs gond a pana színekkel sem, csak valamivel melósabb én az ilyen hsz-kre általában megkapom, hogy "de ha fuji-t vagy om-d-t vettél volna..."
nekem inkább ilyen ficsőrök hiányoznak, amiket az oly-n megszoktam mint a stabi, a szuperfinoman járó tárcsa, a sokkal jobban használható gyorsmenü, a tankszerű felépítés stb... de cserébe kapok forgatható kijelzőt, evf-et, gyorsabb sorozatot.[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz neevous #58704 üzenetére
várom a csajos portrékat vele! ilyen képeket meg óvatosan linkelj, mert sokan nem szeretik itt a pana bőrszíneket... bár de ha jól emlékszek te sem, ezért adtad el a g3-ast, aztán meg mégis vettél két másik panát , nekem már nincs bajom vele, inkább a fotók lapossága zavar még mindíg picit, azzal nem tudok mit kezdeni
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
hegyimorc
senior tag
válasz neevous #58399 üzenetére
A Topeak oldalán megtalálod. Ők "QuickClick"-nek nevezik.
(Mondjuk pont ezt a "Barpack" táskát nem látom , de "Compact" és a "TourGuide" is van itthon, mind azonos módon csatlakozik, kompatibilisek)
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
jjeahh
nagyúr
válasz neevous #58204 üzenetére
Emlékszek, mintha a g3 színei nem tetszettek, ezért adtál túl rajta és tartottad meg az oly-t, így lehet, hogy visszasírod még az e-p1-et
más, egy tech kérdés: g3 A módban vakuval miért ragad le 1/60-as záridőnél? másnál is produkálta ezt a hibát? na meg tegnap egy rádiós középérintkezős kioldós studióvakut sem akart elsütni, miközben e-p1-el simán ment... mondjuk az a 60d-n is hektikusan működött, ovf-el villant, lcd-vel nem
[ Szerkesztve ]
-
Dolphin
tag
válasz neevous #47170 üzenetére
Nekem nem tölti... és írják is, hogy nemjó vele... ezért a 18k-s gyári aksi helyett vettem 8-ért 1 töltőt, 4 aksival, amik egyenként 1450mAh helyett 2100-asak! A gyári aksi marad a fiókban a töltővel, probléma megoldva a +kacatra!
madgie: vicces.. ha ezt látnák a Nikonfanok..
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
-
TayRol
nagyúr
válasz neevous #45684 üzenetére
szerintem annyira ronda, hogy már szép. nekem tetszik.
-
Mercutio_
félisten
Ez inkább Kajla, mint Leica azzal a kiugrasztott vkuval, obi nélkül meg tiszta R2D2 aspiráns
-
.mf
veterán
Vitrinbe biztos szép. De használni inkább mást választanék.
Lassan kiölnek belőle mindent, ami egyedi volt a Lajkában. Sem a régi üvegek, sem a zár. Formaterv is inkább NEX vagy talán NX, mint a régi Leica.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
hegyimorc
senior tag
-
fattyu
veterán
válasz neevous #44870 üzenetére
A tested kiszűri a rezgést.
Ha meg azt hiszed hogy országútin nincs rezgés a kormányon akkor sajnos rossz hírem van.
Nekem 25ös gumi 8baron és van ott rezgés, pedig a 38grammos kütyünek nem sok a tehetetlensége. Fgép nem erre van.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Marseille199
senior tag
válasz neevous #44859 üzenetére
Én az utolsó cm-re készültem fel így:
Fotóra jó volt, videóra nagyon nem, illetve lehet 60p-ben már élvezhető, 30 fps.el nem
A technika:
Ebayes miniállványom, aminek cserélhető a gömbfeje, meg egy sima gumis acélbilincs, amire komám csinált egy szabvány állványmenetet.
[ Szerkesztve ]
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
hegyimorc
senior tag
-
hegyimorc
senior tag
"Van olyan mini állványa valakinek, ami bevált hasonló célra?"
Cullmann cc80, azt hiszem korábban már tettem be róla képet is.
Ha azért kell, mert menet közben szeretnél fotót készíteni akkor jó. Videozni ne így akarj!
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Studi
veterán
Milyen távirányítót? Eddigi tapasztalataim alapján E-400-tól E-M5-ig tuti azonos, USB csatlakozón keresztül működőt használnak az Olyk, több utángyártott (csak expogombos) megfordult nálam, mind működött. Amit én vettem, az a MekKecske webáruházból volt, tükörreflexesek voltak csak kompatibilisként feltüntetve, de ment vígan a PL1-el, P3-al is.
Bonyolultabb időzíthetős nem járt nálam, a vezeték nélküliek pedig infra vevő hiányában nem mennek a mikrós vázakkal.
-
Mercutio_
félisten
válasz neevous #44405 üzenetére
Jah, a régi CCD szenzor színeit én is imádtam Pentaxos koromban, a Samsung CMOS-tól meg agyf*szt kaptam az első hónapokban, aztán hozzászokott a szemem úgy-ahogy, aztán jöttek a mikrós dolgok
-
Mercutio_
félisten
válasz neevous #44378 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy te a kezdetektől Oly-t használtál, arra állt rá a szemed és ha jól tudom a G3 - hoz képestaz uújabb panák sokat fejlődtek jpg és színek tekintetében is
-
-
.mf
veterán
válasz neevous #41788 üzenetére
Penang Shutter Therapy, eh? Pont egy hete voltam ott, és utána rámfért volna egy kis terápia. A hely az út mélypontja volt.
Először egy hetet terveztünk oda. Utána egyre rosszabbakat hallottam róla, hogy bár nagy turista-célpont, de emiatt "tourist trap" is lett, minden túlárazott, mégsincs olyan szinten, amit egy turista-helytől elvárna az ember, meg nagyon verik is át a turistákat. Kegyelem-döfést az adta meg, hogy a Penang körüli vizek (sziget), amik eleve nem túl tiszták, pont HK-ba megérkezésünkkor robbant a botrány, hogy óriási fekália-szennyezés történt, emiatt a szigeten és környékén takarító-akció folyik és nem javasolják a fürdést.
Úgyhogy Langkawi lett helyette (szerencsére, nagyon jó választás volt), s Penangba már csak utolsó nap úgy mentünk, hogy visszafelé onnan szólt a repjegy, meg még aznap volt a kínai újév utolsó ünnepnapja, a Lámpás Fesztivál, amikor az ottani egyik templom, Lek Kok Si, asszem Malajzia legnagyobb buddhista temploma, díszkivilágítást kap, s ezt meg akartam nézni.
Szóval a tev az volt, hogy még lesz egy bő fél napunk és egy esténk, ledobjuk a cuccot a szállodában, megnézzük a várost, este felmegyünk megnézni a Lek Kok Si templomot, majd vissza a hotelbe és alszunk pár órát a reggeli repülőig.
Ehhez képest: 2.5 óra dugóban állás volt a sziget egyik végéből (kikötő) a másikban lévő hotelig eljutni. Amit a buszról láttunk: fullkáosz közlekedés, csupa dugó, túlzsúfoltság, felváltva csili-vili és lepukkant (de többségében utóbbi) épületek, mocsok, bűz, rendezetlenség. Taxisok, akik pofátlanul nagyon át akarnak vágni. Megérkeztünk a hotelbe, ledobtuk a cuccot, fordultunk vissza. Visszafelé is dugó, annyira, hogy 5-f6 körül indultunk a hotelből, max. fél óra kajaszünet, a várost megnézni már nem is maradt időnk, egyből mentünk a templomhoz, így is 9:30-45 körül értünk odaTemplom díszítése lámpások helyett (na jó, lámpások is voltak, de eltörtpült a többi látványa mellett) színes-szagos giccses, mindenféle színű villódzós ledes. Tehát egy templomhoz abszolút méltatlan bazári. (A szívárványszínű, villódzós-forgós sugarak az (ott még mindig buddhista jelképnek megmaradt) horogkereszt körül, európai szemnek biztosíték-csapós volt. Én már a horogkereszthez hozzászoktam, de a szivárványos azért még nekem is erős volt. Képek és videó sajnos mind odavesztek).
Templomon átrohantunk fél óra alatt, hogy elérjük az utolsó buszt, ami levisz a csatlakozásig, és az ottani utolsó buszhoz. Egy óra idegtépő dugóban állás, hogy odaérünk-e. Odaértünk, a sofőr mondta, hogy jön még a buszunk. Hát nem jött, és ő is lelépett. Oké, akkor kénytelenek leszünk visszataxizni a hotelbe. Keressünk drosztot. Nincs. Fogjunk taxit. Alig látunk taxit, azok sem állnak meg. Két órát gyalogoltunk visszafelé, addig taxikat fogni próbálva, sikertelenül. Végül egy kávézóban ülő pár helyivel boltoltuk le. Hotel, majd 2-2.5 óra alvás után ki a reptérre. A szigettel kapcsolatos legjobb dolog volt végre elhagyni...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
hegyimorc
senior tag
válasz neevous #40928 üzenetére
Az nálam nem lassú, de elindítottam, hogy ellenőrizzem (hátha rosszul emlékszem ) és most épp talált upgradet. Most megy fel az 1.21 verzió.
-
hegyimorc
senior tag
válasz neevous #40922 üzenetére
Én néha elindítom.
Mi lassú? Az ahogyan a paraméterek állítására reagál? Mert az tényleg lassú gyors PCn is, de amennyire emlékszem ez a kettesben sem volt gyors. Macen nem próbáltam, de szerintem nem érdemes azon sem downgraddel próbálkozni.
-
HÁZIGAZDA
válasz neevous #40628 üzenetére
szuper cucc, tényleg, de megőrülsz attól, hogy exponálás után valami 10+ mp-ig írja a kártyára a cuccot. az lcd-je nem jó semmire, de ez nem baj, a lassúsága viszont megöli ma már. két körben is megpróbáltam újra beleszeretni, mindkét esetben a polcon végezte azonnal.
a jpg színei persze a kedvencem a mai napig. felbontásban mondjuk megint agyonveri ma már minden, a kompaktok is.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
jjeahh
nagyúr
válasz neevous #39472 üzenetére
annyiszor megjártam már én is, mondjuk én legtöbbször a saját ügyetlenségem miatt, hogy már paranoiás vagyok, ilyenkor folyton nyomogatom a ctrl+A, ctrl+C-t, meg munka közben illustrator-ban, ps-ben is a ctrl+S-t
ha lesz energiád, elég dióhélyban is
a csajos portréid nézettségének kb. felét amúgy tuti én generáltam annó[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz neevous #39472 üzenetére
Elvileg a visszanyílra, megkaptad volna a hsz-ablakot a beírt szöveggel, legközelebb próbáld ki, majd ctrl-C vagy másik ablakot nyitsz és belépsz aztán elküldöd az eredeti hsz-t.
-
jjeahh
nagyúr
válasz neevous #39395 üzenetére
jpeg motoron, építési minőségen kívül van amiben jobb a p1?
én is azon agyalok, hogy talán mégsem kell g5 , kezdem megszokni a kereső nélküli fotózást, és tegnap a kis oly-t beállítottam auto iso-ra, behatároltam 200-1600 közé (eddig max 800-ig merészkedtem el), és az eredménytől ledöbbentem...az 1600-as képek is egész használhatóak lettek csak a fekete vagy nagyon sötét területeken zavaró a zaj, a dinamika meg még teljesen rendben van.
tudtok szelektív zajszűrésre valami tuti tippet adni? portrén nem szeretem amit művel az arcon a zajszűrés, viszont egy fekete ruhára, vagy sötétebb háttérre elmenne...ps, lightroom van itthon a gépen[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz neevous #37284 üzenetére
most nem, nem szoktam a raw-okat megtartani, hétvégén tolok párat, ha megyünk valamerre
amúgy multi fényméréssel szoktam portrézni, szal ki kell próbáljam ezt a szpot meg középsúlyozottat, lehet ez megoldja majd a kiégés problémákat eddig csak fekete kutyákra, ellenfényben, koncerteken használtam utóbbi kettőtFEDman: ja, ez is gond lehet, nagyon sokszor riogat a cucc, hogy 1/4000 nem elég
[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
válasz neevous #37187 üzenetére
Hát ez az sajnos...
És hogy ne csak a "kilóra árult" (de amúgy egyáltalán nem rossz) 50/1.8akat vegyük, meg a nem nagyságrendileg drágább 85/1.8-akat. Számomra a Canon 85/1.2 volt amit (illetve a vele készült fotókat (pl. - a hintás a kedvencem) mindig csak távolról csodáltam... na az 1.900 euro. Hát sajna nem lepdődnék meg ha ez a Pana 42/1.2 a közelében lenne (mindenesetre jobban meglepne ha ezerötszáz alatt lenne) és azért ez eléggé aránytalannak érződik."Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
b.vr
őstag
válasz neevous #37184 üzenetére
"Egy olcsóbb 85 f/1.4"
speciel aznem drágábbmint m43-on a 75/1.8. Hogy a 42/1.2 mennyi lesz, azt meg szinte találgatni sem érdemes...szerk: ja de, kicsit mégis drágább, mert most nézem hogy leértékelték 50 euroval, így az oly már "csak" 950 euro
[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
HÁZIGAZDA
válasz neevous #37184 üzenetére
qrva jó az nx-ek menüje, nekem egyre jobban tetszik. ha jól tudom, .dng-ben mentenek, és most eléggé odatették magukat. de igen, tele fronton kéne még valami kompakt fényerős fix, meg egy kompakt tele.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
gorgo
őstag
válasz neevous #36732 üzenetére
Hát, ha csak tippelte a szervíz, akkor még nem biztos... Főleg a bekapcsológombos ügyed után.
Az ex-enyémben is van már 11k expó, és szerintem is bírnia kell átlag 30-50k expóig. Persze ugye ami elromolhat az el is romlik..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
-
gorgo
őstag
válasz neevous #36653 üzenetére
Srácok, (nnevous, _merc) nem akarom én itt tolni a régi kézi fókuszos obik szekerét, de pont neevous mondta: "...viszont azért néha jól jönne nagyobb háttérszeparáció, ha hátra lép az ember egy kicsit" Azaz egyenlőre nincs alternatíva. Hamarosan lesz, de nem hiszem hogy nektek leesik majd egy Noctiron ... (Kívánom hogy hozzon azt a jézuska, de nem fog).
Pont ezért van nekem most 5 portréobim (2 kölcsön) hogy mivel nekem sem lesz Noctiron, legyen valami ami azért, és szerencsére ezek relatíve olcsók, és kínálat is folyamatosan van. (nem, nem hülyültem meg, egyetlen fog maradni).Ugyanakkor, 100%ban egyet értek _Merc véleményével: a manuálozás nagyon sok figyelmet igényel, sok helyzetben reménytelen, vagy legkevésbé célravezető. Ugyanakkor hogy portrézni ne lehetne vele, nos, ez butaság. Meg kell tanulni használni, tény, ellenben kicsi oly45-össel + G3 kihajtható kombóval oda se kell figyelni sok esetben. Ezért van oly45is.
Mindkettőnek meg van az értelme, és portrézni pedig igenis lehet manuállal."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
jjeahh
nagyúr
válasz neevous #36606 üzenetére
elhiszem, sztem is használható magas iso-n is, de témafüggő...portréra pl, színesben, beltéren 800 is sok, főleg ha sok a sötét, fekete a képen.
(#36607) rbalint88: ha már képminőség, a d300 már elég elavult sztem, egy ismerősömnek van, és hát én ahogy elnézem a régi 12mp oly-k, vagy max a g3 szintjét nyújtja. Gondolom nex-3-ad vagy nex-5-öd volt, ezek tényleg nem tudnak sokkal többet érzékenységben, dinamikában, de a többi nex, pl már a 3n, f3 is hozza azt amit a d7000 mondjuk, ami már bőven jobb, mint a régi lapkás mft-k.
(#36626) Lassú Víz: speed booster-el nincs af-od vagy van? a szenzoroknak meg lehet elég az f2.8 ha a szemednek nem...szal ha brutál bukét akarsz mft-n muszáj manuáloznod, ami ellen nekem semmi kifogásom nem lenne, de pl. evf+peaking a mai napig csak drága csúcsgépek kiváltsága...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest