Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Természetesen
Nem tudom miért zavar ez Téged, de akkor nem mondtam vegyük úgy. Nem arra céloztam egyébként, hogy drága, hanem hogy áfa nélkül csak picit drágább. Természetesen elég kevés ember tud obit venni úgy, hogy a vállalkozásába el tudja költségelni. Nincs az rossz árban, csak savanyú a szőlő. Azt viszont továbbra sem értem, hogy ez Téged miért zavar. Mind1, hagyjuk.
-
|AP|
veterán
ezt én is néztem, szerintem kamu, de azért akad pár érdekesség:
-ED 9mm F2.8 Shift PRO: minden építész álma, de egy magyarországi építésznek sosem lesz rá pénze
-10mm F1.8: "nehogymár 9mm legyen és tökéletes, inkább megcsináljuk 10-re, hogy agyalhasson mindenki cserélje-e a 9-18-at"
-20mm F2.8: nem értem
-35mm F2.8 Macro: nagyszerű válasz a friss Pana bejelentésre ("mi is csinálunk egy 30mm körüli makrót, ha már lekoppintották a 45-ösünket")
-9-18mm: ráncfelvarrás?
-ED 12-100 F3.5-5.6: na ez egy érdekes utazós obi lehetne, ha nem lenne túl nagy.Persze ez egy FT1-es (valószínűleg kamu) roadmap, de én ezekre kaptam fel a fejem. A másik érdekesség, hogy ha ez igaz lenne, akkor kijönne egy rakat fix, F1.2-es PRO üveg (ehhez nem tudom hány év kell)
-
jube7
tag
Én már két nappal ezelőtt feltettem, amikor még nem volt hivatalos.
Az idő pocsék azóta is, így a komolyabb kipróbálás még várat magára, de azért igyekeztem, hogy lássam a különbséget. Első próbálkozásaim alapján 8 kép/s sebességgel CAF módban és a 75-300-as obival repülő madaraknál és ráadásul kedvezőtlen fényviszonyoknál - egyértelműnek tűnik a javulás, mintha jobban fókuszban tartaná a témát, és több kép is lett éles.
Ja, és nem kellett a gépet újra beállítani. -
Freddy76
addikt
Veszel egy deszkát, ami szélesebb, mint az autó. A közepére ráragasztod valami mokány pillanatragasztóval a gépet. Letekered az első ablakokat, és az ajtókon keresztül fekteted a deszkát, majd ezeket gumipókkal (esetleg dróttal) a tükrökhöz rögzíted. Arra figyelj, hog a deszka ne legyen szélesebb sokkal, mint az autó, mert zavaróan túllóg. A kormányzás nehézkes lehet, mert csak ugyebár a deszka közted és a kormány között lesz pont, tehát csak a deszka alatt vagy fölött tudod tekerni a kormányt, kb. harmad fordulatot tekerve egyszerre.
-
.mf
veterán
Márpedig egy földúton rázkódó kocsiban egy gorillapod 1 kg-t nem fog megtartani. Ahhoz elég erősen rögzíteni kell, hogy ne mozduljon el, ne rázkódjon jobban, mint a kocsi (vagy még annyira se - steadycam, gimbal), mert egy timelapse egy-egy rosszul elkapott pillanattal még alaposan fel is erősítheti, és csak egy idegesen ugráló, émelyítő valamit kapsz.
Vagy veszel helyette egy time-lapse képes jobb képminőségű de olcsóbb akciókamerát, ami 50 vagy max 100 g alatt van, és gyárilag adják hozzá a tapadókorongos rögzítést...
-
-
Studi
veterán
Mekkora súlyú cucc, és mennyire kell atomstabilnak lennie? Milyen fejtámlád? Én a fejtámlára tennék egy Joby Gorillapodot, két lábat a fejtámla tartóvasaira, egyet pedig az ülés támlájára téve. De vannak típusok, ahol ez mondjuk nem megy, nekem a Swift anyósülésének a támlája erősen mozog, ha üres az ülés.
-
Freddy76
addikt
Gratula!
Irigyellek, mert ez nagyon jó. Ha az első, akkor hajrá, és ne higgyj egy okoskodó p.csnek sem, hasfájással, fogfájással együtt is óriási kaland ez!
Bár én könnyen pofázok, nekünk egyik sem volt.Aztn ne búslakodjál, legközelebb talán sikerül a kislány is!
Tejfakasztó mikorhol?
-
Gondwana
addikt
Így kell ezt! μ4/3-ot venni, ha meg fogytán a fotóstéma, asszonnyal egyeztetve összehozni egy gyerkőcöt! ( II. Kisgondwana június 11-én született, 14-én meg már égett is a szabadkai kórház mosodája, szóval ki mondott olyant, hogy császár után, sokkszoba után egy nappal nem lehet futni)
Szerk.: OFF, fütyikukucskálás - ma, amikor már mindenről ennyire előre és részletesen lehet tudni, nem voltam elég gyors, hogy szóljak a dokihavernak, hogy a nemét majd csak akkor, amikor már felsírt. Ez legalább a bátyjánál, az I. Kisgondwanánál működött így.
-
törölt tag
Szerintem:
Dobálás előtt tegyél le féltávnál egy tárgyat, arra lődd be manual fókusszal, és amikor eldobod neki, visszafelé látod mikor éri a már korábban belőtt fókuszmezőre, és akkor ott egy gyors manual fókusz+sorozatkép.
De szerintem még rossz fényben is a felszereléseddel a képernyőn bökve az azonnali expoval jól elkapja a pillanatot. Próbáld magas ISOn is, 1-2000/4000 körül.
Illetve feküdj a földre, vagy egy kis sámlira tedd le a gépet jó alacsonyra, akkor nem kell a stabi sem, gyorsabb a sorozat is.
-
gorgo
őstag
tegyük gyorsan hozzá, hogy videóra az oly 17/1.8 sztem nem annyira nyerő, mert bár van rajta direkt (nem by-wire) fókuszgyűrű, de az már túl kicsit, hogy kényelmesen kezelni lehessen. Továbbá túlárazott, bár nem rossz azt nem lehet rá mondani.
Nekem is megfordult már a fejemben, hogy ha lenne max. 200-ért 12-40, akkor megvenném, a 17-es fix meg menne másnak... Csak annyiért nem adnak pro zúmot -
-
MrChris
nagyúr
-
Studi
veterán
Ahogy mondták az előttem szólók: ez 4/3-os, m43 vázra csak adapterrel, és úgy is lassú lesz. Nem volt hozzá személyesen szerencsém, nekem van 14-54-em, így amellett nem hiszem, hogy labdába rúgott volna. Biztos jó objektív amúgy, 4/3 szenzoron nagy hátránya a 18-as induló, és ilyen áron manapság már 14-54-ek is vannak, így árban sem igazán versenyképes ennyiért.
-
b.vr
őstag
Még egyszer: ez "csak" azért q*rvanagy probléma, mert hypeot lehet rá építeni, a Sony is hivatalosan elismerte (nem úgy mint pl. a Nikon a D600 olajosodását, stb)
Holott közben a RAW-tömörítési probléma (amit a Sony amúgy is csinál a többi gépében) ennél nagyobb jelentőségű csak nem lett így felfújva, pedig nem azért öl bele valaki többezer eurót/dollárt mondjuk a 36 mp-es FF rendszerébe hogy mindez hiába mert a képen meg artifact-ek jelennek meg...
(amelyek a lényegében ugyanezeket a szenzorokat használó D600 ill. D800nál természetesen nincsenek, ott veszteségmentes 14 bites RAW-kal lehet dolgozni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest