Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zs.
őstag
válasz
Illesvik
üzenetére
A napokban kapok kölcsön próbára egy ilyen új fajta QM kart, akkor majd kiderül, hogy jó-e?!
A 16/20 g-os IMS biztosan jó, csak ki kell hajtogatni a peremét és kicsit vastagabb kartömítés (o-gyűrű) kell hozzá. Lehet belemegy a 22-es VST is, de azt nem akarom hajtogatni , az drága hozzá. -
zolnagy
őstag
válasz
Illesvik
üzenetére
Szerintem nem. Ránézésre olyan bajonettesnek tűnik, mint felülről a 3., ami meg az újabb QM-ekhez (pl 0820) van.
@Parci, van róla képed?
@Koxx, félő, hogy nincs ilyen pici kihajtó. Én ezt 2-es fúróval fúrnám meg, már a 3-as is necces kézzel sztem, akkora kihajtó meg sztem nincs.
-
-
reset
senior tag
válasz
Illesvik
üzenetére
A Magistert szűk fél éve használom. Ascaso Steel Uno Prof / Lelit Glenda masinákkal tudom összehasonlítani.
A Magisternek elektromos termosztátja van. Az előlapi nyomógombokkal lehet állítani a hőfokot...1°C. fokonként A legkisebb beállítható hőmérséklet 81 °C, a legnagyobb 105 °C. A gőzé nem állítható / az a gyári értékre fűt...
A gőze kb. az Ascasoéval egyforma erős / és valóban erős...
Azonban a gőzcsövéről lespórolták a szigetelő hüvelyt...és mivel nem anti-burn kivitelű, mókolni kell rá vmiféle szigetelő "muffot "...A csepptálcája viszont csodálatos
Az eddigi használat során, mindig borsszáraznak találtam a környezetét - különös tekintettel az alatta lévő fenéklemezre...(Az Olaszpresszo lapján találsz róla írást a gépajánló rovatban. Ott a teszt soraiból és a kapcsolódó kérdésekből-válaszokból még szerezhetsz hasznos infókat. [link]
#81413 Ez csak egy mezei hőmérő...
-
killerjohn
addikt
válasz
Illesvik
üzenetére
Köszönöm!
Tehát erre jó a "sima" felsőszűrő tartó?
Ezeket írtam fel eddig a bevásárló listára:
- felsőszűrő: 400 Ft, [link]
- duplaszűrő: 4050 Ft, [link]
- nyitott kar: 6350 Ft, [link]
- réz felsőszűrő tartó: 3800 Ft, [link]
- 2 csavar: 150 Ft, [link]
- kartömítés, vakszűrő: kb 600 FtMeg ugyebár a PID-elés...
-
Sinisi
senior tag
válasz
Illesvik
üzenetére
Expolygonban ez biztos nem jó?
Kartömítésnek ez ?
Danettinél van gyári változat is.
Én felhívnám a boltot és érdeklődnék, hacsak valaki biztosra meg nem mondja, hogy melyik a befutó. -
SierraFox
tag
-
paljoc
tag
válasz
Illesvik
üzenetére
Vizes rész:
660ml víz
1 ek cukor
1,5 ek só
1 ek ecetSzáraz rész:
1100g liszt /700-940 bl55 többi lehet teljes kiörl, durum, stb./
fél kocka élesztő
kenyérfűszer2x dagaszt, közben pihen, utána formáz, majd még negyed óra pihi!!!, aztán sütés, nálam kemence 220 fok kb. 30-40 perc.
-
zolnagy
őstag
válasz
Illesvik
üzenetére
Az új Quick Millek thermoblokkja fele, harmada a régi 0650 thermoblokknak. Ez kávékészítéshez már nem hiszem, hogy elég hőstabil lenne. Gőzöléshez elég, ha két adagot gőzölsz. Ez tapasztalat, ilyen thermoblokk van a Silvanomban is, de ott kizárólag gőzöléshez. A kávéhoz egy ~3,5 dl-es rézbojler van itt.
Tehát én ez alapján kizárólag ezt az oldalt nézve ezt találom minimumnak: [link]
A Silvanos tapasztalatból úgy gondolom, hogy ez belülről kb. ua, mint egy Faema Family, Brasilia Lady.
A Silvano valószínűleg a külön thermoblokkos gőz rendszerével több, no meg a beépített pid szabályzóval.Ennyi pénzből viszont valószínűleg nem ezt venném, hanem egy új Rancilio Silviát kb. ugyanennyiért, mert egyrészt jobban tetszik, másrészt azzal pozitív tapasztalatok vannak többektől.
Ha sokat gőzölsz, akkor viszont sokat ér a Silvano külön gőzegysége. Persze én azt sem venném meg újonnan.
Az enyémet se vettem volna meg, ha nem adta volna Parci féláron.
-
soldier2
őstag
válasz
Illesvik
üzenetére
Hogy minimum ajánlott kávéfőzőt szerrtnél erről az oldalról? (értem én, csak még mindig nem írtad le pontosan). Mindenkinek más a minimum, az új Quick milleket nem ajánlják már a belépő kategoriában, így marad az új Sylvia (hogy egy szépen felújított pides Gaggia Classic sokkal jobb eredményt ad, attól tekintsünk el. A sylviára is kell pid, hogy jó legyen, de azzal ugrik a garancia.
Időközben rájöttem az értetlenkedés okára. Mikor először rákattintottam a linkre, akkor vegyesen hozott darálót, kávéfőzőt minden márkából. Miután megnéztem a Quick milles linket, az első link már a Quick millhez vitt, majd miután az "Espresso főzőkre" kattintottam oda. Szóval innen a Gaggia Baby2014 alatt én nem vennék (a Classic 2015 -öt semmiképpen). De erre is kell a pid utólag.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Illesvik
üzenetére
Catler CG-8030? Paljocnak egészen jó tapasztalatai vannak vele. Én az elődjét használom, ami a kések tekintetében ugyan az, és nagyon szeretem. Az utód modellben pont olyan képességeken javítottak, ami az enyémből hiányzik. Pölö az adagolás pontosabb állíthatósága.
-
jolti
senior tag
válasz
Illesvik
üzenetére
Nekem a Macap néma levente a Graef-hez képest.
Persze a magának a darálásnak, a babok recsegésének van hangja, de, ha ettől eltekintünk és mondjuk üresjáratban összehasonlítjuk, akkor is eszméletlen nagy a különbség.
A graef hangosan vinnyog, a macap meg alig hallhatóan mormol.Surda a Pacific új kávéja milyen vonal? A Costa.
Gyümis nagyon? Vagy hagyományosabb? Meg akarom maj kóstolni. -
vendingo
veterán
válasz
Illesvik
üzenetére
Mármint a darálóra gondolsz?
Eureka mythos van, erről csak a mythos one-ra lennék hajlandó váltani, de az újonnan 1 milla
Sok darálót próbáltam már, de ízvilágban ennek a produktuma áll a legközelebb az ízlésemhez.
Előtte Mazzer SJ volt, de a 2 daráló között egy hatalmas szakadék tátong ízvilágban.
Talán egyszer feljutok BP-re, hogy kipróbáljam a Combatot, de nem akar összejönni az odaút. -
Bazsee71
őstag
válasz
Illesvik
üzenetére
Igen, azt néztem. Most az Espresso-t hagyom, utánanéztem a háromjáratú szelepnek, jó dolog.
Most már értem, hogy mi értelme van a vakszűrőnek, illetve épp Gaggia kapcsolási ábrák után kutatok, hogy azokban miben tér el az elhelyezés. Kezdek rájönni, hogy eddig elég kevés az információm, vásárlásba így nem vágok bele. 
-
Sasu007
csendes tag
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Illesvik
üzenetére
Bárhogy döntesz, tudjál róla, hogy a vízlágyító gyanta néhányszor regenerálható tömény konyhasó-oldattal. Tehát ha nem patront cserélgetsz, csak gyantát, akkor jó néhány cserét megspórolhatsz a regenerálással.
Ha csak keménységet okozó anyag van(lenne) a vízben, akkor majdnem korlátlanul lehetne, a többi szennyező anyag viszont már nehezebben regenerálhatóvá teszi, ezért 3-4 regenerálás után alighanem cserélni kell. -
Deadzone41
őstag
válasz
Illesvik
üzenetére
Inkább egy vízlágyító készüléket vegyél, vagy olcsóbb megoldásként akvarisztikás szűrő és gyanta segítségével csinálj 0nk-s vizet, és azt keményítsd vissza 5-6ra. Az ilyen víztartályba helyezhető patronoknál fogalmad nincs milyen vizet csinál, ér-e egyáltalán valamit.
A gyantának ha jól tudom kiszáradnia nem szabad, jól zárd le.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand's Samurai bőrkabát! Nagyon jó minőségű bőr!
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Elvileg jövő hét elejéig megkapom, akkor le tudom mérni pontosan

70-er volt a jófogáson Vario Home, gondolkoztam rajta...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Jelenleg is kotyogós van, de nyilván nem egy Brikka csak valami kis egyszerű noname... Azt hittem nagy különbség nem lenne a kettő között...