- Milyen egeret válasszak?
- Dell asztali gépek
- VR topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
senior tag
Már régóta megvan ez az óra, eddig nem fórumoztam vele kapcsolatban, de egy ideje valami furcsasága van, és nem tudom eldönteni, hogy valami HW gondja lett vagy valamelyik SW frissítés óta ilyen.
Mostanában, hogy jobb idő lett inkább bringáztam és ott vettem észre, hogy van olyan szakasz a szokásos helyi körön, ahol elég gyakran rosszul mér.
Mivel ez kevésbé kontrollálható, ma az elliptikus trénerre felvettem a polár mellkaspántot is és a másik karomra egy más gyártó óráját.
Szemmel láthatóan van valami gondja ami korábban nem volt.
A karom lényegében lógattam, azaz az ottani mozgás nem zavarhatott be.
Elég nagy kilengéseket produkál ami sem a mellkaspánton, sem a másik órán nincs meg. Sokszor beesik akár 10bpm nagyságrendjében, máskor meg felugrik 5bpm nagyságrendjében.
E-miatt eléggé "röcögős" a pulzus diagram (utolsó 5 percet nem kell nézni):
Ugyanez a mellkaspánttal (kb. 5 perccel korábban állítottam le, 38. perc környékén a hupli az valós, ott kicsit beletekertem):
Nem tudom mióta van jelen ez a probléma (bringázás nem annyira jól kontrollálható, korábban meg betegségből lábadoztam), de jan. elején egész normális volt még (persze az óra működési elvéből kifolyólag soha nem lesz olyan stabil mint a mellkaspánt, de korábban ez még egész tűrhető volt; végét itt sem kell nézni):
Valaki tapasztalt hasonlót? -
Bferibörs
addikt
válasz
Brett Shaw2
üzenetére
👍
-
Brett Shaw2
csendes tag

-
Bferibörs
addikt
válasz
Brett Shaw2
üzenetére
Köszi,a képet végül megtaláltam,úgy sem találtam. Akkor ránézek amit írtál.

Ui. Ez nekem túl zsúfolt. -
Bferibörs
addikt
válasz
Brett Shaw2
üzenetére
Melyik óra számlap ez?
Én nem találtam meg. -
Bferibörs
addikt
Frissítés érkezett.
-
Bferibörs
addikt
válasz
Brett Shaw2
üzenetére
Én meg nem látom az óralapot a szöveg miatt.🤔
Ha a cikk tetején lévő képre gondosz. -
Brett Shaw2
csendes tag
Sziasztok.Ajándékba kaptam pár napja egy ilyen órát.Nagyon tetszik.Kis segítséget kérnék tőletek.A cikk elején van egy WFace (barna puloveres kép).Ha tudjátok a nevét azt megköszönném.Sajnos nemtalálot a zepp aplikációban
-
akibor000
aktív tag
válasz
laci1892
üzenetére
én olyan "júzert" is ismerek, akinek tetszik a fenix vagy az instinct dizájnja + akkuideje és azért veszi meg.
és olyat is, akinek tetszik, de nem teheti meg hogy 400-500ezret adjon egy garminért.abban igazad van, h a kospet meg a zeblaze szoftveresen durván elmarad a garmintól... de az anyagminőségben simán hozza a szintet.

akinek csak a kinézet kell.... simán veheti az olcsó órákat.
és véleményt, kritikát bárki írhat bármiről!! még egy ""kocafutó"" is!!!

nekem most úton van kinából egy zeblaze vibe8 meg egy haylou solar ultra... par hétig tesztelgetem, aztán eladom.

-
laci1892
őstag
Őszintén szólva nem nagyon értem ezt a Garmin-gyalázást. De frankón....
Igen, drága. Ez tény. De nem mindenkinek szól, és alapvetően céleszköz. A célszerszámok pedig mindig drágábbak voltak – teljesen mindegy, melyik szakmát nézed. A precíziós eszköznek ára van.
Anno én is váltottam márkát, néhány apróság miatt. De ezek szubjektív döntések voltak. Objektíven nézve a Garmin órák nem rosszak. Sőt...!
Amikor itt olvasom a különféle Kospet és egyéb, „húzott szeműek által gyártott” noname kinte kunta márkák felmagasztalását ( már bocsánat ) , egy dolog fogalmazódik meg bennem:
Alapvetően kétféle felhasználó létezik.
Az egyik ténylegesen kihasználja az óra képességeit. Fontosak számára az adatok, sportolói szemlélettel nézi őket, és fel is használja, a fejlődés érdekében. Nem csak nézi a számokat, hanem értelmezni is tudja őket. Tudja, mit jelent az adott metrika, és beépíti az edzéseibe.
A másik tábor viszont inkább a csillivilli funkciókat keresi. Jó, ha nagyjából pontos, amit mér az óra, de az adatokkal objektív módon nem igazán kezd ( meg nem is tud ) semmit. Látvány kell... Az aki, 5km után a seggén veszi a levegőt és ezzel meg is van elégedve annak felesleges egy sportóra.
És igen, például futásnál ( most mondtam egy példát csak több Sport közül ) nagyon nem mindegy, hogy a lépésfrekvencia-visszajelzés mennyire pontos és konzisztens. A „kocafitnesz” üzemmódban ez valóban lényegtelen. De annak, aki érti, mit jelent a kadencia, hogyan hat a futómozgás gazdaságosságára vagy a sérüléskockázatra, ott már egyáltalán nem mindegy a mérési pontosság és az algoritmus megbízhatósága.
Lehet bármilyen jó az anyagminőség egy kínai óránál, ha a mögötte lévő szoftver, az adatfeldolgozás és az ökoszisztéma nem képes kiszolgálni egy tudatos, sportcélú felhasználót. Vagy csak simán szar .
Egy sportóra nem a kinézettőllesz komoly eszköz.... hanem attól, hogy a mért adat mit ér a gyakorlatban. Ennyi az egész.
-
laci1892
őstag
A magyar nyelvet nem tudja az óra, de számomra ez egyáltalán nem volt gond.
Az üzemidő erősen használatfüggő. Nálam hetente kb. 2 GPS-es edzés van, full, vagyis a legmagasabb és legpontosabb beállításokkal, plusz még 2 olyan edzés, ahol nincs GPS. Így simán megvan a kb. 2 hét. Az óra 0–24-ben rajtam van, gyakorlatilag csak zuhanyzásnál veszem le.
Megrendelni az Alzánál vagy a Sarkcsillagnál is meg tudod, mindkettő korrekt forrás.
A garanciáról annyit érdemes tudni, hogy alapvetően az a cég intézi, ahol vásároltad. Viszont érvényes garanciajeggyel közvetlenül a gyártóval is lehet kommunikálni. Ami számomra külön pozitívum: a garancia lejárta után is vállalják a szervizelést. Az óra eleve úgy van kialakítva, hogy jól javítható legyen. Ennek egyetlen hátránya, hogy Finnországba kell kiküldeni.
Szakmai fórumokat aktívan olvasok, ottani tapasztalatok alapján nem jellemző, hogy gyakran lenne velük probléma. Ha mégis, akkor általában kb. 2 hét az átfutási idő, háztól házig szervizzel együtt.
Pont ez az egyik dolog, ami nekem különösen szimpatikus volt a Garminnal szemben: itt valóban szervizelhető az óra, nem az van, hogy mindenre fix áras csereprogram, meg felesleges körök. -
Fall-N
veterán
válasz
akibor000
üzenetére
Kettészedném a kérdést. Igen, nagyrészt a márka felárát is meg kell fizetni, de a Garminnak van a legjobb szoftveres háttere. Ez igaz a kerékpáros komputerekre is. Kapsz 100ezer alatt is Bryton vagy iGPSport csúcs komputert, a Garmin már 4-500ezer Ft!
Szóval hiába jobb egy Kospet Tank, de fasorban sincs szoftveresen. Egyébként van kerámia előlapot Fenix is, azt ugyan nem karcolod meg. Igaz az ára is horror, nemcsak a keménysége.
-
Fall-N
veterán
Ezért szeretem használni a Galaxy Watch órámhoz az ún. Milanese szíjat, ami mágneses, így gyakorlatilag fokozatmnetesen be lehet állítani, bármekkora hosszt. Ugyanaz igaz a tépőzáras szövet szíjra is. Mondjuk ilyen szíjakat bármilyen okos- vagy hagyományos órára fel lehet tenni.
-
Bertiee
senior tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
De jó lenne, ha a Balance még kapna egy komolyabb frissítést, mondjuk Biocharge...
-
Parallaxis
addikt
válasz
akibor000
üzenetére
Ez valami félrefordítás lehet:
"A biztonsági frissítések lejárati dátuma két másik hordozható eszköz esetében is megváltozott. Az első a Balance 2, amely eredetileg 2025 szeptemberében kapta volna meg az utolsó firmware-jét, most pedig 2026 decemberéig kap frissítéseket."A Balance 2 2025. május 20-án lett bemutatva, így ha csak a két éves támogatás érvényes rá, akkor is 2027-ig kap frissítést. Valószínű a sima Balance-ról akart írni.
-
akibor000
aktív tag
ha lehet ennek az oldalnak hinni,akkor....

-
xhege
veterán
válasz
akibor000
üzenetére
Zeblazet már többet is. Kospetet még nem. Az anyagminőséget nem is kérdőjeleztem meg, de nálam az okosóra sport és egészség monitoring miatt fontos, de ott ezek a gyártók labdába sem rúgnak.
Ahogy mondtam ha csak az időt kell mutatni és értesítést megjeleníteni, arra biztosan jók. -
xhege
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
Ezért is írtam, hogy úgy tűnik mindenkinek más rendszer válik be. Nálam a Garmin, nálad az Amazfit ad hihetőbb adatokat. Mindenesetre én nagyon örülnék az olcsóbb alternativáknak az biztos.
A Garminnak óriási előnye van az ökoszisztémával és a szoftveres hátterével. Aki 10 éve ott gyűjti az adatait és ilyen hosszú trendeket tud nézni, az nem vált. Illetve sokan nem akarják kínai kézbe adni az adataikat (nyilván ezt mindenki másként látja). Szóval én nem aggódok a Garmin miatt. Nem mostanában fognak csődbe menni.
Mindenesetre én szurkolok annak, hogy minél élesebb legyen a verseny ezen a piacon, mert az csak nekünk vevőknek jó.
By the way, idén milyen megjelenések várhatóak Amazfit szinten? Vannak erről pletykák? Jó lenne, ha például az elemlámpa bekerülne mondjuk a Balance szériába is. -
Parallaxis
addikt
Nálam a Biocharge sosem ment 60 alá a nap végére
Nálam már volt 35 is és volt, hogy reggel 62-el kezdtem

Biocharge minden reggelre 95-100 pont között volt, mindegy hogy aludtam (egyébként az Amazfit szerint mindig szuper jól aludtam, akkor is, ha nem).
Nálam nem ennyire rózsaszín ködös, a tegnap estére konkrétan 65-öt adott.

Az ipari hulladékok esetén azzal van baj, hogy random számgenerátorok minden eü adat tekintetében.
Igen, erre írtam, hogy szoftveresen gagyik ezek. Hardveresen, viszont rendesen odateszik magukat. A Garminnak az lesz a veszte, hogy ezek a kis gyártók is szépen, ahogy telik az idő rengeteg adatot gyűjtenek be és folyamatosan fejlesztik az algoritmusaikat és szépen lassan fel fognak zárkózni. Onnantól meg semmi nem fogja indokolni a sokszoros árat egy Garmin terméknél (szerintem pont erre készülnek, ezért farmolnak be most annyi profitot, amennyit csak bírnak, amíg lehet).
-
akibor000
aktív tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
a tok külső védelemre egy 2dolláros szilikon védőt használok, a kijelzőre meg egy 80centes védöüveget raktam.
aliról rendeltem kb 10-12fajta szijat, cserélgetem ahogy kedvem tartja. van gumi, szilikon, fém, bőr meg vászon is.
-
xhege
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
Nálam a Biocharge sosem ment 60 alá a nap végére, teljesen függetlenül attól, hogy mit és mennyit edzettem vagy éppen 39 fokos lázam volt. Mindig szépen, egyenletes ütemben csökkent egész nap, bárhogy is teljen a napom. Ha bezabáltam vagy alkoholt ittam az sem hatott semmit a stressz-szintemre. A Biocharge minden reggelre 95-100 pont között volt, mindegy hogy aludtam (egyébként az Amazfit szerint mindig szuper jól aludtam, akkor is, ha nem). Számomra az Amazfit értékei nagyon “rózsaszínűek”, túl optimisták voltak. Ezt mondjuk a legtöbb teszt, ami a neten fellelhető is megerősíti. Én ezeket a metrikákat szeretem és pont ezekben volt gyenge számomra az Amazfit.

Egyébként a dizájn és az okosóra funkciók nagyon rendben voltak a Balance 2-nél. Sajnáltam is kicsit, mikor megváltam tőle (mondjuk az ujjlenyomat mágnes kijelző pont nem hiányzik). Én nagyon várom, hogy az Amazfit számomra is jó legyen, mert örömmel venném harmada áron, a dizájnban és UI-ban egyébként kimondottan tetszetős óráit a Garminhoz képest. Egyelőre azonban nekem ez még nem pálya. Addig is megvan a Helio Strap, azon tudom tesztelni, hogy haladnak az Amazfit fejlesztések.
Az ipari hulladékok esetén azzal van baj, hogy random számgenerátorok minden eü adat tekintetében. Ha csak időt mutatni, értesítést jelezni kell, akkor arra jók. Másra nem. -
Parallaxis
addikt
Nálam az Amazfit volt használhatatlan stressz és Biocharge szempontjából.
Vagy csak megszoktad a Garmin értékeit és ahhoz viszonyítasz.

Írtam, hogy a Biocharge sokkal közelebb áll a valósághoz, mint a Body Battery, mert akármi is volt a nap közben, biztos nem 5% alatt van az energiád, mert az nagyjából azt jelentené (ha teljesen komolyan vennénk), hogy mentő visz el, mert jártányi energiád sincs. A Biocharge egy húzós nap végén nálam 25-30%-ot mutat, ami teljesen értelmezhető, hisz hiába vagyok fáradt, azért még pl. boltba el tudok menni, a ház körüli dolgokat el tudom végezni stb. nem vagyok a teljesítőképességem végén.
No meg nagyon jó dolognak tartom, hogy az Amazfit nem csak a rögzített tevékenységeket veszi figyelembe, hanem opcionálisan a teljes napodat és ebből számol.
Szerintem ez sokkal közelebb van a valósághoz, hisz az edzettséged nem csak abból áll amit az edzőteremben, vagy bármilyen sport közben nyújtasz, hanem abból áll össze, amit összességében végzel. Pl. fahasogatás-behordás, nagyobb csomagok cipelése, komolyabb ház körüli barkácsolás, egy kiadós kocsimosás stb. bőven felér egy edzéssel és ezeket a Garmin konkrétan teljesen figyelmen kívül hagyja.(Mondjuk azért ne hasonlitsuk Zeblaze és társai ipari hulladékokhoz).
A vicc az, hogy ezek az "ipari hulladékok" 15-20 eFt-ért komolyabb hardvert használnak és strapabíróbb kialakítást mint a Garmin. Ezeknél a firmware és a kezdetleges ökoszisztéma az ami sokkal gyengébb.
-
xhege
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
Beszéltük már, de mindenkinél más működik. Nálam az Amazfit volt használhatatlan stressz és Biocharge szempontjából. A Garmin az esetek 90%-ban tükrözi a valóságot. 10%-ban valami marhaságot csinál.

Abban egyetértek, hogy a Garmin árazása botrányos. (Mondjuk azért ne hasonlitsuk Zeblaze és társai ipari hulladékokhoz).
-
Parallaxis
addikt
válasz
akibor000
üzenetére
és vicces, hogy a kospet tank, zeblaze stratos mind hozza a fenix8 minőséget 15-20e ft-ért... szemben a fenix8 400ezres árával.
Még viccesebb, hogy ezek az órák jobb felépítésbeli minőséget hoznak, mint a Garmin.
A Garmin szándékosan sérülékenynek tervezi az óráit, mert az a koncepció, hogy ezek kalandórák és látsszon rajtuk meg a kaland amit átéltél velük. Ezért használnak grade 2-es titánt, amit még az ingujj is megkarcol és az acél lünettás óráikon is van bevonat, ami szépen kopik pár hét után, ha nem vigyázol rá, mint a hímes tojásra.
Ahol komolyabbra tervezik az óra házát, ott már 7 számjegyű árat kérnek úgy, hogy az óra kevesebbet tud, mint az olcsóbb változatok (Marq-k csökkentett tudású szenzora). -
akibor000
aktív tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
igen, én is ugy gondolom h a garmin nagyonnagyon túlhájpolt.. aránytalanul drága.
és vicces, hogy a kospet tank, zeblaze stratos mind hozza a fenix8 minőséget 15-20e ft-ért... szemben a fenix8 400ezres árával.
ezért döntöttem a fenix7x pro mellett, az elevate5 szenzorok meg a solar mip kijelző miatt.
ezeket nem nézve a trex3 pro lett volna a választásom.
vagy a coros nomad!!!

-
Parallaxis
addikt
válasz
akibor000
üzenetére
Az a gond, hogy a stresszt a Garmin a HR és a HRV változásaiból számolja. Ha ennyire fals eredményt ad, akkor a kiindulási mérések is pontatlanok, vagyis nagyjából semmire nem jó a Garmin egészségkövetése és minden más mérési eredmény is max trendkövetésre alkalmas (nem véletlen, hogy komoly sportkövetéshez még a Garmin is a mellkaspántot ajánlja a mérésekhez). Innentől kezdve nagyjából röhejes az az ár amit elkérnek érte (az más kérdés, hogy ha jobban megnézzük, hogy a fél-1 milliós óráknak milyen alsópolcos hardvere van az már eleve vérlázító).
-
akibor000
aktív tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
én ezt nem nagyon követem...

-
Parallaxis
addikt
válasz
akibor000
üzenetére
a szenzorok egyformák elvileg! elevate5
Ami velem nem kompatibilis

A kedvencem. Normál esetben a Garminok nálam 70-90 közötti stresszt mutatnak, amikor az ég világon semmi gondom, halál nyugodt vagyok és egészséges...
Amikor meg 39 fokos lázam van, be van gyulladva az ideg a gerincemben és állni is alig bírok akkor meg ez kapom:
Nagyjából röhej kategória. -
laci1892
őstag
válasz
akibor000
üzenetére
Nem a műanyag hátlap miatt sebesedik ki a kezed, hanem a rossz beállítás miatt. Athletic szíj általában az esetek 99,99%-ban megoldja a gondot. Sportolás és / vagy melegben tudod a csuklód átmérője is picit tágul. Így a klasszikus gumi szíjat nehéz beállítani. Vagy laza vagy szoros lesz ilyen helyzetben. Ahogy a nagy hidegben például picit össze megy termesztés módon az ember csuklója. Így ugyanaz a helyzet mind melegben. 0-24 hordom minden órám. Sosem volt gondom ilyennel. Csak a gumi szíjaknál.
-
akibor000
aktív tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
érdekes!

nem vagyunk egyformák.
nekem a titan hátlap bevált...kollegamnak van egy enduro3 eladó, karacsonykor vette. szemeztem vele, de fenix7x pro mellett döntöttem a titán miatt.

a szenzorok egyformák elvileg! elevate5
-
akibor000
aktív tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
nekem volt enduro3... de a müanyag hatlaptól kisebesedett a bőröm.
eladtam par hét után.
tegnap sikerült váltani a fenix6x pro-ról , vettem egy fenix7x pro-t.
nem akartam még feladni a mip kijelzőt meg a titán házat
ezért lett a solar 7X pro zafir titan.
25.11 sw van rajta, meg vagyok elégedve. -
akibor000
aktív tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
pár hete egy fenix8 47mm amoledet szereztem, de 2nap után eladtam.
a mip solar kijelző még mindig nyerő nálam. meg az 51mm óratest

-
akibor000
aktív tag
vajon megéri az öreg, 6éves
fenix6x pro-t leváltani erre? -
Parallaxis
addikt
A Garmin szoftvere akkor a legvacakabb, ha az érintőképernyővel próbálod irányítani, akkor akad, késik, laggol. Ha gombokkal irányítod, akkor ez nem annyira zavaró.
(Erről jut eszembe, kis offtopic.. ha valaki Fenix 8-at használ és AOD-t, akkor ha telepítette a legutolsó firmware-t, akkor ne indítsa újra az óráját... ha megteszi, akkor kissé meg lesz nehezítve az élete, mert folyamatos fantom érintések és gombnyomások révén elkezd össze-vissza ugrálni az óra a menükben... megoldás az AOD kikapcsolása, már ha sikerül nagy nehezen anélkül, hogy nem tapossa bele az órát az aszfaltba mérgében
)
Öcsém vett tegnap az alzától egy trex 3 Pro -t.Ha valaki venni akar, akkor a Decathlonból vegye.
Egyrész jóval olcsóbb (meg van most -10%-os kupon is), másrészt 365 napig vissza lehet vinni, ha mégis meggondolja magát.k*aa erős rajta a beépített elemlámpája
No erre viszont azt kell mondanom, hogy a Garminé erősebb

-
laci1892
őstag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Nekem a fenix 7 illetve az instinct 2x... Nos az igaz, hogy a Suunto ( ehhez tudok referenciát mérni, mivel ezt nyúzom mostanában életvitelszerűen ) szoftvere lényegesen pörgősebb. Zongorázni lehet a különbséget. De nálam még bőven a tűrésharáron belül volt a Garmin. Őszintén. ( Szubjektív persze ) .
Viszont picit "akadozósabb" volt a szoftvere, illetve árban is nagyon messzire nyúltak most. Főleg az új fenix modellekkel. ez tény....
Én sem vagyok benne biztos már, hogy átlag sportolóként ( értsd : nem élsportolóként ) megéri venni Garmint. Főleg hogy a connect+ is fizetős lett.
De ezt mindenki magának kell hogy érezze. Maga az óra nem rossz szerintem.
De... hogy a témához is hozzászóljak aktívan közben:Öcsém vett tegnap az alzától egy trex 3 Pro -t. Hétvégén jön velem túrázni, kíváncsi leszek full beállítások mellett, milyen rajta a navi pontossága.
Így első körben ( szintén egyéni ízlés kérdése ) nekem az annyira nem tetszik, hogy túlzsúfolt a térkép nézet. Mindent is... Mutat a navi. Abból a szempontból persze jó, hogy nem kell mindenért előkapni a telefont ( hogy megnyisd a mapy.cz-t) viszont Suunton letisztultabb a felület.
Illetve picit nekem olyan ... műanyagos. Nagyon könnyű 🥴 sokkal nehezebb a Suunto. Pedig az is titán
Ami viszont jó
k*aa erős rajta a beépített elemlámpája 😁 ezt irigylem, illetve tényleg pörgős a szoftvere. -
Parallaxis
addikt
Maga a hardver az patika.
Sajnos nem. Gyenge, elavult vas, horror áron.
Nem véletlen, hogy nem képesek lagmentes UI-t készíteni rá, tekintve, hogy bármely másik cég még egy fittneszpántba is erősebb hardvert rak. (Mondj még egy órát, ahol a watchface 256 KB-ra van korlátozva, mert nincs elég memória az eszközben, hogy összetettebb grafikát elbírjon?
)Amikor a T-rex 3 Pro-val egy időben használtam a Fenix 8-at, akkor olyan érzés volt, mintha a Fenix legalább 3-4 évvel öregebb eszköz lenne, annyival lassabb, lagosabb volt a felület a Zepp mellett.
Állítólag a Venu 4-el egy új korszakot kezdtek, minőségibb, tartósabb óraházzal és erősebb hardverrel. Az idei óráik elvileg ezt a vonalat fogják vinni.
Tartok tőle, hogy ezt további áremeléssel fogják kompenzálni
biztos hogy egy Enduro 3-at választottam volna
Nekem is kedvencem, de szoftveresen sajnos ugyanazokkal a kihívásokkal küzd, mint a Fenix-ek

-
laci1892
őstag
Megértem megyénként az állásponod. Nekem szerencsére semmi bajom a Suunto-al és nagy átlagban nincs is velük gond. Viszont tény, hogy gyengébb lett a QC mint az eredeti tulajdonlás éraja alatt.. Legalábbis fórumokon bele futni ebbe abba, ha csak néhai jelleggel is...
Egyébként halkan hozzáteszem az, hogy nekem bizonyos dolgok nem tetszenek a Garmin házatáján az csak egyéni dolog, az én hülyeségm. Maga a hardver az patika. Ettől függetlenül ha ugyanúgy aktívan járnék hegyeket/ sportolnék mint régen, biztos hogy egy Enduro 3-at választottam volna. Nincs egyetlen óra márka és óra az egész piacot figyelembe véve, ami akkora brutális üzemidőt tud mint az.
-
xhege
veterán
Ó azt hittem csak Kínában gyártatja az órákat, de igazad van 2022 óta kíni tulajdonosa is van. Akkor innentől annyira nem hoz lázba. A Polar meg nem az igazi. Egyébként szomorú. hogy tech szinten nincs egy jó európai cég, annyira leszakadtunk Kínától és az USA-tól. Régebben ha csak a telefon szinten volt Nokia, Ericson, Alcatel stb...
-
Parallaxis
addikt
Az akkuidő meg nem 1 nap, a Watch 6 Classic órám 2-3 napot tud.
A mesében, vagy, ha mindent letiltasz és csak órának használod.
Volt 6 Classic-om és jó esetben a 1,5 nap összejött, de inkább minden nap töltöttem.
Az egyik legnagyobb problémám az volt, hogy nagyon hosszú volt a töltési idő (és ez pont a kis teljesítményű indukciós töltésre vezethető vissza). A rakd töltőre, amíg fürdesz című történet itt nem működött, mert közel 1,5 óra alatt töltődött fel 25-30%-ról 100%-ra.
A topic tárgyában közel kétszer akkora aksi van, mint a 6 Classicban, indukciós töltéssel 4-5 óra lenne a feltöltése, ami nem lenne életszerű. A nagyobb teljesítményű indukciós töltés meg olyan hőt generálna, ami szintén nem tenne jót az eszköznek, meg a környezetének. -
laci1892
őstag
És mennyit tud a gyári üzemidőből az a bizonyos watch 4? ...
hogy működik, afelől nincs kétségem.2. A Watch 8 gyári üzemideje pedig, hogy is alakul?
A gyártó is max, 40 órát ír rá.
( kábé vicc... Főleg ha mellé teszem az amazfit üzemidejét. Ha már amazfit fórum... )
Ráadásul a valóságban ez inkább a fele, a felhasználói tapasztalatok alapján. Szívesen!Add2
én a termodinamika oldaláról közelítettem meg: az induktív töltés hatásfoka fizikailag alacsonyabb (~60-75%), a veszteség pedig hő formájában disszipálódik. Még ha kis teljesítményről is beszélünk (3-5W), ez a hőterhelés közvetlenül az akkucellát éri nap mint nap. Egy 4-5 éves ciklusban
(pláne, ha naponta töltöd, mert Samsung .. okosóra )
ez mérhetően gyorsabb degradációhoz vezethet, mint egy "hidegebb", közvetlen kontaktos töltés. Én ezért tartom jobb megoldásnak hosszabb távon az utóbbit, még ha tisztítani is kell néha. A Garmin pin csatlakozóival is "csak" annyi gond van, hogy pici. Valamint ... Kábé összekell dugni az órát a csatlakozóval fizikailag, bele kell dugni konkrétan a töltőt. Ez évek alatt néhány felhasználónál ( visszajelzések alapján ) bizonyos pinek kopásához vezethet, így a töltés is bizonytalanná válhat. Vagy szélsőséges esetben nem tölt.
( Például a fenix 6 szériának volt egy tipikus gondja )
De alapvetően egyébként meg így is jobb megoldásnak tartom, mint az indukciós megoldásokat.Az induktív töltéssel szemben viszont , a suunto vagy az amazfit, coros , polar ( például ) mágneses. Nyilván okkal.
Add3
A "hulladék" jelzővel arra utaltam, hogy 2026-ban egy sportcélra is szánt eszköznél a napi (vagy akár 2 naponta történő) töltési kényszer szerintem nonszensz, amikor a konkurens technológiák (MIP kijelző, RTOS rendszerek) heteket tudnak. De elfogadom, ez felhasználói preferencia kérdése: kinek a full smart funkció, kinek a nyers üzemidő a fontosabb.
Szívesen!
-
laci1892
őstag
Sajnos a suunto kínai mostmár. Vagyis kínai kézbe került a márka. ( Ha ez valakinek szempont )
De egyébként minőségre rendben van az óra. Amiért én erre váltottam ( vertical 2) az egyrészt ...
1. A térkép megjelenítése. Ami erősen szubjektív dolog ezt aláírom, viszont Nekem jobban bejött de ez egyéni dolog. Illetve ár érték arányban nekem nagyon szinpatikus.
2. Jóval pontosabb és gyorsabb a navigáció ( Bár "csak"az instinct 2x a referencia ) mint az előző Garminom, úgy hogy közben az üzemidő is abszolút rendben van. Főleg, hogy nem solar.Garminnal nekem sosem volt gondom. Egyedül a fix áras csere garancia, valamint az ügyfél kezelésük az ami számomra picit véleményes. ( Ami tulajdonképpen szintén szubjektív dolog... )
-
Fall-N
veterán
Ez elég tudományt nélkülöző böfögés csak. Sok Galaxy Watch 4 köszöni szépen és mai napig jól működik, pedig 4 éves óra. Az indukciós töltés rengeteget fejlődött, egyáltalán nem lassú már. A külön csatlakozó egyáltalán nem jó konstrukció, sok buktatója van, sérülékeny, kikopik stb. Indukciós töltésnél ezek egyike sem áll fent. Ha jobban utánanéznél, egy órának egyáltalán nem kell akkora teljesítmény a töltéséhez, a régiek 5 W-osak voltak, az újabbak 10 W-tal töltenek. Ilyen kisméretű akkukat átlagban 3-5 W körül szokott tudni a gyári töltővel. Például 3 W-ot vesz fel a TWS fülesem. Ezt meg réges rég tudja bármelyik indukciós töltő (újabb telefonok 50 W-ot is tudnak vezeték nélküli, ami bőven jó teljesítmény.)
Az akkuidő meg nem 1 nap, a Watch 6 Classic órám 2-3 napot tud. Az Apple Watch tud 1 napot, azzal keverheted.
-
xhege
veterán
A töltő csatlakozó az valóban rettenet. Nekem azért néha bődületes baromságokra is képes (Body battery 5% és azt javasolja menjek edzeni, mert nagyon pihentető napom volt, szex közben este már mély alvást érzékel...
), viszont az esetek 90%-ban jó. Mondjuk az a 10% viszont marhára idegesít, pláne az ár függvényében, ezért is járok nyitott szemmel, mert ha találnék jobb alternatívátm akkor simán cserélném. Próbálkoztam is más órákkal (Pl Amazfit is), de azokkal sajna több bajom volt. Most a Suunto Race 2-t nézegettem, ott még az is vonzó lenne, hogy európai a cég (de ez csak az én személyes preferenciám lenne), de a tesztek egyelőre annyira nem győztek meg. -
laci1892
őstag
Nekem sem volt bajom a hardverrel magával. Sőt... Különösképpen nem a navigációval. Ilyen szempontból amúgy eléggé "tank" a Garmin. A leggyengébb pontjuk maximum a töltő csatlakozó. De annyi...
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Parallaxis
üzenetére
Már olyan érzésem van hogy téged maga a Gamin átkozott el hogy ennyi gond volt velük.
Amúgy vannak bajaik az tény, írtam is korábban de hogy ennyi típus így teljesítsen valakinél az azért elég ritka. -
Parallaxis
addikt
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Túra tevékenységnél én bármit állítottam be GPS érzékenységre, botrányosan vacak eredményt ért el (mindegyik nálam járt Garmin óránál). Fentebb linkeltem tracket.
A sétából klónoztam egy új Kirándulás tevékenységet, azzal használható volt
-
xhege
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
Úgyis használtam, nem volt gondom. Sok mindenben lő bakot nálam a Garmin, de a GPS az ok.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Parallaxis
üzenetére
Szoktam túrázni, mi a gond vele?
-
laci1892
őstag
Nekem is furi kicsit amúgy. Az instinct 2x alapvetően nem volt rossz navigációs szinten.
Cserélni is csak azért cseréltem mert bizonyos dolgok nem tetszenek a Garminnal kapcsolatban. De az nem hardver, hanem üzletpolitikai dolog.De visszatérve a 2x is pontos volt tulajdonképpen. Csak épp vaktérképes 🥴...
-
xhege
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
Nekem ilyen gondom nem volt a Garminnal soha. Volt, hogy egyik csuklón az Amazfit Balance 2 másikon az Epix Pro volt és tök ugyanazt mérték.
-
laci1892
őstag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a srác T Rex 3 órája, aki velem jött nem tudom milyen GPS beállítások mellett jött velem. Suunton is van olyan beállítás ahol kisebb a jelvételi frekvencia. Cserébe nagyobb az üzemidő. Szóval az összehasonlításból végső következtetés nem igazán vonható le, azt elismerem.
Viszont arra reflektálva amit írsz...: a két Garmin milyen GPS jelvételi frekvenciára volt beállítva? Ha normál vagy a legmagasabb jelvételi sebességre... akkor rendkívül szomorú történet. És igazából furcsa is.
-
laci1892
őstag
Szerintem meg tévúton jársz. Bár a Samsung okosórák való igaz ... tömeg piac. Pár év és általában csere.
Vagy már új korában ipari hulladék. ( Lásd Galaxy watch 8. Totál vicc, hogy nem bír ki 2025/2026-ban egy óra egy egész napot legalább... )Onnantól kezdve viszont, ha nem a garanciaidő végéig gondolkodsz egy órával.... Szerintem a mágneses pogo pin sokkal jobb megoldás az akkumulátor élettartamára nézve. ( Lásd : amazfit, Suunto Garmin. Bár a Garmin kakukktojás, mivel a konstrukciójanelegge elavult. )
A Samsung pedig induktív.
Ezeknek a hatékonysága valamivel elmarad a "hagyományos" megoldásához képest. Noha kényelmesebb. De a kényelmet eltudom engedni ilyen szempontból ( bár nem sokkal kényelmetlenebb ) cserébe nem degradálódik akkorát az akku egy 5 éves távlatban, mint a kényelmes Samsung
-
Fall-N
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
Szerintem meg mind béna a Samsung mágneses, vezeték nélküli töltőjéhez képest. Már rég át kellene állnia rá a többi gyártónak is. Nincs kontakthiba, kábelhiba, oxidálódó réz pin, csak rá kell rakni a mágneses fejre és kész. Garminra különösen igaz, amilyen áron mennek.
-
Parallaxis
addikt
Ugyanakkor.... Mai nap pilistetőre szervezett egy társaság túrát.
A Suunto-t nem ismerem, de a Garminok és a túrák nem barátok.
Epix Gen 2:

Jó pár helyen fingja sem volt semmiről, pedig csak fák voltak, nem sziklák.
Fenix 8:

Ennek kb. egyáltalán nem volt lövése semmiről a teljes túra alatt.A T-Rex 3 Pro-val még csak séták voltak, de még azt is szépen leköveti, hogy az utca melyik oldalán megyek, amikor Fenix 8 oda-vissza kacsázik.
Fenix 8:

T-Rex 3 Pro:

Ezen még az is látszik, hogy amikor átmentem az úton, utána kikerültem egy járdán parkoló autót
-
Parallaxis
addikt
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Venu 4, Fenix 7 Pro, Epix 2 Gen, Enduro 3, Fenix 8.
Ezek voltak nálam és mindnek gatya a BT hatótávja. -
laci1892
őstag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Instinct 2x -en nekem is hamarabb dobta el a jelet, mint most a vertical 2 például. 🥴
Ugyanakkor.... Mai nap pilistetőre szervezett egy társaság túrát. Az út maga 14,4km volt.
A társaságban volt egy srác aki T Rex 3 -at ( nem pro ) viselt.
Hát lehet a Bluetooth kapcsolat jó de a navigáció az nagyon erősen hagy kívánnivalókat maga után...A Suuntom 15km-t mért 480m színtemelkedéssel. Semmi extra ( kisebb kitérők miatt volt több a táv ) az amazfit 14,1-et és 300m emelkedést ( ezt egyikünk sem értette hogy hozta össze az óraeg a hivatalos topo adattól is messze volt ). Ez önmagában nem lenne még amúgy gond.
Az viszont igen, hogy 2 alkalommal is az amazfit úgy döntött.... Hogy igazából fingja sincs hogy a kedves felhasználója hol áll épp a nagy világban, majd 5p várakozás után észhez tért. Kicsit zavaró lenne ha az én órám lett volna.
Illetve - ez már csak szőrszáll hasogatás - több tízmétert tévedett olykor olykor a fordulókkal kapcsolatban . Ismert terepen nem gáz. Ellenkező esetben viszont okozhat némi fejfájást. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Parallaxis
üzenetére
Melyik típus volt Garminból? FR245-nek nálam se volt túl nagy BT hatótávja de az FR965 sokkal messzebbre elér.
-
Parallaxis
addikt
-
Napfénysüti
nagyúr
Na igen az árazás durván elszállt náluk. Nekem szerencsére ingyen volt az FR965 (meg feleségem FR165-öse is), 200k fölött biztos nem adnék Garminért. Bringás km órából is 7 év Garminozás után váltottam, nagyon megdrágultak és szoftveresen sok mindent el tudnak cseszni. Kicsit Nokia utánérzésem van a Garminnal kapcsolatban.
-
laci1892
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Maga az fr965 amúgy jó óra. Egyéni preferenciák kérdése csak, hogy ki melyik márkára esküszik. Van ami ebben vagy abban jobb. Tökéletes igazából nincs.
Nekem ez a fix áras csere garancia volt picit... megkérdőjelezhető a Garminnál. Illetve az árazás. Marha jó órák, de extrém vastagon fog náluk mostanában a ceruza. A dedikált sportórák világából is már jóval olcsóbban lehet hasonló tudású órákat venni, mint például a fenix 8 ( náluk épp az a top tier ).
Lásd.: coros, polár, Suunto, és akkor nem beszélve az amazfitről. Feljöttek mint a talajvíz.
-
Napfénysüti
nagyúr
Köszi ez hasznos beszámoló.
Bevallom a Garmin üzletpolitikájával én se értek egyet. Nekem FR965 van amit mondjuk elégedetten használok de ha egyszer megadja magát és cserélni kell a Suunton én is elgondolkodom. Az appjukat valamennyire ismerem mert bringázáshoz egy Hammerhead Karoo 2-est használok és ők összeálltak valahogy a Suuntoval hogy a Hammerheadasek adatai oda is importálódnad (Karoohoz nincs saját rendes app). -
laci1892
őstag
A race 2-t nem igazán ismerem "közelebbről", de online összehasonlító videókat...
( a legrelevánsabb DC Rainmarker)
.... sokat nézegettem. Mind a kettőt nagyon dicséri.
Viszont Nálam a selling point a vertical mellett abszolút a robusztusabb építés + zseblámpa volt. + A titán ház.
( Olcsóbban van a full fémházas is egyébként. Mind a kettő verzió esetében zafír a kijelző)
A race 2 tokfülei például"csak" műanyagok. Bár tartósnak mondja azt is.A kérdésedre válaszolva pedig:
1 hónapja van meg az óra szóval nagyon hosszútávú tapasztalatok még nincs. Viszont.... :
Idáig engem nagyon meggyőzött!
Túrázás / teljesítménytúrák/ Viaferrata mellé vettem társnak.- A GPS nagyon pontos terepen. Jóval pontosabb mint az instinct 2x
Turn by turn, pontosan jelzett nálam a fordulóknál, elágazásoknál. Alacsony Tátrában is most hétvégén. Beltérben, ahogy említettem szintén gyorsan talál jelet. ( Kb 2-5mp) Ami nehezebb terepen is bizalmat sejtet. Nekem legalábbis.
marhára tetszik, hogy a climb guidance méterre pontosan jelzett, mikor kezdődik a "húzósabb" emelkedő - kaptató, meddig tart stb. Szóval tényleg halál pontos.Ami a navigációval kapcsolatban egyedül nekem picit hiányosság, hogy az utca neveket, órán nem jelzi. Plusz túrázás közben nem tud újratervezni utat, ha rövidítesz. Csak azt jelzi letértél az útról. Cserébe az applikáció jólvan megírva, könnyű vele tervezni új utat ha kell. (+ Ott a mapy cz gpx export / importra 😄)
- Amit észrevettem Garmin után, hogy a beépített zseblámpa tök jól használható. Mind a piros és a fő fényforrás is. De az instinct 2x -től azért valamivel elmarad a fényereje.
- aztán.... itt a bodybattery resources néven fut de az egy hónap használatból az jött ki nekem, hogy életszerűbben jelez mint a Garmin. Ott sokszor amikor kicsattantam csak 8-10%-ot jelzett az óra 😅 itt nekem valahogy reálisabb értékek jöttek ki.
Az edzés analitika / HRV, pulzusmérés stb.. az hasonló ugyanolyan kb. Teljesen rendben van.maga az applikáció ( suunto ) nekem amúgy jobban tetszik mint a Garminé. Számomra átláthatóbb bár ez szubjektív erősen.
-
laci1892
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Volt garminom. Még a Garminos fórumokban is szidják. Hosszú ( 3-5 éves távlatban) a pin csatlakozók eltudnak kopni. Régimódi valóban és nem jó konstrukció véleményem szerint.
-
laci1892
őstag
Sosem állt hozzám igazán közel a márka, de elismerésre méltó, amit a kínaiak letettek az asztalra. Őszintén
Az Amazfit valóban hozza a Garmin Fenix 8 tudásának jórészét harmadáron – abszolút jó vétel szerintem
Karácsonyra én is eljutottam oda, hogy lecseréljem az Instinct 2X-emet. Év végére már egy rakás problémám gyűlt össze a Garminnal; 2026-ra a márka üzletpolitikája számomra kábé a vicc kategória lett. T-Rex 2-el régen próbálkoztam, voltak korábban gondjaim ugyan vele,de a 3 Pro ettől függetlenül képbe volt nalam. Sokan dicsérték..
Aztán végül egy Suunto Vertical 2 mellett döntöttem😂 A legnagyobb visszatartóerő számomra a garancián túli szervízelhetőség kérdése volt.
Lehet, hogy az Mstore-ban csak egy tehetségtelen eladót fogtam ki, de amikor rákérdeztem a garancián túli szervizháttérre – mivel 4-6 évre keresek magamnak egy rendes sportórát –, úgy nézett rám, mintha most hoztak volna vissza Patakival együtt az űrlakók. Ment a süket duma, érdemi válasz nélkül, bunkó stílusban
( bár ez nem az óra hibája)
. Ezzel szemben a Suuntonál ez a kérdés megoldott és transzparens.
A másik döntő pont a GPS-jelvétel volt, mivel a navigáció terepen fontos számomra. Hiába a Dual-Band a T-Rexben, beltérben szinte egyáltalán nem talált pozíciót. A Suuntónál maga a keret (lünetta) az antenna állítólag. Akárhogy is..., körülbelül 2 másodperc alatt fixet kapott. Nyilván a beltéri GPS-vétel nem életszerű szituáció, de számomra ebből az következik, hogy nehéz terepviszonyok között az Amazfit hamarabb elvérezhet. Lehet, hogy a következtetésem hibás, fenntartom a tévedés jogát de azért a különbség eléggé beszédes.Ettől függetlenül ez mind egyéni preferenciák kérdése. Maga a T Rex pro 3 egyébként nagyon jó cucc. Garmin kábé felkötheti a gatyát
-
smn84
csendes tag
Sziasztok! Akinek ilyen van, milyen tapasztalata van a bluetooth kapcsolattal? Nekem volt már Amazfitem korábban, és mindig volet ezzel bajom, kábé 3-4 méter után megszakadt a kapcsolat. Más órával (Garmin) nem volt ilyen baj, tehát nem a trelefon hibája volt. Erről van valakinek infója? Kokrétan a 44 mm-es változat érdekelne főleg, de szerintem nincs különbség, a nagyobbról is jöhet infó. Előre is köszönöm.
-
ncc1701
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
Na, ez fura. Meg amúgy a bodybattery mérés is, sokszor hiába alszom 80%-ot, csak 70-80 a bodybattery reggelre. Alvás szakit hallgattam, szerinte kéne legalább 2 óra deep sleep, és 2 óra rem, nekem ennek kb a fele van meg.
Amúgy megy az neagítvba is, csak nem írja. De mikor alszol, akkor ki lehet saszerolni utólag, h negatív volt szerinte, mert látni a grafikonon, h mondjuk 2-3 óra alvás után indul el 5-ről felfele, addig fixen 5.
Mondjuk én hiába fekszem napi 9 órát, qrva szarul alszom, valami 71 pont az éves átlagom, asszem 83 volt a csúcs. -
Parallaxis
addikt
Garmin akkor megy le 5%-ig, h ha maratont futsz, vagy rendszeresen szarul alszol.
Nem futhatok a gerincem miatt és jól alszom (Garmin szerint is 85-95 pontos alvások), de a BB rendszeresen már délben 5%-on van legtöbbször.
Garminnál én csak a HRV-n látom, ha beteg vagyok, az egyéb pontok (stressz, BB) nagyjából azt jelzik állandóan, hogy haldoklom

-
ncc1701
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
Garmin akkor megy le 5%-ig, h ha maratont futsz, vagy rendszeresen szarul alszol. Utóbbira már érdemes figyelni.
Plusz garminom adatain is igencsak látszik, h ha beteg vagyok. Kapom a rossz alvás pontokat, body battery reggelre alacsony marad, hrv, éjjeli pulzus elszáll. -
Susana
tag
Köszi a tesztet!
Fog érkezni a 44mm változtból tetszt? Az érdekelne mennyire használható nőknek. Feleségemnek samsung watch6 cli van és unja a napi töltést. Fürdéskor le kell vennie, este nem hordhatja stb..
Trex 3-on van az üzemidőt tekintve nekem: mindent is mér, aktiv AoD, alvásfigyelès, légzés, vér oxigén, pulzus, stress, hömérséklet stb, napi 2-4 kerékpár rögzités, úszás, átlag 5000mapi lépés, napi fizikai munka itthon is, nfc fizetés, és igy átlag 7naponta töltöm az órát. Abszolút megvagyok ezzel elégedve, de a két hét az szerintem kevés ahogy a tesztben is volt, vagy én tul sokat b@szogatom. A töltő nekem 1x mozdult el. Az utobbinál a merev szíj lehet a ludas, mert nem lehet rendesen lerakni az órát, akinek volt G-shock az tudja miről beszélek. Illteve az órát hordani kell hetekig mire beáll. A Biocharge-t még szokni kell, egyébként az előzővel megoldással sem volt semmi bajom.
A légnyomást különbséget jol méri de az országos adathoz képest kb 15-tel kevesebbet mutat. Jo lenne itt valahogy kalibrálni.
Az oraszámlapokbol dunát lehetne rekeszteni de csak az 1/3 ingyenes, a fizetős 1000és 1500ft áfával, ami elég drága.
Alkalmazásokbol lehetne nagyobb választék a zeppben.
Összeségében én elégedett vagyok az enyémmel. -
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
Janaboy
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére

Köszi azért!
Talán majd egyszer
-
Janaboy
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
Ah..
De vajon a Snooze it app notificationt is atviszi?
Ha van még ilyen órád és van kedved tesztelni, de szuper lenne
-
Parallaxis
addikt
Kár hogy a notificationöket nem viszi át a rendesen androidosan
Ha jól emlékszem, akkor az volt a gond, hogy a naptár riasztásokat nem lehetett snoozolni, csak elutasítani. Nos már lehet.

(Onnan tudom, hogy mivel az elhalasztás van felül, mindig arra nyomok véletlenül, nem a törlésre, így később újra szól
) -
Bertiee
senior tag
válasz
viragdani01
üzenetére
Esetleg a figyelmetekbe ajánlom a közeljövőben megjelenő Amazfit Active Max-ot. 1,5" 480*480 OLED, 576 mAh akku, kb 170 EUR ár. Ár arányban igencsak jó deal lehet majd...
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Parallaxis
üzenetére
Valóban nem modern ezt én is mondtam de eddig négyből egy óránál se tapasztaltam problémát meg hogy kijönne a fél alaplap mikor kihúzod (ilyet még a supportos csoportba se hallottam). Mondjuk a telefonoknak is általában olyan a töltője hogy be kell dugni mégse panaszkodnak erre tömegével.
Mondjuk az tény hogy a Garmin durván túlárazott főleg a Fenix szériájuk meg szoftveresen el tudnak cseszni dolgokat. -
hr2
őstag
válasz
viragdani01
üzenetére
Üdv.
Balance 2 teszt várható e?
-
Janaboy
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
Kár hogy a notificationöket nem viszi át a rendesen androidosan (nem tudom hogy ezt hogy írjam jobban).
WearOS mellett eddig a Garmin tudja ezt még.
De szerintem mi már ezt beszéltük
-
Parallaxis
addikt
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Nem mondanám atombiztosnak, amit kihúzol, bedugsz, forgatsz, mire egyáltalán érintkezik, nomeg tök jó, mikor kihúzáskor jön vele a fél alaplap, meg a csatlakozó

Nagyjából már megjelenésekor is elavult megoldás volt, mostanra meg már konkrétan botrányosan kőkorszaki. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Parallaxis
üzenetére
Hol szidják a Garmin csatlakozót? Kissé régimódi de atombiztos. Legalábbis nekem eddig négy órából egynél se volt gondom vele.
-
válasz
Parallaxis
üzenetére
Az 1-es a 2-es és a 3as ra gondoltam.
-
-
válasz
Parallaxis
üzenetére
Biztos valakinek megéri mert ki tudja használni,csak a generációk közt nagy az ugrás árban. Nem 10-20ezer forinttal drágábbak hanem jelentősen az előzőhöz képest.
-
Parallaxis
addikt
Igen én is kicsit sokallom az árát. Értem én hogy fejlődött meg jobb de húzós lett így is
Hasonló tudást Garminban megkapsz már 400 eFt felett, ha így nézzük, akkor az Amazfit a T-Rex 3 Pro a 145 eFt-os árával filléres kategória (az enyém 135 eFt volt mondjuk, de azóta 10-est emelt a Decathlon).
-
Parallaxis
addikt
Ilyen alapvető konstrukciós hibával hogyan lehet piacra dobni termékeket?
Az első Balance-t 7 hónapig használtam, azóta volt nálam Balance 2 és két T-Rex 3 Pro és ezt a problémát egyetlen egyszer sem tapasztaltam.
Mondjuk én rárakom töltőre aztán amikor kész leveszem, nem piszkálom közben, így nem mozdul el.
Ha már konstrukciós gond, akkor inkább nézz meg egy Garmin töltőcsatlakozót, na az konstrukciós hiba a javából (nem véletlenül szidja mindenki). -
viragdani01
HÁZIGAZDA
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
válasz
Parallaxis
üzenetére
Köszönöm a részletes kommentet, segítség volt, és szerencsére itt van még az óra nálam, úgyhogy ellenőriztem amiket írtál, és több helyen javítottam a cikkben, hogy ne legyen hibás infó.

Az AoD nem volt automatára állítva, reggel 7 és este 23 közötti idősávra beállítva használtam, de sokszor találkoztam azzal, hogy tök random lekapcsolta magát napközben 14-15 óra körül. Pulcsim ujja, stb. nem lógott rá, én is arra gyanakodtam először, hogy az egyébként jó fényérzékelő miatt van, és energiatakarékosságból csinálja.
A BioCharge-hoz a betegség kapcsán még annyit, hogy kb. szeptember vége óta a Helio Strap kezdte gyűjteni az adataim, aztán a T-Rex 3 Pro is, egy nap kihagyás nélkül rajtam volt mindig legalább az egyik. Viszont most ezt a vírusos időszakot, amikor kidőltem nem jelezte normálisan, ellenben a másik karomon összehasonlításként ott van a Pixel Watch 4, a Fitbit app ahhoz hasonlóan alacsony pontokat osztott, amit én úgy éreztem, reálisabb a tényleges állapotomhoz képest.
-
scdlsc
senior tag
Úgy rémlik, hogy nem először olvasok ilyet, hogy "érdemes figyelni rá, hogy tényleg pontosan illeszkedik-e a töltő az óratest hátán, mert könnyedén elmozdulnak a pogo pinek, és akkor egyáltalán nem vesz fel töltést az eszköz". Ilyen alapvető konstrukciós hibával hogyan lehet piacra dobni termékeket?
-
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Igen én is kicsit sokallom az árát. Értem én hogy fejlődött meg jobb de húzós lett így is
-
Napfénysüti
nagyúr
Az árán egy kissé meglepődtem, azt hittem az Amazfit ennél kicsit olcsóbban megy. Szoftveresen még csiszolhatnak rajta, amúgy nem tűnik rossz órának.
-
Parallaxis
addikt
Ezzel kapcsolatban megjegyezném, hogy van mindig éber kijelzés (AoD) is, viszont az valamiért időnként kikapcsol magától.
Nem automatikusra volt állítva? Akkor kezeli magától, hogy mikor legyen aktív és mikor nem.Viszont arra nem találtam lehetőséget, hogy beállítsam, magyar nyelvű reakciókat adjon a Flow az órán.
Mert ez nem állítható opció, viszont mivel AI, így értelmes valamilyen szinten, így ha a kérdést úgy adod neki, hogy nyomatékosítod a végén, hogy a választ magyar nyelven kéred, akkor tízből nyolcszor ugyan némi tájszólással, de a kis hölgy képes magyarul válaszolni

Ennél kicsit nagyobb gondnak érzékelem, hogy például ha fut egy edzés rögzítése, akkor a ZeppOS nem enged közben kilépni úgy, hogy a háttérben futva marad az edzésrögzítés.Pedig simán engedi.
A Back gombot hosszan nyomod és visszalép a kezdőképernyőre, felül meg egy ikonnal mutatja, hogy tevékenység rögzítés folyamatban.Az óra képes megjeleníteni az értesítésekben az emotikonokat, a matricákat, és a fényképeket is
és egyedül álló módon, ha a képre rákattintasz, akkor kicsit kinagyítja, ha meg a nagyítás opció aktív, akkor bele is tudsz nagyítani (térfigyelő kamera által küldött képnél ez marha jó funkció).
Nincs opció olyan havi előfizetéses szolgáltatás telepítésére, mint például a Spotify, a Deezer, vagy az Apple Music
A natív Spotify készül, valamelyik frissítéssel érkezni fog.
Zepp pedig helyette támogat lokális mentést a mobilon, köztük az edzésadatok exportálását népszerű fájlformátumokban.
Nem csak mobilon, hanem kérhető, hogy a tevékenység lezárása után e-mailben küldje el a tevékenységet. Én pl. így a Garmin Connect alá simán be szoktam rakni a T-Rex Pro-s tevékenységeket is.
Ez a teszt írása vége felé tűnt ki leginkább, amikor két napig konkrétan alig bírtam kikelni az ágyból betegség és láz miatt, az óra szerint viszont remek éjszakai alvásaim voltak (nem), és a BioCharge, valamint az edzésre felkészültségi szintem közel 100%-os volt
Ez nálam közel egy hónap után állt be.
Olyan szinten, hogy amikor ugyanígy lázas, köhögös voltam, még a légzést is kiemelte pirossal és bizony szépen lement a Biocharge 50 alá már reggel is (meg persze a HRV-nél is szépen látszott, hogy gáz van).Ergo az óra és a Zepp 100%-os erőfeszítésként könyvelte el azt is, ha sokat sétáltam egy nap, kényelmesen elfáradtam, de nem éreztem magam kimerültnek, és azt is, amikor egy fárasztó, rohangálós napot követően elmentem még mozogni
Ez valószínű user hiba, mert meg kell adnod, hogy mit vegyen figyelembe. Az egyik verzió, amit én jobbnak tartok, hogy mindent figyelembe vesz, vagyis, ha házimunkát végzel úgy, hogy nincs indított tevékenységed, de majd kiugrik a szived és izzadsz mint a ló, azt bizony szépen el is könyveli terhelésnek. Így egy sétás, porszívózós, kerti munkás, kutyasétáltatós stb. napot simán 100%-nak vehet.
A másik lehetőség (amit általában a többi óra is figyel), hogy ezeket figyelmen kívül hagyja és kizárólag az indított tevékenységeket veszi figyelembe.de itt fel kell hozzam a Body Battery-t, mint tapasztalataim szerint következetesebb, egyszerűbben megérthető ellenpéldát.
Mint rossz példát.
A Garmin 5%-ig lemegy simán egy közepes nap alatt is, ami eleve szerintem nonszensz, mert értelemszerűen 5% az azt jelentené, hogy kúszni sincs már erőd. Sokkal életszerűbb a BioCharge, ahol egy nehezebb nap végén 25-30%-on állsz meg, mert ok, fáradt vagy, de azért simán el tudsz még menni a boltba, vagy bármit meg tudsz csinálni, nem vagy a halálodon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Realme GT 7 Pro 5G Mars Orange 12/256GB használt karcmentes 6 hónap garancia
- Xiaomi 12T /8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egy sportóra nem a kinézettőllesz komoly eszköz.... hanem attól, hogy a mért adat mit ér a gyakorlatban.

fenix6x pro-t leváltani erre?