Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fragola.6035
aktív tag
Eladó Gaggia Classic. Minden tuninggal, egyedi rézbojler, Omron pid, rézcső, szűkítő, pumpa szabályzó, opv a pumpánál, nyomásmérő, stb...
Elég szép esztétikai állapotban. A vízterítő alu, mert a réz vízterítőt oda kellett adnom valakinek.
Egy karral, szűrő nélkül adom.
Ma esti, vagy holnap reggeli Dél-Pesti átadás lehetséges, vagy itt nálam megnézhető, kipróbálható.
Képek itt. -
Bazsee71
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Nem tudom értelmezni a célcsoportját ennek a gépnek. Méreg drágán kapsz egy La Marzocco feliratos vasat, amiben nem is az a technika van, amitől felkapott ez a márka. Bááááár....ha fragola beleműtene egy halálcsillagot, akkor betenném a konyhába.

-
sz.zs.
őstag
Munkahelyi gépbe betettem az OPV és a fej közé egy 0,6 mm-es szűkítőt. Nagyon szépen, lassan épül fel a nyomás, viszont a vízhozam így kb. 50-55 ml / 10 sec. Lehet ennek valami hátránya? Itt most leginkább az elkészült kávé ízére, minőségére gondolok .
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Apránként állítgatom a Graef őrlőm darálási finomságát, és a következő merült fel bennem. Ha olyan finomságra állítom, amin a 7g kávé közepesen tömörítve pont lejön, nem tilt vissza a gép (Dedica főzőm van), az hosszú távon károsítja a főző szivattyúját, pumpáját?
Érdemesebb a határtól 1 fokkal visszább venni akár? -
adp
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Mi kerul ezen a kis sz@ron ennyibe, 0,17l kazan, egy milla...vicces...

-
Peti...(16v)
tag
válasz
jack B.
üzenetére
Itt meg egy LM Linea Mini egy kicsit többért

-
jack B.
csendes tag
-
krupiz
csendes tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Azt még nem, csak az egyszerű mosogatószer+szivacs kombót próbáltam....hozza az is, de elég lassan.
A kifolyónak akkor jobban nekifeszülök 😀
Köszi a tanácsokat! 😀👍 -
Agyas
aktív tag
Sziasztok,
Van valaki Győrből?
Hol tudok venni Nordát vagy Verát? Voltam teszkóban, spár, interspár (itt régebben volt de már nincs) de sehol nem találok. Ennyire kuriózum lenne? -
Koczó93
őstag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Igen "2 szakaszban" próbáltam csinálni

Köszi Paljoc!
-
krupiz
csendes tag
Sziasztok!
Faema Family portafilterről a kifolyót le lehet tekerni roncsolásmentesen? (nekem mozdulni sem akar, viszont tönkretenni sem szeretném). Valamint szeretném a készüléket kívülről megtisztítani a ráfröcsögött, és rászáradt étolaj maradéktól. A kérdés, hogy hideg zsíroldót használhatok-e, nem marja meg a festést?
-
paljoc
tag
Itt látható hogy lehet a legegyszerűbben habolni!😬
“How to steam the milk automatically 😀 In this short video I wanna show you how easy it is to texture the milk. Just place the milk jug in a fixed position (I’m using a 75cl jug here). The tip of the steam wand has to be inside the milk with a max. of 5mm from the surface. You want the wand to have an angle of 30-45°, positioned at the side of the jug (ensures the “rolling wave”). Open the steam wand with full power (around 1bar). Don’t move at all, only check the temperature with your hands. If you’re able to touch the jug for 5-6 sec (women: 3-4 sec) until it starts to be too hot to hold, you have reached the optimal milk temperature (between 60-65C°). Go ahead and try it 👍🏻“
-
válasz
Koczó93
üzenetére
nem lehet neten át megtanítani/megfejteni a gőzölést szerintem. de gc-vel nagyon kevés időd van gőzölni, a fél perc a maximum szerintem, és két fázis van: először a tetejénél tartod, hogy szörcsögjön (és akkor is függőleges irányban forgassa), majd lejjebb tolod, hogy szintén függőleges irányban forgassa a tejet a kancsóval, így összedolgozva a levegővel.
bubis attól is lehet, hogy a végén még fúj, amikor a felszínre hozod.
-
kk831228
addikt
Üdv!!
Tudnátok ajánlani egy kb. beállítást PY Yirga-hoz...

GC, IMS 18g, palmtamp.
Kb. 20 g - nál látszódik a pogácsán a felső szűrő, ezalatt kimossa a tetejét...
Vagy ne foglalkozzak vele simán töltsem 18 g - ra..?Tampert hova állítsam kb...? Sima tamperhez állítottam, 10 mm volt pontosan...
-
SierraFox
tag
Tökéletes állapotú, használt Kinu M47 érdekel valakit? Lehet, hogy lecseréljük az elektromos kiskúpost valami komolyabbra és akkor a családi béke érdekében a kézitől (is) megválok.
-
prandris
tag
Pacificaffe - Kenya Gicherori V60-nal készítettem nagyon finom. 2400ft/250g most akciósan, szerintem bátran ki lehet próbálni
-
Fixmiki
tag
Sziasztok, ha valakit érdekel esetleg egy szinte új Catler ES8011SE (Breville840) majd 3 év garival, számlával, az aprón megnézheti. Köszi.
Itt: [link] -
meander
tag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Ez alatt mire gondolsz, mit nem mondanak el? Már csak az ismeretterjesztés miatt is...
Ittam már filterre pörköltből finomat, talán valóban kisebb volt a teste, viszont talán gyümölcsösebb volt (a sok talán a kevés próbálkozásnak szól). Az is biztos viszont, hogy világosabb pörkölés, ami várhatóan érzékenyebbé teszi az előkészítésre, daráló minőségére.Másrészről, ha van tapasztalatod filter pörkölés presszó főzéséből, akkor az engem érdekelne.
-
bluesfan
tag
válasz
Koczó93
üzenetére
Én szeretem, egyenlőre jól megvagyunk egymással. Nekem nem terhes reggelente a tekergetése, bár jól meg kell markolni, ha világosabb pörit ropogtat vele az ember és nem hátrány, ha méretes tenyered van. Egyetlen hiányossága a fokozatmentesség. Egy-egy kattanás között néha a mennyiséggel is játszani kell egy kicsit, hogy a kívánt lefolyást be tudjam állítani. Ami viszont biztos, hogy mindig frissen őrölt kávét ihatsz, mert szinte az utolsó szemig kijön, amit beleöntesz.
Nem tudom, hogy ez baj-e, vagy nem, de nagy ízbéli eltérést nem érzek egy-egy azonos fajtánál a Fio F4 Nano-hoz képest, bár ez utóbbi mostanában csak egy-egy ellenpróba kedvéért volt beüzemelve és túl sok időm nem is volt tesztelésre. -
soldier2
őstag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Nem igazán értem mit kellene elárulniuk? Nem titok, hogy a presszóra pörkölt kávé úgy van pörkölve, hogy tejes italban is jó legyen, hiszen 2/3-a a presszónak tejjel van szétbarmolva. Ennek ellenére bár tud finom lenni a filterre pörkölt kávé is presszónak, de összességébén gyengébb test jellemzi.
-
Csápájev
őstag
mi is az a flat white
Ugyanez a helyzet a cortadoval és az espresso machiatoval!
Mindig meglepi,hogy mit kap a poharába az ember rendelés után
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Ha Omron PID-et szeretnék venni akkor ez kell nekem? Ha igen, akkor milyen paraméterekkel (tápfesz, érzékelő, kimenet) kellene rendelnem? Mivel tud ez amúgy többet a REX-nél?
Más: Ha kávét szeretnék lefagyasztani (bontatlan PY zacskó), akkor elég csak a szelepet leragasztani és mehet is a fagyasztóba? Vagy érdemes még vmi plussz zacskóba is belerakni?
-
Csápájev
őstag
válasz
meander
üzenetére
Hasonló állásponton vagyok a kávézókat illetően.
Kelet tényleg nagyon jó. Madalban nemrég ittam egy baromi jót, aztán egy baromi rosszat.
Világos porkoleseknél szerintem a csillagok állásán is sok múlik..., Meg gondolom az sem az állandó minőség záloga, hogy a legjobbnak mondott kávézók is kéthetente baristát keresnek. -
válasz
meander
üzenetére
bármi lehet, én évente háromszor, ha iszom kávézóban kávét bp-en. jó szokott lenni, de valóban nincs mihez mérnem. azt azért jellemzően nem érzem ezen három alkalommal, hogy "otthon én ennél simán jobbat csinálok".
a gitwét külön kértem, hogy penge legyen, mert otthon szívtam vele, nem is adta oda az elsőt a lány, hanem csak egy idő után hozta ki, hogy na így jó lesz. nem volt savanyú, jó volt, gyümölcsös volt, de nem volt egy izgalmas kávé presszóban. a paramétereket a casmótól kapta hozzá, itthon aztán az utolsó shotot úgy készítettem el, jobb is lett (nem volt savanyú), emlékeztetett is a bb-féle gitwére, de ugyanúgy nem volt elég összetett, izgalmas.
-
Deer76
aktív tag
válasz
üzenetére
Nem próbáltam, közepes pörkölésű kávékat veszek, az a javaslat.
Csak annyit írtam, hogy a száraz feldolgozású Yrgachaffe mindig hozta azt a fajta jellegzetes gyümölcsízt, amit eddig más kávénál nem tapasztaltam. A mosott Yrga is savanykás volt nekem, de van akinek az ízlett (Gaggia Babyben főzve.) -
meander
tag
Miért bátor? Ha ti tudtok olyan kávézót, ahol mindig jót kaptok szóljatok, mert nekem tényleg nincs ilyen. Kedvencem a Kelet, de az is inkább az összkép miatt. A kávék kb. 50% jönnek. A Budapest Baristas meg itt van az irodától 50m-re, hetente iszom ott és ugyanúgy szór a minőség, mint bárhol máshol. Ez persze egy szubjektív vélemény, de nekem az összes kávézóval ez van, amit rendszeresen látogatok.
A Gitwe-t már megírtam korábban neked:
"92 fok, 15mp lassú előáztatás (nem épül nyomás), majd 35mp főzéssel nagyon ízlett. Konyval csináltam, úgyhogy talán releváns infó" -
Rush77
aktív tag
Most kóstoltam a Kapucziner Nicaragua El Mozonte-t és hát eléggé ott van.
Még picit finomítok a beállításokon mert most még picit lassú a lefolyás (19g -> 27mp -> 25g) meg 1-2 fokkal (kb 88-87-re) lejjebb veszem a pidet de eszméletlen finom.
Édeskés, pici sárgabarackot vélek felfedezni meg valami más gyümölcsöt amit most így meg nem mondom, hogy mi. most még egy nagyon minimális kesernyés utóíze van de nem bántó. -
HardRic
addikt
Kávékalmártól Brikkába mit ajánlanátok? Preferenciáim nincsenek, csak érdekelnek tapasztalatok.
-
sz.zs.
őstag
Lenne egy eladó szép 2008-as Gaggia Baby-m jó áron! Kitisztítva, új tömítésekkel. Ha innen veszi meg valaki, további 10 % kedvezményt adok az árból, tehát 30 000 Ft-ért elvihető! Kérlek, amennyiben érdekel, privát üzenet formájában érdeklődj.
Köszönöm!
-
tariattila
veterán
Brasilia Lady fekete, tuning...
dozó fórumtárs kezemunkája eladóvá vált... felraktam az apróhirdetések közé, itt található
minden részlet a leírásban...
esetleges szállításban tudok segíteni
-
Deer76
aktív tag
Köszönöm. PY Choco Madness valahogy nem volt az igazi. Száraz feldolgozású kávé legyen és nem túl magas koffein tartalomú (robusztás blendeket egyelőre hanyagoljuk, ha elfogy a mostani.)
(Gyümölcs ízben eddig a száraz feldolgozású Yrgachaffe vitte a pálmát.)
A Brazil Santost csak próbaképp vettem, mert olcsó, de meglepő módon kevésbé keserű és kellemes ízjegyeket produkál kotyogósban, pedig inkább blendekben szeretik. -
Deer76
aktív tag
Kotyogóban, brikkában bejött nekünk a Brazil Santos. Tudtok ajánlani hasonló arabica kávét? Édes, csokis vonal.
-
SoundON
tag
válasz
Koczó93
üzenetére
Nekem is volt ilyen párszor. Azt vettem észre hogy amikor elfelejtem és teljesen kiürül a víztartály egy kicsit szenved a gép, na akkor helyrejön. Furán hangzik de igaz

Talán valami fals levegő kerülhet a rendszerbe amitől csörög és amikor nincs vízutánpótlás, akkor kvázi légteleníti magát és helyreáll a béke. Az ezt követő víztartály feltöltéssel és víz bepumpálssal elmúlik az éles hang. Még ha hülyeség is 1 próbát megér
-
sz.zs.
őstag
Köszönöm mindenkinek, a pumpa volt hibás!
Viszont kellene még egy kis segítség!
Vissza keresve a típusra ( Gaggia Baby Dosata ) itt a fórumon, volt szó róla, hogy ebben esetleg van előáztatás. Én nem tudok rájönni, hogy eme funkciót hogyan tudom elő csalogatni?! -
válasz
sz.zs.
üzenetére
Szia,
nem vallom magam kávégép szakinak, csupán mint mű-szaki ember gondolom:
ez majdnem biztos, hogy a pumpa hibája. Ezzel együtt, nem kell feltétlen kell cserélni. Szerintem egy kis tömítőgyűrű ment gallyra benne, az, amelyik kvázi egy dimenzióban tartja a rezgést. Ha ez már szétmenőben van, a tengelyirányból néha kitér a mozgás, ilyenkor zörög, a kis golyócska pedig nem zár, szóval a víz oda-vissza megy, nem tolja a pumpa. Ha teszel bele új tömítőgyűrűt, szerintem esélyes, hogy jó lesz.
Ezen a linken jól látszik, -
gytam65
újonc
válasz
fragola.6035
üzenetére
OK.
Kérlek majd értesíts, privátban beszéljük meg a részleteket.
-
paramparya
őstag
Nekem a mai második próbálkozás Gitwe: kb 30 mp alatt jött le két ristretto 18.5g-ből, hőmérséklet 1 fokkal több a reggelihez képest, őrlés eggyel finomabb, az eredmény egy közepes savanyú.
A reggeli 20 mp alatt izgalmas gyümölcsös volt nagyon jó illattal. Lehet, hogy úgy érzi ez magát jobban ¯\_(ツ)_/¯Van még egy adag, és egy bontatlan zacskó, szóval még kiismergetem lassan. Sajnos a Graefen a két fokozat között nincs átmenet, pedig itt lehet jól jönne. Vagy az IMS szűrő a szar ugye

-
paramparya
őstag
-
gytam65
újonc
válasz
fragola.6035
üzenetére
Kedves fragola.
Lehet, hogy naiv vagyok, de érdekelne az űrgaggia. Vagy valami hasonló, ha ez már nincs meg.
Írtam e-mailt tegnap -
sz.zs.
őstag
Kérném a hozzáértők segítségét:
Video1
Video2
Mi lehet a hibás, pumpa, opv, vagy esetleg valami más? A csövek épnek tűnnek, levegőt elvileg nem kaphat.
Zolnaggyal már leveleztem ez ügyben, ő a csövek átvizsgálását javasolta első körben, ez megtörtént, nem látok hibát. Következő az opv csere lesz, pumpám nincs itthon.
Az ne tévesszen meg senkit, hogy a két videó között az opv-n már állítottam… -
válasz
soldier2
üzenetére
na, megcsináltam belőle az utolsó shotot, igyekeztem olyan paramétereket hozni, mint amit a lány javasolt tegnap a bb-ben. tulajdonképpen elég hasonló is lett, finom.
(94 fok a szokásos 91,5 helyett, végig 9 bar előáztatás nélkül, lassított lefolyás, hogy kevés jöjjön le 30 mp alatt)ezzel együtt nem lett a kedvencem tőlük, presszóra szerintem nem olyan jó, mint az elmondások alapján filterre.
-
zolnagy
őstag
válasz
paramparya
üzenetére
Igen, a tokozással lassabb lesz a reakció. A ragasztás nem gáz sztem, oldható. Legalábbis ez a rugalmas ragasztó, amit én használtam

-
paramparya
őstag
válasz
zolnagy
üzenetére
Tegnap meg is találtam azokat a képeidet, szép munka

K hőelemből egy ilyen, eleve M4-es is jó lehet, ugye? Akkor nem kéne ragasztgatni. Vagy a tokozástól lassabban reagál a hőváltozásra?
-
zolnagy
őstag
válasz
paramparya
üzenetére
-
Kazasi
tag
válasz
paramparya
üzenetére
Nekem is volt 2 db ilyen fémharisnyás hőelem. Az első meg is csinálta a zárlatot és vitte magával a PID-et is. A másodikról már leszedtem a fémhálót.
-
paramparya
őstag
válasz
zolnagy
üzenetére
Most egyelőre zsugorfólia van rajta végig (a kazán melletti utolsó három centin nincs, de ott nem ér hozzá semmi), aztán rendelek egy ilyet még a hétvégén.
Vagy lehet, hogy inkább egy ilyet
Ez megéri az árát pluszban, vagy jobb az, amit linkeltél? Hajlandó vagyok kicsit rosszabb ár/érték arányút megvenni, ha tényleg van előnye a drágábbnak.(#71201) soldier2 : Igen, filterben volt nagyon jó eddig, de most reggel az első PID-es duplapresszó is a legjobb volt, amit valaha itthon főztem. Még volt benne tartalék, és annyi gyümölcsöt és olyanokat még nem éreztem benne, mint a filterben. Délután próbálkozok még eggyel finomabbra őrléssel (20 mp alatt lejött) és egy-két fokkal magasabban (a PID nem pontosat mutat, de nem lehetek nagyon távol). Az illata már közel van ahhoz, amilyen nyersen is az illata, ami szintén nagyon komoly, de még kicsit alulkivonatoltnak tűnt.
Aztán lehet, hogy rajtam is kifog, vagy csak más az ízlelésünk és az ízlésünk, és nekem azért tetszik nagyon.
-
soldier2
őstag
Ha a Budapest Baristasban sem muzsikált, akkor elég kicsi az esély az itthoni sikerre. Alsok rá még egyet, aztán rendelek valamit.
(#71198) paramparya kösz a felajánlást, de főleg szabadidővel állom rosszul. Ezek szerint te eddig filterre próbáltad? Presszós tapasztalat?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- BestBuy ruhás topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Horgász topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Vagy ne foglalkozzak vele simán töltsem 18 g - ra..?