Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lastoci
újonc
Sziasztok!
LELIT gépekkel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Hasznalhatosag, szervizigeny, a keszulo italok minosege, stb. ?
E61-es feju Lelit Bianca-n gondolkozom, ha megjelenik egyszer...
Koszi!
-
szaki1986
tag
Köszi a válaszokat!
Ezeket a fotókat küldte. Az árban (60e) benne van a tömítés csere, tisztítás, OPV beállítás. -
soldier2
őstag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Kár volt újra cserélni, legalább védve volt a tulaj az alumínium káros hatásaitól. A mészkő sokkal egészségesebb
Mivel a kazán gyakorlatilag üllepítőként működik, használt gép vásárlásakor számolni kell egy átnézetéssel, ez nem titok. De hogy hol van a GC-k használt ára manapság elég nehéz megmondani. Akár 70000 fölött is elvisznek néha ismeretlen előéletű darabokat, én meg csak pislogok. -
sz.zs.
őstag
Annyi, hogy ha kazánt és tömítéseket kell cseréltetnie, akkor a 60e-ből mindjárt 70e+ lesz ( kazán+munkadíj ), hacsak nem tudja magának megcsinálni. Mostanában én is újítgatok fel GC-kat, de minden mozzanat és a kazánbelső is fényképezve van, mint ahogy azt pl. Simi is csinálja.
Azért bele lehet botlani ilyen kazánba is!
-
lastoci
újonc
Sziasztok!
Uj vagyok itt,ugyhogy bocsanat h rossz helyen vagy hulxeseget kerdezek..
Fiorenzato nan orlom es Gaggia classic 2015-om /tudom-tudom../ van. Lassan lecserelem,de az uj gepemre kb hosszu honapokat kell meg varnom..
Erdemes tuningoltatni addig is a GC-t /pid,rezcso, vizterito, stb/ vagy hagyjam a fenebe es boldoguljak ezzel amig megjon az uj gep.Amennyiben erdemes tuningoltatni, tudtok-e olyat aki bp-n viszonylag gyorsan meg tudja csinalni jol a tuningot?
Koszonom!
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Szombaton megyek megnézni egy használt, 2011-es román gyártású GC-t. Mire kell figyelni/mit érdemes megkérdezni? A gép elvileg ki lett pucolva, a tömítések kicserélve és az OPV-t is beállította 9,5 barra a tulaj.
Képek alapján szépen néz ki, de hátha tudtok mondani vmi olyat ami alkualap lehet esetleg
. 60 pénzért árulja amúgy. -
ezt azért eddig is sejteni lehetett
, viszont eddig nem olyan gépem volt, amit könnyű lett volna ilyen vízzel etetni (ugye a tartályban napokig állni hagyni nem lehet, ezzel pancsolni nem lehet, szóval olyan gép a jó gép, ahol látod, hogy mennyi víz van a tartályban és könnyen rátöltesz. a gc ilyen lesz, most a qm is elfogadható. a dc tetejéről naponta többször le kellett volna pakolni, azt csinálja, akinek hét anyja van. -
na, van már némi tapasztalat a verával. az a helyzet, hogy minden kávé jobb, érezhetően és egyértelműen. az alapvető ízek ugyanazok, de egy kesernyés karcosság eltűnt belőlük, lágyabbak lettek. kb. mint egy karcos skót whisky kontra egy jó cognac

-
mgy
senior tag
Tök offtopik, elnézést érte, de tudom, hogy ide olyanok járnak, akiket megéri ilyesmiről kérdezni.
Turmixgépet szeretnék venni, javasolnátok mit keressek, merre nézelődjek?
Köszi! -
Koczó93
őstag
Felraktak egy Hg one-t, ha valakinek bejön a tekerőlant

-
Wolfy999
tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Szerintem egész európában senki. Tudtommal nincs CE minősítése. De ha találsz forrást szólj!

-
hogyaza
tag
Sziasztok!
Új belépöként/kávérajongóként üdvözlök mindenkit.Egyben a tapasztaltaktól elöre is elnézést kérek.

-
válasz
Keresztapper
üzenetére
behmort? fogalmam sincs, szerintem itthon senki.

-
Bazsee71
őstag
válasz
freaghill
üzenetére
Az utolsót kizárnám, legalábbis nekem semelyik FP nem érne meg ennyit.

"Cuppingra" a kisebbik Ikeás FP-t használom, 12g/200g vagy 15g/250g recepttel. A nagy ehhez szerintem túl nagy, ha csak nem egy egész irodának akarsz egyszerre kávét csinálni. Utóbbira most szerintem a duplafalúval próbálkoznék meg, nem hátrány, ha lassabban hűl.
Ha tejet akarsz habosítani, akkor viszont a nagyobbik FP a megfelelő célszerszám. Szerintem.

-
válasz
Keresztapper
üzenetére
én utálom a gene kapacitását, egy adagot nem is pörkölök már soha, ha már kicuccolok a teraszra, 2-3 kör fut zsinórban. próbálgattam egyébként 220 grammal is, de nekem nem igazán lett homogénebb a pöri, arra jutottam, hogy elsősorban kávéfüggő. de lehet, hogy nem voltam elég kitartó. ám eközben faterom a behmorral láthatóan homogénebbeket pörköl, 333-350-400 grammos adagokkal.
jó az a behmor, pláne, hogy a legolcsóbb ráadásul. engem meggyőzött. mondjuk a gene-t is szeretem összességében, nagyon finomakat iszunk (ha már csináltam 2-3 adagot egy kávéból, elég jól megvan, hogy hogyan pörköljem, olyankor kb. 100%-os a siker rátája).
-
mdav88
aktív tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Van, én is azt használom.
-
Keresztapper
senior tag
Én sosem rontok el semmit!

Komolyabban: A Gene-vel az a baj, hogy ha igazán egységeset akarsz pörkölni, akkor csak 220g zöldet raksz bele, amiből lesz kb 190-200g pörkölt kávéd, ami meg tudjuk, hogy hány dupla. Nekem amúgy is IMS fazekam van, amiben 10 sem jön ki ennyiből.
A másik gond, meg hogy a pörkölés lakásban, ahol ezt jelenleg csinálni tudom ház híján, eléggé maradandó szag/illathatásokkal jár. Tegnap előtt pörköltem, de még ma reggel is bőven érezhető volt a szaga (ami egyébként nem kellemetlen, csak penetráns), szóval jó volna nagyobb adagokban letudni a dolgot. -
Bazsee71
őstag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Talán az újabb Behmor-t lehet rommá tuningolni, én most abba az irányba mozdulnék. A Huky jó alap lehet, de hogy logolható/szabályozható legyen, azért az melós szerintem.
adp: Néha én is örültem volna 500g kapacitásnak, szüleim 2 heti adagját az automatába kényelmesebb lett volna letolni. Meg aztán tölthetsz bele 250g-ot is, ha magadnak szánod otthonra. Egyébként az elcseszés esetére nagyon jól jön a rokonságban/barátoknál az automata.

-
adp
őstag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Otthonra nem praktikusabb a kisebb 200-250g megoldas?
Csak ha elcseszed ne kelljen annyit kidobni vagy a rosszat inni sokaig -
adp
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Toobee-már megválaszolta helyettem, avx-en is volt már 100 körül és egyébként volt már jófogáson 100-120 között is, nem emlékszem pontosan, de nem 145 volt az tuti. Az viszont igaz, hogy ritka, de egy szóval nem mondtam, hogy nem az.
Nem vagyok jártas a témában, de nem hinném, hogy ez az analóg sokkal többet tudna mint a gene -
gtr313
csendes tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Szia! Teljesen félreérted a helyzetet. kb. öt évvel ezelőtt kezdtem a kávéval foglalkozni, előtte nulla. A szokásos Gaggia + Iberital felállás. Azóta is legalább napi 1,5 órát csak a kávéval foglalkozom, de volt olyan - főleg a HX-es időszakban - hogy három órát. Sok gép, sok őrlő megfordult nálam. Folyamatosan tanulok, így a kávézás mára igazi szenvedéllyé vált. Mivel nem voltak "negatív beidegződéseim" ezért minden (vagy majdnem minden) kávékészítési mód nagyon érdekel. Épp úgy tudom szeretni az Aeropress-szel készült kávét, mint a legleg presszógéppel kifacsart gyűszűnyi ristretto-t. Soha nem tettünk cukrot a kávéba, ezért nálam a motiváció adva volt: finom legyen. Mindegy mivel, miből, hogyan, de kiegyensúlyozott és finom. Aki idejár az tudja, hogy ez nem megy másképpen mint elképesztő mennyiségű gyakorlással. Ez nem úszható meg sem egyhetes tanfolyammal, sem elsőrangú gépparkkal vagy csúcs kávébabbal. A brew mellett a presszó világ továbbra is nagy kedvencem. A csapos / szivattyús gépekből nagyjából kihoztam, amit tudtam. Itt már csak a nyomásprofilozásban látok feljebb lépési lehetőséget. Régen kicsit féltem a karos gépektől. Próbának vettem meg a ROK-ot, de annyira jó kávékat sikerült már elsőre is húznom, hogy úgy döntöttem a Strietmanig meg sem állok. Ahogy az őrlőknél eljutottam a motorosoktól a kéziig, úgy a kávégépekben is jobban vonz a manuális vonal. Most veszek egy Pavonit (igen, ez is eladó lesz egyszer), igyekszem minél jobban megismerni / kiismerni ezt a világot, és ha tetszik, akkor irány a pidelt Strietman :-D Addig is igyekszem minél jobban megismerni a kávét, mert egy csodálatos dolog. De a benne rejlő értéket csak megfelelő alázattal, szakmai tudással és gépparkkal lehet megszerezni. Köszönöm a kérdésed és hogy válaszoljak is: Hario V60, Aeropress most is van, de hamarosan érkezik a Stradivari Professional.
-
gtr313
csendes tag
A nagy érdeklődésre való tekintettel úgy döntöttem, hogy vihető az őrlő külön is.
- 2017.11.14-én vásárolt Bambusz kivitelű Comandante Mk3 Nitroblade őrlő
- csak személyes átvétellel (nálam) fix 40.000 Ft- 2018.03.05-én vásárolt, teljesen újszerű ROK Espresso Maker gyári csomag + Gyári naked kar+szűrő + ROK Refresh Kit + Fragola Palmtamp
- csak személyes átvétellel (nálam) fix 60.000 Ft -
Bazsee71
őstag
Hopp, egy Hottop jófogáson.
-
Bazsee71
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
Az előáztatás tényleg rengeteget számít, még a GC-nél is. Viszont az IMS kosárnál előáztatás segítségével hasonlít csak a lefolyás egy hókusz-pókusz nélküli Renekához. 2 hét múlva ráfordulok a Strada kosarakra is, akkor kiderül, hogy vajon a Reneka a mindent megbocsájtó, vagy az IMS a HP.

-
soldier2
őstag
válasz
Koczó93
üzenetére
E61-es gépek jó részében ugyanaz az Ulka pumpa van mint a kis gépekben. Vízterítése az E61-nek rendkívül jó, így kevésbé hajlamos a csatornásodásra a pogácsa. Előáztatás, esetleg egy nedves Aeropress filterpapígr a pogácsára sokat javít a kis gépek vízterítésén. (Gaggia vízterítése szintén jó, itt inkább az előáztatás hozhat eredményt.
-
Koczó93
őstag
Az miért van hogy a videókban az e61 gépeken szép egérfarok vastagságban történik a csapolás? Kis gépeken általában szépen indul aztán vastagabb lesz. Ennyivel jobb a vízterítése, a pumpa az oka vagy csatornásodástól lesz vastagabb?
-
jack B.
csendes tag
fulltuning ECM Casa 2 a jófogin.
-
csabulaxi
senior tag
tavaly a Shell akcióban vettem ilyet 95 ezerért,, napi 5-7 adagot fogyasztunk, eddig 14 hónapot gond nélkül ment
ezta tisztítást csináld meg hetente, ha kéri akkor a vízkőtelenítő programot. Nálam 2 havonta kéri, itt nagyon lágy a víz, én az aldi 2:1 tisztító tablettákat használom, mert sajnos kv zsír oldó programot elfelejtettek beprogramozni a gépbe
, A szerviz szerint egy tablettát oldjak fel annyi vízbe amennyi ellepi főzőegységet és 1 óráig áztassam 500 adagonként.A DG -ből az ristretto ardenzát szívesen iszom anyámnál.
-
-
freaghill
őstag
Vennénk French Presst munkahelyre így páran. IKEA-s az ajánlott, ha jól emlékszem, igaz?

-
Zacc001
újonc
válasz
fragola.6035
üzenetére
Szia! Kiszárítottam. Utána mértünk, visszaraktam a bojlert. Ugyan az a hiba...
Van ilyen bojlered? -
Keresztapper
senior tag
Pont a napokban tárgyalták ki a kollégák ezt a témakört. Érdemes visszaolvasni kicsit, de a konklúzió az volt, hogy jobb nem, csak kényelmesebb lesz, mint az eddigi olcsóbb főződ. Ja meg sokkal drágább is a szervizigénye miatt, de ez lenne az elérhető komfortnövekedés ára.
-
Éne
tag
Sziasztok!
Philips HD 8829-ről kérnék hideget, meleget ha lehet itt ilyet. Otthoni használatra lenne, eddig kotyogós, kapszulás DG illetve nagyon olcsó eszpressző főző volt/van harcba küldve kávé fronton.
Köszönöm! -
Rush77
aktív tag
De még a lábra ejtés sem feltétlenül mert gondolom az aerospace-grade aluminium az annyira könnyű, hogy nagy baj nem lehet még annak ellenére sem, hogy az alja acél mert hát ha rá is esik, lecsúszik a lábról köszönhetően az ultra tapadásmentes bevonatnak köszönhetően

Mindenre gondoltak a tervezők.
-
-
válasz
Rush77
üzenetére
de hát írja is: "It is the only coffee tamper developed with and tested by independent ergonomics experts and has been shown to significantly reduce the risk of injury to baristas."
szóval, ha nem ezt a tampert használod, lesérülsz, mint a csatár, akit pepe állított meg.
-
Rush77
aktív tag
Ez mit tudhat, hogy 160 EUR?

Értem én, hogy hangzatos a "Anodised aerospace-grade aluminium" meg a fokozatmentes állítás de hát na.
De legalább free shipping van

-
szaki1986
tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Köszi!
A Dedica-hoz Tadamm-os tampert rendeltem (51 mm), innen gondoltam rendelni az újat is. Akkor 58,5 mm-es lesz rendelve.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 32GB RAM, 1TB SSD, jó akku számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mivel a kazán gyakorlatilag üllepítőként működik, használt gép vásárlásakor számolni kell egy átnézetéssel, ez nem titok. De hogy hol van a GC-k használt ára manapság elég nehéz megmondani. Akár 70000 fölött is elvisznek néha ismeretlen előéletű darabokat, én meg csak pislogok.