Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- 3D nyomtatás
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Canon MILC: EOS R és M topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Deadzone41
üzenetére
akkor jól látom az első pár pogácsa alapján, hogy a 18 grammnak is sokat kellett dagadnia. 15 grammos vst-je van bárkinek, van azzal tapasztalat?
-
Bazsee71
őstag
Ha valaki Veszprémben járna, bátran ajánlom a Tizen1 kávézót. Tegnap a 42 ruandaiját kóstoltam presszóban, piszok jó volt, nálam top 3-ban benne van.
-
Jól gondolom, hogy egy Catler ES 8011 SE+Sage BCG820 kombó jobb választás mint egy Catler ES 8013? Árban ugyanannyira jönne ki.
-
tuninggaggiások: 18-as vst kosárba mennyit szoktatok tenni pontosan, mi vált be?
-
horvath85g
aktív tag
válasz
gubabela
üzenetére
Nem az a baj, hogy bonyolult a szerkezet, hanem, hogy gazdaságilag nem éri meg. Ha bármi más elromlik akkor már a karral együtt kb. egy új gép felénél vagyok..Amúgy tök igazad van, a tűszelep mechanikája szokott elromlani, nyitott vagy csukott állapotban beragad, legutóbb amikor szétszedtem sajnos letörtem egy darabot belőle ezért a belső rugót (ami nem is pontosan tudom mit csinál, nem arra gondolok ami ellen tart a szelepnek) már nem tudom visszatenni. Ez még nem is lenne tragédia, de sajnos a kávé már az O gyűrű mellett is folyik kikerülve a szelepet..Ezért lehet, h jobban megéri egy komplett kar mint ezeket a részeket cserélni.
Amúgy láttam nagyon érdekes projekteket, főleg az tetszett amikor egy raspberry pi-vel vezérelték a főzőt. Itt csinált már valaki olyat? -
gubabela
senior tag
válasz
horvath85g
üzenetére
Szia!
Azèrt annyira nem lell fèlni tőle, hogy elromlik a gèp, elèggè egyszeeű szerkezet. Minimális műszaki èrzèkkel könnyen javítható ès az alkatrèszeket is olcsón be lehet szerezni. A baj inkább pont az említett karral szokott lenni, műanyag ès idővel elöregszik a hő miatt. Ráadásul rèmálom tisztán tartani. Èn keresnèk hozzá kart kompletten, vagy csak a műanyag rèszèt (ebay pl) , ha nem szeretnèd lecserèlni ès jobban elmèlyülni a kávèzásban. -
horvath85g
aktív tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Köszi! Akkor már csak egy kérdés van, érdemes venni egy új kávétartó kart (12k), vagy jó eséllyel más is el fog romlani a főzőmön (Saeco Via Veneto). Az értékelések alapján 1-2 évet bírnak az olcsó főzők. Az enyém kb. 3 éves most, de nem úgy tűnik, hogy bármi baj lenne a pumpával, vagy a víztartály szelepével.
-
sz.zs.
őstag
válasz
horvath85g
üzenetére
Igen!
-
horvath85g
aktív tag
Jól értem, hogy ha egy nyomásfokozós főzőt veszek akkor soha nem fogok tökéletes kávét főzni, de cserébe már átlagos kávéból, egyszerűen tudok iható kávét nyerni, míg ha veszek egy profi PID-es gépet, akkor az sokkal érzékenyebb lesz a kávé minőségére, szemcseméretére, de ha ezeket beállítom akkor sokkal jobb eredményt érek el? És ha viszonylag olcsó nyomásfokozósból kb. mindegy is, hogy melyiket veszem, mert kb. csak a külsejükben különböznek?
Köszi! -
Agostino
addikt
de talán elég a még kisebb
még csak fehér öves sem vagyok nekem volt a kezemben a kisebb méret, de gőzöm sincsen hogyan tudtam volna felrakni a gaggia fejre ha duplát darálok bele. végül a nagyobb vst-t vettem, nekem bejött. az ára az annyi amennyi sajnos. ami az őrleményt illeti, csak annyi az összehasonlítási alapom, hogy a szimpla és dupla vst-m is ugyan olyan finomságú őrleménnyel kínáltam meg és bejött.
-
feketeövesek, nem tudjátok, hogy van-e valami összefüggés különböző méretű vst vagy ims szűrők között? hogy mondjuk a 17, 18 és 20 grammos vst szűrőknél ugyanaz az őrleményfinomság kell?
kaptam kölcsön egy 18-as vst-t fragolától, tetszik is, de talán elég a még kisebb, illetve a 12e ft-os ára azért elég horror, gondolkodom az ims-en.
-
M3aN
senior tag
Sziasztok! Milyen őrlőt tudnátok javasolni otthonra? DeLonghi KG89 van kinézve. Vannak tapasztalatok vele? A főzőm DeLonghi Dedica.
-
peti925
újonc
Sziasztok!
Eladó ez az új, 3x használt garanciás Expobar Office Lever EB61 HX kávégép, ajándék lett volna, csak közben sikerült rendelni másikat
Gyári, 2 kifolyós szűrőtartó jár hozzá, meg minden gyári alkatrész.
Érdeklődni a megadott elérhetőségeken, vagy itt [link]
20 214 7806
pszilvasi1990 at gmail pont com
-
válasz
Keresztapper
üzenetére
szar.

(most alszik a gyerek, aztán újra próbálkozom)
-
Keresztapper
senior tag
-
a világ - per pillanat - feltehetően legjobb gaggia classic-ja hazatért, holnap indula mandula! (legalábbis remélem, hogy jó lesz, egy dalla cortét áldoztam fel az oltárán
) -
adp
őstag
válasz
angelside77
üzenetére
korrekt áron adod

-
angelside77
tag
Sziasztok!
Ide is berakom a Baby-met. A leírt hiányossága ellenére kitűnően működik, ahogy egy Baby-től elvárható.
Az ár alkuképes.
-
mdav88
aktív tag
válasz
horvath85g
üzenetére
55ért hirdetek feljebb szép minden szükségest tudó feama family-t. (piddel együtt 70ért.)
-
horvath85g
aktív tag
Sziasztok!
Tönkre ment a Seaco Via Veneto tipusú kávéfőzőm nyomásfokozós kávétartó karja, szerintetek érdemes venni egy újat, vagy inkább vegyek egy másik gépet? Igen tudom, hogy mi a fórum vélemény a nyomásfokozós szelepről, és a PID szabályzó nélküli gépekről
de mégsem szeretnék 100k-t kiadni egy kávéfőzőért, bár nagyon szeretem az eszpresszót.
Köszi! -
SoundON
tag
Köszönöm szépen a Brikkás tippeket bluesfan, soldier2, Peti...(16v) topiktársaknak.
A pukkanás még mindíg elmarad, de a durvábbra darálás után tényleg szebben, habosabban jön le a kávé
-
SoundON
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Odabasz a masina

-
John3:16
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Gratulálok, nagyon profi munka!

Csak tettél rá végül gőzcsapot!
-
mdav88
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére

Nem lehetne mégis valami plusz funkciót adni neki? Túl snassz.

-
fragola.6035
aktív tag
-
gubabela
senior tag
Szerintem oda megy a feszmérő, így ránézésre, de fragola majd megmondja.
(#70451) mdav88:
A nagy hengerre gondolsz? Az a nyomáscsillapító
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
dzsáááááááááá! rohadt jól néz ki! én fragolára szavazok

-
sz.zs.
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Azt hiszem, erre mondják azt, hogy mestermunka!
Az engem is érdekel, hogy a tágulási mellett mi az a hatszögletű réz dolog? -
zolnagy
őstag
-
mdav88
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Le a kalappal!

A tagulasi elott mi van beepitve?
-
zolko74
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nem semmi! Nagyon jól néz ki!
-
Koczó93
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ez elég patent

Szép munka. Majd oszd meg a tapasztalataid Parci
-
fragola.6035
aktív tag
-
adp
őstag
válasz
kozsy18
üzenetére
ja értem, mondjuk az a baj ezekkel a habosítokkal, hogy irreálisan drágák, használtan is egy gaggia baby áráért vesztegetik, akkor meg nyílván már azt vegye meg az ember. sztem butaság lenne arra elcserélni, mondjuk olyan ritakásg, hogy nem hiszem, hogy sok ilyen ajánlatod lesz
-
-
szaki1986
tag
Illy espresso csészéről vélemény? Normál duplához (18 g -> 36-40 g) mekkora poharat érdemes venni? Ez a csésze elvileg 3 oz-os (88 ml), jó áron is van, szóval ezért gondoltam erre. Bár egy kicsit lehetne színesebb

-
Peti...(16v)
tag
válasz
SoundON
üzenetére
Az én Brikka tuti tippem: hideg víz a kiöntőben lévő jelzésig (nem tudom hány ml, de nem is számít, azért van ott a jelzés), kávé kiskanállal nagyjából egyenletesen betöltve, de kocogtatás, tömörítés és simítás nélkül, domb ne nagyon legyen, láng akkorára, hogy ne nyaldossa a Brikka oldalát, villanynál pedig pár perccel előre bekapcsolni a lapot, hogy jól átforrósodjon. Nálam így nagyon hamar lejön, de nem szoktam mérni az időt. És mindig durran.
Kávé: gyári téglából a Pellini Espresso Superiore n.42 tradizionale jött be legjobban. Elronthatatlan, akármit csináltam, mindig stabilan jó lett. Tescóban, Ázsia Centerben szokott lenni. -
soldier2
őstag
válasz
SoundON
üzenetére
Ha magadnak darálod, akkor darálj durvábbra. Ha előre daráltat veszel, szerezz be egy nem propelleres darálót (minimum Hario Mini mill/Skerton, vagy motoros téren pl DeLonghi kg 79/89), addig is vásárolj másik féle téglát (semmi garancia, hogy az jobb lesz, de hátha....). A Brikkában az előmelegített víz nem jó ötlet, hayználj inkább hideg vizet.
-
bluesfan
tag
válasz
SoundON
üzenetére
A Brikkát hideg vízzel etetjük(lásd Kalmár ide vonatkozó videoját!). Hogy a szelepet kitekered-e, annak semmi jelentősége, mert csak a tömegével operál. Ha nem zár jól, mert esetleg felkeményedett a bent lévő gumi, megpróbálhatod egy kis élelmiszeripari szilikonzsírral vékonyan bekenni. Inkább az őrlemény finomságával, mennyiséggel és a főzőlap hőmérsékletével próbálj játszani, de mindig csak egyesével csináld a változtatásokat.
-
SoundON
tag
Sziasztok! Tapasztalt Brikkások tanácsait kérem.
Netes videókat nézve 60ml, 15g a kiindulás és nincs tömörítés. Kb 2:30-3:00 között kellene jönni a pukkanásnak, de nálam semmi ilyen nincs csak szép lassan kicsordogál valami buborékos, vékonyan 'brikkacremas' valami. Az előmelegített víz valóban levesz a kesernyés égett ízből ami érthető is, de mivel lassan és folyamatosan csordogál ki a kávélötty ezért a Brikka tovább fent marad a tűzön ami viszont tovább égeti az egészet, így az előmelegített víz hozadékát már el is bukom.
Szóval mit kell tennem hogy a netes videókban látott hirtelen pukkanás után egy határozott menetben jöjjön ki a kávégejzír és a kamucrema is jobban megmaradjon?
A fenti szelepet érdemes egy kicsit kitekerni, vagy maradjon teljesen betekert állapotban? -
imak2
újonc
Sziasztok!
Tudnátok nekem javasolni Budapest-Érd vonzáskörzetében egy szakit,akihez vihetnék egy kis turmix tx 10-est? -
Bathory
csendes tag
Na, akkor még 2 masina összevetésében kérném a nálam jártasabbak véleményét, melyik a jobb? Hasonló árkategória, mindkettőről hallottam pro-kontra is, szóval meg vagyok lőve.

DeLonghi EC 685 Dedica vs. Gaggia Gran Gaggia Deluxe
Köszönöm!
-
luko
csendes tag
Aki daráló vásárláson gondolkodik annak ajánlanám két eladó példányomat!
Helyileg Bp. XIII. kerület, a személyes átvételt javasolnám akkor ki is próbálhatóak.
Minden tartozékuk és dobozaik is megvannak.- Fiorenzato F4 Nano V1 90.000 Ft
Még a kék ledes kijelző, fehér színben.
2015 novemberi vásárlás, első tulajdonos vagyok, eddig olyan 40 kg kávé ment át rajta.
Szép, újszerű állapotban van, a kartartó felett van egy kisebb festék lepattogzás.
Némi tanulást igényel, de utána presszóra nagyon jól használható.
https://www.dropbox.com/sh/9tvyo8u75ppykq0/AABK6mvy6tH0M8wd9Hj4jtBqa?dl=0- Mahlkönig Vario Home 70.000 Ft
Második tulajként használom több éve és előtte egyik topictársnál dolgozott sokat. Dobozán van egy 02/11 matrica, talán ez a gyártási dátuma. Kicsit megfáradt a babtartály mikrokapcsolója ezért egy ragasztószalaggal fixáltam tartály mozgását, de amúgy hibátlanul működik.
Képeken még elég koszos, de azóta már megpucoltam csak nem volt kedvem újakat csinálni...
https://www.dropbox.com/sh/7zwioiuswn4esko/AABVIg2MlMhmI1CipIf_Uqyka?dl=0 -
kozsy18
tag
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Philips Sonicare Diamond Clean HX922W ultrahangos elektromos fogkefe + fogkefék
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo tökéletes hibátlan álapotban eladó
- Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand's Samurai bőrkabát! Nagyon jó minőségű bőr!
- DJI Mini 5 Pro Fly More Combo + 1éves care
- Vostok Europe Energia Rocket GMT karóra
- Keresünk dokkolókat
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Gyári, 2 kifolyós szűrőtartó jár hozzá, meg minden gyári alkatrész.

Szóval milyen is lett az első kávéd a LEGOhalálcsillaggal Parci? (még mielőtt: A "LEGO" jelző nem minőségi, hanem fizikai kiterjedésbeli jellemző akart lenni)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)