Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter.szabo
csendes tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Ez jött vissza a Pharos-ról:
Hello Peter, the basic design is the same, but the materials are a little better, and some parts are more precise now, so they work better (YAY!)
BarbVagyis nem sok minden változott.

-
paljoc
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Jajjj, bocsanat, nem valaszoltam meg de nem gondoltam h ennyire aktualis!:-) De en is a Compak-ot javasoltam volna!!!
Nincs ilyen hogy nalam mi volt az etalon allas, egyreszt nem emlekszem, masreszt kozel sem biztos hogy a szam skalan az nalad is ugyanaz...sot biztos hogy nem. -
Ábi
tag
Nem jár valaki Bonn környékén a héten?
-
Totó07
újonc
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszönöm a segítséget!

Bajt nem akarok a fejemre!
-
Totó07
újonc
Sziasztok Srácok!
Véleményeteket szeretném kérni, hogy az alábbi gép megéri-e az árát, illetve, hogy esetleg van-e valakinek valamilyen tapasztalata hasonlóval, érdemes-e egy ilyet beszerezni otthonra.

[link]
Köszönöm!
-
Bennedek
tag
Sziasztok!
Automata kávégépet szeretnék venni, jó lenne ha meleg vizet is tudna adni.
Saeco HD8645 és a DeLonghi ESAM2600 között vacilálok, tudtok tanácsot adni? Milyet érdemes, más gép is szóbajöhet, de csak a hasonló árkategória! Drágább gépek mivel tudnak többet?
Köszi a segítséget!
-
soldier2
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Ajánlj neki valamit cserébe
gondolom az MDF nem marad, akkor már a gaggia talp is mehet, a felszabadított helyen megfér a Macap
Esetleg kezdetnek vedd le a babtartályt, úgy kissebbnek tűnik, és próbáld az egyszeri adagolást (kezeddel azért takard le a tetejét, mert különben sepregethetsz is. -
jolti
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Gratulálok!
Látom sarokba vagy szorítva!
Nyugi először nekem is azt mondta a Macap-szörnyre a zasszony, hogy na ez aztán be nem jön a lakásba.
-
első (szerencsére nulladfokú) égési sérülés is megvolt az e61 fejjel... talán nem kéne póló nélkül a gép fölé hajolni...
víztartály csekkolgatás... ennél kreténebb dolog a földön nincs, mint a gépbe rejtett, kis szájú víztartály. le kell pakolni a forró csészéket a tetejéről (!), aztán levenni a forró fedlapot (!), aztán lábujjhegyre állni, csekkolgatni, és ha nincs elég víz benne, meg is vagy lőve, mert abba a kicsi lyukba csak nem kéne áram alatt lévő gépnél töltögetni (!).
ha valaha kivágom az ablakon a gépet, ez lesz az oka, mark my words

-
ronin s8
senior tag
Ismét Caféland-ben vagyok.

Útközben Szlovéniában egy Marchéban ihatatlan dupla (valami koperi cégtől), óriás croissant, de első osztályú narancslé:Bologna előtt, a szokásos Autogrill, tökéletes alap espresso-k mindenütt, a hosszúra sikeredett (duplából készült) ristretto-t cserélni akarták - nem engedtem. Elfogadható croissant (ők briósnak hívják
), műanyag ízű üveges gyümölcslevek
(A digók egyszerűen jobban hisznek az automatizált ipari termékeikben, mint a bióban). Nyokki, saláta perfetto! Gép: LaCimbali -
Ábi
tag
A Bricolettának 4 lyukú gyárilag, de a korábbi tulaj 1-re fogpiszkáló tuningolta.
Eddig nem sikerült normális habot csinálnom, holnap kiszedem az egyiket, 2 lyukkal remélem már jó lesz.
A kazánnyomás szerintem jó (1,25 bar).
Nem marad más, mint a gyakorlás.
0,3 l kancsóm van, amit féilg töltök hideg tejjel.Miért 4 lyukú a gépek nagy része?
-
válasz
bbuffy
üzenetére
magyarán lerakod a tálcára az edényt, belenyomod a kart és helló?

amúgy megvan az első igazán jó shot az új géppel. peldzsó feka elixír, a rocketeer módszerrel: megvártam, amíg 88,5 fokos lesz a fejhőmérő és egyszerűen lehúztam. teljesen jó lett, igaz, meglepő módon masszívan mogyorós, amit biztosan nem vártam volna ettől a kofitól.
nóra azt mondta, hogy "na, ez már egész jó, ez már olyan, mint a silvanóval"

-
na, megvolt az első gőzölés az e61-gyel. uhh. a silvanón kb. 30 mp, mire kész a cucc, itt olyan 4-5. nem is lett jó, nyilván, mert mire kettőt pislogtam, a csiga huss, elszaladt

-
soldier2
őstag
válasz
Surda-
üzenetére
Próbáltad naked karral is? Áttör, csatornásodik, azért vizes, vagy ennyit tud a szett? Nem mindegy. Nálam a 2-2,5x kávé/ital arány után ez a helyzet (nem csak szőkül, de vizesedik is), de beletörődtem, hogy a jómagam/gép/daráló trió ennyit tud. Ha majd lesz új daráló, meglátom lesz-e előrelépés ezen a téren is.
Ronin, Parci: innen inkább ne olvassátok
- Surda: szitálni próbáltad? Ha a mindennapi rutinra nem is való, hibakeresésre megfelelhet. -
Surda-
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Frissek,kibontás után ez a helyzet.
-
Surda-
őstag
Mostanában egyszerűen nem tudok mit kezdeni a világos pörkölésekkel

Volt nálam Hawaii Kona, Paljoc Sidamo és Yirga is és valahogy hiába küzdök,nem az igazi.
Oké,hogy ezeknek nem sok "teste" van,de nagyon vizesednek.
21gramm (hogy a lelkem grammra pontosan benne legyen), hő már jól belőve, 8ason csöpögve indul,de vékonyan és kb fél ristretto mennyiségnél már leállítanám annyira vizes.
9-es daráló álláson gyorsabban indul,de ott is baromi hamar vizes lesz
, alig egy kis cremával és a jellegzetes barack íz mellett kis kesernyével.
-
Szyszko
tag
válasz
Surda-
üzenetére
Évek óta ilyet hasznaltunk, és ha felb*sz a gőzölés akkor még most is. Bárhogy tudod használni, de mi kitapasztaltuk pontosan, hogy a legeslegjobb habminoseget, egy bizonyos homersekleten adja. (pl nalunk 2 kapuhoz valo tejmennyiseg fozolapon 9es fokozaton 2,5 perc) ez kb annyit jelent hogy még boven nem forr, de azert mar epppen gozologni kezdett.
-
-
ronin s8
senior tag
-
-
Ábi
tag
Mitől van az, hogy E61-en videon azonosnak tűnő hűtőcsapolást követően az éles csapolásnál valakinek felfelés, valakinek lefelé változik a fejhő?
A Bricolettánál mindig felfelé szökik a hőmérséklet, duplánál 1-2 fokot. -
eXtguy
csendes tag
Hű, Urak...adjátok el a p-be ezt a sok ócska E61-est.

-
paljoc
tag
válasz
lagoon79
üzenetére
Most rakom vissza a Catlert a helyére, a Stella sajnos használhatatlan ebben a melegben. Pár kávé alatt kipacsálom a komplett tartály vizet a hűtésekre, a csepptálcát nem vettem észre és kifolyt, elegem van! :-)
Drága daráló vásárlása meg építése helyett most hallottam: pici csokiszirupra ráhúzni egy eszpresszót /jó sima Mazzer Super jolly őrleményből is, de akár Iberital/Graef is megkockáztatható
/ és a tetejét megborsozni picit, nagyon jó állítólag.

-
nemethsza
tag
Ahogy olvasgatom a hozzászólásokat, nem csak felénk van meleg 😁
-
lagoon79
tag
kollégám hülyének néz, itt röhögök magamban a monitor előtt
majd lebeszélem Hifissel, h mit szólna egy ilyen szetthez. egyébként ha így lesz, akkor a csúcsgép (alaptól a db-ig tervezünk) tuti Sub Zero néven fog futni 
na de komolyra, odébb van még, mivel minden egyedi gyártású lesz, tehát teszt, teszt és teszt.
-
bbuffy
senior tag

Amugy nem. Csak kivontam a forgalomból mig megújul. Sajnos van egy "kvázi születéskori" szépséghibája, amit talán most sikerül orvosolni sok igérgetés után. Plusz mechanikus is akad egy.
az az egy biztos, nem lehet elégszer csalódni emberekben...Most csak brikka és hario megy. Na meg a cold brew vonal.
-
bbuffy
senior tag
Huuuuuu....kezd nagyon bevoodoosodni a topik.

-
Ábi
tag
Mondtam, vagy megmondtam?!?
Szuper gép lesz!
Gyűjtök a magyar fejlesztésű Combatra. -
lagoon79
tag
válasz
tariattila
üzenetére
azonos kávéval (hiszen csak úgy volt értelme) történtek a tesztek. a késprofilra is gondoltam az elején, de aztán egy darálón már fordulattal már más eredmény lett.
-
lagoon79
tag
válasz
tariattila
üzenetére
szvsz a szirupos, sűrű, olajos kávék sztem pont az őrlő szórásából adódnak (vzseg az apró szemcsék adják), tehát minél precízebb egy daráló késvezetése annál egyenletesebb lesz az őrlemény-szemcsék mérete.
ahogy Hifis Combtjánál is látszott, alacsony fordulaton baromi részletes, de vékony kávét adott. viszont ahogy a fordulat feljebb megy (vszeg itt nagyobb a szórás) egyre olajosabb, sűrűbb lett a kávé. a mazzerem ízben közel sem tudja azt mint az említett daráló, de pudingot lehet készíteni vele.
-
hifis50
csendes tag
Köszönöm a bíztatást!
Ami a fordulatszám változtatást, mint új lehetőséget illeti, azért került a készülékbe, mert egyrészt a dc motornál ez adja magát, nem jelent különösebb bonyodalmat a szerkezetben, másrészt az őspéldány nagyon lassú fordulata néha elég zűrös eredményt adott a presszós vonalon. (Lagoonnál a Mazzer Robur késsel nem tudtunk egy tisztességes lefolyást produkálni.) Mindenesetre kiderült, tényleg meglepően nagy eltéréseket ad, ha változtatjuk a fordulatszámot. Kis fordulaton jóval durvábbra kell állítani a darálót, hogy ugyanazt az eredményt kapjuk a kávégépen. Ez tehát egy objektív különbség, de ízben is megjelenik. Egyenlőre úgy tűnik, a kis fordulat a filterezésnél előnyös, a nagyobb (200 fordulat / percig) pedig az espressónál. -
tariattila
veterán
válasz
hifis50
üzenetére

végre!kíváncsian várjuk!
amint látom ez is elég kompakt kategória...
régivágásúként én jelentőséget merek tulajdonítani a gép súlyának is...
a 30 kg-os Robur nekem hozza a szirupokkat de a pangó kávé nem tesz túl boldoggá... (az electronic meg már horror ezekből a batárokból) -
ronin s8
senior tag
Miért ébredezik bennem a kételkedés a daráló/töménység vonalon...?

-
hifis50
csendes tag
Jelen felállás szerint ez a Combat is egy bizonyos ízlést (elvárást) szolgál ki. Ugyanis az eddigi tapasztalatok szerint (hasonlóan mint amit SID a Nuova Simonelli őrlőről írt), elég jól szétszálazza az ízeket, de viszonylag híg kávét lehet csak az őrleményéből kihozni. Hogy ez kinek jön be, kinek nem, ízlés kérdése. De úgy tűnik, abszolút univerzális még a fordulatszám változtatással sem tud lenni.
Szélesebb merítésű tesztet az új, sorozatgyártásra tervezett modellel kéne bonyolítani, mert ezen lesz 2 jelentős eltérés a jelenlegi kisérleti darabhoz képest: egy spéci csapágyazással totálisan hézagmentes lesz a forgórész, továbbá nagyon precízen (szerelés utáni megmunkálással) a két kés centrikusságát a jelenleginél nagyságrenddel pontosabbá tesszük. Hátha ezekkel a változtatásokkal a szirupos kávé is összejön. -
jolti
senior tag
Vágom főnök!

Amúgy pont az (is) tetszik benne. Nálunk elég sok capu is elmegy, így nem ártana a duál bojler. ( Főleg, ha dinnye sógorom itt tobzódik, hogy mennyit kell várnia egy kávéra/capura, jobb lenne, ha átmenne az utca végén a kocsmába...)
(#27606) soldier2
Akkor ezért szitálsz te!

Na jó csak vicceltem.
bacskait
Gratula! Jó vétel volt! ( Nyuszifül meg azóta is szidja magát hogy milyen hülyeséget csinált!
)
Szép így elsőre! -
soldier2
őstag
válasz
bacskait
üzenetére
Ilyen lefolyásért rendes tamperrel, az MDF-nel picit jobbnak momdott darálóval én hónapokat gyakoroltam
született tehetség vagy
Mindig mondtam, hogy ha egy mód van rá kell a naked kar. Neked viszont csak design elem, elsőre tök jó lett
. Bár lehet nem szimplával kellett volna tanulnom. De ha egyszer fél napig rosszul voltam a duplától....
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatás
- Kedvenc zene a mai napra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen routert?
- BMW topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R3 3100 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN N4 RGB 450W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Rögösítéshez hozzá tudsz szólni?

Viszont teljesen új és karcmentes.
Ha útközben kifogy, úgyis leáll a rendszer, nem...? (A Giotto-knál legalábbis így működik.)

))