Hirdetés
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
Topikgazda
Azt azért nem hinném, mivel egy 33 cm -s átmérős kosár kell, az meg egy 3mm expandált lemezből, azzal a pár hegesztéssel is megvan egy tizesből. Na de mindegy, ha van készen, akkor megveszi és joccakát..
Nem vagyok jártas ezekben a "töltényekben" még csak egyszer láttam az egyik ismerősömnél, én azt hittem hogy ezeknek van valami hamutartó részük is. De ahogy nézegetem a robbantott ábrát, ezeknek az alja egy snassz palást és kész, magyarán olyan mint egy alap gömbgrill. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
TheProb
üzenetére
Nem ismerem azt a töltényt smokit, én csak azért írtam hogy furkáld ki az eredeti oldalát hogy majd a rajta benne lévő kosárból, oda essen a hamu. De ha könnyen takarítható az alja, akkor nem kell az a zománcozott edény. De szerintem ha van valami ismerős lakatos ismeredséged, akkor én azzal csináltatnám meg a tűzkosarat, expandált anyagból, az örök élet meg egy nap
-
-
TheProb
veterán
Mérete miatt inkább Ranger, de igen. Szerintem a a hozzávaló kosár jó is lehetne hozzá: ProQ faszénkosár a Ranger V4.0-hoz - PÓTALKATRÉSZEK - Picigurman BBQ&GRILL Webshop
-
Petikeje
tag
válasz
TheProb
üzenetére
Szia, ha rakeresek erre "tepro hillsboro pdf" : [link] a használati utasítás alapján ebbe kellene lenni 1 rácsos kosarnak, ahogy Essejó is írja. Biztos benne volt a csomagba minden alkatrész?
Ha meg csak erre keresek rá: "tepro hillsboro" akkor 2 francia videó van, azok úgy nagyjából beleb.szak a tüzelőanyagot az aljába.
Milyen mély az edény, amibe a szenet teszed? Nem lehet, hogy azt csepptalcanak szánta a költő? -
Essejó
Topikgazda
válasz
TheProb
üzenetére
Ez eléggé egy Frontier koppintás.
Csak abban mondhatni egy oldalráccsal ellátott grillrács a szeneskosár, amiben jól kapja a zokxigént. 😅
Egy ügyes lakatos összebarkácsolhatna bele valami hasonlót, mondjuk Expandált lemezből, az jobb lenne mint a grillrács mert abból sok kihullik.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Vettem egy kétszintes tölténysmoker-t (Tepro Hillsbro), megvolt az első, kiégető üzem. Viszont a szénnel folyamatosan szívtam, nem maradt életben pár percnél tovább a parázs. Gyanítom mert a szénkosár teljesen zárt, így szerintem semmilyen légáramot nem kap a szén. Gyakorlatilag egy ugyan olyan edényt szántak a szénkosárnak, mint a vízesedénynek..
Van ötletetek erre, méretpontos rácsos kosarat kéne valahonnan szerválni gondolom, de pont jó méretet eltalálni nemtom mekkora szívás lenne.
-
Saskakas18
tag
Sziasztok!
300 ezerig melyik kamadot érdemes megvenni?
[Buschbeck Kamado XL]
-
Petikeje
tag
Nem tom. Ami nekem van, az 50cmes rácsátmérőjű. Abba bele kellene férjen, mert a std sütő külső mérete 60x60, és abba bemegy.
De végül csülök lesz... -
Petikeje
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Hello, lehet félreérthető volt, ilyenben szoktam a pizzát sütni: https://szerszamdoboz.hu/landmann-grillchef-faszenes-grilkocsi-oentoettvas-racs.html (már nem találom praktikerbe)
2 pizzakővel.
Nem a klasszikus módon sütöm, hanem töltelék nélkül be a tészta 2 perc alatt megsül egyik fele, forditom, töltjük, 2 perc alatt megsül a másik fele. Ha kész, rakom a melegentartóra, jöhet a következő kör. FordosZé recept. Asszonnyal már megvan a munkamodszer,...🤣😉.
11cm vastag füstöltszalámi? Az durva lehet.
Szilveszterre gondolkozok kamadoba fél malacon. -
soldi3r
veterán
válasz
Petikeje
üzenetére
Milyen az a praktikeres pizzasütő? Nekem egy Royal Catering van, de még tuning előtti állapotban. Így azért még nem az igazi, egy kemencés messze jobb. Ha jó lesz, akkor ebből érdemes venni kettőt és felváltva bőven elég egy nagyobb családnak is.
Azért van egy szezon télen is. Ma az első adag pizzafeltét lekerült a füstről. Najó, az igazából majd holnap fog lejönni, mert ez elfogy még frissen. Holnap leszedem a 40-es műbelet, holnapután az 55-öst, utána a 65-öst. Idén kísérleteztem 110-es vastagságúval is, az még marad egy kicsit. A Felino pedig remélem már penészedik a pincében. -
Petikeje
tag
válasz
Flashback
üzenetére
Hello, csak hogy meglegyen a fórum... Tök jó infókat találtam most itt.
Nekem van egy 50cmes rácsátmérőjű kamadom innen: https://www.konyhatizezercikk.hu/kamado-se-premium-line-grillezo-23560-cm-bordo-16700-6797
Ebbe 12 személynek simán lesül a grillpartyra a kaja. Ismerős aki ajánlotta azt mondta ez is olyan mint a lapostv: nincs belőle elég nagy... A miniről azt hallottam, hogy jó, de kell sütés közben pótolni a szenet, ami miatt munkás.
Pozitívum volt, hogy adtak hozzá az indirekt betétet. Azóta vettem hozzá bordatartot, magasitót, pizzakövet, keramiakocsogot, öntöttvas lapot, öntöttvas rácsot, öntöttvas edényt. Bluetooth homerot a fedobe, van hozzá 4 vezetékes szonda, amit sikerült bekötni otthonvezerlesbe.
Sütöttem benne pulled porkot, oldalast, szegyet, csulkot, pizzát, töltött káposztát, egész csirkét, csirkeszárnyat, grillkobit, hambit bulival, steaket. Minden nagyon finom kaja volt benne (csirkeszárny égett meg benne ☹️, 2.5kgt nem tudtam gyorsan felpakolni). Aszongyak a szegy a legjobb, nekem nem jött be.
Pizzát szerintem nem éri meg, mert lassú: van egy dupla praktikeres sutom, abból 1szerre 6 pizzát leveszek. A kamadon 1esével lehet lesutni.
Az öntöttvas rács meg lap ehhez olyan, hogy nem az indirekt keretre kell rakni (azt ki kell venni), hanem a faszentarto betétre kell tenni.
Beszéltetek meg a tisztitasrol: győri flex-feny-be vettem grilltisztitot, az levisz mindent (femrol, uvegrol) 0 erőfeszítéssel. +Leegetem, a kromracsrol. Öntöttvas dolgokat elmosom, leolajozom, kiegetem, úgy teszem el.
Faszennek metrobol 15kg éttermi minőségű faszenet használok ár/érték aranyba verhetetlen, sztem jó minőségű. Weber faszen nekem nagyon nem jött be, nagyon apró, lefojtja magát.
Fustolofat szintén flex-fenybol, de ugyanaz, mint ami az obiba van (kicsit olcsóbb).
Hust általában matusz vadnal veszek, vagy lidlibe.
Kb ennyi, várom a tavaszt, hogy újra kezdődjön a szezon, de gondolkodok, ha száraz hideg idő lesz, akkor sutok vmit 😉 Sajna nincs fedett helyen, erre ha valakinek vannak jo tervei vagy megvalositasai, azt szívesen megneznem - nezelodok a neten, irigykedek a kész projektekre. -
soldi3r
veterán
Hátha valaki régi sparhelt öntöttvas fedőt keres. Itt van pár.
-
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Helyedben ezt nézném meg:
[link] - àr / értékben jónak tünik, pláne hogy van hozzá deflektor, edénytartó, osztott sütőfelület. Van itt is: [link]Ha pesten mozogsz ezt is érdemes megnézni, full extrás. Mivel kiállítási darab tuti engednek egy kicsit belöle, vagy adnak hozzá valamit

[link]+ 1: Ezt élöben kellene látni: [link] Elég olcsó, de nem biztos hogy rossz.
-
(ex)Cat
senior tag
Sziasztok
Kamado szeretnék venni, kb. 300e ft-os keretig. Eléggé vakon vagyok a témában, gondolom itt is jelentős különbségek vannak, e között és a duplájába kerülő típusok minősége között, de bízom benne, hogy amit ezért a pénzért kapok, az azért megüti a használható mértéket.4-6 fő részére készülne benne legtöbb esetben valami húsféle, jobbára talán leginkább sertés.
Egyelőre két típus néztem ki, de tényleg fogalmam sincs mit is érdemes nézni, főleg, hogy nem mindegyiknél van infó pl. a falvastagságról sem.
[Perfect Home]
[Grilldepot PRO ]Előbbi egy kicsit kisebb, és 3 cm falvastagság, utóbbi ugye nagyobb és itt azt írják, hogy "A közel 2,5 cm-es falvastagságú kerámia test és a benne lévő 2 cm vastagságú kerámia betét " Na most ez azt jelenti, hogy 4.5cm? Vagy ez csak vmi marketingduma?
Esetleg vmi más alternatíva? -
GeryFlash
veterán
Sziasztok!
Fustolofat honnan erdemes venni? Eddig Obi Weber cuccait nyomtam, de biztos vagyok benne hogy van jobb megoldas ahol nagyobb mennyiseg mondjuk hickorybol, ha tudtok mondjatok
-
-
PHenis
senior tag
Köszi mindenkinek, megnézem közelebbről ezt a kamado-t
-
Srácok, egy kérdésem lenne. Ezek az "olcsóbb" kamado cuccok (Lidl Praktiker) mind króm rácsosak. Nekem tavaly pont az adta a régi 20 éves grill kocsi asztal cserére az indító lökést, hogy már rozsdás lett a rács, és az új kiválasztott (Praktiker landmann) fő erénye az öntöttvas rács.
Imádom takarítani és sütni is rajta.
Ezek a Kamadok miért jönnek krómos ráccsal? 2-3 évente azt akkor cserélni kell?
-
A többiek jól összefoglalták de a teljesség igénye nélkül:
- Vastag kerámia teste kiválóan tartja a hőt, így stabil hőmérsékleten süthetsz akár órákon át, kevesebb faszenet igényel, így kevésbé odafigyelös, gazdaságosabb is
- Precíz szellőzőrendszerrel könnyen szabályozható a hőfok. Mostmár ventis kiegészítök is vannak
- Nem csak grillezésre jó: lassú BBQ, fözés, süthetsz rajta pizzát, füstölhetsz halat...
- Időjárásálló
- A zárt térben történő sütés miatt jobban megőrzi a nedvességet.
A svájci bicska hasonlat szerintem is találó — a kamado grill szinte mindenre alkalmas. Természetesen egy speciális céleszköz, mint egy dedikált pizzasütő, smoker vagy kemence, mindig hatékonyabb az adott feladatra. Mégis, ha az általános hobbi sütőket nézzük, a kamado a(z univerzalitási) csúcs. -
Essejó
Topikgazda
Nagyon jó a kerámia hőtartása, kis adag minőségi szénnel hosszú órákon át tud sütni. A készen kapható bádoglemez grillek hőtartása közelít a 0 felé, szeles vagy kicsit hűvösebb időben nagyon nehéz bennük normálisan grillezni, vagy bármi.
Nekem pár hete a füstölt busa készítés közben jött egy 15 perces eső, olyan 30 °C-ra lehűtötte az eszközt.Ha nem tudja szélmentesen tető alá tenni, akkor valami épített, vagy Kamadó az ajánlott. Esetleg zománcos belsejű Hajdú villany bojlerből legyártani egy jó kis reverse offset smokert.
-
PHenis
senior tag
Sziasztok,
a teraszunkra szeretnénk valamilyen sütögető helyet és jól jönne egy két ötlet, tanács mert nem tudjuk merre lenne jó elindulni.
A feleségem a kemence felé hajlik, én szeretek grillezni és bográcsozni amit rendszeresen teszek. Felmerült az épített kemence ötlete vagy vegyünk egy sima "gyári" beton grillt link esetleg tegyünk oda egy sparheltot és kész? Vagy valamilyen kombinált cucc amin lehet grillezni de bográcsot is felé lehet akasztani, esetleg levehető kemence kupolával ilyesmi?
A terület adott, terasz rendezgetés közben úgymond megtaláltam egy, az előző lakó által betonozott területet ami szerintem ilyesmire lett oda csinálva. Ez egy 190cm átmérőjű, 8 szög alakú beton alap, teszek ide egy képet:

Nem túl nagy... A kérdés hogy ti mit tennétek ide amin ételeket lehet készíteni? -
Keef_Lee
őstag
válasz
Bandit21
üzenetére
A használhatóságról tapasztalatok pl. ezekben a videókban:
A mennyiségre, ami ráfér:
BBQ ribs
A többi:
Shoulder of lamb On The Lidl Mini Kamado
• Chiken Fajitas 2
• Stuffed Pork Loin
• paella on the Kamado
• Easy Jerk Chicken
• Lidl Mini Kamado Beef Fore Rib
• Tomahawk Steak
• Chicken ShawarmaÁllvány hozzá: IKEA cuccból
-
Keef_Lee
őstag
válasz
Janusz001
üzenetére
Csütörtöktől lesz. A Lidl szórólapok oldalán, a regionális akciók szórólapban nézd!
Szerintem a kamado egy nagyszerű találmány. Egy felfűtéssel a kerámia betét miatt sokáig elketyeg.
Én már sütöttem benne 6, 5 órás cuccot.Ez mindent tud , csak kicsiben a nagyokhoz képest. De ennyiért megéri.
Van a yt-on néhány videó, amiben tuningolják. (minikamado névre keressetek rá)Nézzétek a picigurman csatit a yt-on, vagy a kamado4u-t ötleteknek.
Ja! A diy kamado sosem lesz ilyen. Mind eltörik és belekerül az anyag is ennyibe. Láttam én is erről videókat.
-
-
Keef_Lee
őstag
Végre gányoltam egy állványt a kamadómnak. Mostantól jó lenne használni rendszeresen. Pláne, hogy rengeteg lehetőséget tartalmaz a mikro méretű, 27 cm-es rácsátmérőjével

Az állvány azért is jó, mert különben még gugolva is alacsonyan lenne
-
-
válasz
Flashback
üzenetére
Erre gondolsz a smokerként?
Ez ugyanaz, mint ami nálam és Nálatok a családban van csak a grill közepén nincs a kerek kivehető kör, illetve ennek nincs felső kéménye.
Az vajon mennyire gátolja a füstölgetést ebben? A két oldal rostély megvan, de fent nem tud távozni semmi. Számít az a kémény ami nálunk van bármit amúgy?
Ma fél 2-kor tettem fel egy 2 kg bordát és egy 1,5 tarját. Újítottam, és most nem tepsibe ment a víz hanem egy kisebb lábosba így 2 oldalt elfért a 2 nagy hús.
A tüzet alá pedig középre "hegy" formába tettem, így nőtt az indirekt sütési felület.
Viszont nem fért csepp tálca alulra, lesz mit vakarni a tűz és a hamutálcáról... Későn jutott eszembe, hogy legalább alufúlia mehetett volna alájuk, az most hopp mehetne a kukába. Mindjárt megvan a 8 óra, a tarja volt igazán vastag, a maghője már délután 6 előtt megvolt 90, de becsomagolva ment tovább, azt szeretném, hogy holnap ebédkor szét essen az egész
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Alap havi 1-2 sütögetésre jó lehet egy ilyen Jameston gömbgrill: [link]
Vagy van jobb ajánlat hasonló árban?
-
Nem étterem. Ez egy amerikai középosztálybeli kertes házas kinti konyha. Mondjuk biztosan hobby a sütés. Hirtelen pár kép még a csoportból:

-
Olyat én is tudok nyomtatni!
elég jól felszerelt hely. -
Külföldi csoportból
-
válasz
Bandit21
üzenetére
Àr/érték arányban jók ezek a grillek. Vegyél öntöttvas lapot azt rakd a szén fölé egyik oldalra, a másikra meg a húsokat. Az már egy mini smoker setup.
Amúgy ha a nyári szezonban 10x sütsz vele akkor simán elég ez is.
A Kamado viszont télen is használható tökéletesen egy fedett helyen. Egyszer majd biztos lesz egy...Smokerezés az külön szakág szerintem. Zebegényi Füstölgőbe voltunk párszor. Az valami briliáns, de hogy 24 óráig füstölni otthon... ahhoz nekem nem lenne sok kedvem. Ez a 6 óra is bőven elég

-
válasz
Flashback
üzenetére
Köszönöm! Én is néztem az olcsóbb kerámia cuccokat de 200-250 lenne a legolcsóbb legkisebb.
Így hogy ezt a landmann-t tudom használni grilre bbq ra is (fekete oves smokeresektol elnézést) így nekem eddig bevált.
Most azon agyalok hogy a rácson ha lent össze szorítom a tüzet, akkor az eddigi 1/2 -1/2 helyett akár 2/3-1/3 is lehetne a hús hely aránya és akkor fel fér több is. -
válasz
Bandit21
üzenetére
A Ninja Woodfire is nagyon jó alternatíva, ha:
- Nem akarsz a faszénnel foglalkozni
- Gyorsabban takarítható
- Marha precíz a hőmérsèklet szabályozás
- Airfry, hidegfüstölès, funkció
- Plancha sütő lap opcionálisan vehető
- Egy "töltet" pellet kb 1 óráig tart.Viszont a faszenes/brikettes sütök esetèn:
- Sokkal jobb a füst aroma
- Nagyobb a mérete
- Több variàció a fütèsre
- Hangulatosabb (szerintem)Mind a kettőn kiváló ételeket lehet csinálni. Füstben egyértelmű az utóbbi a nyerő. Kertbe csakis ezt választanám. Mondjuk egy Kamado grill lenne az igazi megoldás, viszon ez 5-öd annyi.
Városi környezetben pedig Woodfire nyerő. Erkélyre ultimate. Sokan veszik kerti/kinti konyhába is.
-
válasz
Flashback
üzenetére
Még ami érdekelne - arról jutott eszembe hogy írtad a füst illatot - hogy, így, hogy Nálad otthon a modern elektromos van, ami fa pelletet vagy mit csak az íz miatt adagol, a nagyszülőknel meg a hagyományos, tudnál írni pár gondolatot arról, melyik milyen egymáshoz képest?
Akár a használat, akár az eredmény bármi érdekel. Köszönöm. -
válasz
Bandit21
üzenetére
Vissza olvasva kicsit összekevertem. Tehát:
- Csak akkor fér fel ennyi hús ha direktbe sütsz. Viszont van annyira flexibilis a sütő hogy teljesen leengedett tálcával pár szem előre izzított brikettel tudod hozni a kb 110-120 fokot. Èn még a füstölő dobozt berakom jobb oldalra ahonnan a levegő jön.
- Indirekt módon kb a fele van a sütőtérnek ahogy te is írod, de az biztosan jobb végeredményt hoz.
Tegnap este a húsokat kibontva ételesből rögtön meg is csapott a füst

-
válasz
Bandit21
üzenetére
Ja igen ha igy direkt hővel csinálod akkor valóban kevés. Tény hogy az indirekt a szép megoldás. Kevesebb brikett széthúzva ès a szèn tálcát teljesen le kell engedni! Ha így tele pakolod akkor le fog csöpögni azzal nem tudsz, mit kezdeni. Kicsit több lesz a füst... Takarítani persze rosszabb, de nem vèszes.
A ràcsokat èn be szoktam áztatni egy lavòrban, majd grill kefe.
A szèn tàlcát ki lapàtolom, aztàn porszìvó ès hideg zsìroldó.
Kb ennyi.
-
válasz
Flashback
üzenetére
Így már ok.
Köszi!
Itt azt tanultam, h a hús ne legyen a faszén/brikett akármi fölött. Nekem egy tepsi van vízzel jobb oldalt, az alatt a brikett, és mellette bal oldalt a felén a hús.
Az egészre nekem is odaférne, ez csak akkor hova rakom az alá szánt másik tepsit (csepp tálca)?Még 1 kérdés, ezt mivel takarítjátok? Egy 6-8 órás menet után sajna a zsír megáll mindenféle lyukábam mélyedésében és köv. grill alkalmával szépen tud füstölni. Ki szoktam takarítani, de pl. grill tisztítót félek rá fújni. Így marad a meleg víz mosogató szer slag. Akkor meg attól félek a víz cseszi szét, ezért kicsit döntve szárítóm.
A fedelét kész rémálom takarítani mert abba az alsó "válla" miatt mindig megáll a víz. -
Az olcsó Landmann sütö mostmár BBQ-ra is fel lett avatva.
2+1 dolog készült:
- Lapocka (4kg) 75C maghö után csomagolás vajjal és hosszú pihentetés thermobox-ban.
- Oldalas (6kg): 90C maghö után csomagolás vajjal majd 1.5óra pihi, BBQ szósz és vissza alacsony hőfokon kb 1 órára.A rácson csak akkor mértem hőfokot mikor az oldalas lekerült. Kb 20 fokkal több volt mint a fenti a beépített Landmann hőmérőn. A maradék hön pedig 1,5kg csípős csirkeszárny készült.
A lapocka nem lett az szét omlós, valószínűleg az extra hö miatt gyorsabban elért a kíván meghöt... A többi tulajdonsága rendben volt. Szép smoking ring is lett! Ezért egy kis glaze után visszakerült a végén.
Viszont az oldalas életem legjobbja lett! Puha, omlós, szaftos. Mindenki széjjel dicsérte, szerencsére.

Új hozzászólás Aktív témák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Posta, csomagküldés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Parfüm topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Arc Raiders
- Hardcore café
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Sorozatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Bialetti kézi kávéőrlő
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

elég jól felszerelt hely.