Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS notebook topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Corsair tápok
- Befutott a régóta várt, sok P-maggal kitömött, LGA1700-as Core sorozat
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
energomatt
üzenetére
Így már értem hogy miért kerül ennyibe. -
phanzetomox
őstag
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszi az infót és a tippet!
bmakszim & tomee007007 -
-
Kroni1
veterán
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Biciklire nekem egy Xiaomi BT speaker került fel előre egy saját kézzel varrt tépőzáras "kengyelbe", így hallom a környezeti zajokat, és tudok sisakot/sapkát venni, nem nyomja a fülemet semmi. Szerintem nem ciki, előttem vannak a kezelőgombok, amikor lakott területen kivüli bringaúton bringázok simán felnyomom a hangerőt és elnyomja az autók menetzaját, belvárosban is elég tud lenni a hangja a 4-6 villamos ellen.
De ha már ennél a témánál vagyunk:
Van egy 25 éves BMW C1-es robogóm, ami sajnos elég hangos motorzaj kiséretében használható, a hangszigetelési próbálkozásaim sem segitettek sokat. Mivel ezen nem kell bukósisakot venni, most egy Soundcore Q20i-t szoktam felvenni, ez egész jó, de kislányom el akarja kunyerálni. Egy BOSE QC over ear fejes mennyire tudhat többet ennél vajon? Gondolom más kategória.. Bár ez is meglepően jó, szélzaj azért van, de a motorzajt szépen tompítja, érzésre kb. olyan 40%-al. -
samu2062
senior tag
Így tényleg jobb. Akkor jó volt az az érzésem, hogy alapon hagyva, kissé fedett a hangzása, csak nem tudtam hogy kéne korrigálni. Köszi szépen!

Azt nem tudod véletlen, hogy ezeket a beállításokat a fejhallgató menti el?
Tehát ha másik eszközre csatlakoztatom, akkor is ezekkel a beállításokkal szól? -
bmakszim
őstag
válasz
phanzetomox
üzenetére
Én Wicked Cushions fülpárnára cseréltem a gyárit. A cooling funkció ugyan parasztvakítás, kb fél percig tart a hűvösség, de magasabb és masszívabb a gyárinál, így nincs az az érzés, hogy a keményebb rész hozzáér a füledhez.
Viszont ez a fejszorításon valszeg nálad inkább rontana. -
tomee007007
addikt
válasz
phanzetomox
üzenetére
Szia!
Ez első kb 30-50 óra után engedni fog a szorítóerő, és a szövet pánt is egy 20-25%-ot.
Nekem viszonylag nagyobb a fejem, de közepes állásban nem szorít a Nova 7 Gen2...de ez nyilván mindenkinek fejforma függő....
Próbáltad, hogy egyel feljebb teszed a pánt állítását? -
phanzetomox
őstag
Sziasztok!
Nemrég beszereztem egy steelseries Nova 7 gen2-t.
Felmerült vele egy-két problémám, hátha tudtok rá megoldást:
- Szorítja a fejemet. (átlagos fejméretem van) Hosszú évek óta ez az első fejhallgatóm, eddig airpods-ot használtam helyette. Ez megszokható, és majd nyúlik az anyag úgyis? Mi a tapasztalatotok?
- Nyomja a fülem, mintha a szivacsban nem lenne elég kitöltő anyag szinte érzem hogy neki nyomja a szivacs mögötti keményebb felületnek. Persze lehet ez is azért van mert szorít a fejemen így jobban rányomja a fülemre.Ez kellemetlen mert nemcsak játékra de munkára is használom, délelőtt 2-3 órát van a fejemen, aztán délután megint 2-4 órát. Közben nem nagyon tudom levenni mert folyamatosan hallanom kell a híreket.
Ezeket mivel oldanátok meg? Két ötletem támadt:
- Szándékosan nyújtom kicsit az anyagot, hogy kevésbé szorítson (a felső pánt rész aluminium ez ami mereven szorít szerintem).
- Veszek egy vastagabb fülpárnát amit ráteszek (biztos van ilyen, bár a kókány megoldásokat annyira nem szeretem)Egyéb ötlet? Vagy csak simán rosszul választottam és vegyek másik fülest?

-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
SirRasor
üzenetére
Biciklizéshez én annó a Grado GW100-ast használtam. Nyitott fejes, hallod azon keresztül a forgalmat is. Viszont elég rövid volt a hatótávja, állítólag utódja, a GW100X már jobb. Meg az már nem 4.2-es, hanem 5.0 talán (tudom, az se a legújabb).
Nyitottsága és a textil fülpárna miatt a TB Atlas Air is jó lehet, csak az bumfordibb, mint a Grado.#10169Lajmund: Nem tudok elviselni sajnos semmilyen fülhallgatót.

-
SirRasor
addikt
válasz
SirRasor
üzenetére
UPDATE
Biciklizéshez nem jó. Univerzális problémák jöttek elő, tehát semmilyen fejhallgató nem jó:
-sapkára nem lehet ráhúzni (hogy erre miért nem gondoltam hamarabb
)
-ha szemüveget tűzök be, az ront a szigetelésen (nem vagyok szemüveges, csak a menetszél miatt teszek fel egy ilyen decathlonosat.
-MENETZAJ! Alig jobb a szigetelése, mint pl.: a FiiO FH1 fülesem, viszont maga a szél jobban belekap és jobban átjön a susogás.
-érintős megállítás nem működik kesztyűben. DAP zsebben van, nehéz kitapogatni a gombokat.
-már most éreztem 11 °C-ban, hogy egész kellemes a hőmérséklet benne. Nyáron 30-40 fokban ez egy kazán.Na mind1, végül is nem csak erre vettem, irodába jó lesz a döglődő silvercrest helyett.
-
mcs
veterán
válasz
samu2062
üzenetére
ANC off
Clear Bass -1
400 Hz -1
1 kHz 0
2,5 kHz +2
6,3 kHz +4
16 kHz 0Egyelőre ez a beállítás bizonyult számomra a legkiegyenlítettebbnek, amivel nagyjából mindent élvezetesen tudok hallgatni anélkül, hogy fárasztana.
A 400 Hz alapon picit ködösít, a 16 k-t megemelve pedig már könnyen sziszegőssé tud válni a magas. Ha basszus többlet kell éppen, akkor pedig bevetem az ULT gombot 1es módba.
-
dzsi23
addikt
Sziasztok!
Hölgy ismerős részére keresek vezetéknélküli fejhallgatót edzéshez és utazáshoz, zenehallgatásra, leginkább a budget kategóriában.
Egy Philips TAH5209WT, amit kinézett, de fogalmam sincs, hogy ez mennyire jó, illetve van-e jobb hasonló áron, esetleg kicsit drágábban. -
SirRasor
addikt
válasz
SirRasor
üzenetére
Na megjött a HAYLOU S40

Sajnos azonnal csalódás, mert olyat kerestem, ami 3,5mm jackes és google meg chatgpt is azt dobta, hogy igen. Hát nem. Type-C-s, de legalább kábellel rá lehet kötni a gépre, csak kell hozzá egy 2 méteres kábelt vennem. Na mind1.Külső ok, elég masszívnak tűnik és nem vészes a súlya.
Felrakva a fejre nagyon kényelmes: 5 csillag! A közepes fülemet teljesen körülöleli úgy, hogy nem nyom sehol. Viszont a műbőr érzetre pont olyan, amilyen van egy másik fejesemen, azaz 1-2 év és vedleni fog.
Ha hirtelen le kell venni és csak hátratolom a fejpántot, akkor a torkomat fojtogatja a két fülpárna. Ez viszont elég gáz
Tesztzenével úgy brummog, hogy majdnem sugárban hányok. Haylou Sound appját felraktam a telefonra, bekapcsoltam az LDAC-ot (amivel a spatial audio-t és az 1-nél több párosítást élből letiltotta
), letiltottam az ANC-t és felvettem egy új FLAT EQ-t, mert a gyárit meg se engedte nézni.FiiO M6-al (támogat LDAC-ot) párosítva már teljesen OK hang jön belőle. Elég durván V karakter, de legalább nem brummog a basszus. Ami azonnal feltűnik, hogy teljesen koherens hangzás üti meg a fülemet. Van alja, közepe picit hátul van de nem mosott, van teteje is és az instrumentális szeparáció teljesen rendben van. Térhatás nem valami jó, mintha egy kisebb - és rettentő alacsony - szobába volna összezsúfolva a zenekar, de azért könnyen megszokható és szerintem szerethető. Ez már megüti azt a hangzást, amiben el tudok merülni és el tudom hitetni magammal, hogy teljesen jól szól.
Aztán felraktam az Edition XS-t
(Szintén FiiO M6-ba dugva) Megjöttek a mikrorészletek, kinyílt a tér és valami olyan hangzás ömlött a fülembe, amitől egyszerűen beleszerettem a zenébe. Tudom alma-körte, de azért érdekes volt összevetni.
Viszont a Type-C csatlék miatt nem tudtam bedugni a FiiO K7-be, szóval csak a saját DAC-ja szólt a Haylou-nak.Ha leveszem a fejemről, nem állítja meg a zenét, viszont a dupla koppos megállítás eddig mindig tökéletesen működött, persze 1-2 másodperces késleltetéssel.
Na összegezve szerintem ár/érték arányban egy nagyon jó vétel! Mondom ezt úgy, hogy még ki se próbáltam arra, amire vettem
-
mcs
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Na, ez egy szép húzás a JBL részéről.
Vajon a Live 770NC is megkaphatta? Annak is ígérték a kiadásakor, hogy idővel meg fogja kapni.Amúgy most pár napja a Sony ULT Weart viselem munkába menet és hazafelé. Úgy megszerettem, hogy nem is tudnék mást elképzelni helyette vezeték nélküli fejesként. Beállítva ez sokkal inkább egy kellemes hi-fi, mint tucat basshead fejes.

A gesztus vezérlese is meggyőzött a pontosságával és gyorsaságával, ez is egy remek találmány a Sonytól.
-
tomee007007
addikt
Az volt számomra meglepő, hogy kb minden tesztben írták, hogy van LDAC, és aptX
Aztán a tegnapi beüzemeléskor jött a felismerés, hogy csak SBC, és AAC...de jó hír, hogy az utolsó update-tel kapott LC3-at
Azzal szépen teljesít...pláne ennyiért.
Azt láttam fórumokban, hogy repedésre hajlamos a pántnál, szóval rádobtam még +3 év garanciát, így 47 ezerért (plusz gari nélkül 41 ezer) szerintem nagyon jó vétel volt...
Kicsit féltem, hogy az anyaghasználattól, de élőben sokkal minőségibb, mint pl. a tesztfotókon... -
mcs
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Egyszer próbáltam a Tour M2-t, és akkor nekem is jobban tetszett a hangja, mint az XM5nek, viszont az LDAC hiánya hátrány. Vannak bizonyos apróbb zenei részletek, amik SBCvel és AACvel csúnyácskán, tömörítetten szólnak.

-
tomee007007
addikt
válasz
Neked Az
üzenetére
Pont most repültem a múlt héten, de úgy voltam vele, nem vacakolok ott fejessel, macera azért a tokból ki-be venni, ha szűk a lábtér, ezért az XM6 fülest vittem, bár kicsit többet vártam az ANC teljesítményétől, érdekes módon az XM6 fejes jobban teljesített.
De a fenti listából, amik megvannak, és ha választani kellene biztosan az XM6-ot viszem/vinném repülőre....kicsi, kényelmes, egyik legjobb ANC. PX8 (S2)-t, Focal-t féltem
, és nem is annyira erősek ANC-ben mint a Sony. Momentum 4-nek nagy a tokja, és macerás a cipzárja. Tour M2 kicsi, kényelmes, de élesben még nem teszteltem az ANC-t. A Crusher-hez már csak puha tokot adnak, abban törhet, akárcsak az Aviator, ami ráadásul hiába kicsire összehajtható, nagy az a táska, ami jár hozzá. De mondjuk a CH720-et, Anker Q30-at, nem tudom miért került be a YES kategóriába....
A többivel nincs tapasztalatom...
Illetve ezt a két "major" problémát sem értem:
- miért kell neki a multipoint a repülőre LDAC-al? Telefonról zenét hallgat, filmez néz LDAC-al, az rendben, de mondjuk ha visz mellé egy kézikonzolt, azokra úgy sem nagyon van LDAC, telefonon meg nem hívják a repülőn.
- lehet hogy nagy az ULT-nak a hangszivárgása, nincs meg, de kötve hiszem, hogy a repülőn bárkit is zavarna vele az nagyon sok X dB zajban.
Én legalább is így látom ezeket...
Illetve az egésznek nyilván úgy van/lenne értelme, hogy ki is próbálja repülőn őket, élesben azért más eredmények tudnak születni. -
Neked Az
csendes tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Igen, ez a blogger, teszter, akarki probalt a sajat velemenye alapjan egy elemzest csinalni, ahogy mondod ANCs fejhallgatok repulos utra temakorben, hogy o mit venne meg, mit nem, es mit talan.
De "overall" velemenyt probalt alkotni, nem csak az ANC mukodest nezte, hanem a technikai parametereket, ar / ertek aranyt, termeszetesen magat a zajszurest es lasd, amit itt a Sonynal kiemelt is akar. -
Neked Az
csendes tag
Ezzel, ki mennyire ertene egyet a repuloutas, zajszuros kerdeskorben?
2 honapos, youtubos video elemzesbol kiemelve.
Nekem egyetlen dolog utotte meg a fulem / szemem, hogy az itt az elmult 1 hetben eddigi szinte ultimate befuto Sony ULT Wear-t o abszolut nem ajanlja.
Zajszuresben tovabbra is top, deKet major dolgot emlit ami miatt nem:
- high quality Ldac audio codec nem hasznalhato a multipoint connectionnel egyben"
- Illetve hogy kivulallok fele tul hangos
-
tomee007007
addikt
válasz
energomatt
üzenetére
A Tour One széria lényege, hogy szakít a megszokott JBL vonallal, és kifejezetten a középső és magas frekvenciák finomítására és részletességére megy rá. Nyilván nem egy audiofil fejes. De nagyon messze van egy tipikus V-karakteres "hip-hop" fejestől.
Ugyan ilyen a Skullcandy-nek az Aviator széria, az Aviator 900-ról is kevesen gondolnák, milyen messze van a tipikus Skullcandy basshead fejesektől, és mennyire erős a közepes frekvenciák részletességében. -
energomatt
őstag
válasz
tomee007007
üzenetére
Nem, de nem ebből a fórumból tájékozódom, mert akkor nem lenne M4-em. :-) Minden estre szívesebben olvasok árnyaltabb véleményeket, ami több szempontot is figyelembe vesz és többek tapasztalatait részletesebben összegzi. Ez persze nem jelenti azt, hogy másoknak ne lehetne teljesen megfelelő egy ilyen JBL, vagy más ehhez hasonló fejhallgató.
-
tomee007007
addikt
válasz
energomatt
üzenetére
Próbáltad?
-
energomatt
őstag
válasz
tomee007007
üzenetére
Hip Hop zenéhez szokott fülek estén, talán.... (kb az Momentum 4 szintjén van.)
-
Studi
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Soundcore Space One Pro-ról mi a vélemény? Olcsóbb, mint a Soundcore saját honlapjáról, pedig náluk ez ritka. Általában meg vagyok elégedve eddig a termékeikkel, de megállja a helyét összehasonlítva az általad említettekkel?
-
tomee007007
addikt
Nekem közben most jött meg a JBL Tour M2, 41 ezerért nem tudtam ott hagyni
Egy órája kezdtem járatni, de már most azt kell mondjam, le a kalappal a hangminőség előtt, ennyiért szerintem most besztbáj
A MajorHifi-nek volt vele több összehasonlító tesztje, meg tudom erősíteni, hogy az XM5-nél bőven jobb hangminőséget nyújt, kb az Momentum 4 szintjén van. -
I02S3F
addikt
Vettem egy jbl tune 720bt-t, 20ért hàzhoz jött. Jbl 460bt-t váltott. Utóbbi még műxik, csak az akksija bír 30 percet.
Az új jobban fedi a fülemet, valamivel jobb a basszusa, az üzemidő meg a többszöröse.
Utcán nem akarom hordani, max buszon ülve, meg vonaton, mert szeretem hallani a környezetem tömegközin, hogy ha útban vagyok, vegyem észre
Szerk.: meg a szirénát, meg a kovsik hangját halljam.
-
válasz
tomee007007
üzenetére
Hallgatom, ahogy mondtam nekem már a hármas is tökéletes volt, ez is nagyon szépen szól.

Az ambient mód viszont meglepően sokat fejlődött, egyrészt ha beszélek bekapcsol, másrészt sokkal természetesebb az így kapott hang. Tök jól tudtam beszélgetni is vele ha épp nem szólt semmi, de ha automatán kapcsol be beszédre akkor sem jó, de ezt még szokni kell.
Illetve azt akartam még kérdezni hogy szabad frissíteni a firmwaret? Nem csesztek el semmit benne?
-
válasz
tomee007007
üzenetére
Szerintem nem lesz gond, mert arra már a hármas is tökéletes volt számomra, nincs eszközöm ami szebben szólna.

Szemeztem a kékkel és a feketével is, de azok olyan snasszok..
-
Na csak megvettem a sony wh-1000xm6-ot.
Nekem hármasból van több is, ötöst próbáltam egyszer havernál.
Órák óta rajtam van, nem kényelmetlen eddig és a zajszűrő/ambient nagyon jók. Ahogy nézem egészen jól kezel két eszközt egyszerre, ami most iphone és windows laptop. Még az értesítések hangja is megjön a laptopról miközben a telón hallgatok valamit, illetve megáll a lejátszás ha a laptopon elkezdek valamit. Hangminőség pazar mind hívásban, mind podcastekben, zenével még nem volt időm tesztelni, de majd este megnézem azt is.
Kiv vagyok hogy ez a multipoint működik-e macbook - TV között is esetleg.
Ami még plusz a hármashoz képest hogy van viselés érzékelő, ez eddig egész jól megy, de majd kialakul hogy nem zavar-e be valamiben. És lehet használni töltés közben is, ami néha baromi jól jön, a régi ilyenkor kikapcsolt és csak jack-kel lehetett használni, miközben két kábel lógott belőle.
#10130tomee007007: most látom, ott vettem én is, pedig csak arra volt dolgom, szerencsére volt minden szín raktárban. Szürke lett, ami kb a legkényesebb, de nagyon bejött már a hármasnál is.
-
energomatt
őstag
válasz
tomee007007
üzenetére
Volt róla szó nem régen. Nem itt kell venni!
-
tomee007007
addikt
válasz
energomatt
üzenetére
85 ezer alatt nem volt mostanában, 81 ezer alatt pedig soha.
Mi a problémád vele? -
mcs
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
A JBL Live 770NCnél hátrány, hogy csak SBC és AAC kompatibilis. Az AKG viszont ennyiért fullosan jó vétel lehet.

-
energomatt
őstag
válasz
tomee007007
üzenetére
Na ne! Méghogy jó ár, pl. AKG N9?
-
tomee007007
addikt
Akinek érdekes lehet, Alzán a ma induló akciók keretében van pár igen jó lowest-price fejhallgató ajánlat

Sony XM6, AKG N9 Hybrid, JBL Live 770 NC, Marshall Monitor III., stb... -
bmakszim
őstag
Nem az a gond, hanem, hogy ez nem a megfelelő topik.
Vezeték nélküli fülhallgatóval kapcsolatban ide írj.Na most meg én írtam új hozzászólást, válasz helyett.
-
captainnemo
senior tag
válasz
energomatt
üzenetére
Bocsánat véletlenül nem új független hozzá szólásba tettem
-
energomatt
őstag
válasz
captainnemo
üzenetére
Mi fejhallgatókról beszélgetünk.
-
captainnemo
senior tag
válasz
energomatt
üzenetére
Van kb. egy kb. egy éves bose quietcomfort ultra earbuds gen1 fülesem. Azt vettem észre, hogy mintha a zajszűrése megszűnt volna, illetve csökkent volna a hatásfoka. Az aware és quiet üzemmódok közt nagyon kicsi lett a különbség. A töltője már cserélve volt garanciában, de az nem szűri eléggé a zajt, nehezen bizonyítható. A fentiek miatt gondolkodom abban veszek egy másikat.
Nekem az ANC a legfontosabb, és mindenképpen kis méretű earbuds kategóriában gondolkodom. Sok fülest próbáltam, eddig a airpods pro (még iphone-al) és ez a bose volt ami hozta azt a szintet ami megfelelő. A tesztek szerint ebbe a ligában játszik a sony XM5 és újabb verzióban az XM6.
Szóval vagy veszek egy bose quietcomfort ultra earbuds gen2-t, vagy egy sony XM6-ot. A kérdés az melyiket. Az is felmerült elég lenne egy XM5 amit elég jó áron lehet használtan venni.
Az XM4-et próbáltam birtokoltam is, de a fülemet nyomta, és az ANC sem volt túl izmos, és emiatt eladtam. Azt tudom az XM5 is kisebb és az XM6 is, itt lehet nem lenne ilyen probléma.
Minden más füles amit próbáltam ANC-ben nem hozta a megfelelő szintet, ami nálam azt jelenti pl. egy üvöltő porszívó mellett is simán tudjak nem magas hangerőn bármit hallgatni.
-
Brenor
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan bluetooth headsetet keresnék amit elsődlegesen zenehallgatásra, hívásra tudnék használni, másodlagosan ps5-re, tehát nem gamer headsetet keresnék aminek kiálló mikrofonja van, amúgyis singlebe tolom nem szoktam multizni. Az a fontos, hogy jó hangminősége legyen és telefonálás közben jó legyen a zajszűrője. JBL-re gondoltam, de lehet más márka is.
-
Lajmund
őstag
válasz
Neked Az
üzenetére
I**AKG N9 Hybrid** támogatja az **AUX (vezetékes)** használatot, méghozzá kétféle módon is:
### 1. Passzív mód (Kikapcsolva)
Használhatod a fülhallgatót teljesen lemerült állapotban vagy kikapcsolva a mellékelt **3,5 mm-es jack kábellel**. Ilyenkor "natúr" módon szól, de fontos tudni, hogy:
* Az **aktív zajszűrés (ANC)** és az elektronikus hangmódosítások nem működnek.
* A mikrofon ilyenkor nem a fülhallgató beépített egysége lesz, hanem a kábelen lévő (ha olyan kábelt használsz).### 2. Aktív vezetékes mód (Bekapcsolva)
Ha bekapcsolt állapotban dugod rá az AUX kábelt:
* Működik az **ANC** és a **TalkThru** funkció.
* A beépített DSP (digitális jelfeldolgozás) aktív marad, ami általában teltebb, korrigáltabb hangzást ad.
* Ebben a módban kb. **40 óra** üzemidőt bír a fülhallgató.
### Mi van a dobozban?
A gyártó mellékel hozzá egy **1 méteres 3,5 mm-es audio kábelt**, illetve egy **repülőgép-adaptert** is, így bármilyen szabványos AUX kimenettel rendelkező eszközhöz (telefon, laptop, hifi) rögtön csatlakoztathatod.
**Tipp:** Mivel a fülhallgató támogatja a **Hi-Res Audio** szabványt, vezetéken keresztül tudod kihozni belőle a maximális hangminőséget, feltéve, hogy a forrásfájl és a lejátszó is jó minőségű.Szóval újra az AKG N9 szerintem a befutó ha ez is szempont.
Sony ULT is tudja ANC mellett az aux használatot elvileg. Momentum 4-nél nem tudom majd a tulajok megírják.
Szerintem amire neked kell az ULT is tökéletes. Főleg ha lenne valami akció és 40 körül elhozható lenne.
-
Neked Az
csendes tag
válasz
Lajmund
üzenetére
Nagyon koszi ezt is, hasznos.
Meg egy dolog jutott eszembe ami eddig nem...
Jo lenne ha a wireless opcion felul tudna vezetekest is hogy a repulout alatt ha nem telorol hallgatnek zenet akkor ra tudjam dugni a repulogep kepernyos lejatszojaba is...
Szoval a sok-sok eddig elhangozott opcio kozul van ami tud vezetekest is? Vagy ez alap mindegyiknel? -
Kroni1
veterán
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Köszi!

-
Kroni1
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Ja bocs, közben már elkezdtem vezetékesben is gondolkodni, azért kevertem ide azt. Igazából mindig a PC-nél lenne használva, így jött szóba nálam a vezetékes Alpha, mert az meg 25-30 körül mozog.
Köszi az ajánlatokat, még kitalálom mi legyen. A Turtle kinézetre a legszimpatikusabb, utánaolvasok kicsit.
Gondolom a HyperX lenne a nyerő ezekkel szembeállítva hangminőséget tekintve..
-
-
tomee007007
addikt
válasz
Kroni1
üzenetére
Cloud Alpha legjobb esetben is 52-60 ezer között van, ha akciós. Cloud III S lehetne még, de az sem nagyon van 42-45 ezer alatt...szóval a keretedbe egyik sem igazán fér bele.
30 körül kapható a RiG 600 Pro, a TB Stealth 600, vagy 20ért az ATK N9 Ultra, de ez utóbbi a legjobb hangzású 45 ezer alatt, szóval az ATK-t javaslom
-
Kroni1
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Alkalmi szinten igen.
A HyperX cluod alpha? Eddig erről olvastam, hogy jónak mondják ebben az árban. Vagy esetleg más?
-
mcs
veterán
válasz
energomatt
üzenetére
Nem tudom, hogy a Momentum 4 gyári ANC beállítása milyen, de nem éreztem annyira hatékonynak próba közben, mint az ULTét. Utóbbinak inkább közép-felső kategóriás, mint egyszerű közép.
-
Lajmund
őstag
válasz
energomatt
üzenetére
ANC teljesítmény összehasonlítása
Sony ULT Wear (A "csendesebb"):
Ugyanazt a Sony V1 processzort használja, mint a prémium XM5-ös modell, ami kategóriáján felüli zajszűrést eredményez.Erőssége: A Sony algoritmusa agresszívabban tünteti el a környezeti zajok (pl. irodai durmolás, utca zaja) jelentős részét.
Szigetelés: Jobb passzív izolációval rendelkezik, így kevesebb hang szűrődik be a fülpárnák mellett.
Sennheiser Momentum 4 (A "természetes"):
Kiváló adaptív ANC rendszert használ, amely finoman igazodik a környezethez, de nem zárja ki annyira drasztikusan a külvilágot, mint a Sony.Erőssége: Nincs "vákuumérzet", a zajszűrés mellett a zene tisztasága és a hangszín természetes marad.
Szélzaj: Nagyon hatékonyan kezeli a szélzajt a speciális mikrofonbeállításainak köszönhetően.
ÖSSZEGZÉS: MELYIK A JOBB NEKED?
Szempont | Győztes | Miért?
---------------------------------------------------------------------------------
Utazás / Repülő | Sony ULT Wear | Jobban elnyomja a mély morajlást.
Irodai munka | Sony ULT Wear | Hatékonyabb a beszéd és hirtelen zajok ellen.
Kényelem / Hosszú táv | Sennheiser Momentum 4 | Kevésbé fárasztja a fület, természetesebb.
KONKLÚZIÓ:
• Ha a célod a MAXIMÁLIS CSEND: Sony ULT Wear a jobb választás.
• Ha fontosabb a ZENEI RÉSZLETESSÉG: Sennheiser Momentum 4 a jobb alternatíva. -
Neked Az
csendes tag
válasz
energomatt
üzenetére
Nem mondtam hogy nem fontos....
A hezitalast jol erzed, az pedig abbol a tenybol fakad amit leirtam, hogy igazabol 1 repulout amire keresek "jo zajszuros, kenyelmes" megoldast es utana a hasznalata ad hoc jellegu lesz.
Ha 20-30k as kategoria lenne, nem is kerdeztem volna tobbet, de 2 nap alatt bejartuk a 170k- 50k ranget.
Minden hezitalas ellenere halasan koszonom a sok infot! -
energomatt
őstag
válasz
Neked Az
üzenetére
Attól függ mihez képest. Mostanában ennyi az ára vagy kicsit több. Tényleg azt várod, hogy rábeszéljünk bármelyik tipusra? Azt mondod neked nem olyan fontos ez az egész, ahhoz képest megfogalmazod azokat az elvárásokat ami a legjobb fejhallgatókra jellemző és csak néhány órát akarod majd használni. Bőven elég információt közöltünk, nincs legjobb vétel csak árkategóriában ajánlott tipusok kisebb különbségekkel. Úgy tűnik, még abban sem vagy biztos, mennyit szánsz rá. Ne mi döntsünk helyetted!
-
bmakszim
őstag
válasz
Neked Az
üzenetére
https://eu.sennheiser-hearing.com/hu-hu/collections/noise-cancellation/products/momentum-4-wireless
Zajszűrésben biztos, hogy van jobb, kényelemben viszont szerintem nem lehet panasz a Sennheiserre. Még csak egy napja van meg, de szerintem én órákig tudnám viselni. És a repülő alap mormogását a Sennheiser is ki fogja szűrni.
Ha meg tényleg csak egy útra kell, 30 napon belül visszaküldheted.
-
energomatt
őstag
válasz
Lajmund
üzenetére
Momentum 4 → jobb, kiegyensúlyozottabb zajszűrés ULT Wear → korrekt ANC, de nem top kategória
A Sony ULT Wear ANC-je inkább középkategória, míg a Momentum 4 közelebb van a prémium szinthez (XM5 / Bose QC vonalhoz).Látom, hogy M4 ellenző vagy, de amiről nincs megfelelő információd vedd a fáradságot, ha ez fáradság (fél perc) és nézz utána. Ez persze a kérdezőre fokozottam igaz.
-
Neked Az
csendes tag
válasz
bmakszim
üzenetére
Merre keressem ezt a kuponkodos lehetoseget, melyik oldalon?
Abbol a sokbol amit felsoroltam ez lenne akkor a zajszuresben / ar ertek aranyban a leginkabb ajanlott, jol ertem?Ha esetleg nem olvastatok volna az indito reszt megelozoleg, hosszu repuloutra keresek prioban zajszuros, kenyelmes megoldast, a zene, hangminoseg masodlagos, plane annak tukreben hogy a repcsiut utan a kihasznaltsaga minimalis lenne, csak nagyon ad hoc jelleggel hasznalnam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- Dell Latitude 5290, 2 az 1 ben,12.5",FHD,i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- OnePlus Open 512GB Voyager Black Karcmentes állapot 16GB RAM 6 hónap garancia
- Számítógép - Gamer PC! Csere-Beszámítás! R5 5600G / RTX 4060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

(Szintén FiiO M6-ba dugva) Megjöttek a mikrorészletek, kinyílt a tér és valami olyan hangzás ömlött a fülembe, amitől egyszerűen beleszerettem a zenébe. Tudom alma-körte, de azért érdekes volt összevetni.
Azzal szépen teljesít...pláne ennyiért.