Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tomee007007
üzenetére
Ebben az esetben akkor mégis érdemes lehet kipróbálnom az XM6-ot. Habár azért a PEQ hiánya meh. De itt gondolom nincs használatfüggő korlátozás, hogy van-e PEQ vagy sem, ugye? Aonic 50-nél pl ha LDAC-ot használok, akkor nem működik a PEQ, meg a maxra állított ANC-nél sem.
Shure Aonic 50-t próbáltad valaha? Ha már ennyi mindent próbáltál, akkor kíváncsi lennék a véleményedre. Meg XM6-nál ha használsz EQ-t, akkor pontosan mire lőtted be?
-
roseA580
aktív tag
Sziasztok!
A Momentum 4-re jött új firmware, de nekem sehogy sem települt fel.
Szerencsére, mivel hibás és úgy látszik hogy visszavonták.
Akinek viszont települt, az megjárta, mivel még a gyári visszaállítás sem hozza helyre!
A Sennheiser szégyene, hogy hivatalos oldalon semmi hír sincs róla.
A redit-ten írogatnak róla, és még a Sennheiser is itt írogat, nem is tudtam hogy a redit let a Sennheiser hivatalos oldala...
-
Kiscsőke
aktív tag
Sziasztok!
Egy Amazon fire 7-hez keresek Bluetooth-os fejhallgatót. Elvileg az eszköz 4.0-ásig kezeli a Bluetooth kapcsolatot, 3,0-ás eszközzel már volt használva, és az én 5.0-ásommal nem lehet pároztatni, konkrétan nem is látja.
Az eszközt terápiás célokra használják, nem lehet lecserélni, ehhez kell venni a fejhallgatót. Jó lenne egy zárt füles, egy AKG K92 helyett lenne használva, sajnos a vezetékes csatlakozás tönkrement.
Tudtok-e valamit ajánlani? -
kchryss
veterán
Nagy fülre melyik fejhallgató javasolt ami körbe öleli a fület? Zárt füles kéne jó paszív zajszűréssel, aktív zajszűrés nem kell, itthon lenne csak használva. Főleg filmek, podcastok fogyasztására, ritkán zenehallgatásra. 30 ezer ft alatt van most valami jó fekete péntekes akció?
-
tomee007007
addikt
Az XM5-ről osztom a véleményed pár óra tesztelés után.
XM6-ot viszont nagyon szeretem, nincs meg az a tömörített hangzás, mint az elődnél, részltes, precíz, gyors megfelelő EQ és bejáratás után. Bathys-t is használom mellette, az nyilván más szint, ráadásul abból most kijött az upgrade változat is.
B&W PX7 S3-at dícsérik nagyon még, és 150 ezer körül itthon is megvehető, de érdemes bemenned valamelyik nagyobb hangtechnikai boltba, ahol van mindenből bemutató darab én is úgy vettem a Bathys-t, hogy előtte próbálgattam a kategóriatársakkal, bár én most PX8 S2-re gyúrok, pontosabban várom, hogy elérhetőbb áron legyen
-
Nemrég próbáltam kicsit hosszabb távon a Sony WH-1000 XM5-t. Mármint ezelőtt ismertem, de annyira rossz hangja van, hogy 2 mp alatt kukáztam. Most adtam neki még egy esélyt. Kb 20-30 percig próbálgattam, hogy hátha EQ-val ki lehet hozni hasonló szintre hozni, mint a Shure Aonic 50. Ami egy viszonylag kiegyenlített, jó hangú füles. Legalábbis szemüvegben, és főleg a Shure 1540 Alcantara párnáival.
Napersze. A Sony XM5 irdatlan mélye ugyan megszelídíthető, hogy ha a szoftverében leveszed a Clear Bass Blood Steve csúszkát legalább -5 értékre, továbbá a 400 Hz-nek se árt ugyanez. Ekkor viszont amolyan kvázi sokol rádió hangja van: a középtartomány dominál és kb 2-3 kHz felett gyengék a magasak, de nem csak mennyiségre, hanem minőségre is. Legalábbis az EQ-t akárhová állítom, nem lesz sokkal jobb, s ezen nem segít az sem, hogy amíg a Shure-nál van teljesen testreszabható PEQ, a Sony-nál fix sávok vannak ki tudja milyen, de fix Q értékekkel, csak a plusz-mínusz állítható.
Lehet egy normális PEQ-val a Sony XM5-ből is kihozható valami értékelhető, de ennek minimális esélyét látom. Lassú a füles, megeszi a részleteket, az ütőhangszerek gyengék. Persze amúgy a hangján minden más tök jó XM5-ben, csak hát mit ér ez, ha gyenge a hang. XM6 elvileg hasonló, még pár extra feature-rel, de hangban nem hiszem hogy annyival jobb lenne, hogy versenyre kelhessen a Shure-ral.
Szomorú.

Esetleg bárkinek valami tipp, merre lehet érdemes nézelődni, ha a jó hangminőség a fontos? Nekem csak a Focal Bathys jut szembe, de annak a designjánál már csak az ára rondább. Egyébként Shure Aonic 50-nel meg vagyok elégedve hangban és kényelemben, csak szerintem már nem fog sokáig kitartani. Meg gyenge az ANC, mikrofon. Mondjuk ezeken az Gen2 elvileg nagyban segít, legalábbis az utóbbin biztosan, legalábbi rtings.com alapján. Viszont a tartósság ugye kérdéses.
-
válasz
tomee007007
üzenetére
Használat közben miben derül ki, hogy eredeti vagy sem?
-
tomee007007
addikt
Ahol az van írva;
Forgalmazza a(z): eMAG
ott nem lehet gond, mondom ezt 11 év, és majd 300 rendeléses vásárlói tapasztalattal.A gond ott kezdődött, amikor kb 2 éve az emag már nem csak a saját maga által forgalmazott termékeket kezdte el árulni (és azok jó részét fokozatosan kivezetni), hanem becsatlakozott több ezer kisebb cég, így kvázi egy marketplace lett mára, mint mondjuk a fizz.
Fellelhető itt azért egy-két megbízhatóbb magyar cég, pl. a firstshop, de 98%-ban kétes eredetű, román/luxemburgi/közép-afrikai/stb kis falvakba, kínai rizsföldekre bejelentett cégek szerepelnek forgalmazóként, akik - ha elolvassuk az egyes termékek értékeléseit jó részt hamisítványt árulnak. Az emag viszont ilyen rendelésnél az ég világon semmilyen felelősséget nem vállal, és nem is nagyon töri magát, hogy ezeket a csaló cégeket kigyomlálja, bár biztos van olyan ezek közül, ami normális, de ahogy látom, olvasom, ez nagyon kicsi hányad.
Emag által forgalmazott termék hozzám még nem jött hamisítvány. -
Veron
addikt
válasz
tomee007007
üzenetére
tehát az emag által forgalmazott között tutira nincs kajla?
-
artur00328
csendes tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Meg is rendeltem!
-
tomee007007
addikt
válasz
artur00328
üzenetére
Ennek eredetinek kell lennie
-
artur00328
csendes tag
válasz
tomee007007
üzenetére
https://www.emag.hu/sennheiser-momentum-4-over-the-ear-audio-fejhallgato-vezetek-nelkuli-anc-fekete-509266/pd/D0W18GMBM/?ref=fam#Fekete
Az van írva! -
tomee007007
addikt
válasz
artur00328
üzenetére
Forgalmazza: emag
Ha ez van írva, akkor eredetinek kell lennie
-
artur00328
csendes tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Szia!
Ha az Emag forgalmazza akkor az eredeti?
Mert már 57-ért nincs ,de még van 67-ért. -
tomee007007
addikt
Emagon sok ma a BF akció, pl. Momentum 4 grafit színben 57 ezer
u.i.: csak olyan terméket nézzetek, amit maga az emag forgalmaz!
-
mcs
veterán
válasz
YellowFlash
üzenetére
A műbőr párnák már csak ilyenek. Az izzadt fejtől hajlamosak cuppogni, amikor picit mozgolódnak rajta, és a bekapcsolt ANC ezt még ki is tudja emelni.

-
BBpeter
tag
Ha valakit érdekelne esetleg, van egy hibátlan állapotú [Bose QC Ultra] -m eladó sorban.
-
boroskarcsi
tag
válasz
tomee007007
üzenetére
szia,
az erősítőbe volt csatlakoztatva, jack-2rca kábellel
-
tomee007007
addikt
válasz
boroskarcsi
üzenetére
Szia!
Amennyire követem a házimozi fejesek egyre szűkülő körét, nagy választék nincs már, ahogy én látom, esetleg a Sennheiser RS175, ami ilyen multimédiás fogyasztásra alkalmas.
Kérdés, hogy hogyan és mihez szeretnéd csatlakoztatni?
Optikával TV-hez? -
boroskarcsi
tag
sziasztok,
Sennheiser RS185 helyet keresnék valamit.
[link]
Hasonló paraméterekkel megfelelne, de nem baj ha esetleg "jobb"
olyan 150-200K maxig.
Főleg XBOX és Film, zene valamivel ritkábban de előfordul.
köszönöm a javaslatokat, -
tomee007007
addikt
válasz
fogirobi
üzenetére
Szia!
A gamer fejes topikban várunk szeretettel
-
fogirobi
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy új jó ár/érték arányú fejhallgatót vásárolni, leginkább játékra (BF6), viszont nagyon nem vagyok képben, hogy mostanában mi az, ami megérős. A keretem 50k lenne, bár jobb lenne olcsóbban megúszni.
2 fejlhallgatót néztem eddig ki:
Hyperx Cloud III Wireless
SteelSeries Arctis Nova 5
Mit gondoltok, melyik lenne a jobb vétel? Vagy esetleg van más alternatíva, ami jobb lehet?
Köszi előre is a segítséget! -
tomee007007
addikt
válasz
YellowFlash
üzenetére
Érdekes mindenesetre....
Nálam olyan jelentkezett, hogy nagy zajban, tömegközlekedve, erős ANC mellett van forduláskor nem is halkulás, inkább nyomásváltozásnak mondanám, ami jelentkezik, erre gondoltam. Mondjuk ez jó pár ANC-s fejessel, fülessel előfordul.
De ha ezek a jelenségek megint előjönnek, inkább cseréld be 14 napon belül.. -
YellowFlash
aktív tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Igen. De csak telón. Gépen lehet ANC on vagy off, stabil a hang.
Közben hagytam, hogy megszáradjon a fülpárna, leraktam az asztalra kb 30 percre.
A recsegés elmúlt. Olvastam redditen is, hogy a recsegés úgy múlt el pár embernél, hogy szilikagélt használt. Szóval itt tényleg a nedvesség/szárazság balansz lesz a felelős.
-
tomee007007
addikt
válasz
YellowFlash
üzenetére
Ez nem jó hír, sajnálom

Ez az elhalkulás kikapcsolt ANC mellett is jelentkezik? -
YellowFlash
aktív tag
Érdekes hibákba futottam az XM6-tal. Ha a telóra vagyok csatlakoztatva BT-vel, akkor fejforgatásnál elhalkul az egyik oldal, mintha be lennel kapcsolva a Spatial Audio, holott az appban ki van kapcsolva. Ha jobbra fordítom a fejem, akkor a jobb oldal szól csak, ha balra fordulok, akkor csak a bal oldal.
Ha gépen használom (otthoni, vagy céges lapos), akkor semmi baja. Foroghatok mint a mérgezett egér, nem változik a hang.A másik, hogy a jobb oldal el kezdett "kattogni".
Nem tudom, hogy a fül párna hülyült meg esetleg a párától/izzadságtól, vagy valami belső komponens nem oké...
Ebből így visszaküldés lesz.
-
tomee007007
addikt
Tehát akkor jól értem, hogy a bluetooth kapcsolat sem elsődleges, hogy legyen.
Az a helyzet, hogy ami ilyen szinten van, tehát ANC, jó zenére, jó a mikrofon, PC-re van dongle, az nehezn jön ki 50 ezerből....de most pont van egy ilyen fejes jelenleg, ami jellemzően 80 ezer körül szokott lenni, de most pár helyen behúzható 50 ezer alatt: Sennheiser EPOS H3 Pro Hybrid
Ennyiért nem igazán kapsz jobbat semmiből; van egy természetes hangképe, de meglehetősen részletes minden frekvencián zenéhez, filmhez van 7.1-es beállítás, játékra is alkalmas, viszonylag jó mikrofon, több órán keresztül is kényelmes, hacsak nincs extrém nagy fejed, alapvetően jó a passzív hangizolációja, de van egy közepesen erős ANC is benne.
2,4 Ghz-es kapcsolat + BT van, de nem egyidejű lejátszással. Ami ennél jobb valamivel, az már 2x ennyibe kerül. Munkában nekem is ez az "online-meetinges" fejesem, szóval személyes használat alapján is ajánlom
-
hami85
aktív tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Játék nem lesz, inkább munka közbeni zenehallgatás, ha bejön egy hívás akkor annak a kezelése de ez is gépre telepített kliensen megy nem feltétlen csatlakoznék telefonra. , a kettő együtt nem. Tehát vagy zene vagy beszélek valakivel. Ha ez volt a kérdés. Olyasmit keresek ami zajszűrős, hogy ne zavarjon otthon más körülmény a munkában (értem ezalatt a kisgyermek sirást a másik szobából. )Ennek fényében milyet tudnátok ajánlani?
-
-
tomee007007
addikt
Szia!
#9426ThorsHUN kolléga a számból vette ki a szót

Kérdés, csak telefon és munka, vagy zene/játék/filmezés is lenne?
A munka oldalról én mindenképp olyat javasolnék, ami pc-re csatlakozik 2,4 Ghz-es low latency dongle-el usb-n, és a telefonodra pedig bluetoothon.
Itt ismét kérdés, hogy a fejes tudja kezelni egyszerre a két hangot, tehát szimultán lejátszást tudjon? -
hami85
aktív tag
Sziasztok!
Otthoni homeofficera keresek fejhallgatót ami mikrofont is tartalmaz, néha telefonálnom is kell és szükségem volna rá hogy egyben tudjam kezelni (ügyfélszolgálat), néztem ilyet mi a vélemény erről használható mikrofonja lehet otthoni használatra? Zajszűrés fontos lenne, de nem vagyok vájtfülü így nem ragaszkodok stúdió hangzáshoz. Többnyire PC-vel lenne összekötve Bluetooth.
SONY WH-CH720N
50-e ftot szánnék rá maximum.
Köszi előre is. -
wiggen123
senior tag
Sziasztok.
JBL 720BT szerintetek túl nagy egy női fejre? Maradjak az 520-nál?
Továbbá hol érdemes venni, ahol nem hamisítványt kapok? -
Veron
addikt
-
Warpig
aktív tag
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Nekem egy Behringer BH480NC-ről mállik/lott le, ahogy nézem ezt nem lehet leszedni roncsolás nélkül. Így az újat se tudnám pikk-pakk felrakni. Na mind1. Durva, hogy emiatt kell egy teljesen új fejhallgatóban gondolkodnom..
-
Gzula[HUN]
addikt
Nem, az EZ a fajta. Ez még hamarabb málik.

Sajnos mindegyik megadja magát max 2,5-3 év múlva. Textilre rá van ködölve, idővel lemálik róla. Lehet rendelni újat. Esetleg lekopaszthatod teljesen, kimosod, és lesz egy pár újszerű textil párnád. Csak azzal meg úgy fog szólni, mint a Sokol rádió.
Hülyén hangzik, de ez még a jobbik eset, ha egyáltalán egyszerűen le lehet szedni a régi párnát, és nincs semmi mókolás (ragasztás, speckó keret, stb.) hozzá, csak simán újat lehet rakni a régi helyére.
-
Warpig
aktív tag
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Erre gondolsz a hártyás műbőr alatt? Milyen fejhallgató az, ami nem málik így le? Persze nem garanciális...
-
tomee007007
addikt
Az XM6 zenei hangzása jobb, és audiofilebb, mint a fenti gamer fejeseké. A napokban jött meg rá a low latency mód bétában, bár nem próbáltam még rajta.
Mikrofonban viszont jócskán elmarad, ahogy játékra sem lesz igazán alkalmas.
De ha gondolod, és átküldesz pár zeneszámot, amik nagy kedvenceid, a fenti fejesekre le tudom neked tesztelni. -
sodre
csendes tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszönöm szépen a gyors és részletes választ!
Még amit találtam, hogy a Sony WH-1000XM6 tud LC3-at, tehát akár még jó is lehet mert akkor normális minőségben lehet Zoomolni. Ez persze picit drágább, 150k körül van az ára, de ha ez mondjuk hangminőségben sokkal többet nyújt, akkor megfontolandó. A marketing anyag szerint a mikrofon is elég jó, bár vannak kétségeim azért, próbálok keresni valami tesztet róla. -
tomee007007
addikt
Alapvetően a kinézett Logi A50 mikrofon szempontjából a Razer Blackshark V3 Pro mellett a legjobb, tehát ebben jó valasztás. Ez a kettő kvázi a legkényelmesebb zárt felső kategóriájú fejes is, talán az A50 jobb egy fél fokkal.
Blackshark-nak van jelenleg a legkisebb késleltetése, 10-13 ms, valamint az eddig nálam mért legnagyobb valós hatótávja is.
Zenére szerintem jobb az A50, de az is elég V-karakter lesz.Olcsóbb alternatívaként javasolnám meg a Fractal Scape-et, ami az Audeze Maxwell után a második legjobb a gamer fejesek közül zenére, de a fenti kettőhöz képest nincs olyan jó mikrofonja, bár az utolsó firmware óta az is nagyon jó. Kényelemben a Blackshark mögött van.
-
sodre
csendes tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Játékra is használnám, de az kevésbé érdekel, hogy milyen latency van, casual gamer apuka vagyok aki néha miután a család elaludt 1-2 órát játszik heti 1-2x, nem nagyon játszom kompetitiv játékokkal
sokkal fontosabb lenne Zoom meetingek és munka közbeni zenehallgatás. Igazából elég jó lenne a Momentum 4, ha tudna Auracastot mint a TWS verziója, de most azt nézem nem tudja 
-
sodre
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék egy vezeték nélküli fejhallgatót, főleg home officera.
Ami fontos lenne:
- egy Macbook Pro-val és a egy Win 11-es gamer géppel lenne használva. Szóval jó lenne ha ezekhez lenne akár alkalmazás vagy ilyesmi
- szeretem a mélyeket, de a zenei ízlésem elég változatos. Túlsúlyosabb a metálosabb vonal, örülnék ha pl Rammstein szépen szólna benne
- mikrofonja legyen nagyon jó, hogy a meetingeknél rendesen halljanak, ez elég kritikus
- lehessen használat közben tölteni (most egy Sony WH-XB910N BT fejhallgatóm van, de kiéget, hogy nem lehet tölteni használat közben)
- nem lenne rossz ha pár év után nem foszlana, vagy ha foszlik, könnyen cserélhető legyen a fülpárna / fejnél lévő párna
- azért jó lenne ha 10-15 métert tudnék menni a házban vele anélkül, hogy elkezdjen akadni
- mivel BT-n egyszerűen képtelen volt eddig nekem bármi HFP codecen kívül mást használni Zoom meeting közben, amit a rossz minőségű hang miatt gyűlölök, ezért valószínű valami saját USB-s dongle-ös dolog lenne jó számomra. A gamer PC-re és a macbookra is type-c-n dugok monitort, abba bele tudom dugni a dongle-t
- ár, 100k körülEddig Logitech Astro A50 gen5 amit kinéztem. Régebben egy Corsair HS80-am volt, az tönkrement, de annak a hangját és mikrofonját se nagyon szerettem. Esetleg Sennheiser Momentum 4 + BTD 700? Ha esetlen van ötlet mi jöhetne szóba azt szívesen fogadnám

-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A Vezetékes fejhallgatók topikjában kicsit hamarabb említettem meg, de érdekes lehet.
A Tudatos Vásárlók honlapján jelent meg egy cikk, ami a fejhallgatók anyagában fellelhető toxikus anyagokról szól:
2025.11.04. Veszélyes fejhallgatók: a teszt szerint minden második modell kockázatos
"A fogyasztók gyakran azt hiszik, hogy a magasabb ár jobb minőséget és nagyobb biztonságot jelent. Sajnos a mi tesztünk azt mutatja, hogy ez a kémiai biztonságra nem igaz. A drága fejhallgatók ugyanolyan, sőt néha még magasabb koncentrációban tartalmaztak veszélyes anyagokat, mint az olcsóbb termékek."
-
tomee007007
addikt
-
tomee007007
addikt
-
stellaz
veterán
válasz
stellaz
üzenetére
Most megnéztem még egy párost, a Sony 100xm5 magasabb pontot ér el hangminőségre, mint a 200+ ezer forintos Hifiman Arya, nyitott planár fejes. Mikor meg meghallgatom a Sonyt, akkor meg egy dobozhangú, filléres fejes hangját hallom. Vicc az az oldal, nehogy komolyan vedd, amiket ott leírnak.
-
stellaz
veterán
Az említett oldalak tesztelése alapján konkrétan semmit nem vennék, néha teljesen irreális dolgokat írnak le. Az Rtingsen pl. a Samsung Buds Live füles több pontot kap hangra, mint a 400 dolláros profi, válogatott driverekkel készült, mérési jegyzőkönnyvvel átadott Etymotic er4xr fülmonitor..... ennyire vedd komolyan ezeket az oldalakat.
A kényelem meg egyén függő. Nekem nincs bajom az Accentummal. Szorosabban zár, mint Hifiman fejesem, de egy zárt fejesnek ez a dolga.
Új hozzászólás Aktív témák
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- Krups EA81 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem tudom, hogy a fül párna hülyült meg esetleg a párától/izzadságtól, vagy valami belső komponens nem oké...

Még amit találtam, hogy a Sony WH-1000XM6 tud LC3-at, tehát akár még jó is lehet mert akkor normális minőségben lehet Zoomolni. Ez persze picit drágább, 150k körül van az ára, de ha ez mondjuk hangminőségben sokkal többet nyújt, akkor megfontolandó. A marketing anyag szerint a mikrofon is elég jó, bár vannak kétségeim azért, próbálok keresni valami tesztet róla.