Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
-
soldier2
őstag
válasz
Silent77
üzenetére
Egyszerre felét használtam el. Először töményen, másodikra kb feles hígításban. A lefolyt vízkőoldóval a vízforralót vízkőmentesítettem, és szépen boldogult vele a hígított cucc is (forrón természetesen). Most a Danettitől vettem tasakos citromsavat, kevesebb helyet foglal.
-
Sziasztok!
Végre eljutok a tescoba vízkőoldóért.
Leírást már linkeltek, hogyan kell csinálni, de az citromsavval volt. Ebből mennyit kell belerakni, egyáltalán kell hígítani?
Leszedjem a felső szűrőt? -
zolnagy
őstag
Ha valaki úton filterezik, vagy aeropressezik.
Van vmi ötlet egy kompakt vízforralóra, amit magammal tudnék vinni és elég az aeropresshez (1-2 dl vizet kellene melegíteni)? -
zolnagy
őstag
válasz
lagoon79
üzenetére
Azt néztem, hogy ott már a felépítés is teljesen más, mert van egy finom háló benne (mint az IMS felsőszűrőnél). Ez az IMS szűrő tulajdonképpen ugyanaz a felépítés, mint a gyári, csak gondosabb, finomabb megmunkálással. Na majd egyszer talán...
Az aeropress filtert most reggel nem próbáltam, majd délután teszek vele egy próbát. Annál is inkább, mert most is felragadt az örlemény egy része a felsőszűrőre...
-
Szyszko
tag
Na király! akkor "megnyugodtam"

köszönöm a gyors válaszokat -
Szyszko
tag
Sziasztok!
Megjött az IMS 12/18 gr-os szűrőm. Azt tapasztalom, hogy ugyan azon a darálóbeállításon gyorsabban jön le a KV mint a régi szűrőmön. Az lehetséges, hogy finomabbra kell darálnom ugyan azt a KV-ét IMS szűrővel?
Van valakinek ilyen tapasztalata? -
soldier2
őstag
válasz
ronin s8
üzenetére
Miután a mosogatógép tablettája szanaszét marta a brikka elődjét (mezei alu kotyogó), az elszívó rácsát már meg sem mertem próbálni. No majd ha lesz időm, egy nem látható helyen teszek vele egy próbát. A rácsok gyakorlatilag tisztíthatatlan másképp, kezdtem azon agyalni, veszek új rácsot.
Fogytán a lassan egy hónapos pörkölésű Etióp jb [link]. Kezdett nagyon savanyodni, de 2 fokkal emelve a Pidet egész jó lett. Kellene pid minden otthoni gépbe.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
ronin s8
üzenetére
Na majd kísérletezem...
Próbáltam én azon a lerakódáson mindent, de a petróleumnál gyengébb anyag nem oldott belőle semmit. Petróleum is csak úgy, hogy mechanikus tisztításra alkalmassá vált
Talán lakkbenzin oldotta volna még, de valahogy inkább petróleum volt itthon 
(A háztartási zsírok/olajok közül a napraforgóolaj és gőze az egyik legagresszívabban megtapadó anyag. Szerintem tartósabb mint a beton
) -
ronin s8
senior tag
-
ronin s8
senior tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Szerintem csak ilyenekkel tisztítható. A páraelszívómat is hidegzsíroldóval szoktam kb. félévente tisztítani. A kürtőt és a gépészetet takaró rács alumínium, amit láthatóan nem bánt. Mással képtelenség leszedni a rárakódott zsírt.

A rezet semmilyen módon nem marja meg, ugyanúgy, ahogy a vízkőoldó is csak tiszta réz felületet csinál, nem oldja fel (ahhoz tömény kénsav kellene, vagy királyvíz; a tömény salétromsav is "csak" megmarja, nem oldja...)
Az alura veszélyes lehet egy idő után, de az az idő eléggé hosszú. -
adpeter
tag
válasz
Pgabor79
üzenetére
Alap automatáknál (értsd:tuning mentes) általában a robusztás keverékek szoktak bejönni.
100% arabikák felejtősek a nem megfelelő őrlemény és kevés hő miatt.Nálam általában az automatás vevőimnek a Pacificcaffe Rome és a Lollo Classic/Nero jön be.
Más márkáknál is érdemes robuszta túlsúlyosabb keveréket próbálgatnod.
Ezek megbocsájtóbbak és "igénytelenebbek". Nem utolsósorban a automatás közönség
ízléséhez is közelebb állnak. A viszonylagos frissesség azért nem elhanyagolandó itt sem. -
tariattila
veterán
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
ezeknél tényleg elmentek otthonról...

valóban a speedster annyira tuningigényes egy jószág

-
Peti...(16v)
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Persze, ezért tettem fel

(írj privit, hogy megbeszéljük a részleteket)Mai zsákmány:

A leselejtezett Faema karból fabrikáltattam.
Kezdődik elölről a tanulás. Eddig azt gondoltam, hogy jól oszlatom el őrleményt és jól tamperolok, de kiderült hogy van még hova fejlődni, mert elég csúnyán indult a lefolyás... Mondjuk a kávé ízén ez nem érződött, mert brutál finom volt
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ha valaki a Batthyány térnél jár, akkor feltétlen menjen be KávéMűhely-be.
Nem rég nyitottak, a szakértelem és elhivatottság megvan bennük. (ex TP-s barista)Ma voltam náluk, nagyon ízlett.

Az árak mérsékelten újhullámosak: cappuchino 480, flat white 600. Jeges kávé 520.
Vannak szendvicseik is, meg pár fajta péksüti.La Marzocco gép van.
Ha jól emlékszem hétköznap 7:15-17:15 vannak nyitva, de vannak szombat-vasárnap is.

-
Pgabor79
aktív tag
Tudom hogy kívülálló vagyok az automata kávégépemmel, de milyen jobb minőségű, elfogadható árú szemes kávét ajánlotok ilyen gépekbe? (Bravos után...
) -
Kávé Kálmán
tag
Őrült hollandok, holland őrültek. Ez megvolt már?
http://kostverlorenvaart.blogspot.nl/2015/06/kdw-speedster-with-lever-style-hand.html
-
soldier2
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
A Hario nálam a 100g-os kis üveg tálkám esetében (ebbe darálok) lazán szór 0.2-0.3 g-ot. A tized g-os kanál mérleg stabilan ugyanannyinak mérte. Nem mondom, hogy ezen múlik a világ dícsősége, de próbáld ki, mielőtt eladod a régit. (gyakran eljátsza, hogy pl azt a tálkát, amit amit 101.3g-nak mért, tárazás után -101.5g-ot mér, visszatéve viszont 0g mindig)
-
tariattila
veterán
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
egyet vennék!
...megoldható? -
BlacKSouL
addikt
válasz
ronin s8
üzenetére
Zsíroldó kapcsán jutott eszembe...remélem még nem kérdeztem, csak kiment eszemből...hogy páraelszívó által összeszedett igen agresszív olaj-zsír maradék erről a rendkívül nehezen tisztítható felületről vajon a szokványos zsíroldókkal tisztítható? (Anélkül, hogy az egyetlen fém réz csavarbetét kémiailag sérülne)
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
volna két tized grammos mérlegem gyorsba elpasszolnám.
ha van rá igény, akkor teszek fel képet.
hétfő-kedd vhol találkoznék az illetővel (lehetőleg kpi helyen, de rugalmas vagyok.)
az egyik az ez lenne:
http://www.beurernet.hu/merlegek_93/beurer_konyhai_merlegek_95/beurer_ks_36_precizios_konyhai_merleg_261
ez használt, sokat használtam, de semmi komoly baja nincs.
sokan esküsznek erre, mint jó/legjobb mérlegre.
4000-et gondoltam érte. ez még javában garis.
a másik az ez:
[link]
ez német amazonról van. új, cs párszor használtam.
ez elvileg századgrammos, ha igaz.... én elég pontosnak találtam.
a gari papír sajnos elkeveredett, de mindene megvan, nem használt!
5000-et gondoltam érte.
az ok amiért eladom: kaptam ajándékba egy Hario-t. -
TOZ
addikt
Amúgy meg, most hogy Ramadan van... Vásár a Sultenahmed téren. Ott van általában egy automata török kávé gép promo. 2 líra egy török kávé. És jó. Ha belefér az eleveidbe a csészét lenyulod.
Még valami, nem kávé, de gasztronómiai. A Kék Mecset bal oldalán van egy muszlim közösségi ház. Iftar vacsorára meghívnak. Mesélnek a ramadanról. Érdemes kiprobalni.
-
bl4ze
veterán
Galata felől jövet felfele volt ez a sokak által már hypeolt EspressoLab is.

Csalódás volt. Behazudta, hogy frissen őrölt a decaf, erre feleség mondta,hogy egy dobozból mérte ki az őrleményt. (én elmentem fizetni közben)
A blokkon néztem DBL azaz duplát számított fel, szimplát kértem, nagyon nem volt kedvem balhézni pedig a minőség, hazudozás és a túlszámlázás miatt megérte volna.Crema nuku, úgy nézett ki mint egy filter, ízre azonban meglepően jó volt.
Leszerepelt a hely.ronins8 : nem, és nem is kisérleteztem vele. Pár helyen láttam és nem volt vonzó a dolog

-
-
TOZ
addikt
A Galata felől ha jössz le a lejtőn a híd irányba bal oldalon van lesz egy jópofa hely. Talán Latife vt a neve. Ott tavaly egész fasza volt.
Izraelben viszont nem tudtam a múlt héten inni egy jót. Még a legjobb egy Juraval főzött valami volt. 15 NIS. (70nel lehet szorozni...)
-
Peti...(16v)
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Kösz a méretet!
Nem tudom a mostani mekkora, bátyám vette a régi minta alapján, de megpróbálunk egy ilyen méretűt.Egy tálca sörrel fizettem 5 darabért, tehát kb. 1000 forintra jött ki darabja. Nem volt olcsó, de nem volt ilyen méretű hatszög anyaga a mesternek, így nagyobb meló volt a legyártása.
-
Steady74
addikt
Sziasztok,
100-120 eFt max összegben keresünk otthoni kávéfőzőt, olyat, ami szemes kávéból dolgozik. Mit ajánlanátok?
Köszi!
-
tariattila
veterán
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
szia!
expolygonban volt de azok se bírnak max 1 évet...
szilikont kellene keress tömítésboltban 51*3,5 méretben...a réz-aranyat mennyiért adod?
mi is most akarunk ilyet utángyártatni... miheztartás végett jó lenne tudni mipénz ez 😃 -
Peti...(16v)
tag
Meg tudná mondani valaki, hogy mennyi egy QM normális vízhozama? Kicsit kevésnek érzem, és a pumpa hangja is elég furcsa...
Másik gond, hogy folyik a víz a kar mellett, pedig cseréltem az O-gyűrűt, de úgy látszik nem jó a mérete. Hol kapnék hozzá jót? -
bl4ze
veterán
Istanbul EspressoLab : crema nélküli espresso, mennyiség rendben, kinézet nem, ízre 9 pontos. Ár 5.50TL kb. 580 HUF
-
adpeter
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Ezek még a napfény városába se nagyon kellenek....

-
tariattila
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
+1
a 'készrevágott' gépek eladhatóak... ezek elég messze állnak ettôl így kinézetre...
egyben és ennyiért egy eszement balek kell hozzájuk
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
bonCaffe
üzenetére
A cimbali jó,
a nuova hát még elmegy, de nem túl jól eladható,
a harmadik nem tudom milyen, de lényegében eladhatatlan és igénytelen.
Egy ilyen gép felújítása kb. 100e./db.
A cimbali felújítva 200-230ért talán elkelne, a nuova 150 felújítva.
Ebben az állapotban max. 120at adnék a kettőért, a másik kettő MÉH telepre való. -
bonCaffe
újonc
válasz
fragola.6035
üzenetére
hát lehet, de régi és jó gépből kevés van!
-
bonCaffe
újonc
válasz
tariattila
üzenetére
egyben eladó + egy ráadás
-
Surda-
őstag
-
lagoon79
tag
a vegen meg barista lesz
mikor jott a gyerek megfogadtam, h nem kaves cuccokkal lesz tele a pult....erre tessek.

-
RBJ
addikt
Na nem tudom ennél az ionia kávénál belőni a lefolyást.
Ha finom akkor szinte befull ha nem finom annyira akkor zubog elején majd befullad ha durva akkor zubog végig.
Nem tudom szép nyúlósra lőni.
-
Szyszko
tag
Sziasztok,
Elkezdett csöpögni a víz a gőzkaron kereztül
egy idő után mindig egy tócsa van alatta. Van ötlete vagy tapasztalata valakinek ezzel kapcsolatban?
A gép Baby TwinKöszi
-
Sziasztok!
Ha lesz ma időm veszek tesco vízkő oldót.
Próbáltam rákeresni, de inkább megkérdezem, hogyan kell használni?
Hígítani kell?
Köszönöm ha valaki leírja az egész folyamatot. Gép még mindig Gaggia baby class.

-
desigo
senior tag
Sziasztok!
Az Iberital Challengemmel történt valami baj mert csak visít a motor és nem mozdulnak a kések.
Valakinek van tapasztalata,hogy mi baja lehet? Valami eltört,szétesett,lelazult?Még nem álltam neki szétszedni de hétvégén nem maradhatunk kávé nélkül

-
ronin s8
senior tag
Egyszer szedd majd le azt a kifolyót.

A citromsavat nem úgy értettem, hogy azon is átengeded, hanem a vízkő is képződik, pedig állandóan "mosódik" a rendszer.De mondom, nem fogunk ezen összeveszni. Paljoc is csodálkozott az osztrák tisztaságmániáján, meg először én is hanyatt vágtam magam, amikor megtudtam, hogy kell elmosni a boros poharakat bizonyos (4-5 csillagos) szállodaláncoknál, de aztán beletörődtem, hogy belőlem hiányzik ez a fajta mánia, de legalább nem kérdőjelezem meg, hogy hova is lehetne fejlődni...

-
Peti...(16v)
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Köszi!

Narancs volt, de át kellett festeni, mert nagyon rossz állapotban érkezett, ráadásul meg is sérült szállítás közben. Nekem jobban tetszett az eredeti színe, de így se rossz.
Van egy Ascaso-m, az megy mellé. -
zolnagy
őstag
Ki mikor issza a kávét?
E szerint nem mindegy:
[link]
Lehet Szakács Béla tudott valamit a 10:15-ös kávézolási idővel?
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
le lett festve? nem pirosrol volt szo? szep! gratula!
daralo mi lesz hozza? -
jolti
senior tag
válasz
Szyszko
üzenetére
[Én meg Adaptertől]
Kb. ugyan az.Parci érdemes 2-3 havonta leszedni szerintem, mert a menethez berakodik a dzsuva és onnan nem hozza ki a tersonet. Én legalább is úgy szoktam.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

!

Brutális tisztítóerő van bennük, az biztos!

egy idő után mindig egy tócsa van alatta. Van ötlete vagy tapasztalata valakinek ezzel kapcsolatban?