Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- 500 Hz-es QD-OLED panelen dolgozik a Samsung
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter.szabo
csendes tag
válasz Deadzone41 #20926 üzenetére
Szia,
Nekem is van eg, hasznalt EVO-m, jo allapotban, tomiescserere sincs szukseg. Sot, egy femtampert is adok hozza ezert az arert. A gep termeszetesen kiprobalhato (BP).
Udv,
Petet
-
peter.szabo
csendes tag
Sziasztok,
Brikka-ügyben szeretnék segítséget kérni. Egy ismerősöm számára szeretnék egy Brikkát venni, és belefutottam a szokásos nehézségbe: problémás Brikkát beszerezni. A Blaze által belinkelt oldalon a 2 személyes Brikka már nincs, van 4 személyes ill. Mukka. Pár kérdés merült fel:
1. A 4 személyes Brikkába mennyi kávét kell tenni? Túl sok ez két, nem túl nagy kávéfogyasztó ember számára?
2. A Mukkával milyenek a tapasztalatok? Van lehetőség nem tejes kávét főzni vele? És a főzött kávé ugyanolyan, mint a Brikkával?
Előre is köszönöm a segítséget.
Péter
-
peter.szabo
csendes tag
válasz enterlaci #21751 üzenetére
Sziasztok,
köszönöm a segítséget mindenkinek!
Mivel sajnos az olasz Brikka már kifogyott az Ebay-ről is, ezért jobb híján a román változat mellett teszem le a voksom. Ugyanakkor azt látom, hogy ebből a magyar webshopokban is van. Pl. [link]
Bárkinek van negatív tapasztalata/véleménye erről a boltról, vagy rendelhetem innen nyugodtan?
Köszönöm.
-
peter.szabo
csendes tag
válasz Keresztapper #21866 üzenetére
A Metro-ban is lattam kicsi tejhabosito edeny normalis (~1500 Ft) aron.
-
peter.szabo
csendes tag
válasz peter.szabo #22306 üzenetére
Illetve most olvasom Olaszpresszo írását: [link]
Nektek mi a tapasztalatotok az utolsó bekezdéssel, ti. hogy forralás után elég lágy lesz a kávégépben való használathoz plusz lágyítás nélkül is?
-
peter.szabo
csendes tag
Sziasztok,
valakinek volt már tapasztalata a Blue Bird pörkölt kávéival? Vélemény?
-
peter.szabo
csendes tag
Sziasztok,
egy NS Oscar HX-es gépem van, amivel a csapolásaim nagyon hajlamosak a csatornásodásra (korábban ezt a Gaggia-val nem tapasztaltam). Szerintetek ez lehet felső szűrő probléma? Érdemes lecserélni a gyárit IMS-re?
Köszi.
-
peter.szabo
csendes tag
Sziasztok,
az olasz ("üveges tetejű") Brikka tulajokat kérdezném: hol lehet ehhez a típushoz alkatrészeket (tömítést stb.) kapni? (A Kávébolt.net-et néztem, de ott mintha csak az új, román gyártmányúhoz lehet alkatrészt venni.) Sikerült használtan venni egy ilyen kétszemélyes Brikkát, és szeretnék beszerezni hozzá plusz alkatrészeket.
Nagyon köszönöm.
-
peter.szabo
csendes tag
Sziasztok,
van egy kis problémám a gépemmel. Egy NS Oscar HX-es gépről van szó. Nemrégiben lett beletéve opv + légtelenítő-szelep, és az opv is be lett állítva 10 barra. Ám azóta érdekesen viselkedik a gép.
Egyrészt a hűtőcsapolásnál egy idő után érdekes, kerregő hangot ad a pumpa, plusz szaggatva/akadozva jön a víz a felsőszűrőből. (Itt a videó, különösen a 10. másodperctől)
A másik pedig, hogy azóta nagyon lassan épül fel a nyomás. A csapolásnál pl. 20 másodpercet is várni kell a lefolyás megkezdődéséig. A gond nem a túl finom darálás, mert jóval durvább fokozaton is megvan ez a 20 mp-es holtjáték. (videó).
Valakinek van bármi ötlete, hogy mi lehet a baj? A pumpa lenne rossz? Vagy talán vízkő? (Egyébként szűrt csapvízzel és ioncserélt vízzel használom fele-fele arányban. Napi egy, max. két duplát csapolok, kb. jó két hónapja volt vízkőtlenítve, de akkor sem tűnt úgy, hogy nagyon vízköves lenne.)
Köszönöm.
-
peter.szabo
csendes tag
Sziasztok,
elsősorban azok segítségét szeretném kérni, akiknek a gépében van vízszintjelző automatika. Nekem egy Oscarom van, ami érzékeli, ha kevés víz van a tartályban, és ilyenkor nem engedi/leállítja a csapolást, hogy ne tegyem tönkre a pumpát.
Ez tök jó, csak éppen most tele tartállyal is ezt csinálja. Egyszerűen nem bírom rávenni, hogy engedjen csapolni. És hát elég kellemetlen, hogy ha a csapolás megszakad az 5. mp-nél. Valakinek van bármi ötlete, hogy mi lehet a baj? Okozhatja ezt valami eltömítődés vagy szennyeződés?
Köszi.
-
peter.szabo
csendes tag
válasz Peti...(16v) #26768 üzenetére
mester6, ronin s8, Peti...(16v): nagyon köszönöm!
Először is a csatlakozásokat ellenőriztem, és a szintjelző pálcikát tisztogattam. Most egy gyors teszt alapján úgy tűnik, hogy ennyi elég volt. De ezt majd a következő napok kávézása mondja meg. De a vízkőtlenítést is beiktatom mostanában (amúgy is aktuális lenne).
Még egyszer köszi.
-
peter.szabo
csendes tag
válasz Surda- #27182 üzenetére
En itt es itt talaltam a legolcsobban:
http://www.mindenamibar.com/barista_eszkozok_barista_kellekek_4599/tejkionto_tejhabosito_4679/tejkionto_kanna_tejhabosito_kanna_35_dl_4504http://www.bareszkozok.hu/termek/490/tejkionto-edeny-0-35-l-1925
Illetve meg a Metro aruhazakban is lattam noname-t jo aron
-
peter.szabo
csendes tag
válasz ronin s8 #27503 üzenetére
Ha már így szóba kerültek az őrlők, mit gondtok a Pharos-ról? (egy vélemény itt).
Amit eddig olvastam róla, annak alapján elég szimpatikus darabnak tűnik. Gyors és minőségben elvileg a SJ felett van. Igaz, az első generációknak voltak tervezési problémái, ami miatt nehezebben volt használható, de az új verzióban (most jön ki szeptembertől) remélhetőleg, ezeket már megoldották. Nyilván a kézi hajtás az megmaradt. Van valakinek tapasztalata/gondolata ezzel az őrlővel? Érdemesebb lehet egy használt SJ helyett ezt venni?
-
peter.szabo
csendes tag
válasz peter.szabo #27539 üzenetére
Ez jött vissza a Pharos-ról:
Hello Peter, the basic design is the same, but the materials are a little better, and some parts are more precise now, so they work better (YAY!)
BarbVagyis nem sok minden változott.
-
peter.szabo
csendes tag
-
peter.szabo
csendes tag
Sziasztok,
az Oscar-om kazánfeltöltési problémája megoldódott. Helyette most már probléma jelentkezett...
A pumpám elkezdett nagyon furcsán viselkedni. Sokkal halkabb, és a vízhozam is töredékére esett. Konkrétan alig tudja a kávén átnyomni a vizet. Ez szerintetek mindenképpen pumpa probléma? Vagy okozhatja a háromjáratú eldugulása?
-
peter.szabo
csendes tag
válasz mester6 #27891 üzenetére
A kazánfeltöltéssel elvittem a Lagoon által ajánlott szakihoz. Nagyon korrekt volt, de ahogy lenni szokott, nála a probléma nem jelentkezett. Beszélgettünk, és mondta, hogy ennél a típusnál az is okozhatja a problémát, ha túl lágy vízzel használják, mivel ilyenkor a lágyított víz nem vezet úgy, és az érzékelők nem működnek jól. Én lágy víz és csapvíz keverékével használtam, és lehet, hogy legutóbb csak lágy volt benne, tehát reméljük, ez a baj, és az elektronikával nincs probléma...
-
peter.szabo
csendes tag
válasz mester6 #27895 üzenetére
Köszi a segítséget és az ötletelést!
Nem, unalmasnak semmiképp nem mondanám az Oscart. Viszont, ha rendben van, akkor jó. Ennek a hetek óta húzódó problémacsomagnak legalább egy jó hozadéka volt: végre napi szinten kellett használni a Brikkát, így legalább kitapasztaltam.
A forró, bugyogó, gőzölgő víz problémájára nem találtam semmi megoldást. Mióta ez a pumpa-probléma (vagy mi) van, azóta sokkal hatványozottabban jelentkezik. Mintha korábban a gőz ellenére is át tudott volna nyomni vizet, most meg csak gőz jön ki, víz nem. Lehet, hogy valami dugulás van a háttérben, és nem pumpa-probléma, mindenesetre jelen állapotban teljesen alkalmatlan bármiféle kávé készítésére.
Először is be kellene szereznem az általad is javasolt karra szerelhető nyomásmérőt, utána többet tudnék. Csak most egy felújítás meg költözés közepén nem annyira találom erre az időt.
-
peter.szabo
csendes tag
válasz Szyszko #28773 üzenetére
Itt próbáltak alaposan, egy felméréssel összekötve utánajárni a kérdésnek: The Flat White: Explained
-
peter.szabo
csendes tag
Ha már az IMS szűrőkről több szó esett az elmúlt napokban. Van valakinek tapasztalata az IMS "The Single" szűrőjével? Ami nagyon vonzónak tűnik benne, hogy elvileg nem kell a darálót átállítani a szimpla és dupla között ill. ugyanúgy 58-as tamperrel működik.
-
peter.szabo
csendes tag
Pár hete volt téma a 4 személyes olasz Brikka. Akkor nem tudtam hozzászólni, de most megtenném. Nekem is ilyen van, és én - roninnal ellentétben - meg vagyok elégedve vele. Bár tény, hogy kétszemélyesem nem volt, azzal nem tudom összevetni.
Gondoltam közzéteszek pár képet a készítésről. Itt sötétebb pörkölésű kávét használtam, abból 23 grammot 130 gramm vízhez viszonylag durva őrleménnyel (l. a képet), gáztűzhelyen a kis rózsán közepes lánggal. A végeredmény ízre számomra teljesen kielégítő volt.
-
peter.szabo
csendes tag
Sziasztok,
felfelé váltás miatt eladó a korábbi, ipari darálóm. Egy használt, jó állapotban lévő, Obel EB (La Pavoni ZIP) fokozatos ipari darálóról van szó. A darálót Borda Lacival (fragola) átnézettem, a késeket újakra cseréltettem. Az ő véleménye szerint is a daráló teljesen rendben van, további teendő nincs vele, csak használni kell. Azóta otthoni környezetben volt használva, kb. 10-12 kg kávé ment át rajta, tehát a kések újak (bejáratottak).
Főbb jellemzők:
- fekete fém ház;
- masszív, erős, ipari kialakítás;
- 64 mm-es sík kések;
- dózeres kialakítás;
- olasz gyártmány;
- fokozatos állíthatóság (a fokozatok elég kicsik a lefolyás pontos belövéséhez);
- természetesen eszpresszóképes.A szokásos tartozékok (babtartály, (vicc)tamper stb.) természetesen megvannak, de ezt az otthoni használatban leszereltem.
Ár: 30 ezer forint
A darálót kipucoltam, Budapesten megnézhető, kipróbálható.
Egy disclaimert még kell írnom. A fórumon valamikor felmerült ez a típus, és többen negatív kritikával illették. E kérdésben kikértem Borda Laci véleményét, aki szerint is a daráló teljesen rendben van. Úgy gondolom, hogy a negatív kritikát döntő részben az okozta, hogy a SJ-val hasonlították össze, amivel nem egy kategória - árban sem. A maga kategóriájában, akár első darálónak az én tapasztalatom alapján is teljesen jó.
Üdv,
Péter
-
peter.szabo
csendes tag
Gratula! Én is sokat gondolkodtam a Pharos-on, még valaki haza is tudta volna hozni ingyen, de végül a használhatóságától megijedtem, és a biztosra mentem egy SJ személyében.
De remélem, hogy Nálad beválik, és legalább lesz valaki itthon, akinél ki lehet próbálni.
Sok sikert hozzá!
-
peter.szabo
csendes tag
Nem tudom, milyen érdekel, de nekem a napokban lesz egy átnézett, szép állapotban lévő, többszörösen tuningolt Nuova Simonelli Oscar-om. Ez egy rézbojleres, HX-es, stabil, megbízható gép - nemcsak az én, hanem mások ajánlásával is innen a fórumról.
Majd teszek fel több infót és képeket.
-
peter.szabo
csendes tag
Sziasztok,
meghirdetném eladásra a korábban említett Nuova Simonelli Oscar HX-es gépemet átnézett, tuningolt állapotban, kiegészítőkkel együtt.
A gép fő jellemzői:
- 2 literes réz bojler
- 2,3 literes víztartály
- termoszifonos fej
- viszonylag kicsi HX-es gép, ezért otthonra ideálisJár hozzá:
- egy normál és egy nyitott szűrőtartó kar
- egyes és kettős kifolyó
- gyári egy- és kétszemélyes szűrő
- vakszűrő
- 58,6 mm-es Pergtamp-klón (by Fragola/Lali.hu - eredeti ár: 4,7e)
- 58-as szűrőhöz illeszkedő szűrőmagasító (by Zoom - eredeti ár: 5e)Az Oscar-on a következő tuningok lettek elvégezve:
- OPV-beszerelés (Simi)
- légtelenítő szelep (Simi)
- manométer (Simi)
- fejszűkítők, így sokkal kevésbé melegszik túl a gép, nem szükséges annyi hűtőcsapolás (by Fragola/lali.hu)A fórumonok elég sok tapasztalat felgyűlt már ezzel a géppel, erősen ajánlani szokták a fenti tuningokkal együtt (SiD, Lagoon).
[Itt] egy külöföldi bejegyzés a hőstabilitásáról (szinte ugyanezek a módosítások lettek megcsinálva az én gépemen is).
A gépet lágy vízzel használtam, vízkőtlenítettem, tersoneteztem rendszeresen. Amikor legutóbb Lalinál járt (szeptember), ő is áttisztította, átnézte a gépet.
Megnézhető, átvehető Budapesten, XI. kerületben. Szükség esetén postázom is.
Ár: 110 ezer (kiegészítőkkel együtt)
[ Módosította: radi8tor ]
-
peter.szabo
csendes tag
-
peter.szabo
csendes tag
válasz peter.szabo #34038 üzenetére
Jegelve...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest