Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen házat vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geripapa
aktív tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Szomorú vagyok de örülök hogy akkor legalább nem költöttünk feleslegesen, akkor marad a kapszula.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
Daffni2
üzenetére
Én is benéztem ide, úgy lehurrogtátok a saecomat, pedig ingyé volt.
Hát ez rosszabb mint az ecigi, mert kapásból 60 ezer.
De lehet egyszer egy brikkára beruházok, nem kell túlzásokba esni rögtön az elején.
De hogy darálóra is, jaj.
Vettem extraőrölt kávét az aldiban, úgyhogy most odabsztam az alkotmánynak, de már itt is ég és föld a különbség. Felkeltette az érdeklődésem, csak az a baj hogy annyit bele kéne ebbe is ölni, hogy nem igaz. -
Daffni2
addikt
Sziasztok!
Most vettem csak észre,hogy a PH-n is van kávés topik

Csatlakoznék hozzátok.
Felszerelés:Gaggia Classic-La Scala M5 (Macap M5)
"Érdekes dolog ez a kávézás, az ismerőseim 90%a kávézik,legalább a munkahelyén, mégsem tudnak a kávézásról semmit."
Szerintem ez köszönhető a fogyasztói igények elsilányítására irányuló reklámoknak is.
A reklámokban a KV max, teára hasonlító bemutatása, idd a különféle,talán valódi kávét alig tartalmazó kapszulás vacakokból készített löttyöket..............
-
Surda-
őstag
válasz
ronin s8
üzenetére
Ez a "szarvasival lehet csak jó kávét főzni" itthon nagyon elterjedt.
Múltkor a háztartási gépek toyikban többen is előadást tartottak róla egy érdeklődőnek
Érdekes dolog ez a kávézás, az ismerőseim 90%a kávézik,legalább a munkahelyén, mégsem tudnak a kávézásról semmit.
Abszolut semmit!
Ha valaki azt mondja arabica vagy robuszta,az már "szakértő", ha tárolásról beszélsz,akkor már dilinyós kategória vagy
Nem is tudom vagyunk-e még így bármi mással,amit nap,mint nap fogyasztunk.
Pl én abszolute nem vagyok bor rajongó,de a borozáshoz kapcsolódó dolgokról azért van pár alapvető fogalmam.
Pl nem tárolnám szobahőmérsékleten, nem szolgálnám fel üdítős pohárban, nem öntenék ki 3decit és nem adnék hozzá szívószálat
A kávét meg isszuk nap,mint nap és egy szűk hobbi barista rétegen kívül senkinek halvány lila fingja nincs semmiről
-
ronin s8
senior tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Egyik barátom (aki ismeri a jó kávét, szereti is, volt is jó gépe) vett egy Szarvasit. Valami barom ár/minőség arányról hablatyolt neki, és elhitte. Most otthon ül, és csöndben nézi a gépet...
-
nemethsza
tag
Tegnap a jófogáson:
Iberital Challenge -
Deadzone41
őstag
válasz
Geripapa
üzenetére
Szia!
Ha hosszú kávé a cél, akkor egy french press+hario mini mill. Ha tejhab is kell, akkor hozzá még valami pörgettyűs tejhabosító. Ha espresso kávé a cél, akkor arról visszaolvasva a fórumot, és megnézve az első hozzászólást, tudsz tájékozódni, de ez a történet 50-60e forintnál kezdődik (használt géppel), és egyszerre max 2 személy élvezheti a dolgot. Ha sok embert kell kiszolgálni akkor kapszula vagy ipari gép kell

Az ilyen szarvasi és társai, presszónak csúfolt gépekből kifolyt levet szerintem maximum koffein függőség csillapítására lehet használni, de hogy élvezeti értéke nincs, az tuti.
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
juhú, ez jó hír, köszi szépen!
-
Geripapa
aktív tag
Sziasztok,
mellékletben csatolom hogy milyen gép lenne nekünk az ideális (6 személyes, jó lenne ha lehetne vele kevesebbet is csinálni).
Van itt olyan aki ilyent használ (vagy ez nem az a fórum
)vagy tudtok ajánlani egy ilyen típusú megbízható gépet aminek használható a gőzölőresze is van? Vagy ez is csak álom ? 

-
t-bali3
senior tag
Véget ért az egy hetes vesszőfutásom a Graef CM800-zal. Mindkét irányba kipróbáltam a felső kés állítóját, de az eredmény mindig csak annyi volt, hogy elfogadhatatlanul durva lett az őrlemény. Arra jutottam, hogy jó az úgy ahogy volt. Persze így maradt az alsó 5 fokozat, de ez is jobb, mint a 10 másodperc alatt lefutó "presszó".
Másik téma:
A munkahelyemen átváltottunk Nespresso-ra, méghozzá egy irodai változatra Gemini CS220Az irodai változatban mások a kapszulák, kicsit olyan POD szerűek, gondolom, hogy ne nyúlja le senki otthonra
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
2 hét alatt kipróbáltam minden kapszulát és a helyzet az, hogy az irodai változat szerintem rosszabb kávét csinál, mint a háztartási műanyag kapszulás. Sokkal kevésbé testes a kávé. Természetesen az otthoni változat meg nem éri el a minőségi presszó szintet, de azért véleményem szerint fogyasztható. -
dugesz77
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Ez jónak tűnik. Majd számolj be róla ha megérkezik. Biztos ami biztos szedd szét az elején ,hogy be van -e kötve rajta a védő földelés ne csak kinézetre legyen meg. Nem látom a leírásában a földelést és mindenhol Standard EU csatlakozót említ.
-
dugesz77
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Remélem nem sértettem meg senkit.. Én is vidéki vagyok. Akkor ha úgy fogalmazok hogy " sok helyen" megbocsáthatóbb kijelentés

-
válasz
fragola.6035
üzenetére
lali, sikerült az esztergályossal közcsavart világra segíteni?

-
dugesz77
őstag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Igen,ahogy előttem is írja bl4ze egyrészt a kapcsoló wifin keresztül kapcsolódik a routerhez. Tehát otthonról a wifi hálózaton belül tudod irányítani illetve programozni (be-ki kapcsolás, időzítés). Ha kilépsz az az otthoni wifid hatóköréből akkor ahhoz, hogy mobilinternetről(2g,3g,lte) tudj kapcsolgatni kell egy központi szerver ami tudja kezelni az applikáció parancsait. Ez a szerver van Hongkongban és mióta megvettük a kütyüt kétszer leállt egy-két napra. Állítólag bővítették meg költöztették. Otthon wifiről illetve manuálisan tökéletesen ment továbbra is de mobilnettről nem lehetett a kapcsolót elérni, offline-nak jelezte az alkalmazás. Nem tudom a többi gyártónak milyen lehet a szerver része de érdekes lehet ez a része is dolognak. A hozzászólásokat ,értékeléseket érdemes átolvasni mielőtt berendel az ember valami jónak tűnő/olcsó de a szervergondok miatt használhatatlan kapcsolót.
-
bl4ze
veterán
válasz
Keresztapper
üzenetére
Szerinted távolról (external network) hogyan érnél egy egy wifi-n lógó eszközt ?
Felhő (cloud) server van - azon keresztül irányítod.
-
dugesz77
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Itt egy páran az Orvibo s20-at rendeltük. Néha egy-egy megakadástól ( hongkongi szerver költöztetés) eltekintve szépen teszi a dolgát. Igen sajnos az eu-s változatban nincs bekötve a védőföldelés holott az aus/usa/uk csatlakozósba csak sikerült nekik. Házilag megoldható egy kis barkácsolással. Ha kell rakok fel képet az átalakításról.
Azt csak csendben megjegyezném, hogy a vidéki háztartások jelentős részében a mai napig nincsenek a konyhában a konnektorok földelve. Érdemes egy szakival megnézetni. Egyszerűen csak a vizes helység (bojler+mosógép) tehát a fürdőszoba van földelve. Plusz egyre több helyen ott védőleválasztó trafós megoldás. Ettől függetlenül én valahogy nem hallok "gyilkos" kávéfőzők, konyhai gépek támadásáról. -
bl4ze
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
Melyik, mi lett végül ?
-
zolnagy
őstag
Zalaegerszeg[Kávélabor] megvolt. Részemről 5*. Profi és kedves személyzet, hibátlan eszpresszo. Dupla ristrettot ittam az olaszos kávéból. Délután világosabb Kenyát fogok kóstolni. Fotók nincsenek, de volt róla cikk [kávékorzón]
-
killerjohn
addikt
köszönöm a wifis tanácsokat! látom elindított egy kisebb lavinát, de én mindenképp a földelt verziónál maradnék, hekkelni meg nem akarom mert annak rázós vége lesz

Már meg is rendeltem![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
soldier2
őstag
szvsz jobb is lesz a dupla mindig. Ez egy kényszermegoldás, amivel már közel lehet kerülni a duplához, de nem véletlen, hogy sok helyen inkább a lefolyóba megy a kávé fele. 90%-ban szimplázok, a lali féle tölcsér+VST 7g kombóval, de a noname 20g-os kosárral bármikor jobb a 40 ml ital, mint a 18ml a 9-9,2g-ból. Pedig a daráló is a VST-hez van belőve, a dupla kosárral kicsit erősebben tömörítek, hogy jó legyen a lefolyás.
UI pöpec a tölcsér.
-
jolti
senior tag
Tegnap kész lett a "Lali féle tampersegéd" és a "Jolti féle tölcsér ötvözete". Single tamper-tölcsér.
Alumíniumból, az örökkévalóságnak. 
Ma kipróbáltam, nagyon pöpec kis cucc.9,2 g-ból aránylag elfogadható lett produktum. Per pillanat a dupla jobbnak tűnik, de ez volt az első próbálkozás. Az is este nyolckor. De az tuti, hogy rendkívül leegyszerűsíti a szimpla készítését.
-
mester6
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Igen, nagyon igazad van!!!
Fura, hogy egy kancsós vízszűrő miatt egymást kizáró vélemények vannak és egy életvédelmi (érintésvédelmi) kérdés mellett helyesen csak kevesen érvelnek, tisztelet a kivételnek!
-
soldier2
őstag
Ki bizony, de most, hogy írtad végigolvasva nem találom, hogy hol, és ki írta, hogy jó ötlet olyan gépet amin lehetőség van áramot vezető részhez hozzáérni azt jó ötlet földelés nélkül használni. Megoldható persze utólagos házibarkács módszerekkel, hogy földelt legyen a cucc, de a Wolfy által linkelt cucc kb 400 forintal drágább, és nem kell mókolni. Mindenki döntse el magának, hogy neki megér-e ennyit. Az hogy még nem rázott meg senkit az Orbivo-val szerelt kávégép itt a fórumon, nem jelenti, hogy biztonsággal használható. Vágtam el én is 380V-os kábelt baltával, miközben ment a betonkeverő, és túléltem (száraz idő volt
), de ettől ez még nem biztonságos módja a betonkeverő leállításának. Szerintem itt be is fejezhetjük, mindenki döntse el magának, melyiket veszi, vsz sem neked, sem nekem nincs az illető kínai cégekben részvényünk. -
Wolfy999
tag
Nekem úgy derült ki, hogy nem volt földelt a konyhában az annak látszó konnektor, hogy egy picit megrázott a GB. Miközben zártam el a csapot odanyúltam, hogy mennyire meleg még a fej, így én lettem a föld vezeték. Nálam csak 1,5 milliamper jött, de ha valami nem lett volna frankó, akkor több is lehetett volna.
Persze ez hónapokig nem derült ki, de elég egyszer hibázni... én csak földeltbe dugnám. -
soldier2
őstag
Cserébe a gép nem földelt, csak ha maszekolsz otthon a cuccal. Fémházas, vízzel töltött cuccot nem dugunk földeletlenül konektorba, csak ha elég magas az életbiztosításunk, és rövid idő alatt akarunk az örököseinkek sok pénzt kereni
. Mosógépet érdekes senkinek nem jutna eszébe földelés nélkül használni, kávéfőzővel se tegyük. -
bl4ze
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
[link] Ez, és itt a legolcsóbb.
-
ronin s8
senior tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Szerintem nem véletlen, hogy nincs ilyen gép a piacon, csak ipari hulladék. Az senkinek sem jó, ha a kedves vásárló jól jár, esetleg olcsón, hozzáadott tudás nélkül, viszonylag kevés szeméttel képes iható kávét produkáltatni valamilyen masinával.

Különben ki a f..sz venné meg a kapszulákat, amiket pont nektek találtak ki...?

-
soldier2
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Mivel engem is érdekel, kicsit goliztam, de földeltet nem olyan egyszerű találni. Került egy az alibabán, onnan még nem rendeltem, lehet kipróbálom, ha máshonnan nem lesz [link]
-
BlacKSouL
addikt
Felmerült már ,de a történelem csak ismétli önmagát.
Irodába, félipari teljesítményű automata kávégépet ki milyet javasolna, vagy milyen irányt? Számolva kb. napi minimum 30-40 adag kávé lefőzésével, heti 5 napon át egész évben.
Fontos a jó teljesítmény, a lehetőleg alacsony karbantartási igény és költség, és az elfogadható minőségűre beállítható kávé.A cégnél szolgálatot teljesítő Odea Giro sajnos nem bírja a gyűrődést, és a többi géphez mérten sokkal hamarabb szorul szervizelésre, akár vízkövesedés, akár egyéb karbantartás miatt.
A többi gép vízkőmentesítési periódusa töredéke az Odeaénak, mégis utóbbi szorul javításra gyakrabban.
Szintén Saeco Royal Professional tapasztalatok alapján sokkal megfelelőbb teljesítményt nyújt. De már szintén nem mai darab.Fentiek alapján kéne elindulnom valamilyen irányba. Ötletek?
Mindenképp szemes frissen őrlő kellene.
-
salapp
addikt
Bialetti Moka Express 1 személyes első komolyabb próbálkozás.
Ma itthon melózom, és most kávézáskor kipróbáltam a többek által javasolt módszert.
Vagyis a víztartályban (vízszint éppen a szelep alatt) először felforraltam a vizet, közben a frissen - inkább durvára, mint normálra - darált kávét betöltöttem a tartóba (nyilván finoman megütöget, tetejét simára húz), forrás után főző elzár (van egy kedvenc kis gázfőzőm, én azon főzök kávét otthon is, sokkal jobban finomhangolható a láng), tartó behelyez, dupla, nedves konyharuhával víztartály megfog, felső rész rácsavar és meghúz.
Eztán egész kicsi lángon tovább főz.
Az eredmény gyönyörű, olajos, habos, lassan lefolyó, isteni illatú kávéital, minden égettes íz nélkül, gazdag aromákkal.
A hideg vízzel indított főzés esetében a végeredmény egy sokkal hígabb, amolyan általam ismert mokkás kávé, mondjuk égett íz abban sincs.
Felváltva fogom használni a Brikkával, mert annyira jó kis holmi ez az aranyos kis főző.
Minden kísérletező szellemű kávészeretőnek érdemes egy ilyet betárazni otthonra.
Remélem, nem gáz, ha ajánlom a webáruházat, ahol a legjobb áron tudtam megvenni, személyes átvétellel Budán. -
Surda-
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Kérdezz rá azoknál,akik már vettek,mert itt arról ment az értekezés,hogy földeltként vették,de nem volt az!!!
-
soldier2
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
"smart plug", "wifi plug", "wifi power socket" kulcsszavakra keress rá, és válogathatsz kedvedre. Ha földeltet akarsz, akkor tedd hozzá, hogy "grounded".
-
killerjohn
addikt
Helló! Meg tudnátok mondani, hogy mi annak a wifis, időzíthető konnektornak a neve, ami ebay-en kapható?
Egy hónapja már néztem, de elfelejtettem a nevét. Csak annyi maradt meg, hogy írtátok hogy van belőle földelt és földeletlen verzió, és az utóbbi eléggé gáz ugyebár... -
salapp
addikt
válasz
madmike
üzenetére
Én minden nap a románt használom, kézi őrlővel. Imádom. Olcsóbb kávékból is kiváló ízvilágot hoz ki. (Vietnáminál vett Lavazza Crema e Gusto, Pellini - 3.400/kg), hatalmas, tartós habbal. Ezekkel tesztelgetheted
A titok, hogy ne legyen túl finomra őrölve. Asszony is örül, mert nem csinálok nagy dzsuvát vele és a zaccpogácsákat gyűjtjük, mennek a konyhakertbe.
Ha a románból hibásat fogsz ki, az úgyis azonnal kiderül (ereszti az alsó és felső rész találkozásánál a vizet), akkor csere és kész.
Tegnap megleptem magamat egy egyszemélyes moka expressel, gondoltam, kísérletezem vele. Sokan nagyon szép kávékat főznek le vele.
Érdekesség: van egy egyszemélyes G.A.T.-om is, az 170g, a Bialetti egyszemélyese viszont 240g. Sokkal minőségibb, nagyszerű kézbe venni (igaz, másfélszeres az ára is, de nagyon örülök, hogy van itthon egy ''made in Italy' feliratú Bialetti is.
Szépek egymással a polcon a Brikkával. Még egyszer egy kétszemélyes mini mokát is veszek, csak a kinézete miatt. -
madmike
őstag
Sziasztok!
Szülinapomra egy Bialetti Brikkat kértem. Lehet még valahol olasz gyártásút venni? Külföldi rendelés se gond. -
bl4ze
veterán
válasz
Larodar
üzenetére
Molinari-t lehet, a referencia kávézójukban

Budapest, Váci út 99, 1139 [link]
Ajánlom a fél kilós koffeinmentesüket, Nekem az egyik kedvencem.

Pascucci nem tudom merre van Budapesten, de abból is a koffeinmentes a TOP 3-ban van.
Online tudsz rendelni, személyesen nem tudom, nem hiszem lehet venni bárhol. [link] -
Larodar
csendes tag
Sziasztok,
Budapesten valahol lehet venni Pasucci és Molinari szemes kávékat? Illetve tudnátok jóféle koffeinmentes kávét ajánlani?
-
Geripapa
aktív tag
Ok, köszönöm a válaszokat. Átgondolom az olvasottakat.
-
mester6
tag
Információk az íz érzékelésről:[link]
-
Geripapa
aktív tag
Sziasztok,
szeretnénk egy "új" kávéfőzőt de nem tudjuk hogy milyent. Ami most bedöglött az kapszulás volt de olyant nem szeretnénk mert szerintünk környezet szennyező.
Átolvasva több írást,blogot, fórumot. Sok helyen azt olvasni hogy az automata gépek azon túl hogy drágák még könnyen és gyakran meg is hibásodnak. Pedig az lenne nekünk a megfelelő. Olyanra lenne szükségünk ami tud adni csak forróvizet pl teához. így eltehetnénk/ajándékozhatnánk a forralónkat és lehessen vele tejet gőzölni is. Vannak megbízható/bevált márkák, típusok? Vagy az automatát felejtsük inkább el ha nem akarunk félévente szervizbe menni? -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Az előző gépecske is augusztus körül lesz aktuális, szóval még privátban lehet bombázni ajánlatokkal.

Bár az első is jónak tűnik (egyelőre làtatlanban). -
mester6
tag
válasz
zoknee
üzenetére
Van olyan amely többféle érzékelőhöz átprogramozható és van olyan amelyik csak K tipust tud!
Én e link szerint csináltam:[link]
Ha jól emlékszem a lényeg , hogy az LCK-nál be lehessen menni a programba!
Hogy hogy jutsz el odáig az úgyis meg kell tanulnod, a következő Rex C100-nál is. Tehát nem vész kárba az igyekezet!
-
zoknee
csendes tag
Sziasztok! Rendeltem netről egy Rex-C-100-ast, de nem Pt100-as verziót kaptam hanem K szenzorost. Akinek pont K szenzoros kellene, annak szívesen tovább adom. C-100-at Pt100-as verzióban ki honnan vett, mert továbbra is ez kell nekem, SSR kimenettel.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
M_o_g_y_i
üzenetére
Csak halkan mondom, hogy úgy tűnik, nekem is lesz egy eladó Coffe Gaggia-m, mert tegnap meglett az utódja. Ez utóbbit viszont előbb rendbe kell kicsit hozni, mert az előző gazdája mostohán bánt vele. Szóval remélhetőleg augusztus eleje-közepe felé szabadul majd fel a Gaggia.
-
mester6
tag
válasz
t-bali3
üzenetére
Velem is pont ugyanez történt!( Uhrzeigerzinn = feiner.) Az óramutató járásával megegyezően az a finomabb beállítás! Persze nem mindegy hogy az alsó , vagy a felső részt tekered ill .gondolod fix-nek. Nem akarlak félrevezetni, mert én ez egy évvel ezelőtt csináltam. A lényeg hogy a finomabb állításnál az őrlő rész kerüljön közelebb az alsó részhez,
ha kézbe veszed ezt magad is láthatod, hogy ez mikor következik be. Egyébként csak egyszer lehet elrontani a tekerés irányát ugyanis utána biztosra mehetsz!
[link] -
t-bali3
senior tag
-
BURN28
tag
válasz
M_o_g_y_i
üzenetére
Egyenlőre csak halkan, de eladó lesz hamarosan egy Gaggia Baby Class, külföldi ösztöndíj miatt, ha nem megy el akkor megvár. Augusztus elején lenne esedékes, addig kávézgatnék itthon.
Újabb bojlert kapott (kb. 1 éves), ami egy amerikai modellből került át, mivel nem akartam az átalakításával szenvedni, azt átnéztem, azóta kemény vízzel volt használva (mint sajnos kiderült), de citromsavazom és szentelt vizet használok.
1 hónapja kapott új 3-járatút és új OPV-t a gyári műanyag helyett, de ha valaki elég perverz hozzá, akkor visszarakom az eredetit, most egy Fluid-O-Tech van benne.
Ami jár hozzá:
Rancilio gőzkar
gyári 2 kifolyós kar
naked kar
Expolygonos dupla szűrő
LM-szimpla szűrő
2 db gyári szimpla szűrő
vakszűrő
Rattleware 58mm tamper
330ml-es tejkiöntő
Cafiza (nagyjából a Tresonet amerikai verziója) kb. fél kiló
2 pót kartömítésÁr: 80.000 Ft
Elnézést, ha ennek itt nincs helye, akkor kérem a moderátort, hogy törölje.
Egyenlőre csak M_o_g_y_i fórumtársnak írtam inkább, de jobb, ha többen is tudnak róla.Üdv mindenkinek!

-
peter.szabo
csendes tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
mester6, ronin s8, Peti...(16v): nagyon köszönöm!
Először is a csatlakozásokat ellenőriztem, és a szintjelző pálcikát tisztogattam. Most egy gyors teszt alapján úgy tűnik, hogy ennyi elég volt.
De ezt majd a következő napok kávézása mondja meg. De a vízkőtlenítést is beiktatom mostanában (amúgy is aktuális lenne).Még egyszer köszi.
-
M_o_g_y_i
őstag
Csak halkan súgom/kérdezem...
Nincs véletlenül valakinek egy jó állapotú Gaggia kávéfőzője ELADÓ az ajánlottak közül?

A Classic/Baby vonalon gondolkozom, de pontosan nem tudom melyik évjárattól kezdve nem ajánlottak.
Ebayen is nézelődtem, de kicsit "fázom" látatlanban megvenni onnét, bár ha mégis (Olaszo.-ban találtam pár ígéretest), akkor... Remélem nagyon nem lőnék mellé.
De sajnos több eladó is nemleges választ írt, nem küldi Mo.-ra.
Van egy még régebbi cucc, gyönyörű állapotúnak néz ki meg minden, csak azt sem igen ismerem.
Coffee Gaggia mindössze az infő, ez olyan "ős-Classic"-nak néz ki.
-
Z0mbi
senior tag
naigen...meg amit hamar el kellene felejtenem az a muanyag tamper ami jart a gephez. mert az minden csak nem 58mm es. (marad korben ~2mm mindenutt..kicsit szopo de megoldom) mindegy a lenyeg aminek nagyon orulok hogy kb az 5 ik kv mar ihato volt es jobb mint a munkahelyi gepes
(azt nem nehez uberelni) -
-
Z0mbi
senior tag
válasz
Szyszko
üzenetére
Koszi szepen, szerintem egy ilyenre lecserelem.
5381: ez a reneka szuro nem kolbasz
. Ha nem akarok ennyire hardcore lenni az IMS 14-17g os verzioja (ugy vannak arulva mint 'competition basket') ezek felaron vannak a renekahoz kepest. Ez is jo lenne? (jobb mint a nyomasszabalyozottam) -
5381
aktív tag
Nekem tetszik! Kézben fogva, baromi minőségi cuccnak néz ki és az is. Jó anyagból készült, nem olyan újrahasznosított alunak kinéző, mint az olcsóbb szűrőknél.
Én 15,5-től, 17 grammig töltöm, kávétól függően. A kávéba nem kerül semmi zacc! Úgy értem, egy porszemnyi szilárd dolog sem kerül a kávéba. A pogácsát könnyű kiütni belőle.
Az ízekbe és a kioldódásba nem mennék bele, ezekhez nem értek. Rosszabb íze biztos, hogy nincs, mint egy sima szűrőnek. A GC karjába tökéletesen passzol. Részemről nagyjából ennyi.
-
5381
aktív tag
Ezt a Rancilo csövet szokták ajánlani.
Persze nézz szét, hátha máshol olcsóbb, csak azért ezt írtam, mert itt van videó a beszereléséről.
Közben már kaptál is egy jobb ajánlatot.
A tömörítés azért is volt nálad problémás, mert nyomásfokozós szűrőd van. Normális szűrőben lehet tömöríténi izomból is
Én kétszemélyesben Reneka szűrőt vettem, de párszázért árulnak már egyszerűbb, de jó szűrőket.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- World of Tanks - MMO
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Gyúrósok ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Philips Sonicare Diamond Clean HX922W ultrahangos elektromos fogkefe + fogkefék
- DJI Mavic 3 Classic RC drón szett - 4/3" Hasselblad kamerával
- DJI Air 3 RCN3 drón szett - telefonos távirányítóval
- Szinte új, ABUS AirDrop MIPS sisak (szürke-zöld) L-XL eladó!
- DJI Mini 4 Pro Fly More Combo RC 2 távirányítóval/ Új 2 Év Garanciás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Csak az a baj, hogy az idő előrehaladtával egyre több munkafelületet foglalok el a konyhában... 

Egy hónapja már néztem, de elfelejtettem a nevét. Csak annyi maradt meg, hogy írtátok hogy van belőle földelt és földeletlen verzió, és az utóbbi eléggé gáz ugyebár...