Hirdetés
- Pánik a memóriapiacon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- OLED monitor topic
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eXtguy
csendes tag
Ha valaki Rétságon jár, ugorjon be az R Coffee-ba, frankó újhullámos kávézó/pörkölő.
Ha Jani felveszi velük a kapcsolatot, lesz Korzós teszt is...
Addig is egy kis kedvcsináló:https://youtu.be/MGlNmWDs72A
-
eXtguy
csendes tag
Ha valakit esetleg érdekel kétkaros La Scala:
-
eXtguy
csendes tag
Sziasztok!
Rég jártam erre, gondoltam, megosztok egy kávés eseményt, ami egy barátom kávézójában lesz.
Üdv,
Rocketeer
-
eXtguy
csendes tag
Urak! Az Extraction nem szűnt meg, csak a Bakáts térről költözött el. Folyt. köv!

-
eXtguy
csendes tag
Amúgy tök egyszerűen elkészíthető, legalábbis én így készítem a kócerájomban:
Monbana forrócsokipor, 20-25 g/1,25 dl tejhez. A tejet langyosítom, majd belekeverem a port. Ezután szakaszosan melegítem tovább, egy-egy melegítés után bőszen kevergetem, amíg szépen be nem sűrűsödik. Ez olyan 4-5 "rágőzölés". Itt is vigyázni kell, hogy ne gőzöljük túl, mert nem lesz homogén, "szétesik" az ital.
Egyébként tűzhelyen sokkal egyszerűbb elérni a kívánt eredményt, folyamatos kevergetés mellett.
A Szántó-féle porok alapvetően nagyon magas kakaótartalmúak (szemben a Monbanaval, ami mindössze 32%-os), ezért valószínűleg több és alaposabb munkát igényelnek a jó végeredményhez. -
eXtguy
csendes tag
Meg tudná mondani valaki, hogy ez a késpár jó-e Ascaso I-mini 2-höz?
-
eXtguy
csendes tag
-
eXtguy
csendes tag
válasz
paljoc
üzenetére
Persze, semmi baj nincs ezzel. Csak éppen konkrétumot nem írtál, hogy miben gyalázza a Stellát, és itt számomra egy mindennél fontosabb dolog lett volna, hogy ez a produktumra is igaz-e. Tehát azt állítod-e, hogy a Catler jobb espressot keszít vagy az állítások főleg a kezelhetőségre vonatkoznak?
Amúgy valóban macerás egy HX otthon, ezt én is elismerem, viszont "tanulható", vannak trükkök is, amivel sokkal kevésbé körülményes a használata.
Ja, és nem mellesleg az elmúlt években dolgoztam(és éppen dolgozom) ipari kávégepeken, köztük dualbojleres La Marzocco GB5-n is, és azt állítom, hogy az otthoni HX-el tudom reprodukálni a nagyvasak minőségét. Nekem ez a fő szempont az otthoni gépemnél. És ezzel természetesen nem állítom azt, hogy a kisebb pid-es gépekkel ezt nem lehet. -
eXtguy
csendes tag
válasz
Toobee
üzenetére
Pont 5 hónapja használom, az enyém nem az Evo, ebben nincs hűtés, de ha jól tudom, ennyi a különbség.
Csak jót tudok írni egyelőre, bár ősztől lesz nagyobb strapának kitéve.
A kések állíthatósága elég jó(de nem fokozatmentes), azért a SJ kicsit precízebb.
Nem, vagy nagyon kis mértékben rögösít, az őrlemény minősége jó.
Az elektronika és a mechanika elég jól összedolgozik, az adagolás elég pontos: kb. +- 0,1-0,3 g.
Halk, rendes ipari hangja van.
Gyorsabb egy SJ-nál.
Sokkal olcsóbb is annál. -
eXtguy
csendes tag
Ez természetesen a fejből kilépő víz hőfoka. A nagy gyártók már sok éve a csapolás alatti kis(1 fokon belüli) hőingás fontosságát szajkózzák, ehhez képest... Én úgy látom, hogy ez roppantul leegyszerűsíti a dolgokat, hiszen egészen új trendek jöttek az újhullámos pörköléssel, és valszeg nem lehet kijelenteni, hogy minden kávénak ugyanaz az intrashot profil "áll jól". Mint ahogy a nyomásprofilozás is igen divatos lett mostanság, nem véletlenül...
-
eXtguy
csendes tag
Hű, Urak...adjátok el a p-be ezt a sok ócska E61-est.

-
eXtguy
csendes tag
válasz
eXtguy
üzenetére
Hopp! Ez talán jobb:
http://www.jofogas.hu/budapest/Elado_Eureka_kaveorlo_17676854.htm
-
eXtguy
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- VGA kibeszélő offtopik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- BestBuy ruhás topik
- Hardcore café
- Pánik a memóriapiacon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest