Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Mini PC
- Projektor topic
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
Megette a fene, ha szitálni kellene...

-
lagoon79
tag
tévedés, hogy nem ad annyi pluszt. egy nyitott kar kell hozzá és mindjárt szembetűnő, h mekkora a különbség egy szitált és egy sima karba öntött és tömörített pogácsa lefolyásánál.
ahogy már sokszor átbeszéltük, mindenki pörög, h éppen hol tud fejleszteni a gépparkon, mit cserél mire, viszont az hogy a tökéletest megcélzó lefolyás közvetlen jelent jobb kioldódást így többet hoz ki a kávéból, ezt sokan elfelejtik. így az előkészítés szinte a legfontosabb része az egész műveletnek és bizony gyengébb darálókkal és gépekkel is szintet lehet ugrani, ha erre odafigyelünk.
-
-
soldier2
őstag
válasz
Surda-
üzenetére
[link] ebayen van olcsóbban is, de szállítással nem sokkal olcsóbb. Ugyanaz a kialakitás mint az LM szimpla szűrőké, kell hozzá 41mm-es tamper, meg egy Lali.hu -s tölcsér sem árt.
Blaze: bónusz, hogy nem a Múzeum körúton
a Westend körül eddig nem volt egy rendes kávézó, most hátha 
-
bl4ze
veterán
Ma újabb vagány, hipszter, trendi kávézó nyílik a belvárosban : [link]

-
soldier2
őstag
Hónapokig szitáltam a VST 7g-al, mert wdt nem volt elég, nyitott kar spriccelt szanaszét, és amit nyertem időben a szitálás elhagyásával, elment takarításra. Aztán jött a Reneka, kipróbáltam elhagyni a szitálást, és tökéletes lefolyás volt simán wdt-el is. Majd a vst-t visszarakva kavarás után beterítette a konyhapultot, falat, mindent kávéval. Ha viszont szitálok bele, akkor nagyon közel van a végeredmény a Renekához (érdekes, a VST elmenne egy hangyányival finomabb darálással is). A kávé persze ugyanaz. A bánat sem gondolta volna, hogy a szűrő is számít a csatornásításnál.
A szitáláson annyit egyszerűsítettem, hogy nem direkt a karba szitálok (macerás, szemetel stb) hanem egy A4-es lapra, majd azt összehajtva szépen egyenletesen, hogy a szűrő minden sarkába jusson egyformán beleöntöm a Lali tamperrel tuningolt kis szimpla szűrőbe. Próbáltam a szűrőbe szitálni, de macerásabb, a végeredmény pedig ugyanaz. -
ronin s8
senior tag
-
jolti
senior tag
Nekem minden működik f@szául. Amúgy nincs semmi időzóna beállítva. Legalább is egyik sincs kipipálva.
Szerintem csináld azt, hogy letörlöd a telódról az appot és újrarakod, meg a ketyerét is reseteled. A 4-5 mp-ig nyomva tartod a bekapcsgombot. Ekkor majd kérdezi, hogy szinkronizálja az időt, arra ok, "oszt kísz" .
Én ezt az egy módját ismerem. A múltkorában nekem küszködött valamiért és így gyógyítottam meg. -
paljoc
tag
Nálam továbbra is dózeres megoldás tűnik a legproblémamentesebbnek, a gyerek kacskán tartotta alá a kart és mellément egy adag, de a lényeg látszik: ahogy kipotyog a torokból már a leesésnél szétmegy nagyjából ami rög, utána a lapát is pofon csapja párszor, majd mikor kihullik a szűrőbe már egész jónak tűnik. Persze ezt is lehetne még szitálgatni meg kavargatni...
DOSER -
bl4ze
veterán
dugesz, jolti és mások akik Orvibo S20-at használnak : megőrült nálam valami, napok óta nem kapcsol be programot.

a menüben a "time zone" jó, "Brussel" van beállítva - ha a "Timer" funkcióba megyek bele, ott is jó időt mutat - nincsen elmászva, mégsem kapcsol a program.
Volt már ilyen nektek ? Mit csináltatok ?
Hogyan lehet teljesen resetelni, factory reset a masinériát ? Agyam eldobom

-
ma reggeli kávé utáni eddigi tapasztalatok összegzése: olajos, sűrű, vacak kávékat csinálok vele egyelőre
(pid után elég fapad ez a liftezős fejhőmérős izé, és mivel nem ismerem még a rendszert, vakrepülés)a gőze tényleg elég vizes. erős, de vizes (két nagyobbacska lyuk van a csővégen).
-
jolti
senior tag
+1 a lustaságra.

Én sem tudnám elképzelni, hogy b@szakodjak a szitálással. Még a kuttyantás az oké, azt szoktam, ha olyan a kávé ( érdekes módon nem minden fajta rögösödik nálam, de előfordul, kávéja válogatja ) de, hogy szitáljak is...
Egyszer kipróbáltam kíváncsiságból, de nekem nem adott hozzá annyi pluszt, hogy megérje vele küszködni.
Lehet egy komolyabb gépen látványosabb eredményt adna, de a GB-vel nem vettem észre. -
válasz
adriankoooo
üzenetére
mindig kavarok
, de a szitálásra még nem vitt rá a lélek (meg nincs is megfelelő szita hozzá), macerás, hosszadalmas, szemetel stb. ráadásul ennyi erővel akár kézi darálót is vehetnék (lido2) 
-
zolnagy
őstag
Ja, így akkor érthető.
A Bezzera tartósságát majd megmondja az idő
De tisztában vagyok vele, hogy nem egy örökélet konstrukció.
A Mazzer Kony biztos jó, de nekem nem kéne egy ilyen batár a konyhába: [link]A Bezzi most itt a legolcsóbb (időzítő nélkül): [link], , vagy Mo-n a hottex, de Ők csak szept. végére tudnak hozni, mert nyaralnak az olaszok...
-
válasz
zolnagy
üzenetére
a mazzer mini-e őrleménye szerintem nincs összhangban az árával. a daráló elpusztíthatatlan, nagyon jól beállítható stb. de rögösít, mint állat és elég sok ilyen finom port is csinál az őrlemény mellé.
tényleg a mazzer kony egy végső megoldás, az kónuszos is, mazzer is. csak ugye halál az ára.
a bezzera amúgy simán lehet jó is, már a lux is jó őrleményt bír adni (amíg szét nem kopnak a műanyagok egymáson, gondolom, mert azért ebben lali.hu-val értek egyet, egyszerűen nem tud máshogy történni). de 90e ft, ha jól látom

-
zolnagy
őstag
Ez kb. úgy is lehet, ahogy SID írta. Én is láttam róla képeket. Szét nem szedtem, még csak 1 hetes.
De azért az Iberitalnal/Nemox Luxnál annyival jobb, hogy jóval csendesebb, ill. a 38 helyett 48 mm-es kúpos kése van. És talán a késcsere nem akkora sz@pás, mint azoknál, bár remélem ezt csak évek múlva kell majd megtapasztalnom.
Neked tullképp mi a gondod a Mazzer Mini-E-vel? Anno én is ilyet szerettem volna, de használtan nagyon ritka.
Lido2-n én is gondolkoztam, de attól tartok, hamar megunnám a tekerést... -
-
-
zolnagy
őstag
Na végre!

Nagyon szép lett, gratula (meg persze a restaurátornak is)Az Eureka Mignon 50 mm-es sík tárcsás örlő. Olyanom volt egy Macap M2 személyében. Nem rossz, de az őrleményéből a kávé nem ízlik úgy, mint a mostani Bezzera BB005, ami viszont valóban 48 mm-es kónuszos.
Nem egy szépség, de a produktuma kárpótol: [link]@[27462], emlékszem ezt én is olvastam annó. Biztos van benne vmi. Építésre egyértelműen Mazzer. De az örleményével teljesen elégedett vagyok.
-
"Grind quality wise the BB005 spanks the Mini-E unless you put SJ burrs in it.
Both in taste and extraction.
Far more forgiving and less prone to channeling.
Build quality wise the Mini-E spanks the Bezzi of course.
My opinion and experience with both grinders." -
válasz
paljoc
üzenetére
azért itt szeretném leszögezni, mert szerintem datee is félreértett, hogy én a hiperérzékenyt nem pejoratív értelemben használtam. az utóbbi x alkalommal, hogy a casmo hq-ban jártam, mindig olyan kávét kaptam, hogy olajat engedtem, a tegnapi élmény is még a hatása alatt tart. viszont ezeket nem bírom itthon reprodukálni, bármit csinálok (persze lehet, hogy nem a kávéra kéne kenni és user error...
). -
paljoc
tag
Hogy melyikkel csapolnam a kis "hipererzekeny"-t, a szemes kavek maseratijat, ajfonjat?!?!:-)))
Szerintem mindkettovel siman nekiallnek. ;-)
Ami nagyon erdekes, h mig altalaban az van ugye a koztudatban hogy a dupla szurovel lehet szebbeket csapolni, addig a Catlernel a szimpla a nyerobb nalam. Igaz a hozza adott szurobe 12-13g korul siman belemegy, abbol nem csoda hogy jo szimplakat huzok!:-)
En tovabbra is felvaltva hasznalom oket, egyiket ezert, masikat azert szeretem.
Hogy a kerdesre is valaszoljak, az e61 gep produktuma-foleg szabalyos 17-18g koruli dupla toltetnel es nem az overdose szimplanal-olyan surubb, sziruposabb mint a Catlernel. Amivel viszont a dulal PID es a futott fej miatt nem nagyon lehet hibazni. -
soldier2
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Egy ilyen van úton lassan egy hónapja. Még nem jött meg. Majd írok, ha lesz tapasztalat.
-
valóban, rosszul emlékeztem. bezzera bb005? ha jól látom, 48 mm-es kónuszos cucc, meg valami vudu mikroállítás, képzelem...

a kony totál jó lenne, de fogalmam sincs, hogy hol lehetne olyan áron találni, amit még ki is fizetek érte. mert 270e ft-ot vagy mennyit, amiért legutóbb szóba került a kávéológián, na, annyit tuti nem.
-
ok, most már világos. új még nekem ez az e61-es világ.
közben készült még egy shot. bár próbáltam 86 fokra lemenni, de végül megint 88 lett belőle, mint elsőre. szokni kell még ezt a liftezést/csapolgatást. a kávé megint baromi krémes, sűrű, olajos lett, totál más, mint a silvanóval. jobb, de picit hősokkos. érdekes, hogy a pogácsa ezzel együtt nem volt túl szép, az jöhetett volna akár a silvanóból is.
no, majd pár hónap múlva okosabb leszek

-
killerjohn
addikt
Hello!
Vett már valaki ilyet? [link]
Az istennek nem tudok rájönni, hogyan lehetne rajta beállítani, hogy a routeremhez hogyan csatlakozzon (SSID/jelszó). Ha AP módba állítom, akkor a telómmal rá tudok menni, és irányítani, de ugyebár ez eléggé tré... -
válasz
fragola.6035
üzenetére
le fogok csiszolni a fülekből, úgy már jó lesz szerintem
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ha valaki plussz kart akar venni, akkor Nuava Ricambi gyártmányt vegyen az Expolyba, azok pontosak, NR jelzés van benne. A többi egy rakás sz.r.
-
ronin s8
senior tag
-
na, megvolt az első két shot. ezek a legelső benyomások. először is, állati kényelmetlen használni a silvanóhoz képest!
nem látom, hogy mennyi víz van a tartályban, amihez eleve nehezen férek hozzá. a csepptálcán nincs foggantyú, miközben tele van forró vízzel, a csészemelegítő pillanatokon belül olyan forró, hogy túlfűti a csészéket.
úgy tudtam, hogy az e61 fejen van előáztatás, ha csak kicsit emelem meg a kart. itt látszólag nincs ilyen, sőt, egy olyan pontja van, hogy a pumpa már indul, de víz még nem jön

paljoc choco madnesst csapoltam vele, 86 fokot céloztam meg, hát elég sokat kell folyatni a vizet, mire vissza lehet húzni odáig. 2,5 mm-es szűkítő van benne, de még így is elég sárkányos tud lenni a gép.
viszont...
elsőre ugyan picit sok hőt kapott, sötét színű volt, de olyan lefolyást csinált, amit a silvano nemigen. a vízterítés látványosan szép, a pogácsa is tökéletes maradt. a kofit nem én ittam, de remekül nézett ki, sűrű, olajos lett. másodszorra magamnak csináltam, a hőfok jó lett, de elrontottam mást (a silvano karját tettem fel, amin túl alacsonyak a szárnyak/fogak, szerintem belenyomta a pogit a felsőszűrőbe (a sajátján meg túl nagyok, alig lehet felfeszíteni a kart, hogy megfogja)), az szörnyű lett, széttúrta a pogit stb.
mindent összevetve, egyelőre utálom használni, de ígéretes a produktum.
-
válasz
soldier2
üzenetére
köszi mindenkinek. igen, rezgőszivattyús.
a jobb oldalán van egy panasonic kenyérsütő, hogy áldja meg az isten (napi használatban van az is), illetve egy 30+ éves kenwood chef konyhai robotgép. aki nem ismerné, ez kb. a konyhai gépek rancilio silviája: örök élet + 20 év. nem olcsó, de mivel 50 éve gyártják, használtan mégis ki lehet fogni. millió kiegészítő van hozzá, mindenhez, de tényleg mindenhez. egyébként lagoon nem is tévedett nagyot, mert kávédaráló kiegészítő is van hozzá, ami ráadásul egy kónuszos őrlő, de sajnos nem gyártják már jóideje, használtan meg csak kopott szarok vannak, az enyém is az. kár, mert amúgy jó gondolat és tök könnyen meg lehetne csinálni, az 550 wattos motor adott, tényleg csak az őrlőművet kell hozzárakni.
egyébként meg tegnap olyan etiópot ittam a casmo hq-ban, hogy most értékválságban vagyok. szeretnék ilyen kávékat csinálni itthon, pont. és ehhez sajnos most minden szűk, a daráló is, a gép is (silvano).
szeretnék egy jó kónuszos őrlőt, és nem, nincs rá 300e ft-om. van tippetek? eureka mignon és társai van használatban valahol?
-
itt egy művészien elmosódott

silvano még hónapokig marad, egész pontosan addig minimum, amíg totál ki nem ismerem a bfc-t. közben megoldom most már annak is a vízterítését. aztán meglátjuk, hogy hova tovább, de e61-es gépet bármikor lehet venni, míg silvanót előtte és azóta sem láttam egyet sem, sehol.
de szépség és kényelem ide vagy oda, végül az a gép marad, amelyik jobb kávét főz

-
dateetól kaptam a pofámra, mert lehiperérzékenyeztem a casmo kofikat, úgyhogy hoztam tőlük egy érzéketlen
raúl gutierrezt, illetve - le sem merem írni - BFC IN DA HOUSE!!holnap indul a banzáj (de nem ezzel a kofival, ez még pihen).
-
Ábi
tag
Van minőségben különbség a rotor és rezgőszivattyús E61-es produktuma között?
-
bl4ze
veterán
Urak, ismerős hölgynek teljesen eldugult a Gaggia Baby-je, nem jön a víz.
Én egy nagy(obb) vízkő lemezke dugulásra tippelek, háromjáratúnál.
Nem tudja szétszedni, vízkőteleníteni próbálta már.Van valaki Budapesten aki be tudja vállalni, hogy megnézi-megcsinálja neki ? ?
Én vidékről távolból nem tudtam gyógyítani, sajnos....
-
And06
aktív tag
válasz
Surda-
üzenetére
100% R? kemény

kaptunk ajándékba 1 doboz őrölt illy monoarabica ethiopia kávét. brikkával próbálgatom, hát crema szinte nincs, néha elkapom akkor minimális. izre olyan semmilyen, testtelen. 1szer sikerült jobbra elkapni, akkor izre jó volt. mindezt gondolom aranyáron, de a doboz szép

-
Surda-
őstag
A bőrösödő crema minden esetben azt jelenti,hogy sok a hő?
Most egy friss pörkölésű India Kappi Royalt próbálgatok, a joker 94-es pidállás helyett már 84-en,de még mindig bőrös a crema.
Az égett kávékra jellemző szakadást nem látok,mivel vastag.
Ízre nem érzem égettnek,de az tuti,hogy még nem hőhiányos
Egyébként a Cafe Memories -ben vettem, saját pörkölésük és nagyon ajánlom azoknak,akik szeretik a robusztát.
Na ez nem az a mocsári fajta és -amit én még nem kóstoltam- világosra van pörkölve, egyáltalán nem olyan,mint a szokásos olajos robuszta bombák.
Nagyon rendben van ez a kávézó, nem csak a kávé jó, a fagyi is nagyon nagyon finom , frissen pörkölt saját és Monterosa szemeskávé is nagy választékban, ráadásul vannak mindenféle culinaris által forgalmazott italok a hűtőben.
Szóval jó hely,kár,hogy picike
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
van, igen
no majd valami hiperérzékeny casmo kávéval megfingatom, a silvanóval mellette, kíváncsi leszek

-
ronin s8
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Karral milyen jó lehet!

-
-
Nyufiful
csendes tag
-
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A igaz Brasilia jelenleg nagyon stabil, de az ördög
nem alszik!