Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Akciókamerák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Heatpipe / hőcső házilag
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
72lakiluk
tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Ez kintről jött ? Jó gyorsan ideért :)
-
coxymaxi
csendes tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Írtam!

-
tariattila
veterán
válasz
peter.szabo
üzenetére
Szia!
rendelnék én is Francesco-tól Caravel tömítésgarnitúrát....
Annyiban tudnék segíteni, hogy nekem ha minden igaz jön tőle pakkom... egyben el tudná küldeni szerintem.
Valakinek esetleg ha kell még tőle valami az írjon!
-
mester6
tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Szia! Keresem a Caravel szűrőtartókar tömítés méreteit. Tudnál segíteni?
Köszi!
-
Bazsee71
őstag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Köszi a tippet.
Igazából a Kenya és a Yirga között vacillálok. Ma megjött a fém 155-ös Kalita, igazi kis ékszer. Képek alapján nem tűnt ilyen minőségi darabnak, nagyon tetszik a megmunkálás, kialakítás. Már csak a főpróba van hátra. -
mgy
senior tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
hánnemrendeltélmégeleget?

Lehet meg tudjuk oldani itthon, Simi legalábbis azon van, de azt hiszem arról felől is van valaki érdeklődő. -
adp
őstag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Koszi
ralesek 
-
Ábi
tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Sorry, a Caravelre benéztem..., bár kérek egy ajánlatot a szomszéd mestertől, ha érdekel.
-
mester6
tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Köszönöm! Sajnos azonban a Spaziale-hoz nem találok ott felső szűrőket.
Ezekre lenne szükségem: [link]
Közben már rájöttem, az oldal működésére.
Köszönöm az információkat! neked és soldier2.nek is
-
mester6
tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Szia!
Rendeltél már ebből a Webshopból? Ez egy megbízható Webshop? Hogy kell itt regisztrálni? Hogyan derül ki a szállítási költég?
Köszi a választ! -
Keresztapper
senior tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Ez az? Valaki használta, ismeri?
-
Keresztapper
senior tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Köszönöm szépen, megnézem.
-
soldier2
őstag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Eddig úgy tudtam, hogy a Caravel-nek minden fekszik, mivel gyakorlatilag egységet képez a fej a bojlerrel (hasonlóan a Strietmanhoz hasonlóan. Mivel szinte csak Espresso fogy nálunk, még gondolkodtam is rajta, de előben nem fogott meg. Azért lehet szerzek egyet majd egyszer.

-
Ábi
tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Írnál pár mondatot róla?
Milyen kávé fekszik neki, mennyire hisztis... -
peter.szabo
csendes tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Az Oscar elkelt, köszönöm a lehetőséget!
-
válasz
peter.szabo
üzenetére
a caravel dísz lesz hamarosan, szerintem...

-
lagoon79
tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
gratula hozzájuk. ha a daráló is manuális, akkor a jövőben csend honol majd a konyhában

-
lagoon79
tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
jól jár vele, aki megveszi!!!
megkérdezhetem, h mi lesz helyette? vagyis már megkérdeztem, elmondod?

-
peter.szabo
csendes tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Jegelve...
-
killerjohn
addikt
válasz
peter.szabo
üzenetére
Kérdés, mert noob vagyok: ez jobb, mint a GB?
Teljesen ismeretlen a HX mint fogalom előttem.
PID-elve nincs? -
válasz
peter.szabo
üzenetére
nem, evőkanál. drága műfaj

-
mufi
senior tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Akkor már daráló is kéne....
-
válasz
peter.szabo
üzenetére
na, arra rámennék, mint gyöngytyúk a takonyra, ha gépet keresnék..!
-
válasz
peter.szabo
üzenetére
egy osztrák webshop. ha valami spéci dolog kell neked is, kitúrom az emailekből, hogy pontosan honnan.
-
válasz
peter.szabo
üzenetére
pár shotot csináltam még csak, nem tudok mit mondani. de utána is nehéz lesz, oda-vissza kéne próbálgatni ugyanazt a kávét ugyanazon a gépen, sokat. ezt nem fogom tudni prezentálni. ha enélkül is lesz hosszútávú benyomásom (konzisztensebb az őrlemény, ilyesmi), megírom.
-
mester6
tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Én első lépésben megmérném, hogy a szűrőtartó karra felszerelt nyomásmérő hány bárt mutat? Ha a nyomás megvan , 9 bár , a pumpa jó . Ha keveset szállít akkor egy keresztmetszet szűkülés lehet az oka. Ez pl lehet a 3 járatú szelepnél is. Ekkor talán egy többszöri vízkőoldás segíthet.

Amennyiben nincs meg a nyomás , szivattyú meghibásodást nem zárható ki.
Amúgy nem egy unalmas kávéfőző ez a Oscar !
-
mester6
tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Értem, köszönöm a tájékoztatást. Na és a forró, bugyogó , gőzölgő víz normalizálódása hűtőcsapoláskor az hogy oldódott meg?

-
mester6
tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Mi volt az oka a kazán feltőltési problémának és hogyan oldódott meg?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
peter.szabo
üzenetére
Hol botlottál bele pontosan, melyik üzletben? Lehet veszek majd próbaként pár fajtából.
A Kimbo jól hangzik, remélem lesz majd ha megyek.
(#27736) jolti: Akkor mit főzzek, Bravos-t?
Nem akarok egyből beleugrani a prémiumba, szépen lassan megpróbálnám feltérképezni hogy mi lenne a passzoló nekem. A Lavazzákra hallottam azt hogy jók a boltban is könnyebben elérhetők és annyira nem aranyárúak közül. -
tDr1v3r
veterán
válasz
peter.szabo
üzenetére
A Baby ára már az eladónál van, napok kérdése és nálam is lesz a kicsike.
Maradtunk az 55k-nál, csak csomagküldéssel együtt (MPL elvileg, értékbiztosítva, törékenyként meg egyéb szolgáltatásokkal).Köszönöm a tanácsot a darálóval kapcsolatban, akkor nem is nézegetek tekerőseket. Melyik hipermarketben lehet vásárolni Lavazza kávékat, vagy egyáltalán valami normálist? Jövő héten megyek fel Siófokra valszeg így képbe kerülne pár hely.
-
peter.szabo
csendes tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Ez jött vissza a Pharos-ról:
Hello Peter, the basic design is the same, but the materials are a little better, and some parts are more precise now, so they work better (YAY!)
BarbVagyis nem sok minden változott.

-
ronin s8
senior tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Állítólag iszonyat macera. Még a szitálásnál is nagyobb.

-
zolnagy
őstag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Egy ideig én is gondolkodtam rajta komolyan és több fórumot átnéztem a neten. Az őrlemény minősége mindenhol egyöntetűen kiválónak lett minősítve, az anyagminőség szintúgy. Amivel többeknek problémája volt, az a kialakításából adódó nehézkesebb kezelés, ami mindennapi használatnál már inkább bosszúság, mint jópofa. Ezért lett végül a Bezzera belőle.
-
válasz
peter.szabo
üzenetére
az őrleménye zsivány, a használata gyász. ha nem utálod meg, sőt, szereted használni, akkor remek vétel. mit lehet tudni amúgy az új verzióról?
-
Peti...(16v)
tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Első tippem nekem is a vízkő. Az én gépemen teljesen megőrült a bojler feltöltő automatika tőle, mert hosszabb ideig állt a gép, és így lerakódott egy minimális vízkőréteg az érzékelőre. Polírpapírral letisztítottam és egyből megjavult. (utána kapott a gép komplett vízkőtlenítést)
-
ronin s8
senior tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
1) Vízkőtelenítés
2) Földelés ellenőrzése
3) Ha az első kettő nem segít, elektronika javítás/csere -
mester6
tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Először ellenőrizd , hogy a kapcsolási rajz szerint az összes vezeték megfelelően csatlakozik-e a víztartályhoz, a boylerhez, valamint az elektronikához!
A kapcsolási rajz a kezelési utasítás 53.-ik oldalán van.[link]
Fontos , hogy az elektronika 3.-ik pontja is kapjon test (földelés)vezetéket! -
mester6
tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Megnéztem az első videót, láttam amit leírtál. A szivattyú az elején mindig jól nyomja a vizet és meg van a 9 bár is. Aztán jön a gőz , a kerregő hang és a lecsökkent vízszállítás.
Arra gondolok, hogy a bojler hőmérséklete 100 fok fölött van, ezért a folyamatos hűtő csapoláskor a fejbe jutó víz egyre melegebb lesz, majd fel is forr. Ekkor gőz, gőzös víz jön a fejből. ezt kellene nyomni a szivattyúnak ,
ami talán nem az ő üzemmódja.
Én megpróbálnám kevésbé felfűteni a rendszert, vagy egy kis gőz kieresztésével csökkenteni a nyomást és ezzel együtt csökkenteni a hőmérsékletet a bojlerben. természetesen újra hűtőcsaponék és lehet hogy most
nem lenne gond. Ezt már próbáltad?Lehet azért hogy a pumpával van a gond , mint ahogy azt lagoon79 is írja.
-
lagoon79
tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
asszem nekem van otletem. azaz a pontos okat nem tudnam
megmondani: [link]mikor anno csinaltam az oscar felujitast, belefutottam en is. Siddel ertekeztunk, aki felvilagositott, h ez bizony egy oscar betegseg. neten es forumokon tobb hasonlo esetet talaltam regen. nekem a gep teljes szetszedese, alaktreszek csereje utan tunt el. sejtesem akkor a kazan melletti visszacsapo szelep hibaja volt. azt is csereltem. olyan mintha levegosodne csapolas kozben a rendszer, vagy visszadolgozna a pumpa. ha egy gyors pumpacsere megoldja (az is egy variacio), akkor konnyen megusztad. ha nem, akkor mar nehezebb a kerdes. az emlitett szelepet akkor cserelnem, aztan meglatjuk.
meg annyi jutott eszembe, h a vakuum szelep atmeneti dugozasaval lenne e valtozas.
-
ronin s8
senior tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Akkor vízkőtelenítés, utána nyomásmérő kar, és kiderül, jó-e a pumpád.
-
ronin s8
senior tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Hát elég gyengusz ez a pumpa. Én azért tolnék egy erős vízkőtelenítést, biztos, ami biztos!
Vakszűrőzni szoktál...? -
nemethsza
tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Passz, asszem 3e volt az is, de már nem találom a hirdetést, az eszpresszósokat meg közben valaki elvitte :-(
-
hunspikey
őstag
válasz
peter.szabo
üzenetére
A rezgéscsillapításhoz Hanno-Protecto PF 1000-est használtam - most látom, hogy ez 4 millisnek van írva - szerintem vastagabb de mindegy

A zajcsillapítás pedig Hanno Protecto 20-al történt - ez iszonyú profi cucc - korlátlanul rugalmas egészen kb 2 tized millisre össze tud lapulni, tehát nem kell kivágni amiatt, mert szűk a hely valahol. Én pl a csepegtető tálca elé a géptestre is tette - és annyira szépen összelapul és elnyel mindent

-
lagoon79
tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
akkor sztem előbb várd meg, h lesz-e változás és csak utána menj tovább. egyébként lehet kapni a gyári 4 lyukú helyett 8-as vízterítőt. ha most nem az van rajta, akkor később az is megér egy próbát.
-
válasz
peter.szabo
üzenetére
nálam a csatornásításon csak rontott az ims 35 mikronos cucc...
-
lagoon79
tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
előbb sztem tegyél bele OPV-t.
-
ronin s8
senior tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Régebben voltam párszor a Gozsduban, akkoriban több, mint feledhető volt.
Ami érdekes volt, az a nagy madár. 
Újabban nem kóstoltam tőlük semmit, bár a Bazáron megfordult a fejemben, de a többi csalódás hatására nem erőltettem...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
peter.szabo
üzenetére
Az egyik helyen olyanból főznek kávét, szerintem teljesen korrekt. Azt hiszem 70-30-as arányban.
-
bl4ze
veterán
válasz
peter.szabo
üzenetére
"VÍZLÁGYÍTÓ" beírásával azonnal megtalálható
-
bl4ze
veterán
válasz
peter.szabo
üzenetére
O.SCA.R 150 VÍZLÁGYÍTÓ ZSÁK
UN455Univerzális,minden kávégéphez használható.A zsákot csak egyszerüen a víztartályba kell helyezni.250 liter/30°
-
WiZARD
veterán
válasz
peter.szabo
üzenetére
fél év alatt áttol rajta 250 liter vizet?
napi 1.5 liter? az napi 50 espresso, de ha mellé még picit hűtőcsapol, vakszűrőzik, akkor se kevés... -
bl4ze
veterán
válasz
peter.szabo
üzenetére
Danetti pölö
Parci: beteszed a víztartály aljába és dolgozik. nagyon jó cucc.
-
válasz
peter.szabo
üzenetére
nem rosszindulatból, inkább csak megállapítom, hogy az olaszpresszo oldalon alapvetően a kávéológián már megfutott és kitapasztalt dolgok vannak "reciklálva". vagy szebben szólva összefoglalva. ha forralod a vizet 2-3x, az segít, igen. de szerintem annál nagyobb szarakodás egy shotért a földön nincs...
-
peter.szabo
csendes tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Illetve most olvasom Olaszpresszo írását: [link]
Nektek mi a tapasztalatotok az utolsó bekezdéssel, ti. hogy forralás után elég lágy lesz a kávégépben való használathoz plusz lágyítás nélkül is?
-
Keresztapper
senior tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
(#21878) peter.szabo
Köszönöm szépen a tippet, megnézem!
(#21885) Eyesis
A gyermek megszületése robbanásszerű kávéfogyasztás-növekedést generálhat, így tehát nincs ok az aggodalomra, jó lesz ez!
Gratulálok, mindkettő szép munka!

-
enterlaci
senior tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Én még nem vásároltam ott..de biztos jó.
-
enterlaci
senior tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Hali!
A 4 személyes brikkába kb. 28 gramm kávét kell tenni és kb 140ml főzet készül el vele (betöltött vízmennyiség persze kicsit csökkenthető). Azt mondanám, hogy inkább 3 személy normál adagja készül el vele. Vagy 2 jó adag!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bl4ze
veterán
válasz
peter.szabo
üzenetére
Kérdezz rá az eladónál, de gyaníthatóan igen : BIALETTI BRIKKA FÜR 2 ESPRESSOTASSEN MIT CREMAVENTIL NEUSTES MODELL
Profi és kedves az eladó, kérdezz rá ez Román-e már. Sztem igen, az Olaszhoz oda írja ,hogy digó.
-
soldier2
őstag
válasz
peter.szabo
üzenetére
1. A kétszemélyes brikkaba 14-15g kávé megy, egyesek szerint két embernek kevés, nálunk elég volt. Az, hogy sok, vagy nem a négyszemélyes brikka neked, azt csak te tudod eldönteni (van aki espressobol is duplat iszik, de a többség beéri szimplával)
2. Tudsz tej nélkül kávét főzni a mukkával is, viszont olyankor inkább egy jó kotyogóshoz áll közelebb. Sokat nem próbáltam, és már a szüleimnél van, így egyhamar nem is fogom újból próbálni.
GML: most akkor legyen magas vagy alacsony koffeintartalmú a kavé? Anno hasonló kávékkal is próbáltam a Poemiát a munkahelyen, de az eredmény mindig híg volt (crema volt bőven, hála a nyomásfokozónak, de inkább kapszulásra váltottunk (mostanában kezdtem kacérkodni a gondolattal, hogy kiszedjem a nyomásfokozót, és normál kosárral, és tömörítéssel újból próbálkozzak, mert a kapszulás egyre kevésbé ízlik a frissen darált mellett.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Wise (ex-TransferWise)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Battlefield 6
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- iPhone 13 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nem akarok egyből beleugrani a prémiumba, szépen lassan megpróbálnám feltérképezni hogy mi lenne a passzoló nekem. A Lavazzákra hallottam azt hogy jók a boltban is könnyebben elérhetők és annyira nem aranyárúak közül.
Maradtunk az 55k-nál, csak csomagküldéssel együtt (MPL elvileg, értékbiztosítva, törékenyként meg egyéb szolgáltatásokkal).

Ami érdekes volt, az a nagy madár.