- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Ehhez a mini PC-hez egyszerűen csatlakoztathatunk külső videokártyát
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hifis50
csendes tag
válasz
nemethsza
#29197
üzenetére
Nincs mese, muszály az őrlővel játszanod. Lehet, hogy csak a sokadikra lövöd be, ezért valami olcsó kávéval gyakorlatozz. Inkább a megszokott erővel tamperolj, az stabilabb, az éppenhogy tamperelés bizonytalanabb, és itt ez is számít. A hőfokkal egyenlőre ne törődj, amíg a megfelelő lefolyás össze nem jön. A kart ha lehúztad, addig tartsd lent, amíg az első csepp meg nem jelenik a szűrőkar kifolyóján. Az jó jel, ha ez az első csepp kb. 5 - 6 másodperc után jelenik meg. Ekkor engedd el. Akkor volt jó az előkészítésed, ha ezután a kar kb. 30 másodperc alatt emelkedik fel felső helyzetbe.
Ezen a készüléken nincs csapolás végi lefúlyó szelep, ezért ne kapd le rögtön a kart, mert szétspriccel a zacc. Kb. 10 másodperc után lehet problémamentesen levenni a kart a fejről. -
nemethsza
tag
válasz
hifis50
#29195
üzenetére
Közben csapoltam. Illetve annak talán nem is volt nevezhető :-(
Azt hiszem, itt nulláról kellene egy gyorstalpaló...
Víz beletölt, bekapcs, kar fel.
Őröl, duplaszűrőbe 13g. Tamperol (41-essel bénázva, elsőnél a megszokott erővel, befulladt, majd tessék-lássék, az átcsorog).
Szűrő karba, feltesz, kar lehúz, lenntart, elenged. Ha túl gyorsan húztam le, kispriccelt víz ezen a lyukon:
A cucc, ami lejött, híg, keserű...
A pogácsa száraz...Ezt nem így kellene, de hogy?

-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
fragola.6035
#29189
üzenetére
Elnézést, azt nem mondtam, hogy nem a vízkőtelenítéshez kell. Azt én is citromsavval oldom meg.
A belsejéből a több dzsuva kitakarításához vannak különböző tabletták. Ez érdekelne. -
hifis50
csendes tag
válasz
nemethsza
#29193
üzenetére
Az abszolút nem. Csak azt jelzi, mikor melegedett fel a víz a kazánban valamennyire. De a fej messze van ettől, az később ér el egy használható értéket. Ezt kell kitapasztalni, mikor jó. A baj csak az, hogy itt nem áll meg, melegszik tovább, tehát ha lekésed a megfelelő "pillanatot", akkor valahogy vissza kéne hűteni. Na de mennyire és hogyan. Igazából ez a fő probléma ezekkel az egyszerű, termosztátos fűtésű gépekkel, hogy nehéz a fejhőt kontrolláltan kézben tartani. De azért nem lehetetlen. Hogy mondjak valami bíztatót is, nekem néha, ha sikerült elkapni a csapolást, olyankor jobban ízlett ezzel a géppel az adott kávé, mint az otthon használt Rockettel. Sokak szerint a rugós karos gépek nyomásprofilja az ideális a presszókészítéshez.
-
hifis50
csendes tag
válasz
nemethsza
#29188
üzenetére
Nekem volt ilyenem, a munkahelyen használtam. Az Usában valamiért ez népszerű típus, ezért a Home Baristán elég sokat lehet róla olvasni.
Kényes az őrlemény finomságra, mert itt nem tudsz korrigálni izomból, mint a Pavoninál, ha nem jó a lefolyás, és elég szűk tartományban jó. Úgy emlékszem, én a dupla szűrőbe raktam 12 -14g kávét.Tamperelni lehet bátran, de ha lehet, mindig ugyanúgy. Továbbá hajlamos a túlmelegedésre. Bekapcsolás után be kell állítani egy időzítő órát, hogy tudd, mikor indítsd a csapolást. Ez valahol a 10 - 15 perc környékén van. Ekkor le lehet vele nyomni 2 kávét, utána már túlmelegszik. A hőre kevésbé kényes kávékat érdemes vele készíteni. A crema elég vékony ezzel a készülékkel. Két trükkel tuningolják, ha nagyon muszály. A fej alá raknak teflon lemezt, mert ettől állítólag stabilabb lesz a fejhőmérséklet. Valamint van, aki plusz rugót tesz a fejbe, hogy nagyobb legyen a nyomás a kávékészítés közben. Minderről minden adat kinyerhető a fent említett HB honlapon. -
-
soldier2
őstag
-
fi:zi'k
nagyúr
Automata gépekbe milyen tisztító tablettát javasoltok?
-
válasz
Totó07
#29176
üzenetére
58 mm-es szűrők valók hozzá, ez az ipari standard. vízkőtlenítésnél is érdemes vakszűrővel is nyomatni a citromsavat, gőzölni is (utána mindig légteleníteni kell). ezen felül valami zsíroldó kell még majd neked, például tersonet por, azzal vakszűrőzni kell.
daráló kelleni fog még a jó kávéhoz. amúgy jó gépet vettél, nekem is ilyen volt az első gépem, imádtam.
-
soldier2
őstag
válasz
Baaraanz
#29178
üzenetére
Teskós KÉK vízkőoldó megteszi, és felesbe hígítva szoktam használni, így 2 alkalomra elég. Esetleg rendelhetsz Danetti vagy Expolygonból port, azt feloldva még gazdaságosabb a dolog.
#nepszter: kezdésnek jó is lesz, ha meg lesz rá keret először a darálót cseréld. A nyomásfokozós kart meg minél előbb cseréld simára, és kelleni fog egy tömörítő is.
-
Baaraanz
tag
Hol és milyen vízkőoldót érdemes venni Seaco Poemia-hoz? Az eredeti Saeco-s löttyért sajnálnám a 2k+ forintot.
-
nepszter1
addikt
Szerintem megszületett a választás egy Gaggia Evo lesz mellé egy kézi Hario Mini Mill sajna ennyit enged a keret , szerintem jövőhéten meg is fogom venni majd

-
Totó07
újonc
Sziasztok Srácok!
Segítségeteket szeretném kérni, ugyanis megvettem életem első kávéfőzőjét, egy Rancilio Nancy "személyében", de sajna elég amatőr vagyok, és nem tudom mik a kezdeti lépések
Az előző gazdája olyan nagyon nem babusgatta, mert eléggé retkesen és büdösen érkezett. Egy flakon kék csoda tescos vízkőoldót átengedtem rajta, de azért ez nem varázsolta patyolat tisztává
Szeretnék egy vakszűrőt is venni, de még azt sem tudom, hogy hány mm-es szűrők valóak hozzá 
A nagytakarításon kívül miket érdemes még megtenni, hogy érdemben rápróbálhassak a kávé készítésre?
Köszönöm a válaszokat előre is!

-
válasz
adriankoooo
#29173
üzenetére
ezzel neked kell kezdeni valamit, felkapni a telót és intézkedni..

-
adriankoooo
senior tag
Az a baj, hogy a jóra könnyű rászokni.
Szerencsére más (káros) szenvedélyem nincs, úgy hogy nem sajnálom rá azt a _keveset_.
Meg amit még a kávénál is jobban szeretek az a pepecselés a készítés körül (kivéve a takarítást
)Azt én is észrevettem, hogy rohadt gyorsan fogy. Ezzel kéne valamit paljocnak kezdenie. Bosszantó, na.
-
-
jolti
senior tag
válasz
adriankoooo
#29158
üzenetére
Én is így voltam vele!
Paljoc kávéiból eszembe nem jutott caput csinálni...
Annyira finomak voltak magukban is, hogy nemhogy nem akartam elb.-..i tejjel, de alig vártam, hogy újra készíthessek egy pressot...
Én egyetlen egy, de hatalmas hibáját véltem felfedezni a kávénak!
Hogy qurva gyorsan fogy!
-
bacskait
tag
Hol érdemes ESE pod-ot vnni?
-
Surda-
őstag
Béla! Ezt lehet érdemes lesz megvenni!
-
paljoc
tag
válasz
adriankoooo
#29158
üzenetére
"Olcsó, feltejező kávé"...ezt el tudom képzelni új terméknek!:-)))
-
Surda-
őstag
válasz
adriankoooo
#29158
üzenetére
Szerintem mindannyian átéltünk már hasonlót

-
Surda-
őstag
-
paljoc
tag
Megerkezett tesztre az uj Catler daralo, allitolag ez mar alatetek nelkul is 100%-os, kivancsi leszek. Kinezetre nem sokat valtozott, de nehany ujitast tartalmaz funkciok teren is. Kivancsi leszek mit tud..., nyilvan nem hifis epulo daralojanak rivalisat kell benne latni, de ha korrekt orlemenyt ad es a dozis allitas pontos, akkor jo kis orlo lesz.
-
ronin s8
senior tag
Egy kis kézműves cucc...

-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
Kávé Kálmán
#29144
üzenetére
természetesen! így értendő a gratulációm!
és valóban értenek hozzá, el is beszélgettem velük, jófej csapat! 
(ez elsősorban, felhívás, azoknak, akiknek fanyalogtak, h nem muszáj Szentendréig menni, ha KávéKalmár kávét szeretnének inni... mert a MesterBike-ban nagyon profin készítik!
) -
Kávé Kálmán
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
#29143
üzenetére
Kösz szépen!
Azért ehhez az élményhez Viki, Dóri és talán András is hozzájárulhatott. Elhivatott, kísérletező csapat. Hetente váltogatják a kávét. Eddig a Burundi Kayanza volt talán a favorit, most a Salvador Volcan del Chingo beelőzte (múlt héten is az volt, ma is azt pörköltem nekik). Innen jön: https://www.facebook.com/San-Isidro-Altamira-Coffee-Farms-734989816610920, Az öreg Barrera fiát ismerem, ő kóstolgat a SOURCED végén a legnagyobb átéléssel és hozzáértéssel (egy francia zöldkávé kereskedő beszerzője). Amit ittál, a farm első száraz feldolgozású kávéja. Egy kísérlet, ami elég jól sült el :-). Amúgy a Mesterbike közepesen sötét pörköléssel viszi.
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
ma voltam itt:[link]
ezúton is, itt is köszönöm Kávé Kálmán Úrnak a csodás espressot!
duplapides SanRemo, adagra darálós Compak, világos ElSalvador SO... kicsit rövidebbre kértem, kb espresso és ristretto közé félúton...
olyan ízbomba volt!
maxiriszpekt!
'savas' volt, de mégse éreztem bántónak! majd vallatjuk még ezt itthon is! 
ahol nagyon jó( espresso ka)t ittam, nekem ízlett (random-sorrend, a filter/cold brew mást tészta, a nagyon hullámos espressokat meg még mindig nem bírom...
) : Extraction (Paljoc GetUp!), Stika (Carraro 90/10), Molinari kávéház (90/10), Sock's (Carraro DonCortez), Spazio (Manuel, talán 80/20 v 70/30 volt...) Mesterbike (KávéKalmár ElSalvador SO)
most így hirtelen kb ennyi, de lehet azé eszembe jut még 1-2. -
mrrr74
aktív tag
válasz
nepszter1
#29135
üzenetére
Szia,
Van egy Evo-m eladó ha érdekel, 4 szűrővel (2-2 szimpla/dupla sima/nyomásfokozós), oda volt rá figyelve.
Publikus a címem, Bp-en/Veresegyház-on kipróbálható.
25.000 ft-ot kérek érte, így darálóval, tamperrel (pl. Graef) pont 50.000 ft lesz a vége.
Kezdetnek jó, ennyiért el tudod adni ha később felfelé váltanál. -
Wolfy999
tag
válasz
nepszter1
#29135
üzenetére
Türelmesen olvasgasd a fórumokat, figyeld az aprós oldalakat, én is így vettem egy régi Gaggia Baby-t meg egy Ascaso Mini-t együtt elég jó áron. Az Ascaso épp eladó, mert vettem egy nagy ipari őrlőt helyette.
Ha nem is 50-ből, de kb 60-ból már el lehet kezdeni egy Gaggia Evo v. Baby + Iberital v. Graef v. Ascaso kombóval, ha kifogsz egy jó vételt. Aztán szépen apránként tudsz feljebb lépdelni, ha van rá igényed. Ezekben a régebbi használt cuccokban az a jó, hogy ha váltanál, kb annyiért el is lehet adni, mint amennyiért vetted.
Ha találsz egy jó Evo-t meg mellé csapod pl az Ascaso-t tőlem vagy egy hasonló kategóriájú őrlőt, akkor már egész jól el tudsz indulni. -
fi:zi'k
nagyúr
-
soldier2
őstag
válasz
nepszter1
#29135
üzenetére
Pedig különbség van, az már lehet kérdés, hogy meger-e ennyit neked. Az index kaveologian hirdetett valaki a napokban egy Gaggia Evo-t, az kezdésnek jó lehet, ha van vele nyomásfokozós kar akkor gyári daráltal is lehet etetni, amíg lesz keret egy darálóra. Igazi minőségi ugrást ugyanis csak így együtt fog okozni.
-
fi:zi'k
nagyúr
Szeptember 29-én a caffé perté webshopban minden frissen pörkölt szemes kávé 50% kedvezménnyel lesz megvásárolható. Érdemes ott nézelődni?
-
nepszter1
addikt
válasz
Keresztapper
#29107
üzenetére
Nagyon nehezen tudom elhinni hogy ekkora különbség van kávé és kávé főző között , de hiszek nektek
Sajnos a keretem amit kávé készítésre szánnék az max 50ezer forint lenne géppel esetleg darálóval együtt ,használtat szeretnék mert ujjonan gondolom esélytelen , nem szeretnék Brikkát , esetleg vannak alternatív megoldások ? Több megoldásból is szeretnék válogatni -
soldier2
őstag
Éééértem. Erre mint laikus csak egy manuális kapcsolót látok mint megoldást, de majd fragola benéz, és megmondja ő mit gondol róla. Amit írtam erre alkalmatlan szvsz.
Járt már úgy valaki, hogy daráló csere után adott kávénak teljesen más hőfok kellett a piden? A Choko madness optimuma 90 fokról 80-ra esett. Az íze is más, de arra számítottam. És akkor ott van a másik bajom, hogy ha 16g-ot rakok a kosárba (mint eddig) akkor nincs tele (mint eddig), ha pedig tele rakom (18g) akkor szárazon is eléri a felsőszűrőt (már a kar felrakásakor hallom, hogy súrolja a pogácsát a szűrő, a csavar nyoma meg ott a pogin).
-
válasz
soldier2
#29130
üzenetére
na, kezdjük újra...
paráról szó sincs, optimalizálni szeretném a gépet. eléggé máshogy viselkedik egy "sok vas + pid" gép így első blikkre, mint egy "kevés vas + pid". ez utóbbinál nem is baj, hogy a pid elkezd ezerrel fűteni csapolás közben, mert hamar veszti a hőt az egész rendszer. a dc-nél viszont baj, mert a fél méh-telep a fejben van, és ugyan a bejövő hideg víz miatt a szonda azt látja, hogy brutálisan esik a hőfok, de igazából ha semmit sem csinálna, csapolás után akkor is jól visszapattanna és csak egy-két fokot esne a fej (vagy annyit sem). ehhez képest a fűtőszál kb. 5 mp után elkezd folyamatosan fűteni a csapolás végéig, és több kárt csinál, mint hasznot.
nyilván nem tragédia, az ember kivárja, amíg újra hőstabil lesz a fej, de ha ki lehetne lőni a pid-et, sokkal gyorsabban regenerálódna a fej. ennyi, semmi extra. paraméterezéssel amúgy nem hiszem, hogy ezt meg tudom oldani, mert annyira más a helyzet (ilyenkor 30-40+ mp-ig ne fűtsön, máskor viszont fűtsön).
de a megoldás talán egy kapcsoló lenne, ami a pid-et vagy a pid csatlakozását a fűtőszálhoz lelövi. amúgy a silvanón van ilyen, ha átkapcsolod, akkor csapolni tudsz, megy a szivattyú, de a pid (és így a fűtés) nem játszik. anno kimértük SiD-del és már ott is emelkedő hőfokú kilépő víz volt a csapolás alatt (bekapcsolt pid-del).
röviden ennyi. szerintem megéri egyszer majd megcsinálni. ráadásul így bojlert tölteni is lehet anélkül, hogy szétégne a fűtőszál.
-
soldier2
őstag
"A menu nevére nem emlékszem"

A mintavételi gyakoriságot állítod ezzel, tehát nem biztos, hogy pont annyi másodpercel a csapolás megkezdése után kezd fűteni mint a beállított érték, hiszen a csapolást nem veszi figyelembe. Azt mondjuk nem értem, hogy miért parázol ezen, az a fél mázsa vas lazán felveszi azt a hőt, amit pár sec alatt fűt a gép. Nem valószínű, hogy ez miatt a pidelt Giottóölő hirtelen tüzes Pavonivá válna, és a második esetleg harmadik kávét megégetné
(bár épp ez miatt lehet, hogy nem is került a gépbe pid gyárilag. Gyakorlatilag miután beállt egy hőegyensúly a fejen, a bojler 1-2C fokos hőmérséklet ingadozása nem befolyásolja a kávépogácsát érő víz hőfokát. Legalábbis a Londiniumnál ezzel magyarázza Reis, hogy miért nincs pid a gépben. Törekedj a finom kávéra, és ne a számokat nézd, az az út a pokolba vezet LOL) -
soldier2
őstag
A Rex-en van ilyen funkció, gyárilag 4s-re van állítva, gondolom hasonló elgondolasból. Ezt a Gaggianal levettük (na jó, fragola levette) 1s-re, de gondolom felfelé is állítható. Gondolom a drágább sestos is paraméterezhető, és nem kell buherálnod. A menü nevére nem emlékszem.
-
elektrobuherátorok, olyat mennyire egyszerű megcsinálni, hogy:
egy adott kávégépen (legyen ez a dc
), amíg csapolok, addig a pid-et leválasztja a fűtőszálról? (azaz nem kikapcsolja, csak fűteni ne bírjon)?ha ez megy és túl könnyű, akkor nehezítésnek mondjuk a csapolás befejezése után még 10 mp-ig ne fűtsön?
ha mindkettő túl nehéz, akkor minimum hekkelésnek, hogy amíg csapolok, addig lekapcsolja a pid-et (gondolom ez a legegyszerűbb)?
ami miatt ezt kérdezem: egyelőre úgy tűnik, hogy ahogy a szonda érzékeli, hogy bejön a hideg víz és esik a hőmérséklet, elkezd fűteni ezerrel. viszont ha kicsit várna, a sok kiló vas amúgy is visszarántja a hőfokot és csak minimális utófűtés kéne. igen, egész nap a pid paramétereit hangoltam és igen, most már nem lő túl annyival, de így is látszik, hogy ez a gyors reagálás inkább kisebb bojlereknél előnyös. így sem tragédia, mert megvárom, amíg újra helyreáll a rend, de a fenti trükkökkel jelentősen csökkenthető lenne a csapolások közötti stabilizálódási idő.
persze lehet, hogy a sestos-t lehet úgy paraméterezni, hogy a fentiekre semmi szükség... nekem még nem sikerült.
-
ha egy adott kávéhoz egyszer belőtted a darálót, belőtted a hőfokot (akár pid-del, akár hűtőcsapolás hosszával, akárhogy), akkor nem akkora matek már. kávézóban pangó őrlemény para sincs, megnyomod a gombot a darálón, a végén az őrleményt simítod, tampert hanyagul lenyomod (de ő ezt tízezerszer csinálta ám, amit te hanyagnak látsz, az simán hibátlan mozdulat...) és már csapolhatsz is.
otthon, háromféle kávéval, pangő őrlemény kapirgálásával stb. persze, hogy fél óráig tart egy kofi

-
No.01
addikt
Sziasztok,
Most jottunk vissza olaszorszagbol ahol jol kielvezuk a gasztronomiaban rejlo lehetosegeket

Ami folkeltette az erdeklodesunket, h miknet lhet az, h a legutolso “kupiban” is baromi jo kavet foznek mindenfele voodoo varazslat nelkul? Voltunk olyan helyen ahol szinte cask “elnagyolva” tomoritettek, nem engedtek ki vizet a fozon az elomelegites vegett a kave megis fenomenalisan finom volt.
Persze volt hely ahol mar tulsagosan is atestek a lo tuloldalara (a friss orlemenyt meg fogpiszakloval atkevertek kicsit gondolom a csatornasodas vegett… vagy legalabbis masra nemigen tudok gondolni) es ugyis finom volt termeszetesen, de a kulonbozo hofokokkal nem lattam, oket jatszani meg ott sem ahol nem cask 1 fele kaveval dolgoznak. Letezik, h ez a kavezas lehet ennyire laza is vagy inkabb arrol lehet szo h lazan adjak elo a dolgokat mert mar annyiszor csinaltak, h almukbol felebresztve is menne nekik? -
Kávé Kálmán
tag
válasz
soldier2
#29123
üzenetére
Kétségtelen, h a Pharos a legjobb vétel, ha lehet kapni. 1,5 évig nem lehetett. Doug és Barb még a levelekre sem válaszolt az idő alatt, amíg Tajvan és Idaho között ingáztak a Lido gyártása miatt. A Pharos totál el volt hanyagolva. Gondolom, néha az öregnek a ZZ-Top-ba is be kellett ugrania helyettesíteni. Totál stressz lehet az élete. Kész csoda, hogy nem csomóban hullik a szakálla.
-
soldier2
őstag
válasz
Kávé Kálmán
#29121
üzenetére
Akkor rehabilitálom magamban a Mahlgutot. Kicsit szimpatikusabb a kévé kinyerése belőle mint a Pharosból, bár amennyivel drágább.... Gyakorlatilag megegyezik az ára a HG-One-al (1000USD vs 860 euro (750 euro, ha sima acélszürke, hozzá képest a pharos olcsójános még vámmal is, és minőségben ő a kézi daráló szentháromság másik tagja)). Igaz a HG-one-ra rájön a vám/áfa, ami a Mahlgutnál nem gond európában, de nekem akkor is a HG-One a szimpi. (még szép
) -
Kávé Kálmán
tag
válasz
soldier2
#29113
üzenetére
@szyszko: Kösz :-).
"Kézi daralók (a Mahlgut viszont a videó alapján csalódás, eléggé maga alá piszkított. Hiába, még mindig a Hg One a kézi daralók királynője
. "Cáfolom. Én voltam hüle. 20 őrlésből egyszer nem cseppentettem vizet a babokra, így annál az őrlésnél az elektrosztatikus töltöttség esése után volt egy kis potyadék. Szerencsétlen módon a szerkesztő pont ezt editálta be. Fogtam a fejem én is. Amúgy meg elég visszás, hogy kéziőrlőknél az elektromosságról kell beszéljünk. A HG-1 cseppentés nélkül ugyanilyen tisztátalan :-). A különbség mindössze annyi, hogy a MG-1 nagyobb küzdelem árán őröl ugyanolyan jól. Én legalábbis a húzások optikája, és az eszpresszók íze alapján nem tudok különbséget tenni. A HG-1 egy cirkáló Mahlgut-hoz képest. És ha lehet mondani ezt egy kézidarálóról, komfortosabb vele az őrlés.
-
Surda-
őstag
Ülök Velencen egy étteremben.
Jéggel szerettünk volna üdítőt inni, idézem a kiszolgáló nénit: "Ilyenkor már jeget???? "
Hogy 30 fok van az mindegy
... , szeptemberben hogy kérhet valaki jeget?
Elkepesztő amit vendéglátás címszó alatt csinálunk. -
Illesvik
csendes tag
Sziasztok!
Az mitől van hogy egy kicsi zacc is kerül a csészébe? GB és expolygonos microperforált dupla szűrő!
Üdv V.
-
soldier2
őstag
válasz
Szyszko
#29111
üzenetére
Érdekes cuccok az biztos. Ami nekem nagyon tetszik, hogy gépileg is kilóg a sorból. Kézi daralók (a Mahlgut viszont a videó alapján csalódás, eléggé maga alá piszkított
. Hiába, még mindig a Hg One a kézi daralók királynője
. A kis karos gépek meg igazán ritkaság számba mennek. -
zolnagy
őstag
válasz
simi.esp.28
#29109
üzenetére
Lehetséges, vmiért ez rémlett sestosnál. A mostani xmt7100 (auber klón) lapos pidnél K-nál nincs tized fok, pt100-nál meg be lehet állítani, hogy legyen, vagy ne (pt100 ill. pt10.0 beállítás)
(nekem egyébként pt100 van, de nem használom a tizedes kijelzést) -
St.Roger
újonc
A Gaggia Classic + Iberital szett elkelt. Mindenkinek köszönöm az érdeklődést.
-
-
nepszter1
addikt
Mennyire jó gép a Saeco Minuto ?
-
mester6
tag
válasz
fragola.6035
#29093
üzenetére
Szeretném megkérdezni, hogy a Sestos PID, milyen hőérzékelővel működik tized hőfokos kijelzéssel?
Köszi az infót!
-
gregg71
csendes tag
válasz
Kávé Kálmán
#28875
üzenetére
Ez mekkora már!

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Okos Otthon / Smart Home
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Napelem
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Horgász topik
- World of Warships
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával - 12.18
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (218)
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi





LOL.


Szerencsére más (káros) szenvedélyem nincs, úgy hogy nem sajnálom rá azt a _keveset_.





) : Extraction (Paljoc GetUp!), Stika (Carraro 90/10), Molinari kávéház (90/10), Sock's (Carraro DonCortez), Spazio (Manuel, talán 80/20 v 70/30 volt...) Mesterbike (KávéKalmár ElSalvador SO)
)


