Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Androidos tablet topic
- Autós kamerák
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Múltkor ha jól emlékszem, te írtál róla, Brazil Santos Decaf avx. Köszönet érte!
Vettem a héten, és azt kell mondjam nagyon finom.
Jött még Colombian Woman's, Kenya AA Sandalj. Nem tudnék választani hirtelen, mind nagyon ízlik.
Jött még Indonesian Kopi, ezt nem bontottam fel, majd ha lesz pid a gépbe.Ezeket is felírom.

-
-
Z0mbi
senior tag
orommel latom hogy sokan decaf-oltok itt. tudom hogy ez olyan kerdes lesz mint a melyik jobb a dizel vagy a benzin (persze hogy a benzin
)
melyik decaf jo? milyet erdemes venni?
elvileg pod ot is tud a classicom. (meg soha nem probaltam) gondolom csak a szimpla kosarba befircentem azt adj neki?!) -
bl4ze
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
lehet én is , csak nem tudok róla.
(Interspar stb...) -
bl4ze
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
na egy diósdi földi ?

-
fragola.6035
aktív tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
A vízterítő, ipari felsőszűrő, 3 járatú solenoid, kartömítés, kazán tömítés, króm lefújócső, ezek mind újak rajta, eredeti gyári minden berakott alkatrész!
-
bajnokpityu
félisten
ha valaki éppen Classicot keres:
-
t-bali3
senior tag
A Kapucziner Ausztrál Skybury kávét meleg szívvel ajánlom mindenkinek. Elég sokat próbálgattam mostanában a kínálatból és az jött be legjobban. Nem egy gyümölcsös ízvilág, inkább olyan jó egyszerű cucc, de nagyon jó. Kicsit a Konára emlékeztet, csak jobb az ára

-
jolti
senior tag
Aham. Érthető!
( Mondjuk én pontosan ugyanilyen sz@rul aludtam, mikor még nem kávéztam így... 😁 Gondolkodtam, hogy el kellene menni egy alvási centrumba. Tuti alvási apnoém van.)
Nem lehet egyszerű leerőltetni azokat a kávékat sem, amik nem nagyon izlenek. Meg, ha késésben voltál egy teszttel, este is nyomatni... -
ronin s8
senior tag
Hunspikey elérhetőségét meg tudná adni valaki privátban..?
-
válasz
tariattila
üzenetére
Nekem megvolt, és rájöttem mióta cm800 van mindig volt kis folyás. 15-20 fokozaton daráltam. Most felvettem 25-re és lőn világosság, egy csepp se, ahogy a nagykönyvben meg van írva.
-
tariattila
veterán
abszolút nem tömörítek... ahogy beleesik a szűrőbe...
mai teszt elmaradt, holnap kezdésnek durvítok a szemcsén és síkbahúzom... hátha -
ztoldy
senior tag
Sziasztok!
Munkahelyen van több Bosch TCA5309 gép, amihez vennék szemes kávét. Ismerőssel közösen vennénk kávét, ő Illy-t mondott (de igazából mindegy neki), én Lavazza quality oro-t mondtam.
Tudnátok írni olyan kávékat, amik ajánlottak automata darálós géphez? (nem erős/sötét pörkölésű, inkább az íz számít, mint az erősség)
Köszönöm
-
válasz
Szyszko
üzenetére
15 bar a gépben lévő pumpa maximális nyomása (de lehetne akár 20-22 bar is, mintha az lenne a plafonja egy csomó standard pumpának). az eszpresszó pedig egy szabvány, az 9 baron készül. ami 15 baron készül, az nem az. az eszpresszó gépekben lévő pumpa is tudna 15 bar nyomással dolgozni, de szerencsére korlátozzák 9 baron.
azért 9, mert okos emberek kikísérletezték, hogy ezen a nyomáson történik a legjobb kioldódás a tipikus eszpresszóhoz.
-
Szyszko
tag
Sziasztok,
Elmagyarázná nekem valaki, hogy miért pont 9 bar nyomásra állítjuk be a gépet? Majdnem minden gép 15 bár gyári nyomás értékkel bír. És ha a 9 bár a tökéletes nyomás miért több szinte minden presszógép
köszi

-
radi8tor
MODERÁTOR
Bécsi kávéház-kereső hasznos lehet.

-
ronin s8
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére
Arra vigyázz, hogy egyáltalán nem szabad tömöríteni, még óvatosan megnyomkodni se, különben elmarad a robbanás. Minél durvább az őrlemény, annál jobb.
-
TOZ
addikt
válasz
tariattila
üzenetére
Két személyes olasz és román estében is a tutti módszer nálam a következő.
A kávé majdnem mindegy. Gyári tégla is jó.
4 cl hideg víz. Annyi kávé amennyi lazán, tömörítés nélkül belefér a szűrőbe. Síkban. Se púp, se kevesebb.
Nyélgázon felrakni. Robbanáskor egyből levenni ez önteni. -
angelside77
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Nekem mutatott egy kis javulást, hogy csiszolóvászonnal egybecsiszoltam az alsó rész peremét, és a kosarat. Igaz, az enyém 'román'. Az olasznál nem tudom lehet-e javítani így rajt. De így is meg kell rántani erősen, hogy nem sercenjen ki a víz.
Én a súlyszeleppel szívok, mert 'elég sok' víz kifolyik rajt mire 'robban'.
-
válasz
tariattila
üzenetére
Akkor szerintem jó az őrlemény.
Én síkba húzom, de kifogom próbálni, hogy kevesebbet rakok bele. -
válasz
tariattila
üzenetére
Nálam a finomabb őrlésnél jelentkezett, hogy kicsit nehezebben nyitott.
Néha nekem is sercen ki kis víz, de szerintem nem húzom meg elég jól. -
salapp
addikt
válasz
tariattila
üzenetére
Biztos volt már, de egy kis olvasnivaló Brikkához.
http://olaszpresszo.hu/bialetti-brikka-rendberakas/
-
ronin s8
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére
Az oldalsó sercegés tömítési hiba. Nekem is volt, de magától megjavult, így Neked is van rá esély. A súlyszelepre nem tudok mondani komolyat. Hozzá teszem, nekem román Brikkám van...

Ezeknél normális, hogy beavatódás (2-3 hét folyamatos használat) után kezdenek el alapjáraton pöfékelni, addig bukta.
-
tariattila
veterán
-
tariattila
veterán
válasz
Sanyi.il
üzenetére
háttőőő ez nem a török zaccosnak való technik...
csak akkor agyalj benne ha frissen pörkölt normális alapanyagot őrölsz közvetlen elkészítés előtt, ahol az őrlő minősége se mellékes !!!!!!!
ha ezek megvannak utána bátran ajánlom mivel árához képest egy igen jó kis kütyü... bukni nem fogsz vele már ha csak magát a vele szerzett tapasztalatot nézzük SE
m á s :
Brikkások! az mitől van, hogy szinte új olasz brikka oldalán (jól megszorítva is) egy-két csepp víz jelenik meg az összetekercselásnél ami a forró oldalfalon sercegve párolog el szénnéidegesítve gazdáját

a súlyszelep tiszta, előtte meg is emelgetem mégis alig akar nyitni, úgy érzem már régen odaég az egész mire megindul....
sajna csak elektromos főzőlapon tudok próbálkozni ami ki-be kapcsolgat ugye...
-
Sanyi.il
aktív tag
kedves kávéfüggők!

érdemes beszerezni ezt az aeropress kütyüt? nagyon kíváncsi vagyok mire képes. -
jolti
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Nyilván át kell alakítani, mert nem kávédaráló tölcsér, hanem valami mutyiadagoló'. 😁
De itt mindenféle megoldást alakítani kell, kivéve, ha írsz a Kompaknak, hogy küldjenek neked dozerless' adagolót. Azt csak fel kell csavarozni. 😁 -
jolti
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Mit írjunk le rajta? :-) Leszeded, leszigetelőszalagozod, behúzod a házba és rögzíted valami biztos helyre, vagy kikotod a másik végéből is.
A tölcsért beraktam, ott a linkje.
De tehetsz mást is helyette.
Van aki csövet tesz helyette.
De szerintem a legegyszerubb és legesztetikusabb az a tölcsér ráaplikalva. -
-
lagoon79
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
nem, elvileg az az automata őrlő, ha ürül az adagoló, akkor rátol még őrleményt. a számláló (ha van benne), akkor az az adagolókar mozgatásával ugrik.
-
jolti
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Nekem csak egy rövid leírásom van.
Leveszed a dozert és félraksz egy tölcsért helyette
helyette. 😁http://www.gasztronagyker.hu/adagolo-tolcser-13-cm-atm-allvannyal-rozsdamentes
[ Módosította: radi8tor ]
-
ronin s8
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Ja, azt már rég le kellett volna szerelni.
Nem tom, hogy, mer én már így kaptam. 
-
killerjohn
addikt
nincs véletlenül valami leírásotok arról, hogy a Compak K6-omat hogyan tudnám "adagolótlanítani"? Az agyamra megy...
-
jolti
senior tag
-
-
jolti
senior tag
válasz
adpeter
üzenetére
Biztos kisebbségi női nemiszervet fogott előtte! 😀
Köszi!
Jó sokat szenvedtem vele, mire jó lett. Bár az én balfa..ágom miatt. A nyomó ágon szétlőtte a rugót. plusz valahogy egy pici Loxeal bele keveredett a rendszerbe... Legalább leellenőriztem a kazán belsejét, meg a háromjáratút! 😀
Kétszer raktam össze, mire jó lett. 😁 -
jolti
senior tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Ja, vágom. Hogy-hogy tekerni akarsz?
Neked mennyire remegett a mutató?
Nem vot az Expolygonban kapilláriscső, így egy 50 centis tefloncsővel oldottam meg, gyorscsattal. Lehet, hogy hosszabb kéne? Így két érték között remeg. Persze látszik a 9 bár pl, csak szebb lenne, ha nem remegne. -
zolnagy
őstag
Nincs nincs

Csak nem használtam a QM-t már, feleslegesen meg nem tartom meg (pedig tudom, hogy ritkaság)
Az örlő helyett meg lesz vmi más, de még nem tom pontosan mi, lehet egy jó kézihajtány.Jó lett a mano egyébként (és hasznos kontroll, ha esetleg gyengébben jönne a víz)
Én is így voltam vele. Egy régebbi QM-hez rendeltem, amibe OPV-t tettem, hogy beállítsam (Parci volt gépe). De abba nem építettem bele, így megmaradt. Aztán amikor a GC-t anno pideltem, beletettem a manot is. -
jolti
senior tag
Há a víremben van!😀
Vennem kellett egy manométert, mert a cimbim nem találta az övét, de valahogy az opv-t be kellett állítani és arra gondoltam, hogy akkor olyat veszek, amit be is lehet építeni. Árban ugyan annyi.
Hát így történt a dolog.Zolnagy.
Nincs semmi baj remélem? Már, hogy így kiárusítasz! -
zolnagy
őstag
Macap M2M örlőmet eladom: [link]

-
zolnagy
őstag
válasz
tariattila
üzenetére
Lehet pont abban az évben váltottak?
Vagy nem tudom, lehet ez már a Quick Mill gyár örök rejtélye marad...
-
válasz
zolnagy
üzenetére
tulajdonképpen simán gőzgépnek is megéri egy ilyet tartani, onnantól nem kell drága dual bojler és egyéb hülyeségeken gondolkodni. van egy sima pid-es kávégép (gc, nancy, faema family, bármi), meg gőzölni ez, lehet szériában tolni, ráadásul még kávét is tudsz lőni a qm-mel, ha kevés időd van.

-
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Igazából nem akartam rajta keresni, nekem ennyibe volt.
Ronin részére jegelve.
-
zolnagy
őstag
Eladom a QM-et: [link]

-
ronin s8
senior tag
Szerintem a kapszulás a legolcsóbb. Nem kell hozzá tudás.

-
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
(Interspar stb...)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, de elvileg 9 baron kéne mennie (= 10,5 bar vakszűrővel mérve). no meg az új gaggia classic-nak olvass utána, alapvetően eléggé leostobították

viszont a török zaccos kávét szeretem, azt szeretném egy ilyenbe kipróbálni.