-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kanada 75
újonc
válasz
Surda- #37175 üzenetére
Szia!
Egy Lelit Anita darálós masinám van úgy másfél éve,teljes mértékben elégedett vagyok vele,nagyon jó csapolásokat lehet készíteni vele.Mint minden gépnek,ennek is vannak gyengeségei, állítható OPV szelep van benne,ami 12 barra kalibráltak és nagyon ügyesen be is ragasztották,nehogy már lehessen állítani-megjegyzem elég nagy küzdelem árán lehet, állíthatóvá varázsolni-,viszont ennek a gépnek is sokkal jobban áll a 9 bar.Szóval egy két változtatással nagy eredményt lehet elérni,vettem még hozzá egy IMS felső szűrőt,ez is jelentős változást hozott.Lehetne még fokozni,valószínű még fogom is,de így is jól muzsikál.
A véleményem róla,h ár érték arányban nagyon jó,be van építve a Lelit alap darálója,ami 45 000Ft. Igaz,h 57-es karral rendelkezik,de mindent lehet kapni hozzá,gyári tamper 5990 Ft(jó minőség)gyári nyitott kar 8990Ft,tulajdonképp az összes alkatrésze beszerezhető az AVX -en ,és nem arany árban,ez is nagyon fontos.
Az 57-es karnak egy hátrányát látom,h jobb minőségű kosarat, nem lehet kapni hozzá,de mint említettem felső szűrőből van választék az elit kategóriából. -
Petyke77
tag
válasz
Surda- #49606 üzenetére
Megnézem köszönöm! Az az igazság hogy ahogy egyre többet olvasok a témáról egyre jobban látom hogy ez egy elég költséges és időigényes hobby. A fő kérdésem az lenne hogy egy 40-ezres Gaggia gran style (vagy egyéb belépő szintű gép) meg egy kézi örlő 10e ft-ért tud e lényegi különbséget nyújtani egy Nespresso géphez képest egy kevésbé szofisztikált felhasználó számára,vagy bele se kezdjek... 😃
-
zolnagy
őstag
válasz
Surda- #49599 üzenetére
Én a Kapuczinerből vettem anno ilyet. Ugyanaz a kávé normál közepes és világos pörköléssel is volt (ezt ott Trendinek hívják). Espressonak nekem a normál pörkölés bejött, a világos nem ízlett igazán, akárhogy próbálkoztam. Aeropressnél pedig pont fordítva volt. Ott nagyon jól kiadta a világos pöri a finom gyümölcsös ízeket, míg a normál laposabb volt.
-
zolnagy
őstag
válasz
Surda- #49592 üzenetére
A hagyományos klasszik blendek nálam nem voltak jók filterbe.
A többi kávéból pedig a világosabb pörkölések jöttek be inkább nekem, de persze nem vagyok nagy filteres.
Ezek a világosak viszont nekem nem ízlettek espressonak, filternek annál inkább.
Amúgy a filter eddig nálam az aeropress és frenchpressre korlátozódott, amik nem is igazi filterek, de persze korántsem espressok.@hdcsaba87, a Kávékorzó automatás topikjában azért még sztem megpróbálkozhatsz, hátha. (már működik az oldal)
-
mclord
aktív tag
válasz
Surda- #49592 üzenetére
Manapság egyre gyakoribb hogy nincs külön pörkélés ugyan azt adják eszpresszohoz mint filterhez, pl Gardellinek nincs is kifejezetten filterese (idáig 10 félét kóstoltam tőlük mindakétféleképpen elkészítve). Elég csak akár a Nensebot megkóstolni isteni testes kellemes gyümölcsösséggel így is úgyis
.
-
jolti
senior tag
válasz
Surda- #49326 üzenetére
Weinmaker
De szenyák vagytok! De jót röhögtem amúgy!Gubabéla
Nekem is 5 fok különbség van a víz és a fej között. Tök mindegy az eltelt idő. Tehát két óra múlva is.
Szerintem a kar és a fejnek a kint lévő része hűtőbordaként' működik és leadja a hő egy bizonyos részét, ezért nem is lesz soha egyforma hőmérsékletű.
Kivéve, ha a Jézuska hoz fejfűtést. 😁
De a Jézuska szenya és sajnos nem hoz, mert biciklit kell, hogy hozzon... 😁
Most azért meg nem akarok az aranypadlóból felszedni... 😁 -
jolti
senior tag
válasz
Surda- #49109 üzenetére
Én ezt a hármat ittam tőlük. A decaf nem volt rossz, de olyan furi volt, igaz még nem ittam előtte, -meg azóta sem- decafot, tehát nincs viszonyítási alapom.
Viszont a másik kettő qurva finom volt. A Jabberwocky isteni finom volt, pont a kedvencem, olyan átmeneti kávé, csokis, de mégis gyümis, nagyon minimálisan savas.
A Yirgát én annyira nem szeretem. Viszont azok közül amiket idáig ittam, ez magasan vitte a prímet. Ez ízlett. -
kahvesi
csendes tag
válasz
Surda- #49054 üzenetére
Mit tudunk tenni? Írta, hogy fél a használttól. Fejlesztés szempontjából ez a gép egy zsákutca és csak szenvedés, kompromisszum jár majd vele. Drága tanulópénz lesz ezt belátnia, már ha akarja fejleszteni. Szerintem túlbeszéltük, majd meglátjuk lesz-e igénye továbblépni.
-
Keresztapper
senior tag
-
jolti
senior tag
válasz
Surda- #48497 üzenetére
Ez nem is szőkült, jól nézett ki. Kicsit talán ugrabugrált. Az, hogy világosodik a vége felé az természetes, de ez még nem a szőkülés volt.
Mivel csináltad a videót, mert nagyon jó minőségű! Én nem birok egy becsületes videót csinálni a telómmal. ( M4 Aqva ) Kinti felvételeknél még nincs is gond, de bent egyszerűen semmire való. Nyilván nem várok el tőle egy imex felvételt, de azért ennél többet. Ráadásul állandóan fókuszál, nem találja el a helyes fókusztávot, sem a helyes színbeállítást.
-
adp
őstag
válasz
Surda- #48499 üzenetére
milyen szűrőt használsz? én a videó alapján finomítanék az őrleményen és egy picit kevesebbet tennék bele, nem kéne megégni attól mert hosszabb. attól is lehet amúgy égett íze, hogy nagyon sokat teszel bele. casmonál én 16g-nél többet nem teszek bele. Úgy kell belőni a darálót hogy kb meglegyen a 30mp és a 15 +- 0.5g, az hogy hamar szőkül nem baj, szerintem csak hozzászoktál a sötétebb pöris lefolyásokhoz
-
kozsy18
tag
válasz
Surda- #48284 üzenetére
Nekem hasonló van, mint neked, JoeFrex.
Amit megfigyeltem a boltban hogy ártól függően különbözik a felhasznált anyag vastagsága, és (ami lényegesebb) a csőrnek az íve. Ha túl nagy, akkor öntés közben előfordulhat, hogy feltapad és ez még gyakorlás közben is kellemetlen. -
-
GAgyiXyXy
aktív tag
-
kozsy18
tag
válasz
Surda- #48189 üzenetére
Nekem egy ilyen még mindig szerepel a bakancslistán... Ne mutogassátok ennyit, mert lecserélem a Giadát
Ha már itt tartunk, patika állapotú, átalakított Isomac Supergiadának mi most a piaci ára?
- Spaziale bottomless
- menetes termokapcsolók
- új vezetkek
- új tömcik mindenhol
- új felsőszűrő és hozzá D fejű csavar
- 100%-os pumpa
- elöl vezérelt nyomás
- új, hosszabb gőzkar
- új fűtőbetét
- új lámpák
+összes gyári cucc -
jolti
senior tag
válasz
Surda- #48096 üzenetére
Még most volt időm olvasgatni, de eddigre a többiek már írták a megoldást.
Bakker úgy előadtad, hogy már én láttam a lelki szemeimmel, ahogy olvadt gumi csöpög a fejből...
Szerintem az enyém is, meg valószínű mindenkié majdnem ugyan így néz ki.
Max nálad valamivel bibisebb volt a tömítés.
Ha zavar, akkor vegyél bele szilikon tömítést, azzal nem lesz gond. A barista szaküzletben 790.- penyász. Az jó puha, tovább is bírja.(#48118) TVnet
-
adriankoooo
senior tag
-
Alvarez81
csendes tag
válasz
Surda- #48103 üzenetére
Lehet venni fehér színű, csodaszivacs /csodaradír/ koszradír, stb néven szivacs szerűséget, ami igazából egy műanyaghab. Kicsit be kell vizezni. Tök jól szedi le a koszt szinte mindenről, és fémet egyáltalán nem karcol, viszont a koszt, és így a puha festékeket is szépen elkezdi leszedni, mattítani. Lidl-ben is szokott lenni, nekem suprawisch Schmutz-radier... nevűm van, és tényleg jó.
-
kozsy18
tag
-
kozsy18
tag
válasz
Surda- #48096 üzenetére
Elmondásból arra számítottam, hogy mindenhova kifolyt a tömci.
Ezt szerintem le tudod szedni acélgyapottal. Festékboltban/barkácsboltban lehet beszerezni, sokkal finomabb szálú, mint a konyhai rettenet.
Gyakorlatilag ráégve nincs, ezek az anyagok 110-140 fokon képlékenyek (amennyiben termoplaszt), degradáció 200 celsius fölött jellemző. A képlékeny állapot elérése és a nagy felületi nyomás miatt csak adhézió van, beletapadt a felületi egyenetlenségekbe. Ezt mechanikai úton tudod a legegyszerűbben eltávolítani.
Oldószerezni meg valószínűleg fölösleges, mert javarészt vegyszerállók. -
gubabela
senior tag
válasz
Surda- #48096 üzenetére
Annyira nem néz ki rosszul, azt hittem, hogy rendes darabok olvadtak rá, nem ilyen kis nyomok vannak, bár a krómozás már eléggé eltűnt. Citromsavazni próbáltad? (jó tömény oldat, fogkefét belemártod, megsúrolod, kicsit hagyod rajta és megismétled) Lehet, hogy lehoz valamit. Bár ilyen nyomok nekem is vannak a fejen, de se szaga nincs gőzöléskor vagy főzéskor, se ízben nem érzékelek semmi bántót.
-
gubabela
senior tag
válasz
Surda- #48087 üzenetére
Van nekem is belőle itthon, de inkább a gyárit használom, az rugalmasabb is. Elvileg pedig jónak kell lennie, még nem hallottam róla, hogy másnak is így megolvadt volna. Valami keményebb műanyaggal próbáld meg kikotorni belőle, a fej krómozott, ki kell jönnie, annyira csak nem gyógyult bele. Fémmel ne kaparászd, mert megsérted a felületet. Vagy lehet, ha megint felmelegíted mint amikor gőzöltél, akkor lehet, hogy megolvad annyira, hogy könnyebben el lehet távolítani, csak vigyázz, nehogy megégesd magad! Ha nagyon nem megy, akkor ki kell venni a kazánt, levenni a fejet róla és megpróbálni kiégetni belőle.
-
soldier2
őstag
válasz
Surda- #47697 üzenetére
Megvan fúrva faragva, nem gőzöl, vsz csak ki kell takarítani stb. Röhög a vakbelem. Hiányzó ezmegaz, törött bib.sz stb félék vannak negyvenért, amiket minimum festeni- polírozni kell. A konyhapultra tehetők 50k plussz (így is jó vétel persze, ezen nem vitatkozunk, mint hogy azon se, hogy mire egy poemiás cucc feláll, az a 20k árkülönbség már nem olyan nagy. Akad néha egy egy régi darab olcsóért valóban, de nagyon ritka. Semmiképp sem akkora, hogy kielégítse az olcsó gép iránti igényt.
Adp: de egyszerűbb lett volna, és a gőzcsövet is egyszerűbb lett volna kitisztítani, ezért gyanús az egész.
-
Neck
veterán
válasz
Surda- #47697 üzenetére
Én is rákerestem kíváncsiságból.
Azért ami 40 ezer forintért megy, így elolvasva, én ezt nem adnám ajándékbaValahogy nem túl bizalomgerjesztő.
A normálisabbak meg 55 ezerért megy inkább...
Mondjuk ez csak a mostani kínálat, biztos ki lehet fogni jót olcsón, de nem mindenki tud sokat várni rá
-
soldier2
őstag
-
vtechun
veterán
válasz
Surda- #47602 üzenetére
Távol áll tőlem. Csak tényleg szeretném kihozni a maximumot a rendelkezésemre álló lehetőségekből. Az tiszta sor, hogy nem ezek a kávék a non-plus ultrák, de gondolom nem kellene, hogy ihatatlan legyen, miközben tényleg eléggé odafigyelek a körülményekre. Ráadásul hirtelen felindulásból anyósnak adtam a maradék 450 gramm Lidl bio kávét, pedig jó lett volna gyakorolni.
-
And06
aktív tag
válasz
Surda- #47542 üzenetére
ez a cég már rég nem az a cég, valaki megvette a jól csengő márkanevet, és filléres szart próbál eladni vele. pont leszarják, hogy müanyag vagy sem, a profit mennyi lesz idén, ez a fő kérdés...
az érem másik oldala, hogy a "neves" gyártó, aki minőséget próbált csinálni/eladni, tönkrement, mivel a piacon nincs igény a minőségre, LCD kijelzőre van, még a turmixgépen is -
vtechun
veterán
válasz
Surda- #47143 üzenetére
Itt látok gépeket: [gaggia-gran-gaggia-style]. Ezek miben rosszabbak, mint mondjuk a Gaggia Baby? Vagy egész más az elv?
Miért van szükség PID-re? Kézi darálóval mi a probléma?
Azt hittem elég egy gaggia baby, meg egy daráló.
Itt látok sokkal olcsóbban is új gépeket, ezekkel mi a gond?
-
vtechun
veterán
válasz
Surda- #47133 üzenetére
tulajdonképpen egy kis Hario mini mill-re gondoltam volna egy valamilyen jó kávéfőző mellé. Reggeli testmozgásnak is megfelelő a kis darálás, egyéb testmozgás után
A keret meg akkor így őrlővel legyen mondjuk 50, és akkor valami használt Gaggia jó lenne. Persze valami szebb színben lenne az igazi
-
jolti
senior tag
válasz
Surda- #47061 üzenetére
Mivel az a menetet tömíti, így a tej az nem találkozol vele. Kivéve, ha úgy locsolod, mint más húsvétkor a kölnit...
A bojlerben a vízben sem találkozol vele, pedig ott is mindenki ezt használja minden csatlakozáshoz....
De ott a másik lehetőség amit írtam, vagy, ha az nem szimpatikus, akkor egy snassz kombinált fogó mindenféle faxni nélkül...
Tehát szegény gőzcső nem tehet a user-hibáról. Rajtad kívül szinte mindenki boldogan használja. -
gpbenedek
csendes tag
-
jolti
senior tag
válasz
Surda- #47056 üzenetére
Mikor először kérdezted nem akartam az én verziómat leírni, mert gondoltam adnak majd valami frappánsabb választ.
De mivel nem kaptál, így leírom. Még ha nem is legelegánsabb.
Az enyém is eresztett. Én ennél sokkal egyszerűbben megoldottam, minden bonyolult szerelés nélkül.
Bekapcsoltam a gőzölést, kiengedtem egy csomó gőzt a csövön, csak úgy a levegőbe, hogy legyen jó forró a cső. Aztán elzártam a gőzt és nemes egyszerűséggel belemártottam egy kis tejbe.
Az befolyt oda, ahová kellett és eltömítette azt a pici rést, mikor megszáradt, a külsejéről nedves ruhával leszedtem a többit és többé nem eresztett. Mikor egy jó fél múlva leszedtem takarítani, utána ugyanezt megcsináltam még egyszer és ment minden a maga módján.
De, ha ez nem szimpatikus, akkor még mindig ott Loxeal... Egy csepp. Nem hiszem, hogy galibát okozna, mivel elvileg nem érintkezik a tejjel. De amúgy élelmiszerbiztos', ha jól tudom.
A másik cső is ugyan úgy tud ereszteni, ha nem pontosan csinálják meg a menetet, vagy vállát. -
adp
őstag
válasz
Surda- #46927 üzenetére
Mi kertbe szorjuk szet. Amugy van amelyik noveny kedveli. Van amelyik nem szereti. Utana kell nezni melyik noveny milyen kozeget szeret. Ja es a rovarok ellen is jo.. mondjuk ehhez nem tudok mit mondani, lehet hogy igaz..
Lefolyoba is nyugodtan bele lehet utni,jol tisztitja. En volt hogy egymasutan belevertem kb 10-et es nem dugult el, szoval lehet benne valami.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL T40 EMC Szerver
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged