-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
tujon85
csendes tag
Sziasztok!
Nekem Amazon Fire TV Stick 4K MAX (2023) van. Gondolkodok a TV szolgáltatásom megszüntetni, és a Sweet tv-t gondoltam helyette. Külső letöltővel is próbálkoztam (Downloader) de nem találom azt az alkalmazást ami nekem kellene.
Tudnátok segiteni hogyan tudom rátölteni?
Ui: Régi Pana plazma tv a konyhában...
Köszönöm segítségetek!
Tuzson -
DuDieHUN
aktív tag
Ha most szeretnék venni egy ilyen sticket (Hisense C1 vetítőhöz), akkor a 2024 gen3 4K verzió az ajánlott?
-
nfsu17
veterán
válasz
FingR86 #10147 üzenetére
Ahogy azbest írja, van erre menüpont, hogy ha elindul a 24p film, akkor arra átvált, de ha úgy van beállítva, vissza már nem. 24Hz-en meg full darabos minden utána.
Tehát a fent nevezett menüben
On start/stop
-ra kell tenni.de engem zavart,, hogy kis időre elsötétült a kép a váltás miatt.
Ez ezzel jár. Inkább egyszer kibírom ezt az 1s-ot, mint 90 percig döcögjön a film.
(nem sticken, más eszközön)Ez amlogic boxok esetén a default, de nekem úgy rémlik, hogy androidos app esetén OFF az alap.
Ehhez persze kell az is, hogy a stick is match framerate -re legyen téve, de mondjuk ha nem, akkor a kodi se vált frekit elsőre se, és akkor a menün kívül a film is darabos lesz.
Ha minden mindig vált frekit, és mégse jó, akkor ez ennyi.Két hétig szívtam én (is) egy 4k max gen2-vel (valszeg amcsi piacos, az adapter szerint), végül visszaküldtem, mert valamilyen permutációban mindig valami döcögött.
-
azbest
félisten
válasz
FingR86 #10147 üzenetére
régen használtam rajta, de volt beállítás kodin belül... arról, hogyan váltogassa a képfrissítést [link]
mintha az alapbeállítás az "on start" lenne, tehát csak a film indításakor átvált, de vissza nem. Anno úgy emlékszem, hogy próbáltam "On start/stop" módot is, de engem zavart,, hogy kis időre elsötétült a kép a váltás miatt. -
FingR86
őstag
Azt mi okozhatja, hogy kodiban film lejátszás után a GUI teljesen darabos, mintha nem váltana vissza a film frekijéről? A tv info pedig mutatja hogy 60hz, de tökre darabos. 4k max Gen 2 stick. Az elejétől kezdve ezt csinálja bármilyen verziója kodival. Most 21.2 az épp aktuális. A régi gen1 max stick nem csinálta ezt. App ujraindutas megoldja a dolgot, de a következő film után újra darabos marad a GUI. Ötlet?
-
Mano66
senior tag
Stick-nél a Kodi (22.0 Alfa) alatt nem lehet belépni a Beállítások. - Kiegészítők, - Telepítés Zip fájlból. - Hálózati fájlrendszer (NFS). A hálózati fájlrenszerbe már nem tudok belépni. Így nem lehet onnan telepíteni semmit. Más is találkozott ilyen hibával. A Kodi 21.2 alatt nincs ilyen hiba. Vagy beraktak valami új beállítást amit nem vettem észre?
-
Joezyka
senior tag
válasz
Hieronymus #10144 üzenetére
siker!
Nagyon köszönöm! -
válasz
Joezyka #10143 üzenetére
Félre olvastam. Bocsi, siettem.
A stick hivatalos fórumán ezt ajánlják.
Csatlakoztasd az USB meghajtót. Indítsd újra a TV sticket.
Az újraindulás után fel kell ismernie az USB eszközt, feltéve, hogy elegendő energiaellátást kap. A fireTV stick szoftverével formázd meg a háttértárat. -
Joezyka
senior tag
válasz
Hieronymus #10142 üzenetére
hol kell azt beállítani? bocs, nagyon vakegér vagyok úgy látszik
-
-
Joezyka
senior tag
üdv,
egyszer már sikerült, viszont most nem akar. Pen-drive-ot akarok újra rádugni a stick-re OTG kábelen, hiába formázom FAT32-re nem látja. Mit rontok el?
ezekkel a paraméterekkel formázom. -
trance89
őstag
válasz
Hieronymus #10137 üzenetére
Nálam újraindítás sem oldotta meg
-
MuFFo
tag
válasz
SunMount3r #10136 üzenetére
Köszönöm, megnézem a hétvégén
-
zichie
senior tag
válasz
SunMount3r #10133 üzenetére
A TV2 play legnagyobb felbontása 720p, alapból ilyen. Nincs DRM, így nem kell hozzá "Input stream adaptive".
-
-
-
MuFFo
tag
Üdv! Vettem egy Firestick 4k-t (a Netflix miatt) és vettem hozzá egy usb Y kábelt amivel pendrive-ról rendben ment a lejátszás, egészen 2 héttel ezelőttig, amikor is már nem ismert fel 1 pendrájvot sem. Keresgéltem a neten, de valódi megoldást nem találtam. Valaki belefutott már ebbe a hibába vagy csak én vagyok hülye? A másik, hogy nem volt már lelkierőm a hálózattal baszkódni, a wi-fit beállítottam rajta, csináltam egy megosztott könyvtárat de azt sem látja. Valószínűleg user error, de nincs valahol egy egészen szájbarágós leírás ahol egy ilyen vén szar mint én csak végigmegy és lesz hálózat, mert a csajok nagyon komoly retorziókkal fenyegetnek itthon.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #10132 üzenetére
Bocs, elírtam: TV2 Play Prémium-ra gondoltam. De most látom, hogy megy Kodi kiegészítővel. Abban érdemes bekapcsolni az "Input stream adaptive"-ot, vagy valami mást? A legmagasabb választható felbontás nálam a 720p, vagy ez alapból ilyen, nincs 1080p/1080i?
-
SunMount3r
nagyúr
Próbálta itt valaki a Stick-en a TV2Prime-ot?
-
SunMount3r
nagyúr
Most már megvan legalább, hogy mikor jön elő a probléma: amikor visszahozom a Stick-et alvó állapotból, akkor látszik, hogy még a saját menüje is akad.
Olyan mintha nem lenne elég erőforrás. Újraindítás után megint jó. Tehát nem a Kodi a ludas. Ha más nem marad, akkor jön a factory reset, csak nem akarom már előröl elkezdeni az app-ok telepítését, meg beállítgatását.
-
trance89
őstag
válasz
SunMount3r #10121 üzenetére
App data es cache torles csodakra kepes.
Nalam 4db sticken van hasznalva es sehol sincs vele problema -
blakey
titán
válasz
Pedig a X-Plore rendben van Stick-en is, Android TV-n is, mindenhol azt használom és megjegyzik a felhasználómat.
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
Minden androidos eszközömön x-prole van, soha nem volt gondom vele.
Adományoztam is a fejlesztőnek, a legjobb ilyen típusú app. -
-
mikrofon
veterán
válasz
Én xplore-t használok. Távirányítóval jól irányítható és rendben működik.
-
SunMount3r
nagyúr
Még teszek egy próbát ezzel a Fast Task Killer app-al, hátha az kitisztítja, ha beragadt valami a Stick-en.
Amúgy az X-Plore helyett ti melyik file kezelőt ajánlanátok, amit a Stick távjával is rendesen lehet kezelni? Fő cél a PC-m SMB megosztásába letöltött app-ok telepítése a Stick-re, de nálam valahogy nem jól jegyzi meg a felhasználó/jelszó párost az X-Plore.
-
oszy
veterán
Sima alis cucc
https://www.aliexpress.com/item/1005002603421254.html -
mwin
kezdő
A legelső fire stick jó még pl. vlc-n keresztül mkv lejátszásra? vagy teljesen elavult.
-
válasz
SunMount3r #10115 üzenetére
Ahogy írták semmi gondot nem okoz. Arra figyelj hogy több frissítést fog egymás után jönni, végig kell mindegyiket kattintgatni (vagy otthagyod éjjelre).
-
trance89
őstag
válasz
SunMount3r #10115 üzenetére
Nem csinál semmi gondot, factory reseteltem már 1.gen 4k, 2.gen 4k és 1.gen maxot is és semmi probléma nem volt. Ez nem egy kínai droidos dzsunka box.
Az átalakító teljesen mindegy milyen mint ahogy előttem is írták, vagy működik vagy nem -
oszy
veterán
válasz
SunMount3r #10111 üzenetére
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
AiRLAC #10114 üzenetére
Újonnan vettem, így még nem is gondoltam erre, meg hát a kezdetek óta ezt csinálja és semmit nem csináltam vele, amitől "megzavarodhatott" volna. Ez a gyári visszaállítás tuti nem fogja elrontani egyébként? Mert pl. sok Android-os Box esetében egy Factory reset után még vissza kell rá rakni külön a FW-t is, mert egy csomó fontos rendszer dolgot is töröl.
-
válasz
SunMount3r #10113 üzenetére
Gyári visszaállítás volt már azon a Sticken?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
mikrofon #10112 üzenetére
Mert már nem tudom mire fogni, hogy mitől akadozik nálam a Stick. Tegnap pl. még a saját menüjében is akadozott, amikor meg a Kodi-val elindítottam egy videót az meg szintén. Megint csak az segített, hogy a Background... app-al be kellett zárni a Kodi-t teljesen. Nem értem ez nálam miért van és másnál miért nincs.
-
mikrofon
veterán
válasz
SunMount3r #10111 üzenetére
Miért lenne az átalakító a lényeg?
Jelen esetben az átalakítónak csak geometriai átalakítás a funkciója, azaz hogy fizikailag be tud dugni a konnektorba.
Lényeg az hogy az adapter az gyári amazon így biztos tudja azt amire a stick-nek igénye van. -
kalifa777
tag
válasz
zoltan6 #10103 üzenetére
Mivel nem lesz beltéri csatlakoztatva a tv--hez és a rajta lévő programok (youtube, plex) már elavultak, ezért egy stick fogja adni az adást. Igazság szerint elsősorban az érdekelne, hogy a stick küldi ki a hangot a fülesre? Tehát ha veszek egyet akkor megoldódik a hang problémám?
-
kalifa777
tag
Sziasztok!
Van egy régi LG tv (LG 43UF778V) amit a konyhába szeretnék feltenni. Youtube, PLEX, KODI stb. menne rajta. Ami a problémám, hogy a párom a nappaliban dolgozik, és így nem tudom hallgatni a Tv-t. Egy bluetooth fülhallgató lenne a megoldás, csak nem kapcsolódik a tv hozzá (több fajtát is próbáltam). A TV van jól működő bluetooth mert egy soundbarhoz rendesen kapcsolódik. Azt ajánlották, hogy ha veszek egy amazon fire sticket akkor az átküldi a hangot a fülesre. Szerintetek ez működne? -
sub71
aktív tag
Sziasztok! Lehet valakit érint a dolog, ezért szólok, az Amazon.de újra árulja a 4K Max sticket. Már csak a következő akciót kell megvárni egy igazán baráti árért...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged