- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED monitor topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen videókártyát?
- Nagyon érzékeny lett a használt játékok eladására a Nintendo
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
freeland0806 #33594 üzenetére
Nekem 2 termékes rendelés miatt késik, és emiatt nem szállítják ki napok óta... Péntek reggel megérkezett elvileg a területi depóba a tv, a második termék pedig tegnap 13 óra óta bent van a központi depóban, nem tudom mi lesz ebből...
2024-ben másfél hetet kell várnom egy rendelésre, miközben más webshop fél nap alatt kiviszik a terméket.
Tényleg katasztrófa az emag. De sajnos muszáj volt itt vennem. -
kovadri15
újonc
Üdv, egy friss 65c765 tulaj lettem nagyon tartva több mindentől de végül belevágva az emag akciós napon és mára meg is érkezett a "kicsike".
Nekem eddig nagyon rendben van a tv.
Gyors, szép kép, hang is teljesen ok, streaming szalad rajta (innentől nem is a voda One-ról fog menni...az nagyon beragadós lett) plusz google tv-nek beállítva nekem bejön a kezdőlap felosztás, gyorsan szokható. Igen a távirányító az valóban nem egy prémium, de ez a legnagyobb baja eddig. Szóval 4k uhd anyagok szépek némelyik tényleg naaagyon is pesrze figyelni kell milyen a youtube minősége. Wifi helyett inkább rendesen cat6-os ethernet kábelle van összekötve. Bár olvastam hogy korlátozott az adatátvitel kábel esetén és jobb a wifi? Mondjuk wifi akadozósabb a One váltás óta így egyelőre kábel marad.Elődje egy 13 éves samsung 40eh6030, aminek képkezelése nos eléggé elvaultnak tűnik így most mellétéve tesztelgetve, meglepő módon néha élességben mintha többet adna, na de erre van a saját ízlésre pofozás. El lehet veszni azért egy idő után a melegebb hidegebb világosabb színhelyesebb témakörben szerencsére a fotós múlt ad némi támpontot.
Szintén köszönet a linkekért, amiket találtam tökéleteskép c835 beállítását néztem meg nagyjából be is válik, annyi, hogy nálam a mozgásban be van állítva 7-esen a vibrálás csökkentés és így teljesen rendben vannak a mozgások. Az tény, hogy ahány adás annyiféle lehet a bellítás mikor mihez mi jó, bár az alapokhoz képest max néha nekem a fényerő nagy vagy épp a sötét részletekhez kell mást állítani. Így viszont legalább értettem hogy adott adásnál más képopciók vannak és egyesével kell hozzáhangolni. Van hogy nekem túl világos vagy épp a sötétben lehetne több részlet esetleg az élesség 10-20 nem árt egyes esetekben de még van időm tesztelni 14-30 nap biztosan, de remélem még bőven utána is sok klassz filmezéssel.
Kíváncsi leszek majd az Max prémium adásaira majd megnézem. Youtube videók elég csalókák épp milyen minőségűek. Netflix rendben van (a sima), játék az nincs így azon hibák többsége nem releváns nálam. Az biztos amennyiminden beállítás trükk egyéb van, kell hozzá érteni.
Szóval mégegyszer köszi a sok tapasztalat leírást, most egy pozitív véleménnyel én is betársulok, eléggé tartottam pár hátránytól, de eddig még nincs.
-
freeland0806
tag
válasz
TheMartin03 #33590 üzenetére
Nekem ma került be a területi depoba a C805. Tegnap megkérdeztem a HDT-t hogy mire lehet számítani, azt mondták 2 napon belül kiszállítják és előtte való nap küldeni fognak sms-t. Nem annyira kaptam még sms-t, mondjuk még küldhetik ma
-
ρσгτσ
addikt
-
Márton
nagyúr
volt szeptemberi hír, hogy vidaa-n is elérhető lesz a Max stream.
Ez megvalósult-e? És a korábbi modellek is mind tudják már? -
westcoastog
veterán
Próbálta valaki? Van valami újdonság?
-
TheMartin03
aktív tag
Annyira próbálgatnám már a 65C765-ömet, de 1 hete cseszik kiszállítani...
Tűkön ülök...
Amint tudok én is jövök a tapasztalatokkal. -
Faby
senior tag
Üdv!
Nem tudom, valaki próbálta-e már a (Vodaf)One TV szolgáltatását telóról átküldve, vagy böngészőből?
Keresővel nem találtam infót, így kipróbáltam.
A TV egy 50C805, a net Digi 1000/300, wifin.A tapasztalatok:
1. cast működik a ONE alkalmazásból POCO F6-ról TCL a TV-re, bár mintha kicsit röcögne, döcögne, nem olyan folyamatos a kép.
2. böngésző a TV-n. USB-s touch pados billentyűzettel próbáltam, hibátlanul működött.
Meglepődtem (eddig még nem próbáltam) sem a Chrome, sem a Firefox nem érhető el alapból. APK-ból lehet, hogy telepíthető, nem próbáltam.
A TV alap böngészőjével nem megy, nem tudok belépni, a felh.név és jelszó mezőket nem tudom kitölteni.
További böngészők (a TV saját PLAY áruházából)
Zeus Browser: weboldal betölt, bejelentkezés működik, élő adás elindul, teljes képernyőre váltás nem megy, visszaugrik
Open Browser: weboldal betölt, bejelentkezés működik, élő adás elindul, teljes képernyőre váltás megy, visszajátszás megy, sima, folyamatos a lejátszás és az élőkép is. Kép-a-képben jelleggel reklám van.Egyelőre ennyit próbáltam, ha valakinek van tippje böngészőre, azt szívesen fogadom.
Minden esetben ki kellett írni a teljes címet: https://www.one-tv.huEgyébként nem rossz, de a klasszik TV-t nem hiszem, hogy kiváltja, nem annyira kényelmes a használata.
-
mrmft
senior tag
válasz
blueye #33586 üzenetére
Csak dobozt Euronicsba, neten rendeltek, atvetelre vart de nem vittek el. Kiallitva ott sincs, C805 alig dragabb, igy azt vittek inkabb el helyette. Nem egy nepszeru modell az elado szerint, o sem tudott sokat rola. Azon a dobozon nem volt FALD felirat (55"), vagy csak mi nem lattuk, hogy a boltban milyen amugy sem relevans. Madj te megmondod milyen, annak legalabb van ertelme amit te latsz majd otthon belole.
-
mrmft
senior tag
válasz
Márton #33583 üzenetére
Ha a dobozon nincs rajta, hogy FALD akkor nem az. Lehet tobb fajta is letezik belole kulonbozo piacokon, vagy meretek szerint mas es mas. Egy biztos nem egyenlo a C745-el, hiaba irja azt a displayspec. Ami tuti FALD itthon az a C655 pro es a C745. En FALD-os T8B-t meg nem lattam, ettol meg letezhet.
-
ρσгτσ
addikt
4, illetve 4.5 méterre 75 colon még Nintendo -val sem lesz rossz. Ott ugye van pár alacsonyabb felbontású játék. Bár van aminek így is jobban áll, ha kézben van. Kisebb kijelzőn.
400k az most jónak tűnik, de nem igazán követtem ezt a méretet. Ahogy látom például eMAG -nál sem nagyon van saját készlet (csak külső kereskedő), hogy valamelyik 10+ százalékos hétvégi akcióban be tudd húzni jobb áron.
-
Jigli
csendes tag
válasz
MEXX_85 #33548 üzenetére
Szia!
V420 OTA firmware telepítő tutorial az alábbi modellekhez (V8-T653T01-LF1V420.001513):
98P745/98P755
C745X2/ C755/ C765
C805/ C845X2/ C855
C955/ X955
Ezen az oldalon böngészem a frissítéseket: [link]Konktéran a 306-os komment kell neked de itt a link ha nem találnád: [link]
Bal felül letöltés erre a gépre gomb aztán keress egy pendrive-ot, formázd meg fat32-re majd tedd a főkönyvtárba a zip-et. Nem kell kicsomagolni, majd a TV intézi. Nem lényeg hogy más is van e a pendrive-on.
Frissítés mente:
Beállítás->rendszer->névjegy->rendszerfrissítés és válaszd az USB frissítést majd kezdj el imátkozni hogy ne a következő 5 percben legyen áramszünet! Nekem csak ez járt a fejemben közbenBéke
-
zedok
őstag
Na kezdem összerakni szerintem a saját igényeimet is. Ami esetleg még hosszú távra is jó lehet.
Mindenképp szükségem van Google / Android TV-re. Plusz a display spec-en megnézve a C805-t nem tűnik rossznak. Plusz időközönként PS5 / Nintendo menne rajta. Amúgy meg YT / Streaming...Tv az nagyon ritkán. 400k HUF-ért a 75C805 jó ár?
-
freeland0806
tag
Nekem testvérem volt ma az Euronicsban és megnézte a Hisense-t is meg mellette a C805öt sőt a C655-öt is. Szerinte a Hisense észrevehetően gyengébb mindegyiknél, pedig csak demók mentek mindegyiken ahol azért megpróbálják kihozni a maximumot a tévéből általában. Pont ma beszéltem vele erről. Bár nyilván ki tudja hogy volt kalibrálva, de őt nem győzte meg. Szerintem is nézd meg inkább személyesen. Én is filóztam rajta, de aztán úgy voltam vele, hogy inkább TCL.
-
fauv
őstag
Üdv !
Ha nézem a Netflixet és a film maga DV-s akkor automatikusan átvált DV-re.
Nincs arra lehetőség, hogy ezt kikapcsoljuk és HDR 10 ben nézhessem a filmet?Köszi előre is
-
G-Bali
senior tag
válasz
lsebestyen #33571 üzenetére
Én írtam nekik,és hamar jött az email
-
ρσгτσ
addikt
Igen, szoftveres.
ADS az IPS. Szerintem engedd el... Főleg ilyen belépő mini LED kategóriában. C805 egészen más kategória. Ha van a közelben például egy Euronics, akkor érdemes oda benézni. Akár pendrive -on vitt anyaggal is, hogy ne a demót, vagy valami trágya minőségű anyagot nézz rajta.
-
zedok
őstag
Köszi a tippet. Viszont a Hisense 75u7nq hasonló tudásban és olcsóbb. Talán ami a TCL mellett szól az épp 5 éves gariztatás ha gond lenne vele.
Bár most épp olvasom közben, hogy a VRR-el 60 fix fps-n van probléma több modellnél is - gondolom szoftveres nyűg.Illetve az ADS Pro (75" Hisense esetén) míg a TCL-nél ez általában VA panelt jelent.
-
lsebestyen
addikt
Sziasztok,
TCL mennyi idő után küldi el emailben a kiterjesztett gariról a visszaigazolást? Szerintem már több mint két hete kitöltöttem az űrlapot, illetve feltöltöttem a számláról a fájlt, de semmi visszajelzés nem jött.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #33569 üzenetére
Ha fixen van a tv frissítése 120hz v 60 mondjuk és a vrr ki van kapcsolva akkor nem csak akkor nyilván darabosabb az egész pont ez lenne a VRR lényege ez miatt is vettük(legalabbis én) h ez a darabosság csökkenjen. Amit 80hz felett meg 45alatt gyönyörűen csinál is. Majd fogod látni fent szépen írja az adodt fps/hz-t h épp mennyi.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #33560 üzenetére
Egyébként pont ilyenre gondolok [link] .
-
naja
aktív tag
válasz
Nagya21 #33509 üzenetére
Szia!
Köszi szépen, és hogy töltötted ki a regisztrációs oldalt? Csak mert Digi nincs a "Vásárlás helye" listáján. Csak négy másik, és beírni sem enged mást. Te is Vodafonnal küldted be, mint ahogy a kolléga javasolta?A tcl-promotion.com/hu -ról van szó, ugye?
@ #33482 ρσгτσ Köszi szépen az infókat! Igen, a Digi lenne az.
-
Hiei555
aktív tag
Rendben majd lehet teszek fel valami videót h egyértelműbb legyen a beállításokkal együtt, meg aki nagyon ráér/tényleg kíváncsi azzal akár discordon is egyeztethetünk h tényleg ugyan azok legyenek a körülmények. Mert amúgy lehet hogy a forbidden westbe pl soha az életbe nem láttam volna ha nemtudom pontosan mit keressek.Mindenesetre kösz mindenkinek aki megnézi.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #33560 üzenetére
6750xt vidikarim van azon az van + vettem hozzá most direkt tök új kábelt is szóval igen. Neked nemtom milyen a vidikari az adrenalinban VRR nek jelzi(a monitoromnál kiírja h freesync premium). A Ps5(nekem csak az van) az meg a gyári kábel szoval ja.
-
Hiei555
aktív tag
Köszönom mindenkinek aki időt szán erre! Priviben egyeztethetünk is h hasonlóak legyenek a körülmények akinek szintén fontos ez+amúgy tényleg kíváncsi vagyok! Csekkoljátok le minél többen az a lényeg hogy durván 55-70 közt legyen az fps változzon de az Indiana jonesba nagyon látszódott ha lekorlátoztam akkor is. Én úgy néztem hogy a gamebar megvolt nyitva a tvn (három vízszintes vonalat hosszan nyomni a táviranyiton)és fent írja Fps-nek de amúgy az a Hz.Ps meg xboxon meg szabadjára kell engedni vrr el és úgy kell olyan helyet találni a játékban ahol leesik 55-70 közelébe és FOROGNI!
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #33552 üzenetére
Majd kíváncsi leszek nálad milyen írj majd légyszi mindenképp!
-
Hiei555
aktív tag
Próbáld meg légyszi ha tudod bár lehet nem a wow a legmegfelelőbb majd én is letesztelem vele (én psen a ragnarökben,fotbidden west pcn meg az indiana jones legeleje a jungelbe nagyon rossz volt)windowsba 120hz vrr/gsync bekapcsp elindítod wow és korlátozd le ,próbálgasd 50fps től 80 ig 5 növelgetve mondjuk. És menjél esetleg olyan helyre ahol ugrál picit de lehet úgy is látszódni fog ilyen árnyas helyen próbáld nézni,forogjál. Bár mondjuk a wow lehet nem a legjobb mert ha azt lekorlátozod az fixen tartja lehet az lenne a lényeg h kicsit ugráljon. De Psen is ahogy írtam Forbidden west VRR performance mód és amíg 75 felett volt semmi baja leesik 60 közelébe akkor csinálja is. Úgy jön ki a legjobban ha nincsen lekorlátozva és úgy esik le szal wowba lehet próbálni h nem lekorlátozod hanem még növelsz a felbontáson vagy a grafon hogy 50-80 közt legyen mindig és úgy szerintem látni fogod.
-
fauv
őstag
válasz
freeland0806 #33552 üzenetére
Én world of warcraftal játszottam,/ rtx 4060 Ti /, semmi problémát nem tapasztaltam, pedig ugrált 120 és 50 fps között tisztességesen.
Nem tudom, hogy esetleg ez nem e játék függő is. Ki kell próbálnod.
-
freeland0806
tag
C805 tulajoktól kérdem, ti is észreveszitek ezt a VRR hibát amit #Hiei555 ír játék közben? 1-2 nap és C805 tulaj leszek szóval mondjátok csak mire számíthatok
-
zsolt501
nagyúr
válasz
koppasz1986 #33549 üzenetére
Írtam lentebb, minden nullára van véve és mégis csinálta, most nem csinálja az új szoftverrel.
Kodit használtam, de nem volt jobb a képe, de ez a DLNA se nagyon az én világom, mert nem csak helyi szerverről játszok le filmet, a DLNA meg csak helyi hálózati lejátszással megy alapból. -
koppasz1986
aktív tag
válasz
zsolt501 #33547 üzenetére
A plexel szar, legalább is nálam azzal is vannak mikroakadások. Kodi dlna és egyetlen akadás nincs azóta egyetlen filmen se. A sport meg alapból tökéletes minden mozgásjavító szarság nélkül is, nem értem miről problémáznak itt. Az aura a képélesítés miatt van, azt nullára kell venni azt kész.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
nicu71 #33545 üzenetére
Sport műsorokat nem szoktam nézni, így az nálam kiesik, szerencsére tényleg javult a helyzet az új szoftverrel, a mikró akadás még nem szünt meg teljesen, de az is javult, már kevésbé észrevehető az is nem annyira zavaró mint volt, ja és lényegesen kevesebbszer fordul elő.
Megjegyzem én PLEXEL hajtom, nálam ez a fő lejátszó program, a filmeket érintetlenük játszom le, szóval nincs le vagy felkonvertálás.
-
nicu71
addikt
válasz
zsolt501 #33537 üzenetére
Dehogynem tűnt fel,foci EB idején emlegettük ,mintha a focista kilépett volna az asztráltestből olyan volt,de azóta se néztem focit ill olimpia idején a repülő kalapács is olyasmi volt
mivel nekem szükségem van a mozgásjavitásra,a kikapcs nem opció.Akkor végre javitották,legalább ennyit Egyébként én már a 420nál járok,de azt manuálisan tettem fel.
-
Imike55
csendes tag
Sajnos bekapcsolva és valamiért mégsem....
-
Imike55
csendes tag
Sziasztok!
Segítség kellene C765-ös tv-hez.
T-home boxot használok HDMI1-n, de ha csatornát szeretnék váltani, akkor a tv bemeneti csatornáit állítja el és nem a boxon beállítottakat.
Van-e erre mód, hogy pl. az 5-ről 6-ra lépjek és ne a bemeneti csatornákra mint pl. hdmi1,-ről hdmi2-re, vagy av-ra. Régi Samsung univ távjával kezeltem a boxot, így nem kellet két távot váltogatnom.
(nem tudom mennyire voltam érthető)
Köszönöm! -
gab1ka
senior tag
válasz
Hiei555 #33532 üzenetére
Sajnos ez pontosan így van ahogy körbeírtad. Én egy másik gyártónál próbálgattam ezt a vrr dolgot 2 hétig, ott hibátlanul működött, direkt lockoltam az fpst 50-60-70 stb-n hogy van e anomália, egyáltalán nem volt. Amúgy szerintem van az az eset hogy a 1080p@120fps jobb élmény mint a 4k@60, de persze ez ízlés kérdése. Lehet hogy idővel a TCL ezt is orvosolja majd valahogy.
-
zsolt501
nagyúr
Mondjuk nem ártott volna ha oda teszik tényleg mik az új funkciók, mert ezt nem találom merre keressem.
Amit észrevettem hogy jobb lett a gyors mozgásoknál a mozgás megjelenítés DoVi filmek alatt sötét módban, nálam gyors mozgásnál a mozgó alakok körül megjelent egy aura szerű körvonal, normál mozgás esetén ez nem jelent meg, no ez most a frissítéssel úgy látom ez a hiba megszűnt, remélem nem kiabálom el, de ez engem eléggé zavart, de ez tudtam szoftveres nyűg, és ahogy olvasgattam itt másnak nem tűnt ez fel eddig.
Más hibát nem találtam ami zavart volna. -
Slowhands
lelkes újonc
Sziasztok!
Vette már fel valaki a kapcsolatot a tcl.com on kesresztül hiba miatt és erre kb nennyi időn belül reagált a TCL? -
Hiei555
aktív tag
válasz
gab1ka #33531 üzenetére
Hát igen csak pont az lenne a lényeg konzolon is meg PC-n is ha már van VRR/freesync/Gsync hívjuk aminek akarjuk ugyan az hogy szabadon menjen az FPS próbáltam Horizonban ps en tükör sima gyönyörű de amint lemegy 50-70 közé egyből észreveszem+én úgy vagyok vele ha már van ekkora nagy tv-m akkor nem 1080p ben szeretném (PC-n legalábbis) csak sajnos úgy nyilván nem fogja bírni a 120fps-t hanem 55-60 körül mozog ott meg szar lesz ugye VRR nélkül meg darabos ugyan úgy...Közben nézegettem ezeket a samsungokat h mit lehetne ac765 helyett akkor venni de pl van ez [link] de ez meg ilyen WOLED-es nem QD-OLED...
-
gab1ka
senior tag
válasz
Hiei555 #33530 üzenetére
Konzolon igen, jellemzően 60/120 körül, pc-n viszont nyilván a körül, amilyen beállításokat használ az user+milyen erős a pc-je stb...És valóban épp ez lenne a vrr lényege hogy tearing mentes legyen a 112fps is meg az 58 is. Talán azt azért nem mondanám hogy használhatatlan, inkább csak úgy fogalmaznék hogy gamer tévének mondani ezt így ebben a formában picit optimista. Vagy csak megint nagyok az igények.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Hiei555 #33528 üzenetére
Ezt a jelenséget az RTINGS minden TCL tévénél leírja, én magam is érdeklődtem itt már ezügyben, de úgy néz ki keveseknek tűnt fel.
"Unlike most TVs, the TCL's overdrive tuning seems to be done in 'brackets'. When the TV runs within a certain bracket, like between 45Hz and 75Hz, its response time behavior is consistent. However, the TV's overdrive behavior completely changes as you get near the edge of a bracket or switch brackets. This means that you could have no overshoot when your framerate is averaging 60fps, but if it goes up or down a bracket, you suddenly see a ton of overshoot or black smearing.
For example, there is substantial overshoot at 80Hz, which then stabilizes itself as you get closer to 120Hz, until you get past 144Hz where the overshoot errors again spike up. For this reason, you might want to maintain a stable frame rate around one of the TV's response time bracket 'sweet spots', for example, 60Hz and 120Hz, to ensure a good response time performance."
"Unfortunately, it uses different overdrive settings under and above 65Hz. If you're gaming and your frame rate hovers between 60fps and 70fps, there's noticeable overshooting, which you can see here.
There's an inconsistent bug that prevents VRR from working at all. Despite the TV saying that VRR is on, there's noticeable screen-tearing. Power cycling it fixes the issue, and VRR works correctly."
-
Hiei555
aktív tag
Tegnap még próbálgattam a c765 ami ugye cseres lesz de viszont olyan dolgot vettem észre ami a másikon sem lesz jó lehet. Aki Ps,Xbox,Pc játszik VRR el ti is tapasztaltok olyat h 50-70 fps/Hz körül szellemképesedik, overshootol? Pc-n könnyű reprodukálni beállítjátok a VRR/freesync/gsync és egy játékot mondjuk 60 körüli fps re korlátoztok. Ahogy látom neten ez sok mindenkinél probléma de nem nagyon volt szó itt erről vagyis nemláttam.
-
chatran
őstag
Sziasztok!
TCL C835-nél, hol, melyik gombot megnyomva látom, milyen felbontáson megy a film?
Megújítottuk a Max előfizut standard lett elvileg, ami csak 1080p. De nekem nagyon úgy tűnik, hogy 4K-ban mennek a filmek és a dolby vision-t is ki szokta írni a tv. Ha ránézek a Max applikációban az előfizu típusára, azt írja, hogy standard előtti. -
ρσгτσ
addikt
Nem tudom milyen árakat kapsz, lehet jobbat, mint valamelyik kereskedőknél. Pl. Telekom vagy egyéb kedvezmény miatt.
Viszont kereskedőnél nézve, a két fenti TV -hez képest némi plusz pénzért már van 75C805. Ami kevésbé kompromisszumos, mint a másik kettő. Ebben az árkategóriában ez szerintem nem sok különbség és elég jó TV.
Ez már nem fér bele?
-
zedok
őstag
Mit gondoltok - TCL 75C655 Pro vagy Hisense 75U6NQ? Utóbbi mini ledes (240 zónával) előbbinek pedig nagyobb fényereje van. Erre a kettőre esett a választásom - árban nagyjából ugyanott vannak. Viszont tudásilag csak a zónák számát találtam kritikus különbségnek. Meg egyik VA paneles, másik ADS Pro. (tehát utóbbinál talán rosszabb a kontraszt - elvileg)
-
mrmft
senior tag
válasz
blueye #33520 üzenetére
27x vs 29x ert lattam oket. Gyakorlatilag SDRben is latod, de leginkabb HDR tartalmaknal latvanyos - Dolby Vision, stb. szinte csak HDR-t nezek rajta. Streaming szolgaltatok, BR lemezek itt nagyon kijon.
224 az jo ar egy ekkora TV-nel. Probald ki, aztan eldonotod megfelel-e. Ha nem "faj" a kulobseg, akkor viszont... -
zedok
őstag
Köszönöm a tippet. Találtam is egy C655 Pro ajánlatot itt:
[link]Szerintem ez egész jó - ráadásul 0% thm-re.
65 vs 75 között vacilálok - 4-4.5 méterről tudjuk nézni a tv-t tudom nem ideális.
Ami még szóba jöhet, egy Hisense 65U6NQ árban. (a 75-ös azt hiszem 410 körül kezdődik)Ti mit gondoltak?
-
Celtis
veterán
válasz
mikrofon #33512 üzenetére
Akkor félúton van az igazság. Valóban részben rosszul tudtam én és blakey is, mert csak az ARC-ra volt igaz amit írtunk. Pl. nekem is Yamaha AVR-em van és csak CEC-cel megy az ARC.
Viszont neked sem volt teljesen igazad, mert nem a soundbar tulajdonsága ez, hanem attól függ, hogy sima ARC vagy eARC a kapcsolat a tv és a hangeszköz között.Itt van a kutya elásva:
Unlike ARC, eARC does not require HDMI-CEC to function. The device detection system for HDMI eARC is already built in.
Ma is tanultam valamit. -
-
gab1ka
senior tag
Én nem kérdeznék de egy észrevételem volna, remélem nem veszed rossz néven. A korábbi tapasztalatok alapján akik akadozásra/röccenésekre panaszkodtak, nekik sem a youtube-on jelentkezett ez, hanem a streamingen (amit te nem használsz) és egyéb videólejátszás közben (24p) innen onnan mindenféle lejátszókombóval, tehát a filmeknél. Pont úgy, ahogy te leírtad. Ezen sajnos a külső ssd sem fog segíteni.
Ui: Elképesztően király lehet 75"on simezni, én riget azért nem, de egy kormányt tuti beszerzek majd.
-
István 67
tag
válasz
freeland0806 #33501 üzenetére
Beszéltem az ügyfélszolgálattal állítólag nem foglalkoznak vele visszaviszik és visszautalják a pénzt.Reméljük.
-
Jigli
csendes tag
Sziasztok!
Túl vagyok az első 1 hét használatán az Alzából vásárolt 75C765-al. A gyári beállítások hát elég furák. Rting.com-ról lemásoltam az amerikai modell kalibrációs bállításait. Nem minden egyezik a 2 model esetén viszont nem találtam jobbat amíg túl nem esek a "rendes" kalibráláson (By Viktor). Így mérföldekkel szebb, valósághűbb lett a kép.
Én nem tapasztaltam semmi akadozást youtube-on amit több helyen is olvastam. Nálam minden AI alapú beállítás ki van kapcsolva. Egyedül a beszédhang felerősítését használom mivel csak a napokban készülök el az 5.1-es telepítésével és a gyári mélyet ha közepesre állítom akkor elveszik a beszédhangerő.
420-as firmware-t tettem fel. Minden más a legfrissebb. Sajnos sportot nem nézek vodafone tv-n illetve streaming platformokat sem szóval ezek minőségéről nem tudok nyilatkozni.
4k videók alatt észrevettem, hogy ha pendrive-ról (16GB USB 3.0 DataTraveler I G4) vagy külső vinyóról [link] nézek filmet akkor van egy furcsa "röccenés" néha-néha. Ezt betudom annak hogy mind a 2 eszköz lassú úgy hogy itt még nem mondanék ítéletet. Úton van egy gyorsabb külső SSD.
PC-vel sajnos pórul jártem a Thunder 25 méteres 8k kábele kontaktos volt úgy hogy abból is úton van egy másik. Amikor ép volt kontakt (egyszer sikeült 1 órára úgy forgatni a kábelt) akkor 12 bites színmélységgel és 120 Hrz-en patikán működött a HDR game és a filmek is. (a kövi projekt egy simulátor rig építése a TV elé)
A végére hagytam a legfurább dolgot: a netkapcsolat. Vezetéken 100 mbit a teteje. Wifin viszont nagyon érdekes, hogy nem látta a router 5g kapcsolatát, a mobilomról osztott netet 5g-n és a PC-ről osztott 5g frekvenciával ugyan úgy nem jelent meg. Ma jöttem rá, hogy ha aktív a DFS (Dynamic Frequency Selection) és 140 vagy magasabb számú csatornát választ akkor nem jelenik meg a TV-n az 5g-s wifi. Ha 100-140 közé esik akkor 120-130 mbitet mértem és ha 36-64 közé állítom a csatornát akkor érem el a maximumot: 280 mbitet. A router a TV alatt van közvetlenül. Valahol itt lehet a TV maximuma mivel a telefonomon 500-at mértem. Itt megjegyezném hogy nem túl telített a környékemen az 5g-s wifihálózat. 2 db routert látok összesen a sajátomon kívül...
Ha van valakinek valami kérdése, kérése kivele. Talán végre én is tudok másoknak segíteni és nem csak kérdezni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest