Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Csatorna listát hogyan tudok menteni, szerkeszteni? Emlékeim szerint valami webes felületen lehetett ... de nem találom a módját, nem emlékszem már rá.
-
válasz
feriferi12 #8086 üzenetére
180-ert
-
turho
addikt
Nos, jelen pillanatban a 078 img stabilabb mint a 083. Legalábbis hfmi ügyileg. Talán 2 glitcem, képugrasom volt 1.5 óra alatt. A 083 alatt simán volt 50.
Ez csak arra enged következtetni, hogy csesztetik a hdmi2.1 dolgait is.
Remélem hogy jó irányba.... -
Kiskutya
veterán
Elméletileg az android 11-be már ki lehet kapcsolni a tv hangszóróit ha optikán megy a hang. Ezzel én is szívtam nem tudom miért nem lehet 9 alatt megcsinálni. Szerencsére nálam működik a hdmi arc ott nem szól a tv használat közben. Ahhoz képest hogy a 3. negyed évre ígértek a 11-et eléggé meg vannak csúszva de ami még jobban idegesít a béták se jönnek úgy ahogy eddig...
[ Szerkesztve ]
-
turho
addikt
válasz
mikrofon #8074 üzenetére
Szia!
Én sajnos olvastam fórumokon olyat, hogy pc, de még ps5 és XBOX SX is villogott (bár nagyon nehéz c728-ról találni fórumot...), illetve ugyanezt produkálták.
Igazad lett amúgy, most felment az img. Hdd felpörgési ideje nem mindig elég eszerint a flashnek
Most akkor tesztelem v078-cal, sztán 081, 082.
Csak illene mennie a fránya vrr-nek is.
Illetve mivel villódzott 1080p-ben is, meg az összes felbontásban is, valami csak van....
A régi 1.4 hdmi kábel 4k60hz-en csinálta ezt először.
De most, hogy új profi kábel, 1.8 m, pc áttelepítve a tv alá, 2 db Vga-val is próbálva, ugyanúgy xar, azt mar nem nyelem le. -
köszönöm asszem meg kell lepjem magam karira
még egy apró kérdés szeretek ugy tv-zni a párommal hogy én fülesben hallgatom ö meg a a hangszórót .tudja azt hogy mind2 él egyszerre ?
(LG tudta )
[ Szerkesztve ]
-
aradebil2
senior tag
A Corvin plázában próbáltam megnézni az utolsó 50C715 és 50C725-öt, de nem tudtak működő távirányítót adni egyik típushoz sem, sőt hekapcsoltatni is úgy kellett őket...
Bár figyelembevéve hogy már sok helyen nem kapni C715-t úgyse nagyon válogathat már az ember
-
üdv
ezt a tv-ét : [link] érdemes lenne leváltani A méret a kijelzö és a 120hz miatt ?
egy TCL 75C728-asra?
az lg nek 10bites ugye a kijelzöje de az csak HDR ben számit azthiszem
lightos játék is menne rajta.az Alza ban egymás mellé volt téve egy C728-as és egy C825-ös mini ledes, hááát a 825nek sokkal jobb volt a képe de gyanitom, hogy a C728-as el volt állitva direkt.
[ Szerkesztve ]
-
balkoger
tag
Szia, nekem a PH-s beállítás nem teljesen jött be, 2 nap volt mire mindent be tudtam állítani, most már tökéletes.
Pl. tegnap a Ninja warrior stroboszkóp villódzása olyan képet eredményezett, hogy azonnal meg kellett változtatnom a beállításokat, megsúgom nem az mpeg beáll. volt a baj.
Ha megfelelő Én szívesen megosztom a sajátomat, aztán testreszabod.
A szín is még 50-es beállításnál is sok volt, majd találtam egy "dinamikus színbeállítást" amit kikapcsolva már szinte fakó volt minden.
Nem vagyok otthon így a pontos opciók megnevezéseit nem vágom most. -
mikrofon
veterán
Mindenképpen tegyél egy próbát, hogy teljesen üres pendrive-ot FAT32-re formázol és csak a firmware-t teszed fel.
A helyzeted érdekessége, hogy teljesen egyedi eset. Egyelőre sehol nem találok én sem ilyen esetről tapasztalatot. Se arról, hogy nem lehetne vissza frissíteni, sem arról hogy baj lenne a 4K120Hz-cel. vagy villogna a kép.Nagyon úgy tűnik, hogy valami hiba nálad van "Csak"
Mivel vinyóról frissítettél img módszerrel, nem vagyok benne biztos, hogy nem-e a frissítés közben történt valami, mert ugye a img-s frissítés, az a teljes tartalmat, akár több részt is, pl bootloader és egy tárhelyeket is felül írhat. Így elképzelhető hogy eközben nem sikerült a rendes kommunikáció a HDD-vel.....Ami viszont szinte biztos, hogy csak img módszerrel fogsz tudni downgrade-lni. Vagy ugye még lehetne a számítógépről Flash-selös módszer, de nem tudom, hogy az TV-re van-e.... (androidos tv box-ok esetén működik)
Ugye az img-s módszer képes, ujra osztani a particiókat. nah ha ez megváltozott az új béta szoftver miatt, akkor valójában nem az a baja, hogy régebbi, amit most akarsz feltenni, hanem hogy más az adatkiosztás és ezt ismeri fel.Azt amúgy továbbra sem értem, hogy ha csak egy hdmi1.4 kábeled volt, akkor miért nem a kábelt cserélted először és csak az után próbálkoztál a béta firmware-rel. Arról már itt is többet értekeztünk, hogy a hdmi 2.1 nagyon kényes dolog, még a dedikált hdmi2.1-es kábellel és eszközökkel sem mindig megy probléma nélkül a 120Hz. Akkor miért menne hdmi1.4-es kábelle....
-
csƵ
addikt
Üdv!
Rendeltem egy 55C728-at. A PH! cikkben lévő színbeállítás megfelelő lesz hozzá, vagy van pontosabb?
Egyúttal azt is megkérdezném, hogy beüzemelésnél kell-e valamire figyelnem? Új fw telepítés, akármi?[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Még 1-2 nap és fent lesz a C728-ról a teszt a youtube csatornámon.
Elnézést, de a sok munka miatt elhúzódott -
Kiskutya
veterán
A tcl nagyon nyomul gamer fronton is. [link]
-
turho
addikt
válasz
Kiskutya #8064 üzenetére
Az ellenőrzést úgy értettem, hogy ota módban kiírta az img-rebis hogy régebbi szoftver, sorry.
Mondom, img metódust nem tudom aktiválni.Ugye, v081 ota felment, de homályos volt a 120 hz. Meg szajadizott is a hdmi.
082 felment, megjavult a 120 hz, de a szakadozás maradt.
083 img felment, különösebb változas nem lett.
Azóta itt tartok, amiket alább írtam.[ Szerkesztve ]
-
turho
addikt
válasz
Kiskutya #8062 üzenetére
Nem hiszem, simán felment, megy is a tv.
Csak ez a fránya hdmi villódzás...
Csak most power nyomvatartás+bedugás metódus nem működik. Bekapcsol a tv 3 másodpercre, kivillantja a hdd-t aztán standby-ba megy. Mintha csak simán bedugnám.
Nem értem. Szerintem úgy próbálgatom ahogy kell. V082-re felment ezzel a metódussal hibátlanul a v083 img verzió.
Restart is volt, resetek is megvoltak szervizmenüben.
Most olyan szitunak látszik, mintha csak v083-nál újabb OTA-t akarna elfogadni. Img-t meg semmilyet[ Szerkesztve ]
-
turho
addikt
válasz
Kiskutya #8053 üzenetére
Hát, problem.
Nem engedi a tv at IMG frissítési metódust. Ahogy eddig volt.
Nyomva tartott power mellett áram alá helyezem, elindul a hdd, de 2 mp és a tv stand by-be megy. Semmi menü vagy kék képernyő nuku.
Máshogyan próbálva meg elindul a készülék.
Helyi frissítésnél kiírja, hogy régebbi szoftver.
Konkrétan felismeri, közli hogy az új frissítőcsomag verziója alacsonyabb, szeretné frissíteni? Nyomok ok-t.
Frissítési csomag ellenőrzése nem sikerült, és a rendszerfrissítés keállt! Bezár.Már aktiváltam a fejlesztői módot, USB hibakeresést is, hátha... De nem.
Mivel a múlt héten összejött az img frissítés, onnan gondolom, hogy nem vagyok hülye.
Most viszont megállt a tudományom
Próbálok utánaolvasni netrn, de nemigen találok semmit.
Egyelőre arról se, mi történt az img frissítési metódussal.
Minden segítséget megköszönök.
Most úgy fest, v083-on ragadtam....[ Szerkesztve ]
-
válasz
Kiskutya #8052 üzenetére
Igen nagy ugras szerintem is
Most hagyom mar abba a tv nezest, hajnal 4-kor kelni kellene
Egyszeruen most csak elveztem a mozit. Szamomra tokeletes ez a tv. A hangja nekem jo, TCL-nel sokszor volt, hogy nagyon hangosra kellett vegyem, hogy ertsem a szoveget, kozben a mellek hangok nagyon hangosak lettek. Ennel jobb a helyzet, ugyhogy soundbar egyelore nem kell. A masik, hogy a Plex most mindent visz, ami eddig akadozott, legalabb a zidoo-t is el lehet adni
Az sdr is joval jobban nez ki most. Jo oke tudom, hogy ez egy joval dragabb tv, de ez a kepminoseg mindent meger
-
Saccco
nagyúr
-
Zoty4
őstag
Sziasztok. A TCL 85" TV-ket nem gyárt?
-
Kiskutya
veterán
V078 IMG fájl.....
http://celesw.tcl.com/Test/software/V8-T615T01-LF1V078.zipezt találtam de erre szerintem fel megy az ota 81 vagy 82
-
-
turho
addikt
válasz
mikrofon #8040 üzenetére
Sajnos az kimaradt, hogy új normális kábel/régi szoftver(ek).
De most nem tudok downgradelni v083-rólugyanis a tv kiírja a v82-re, hogy nem újabb...
Kábel rövid, vastag és drága is volt.
Simán kapcsolja a Windowsból is a tv a 4k120-at, hdr10-zel. Kábelt kizárnám.
Kontakthibát élből kizárnám, új tv, új kábel, új rtx3080 hdmi2.1 vga.
De próbáltam gtx1080 vga-val. Vele 1440p-ig játékban is.
A jelszakadás-szerű jelenség nem függ a vga-tól, se a felbintástók, se attól hogy 50, 60 vagy 120 hz van beállítva.
Vrr, Allm-től se függ.
A Vrr amúgy dolgozna, jobb felső sarokban kiírja "i" gombra hogy 3840x2160@változó frekvencia, 90-120 közt folyamatosan ugrál. Vrr nélkül meg a konstans, épp beállítottakat.Amitől fosok: tv panelhiba.
Ami még baj: nem tudok még egy v082--est se visszarakni (ha lehet, akkor meg nem tudom, hogyan kell).
A v081, v082, és v083 img frissítéseket itteni linkről csináltam. Konkrétan Kiskutya linkjeivel és a fórumtársak segítségével.
Ez van, és el vagyok keseredve....[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
hdmi vibrálás az tipikusan kábel, vagy kontaktprobléma. Na most azt nehezen hiszem hogy mindegyik hdmi port egyszerre lett kontakthibás. Ahonnan a béta verziójú szoftvert letöltötted ott nézd meg a hsz-eket, hogy írnak-e ilyen tapasztalatot.
Az új normális hdmi2.1 kábellel próbáltad a 4K120Hz-et a régi szoftverrel is, vagy akkor már az új béta szoftver volt fent.
amúgy még lehet kimeneti probléma is a lejátszó eszközön, vagy ha átmegy pl egy AVR/sondbar egységen akkor azé is.
[ Szerkesztve ]
-
turho
addikt
válasz
bzoltan1972 #8030 üzenetére
Vrr-ben is megvan. Minden módban, mind a 4 hdmi bemeneten jelentkezik ez a szakadozás, amit lentebb írtam.
A napokban ugye feltettem a v083-at, img-ből.
Most viszont próbálnám visszatenni la v082-est, de nem engedihátha jobban reagál a HDMI gondra.
A feissítési csomag nem a legújabb, ellenőrizze.
Na most ilyenkor is mi van?
Amúgy figadok még ötleteket a hdmi fibrillációra, túrom a netet, de nem igazán van fórumokban....[ Szerkesztve ]
-
TCL X925, C825 and C728 Mini LED QLED TV-s offer unrivaled gaming experience
Not bad. Ha nem fog eléggé esni az idei Philips-ek ára, akkor lehet inkább C728-at veszek jövő tavasszal. -
zolda
tag
válasz
littlejoe1 #8033 üzenetére
Szia, ebben a méretben (49) elvileg a Sony is VA:
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/d3ac1d153a
Nekem elvileg ma jön egy ilyen Sony, majd beszámolok róla a másik topicban. -
balkoger
tag
válasz
Szia, ha van lehetőséged, akkor nézd meg élőben, szerintem amennyivel drágább a c728-as, annyit megér a felár.
Itt egy összevetés, tv-t nem 3 évre vesz az ember, a sony képfeldolgozója valóban példás, a 725-höz képest pl 120hz-es.
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/f2371d74ff -
Kiskutya
veterán
válasz
Mivel a sony ips azt én kizárnám. Soha többet ips volt hozzá szerencsém.
-
littlejoe1
újonc
Sony Bravia KD-49XH8596 vagy TCL50c725 tv-t vennétek?
A méret miatt ez a kettő esélyes, a sony 216ezer a tcl 189 ezer lenne.
A sonynak állitólag jobb a képprocesszora de 2020as modell és csak andoid 7 van rajta. -
balkoger
tag
Tegnap estétől a C728-as felhasználók táborát gyarapítom, köszönöm a fórumtársak hozzászólásait, sok befutó volt éppen ezért, de a C728-as levett a lábamról.
Felkészülten 15 különböző sample fájlal felvértezve érkeztem az Euronics-be, merthogy ott volt a Hisense u8gq ami elég jól le volt akciózva.
Nálam elég hátrányos a helyszín, sarokban hátulról és oldalról is 240cm-es magas ablakok eresztik a fényt a TV-re, ezért elég erős fényerejű TV-t kerestem.
Kb 8 éve használok nas-t, elég nagy gyűjteménnyel, komoly hálózattal, így a medialejátszás is nagyon fontos, Plex, DLNA, stb.
A menürendszer átláthatósága-testreszabása és gyorsasága is fontos, hozzászoktam a LG webOs könnyű kezeléséhez, de ha az android kellően jó, akkor eltekintek a magic-remote-tól is.
Hisense hangjával, a vidaa rendszerével és videók lejátszásával elvérzett, habár a képe nagyon szép volt.
C728 minden teszten átment, az általatok tapasztalt lejátszási anomáliákat nem tapasztaltam, mindent lejátszott, kivéve a divx-et.
Pack: SD divx ac3
SD xvid ac3 sd tartalmaknál a felskálázás minőségére voltam kíváncsi
720p x264 ac3
1080p x264 ac3 és DTS
1080p HDR x265 dts
1080p BD x265 DD 7.1
2160p HDR10 x265 DD+TrueHD
2160p HDR10+ Hevc 52,3Mbps TrueHD Atmos 7.1
2160p HDR10+ Hevc 76,3Mbps DTS-HD 5.1
2160p HDR WEB VP9 DD Atmos 5.1 (HBO MAX, Netflix)
2160p HDR10 x265 Dolby Vision 5.1
4K MP4 DJI Osmo Action kamera saját felvétel
Habár a TV Onkyo hangja jobb mint a társaké, azért belehalgattam pár soundbar hangjába, szerencsére a TCL RAY-DANZ-e is ki volt rakva, ez a 3.1-es jószág 540W-jával és Hans Zimmer Interstellar zenéjével kiadta amit hallani akarok, azután már nem is hallottam olyan szépen szólni a többieket, így méltó kombót alkotva hazavittem Őket.
Tegnap a csatorna szkennelése bizony eltartott vagy 10 percig, végre lehet csatornákat teljesen szabadon rendezni ez el is vitte az időmet.
Ma egész nap nyúztam, le is ment egy frissítés, saját DLNA-s lejátszójával is tökéletesen megy minden hálózaton, automatikusan felismeri a hang illetve HDR fajtákat, Én lan-kábellel csatlakoztatom a TV-t is, a legdurvább 4K-s tömörítetlen anyag is oda vissza tekerve kipróbálva, minden tökéletesen megy.
Természetesen a plex-et is felraktam, mivel a nasson plex szerver fut, ott is minden röccenés nélkül megy, ehhez képest a 3 éves 4K-s LG tvm sokkal lassabb.
A fényereje már kicsit tolakodó, egyből 50%-ra leállítottam, ma viszont napsütésben kellett a 100, de mennyire élvezhető !!!
Az egyik fórumtárs által közölt tükröződés valóban jelen van, de nekem az LG-m is ugyanennyire tükröződött, vagyis ekkora besugárzásnál más TV sem tudja jobban megoldani, PL az oled-del nem jártam volna sehogy sem, mivel annak full fényes volt a felülete, illetve azt a részt kell árnyékolni aminek a tükörképe belekavar.
Amit eddig furcsaságot tapasztaltam az a hang elcsúszása, amit lehet korrigálni, bizony valahol -50-et kellett beállítanom annyira késik a hang és az a fura, hogy minden csatornánál egyedi a beállítás, vagyis még rá kell jönnöm mi okozza.
Aki gondolkozik a vételén ne habozzon, vigyen magával filmeket, izzassza meg, tesztelje le a TV-t és ha átmegy a vizsgán vegye meg, mert szerintem egy jó termék. -
turho
addikt
válasz
bzoltan1972 #8030 üzenetére
Szerintem már oróbáltam, de le fogom újra tesztelni...
-
turho
addikt
Elkiabáltam ezt a hurrá v083 fw dícséretet.
Ha egyáltalán az a gond.
Szakadozik a HDMI
Mintha kihúznám egy pillanatra...egy-két mp-re elmegy a kép, néha meg csak "glitchel" egyet. Van hogy rájön és percenként ötször megcsinálja ezt. Van hogy 5-10 percig is stabil, mielőtt egyszer beadja.
Nem függ a vga-tól (kettővel is próbáltam, tökmás gyártmány és szint).
Nem függ a felbontástól (800x600-on is csinálja, 4k-n is).
Nem függ a képfrissítési frekitől. (24, 50, 60, 120 Hz-en ugyanúgy csinálja).
Nem függ a HDR-től.
A v083 óta éles a 4,k120 Hznis, előtte v082-n 120 hz-en homályos volt a kép.
3 kábellel próbáltam, a vadonatúj 2.1-es kábel vastag, drága, és csak 2 méter.
Szerintetek tv szoftverhiba, vagy hardver (input modul)?
Szerettem volna kifogni egy hibátlan tv-t, erre most ez a jelenség keserít el.
Elég fos úgy játszani, hogy el-elmegy a kép. (Bármilyen fekin és felbontáson).
VRR és ALLM bekapcsolva.
Vélemények? -
mr.tamasbiro
őstag
Van olyan tcl ami fel is tud venni külső tárhelyre?
-
Kiskutya
veterán
válasz
bzoltan1972 #8018 üzenetére
C715 android 9 a 725, 728 android 11.
-
Yeti42
csendes tag
Sziasztok.Ezt a tv-t néztem ki. [link]
Kábel tv-t néznék rajta. Meg pendriveon filmeket.
Mi a véleményetek róla? Köszi előre is a választ. -
earthworm
csendes tag
Sziasztok. 55c728-an gondolkozok már egy ideje. Series X konzol miatt venném főleg. Egy pár éves Samsung edge LED-es tv-t cserélnék le. Jó vétel lehet?
-
Kiskutya
veterán
-
bzoltan1972
csendes tag
Sziasztok!
Egy tv-t szeretnék vásárolni a tesómnak ajándékba.
Jelenleg a C725 -öst nézegetem. Ezzel kapcsolatban kellene egy infó. Működik-e rajra rendesen a HBO Go?
(Egyáltalán letölthető-e rá a HBO Go?)
Régi philips androidos tv-re nem volt elérhető. (De azóta eltelt egy pár év.)
Érdekelne még, hogy mennire gyors, vagy lassú a menürendszere?
Szintén régi android TV-s tapasztalat, hogy a rendszer egy idő után belassult.
C725 esetében mi a helyzet? -
Kiskutya
veterán
válasz
Levente1991 #8010 üzenetére
Akkor jó a c715 is. Nekem egy ps4 is van mellé és amire nekem kell tökeketes az élmény.
-
Levente1991
tag
válasz
Kiskutya #8009 üzenetére
Ha lesz is konzol, akkor is csak használt Xbox 360 jöhet szóba, komolyabban nem tervezek játszani, sokadlagos szempont. A tévét is max. 180.000-ből szeretném megúszni, legfeljebb 55", annál nagyobb nemigen férne el, a jelenlegi 43"-hoz képest az is előrelépés lesz. Várom a Black Fridayt én is.
-
Kiskutya
veterán
válasz
Levente1991 #8008 üzenetére
Ha konzol van vagy lesz én a c728-at venném. A 65-ös változat volt már 279 is remélhetőleg a bf alatt legalább annyira lemegy.
-
Kiskutya
veterán
válasz
aradebil2 #8004 üzenetére
C725 kB ugyan az mint a c715 annyi hogy abban van memc és android 11 amit elméletileg meg kap a c715 is. A memc akkor érdekes ha szereted a szappanopera effektet. Elméletileg sporthoz is jó de mivel a c715be nincs én nem használom. Az előző lg tévémbe volt hasonló de ott is mindig kikapcsoltam.
-
jimmy74
őstag
Üdv!
Itt valakinek van 65C825 vagy esetleg valaki látta milyen a tv minősége.
Olvasva új mini LED az ára elég húzós beépített Onkyo hangrendszer bár gondolom soundbar jobban adja..
Egy c728 -hoz kepest nem éri meg szerintetek se?! -
Kiskutya
veterán
válasz
Levente1991 #8002 üzenetére
C az qled a p hagyományos nem egy kategória a 2 tv. A c725 már android 11 van a p-n a 9.
-
Levente1991
tag
Sziasztok!
Nézegettem teszteket egy P715-ről illetve egy C725-ről.
Jól látom, hogy a P715 sima Android TV rendszert futtat, a C725 meg Google TV-t? P715 esetében lehet váltani Android TV és Google TV között, vagy így jön gyárilag?
Jelenleg ezen is gondolkozom, én a 2.1 HDMI nélkül meg tudok lenni, nem vagyok hardcore gamer, és jelen állás szerint a P715 43.000 forinttal olcsóbb a C725-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megmosolyogtató tárterülettel indít az iPhone SE
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Horgász topik
- Házimozi belépő szinten
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- iPad topik
- További aktív témák...