Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós kamerák
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- A Samsunghoz viheti az új IO lapka gyártását az AMD
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nicu71
addikt
válasz
Stealth #22097 üzenetére
dehogy ...Dia sajnálattal közölte,hogy ez most nem jött össze ,de irhatok panaszt,észrevételt stb,jött egy űrlap amit kitöltöttem/a továbbiakban némi nehézséget okoz a termék átvétele stb ,ezért nem vagyok igazán elégedett,kb ennyit írtam/
Munkatársunk majd jelentkezni fog
Egyébként a 735-t a posta hozta és legnagyobb meglepetésemre igazán korrekt,pontos volt. -
flash-
veterán
válasz
Parmezan77 #22096 üzenetére
rendben az nem gond. viszont smb2-nek vajon mi a maximális adatátviteli sebessége? az jóval magasabb lenne? én erről sehol nem találtam semmi relevánsat
-
rainman72
nagyúr
353e egy ujracsomis 65C845 eMagon ha valakit érdekel [link]
-
flash-
veterán
válasz
Stealth #22091 üzenetére
igen de szerintem akkor is van ha bezárom a qubittorrentet, na majd tesztelem azért újból.
ez a vérapó a neo barátnőjétől végre olyan tartalom amivel lehet tesztelni a szineket fényeket.dv-n is jól mutat a c725-őn
szerintem itt valamiért nem sötétít le a tv
(dvhe.08.06, BL+RPU)
(az más kérdés hogy nekem kicsit "csalódás" a film, lehet hogy azért mert annyian túldicsérték hogy jobbat vártam, ez a nagy adok kapok az én "koromban" ("85-ös évjárat) már nem elég a szórakoztatáshoz, inkább a jó poénok amit jobban preferálok vagy a jó sztory (főleg)[ Szerkesztve ]
-
Stealth
senior tag
-
flash-
veterán
ha megveszem az usb 3.0 portra csatlakoztatható 1000 megabites lan portot (vagy miez) akkor megszünik az a gond hogy smb2-őn ha nézek nagy méretű-minőségű 4k filmet( 60-70Mb/s vagy nagyobb bitrátájú) akkor 1-2 percenként be be laggol és leesik a puffer?("megoldás" az 1 másodpercre a pause, dehát így ki akar filmet nézni.., külső hddről ilyen gond természetesen nincs csak smb2-őn)
(próbáltam a puffert automatáról 500-ra meg 700 ra,1gb ra állítani úgy még borzalmasabb lett szóval auto módban "jobb")
vagy más módon kellene lejátszanom? én probakoztam a dlna-val nem tudom beálltítani)
[ Szerkesztve ]
-
Stealth
senior tag
válasz
rumkola #22085 üzenetére
Értem én ezt, csak a sameday oldalon az van, hogy nem kapták meg.
Nem értek ezzel egyet, az emag akkor kommunikálja azt, hogy várjuk a futárt, ne azt, hogy már elküldték. Ez azért fontos, mert nem tud mindenki 5 perc alatt hazaérni, hogy átvegye a csomagot.Egyébként Dia szerint holnap szállítják ki este 19.00-kor. Ami ha igaz fasza, mert már otthon leszek.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Stealth #22084 üzenetére
Pont azért nincs telszám, hogy ne hivogassák őket százezren a kérdéseikkel, nem bírja el ezt semmilyen ügyfélszolgálat.
Az emag már lecsomagolta, kiszámlázta és:
1. raklapon várja a somedayt hogy az elvigye
2. már úton van a someday raktárába és az ottani átvételre vár a többi többezer csomag között.
Hiába hívnál bárkit ezzel, ugyanezt fogja mondani. Türelem. -
GrandS
senior tag
Topikgazda, illetve admin(ok): Nem kellene már egy rendes nyitó összefoglalót készíteni?
-
Celtis
veterán
Nekem (szintén 75C805) ilyet nem csinál. Annyi van, hogy formátumonként (SDR, HDR, HDR10, HLG, stb) külön-külön kezeli a képmódot és képbeállításokat, de ez teljesen normális, sőt elvárt. Ha valami új formátum bukkan fel, akkor újra be kell állítani, de utána megtartja.
Mozi képmódot választottál? Még esetleg válaszd azt, hogy a beállítás minden bemenetre legyen érvényes, illetve DV esetén a DV brught vagy dark módot kell választani, mert az intelligens mód széltb@sz mindent és letiltja a részletes beállításokat is.
Nálam a régió magyar, a nyelv angol, de magyar menüvel is ugyanígy működött.[ Szerkesztve ]
-
dota1
aktív tag
Sziasztok,
Sikerült beszereznem, egy TCL 75C805-öt.
Viszont van egy nagyon bosszantó problémám, ami valszeg. valami bug lehet.
Ahhoz , hogy az ember egyénileg tudja a képmódot kalibrálni/részletesen beállítani, ki kell kapcsolni a beállításokban az intelligens kép -----> adaptív tartalom off-ra.
Ez rendben is van, ha kikapcsoltam elő is jönnek a részletes képi beállítások.
A probléma most jön:
Amint kilépek egy film-ből (teljesen mind1, hogy hdr vagy sdr) és újra elindítom,
már eltűnik a részletes kép beállítási opció és az intelligens képi beállításokban a tv "visszaállítja/vissza pipálja" magának az adaptív képi tartalom beállítást.
No erre mi a megoldás? Minden egyes film indításnál, manuálisan kapcsoljam ki? pfff...
(természetesen már reseteltem a tv-t is és angol nyelv sw. üzemmódban is kipróbáltam.
ugyanaz a jelenség)
Ezáltal hiába kalibráljuk a tv-t? Van itt más c805 tulaj aki ezt meg tudná nézni?
Egyébként a képe az kiváló lenne
Köszi srácok előre is! -
nicu71
addikt
-
mzsol
tag
Sziasztok! 50C805-ön a hétvégén megnéztem pár 4K filmet, nagyon szép a kép sőt gyönyörű. Abban segítsetek már hogy ezen a tv-n akkor melyik anyag lenne a preferált: HDR10, DV, stb?
-
ttrap
tag
Sziasztok! Akinek 55C805 van, megkérdezném, hogy valóban 400x300 a VESA méret? A specifikációban 400x300, viszont a termék fotókon a hátlap képeken a csavarok vízszintes és függőleges távolsága szemre azonosnak tűnik. Továbbá azt is kérdezném, hogy az alsó VESA csavarok milyen távolságra vannak a készülék aljától mérve? Lenne valaki olyan kedves, és lemérné ezeket? Köszönöm.
-
gianni85
veterán
válasz
nicu71 #22071 üzenetére
Necces
én tavasszal vettem az enyémet, üzletben intéztem, mert csak ott adtak 6hó 0% thm-et, azt mondták másnap viszik, emag fiókban is azt láttam. Aztán 3-4 napba telt (szintén sameday kiszállítás). Jól meg is reklamáltam, hogy dolgoznom kell, így nem tudok bizonytalan ideig készenlétben állni, hogy mikor kedveskednek végre szállítani… legalább kaptam egy 4e forintos utalványt -
nicu71
addikt
Sziasztok ,szerdán rendeltem az E-magnál egy 805-t,Dec 1-4-ig igérik a kiszállítást,péntek óta igy áll a folyamat.Szerintetek van esély hogy holnap,azaz hétfőn megkapom?
-
haxxika
senior tag
Ők végzik a szervizelést.
Ha probléma van, akkor tv becsomagol és futár elviszi. Ha kész van hozzák (akár jó, akár nem). Nekem volt velük egymás után pozitív és negatív tapasztalat is. -
vacs
veterán
Tényleg Telegramról kell levadásznom egy C835 ota frissítés linket?
-
Swami
senior tag
Amúgy a TCL-nek milyen a magyarországi szerviz háttere? Van valakinek tapasztalata? Teszem azt, ha elromlik a kijelző pl. jönnek, megnézik, cserélik zokszó nélkül?
-
vacs
veterán
Sziasztok
55C835 tévém van, gyári firmware-el, nem talál frissebbet!
Olvastam itt, hogy van rá és jobb is lett.
A topik keresőt használva találtam egy mega linket és egy telegram tclupdates linket, de ez semmit nem csinál.
Tudnátok linket adni?
Telepítéshez találtam ezt a linket, ez jó? -
kispalsz
tag
Tudja valaki, hogy a Google által reklámozott több mint 800 db csatornát hogy lehet beállítani a TCL TV-n. Nekem nincs is fent Live menüpontom...
-
Imi1981
veterán
A távirányítón valamelyik gombal ki lehet kapcsolni a képernyőt? Véletlenül rádőltem a távirányítóra és kikapcsoltam a kijelzőt és csak hang ment! Alig tudtam vissza csinálni.
-
Bogyi007
veterán
Regisztráltam az Auchanban vett 55C645 tévémet online...
-
krepp
tag
válasz
viktorka83 #22052 üzenetére
Nem tudom megoldás e, de szerintem erősen javasolt egy jó playert használni a beépített helyett, pl vimuplayer, hálózatos lejátszását is tud, beton stabil, nem találkoztam a viragboltban olyan filmek amit ne vitt volna...
-
viktorka83
újonc
Üdv fórumtársak! Van egy 50C805-ös készülékem, melyen a V8-T653T01-LF1V028-as szoftver található. SSD-re, HDD-re letöltött filmeknél, leginkább HDR anyagoknál időnként szétesik a kép 1-2 mp-re, valamint gyakran csúszik a hang. Tapasztalt ilyet más is, mi lehet a probléma?
Segítségeteket köszönöm![ Szerkesztve ]
-
DroneZ^
őstag
Sziasztok! Tudja valaki, hogy mi történt a TCL Update telegram oldallal?
[ Szerkesztve ]
-
petikeke
tag
Sziasztok!
Van akinek elrontották az 5 éves gari papírt a TCL promócióban? Nekem egyetlen dátum sem stimmel rajta. -
Gabes13
tag
Üdv mindenkinek! 43 645K tv-m van, próbáltam hozzá frissítést keresni OTA nincs. Olvasom, hogy sokan pendrive-on keresztül frissitik vagy androidot cserélnek Google tv-re. Tudna erről valaki infót, hol talalok hozza frissítést (ha van)? A hogyan az menni fog szerintem. Köszönöm!
-
Imi1981
veterán
válasz
nicu71 #22038 üzenetére
Frissítettem! Nagyon paráztam de nem volt gond. Sokminden nem változott. Most már van élesség állítás de minimális. Úgyis mondhatnám nagyon finoman állít ellenséget ami nem is rossz. A fekete sáv sötétítés mintha sdr-nél működne de franc tudja. Mindegy mostmár nyugodt vagyok hogyha sokat nem is javított ez a firmware de azért picit javított itt ott.
-
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #22041 üzenetére
Nekem ilyen fagyás még egyáltalán nem volt. Egyszer volt az, hogy apple tv 4k 2021 - en nem volt hang de megoldotta az hogy megnyomtam tévé távirányítón a home gombot majd vissza váltottam apple tv -re és jó lett. Semmi más problémám nem volt eddig. Igazából stabil és elég gyors is a Google tv rendszer rajta eddig.
-
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #22039 üzenetére
Viszont írtad ( ha jól emlékszem te írtad) hogy lehet lehúzza a fekete sávokat is sötétebbre. DV esetén nem lenne baj. Meg ezek alap funkciók és működjön már szerintem. Lehet túlreagálom de jelenleg így érzem, hogy zavar. Azért örülnék neki ha javítaná legalább egy részét ez a firmware.
Amúgy amíg nem vettem észre, hogy nem működnek semmi problémám nem volt 😄. -
Celtis
veterán
válasz
Imi1981 #22037 üzenetére
Ugyan sokadszor írod le, de fekete sáv sötétítés funkció nincs. Az egy hibás fordítás. Ettől függetlenül én sem veszem észre, hogy bármit csinálna.
Az élesség alig-alig észrevehető változást okoz végállásban is. Amúgy is tökéletesen felesleges.Számomra teljesen feleslegesek a funkciók amiket hiányolsz, de megértem az elégedetlenségedet.
Ugye, valaki kifogásolta, hogy low costnak minősítettem a készüléket... -
Imi1981
veterán
válasz
Stealth #22035 üzenetére
Azért mert nem vagyok elégedett mindennel. Nem működik az élesség állítás, képjavító funkciók egyik se, fekete sáv sötétítés, dinamikus fényerő, meg ami most nem jut eszembe. Ezek egyáltalán nem működnek! Persze nem azt jelenti hogy most mindegyiket használni fogom de ha akarom működjön.
nem tudom javítja e ez a firmware de hátha. Akkor éjjel megpróbálom és addig szünetmentesre rakom a tévét, hogy áramszünet véletlenül se zavarja meg a frissítést.
Kösz mindent!
Azért kicsit parázok nehogy tégla legyen a tévé. -
Parmezan77
junior tag
válasz
Celtis #22009 üzenetére
75C935 van már kb fél éve. Kalibrálás után a csik eltünt, nekem nem látszik vagy nem veszem észre. Persze ha kimerevítek eggyes DV filmeket pontosan megadott képkockáknál akkor talán észre lehet venni, de ez már megint olyan ami a mindennapos használatnál nem látható.
Viszont a fekete szép mély, a HDR/DV tartalmaknak olyan kontrasztja van, hogy lemászik a tvről és nem mellesleg a szélesvásznú filmeknél a csík az fekete -
Stealth
senior tag
válasz
Imi1981 #22023 üzenetére
Telegram-ról.
Csatorna neve: tclupdates. TCL Android TV Updates.
Linkelni nem tudom közvetlenül, úgy látszik már csak alkalmazásban nyitható meg.
Két féle update van: OTA és IMG. Az ota-t egyszerű feltenni: csak felmásolod a zip fájlt egy pendrivera és a tv-n kiválasztod a manuális frissítést. Az IMG-t nem tudom hogyan kell, nekem jó az OTA az egyszerűsége miatt.
Nem hivatalos updatek ezek, de eddig nekem eggyel sem volt gondom.[ Szerkesztve ]
-
Jefedrin
tag
Ez gyors volt.
Meg is jött a plusz gariról az email. -
Nikeri
friss újonc
Sziasztok!
Vettem egy 65c805-t. Első benyomás, szép kép, gyors reagálás mindenre. A menüjét szokni kell, még logisztikázok rajta....
Sokat visszaolvastam itt a fórumon, de nem találkoztam a mikrofon használattal kapcsolatos témával.
Problémám, hogy a mikrofon használattal a google beírja amit szeretnék, viszont kiírja, mondja angolul, hogy "sajnálja, valami nem jó". Lehet valamit valahol be kellene állítanom? Kezdek kicsit aggódniElőre is köszönöm a segítséget.
-
sirarcheer
senior tag
válasz
sirarcheer #22024 üzenetére
Lejért a szerkesztési idő. Kábelcsere kellett végül.
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Ma érkezett meg a 65c805 t.
Euronicstól vettel, GW hozta ki, ki is bontották, nagyon rendesek voltak.
TV nagyszerű, fantasztikus képe van., minden beállítás sikerült, appok indulnak, (Netflix stb..)
Viszont a PS5 képe nem jelenik meg. Amikor bekapcsolom a TV érzékeli, és kiítja a Game mode-t, de kép jele nem jelenik meg.
Próbáltam másik HDMI portot, és a PS5-öst safe modeban a felbontást változtatni de nem ad képet. Mit kellene még beállítani?Segítséget előre is köszi.
-
kicsi444
csendes tag
-
mikrofon
veterán
válasz
ricsik #22015 üzenetére
Én c825-ön használom már jó ideje és minden jól működik. Persze én a saját rendszerét a TV-nek nem használom csak HDMI-ről táplálom.
Nekem nincs ilyen air... értesítés, nem is volt így nem kapcsoltam semmit!
Helyette van egy olyan, hogy Soundbar-t csatlakoztattam e-ARC felületen így álltsam be.
Csak nem értem mit szeretne, mert minden be van állítva...
Ezzel találkozott már valaki?[ Szerkesztve ]
-
Fecni 65
újonc
Tisztelettel kérdezném hogy valaki felrakta c735 re a V592-es frissitést.
Mik a tapasztalatok? Előre is köszönöm. -
ricsik
őstag
Mindenkinek köszönöm az infókat színekkel kapcsolatban!
-
Swami
senior tag
Tudom, hogy most megy a C805 őrület és valóban ár/érték arányban verhetetlen, de talán érdemes egy pillantást vetni az Euronicsban kapható 65c935-re 485 ezerért. Mégiscsak egy 2000 nites, 1000 + zónás TV ( a 805 1300 nit, 384 zóna). Vagy mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz
ricsik #21993 üzenetére
El kell menni egy jó moziba, ha szerencséd van akkor ott elég közel van a kép a kalibralthoz (lehet még egy kicsit melegebb is D65-nél, pl.6300k). Ha az nem tetszik(persze a kontrasztot és a fekete szintet leszamitva) akkor nem Neked való. Hozzáteszem az országban sok mozi kritikán aluli ilyen szempontból (is).
-
Gotiz
csendes tag
Ez a sárga - kék ellentét amúgy abból is eredhet ha a kolléga szemüveges és kék fény szűrő réteg van a szemüvegén. Minimálisan de az is ad egy plusz sárga réteget ha olyan a szemüveg, nekem is ilyen.