Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- Négy másodperc alatt betölt a Forza Horizon 6 a Microsoft csodatechnológiájával
- VR topik
- OLED TV topic
-
4100 - 4001
46472 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-05 13:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskutya
veterán
-
Kiskutya
veterán
Lg 65 eleve kilőve mert az ips! Va sokkal jobb főleg sötétben filmezni. Ahogy megjött beüzemelés után rakd fel az új szoftvert és csak utána tesztelj!
-
embe
nagyúr
-
Casseius
tag
-
embe
nagyúr
-
rainman72
nagyúr
-
darius09
tag
jó árban van kár hogy már megrendeltem külföldről... persze még nem jött meg
-
Kiskutya
veterán
-
embe
nagyúr
Akinek 65C715 -öse van, megtudná méni a dobozt? Ha nem fér be az autómba, akkor a szállítást is meg kell szervezni.
-
embe
nagyúr
Igen tudom. De a 200 az a függőleges méret ugye? Ennek meg a két függőleges tartója tele van furattal. Így a kisebb 200-ast hátha fel tudom fogatni!
A szélessége jó.
Amiatt gondoltam hátha jó lesz. Majd ha megjön kiderül. Csak elég körülményesen lett a tartó konzol felszerelve, egyszerűbb lenne ha nem kellene cserélni. -
bigdady
nagyúr
-
rainman72
nagyúr
-
bigdady
nagyúr
Sziasztok!
Van olyan 55-ös TCL ami 75,2mm magas maximum talppal? Valahol lehet ilyenre szűrni tv-k között? Köszi -
rainman72
nagyúr
Ok.
Beredeltem egy ilyen tévét, igaz még csak a rendelés beérkezését igazolták vissza.
Falra szeretném szerelni.
Most egy ilyen Serioux SRXA-TV21F konzol van a falon. Ez elvileg 55"-ig jó, 40 kg. a terhelhetősége. Vesa 400x400 -as szabványt tud.Igaz ez a tévé 65", de a súlyhatáron belül van, hisz nincs 19kg., vagyis a fele sincs a terhelhetőségének.
Illetve a magasabb szabványt tudja, vagyis a 400 mm. -t.
Nem akarok előre konzolt venni, de vajon jó lesz?szerk: egy másik helyen úgy írják max. 400. így lehet jó lesz.
A tv 400×200 vesa!
-
Botika89
tag
Ez a távirányító úgy szar ahogy van!kopnak a gombjai közbe nem működik közbe igen!az amit adnak vele a hosszúkás sokkal jobb!finomabb puhább a gumi gombok mint ezen!nekem nem jött be !lehet vesszek egy RC602S !
-
embe
nagyúr
Ok.
Beredeltem egy ilyen tévét, igaz még csak a rendelés beérkezését igazolták vissza.
Falra szeretném szerelni.
Most egy ilyen Serioux SRXA-TV21F konzol van a falon. Ez elvileg 55"-ig jó, 40 kg. a terhelhetősége. Vesa 400x400 -as szabványt tud.Igaz ez a tévé 65", de a súlyhatáron belül van, hisz nincs 19kg., vagyis a fele sincs a terhelhetőségének.
Illetve a magasabb szabványt tudja, vagyis a 400 mm. -t.
Nem akarok előre konzolt venni, de vajon jó lesz?szerk: egy másik helyen úgy írják max. 400. így lehet jó lesz.
-
Kiskutya
veterán
-
embe
nagyúr
-
Kiskutya
veterán
-
Kiskutya
veterán
Hülyesegeket írna mert van feljonvertálás és semmivel ne rosszabb mint más márkánál. Én már láttam feljonvertálás nélkül Ps4 slimet pixel halom volt az egész kép itt még gyönyörű mintha 4k lenne. 720p is teljesen jó. Mivel gyenge a netem én 720 vacy 1080p nézek filmeket és teljesen rendben van.
-
embe
nagyúr
Egyébként a 65C715 4K-ra felkonvertálása mennyire gáz? Tesztben ilyet olvastam. Vagy a frissítés megoldotta ezt is?
-
rainman72
nagyúr
-
tomp
félisten
Köszi!
Már meg is rendeltem, holnap átveszem.
-
embe
nagyúr
-
pucu9011
csendes tag
-
embe
nagyúr
Ez giroszkópos, mozgás érzékelős? Vagy csak hangvezérléses?
-
hardwareguru
csendes tag
-
tomp
félisten
Ez más mert itt az albumnál hiába mutatja az Atmost, maga a lejátszás már sima Flac vagy Master(MQA).
-
Kiskutya
veterán
Ez ugyan az mint a plex az is mutatja hogy dts vagy dd 5.1 még sem abban szól. Nekem a gyári lejátszón kívül nem nagyon sikerült 5.1-es hangot kihozni más lejátszókkal.
-
tomp
félisten
-
Casseius
tag
-
Kiskutya
veterán
-
Casseius
tag
-
Kiskutya
veterán
-
Casseius
tag
-
Kiskutya
veterán
Hali, mostanában itt a magyar TCL fórumon nem voltam csak a külföldieken, tehát amit belinkelek lehet már volt. Ez esetben bocsi.

http://celesw.tcl.com/
Ezen a linken rengeteg fw-hez hozzá lehet férni, még teszt fw-hez is.
Pl: rákeresel az xml-ben a "T658T01" kifejezésre, s keresd meg, melyik buildet szeretnéd. Ekkor másold ki az egész nevét és az eredeti link után illeszd be. Egyből felajánlja a rendszer, hogy letöltheted.
Ha tudod mi a tv-dhez tartozó fw-k kódneve, akkor keress rá arra és kész is.Megnéztem de nekem max 378-at lehetne innen letölteni de közbe már van 379, 389, 395-is.
-
Kiskutya
veterán
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
200.000Ft alatt, 55" tól kezdve milyen modellt ajánlanátok?
Főleg játékra (alacsony input lag, jó HDR) és filmezésre használnám.Előre is köszönöm az ajánásokat!
-
dargelot
senior tag
Hali, mostanában itt a magyar TCL fórumon nem voltam csak a külföldieken, tehát amit belinkelek lehet már volt. Ez esetben bocsi.

http://celesw.tcl.com/
Ezen a linken rengeteg fw-hez hozzá lehet férni, még teszt fw-hez is.
Pl: rákeresel az xml-ben a "T658T01" kifejezésre, s keresd meg, melyik buildet szeretnéd. Ekkor másold ki az egész nevét és az eredeti link után illeszd be. Egyből felajánlja a rendszer, hogy letöltheted.
Ha tudod mi a tv-dhez tartozó fw-k kódneve, akkor keress rá arra és kész is. -
Kiskutya
veterán
Semmi gond 60hz-en fog menni én ps4hez használom és ebben a kategóriában a legjobb válaszidő ebben a tv-ben van.
-
Dyraxx
tag
Én is pont most voltam. Sajnos C szériából semmi nincs kiállítva. a 65EC780, ami a sarkon volt fent, azzal mi volt a hiba? Szerintem az egész TCL sarok legszebb képe volt (bár én nagyon laikus vagyok, 10 éve a C715 lesz az első tévém, smart meg "ever".
-
da.
tag
Az 50Hz mennyire probléma, ha nem használom játékra?
Most látom, hogy az ezer éves Philips TVm 200Hz-es (ami gondolom valójában 100Hz, csak vmi marketing lehet a 200), látható lenne a változás? -
da.
tag
-
Kiskutya
veterán
Attól függ melyik lg-re vagy Samsungra gondolsz. Nyilván egy q8as Samsung szintjén nincs. Ezt szerintem egy q6 vagy uhd 8-as samuval kell hasonlítani!
-
da.
tag
voltam ma megnézni a TCL részleget az Alzában.
hát nagyon remélem, hogy csak szar minőségű a TCL demo videó, mert nem volt jó látni az LG, Samu és Philips TVk mellett.
Egyébként nincs is kinn C715 és C815 sem. "Kiemelt" helyen egy 65EC780 ment a demoval, remélem a C715 nem ilyen.
-
Kiskutya
veterán
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ha megkaptam a 65C715 tévémet, mondtátok, hogy az első dolgom legyen bekapcsolás után a firmware frissítése.
1. Gondolom ezt lehet USB-ről csinálni, bedugom vmelyik portba és kész?
2. van update menüpont a tvén, vagy automatikusan felismeri, vagy el kell inditani valamit a fw driveról?
3. Illetve mi történik, ha nem gyári fw-t teszek fel, hanem mondjuk egy mókolt verziót, vagy az itt linkelt alfát, ami aztán később neadjisten kiderül, hogy rossz. Lehet olyankor rerollolni az előző stabil változatra? vagy cseszhetem a tévém?
4. Egyből lehet a legfrissebb gyári fw-t feltolni, vagy végig kell updatelni minden verziót?Köszi!
Mokolt verziót nem szoktunk felrakni és ha nem teszteltük jelezzük az újabbnál! Amire azt írja valaki hogy mehet nyugodtan mert tesztelte azt felrakhatod mert ha nem is tetszik ahogy írták előttem vissza tudod rakni a régit!
-
Deadpool73
csendes tag
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ha megkaptam a 65C715 tévémet, mondtátok, hogy az első dolgom legyen bekapcsolás után a firmware frissítése.
2. van update menüpont a tvén, vagy automatikusan felismeri, vagy el kell inditani valamit a fw driveról?
3. Illetve mi történik, ha nem gyári fw-t teszek fel, hanem mondjuk egy mókolt verziót, vagy az itt linkelt alfát, ami aztán később neadjisten kiderül, hogy rossz. Lehet olyankor rerollolni az előző stabil változatra? vagy cseszhetem a tévém?
4. Egyből lehet a legfrissebb gyári fw-t feltolni, vagy végig kell updatelni minden verziót?Köszi!
Én is most pont így vagyok ma érkezik a Tv..Épp tegnap kérdeztem a srácokat ,hogy miként kell frissíteni remélem sikerül!Majd megírom ha előbb sikerül a művelet mint neked!

-
darius09
tag
Egyből mehet a legújabb szerintem. Es később vissza rakhatod a régit is mivel ennél lehet. De nemhiszem hogy vissza fogod mert az ujjab fwk jobbak mint a gyári.
-
Dyraxx
tag
-
belashx
senior tag
-
Kiskutya
veterán
-
belashx
senior tag
A tévén az alkalmazások között van olyan, hogy Magic cast. Ezt elindítod, ott pedig lejjebb van egy kapcsoló, azt átkapcsolod. A régi fw verzióknál előbb fent ki kell választsni a vezetéknélküli kijelzőt (vagy hasonlót). Ezután máregtalálja a telefon.
Ha nem, telepîtsd a telóra is ugyanezt az alkalmazást. -
Sanya8832
újonc
Sziasztok, nekem van egy tcl 65C715 ös televiziom. Olyan problémám van h szeretném a telefonom öszekapcsolni, vagyis k~pernyö megosztást szeretnék, de nem sikerül mivel nem látja a telefonom és a tv beállitásban sem találok semmi ilyesmit. Elöre is köszönöm.
-
da.
tag
köszönöm a válaszokat!
kodit használ esetleg valaki a TV-re telepítve? vagy a beépített lejátszót használjátok?90%-ban NAS-ról néznék filmeket, sorozatokat, ezzel kapcsolatban van vkinek tapasztalata?
persze ha a TV ezt nem szereti, vmi külső box gondolom jó erre. jelenleg is egy ócska amlogic kütyüt használok, teljesen jól működik a dolog, de nem bánnám, ha kihagyható lenne a mediabox.köszönöm
-
Kiskutya
veterán
Sziasztok,
Elgondolkodtam, hogy egy TCL 65c715-re cseréljem a 11 éves buta és kicsi Philips TV-met.
Soha nem használtam, nem láttam android rendszerű TV-t, mennyire fáj a lassúsága?
Amazon review-kat olvasgatva nagyon anyáznak, hogy:
- nagyon lassú (pl bekapcsolásra: "I have to turn my tv on 5 minutes before being able to use it. "). de azt írják, hogy bármit nyomkodna az ember, zavaróan sokat kell várni.
- hang - kép elcsúszik
Ez utóbbival találkozott valaki?köszönöm,
Attila
Bekaocsolásnál van gyorsinditás de én nem használom napi 1x 2x kell megtenni. Azt a pár másodpercet kibirom. Hang csúszás volt az elején optikai kábelen nem tudom ez hogy áll most mert hdmi arcon keresztül hallgatom és semmi csúszás! A lényeg hogy fel kell rakni az új frissítést mert sokat javult a tv a kezdetek óta! Maga az android meg nem lassú nekem lg webos rendszer volt előtte és nem érzem lassabbnak.
-
darius09
tag
Sziasztok,
Elgondolkodtam, hogy egy TCL 65c715-re cseréljem a 11 éves buta és kicsi Philips TV-met.
Soha nem használtam, nem láttam android rendszerű TV-t, mennyire fáj a lassúsága?
- nagyon lassú (pl bekapcsolásra: "I have to turn my tv on 5 minutes before being able to use it. "). de azt írják, hogy bármit nyomkodna az ember, zavaróan sokat kell várni.
- hang - kép elcsúszik
Attila
A bekapcsolasnal lassabb de ez szerintem nem zavaró... Megszokás kérdése... En hang es kep csúszást 1x tapasztaltam de egy ki es bekapcsolas megoldotta. En megvagyok a tvvel elégedve.
-
da.
tag
Sziasztok,
- hang - kép elcsúszik
Attila
-
Kiskutya
veterán
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
A 55C715K modellről mi a véleményetek? Gondolkozom a vásárlásán. Főleg játékra (PS4Pro), olykor filmezésre használnám.
Előre is köszönöm a rekaciókat!

-
_PetZ_
tag
Sziasztok!
TCL 65c715 -nél valahogy ellehet menteni a rendezést külső meghajtónál? Mindig visszaáll idő szerint rendezettre
. -
erzol
őstag
Sziasztok,
Egy kis segítséget kérnék; egy 65DP600 (nem túl) boldog tulajdonosa vagyok. Sajnos nagyon sok a problémám vele. HDR módban nagyon elsötétül a kép, forrástól és tartlomtól függetlenül. Eleinte nem csinálta, de hard reset után 1-2 nappal ismét. Sok film szó szerint nézhetetlenné válik.
A menüje elég lassú, sajnos az enyémen Smart OS 3.0 van, így jóformán semmire sem jó.
Netflix kb 2-3 hétig képes működni, utána nem képes belépni, mintha elfelejtené a felhasználó/jelszó párost.
DLNA lejátszás gyakran akadozik, sokszor egyszerűen csak kilép film közben.
Hálózaton keresztül alkalmatlan 4k tartalom lejátszására. Pontosan 12 másodpecet képes lejátszani, utána befagy.
Volt reset, frissítés minden amit csak a fórumok ajánlanak.
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek van-e rá mód, hogy Smart OS helyére Androidot telepítsek? Talén megoldaná pár problémámat, de már egy Plex-Netflix-HBOGO kombónak is nagyon örülnék
Előre is köszi!
Nálam az azonnali bekapcsolás kavart össze - vissza.
Ahogy kikapcsoltam, helyreállt minden.
A netflix elfelejtette a jelszót, a beállításaim folyton elállítódtak. -
Kiskutya
veterán
Sziasztok,
Egy kis segítséget kérnék; egy 65DP600 (nem túl) boldog tulajdonosa vagyok. Sajnos nagyon sok a problémám vele. HDR módban nagyon elsötétül a kép, forrástól és tartlomtól függetlenül. Eleinte nem csinálta, de hard reset után 1-2 nappal ismét. Sok film szó szerint nézhetetlenné válik.
A menüje elég lassú, sajnos az enyémen Smart OS 3.0 van, így jóformán semmire sem jó.
Netflix kb 2-3 hétig képes működni, utána nem képes belépni, mintha elfelejtené a felhasználó/jelszó párost.
Hálózaton keresztül alkalmatlan 4k tartalom lejátszására. Pontosan 12 másodpecet képes lejátszani, utána befagy.
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek van-e rá mód, hogy Smart OS helyére Androidot telepítsek? Talén megoldaná pár problémámat, de már egy Plex-Netflix-HBOGO kombónak is nagyon örülnék
Előre is köszi!
Nézz rá neten hogy a legujabb szoftver van e rajta, ha igen akkor annyit tudsz csinálni hogy veszel valami külső boxot hozzá és azon keresztül okosítod. A tévén nem tudsz rendszert cserélni.
-
tomp
félisten
Nem tudom ki használja rajtam kívül a Play Movies-t de a friss verzióval nem indul el a kölcsönzött/vásárolt film!
Törölni kell a frissítést és máris indul a film!
Ready Player One Dolby Vision+magyar DD 5.1
-
Rysen
újonc
Sziasztok,
Előre is köszi!
-
tomp
félisten
-
Kiskutya
veterán
-
AtaWrc
aktív tag
Az enyém tudja, csak még nem sikerült atmost kicsikarni, csak az 5.1-et
Valakinek összejött vajon?
Hátha jelzi, hogy hogyan.
Most csak a NETFLIX érdekel. -
tomp
félisten
-
Kiskutya
veterán
-
AtaWrc
aktív tag
-
Kiskutya
veterán
-
AtaWrc
aktív tag
A tévé tényleg csak 5.1-ben tudja lejátszani a hangot netfleixen /saját alakalmazás/, vagy én bénázok?
-
tomp
félisten
-
Kiskutya
veterán
-
tomp
félisten
-
Kiskutya
veterán
-
feriferi12
csendes tag
-
tomp
félisten
Az oka, hogy a Realtek nem Android API-t használ a bitstream hanghoz hanem sajátot.
2opció lenne:
1, Plex felkeresi a Realteket és belerakják a Plex appba a Realtek API-t.
2, TCL összeáll a Plexel és belerakja az appot mint gyári app. -
Kiskutya
veterán
Igen ezt én sem értem a régi lg tévémen plexen is 5.1 volt a hang. Azt nem értem a plex ki is írja az audio formátumot rendesen akkor miért nem úgy jön ki..... Nem tudom ezt miért nem tudják megoldani.
-
tomp
félisten
-
Kiskutya
veterán
Egy talán két éves 43" méretű TCL tv-t ellenőrzés alá vetettem, ez egy Direct LED-es + FALD-es készülék. Sajnos a fekete nagyon nem megfelelő rajta, nagyon sok a bevilágítás! Ennek eredményképpen olyan, mintha világos jeleneteknél is kevesebb lenne a kontraszt.
Megjegyzem, újkorában tökéletes volt a fekete, abszolút semmi bevilágítás nem volt!Egy belépő szintű Full HD 5 éves Samsung tv-vel hasonlítottam össze, ami Edge LED-es, meg nagyon belépő szintet képvisel (Samsung UE40J5100), és a Samsung-nál semmi bevilágítást nem tapasztaltam, a fekete tökéletes, a kép kellően kontrasztos, legalább ami ebben a kategóriában elvárható. Ennek a tv-nek elég gyengék a paraméterei, viszont érdekes módon képminőségben szerintem ma is bőven megállná a helyét! - pedig nagyon kritikus vagyok OLED után!
Nos, a mostani modelleknél is tapasztaltatok ilyet, hogy az idő előrehaladtával a panel felhőssé válik? Ezért félek az LED-től...

Ez nem márka függő hanem a technológiából adódik. Ezt előre nem lehet tudni akár egy lg vagy sony vagy Samsung modellnél is előfordulhat bármikor. Nekem a tcl c715 teljesen ok ilyen téren az hogy később mi kész majd kiderül. Sok Samsung vagy lg már kibontást után mutat ilyen problémákat.
-
törölt tag
Egy talán két éves 43" méretű TCL tv-t ellenőrzés alá vetettem, ez egy Direct LED-es + FALD-es készülék. Sajnos a fekete nagyon nem megfelelő rajta, nagyon sok a bevilágítás! Ennek eredményképpen olyan, mintha világos jeleneteknél is kevesebb lenne a kontraszt.
Megjegyzem, újkorában tökéletes volt a fekete, abszolút semmi bevilágítás nem volt!Egy belépő szintű Full HD 5 éves Samsung tv-vel hasonlítottam össze, ami Edge LED-es, meg nagyon belépő szintet képvisel (Samsung UE40J5100), és a Samsung-nál semmi bevilágítást nem tapasztaltam, a fekete tökéletes, a kép kellően kontrasztos, legalább ami ebben a kategóriában elvárható. Ennek a tv-nek elég gyengék a paraméterei, viszont érdekes módon képminőségben szerintem ma is bőven megállná a helyét! - pedig nagyon kritikus vagyok OLED után!
Nos, a mostani modelleknél is tapasztaltatok ilyet, hogy az idő előrehaladtával a panel felhőssé válik? Ezért félek az LED-től...

-
Deadpool73
csendes tag
Sziasztok!Ha minden jól megy hétfőn vagy kedden érkezik az uj Tv-m a TCL 715-söm!
Lehet most butaságokat fogok kérni illetve írni de nekem eddig egy "buta"Tv-m volt amit használtam így szeretném a segítségeteket kérni..Láttam pár képet ahol a csatlakozók(USB,HDMI,Antenna stb)vannak,az lenne a kérdésem,hogy melyik USB foglalatba kell a 2 TB-s külső HDD-t csatlakoztatni?Ugy láttam mind a kettő USB 2.0 de az egyik fehér a másik fekete..Mind a kettőre lehet?A másik kérdésem pedig ha megnyitom a Pendrivét vagy a külső HDD-t akkor mutatja a fájlokat kép formában is vagy csak annyi,hogy van ott valami kép vagy video formátum?Leginkább MKV és Mp4 formátumok vannak a HDD-n..Bocsi a hülye kérdésekért de totál uj lesz nekem egy ilyen Tv..
-
feriferi12
csendes tag
Az hatalmas segítség lenne.
-
redati
tag
-
tomp
félisten
Nem tudnál egy linket küldeni tomp ahol le van írva a dv filmek formázása?
Mert én így azt se tudom hogy kezdjek neki a dolognak.
Le kell hozzá szedjek valamit vagy parancssorban megoldható?
Ha azt mondod nem nehéz akkor bepróbálnám hátha meg tudom csinálni.
Igen kell hozzá pár program.
Max holnapra összerakok egy packot leírással együtt, hogy miként lehet megcsinálni.
-
feriferi12
csendes tag
Nem tudnál egy linket küldeni tomp ahol le van írva a dv filmek formázása?
Mert én így azt se tudom hogy kezdjek neki a dolognak.
Le kell hozzá szedjek valamit vagy parancssorban megoldható?
Ha azt mondod nem nehéz akkor bepróbálnám hátha meg tudom csinálni.
-
pucu9011
csendes tag
-
Kiskutya
veterán
-
pucu9011
csendes tag
-
Botika89
tag
A kép nem adja vissza a valódi hatást! A fényes DV mód a teljes fénytartományt használja.
Azaz ha egy képen belül van nagyon világos és nagyon sötét terület akkor tökéletesen szétválik. Azaz hiába világít a kijelző fele max fényerőn, a sötét terület összes részlete megmarad.
Ezt sötét módban már nem igazán lehet élvezni.Az Alita amúgy tökéletes demó film a HDR szabványokra! Láttam HDR10, HDR10+ és Dolby Vision minőségben is. Dolby Visionben gyakorlatilag többet látsz!
Pár napja szó volt a TV fényerejéről. Szerintem DV módban brutál fényerőt tol!
The Matrix Construct jeleneténél gyakorlatilag leégek. Mint egy szolárium!
Így van!DV allatt komoly a tartalom főleg fényes módban!
-
tomp
félisten
A kép nem adja vissza a valódi hatást! A fényes DV mód a teljes fénytartományt használja.
Azaz ha egy képen belül van nagyon világos és nagyon sötét terület akkor tökéletesen szétválik. Azaz hiába világít a kijelző fele max fényerőn, a sötét terület összes részlete megmarad.
Ezt sötét módban már nem igazán lehet élvezni.Az Alita amúgy tökéletes demó film a HDR szabványokra! Láttam HDR10, HDR10+ és Dolby Vision minőségben is. Dolby Visionben gyakorlatilag többet látsz!
Pár napja szó volt a TV fényerejéről. Szerintem DV módban brutál fényerőt tol!
The Matrix Construct jeleneténél gyakorlatilag leégek. Mint egy szolárium!
-
törölt tag
Na igen a Dolby Vision egy eléggé elcseszett HDR szabvány...
Különféle profilok, megoldások...
Gyári lemezen lévő Dolby Vision-t nem fogja vinni!
A TV a Profile 4, 5-öt tudja mp4 és TS-ből. Profile 7 Single Track Dual Layerből pedig a TS-t de itt már vannak gondok.
Az se mindegy, hogy FEL vagy MEL típusú a gyári Dolby Vision! MEL-t egyszerűen át lehet dobni Profile 5-be és máris megy a TV-n. FEL-t viszont előbb át kell alakítani MEL-re amihez python script kell. Nem nehéz, de kell kb 1óra neki.Gyári DV-ből készített saját Profile 5-ös mp4. Az Alita egy könnyű dolog mivel gyárilag MEL típusú!
Hogy hogy "fényes" a képmód? Az biztos, hogy jó beállítás? Kép alapján nem tűnik jónak.
-
tomp
félisten
Egy kicsit azért bonyolultnak hangzik
.
Azt hittem letöltött dv filmekhez max csak valami app-ot vagy dekodert le kell szedni és működik külső hdd-ről vagy csak rosszul állítottam be valamit.
De köszönöm a segítségeket
-
Botika89
tag
Nekem netflixen alitat is dv jelzi!konkrétan minden amit dv jelez a netflix azt a tv is dv jelzi!
-
darius09
tag
Én csak álmodok az ilyen anyagokról mivel a településen egy fos a net és 4g gyorsítás se lehetséges. Nyíregyházáról költöztem ahol 1000es digi volt most meg 16m. Annak örölök hogy legalább a netflix megy normálisan, ezért nálam csak ott megy a dv. Ahogy írtam korábban tomp viszont tesztelte mindennel és ő ahogy kivettem a szavaiból legtöbbet dv filmeket néz!
Netflixen ami dv azokat mind ki írja Alitánál nem írta.... de érdekes mert talán pc-ről lejátszva meg írta is.. de lehet nem jót szedtem le más volt a trailer meg a teljes verzió amit letöltöttem
-
feriferi12
csendes tag
A TV a Profile 4, 5-öt tudja mp4 és TS-ből. Profile 7 Single Track Dual Layerből pedig a TS-t de itt már vannak gondok.
Az se mindegy, hogy FEL vagy MEL típusú a gyári Dolby Vision! MEL-t egyszerűen át lehet dobni Profile 5-be és máris megy a TV-n. FEL-t viszont előbb át kell alakítani MEL-re amihez python script kell. Nem nehéz, de kell kb 1óra neki.Gyári DV-ből készített saját Profile 5-ös mp4. Az Alita egy könnyű dolog mivel gyárilag MEL típusú!
Egy kicsit azért bonyolultnak hangzik
.
Azt hittem letöltött dv filmekhez max csak valami app-ot vagy dekodert le kell szedni és működik külső hdd-ről vagy csak rosszul állítottam be valamit.
De köszönöm a segítségeket
-
tomp
félisten
-
Kiskutya
veterán
Én csak álmodok az ilyen anyagokról mivel a településen egy fos a net és 4g gyorsítás se lehetséges. Nyíregyházáról költöztem ahol 1000es digi volt most meg 16m. Annak örölök hogy legalább a netflix megy normálisan, ezért nálam csak ott megy a dv. Ahogy írtam korábban tomp viszont tesztelte mindennel és ő ahogy kivettem a szavaiból legtöbbet dv filmeket néz!
-
darius09
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
4100 - 4001
46472 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- 266 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7430U, no GPU
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- BESZÁMÍTÁS! 8TB WD GOLD WD8004FRYZ HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Lehet most butaságokat fogok kérni illetve írni de nekem eddig egy "buta"Tv-m volt amit használtam így szeretném a segítségeteket kérni..Láttam pár képet ahol a csatlakozók(USB,HDMI,Antenna stb)vannak,az lenne a kérdésem,hogy melyik USB foglalatba kell a 2 TB-s külső HDD-t csatlakoztatni?Ugy láttam mind a kettő USB 2.0 de az egyik fehér a másik fekete..Mind a kettőre lehet?A másik kérdésem pedig ha megnyitom a Pendrivét vagy a külső HDD-t akkor mutatja a fájlokat kép formában is vagy csak annyi,hogy van ott valami kép vagy video formátum?Leginkább MKV és Mp4 formátumok vannak a HDD-n..Bocsi a hülye kérdésekért de totál uj lesz nekem egy ilyen Tv..

Vhiktor