- Steam Deck
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Apple asztali gépek
- Apple MacBook
- Fujifilm X
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hiei555
aktív tag
válasz
nokia3650365 #35106 üzenetére
Van a vga ra más rádugva? Monitor pl?
-
Hiei555
aktív tag
válasz
TJLavin #34235 üzenetére
Pc a VRR el vannak gondok legalábbis nekem főleg azzal volt a gond és azért küldtem vissza, szal inkább maradj a monitornál vagy mindenképp egy másik márka ne TCL legyen. De ez csak saját tapasztalat alapján írom. Ha gondolod keresd ki ezt a témát kiveséztük itt egy két emberrel. Meg talán a felbontással is volt valami h a 144hz csak 2k a 4k helyett valami ilyesmi.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #34194 üzenetére
Hát akkor is csinálta ha manuálisban volt a fényerő asszem de nem vagyok biztos.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #34186 üzenetére
Nekem a netflixen volt egy ilyen sötét erdős részt mutat a kamera a Kóbor Árnyék film legeleje ahol villódzott kicsit. Lehet Starfield él is hasonlo neked. Ha gondolod csekkolj rá a filmre az egyik dolby módban nem csinálta úgy emlékszek talán a világosban.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #34108 üzenetére
Azt tedd hozzá hogy játékra is inkább akkor ha Xboxon játszik mert ezt ugye kiveséztük tegnap...
-
Hiei555
aktív tag
Azért írtam nem LFC de amúgy az LFC onnan kezd ahonnan akarod softwaresen lehet módosítani mint ahogy látjuk az XBOX is ezt csinálja valszeg csak( ne hívjuk LFC nek akkor de ugyan az gyakorlatilag a mőködése) a 48 nincsen kőbevésve.
És akkor így már világos minden miért jó az XBOX a tv-nek -
Hiei555
aktív tag
Xboxon nál mindig aktív a duplázás/triplázás azért van mindig 120hz közelében lehet hogy nem LFC a neve de ezt csinálja és ez mindent megmagyaráz.
Xbox automatically doubles / triples frames where possible. Even if the VRR range is 40-120, Xbox will attempt to double / triple to stay at the high end of the range where possible. This is ideal, because most overdrive settings are optimized around the upper end of the VRR range. Ez pontosan így van. -
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #34084 üzenetére
Nem az a lényeg most
de ezzel egyetértesz lehetséges hogy így van?
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #34077 üzenetére
Nah gondoltam tehát mindig mondjuk 90 felett van a szám amit a tv mutat a képfrissítés hz.
A monitoroknak van olyan funkció hogy overdrive.
Ezt a monitoron lehet állítani általában 3 fokozatban.
Nos ezeknek a tévéknek szintén van beépítve overdrive de állítani nemtudod,automata. Ahol ez az overdrive váltás van ott a panel hibázik,nemtudja eltalálni a megfelelő feszültséget, a megfelelő sebességet amivel frissüljön a kép és ott bizony az lesz amit levideóztam az Indiana jonesba. Ennek a tvnek eh az overdrive váltás valahol ezen a ponton van 55-80 hz nél és itt nem tudja eldönteni rendesen hogy mi is a helyzet.
Mivel az xbox az LFC miatt mindig valószínű 80 feletti értéket küld ezért a tv egyfolytában a magasabb funkcióba van,nem váltogat így jobban eltalálja a dolgokat.
Pc nél és Ps en ha leesik az fps nincs lfc(pc van de most ez nem lényeg a megértés szempontjából) ott olyan jelet küld ami éppen van. Teszem azt ha gyorsan változik 55 és 80 között márpedig gyorsan fog akkor a tv nem tudja eldönteni hogy mi is legyen és hibázik. Ezért jobb az xboxon bármit is csinálsz mert ha 120 ra állótod mindig 80 felett lesz mondjuk ha 60 akkor pedig mindig 60 környékén és a tv nem kap olyan jelet ami miatt éppen a 60 fölé kellene menni(mert az a max ugye) 120 nál.pedig nem kap olyat ami miatt mondjuk 80 alá kellene(de ezt ti látjátok mennyi a legalacsonyabb) mennie és a tv így marad szépen a gyorsabb/lassabb overdrive funkcióba.Tehát a pc és a ps össze vissza küldi, az fps hez mérten ugye próbalja lekövetni hogy mennyivel menjen a tv és mivel nem erőmű a ps mondjuk így előfordul az 55-89 közti ugrálás és hopp a tv máris bolondul a különböző sebességek miatt és váltogatja magát lassabból gyorsabba /fordítva.
Na egyenlőre ennyi. -
Hiei555
aktív tag
Az a gond még mindig nem értitek amire én gondolok..mert nem látjátok xboxon.Na megpróbálom megint a feltétel a hibának az az hogy ugye 120hz legyen a maximum HZ VRR el (nem az Fps én azt soha nem mondtam hogy annyi fps kell) és korlátlan framerate.
Nos egy kérdés csak igen nem választ szeretnék freeland től is utána folytatom a gondolatomat.
Láttatok-e olyat hogy úgy hogy ez a feltétel teljesül(120hz maximum, unlocked framerate VRR bekapcs) a TV fent 55-80 értéket mutat? No offense tényleg csak szeretném megérteni ha benne vagytok. -
Hiei555
aktív tag
Nem az fps a lényeg hanem a képrissítés hogy hány hz. Ha Xboxon mindig 120 körül van akkor mert mindig duplázza vagy valamit csinál vele akkor nem fog leesni 60 HZ-re Próbáld ki PC-n. Tudom hogy nem azonos éppen azért nem értelek miért példálózol az FPS el hogy nem lesz 120 konzolon nyilván nem lesz... De a TV game barja jót mutat csak FPS-nek írja a képfrissítést hibásan.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #34051 üzenetére
Pc-n amúgy próbáltátok?(vagy ps) Mert Xboxon ha tényleg a tv mindig 120 hz körül mutat VRR bekapcsolva fps unlocked mode-ba akkor az annyi is és akkor ezért nem fog jelentkezni annyira ha minden igaz, mert nincs esés 60HZ körüli értékre.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
TheMartin03 #34049 üzenetére
A lényeg annyi hogy az XBOX máshogy csinálja a VRR.t ott valamivel jobb mint a ps. PS en VRR bekapcsolva fps unlocked úgy lehet gond ha leesik 60 fps köré ugyan így pc-n is a 60 fps a baj VRR el. Ha fixen van a képfrissítés VRR nélkül úgy nincsen baj sehol. Az ingadozásokat nembírja nagyon ahogy tesztelgettem. Nekem xbox nincs én csak PC-n meg Ps-en tesztelgettem
-
Hiei555
aktív tag
Nekem is volt hogy laggolgatott/többet gondolkododt ez nem zavart annyira sőtt olyan is volt hogy a bekapcsolás hát legalább hát 20 mp biztos volt de lehet több, azt mondjuk már kicsit sokallottam h addig a szép TCL logot bámultam de még ez sem lett volna gond ha utána minden megy rendesen.
-
Hiei555
aktív tag
Hát nekem sem, amúgy én direkt leteszteltem a netet és wifivel 5g úgy hogy itt van mellette sokkal több volt a sebesseg mert a kábel amúgy csak 100megás. Meg amúgy is ha a VR szemüvegemnek jó az 5gs wifi simán játszok vele wireless pc ről nehogy már ennek ne legyen elég(tudom ott nem a net sebesség a lényeg csak annyit akartam ezzel h bőven képes a router annyi adatot wifin továbbítani szerintem). Meg hát a telo is azon van semmi baj a youtube al)
-
Hiei555
aktív tag
Na de pont ezt mondom h pár napos tv és egyből laggol meg droppol... Mi lesz akkor később mindig gyári reset, áramtalanítás firmware reset? És ha 2 naponta rossz lesz? Gyanús ez az egész amúgy. Nem tudok mást mondani csak h a 10 éves tv ugyan olyan most is mint mikor vettem szinte. Ez meg pár nap múlva már nem bírja?
-
Hiei555
aktív tag
válasz
TheMartin03 #34012 üzenetére
A konzollal még elmegy azzal nem lesz gond én a PC miatt lettem figyelmes rá amúgy ha nem kötöm gépre lehet észre sem veszem. de ezt a youtubos dolgot én is láttam egyből össze hasonlítottam a pc-vel ahol semmi gond nem volt...egyszerűen hiába 1080p mondjuk és 60 fps nem érződött annyinak a tvn.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
TheMartin03 #34008 üzenetére
Na de az milyen dolog h veszel egy drága tv-t mer amúgy már ez is az aztán kell még mellé mindenféle mókolás ilyen olyan firmwarre várni...Mert a netflix így megy jól a másik a kodival a harmadik a firestick a negyedik az apple tv a youtube ilyen képmódba az amazon prime olyanba egyik film dolby bright a másik dark... Csomó mindent beállítasz mire jó lesz aztán gondol egyet elfelejti. Én ugye elődlegesen a pixel.miatt küldtem vissza meg a VRR így utólag ami miatt nem is kértem másikat de ezt biztos nem csináltam volna amit hallok itt napok óta h mikkel próbálkoztok.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #33990 üzenetére
Hát én nemnagyon bíznék ebben az eddig tapasztaltak alapján, gyakorlatilag mindenkinek máshogy működik minden hiába ugyan az a chip meg a software,firmware.
De a VRR en kívül amúgy nekem is ez a mozgás furcsasága volt a másik indok amiért inkább megváltam tőle pedig igen a képe szépvolt ha nem volt semmi mozgásde nem diavetítőt vettem tudtommal hanem tv-t...
-
Hiei555
aktív tag
Mindegy az a gond így h nincs xboxom nemtudom pontosan mi folyik sem videót nemnagyon találok /képet neten ami jó lenne. Annyit tudok ha a tv nem mutat nagy ingadozásokat/fix értéket akkor minden jó. Azt hittem ugyan úgy megy mint ps en hogy éppen mutatja az aktuális fpst/hz-t mert ezért tudtam behatárolni hogy 55-70 hz körül (lfc ről nem beszéltem hogy aktiválódidt ps en)van a hiba de úgy tűntik hogy itt máshogy csinálja. Majd ha pc-n esetleg megnézed látni fogod mire gondolok.
-
Hiei555
aktív tag
Én ezt értem csak akkor ez így nemtudom milyen VRR xboxon a pc es a Ps nél is úgy volt hogy a tv annyit mutat amennyi illetve 48 alatt duplázta az az LFC. Azt nemtudom hogy az xbox alapból is duplázza vagy hogyan csinálja de lehet akkor nem ez a legmegfelelőbb dolog a tesztre. De amúgy látod a tv-n ahogy ingadozik van hogy 118 vagy 110 fpst/hz-t mutat a gamebar fent?
-
Hiei555
aktív tag
Nem az a lényeg hogy 120 fps legyen hanem hogy pont annyi legyen a tvn a hz amennyi épp az fps de az biztos ha 120 at mutat egyfolytában a tv akkor semmilyen ingadozás nincsen és jól fog menni. Lehet xboxon ilyen nemtudom vagy a stalkernél csak. Érdemesebb lenne pcn megnézni. De amúgy van neked is az a gamebar nem ami mutatja a tv fps/hzt?
-
Hiei555
aktív tag
Ps en próbáltam pont ugyan úgy ment.Szépen a gamebar mutatta mikor.mennyi. Xbox amúgy nincsen de az biztos ha egyfolytában 120hz mutat a tv mert az tudja magáról hogy mennyi hz megy akkor tuti nem megy a VRR rendesen/xboxon ilyen azt nemtudom de így nemfog előjönni a probléma mert az fix 120hz és akkor nem variable ami a neve meg nem is ingadozik. A gamebar fpst ír de amúgy az az aktuális HZ hogy mennyi. Inkább pc-n kéne megnézni lehet mert az xbox úgy néz ki tud valamit
-
-
Hiei555
aktív tag
Ez nem igaz. Ha végig 120 at ír akkor nem is működik a vrr. 48 fps től aktiválódik a LFC ami dupláz azon felül ha neked 60 fps van akkor annyit ír felül ez a VRR ha egyfolytában 120 at ír akkor nem megy szerintem mert akkor nem is ingadozik és ghosting sem lesz mert ha fixen van akkor jol mutatja a dolgokat. Performance módja a stalkernek unlocked fps vrr el szal ha csak nem esik 48 környékére a valós fpst kell mutassa.Nekem a forbidden westnél írta rendesen ezért tudom.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #33900 üzenetére
igen csak én úgy vettem észre hogy pont akkor csinálja a dolgokat azért kérdezem meg hogy az fontos hogy összetudjuk/tudjátok hasonlítani. Elég bőven a 55-60 csak nekem pont úgy volt rossz nagyon. És pont úgy ahogy mondtad hogy világos sötétre váltás sok árnyék és forogsz ilyenek...
-
Hiei555
aktív tag
Én is most írtam ki magambol a tvs fórumon egyből le lettem szólva. Én a VRR miatt szerettem volna főleg ez pont azt nem tudja(meg még sok minden mást rosszul) rendesen csak magammal csesztem volna ki hogy miért tartottam meg...
Én nem szeretném buherálgatni ez egy TV nem atomerőmű egyetlen egy dolga van nehogy már kínlódni kelljen mindig a firmwarrel a képpel ilyen olyan tv okosító + lejátszó másik program meg ilyenekkel, a VRR nem megy akkor gyakorlatilag a tv mondja meg h hány FPS-em legyen hogy hajlandó legyen megjeleníteni rendesen
Ez így van ahogy mondod! -
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #33802 üzenetére
Igen csak így meg az a gond h az élvezet esik ki az egészből. Én is sokallom ezt a 250kt is de ha csak a kínlódás van akadozás meg ilyenek akkor felesleges az egész mert nem élvezed hanem azokat a kis/nagy hibákat fogod végig észrevenni. A képe csodaszép tényleg ha minden összejön de ez a VRR es része is használhatatlan meg még kitudja mi az amit papíron tud de amúgy nem. A régi samsung tvn amit most használok soha nem volt ilyen akadás meg semmi ilyen 1 képmódot beállítottam azt használom mindenre fényerőben ennek a negyede nyilván de olyan sima minden amit gépről húzok rá /tv adás hogy a tcl től sokkal jobb most úgy látom.
-
Hiei555
aktív tag
A legnagyobb gond a VRR el h ebbe hiába van ha szar lesz tőle a kép
szóval nem is értem magamat miért hiszem azt h a csere darab jo lesz...
Azt tudom ha megjön lerakom mellé a visszahozott régi samsungot és ha bármi lesz ami azon sokkal jobb akkor a tcl-t tuti küldöm vissza mert nemigaz h egy 10+ évessel nincsen semmi gond ezzel meg majd szórakozni kell. -
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #33785 üzenetére
De a normál dolgokhoz nem kell VRR mert ott fix a képfrissítés szerintem pl.netflix meg normál adásnál.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
Flayer #33777 üzenetére
Hát amúgy én gondolkodok ha nem is G4 de egy samsung s90 vagy valamin... Még futok egy kört a csere darabbal 55c765aztán kiderül de most így hogy elvitték és visszatértem a régi tv re 10 éves Samsung 0 akadás minden megy egy beállítással folyamatos minden, szal ha ezzel a Tcl így kell kinlódni mindig akkor lehet megy vissza majd.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #33679 üzenetére
Jah hát én arra értettem igazából a ghostingot igen. Valszeg ha közel mész valamihez azért jobb mert több lesz addig az fps-ed és nem ugrál a hz/fps annyira szerintem. Én PC-n próbáltam a CRU-val állítgatni a freesync ranget/frissítést ugyanis volt egy elméletem ami félig bejött lehet jó lesz tesztelgetnem kell még.Az biztos ha fixen van és nem ingadozik akkor amúgy semmi gond.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #33640 üzenetére
Na mit tapasztaltál a VRR el kapcsolatban meg a ghostingal?
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #33569 üzenetére
Ha fixen van a tv frissítése 120hz v 60 mondjuk és a vrr ki van kapcsolva akkor nem csak akkor nyilván darabosabb az egész pont ez lenne a VRR lényege ez miatt is vettük(legalabbis én) h ez a darabosság csökkenjen. Amit 80hz felett meg 45alatt gyönyörűen csinál is. Majd fogod látni fent szépen írja az adodt fps/hz-t h épp mennyi.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #33560 üzenetére
Egyébként pont ilyenre gondolok [link] .
-
Hiei555
aktív tag
Rendben majd lehet teszek fel valami videót h egyértelműbb legyen a beállításokkal együtt, meg aki nagyon ráér/tényleg kíváncsi azzal akár discordon is egyeztethetünk h tényleg ugyan azok legyenek a körülmények. Mert amúgy lehet hogy a forbidden westbe pl soha az életbe nem láttam volna ha nemtudom pontosan mit keressek.Mindenesetre kösz mindenkinek aki megnézi.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #33560 üzenetére
6750xt vidikarim van azon az van + vettem hozzá most direkt tök új kábelt is szóval igen. Neked nemtom milyen a vidikari az adrenalinban VRR nek jelzi(a monitoromnál kiírja h freesync premium). A Ps5(nekem csak az van) az meg a gyári kábel szoval ja.
-
Hiei555
aktív tag
Köszönom mindenkinek aki időt szán erre! Priviben egyeztethetünk is h hasonlóak legyenek a körülmények akinek szintén fontos ez+amúgy tényleg kíváncsi vagyok! Csekkoljátok le minél többen az a lényeg hogy durván 55-70 közt legyen az fps változzon de az Indiana jonesba nagyon látszódott ha lekorlátoztam akkor is. Én úgy néztem hogy a gamebar megvolt nyitva a tvn (három vízszintes vonalat hosszan nyomni a táviranyiton)és fent írja Fps-nek de amúgy az a Hz.Ps meg xboxon meg szabadjára kell engedni vrr el és úgy kell olyan helyet találni a játékban ahol leesik 55-70 közelébe és FOROGNI!
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #33552 üzenetére
Majd kíváncsi leszek nálad milyen írj majd légyszi mindenképp!
-
Hiei555
aktív tag
Próbáld meg légyszi ha tudod bár lehet nem a wow a legmegfelelőbb majd én is letesztelem vele (én psen a ragnarökben,fotbidden west pcn meg az indiana jones legeleje a jungelbe nagyon rossz volt)windowsba 120hz vrr/gsync bekapcsp elindítod wow és korlátozd le ,próbálgasd 50fps től 80 ig 5 növelgetve mondjuk. És menjél esetleg olyan helyre ahol ugrál picit de lehet úgy is látszódni fog ilyen árnyas helyen próbáld nézni,forogjál. Bár mondjuk a wow lehet nem a legjobb mert ha azt lekorlátozod az fixen tartja lehet az lenne a lényeg h kicsit ugráljon. De Psen is ahogy írtam Forbidden west VRR performance mód és amíg 75 felett volt semmi baja leesik 60 közelébe akkor csinálja is. Úgy jön ki a legjobban ha nincsen lekorlátozva és úgy esik le szal wowba lehet próbálni h nem lekorlátozod hanem még növelsz a felbontáson vagy a grafon hogy 50-80 közt legyen mindig és úgy szerintem látni fogod.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
gab1ka #33531 üzenetére
Hát igen csak pont az lenne a lényeg konzolon is meg PC-n is ha már van VRR/freesync/Gsync hívjuk aminek akarjuk ugyan az hogy szabadon menjen az FPS próbáltam Horizonban ps en tükör sima gyönyörű de amint lemegy 50-70 közé egyből észreveszem+én úgy vagyok vele ha már van ekkora nagy tv-m akkor nem 1080p ben szeretném (PC-n legalábbis) csak sajnos úgy nyilván nem fogja bírni a 120fps-t hanem 55-60 körül mozog ott meg szar lesz ugye VRR nélkül meg darabos ugyan úgy...Közben nézegettem ezeket a samsungokat h mit lehetne ac765 helyett akkor venni de pl van ez [link] de ez meg ilyen WOLED-es nem QD-OLED...
-
Hiei555
aktív tag
Tegnap még próbálgattam a c765 ami ugye cseres lesz de viszont olyan dolgot vettem észre ami a másikon sem lesz jó lehet. Aki Ps,Xbox,Pc játszik VRR el ti is tapasztaltok olyat h 50-70 fps/Hz körül szellemképesedik, overshootol? Pc-n könnyű reprodukálni beállítjátok a VRR/freesync/gsync és egy játékot mondjuk 60 körüli fps re korlátoztok. Ahogy látom neten ez sok mindenkinél probléma de nem nagyon volt szó itt erről vagyis nemláttam.
-
-
Hiei555
aktív tag
-
Hiei555
aktív tag
válasz
rumkola #33420 üzenetére
Nyilván én döntök de aki esetleg járt már így hogy az emagnál vett tvt vagy akárhol és pixelhibás volt leírhatja a tapasztalatait pl h cserélték-e v valami+mivel nem volt még ilyen gondom nemtudom mi lenne a legjobb döntés direkt azért raktam fel a képet is hozzá hogy szemléltessem Ez a cél h segítsünk a másiknak akár tapasztalat leírással akár konkrét hibáról van szó. Nem gond ha nem szeretnél segíteni vagy nem tudsz csak akkor ne is szólj hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE55Q70DAT)140 Q-LED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN85B) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! AKCIÓ
- SAMSUNG QE65QN95A NEO Q-LED SMART CSÚCSKATEGÓRIA TV ! AKCIÓ!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Napirajz könyv
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest