Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibor7878
tag
Sziasztok! Arra figyeltem fel, ha a tv nincs kikapcsolva teljesen, csak alvóban van (C765), feltételezem legtöbben így kapcsoljuk csak ki, akkor a hangszórók halkan sisteregnek. Csak akkor lehet megfigyelni ha szinte odarakom a fülem, de egyértelműen hallható ilyenkor. Engem azért aggaszt. Esetleg csak nálam ilyen..? Mi véleményetek erről?
-
ferob
őstag
válasz
rocco021 #35492 üzenetére
Mindenféle szakmai részlet nélkül, az általad vagy bárki más által letöltött hasonló tartalmak a legtöbb esetben olyan kodeket használnak (jelen esetben EAC3), amit a beépített chromecast funkcióval lejátszáskor a tévé saját hangszórján nem fogsz tudni megszólaltatni direktben átkódolás nélkül, viszont ez nem azt jelenti, hogy maga a letöltött tartalom hibás, vagy ne lenne más megoldás.
Jelen esetben, ha telefonról szeretnél lejátszani egyszerűen, akkor DLNA használatával célszerű átküldeni a tartalmat, ehhez telepítsd a telefonra pl. a WebVideoCast alkalmazást, és csatlakozz a tévéhez, így a saját médialejátszójával fogja lejátszani és a hang is rendben lesz.
A későbbiekben, ha esetleg belefutsz egyes esetekben abba, hogy a tévén nem megfelelő valamiért a saját lejátszójával a HDR vagy Dolby Vision tartalom, akkor el lehet indulni egyéb irányba és lehet közvetlenül telepíteni a tévére másik médialejátszó alkalmazást, így pl. a Kodit, viszont ennek bonyolultabb a beállítása, ha valaki nem használta előzőleg.
-
rocco021
tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni van tcl c805 tv és 4k filmek át küldöm Chromecast segítségével telefonról megy normálisan a film és hang nincsen ez mitől lehet tv belső hangszóró van beállítva hangzás dinamikus szabvány bármit állítok sehogy se jó
A film ilyen formában van
Moana.2.2024.READ.NFO.2160p.MA.WEB-DL.DV.HDR.DDP5.1.Atmos.H.265.HUN-
Köszönöm szépen előre a segítséget! -
RBJ
addikt
Megint előjött a probléma,.hogy a tv nem reagál a távirányítóra, nem lehet bekapcsolni.
Azt hittem firmware frissítés megoldotta mert egy ideig nem volt probléma.
Valakinek hasonló? -
atys76
csendes tag
Tcl-nek nincs Magyar ügyfélszokgálata amit fel lehet hívni?
-
End-ru
aktív tag
válasz
BlackJack21 #35481 üzenetére
Gyári visszaállítással tudom elérni?
-
End-ru
aktív tag
Sziasztok!
Idős felhasználónak van valami lehetőség, hogy korlátozzuk a 43c645 okos funkcióit? Kizárólag bekapcs - tv műsor - kikapcs funkcióra lenne szükség, mert elveszik a menüben, és nem talál vissza a tv csatornákra. Az is jó lenne, ha lenne a tv nézésre egy feltanított varázsgomb
-
whiskeys
őstag
Sziasztok. Chrome böngészőt tudna valaki ajánlani android tcl tévére?
-
BlueSteel
tag
Külső lejátszó nélkül nem fog menni a framerate match (AFR). KODI-n nagyjabol jo lesz a lejatszas, Plexet dlna mediaszerverkent hasznalva. Ha nem eszlelsz akadozast rendben lesz, de nem kapsz filmes metaadatokat. Nekem a tv-n gyari plex appban minden akadozott osszevissza.
Mozi mód legyen filmnezeshez az alap beallitas. Vhiktor beallitasai, melyek elérhetőek a youtube csatornajan (c835-re), jo kiindulasi alap. Utana tudod finomhangolni magadnak.
Alapvetoen en csak hdr, DV tartalmaknál használom a local dimming high beallitast, sima sdr-nel sztem jobb kozepesen hagyni.
Mozgas beállításokon a juddert (also csuszka) max 2-esre tenném, ha zavar a 24 fps stutter. Amugy nálam kikapcsolva van. -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Pár hónapja vásároltunk egy 55C805 típusú google tv rendszerű tévét, eddig főleg csak hagyományos tévé adásokra és Youtube videókra használtuk, de lassan összeáll a média szerver is, és érdekelne, hogy miképpen lehet ezen kadencia helyesen lejátszani a letöltött 4k tartalmat.
A szerver vagy samba vagy Plex, előbbihez van egy Amlogic külső lejátszóm Libreelec/Kodival, utóbbira a tévén a Plex alkalmazást telepítettem. Kodi alatt ugye van beállítás a képfrissítés váltásra média indításkor/leállításkor, a Plex applikációban meg van opció a frissítési gyakoriság állítására, ha ezzel jó, akkor nem kell feltétlenül a külső lejátszó. A kérdés inkább az, hogy a tévé speciális kép beállításai közül mit kell bekapcsolni, illetve mit nem? Jelenleg dinamikus képmód, és a mozgás csökkentése van beállítva.
-
-
gabikiraly2
aktív tag
-
cris78
őstag
Az Android tv kezdő lapjáról az Amazon Prime ajánlásokat el lehet valahogy tüntetni?
-
Celtis
veterán
válasz
atys76 #35455 üzenetére
Kevered a fogalmakat. Az ARC a kapcsolat a tv és a soundbar között. Csak egyetlen HDMI porton működik, amelyikre oda van írva, hogy HDMI-ARC.
Az összekötésen kívül szükséges, hogy a tv-n az ARC lehetőséget válaszd hangkimenetnek. Ha ez megvan, ezen belül lehetnek opciók a kimeneti hangformátumra, mint pl. PCM, passtrough vagy auto. -
boborján2
senior tag
Sziasztok!
TCL tv esetén miként lehet megfigyelni, hogy használat közben melyik app (akár a háttérben) mennyi erőforrást eszik.
Van egy olyan tippem , hogy valamelyik app nem megfelelően viselkedik és ennek akarok utána járni.Köszönöm.
-
atys76
csendes tag
válasz
gycs02 #35456 üzenetére
Tegnap írtam Tcl ügyfélszolgálatnak a honlapjukra és ezt válaszolták:
Ellenőrizze a HDMI-kábelt: Győződjön meg róla, hogy jó minőségű HDMI-kábelt használ, amely támogatja a HDMI 2.0 vagy magasabb szabványt. Néha a hibás vagy rossz minőségű kábel is okozhat problémákat.
Hangbeállítások: Lépjen be a TV hangbeállításaiba, és győződjön meg arról, hogy a HDMI hangkimenet engedélyezve van. Előfordulhat, hogy ki kell választania a megfelelő hangformátumot (pl. Dolby Digital, DTS).
HDMI bemeneti beállítások: Ellenőrizze a tévé HDMI bemeneti beállításait, és győződjön meg róla, hogy az audiojel átvitelére van beállítva.
Próbálkozzon más HDMI-porttal: Ha a TV-je több HDMI-porttal rendelkezik, próbálja meg az eszközt más porthoz csatlakoztatni.
Ezzel a levéllel az a bajom, hogy nen egy hozzáértő ítra a levelet mivel:hangformatum-nincs dolby digital a beállításokbam, olyan sincs, hogy audiojel átvitel beállítás -
z0d1AK
nagyúr
válasz
gabikiraly2 #35447 üzenetére
Igen, gondoltam erre is, bár lehetőség szerint elhagynám az extra kütyüt, mert falon lesz a tévé és nem lesz körülötte semmi amire fel lehetne tenni a boxot és a kábelezést.
Mennyire vagy megelégedve vele úgy általánosságban? Akár sebesség, akár használati minőség szinten az appnak?
Nem használtam korábban google tévét, meg appból sem tévé adást (TElekom IPTV-t használtam eddig), szóval gyűjtöm a tapasztalatokat.
Ha jól láttam, van opció visszadobni a szolgáltatást ha nem nyeri el a tetszésem. -
z0d1AK
nagyúr
Sziasztok!
TCL 55C655 tévét rendeltem és a tervek szerint 5G-s Otthonnetet és Yettel TV-t használnék.
Ha jól veszem ki, nem kell androidos boxot kérnem a szolgáltatáshoz, menne a Yettel TV alkalmazásból is a tévén közvetlenül. Jól raktam össze a képet? Ezzel kapcsolatban vannak friss tapasztalatok? Működik megfelelően az app? Van valami kínja esetleg?
(A helyszínen az 5G rendben van.) -
pooty
tag
válasz
atys76 #35442 üzenetére
A kábelnek minimum 2.0-nak (ARC) vagy 2.1-nek (eARC) kell lennie, ez is megvan?
Amúgy itt van űrlapos kapcsolatfelvételi lehetőség:
Lépjen velünk kapcsolatba (tcl.com) -
atys76
csendes tag
Sziasztok!
55c655/ hdmi(arc) összekötve egy soundbárral nincs dolby audio, csak pcm. Másnál is ilyen vagy hibás a tv. Optikai kábelen keresztűl ban dolby. Ügyfélszolgálatnak lehet emailt írni? Nem találtam email címet -
ρσгτσ
addikt
válasz
dm1970 #35440 üzenetére
Beállítások --> Csatornák és bemenetek --> Csatorna
Ott az országot állítsd át Egyesült Királyságra vagy Olaszországra. Aztán úgy keress frissítést.
Ha úgy sem talál, vagy manuálisan szeretnéd felrakni az újabbat, akkor Telegram.
A szolgáltatós, normál TV csatorna problémákhoz nem tudok hozzászólni. Nem igazán használom.
Szerk.:
Illetve volt akinek Franciaországon talált frissítést. -
dm1970
aktív tag
-
ρσгτσ
addikt
Ehhez kapcsolódóan annyit megegyeznék, hogy ez is pont olyan alkalmazás, amit a telefonon lévő Play Áruházból nem lehet a TV -re telepíteni.
Ezt elfelejtettem megemlíteni, amikor múltkor azt írtam, hogy én amúgy is mindent telefonról telepítek. Nem bogarászok a TV -n a storeban.
Illetve lehet telefonról is, csak akkor be kell lépni weboldaon keresztül, és onnan már mutatja a TV -t is.
Tehát ha valaki a hozzászólásod után telefonról keresné, akkor inkább innen telepítse a TV -re.
Szerk.:
Linkre hosszan rányomva, "Megnyitás új lapon". Vagy valami hasonló szöveg, attól függ ki melyik böngészőt használja. Akkor nem az alkalmazást nyitja meg, hanem a weboldalt. -
Jigli
csendes tag
Sírok! Ma kipróbáltam a SteamLinket a TV-n (75C765) és tökéletesen működik
SteamLink app a store-ból fel majd TV-re csatlakoztattam az Xbox kontrollert bluetooth-on keresztül és gyönyörűen viszi. Persze nem kell csodára számítani! A technológia hibái itt is jelenn vannak szóval ne így akajatok kompetitív game-elni viszont egy kalandjáték-hoz vagy bármilyen olyan játékhoz ahol a válaszidő nem a legfontosabb tökéletes. God of War-ral, Tell My Why-al és Shadow of the Tomb Raider-rel tesztelve.
-
mrmft
senior tag
TCL 2025 Line up. QM6K, QM7K lesz itthon erdekes.
-
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
C805, fw v135, ez kérés nélkül ment fel, azóta nem ajánl fel újat.
Szolgáltató váltás történt, Telekom box helyett PR telekom CAM kártya.
Az első kérdésem azokhoz szólna akik CAM kártyás PR előfizetők. Csatorna váltáskor pár másodpercig nincs normális kép, bekockásodik. Annyira nem zavaró, de kíváncsi vagyok mindenhol ilyen-e?
Emlékeim szerint többen jeleztétek, hogy adásközben változnak a színárnyalatok a TV-n. Az előző szolgáltatónál én is tapasztaltam, de nagyon ritkán, s inkább csak gyengébb minőségű adásoknál, néha focinál is kiszúrtam, a fű színének változását, de pl. az említett "aura"-val nem találkoztam. Most viszont azt tapasztalom, hogy HD adás esetében is, mondjuk egy beszélgetős műsornál is látni a változást. Eddig ez sem volt annyira zavaró, úgy gondolom, mert nem sűrűn fordult elő. Visszaolvasgattam, de nem találtam, hogy erre a problémára van valami ajánlott megoldás? Esetleg rakjam fel a legújabb fw-t?K dm
-
kokokka
addikt
válasz
Tibor7878 #35432 üzenetére
Én vettem egy 3.0-ás, 4es HUB-ot. Ha egyszerre van benne az SSD és az egér, akkor csak az SSD működik. De ha a HUB-ba beledugok egy 2.0-ás másik hubot és az egeret abba dugom, akkor működik egyszerre. Ha a 2.0-ást dugom a TVbe akkor nincs gond. De szerintem az egérrel lesz a gond, valamiért nem tetszik neki az újabb szabvány.
-
Tibor7878
tag
Külső tárhelyet használ valaki c765 vagy hasonlo készüléken? Élhető? Usb portomban már van egy air mouse távirányító, megoldható hogy ettől bővítsek, vagy így akkor választanom kell? Köszii!
-
ρσгτσ
addikt
-
Bogyi007
veterán
válasz
AxBattler #35427 üzenetére
Vhiktor egy ZSENI a beállításokkal!
Ps5 konzol esetében (nem Pro csak sima Fat) a SpiderMan ReMastered bekapcsolt VRR, ALLM mellett 120Hz módban olyan folyékonyan fut hogy közben az állam koppant a földre és mellé nagyon szép is a kép végre 4K módban és nem 1440p alatt mint a C645 esetében. Anno amikor a játékban csak simán a Részletesség módot használtam sima mezei 4K tévén (Philips 50PuS6504) akkor a 30 fps végett rendesen szaggatni látszódott a kép. Most meg egy új élmény az egész!
Nagyon elégedett vagyok a keszülékkel!
Nem kérdés nagyon jó döntés volt ezt a tévét választani!
-
-
naja
aktív tag
Sziasztok! Lecserélném az 55c805-ünk RC833-as távirányítóját.
Tudtok ajánlani valamit, ami kompatibilis a TV-vel? Lehet tanítható is (vagy mi).
Alapvetően csendeset szeretnénk, meg olyat ami, Kodihoz kicsit jobban illik (pl. dedikált Play/Pause), nincs rajta Netflix és a többi bloat gomb stb., vagy legalább is nem olyan helyen, ahol állandóan megnyomjuk.
RC933 bár pofás, és azt írjá(to)k, hogy sokkal jobb, a Kodi felől nézve ugyanaz. Van esetleg vmi más? Sima BT media controller is jó lenne, ha tudná kezelni a TV csatornákat és az ehhez tartozó dolgokat is. -
Kromer
újonc
Sziasztok.
Van egy TCL55C665-ös Qled TV-m.Esetleg tudnátok írni egy jó beállítást filmekre/sportra ? 3 napja próbálgatom az alap képbeállításokat variálni,de,sehogy nem akar összejönni a számomra megfelelő beállítás.
Köszönöm -
Bogyi007
veterán
Sziasztok!
Sikeresen beüzemeltem az 55C805 tévémet (Telekom rendelés) minden okés így elsőre, sértetlenül érkezett és nincs pixelhiba és a kép is úgy tűnik rendben van.
Most fogom beállítani Vhiktor kalibrrált beállításait.
V8-T653T01-LF1V412.001366 a szoftver termékverziója. Ezt hagyjam is így vagy eszközöljek frissítést?
-
kokokka
addikt
válasz
koppasz1986 #35419 üzenetére
Ebben semmit, mert mellé nyúltam
Bocsánat. Itt a jó link:
-
kokokka
addikt
válasz
freeland0806 #35417 üzenetére
Nagyon szívesen
-
blakey
titán
válasz
kokokka #35409 üzenetére
a Termux, ami egy ingyenes ADB app.
- az egy terminál emulátor, nem adb app, tehát a segítségével ssh-n eléred az eszközöket, amiken engedélyezed az elérést. Az adb-hez, ahogy írod, szükség van a fogadó eszközön egy engedélyezésre, a "küldő" eszközön meg az android-tools csomagra. -
Swenk
aktív tag
válasz
muranyir01 #35405 üzenetére
bekapcsoltam hogy minden jelforrásra ezt használja.
talán ezért?
-
kokokka
addikt
válasz
mikrofon #35400 üzenetére
Akkor a leírás és ami kell hozzá:
Projectivity Launcher
Launcher Manager Mini
Először is engedélyezni kell a TV-n a Fejlesztői módot, azon belül is az USB hibakeresést.
Settings -> System -> About
A lap alján van a Build menü, erre kell rányomni hétszer, ekkor kiírja a rendszer, hogy innentől fejlesztő vagy. Vissza kell menni a Beállításokba és itt megkeresni az új, Fejlesztői beállítások menüt. Ebben van az USB hibakeresés, ezt mindenképpen be kell kapcsolni.
Ha ez megvan, fel kell telepíteni a két appot. A TV-n meg kell adni nekik a jogosultságot, anélkül nem működik a dolog. A Projectivity-t be lehet ugyan állítani alap launcher-nek, de újraindításkor, vagy a Home gomb megnyomásakor a gyári felület fog visszajönni. Itt jön képbe a Launcher Manager. Ebben be kell állítani, hogy mi legyen az alapértelmezett launcher, és innentől már mind újraindításkor, mind Home gombra az új felülettel ébred a TV. A Projectivity ingyenes, elég sok dolgot lehet benne beállítani, de a fizetős se drága és úgy még jobban testre szabható. Én megvettem, így pl. már a saját háttérkép beállítása is működik.Screensaver:
Play-ből fel kell telepíteni az Aerial Views-t. A Google TV már nem enged 3rd party monitorvédőt beállítani alapértelmezettnek, de ez szerencsére manuálisan is elvégezhető. Viszont így ADB-zni kell, de ez sem nagy ügy. Úgyhogy szintén Play-ből mehet fel a telefonra pl. a Termux, ami egy ingyenes ADB app.
Szükség lesz a TV IP címére, ezt a hálózati beállításokban meg kell keresni.
Van még egy fontos dolog. A TV gyári biztonsági appjában (Safety Guard) az Automatikus indítási engedélyeknél engedélyt kell adni az Aeriel Views-nak. Ebben a menüben minden app gyárilag automata engedélyre van állítva, ezt először felül ki kell kapcsolni (ezzel az összeset lezárjuk) majd utána Meg kell benne keresni az Aerial-t és külön engedélyezni kell (Close-ról Opened-re állítani). Ezzel mindennel kész vagyunk ami a programokat érinti, jöhet az ADB.
Nyissuk meg a telefonon a már letöltött Termux-ot, ezzel bejön a parancssoros felület. Írjuk (másoljuk) be a következőket:
pkg update
pkg install android-tools
Ha ez megvan (le lehet llenőrizni az adb version paranccsal), jöhet a következő, amivel csatlakozunk:adb connect ipaddress
Az ipaddress helyére természetesen a TV készülék IP címét kell beírni. Ezután jöhet azadb Shell
parancs. Ha először csatlakozunk a TV-re, megjelenhet egy megerősítő panel, ezt fogadjuk el. Jöhet a következő:settings put secure screensaver_components com.neilturner.aerialviews/.ui.screensaver.DreamActivity
Ezzel készen is vagyunk, innentől Aeriel az alapértelmezett monitorvédőnk. Van még egy parancsunk, amivel azt állítjuk be, hogy mennyi idő után induljon a program:settings put system screen_off_timeout 600000
Természetesen a szám módosítható. A 600000 10 percet jelent, de ha csak 5 percet akarunk várni, akkor 300000-et állítsunk. Ez tetszés szerint beállítható.Ha bármilyen okból vissza szereténk állítani a gyár monitorvédőt két lehetőségünk van.
1. TV készülék alaphelyzetbe állítása.
2. ADB parancs használata.
Utóbbi a logikusabb, ennek parancsa:settingsputsecurescreensaver_componentscom.google.android.apps.tv.dreamx/.service.Backdrop
Ezt még nem használtam, mert nálam így marad az biztos, de elvileg működnie kell.
A szükséges appokat feltöltöttem Mega-ra, innen leszedhetők:Launcher Manager Mini : [link]
Projectivity Launcher: [link]
Aeriel Views: [link]
Termux: [link]
Pár hasznos link az Aeriel-hez, ezekről saját magunk is tölhetünk le szebbnél szebb videókat:Apple: [link]
Jetson Creative: [link]
Robin Fourcade: [link]Ilyenkor azt szokták írni, hogy mindenki csak saját felelősségére módosítson a gyári dolgokon, de nálam ez hibátlanul működik a 85C765-ösön.
Sikeres feljesztést
-
muranyir01
csendes tag
Sziasztok!
Tudna segíteni nekem valaki fényerő beállítással kapcsolatban? Van egy C745 tvm, a szabványos kép módott allítottam be magamnak tetszés szerint, majd bekapcsoltam hogy minden jelforrásra ezt használja. Ez működik is rendesen, itt a fényerőt 60- ra állítottam. A gondom az, ha egy hdr tartalmat indítok el a tvn megjelenik bal felső sarokban hogy érzékelte, de a képbeállítások maradnak. Nem is lenne gond de hdr-hez kellene nekem a 100 fényerő, ha hdr közben beállítom a tartalom kikapcsolásakor is úgy marad sima sdr üzemmódban.
Ezt nem kellene külön kezelni a tvnek?
Más tvn külön van a hdr képbeállitása és vált oda-vissza tartalomtól függően.
Be lehet ezt állítani valahol?Köszönöm
-
cris78
őstag
Sziasztok!
Nekem P655 tv-m van. A promó videóban nálam is van hands free lehetőség. Viszont én nem találok a bekapcsoló gomb környékén, mikrofon kapcsoló gombot. Lehet a promó videó csak paraszt vakitás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple MacBook
- Trollok komolyan
- Okos Otthon / Smart Home
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- AliExpress tapasztalatok
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest