Új hozzászólás Aktív témák
-
boborján2
senior tag
65C835
Ugyebár erre soha nem jön semmi, még keresve sem.
Kíváncsiságból benéztem az update menübe és volt egy ilyen
Rányomtam , lefutott 10-15 sec alatt , de nem változott semmi , még a kiadási megjegyzés dátuma sem. -
ρσгτσ
addikt
-
tKb.
tag
Sziasztok!
A mai nap vásároltunk egy TV-t (TCL 75C655) és kötöttünk egy szerződést OtthonNet + Yettel TV-re. Az internettel egyelőre minden király, de a TV-re mostmár 1,5-2 óra próbálkozás után sem tudjuk letölteni a Yettel TV applikációt. Csak a bolgár és szerb Yettel TV-t adja ki a letölthető appok között, hiába próbáltunk bármit. A hölgy a Yettelben azt mondta lefogjuk tudni tölteni, van esetleg bárkinek tapasztalata ilyen problémával?
Köszi előre is!
-
ETOM
addikt
[link] Találtam oázis oldalán egy képet. Nem kellene olyan sokat emelnie egy 10-15cm. Most a TV teje 75cm az asztaltól. Ha jól mértem talán elég amit emel rajta. Kábel annyira nem zavarna az a baj más típusokra írták nyeklik nyaklik ilyen olyan baja van. Ezt találtam még értelmesnek.
-
ρσгτσ
addikt
Amikor én asztali állványt vettem, akkor olyat néztem, amin van kábelvezető vagy bújtató. Szerintem hasznos dolog, mert nem lógicsálnak itt-ott a kábelek. Meg van olyan is, ami forgatható, de nyilván arra nem mindenkinek van szüksége. Pl. Hama.
Ami kérdés jelen esetben, hogy mennyire emeli meg a TV -t. Nem néztem végig az összes kereskedőt, de nem láttam méretezéseket. Egyébként nem tűnik rossznak.
Szerk.:
Bár ezeken általában magasabban van a TV, de szerintem jobb ezt előre tisztázni. -
ETOM
addikt
55" C835-t kellene feljebb emelnem a tv asztalon. Csak ilyen fajta állvány jöhet szóba. Lehet ennél jobb? [link] Átnézve ez tűnik legstabilabbnak.
-
joydrv
aktív tag
válasz
Öcsielvtárs #35943 üzenetére
Tegnap jött nekem is C645-re.
Sokat nem teszteltem, de a HDR/DV jobbnak tűnik elsőre. -
Stealth
senior tag
válasz
Nekem Service update jött, System update nem.
-
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Volt egy kis időm, felvettem egy rövid videót az árnyalat változásról. A TVn ennyire nem durva, valszeg a teló próbál korrigálni. Ha van ötlet, hogy hogyan rögzítsem, jöhet. [link] -
Urguru
aktív tag
55c635 megjött 2 napja a gyári frissités v631 . Tapsztalat: kicsit fürgébb , 720p stb élessebnek , színesebnek érzem. dv /hdr is jobban tetszik.
-
st6969
őstag
válasz
Imi1981 #35960 üzenetére
Hmm, akkor mégsem ugyanaz a "fajta" hangcsúszásunk van... Állítólag Androidra van már One tv app, de tv-n nem fut (ebben a pillanatban olvastam egy másik topicban). Talán e jövőben...
Esetleg, ha egyszer lesz kedved, telefon tükrözéssel lejátszanál valami általad felvett videót? Csak kíváncsiságból, hogy nálad milyen, mert tükrözéskor a lebrutálisabb a hangcsúszás, simán van 1s is, de ott nem is lehet állítani -
zsolt501
nagyúr
Lehet bizony és korlátozni is lehet, bal felső sarokban van a profil kép arra rámész és ott tudsz profilokat létrehozni és korlátozni is, létre tudsz hozni gyermek fiókot is.
De ezt a lehetőséget megtalálod a Beállítások > Fiók és bejelentkezés menü pont alatt is. -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
A tévén lévő Youtube alkalmazást tudom valahogy korlátozni, hogy a gyerek ne férjen hozzá a felnőtt tartalomhoz? Telefonon van a Kids alkalmazás, az csak a gyerekeknek szóló tartalmakat listázza, ha a tévére elérhető, az is jó, akkor viszon a 'rendes' Youtube alkalmazást kellene valahogy tiltanom.
-
Steve2006
tag
válasz
Kerni62 #35957 üzenetére
Nálam csak akkor jelenik meg az equalizer beállítási lehetőség (Hang testreszabása a menüpont neve, béta firmware-t használok), ha a hangfeldolgozást kikapcsolom (1. kép), bármelyik bekapcsolt állapotban a Hang testreszabása menüpontban a 2. képen látható lehetőségek jelennek meg.
-
Imi1981
veterán
válasz
st6969 #35958 üzenetére
Nekem mínuszba kellett állítani de akkora volt a hangcsúszás hogy annyit mínuszba nem lehetett állítani. De amelyik csatornán pluszba kellett állítani valahogy sose lett pontos. Nem is szenvedtem vele mert felidegesített. Ezzel a tarr mobil tv alkalmazással viszont tökéletes és még kényelmes is a használata.
One alkalmazás nincs Google tv-re? -
G-Bali
senior tag
Sziasztok
Valaki rakta már vissza a tv -jét a dobozába (65C765)
Hogy rajta van a philips hue gradient LED rögzítői + kis doboz?
Be lehet rakni úgy hogy nem b@szom szét a hungarocellt, és nem törik le ...
Köszönöm -
st6969
őstag
válasz
Imi1981 #35955 üzenetére
De jó, neked legalább lett megoldás. Én One-nal szenvedek továbbra is a hangcsúszással. De azt nem értem, hogy a csúszkával miért nem tudsz rajta javítani? Nekem átlagban 100ms késleltetés elég (van, ahol 200ms kell, bár ez ritka, inkább helyi tv csatorna, és itt már nagyon látványos a csúszás, ezt azért már észre lehet venni). 100ms-nál azért figyelni kell, de ha valaki "érzékeny" rá, akkor az is látható.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Annak szól az írásom aki tarr kábeltévét használ tévébe dugott kártyával ( nem jut eszembe a neve milyen kártya) és hangcsúszás van több csatornán ( amit tökéletesre a hangcsúszás korrigálóval sem lehet beállítani). Engem ez nagyon idegesített és ma jöttem rá hogy telepíthető Google tv -re a tarr mobil tv alkalmazás. Nem tudom mióta elérhető de régebben nem volt. Tök jól működik és nincs hangcsúszás! Képminőség is jó ( már amennyire jó szokott lenni az ilyen) és távirányító számgombokkal és csatornaváltó gombokkal is együttműködik! Mától nem is fogom használni a kábeltévét csak ezt az alkalmazást.
-
-
Dzoli73
lelkes újonc
válasz
C655-re jött kb. egy hete. Ugyan annál a beállításnál a szín és az élesség láthatóan jobb lett. Viszont a mini pc-hez beállítottam a pc képmódot, amit be is konfiguráltam. Viszont amikor bekapcsolom a pc-t, mindíg játék képmódot állít hozzá a tv. Átállítom pc-re, akkor azon marad, de amikor ki és bekapcsolom a gépet, újra játékra teszi. A frissítés előtt ezt nem csinálta.
-
Kerni62
tag
válasz
vargalex #35937 üzenetére
Szia! Megtaláltam a megoldást, hurrrá! A középső navigációs gomb megnyomása után bal oldalon megjelennek a csatornák. Mellette balra apró ikonok jelennek meg és legalul felkinálja a csatorna átrendezést. Végre átrendeztem. A 161-ből összeraktam azt kb. 50 csatornát amit nézni szoktunk. Márcsak az Equalizert keresem, de sehol sem találom. (C655)
-
ρσгτσ
addikt
válasz
TCL -nél elég random módon működnek a frissítések. Így lehet, hogy neked most jött, másnak meg fent van már 2-3 hónapja. Vagy az is lehet, hogy itt az fórumon csak neked jött.
Az a tiszta, ha leírod melyik verzió érkezett.
-
Öcsielvtárs
aktív tag
Másnak is jött frissítés C645-re?
Egyszer csak kiírta, hogy letöltötte. De nem indult újra, bekapcsoláskor nem telepítette, kézzel kellett kikeresni és rányomni, hogy igen, frissítsen. Elsőre nem làtom mi változott, minden működik rendesen. -
st6969
őstag
válasz
nicu71 #35941 üzenetére
Ha abban is lehet a fel-le gombbal az újra definiált sorrendben léptetni, akkor igaz
Régebbi Samsungon próbálkoztam a kedvencek listával, és abban nem lehetett átszámozni a csatornákat. Tehát, ha 4-es után a listában a 67-es következett, akkor a 4-esen állva, lefelé gombbal az 5-öst adta be, ha jól emlékszem. A másik gondom meg az volt vele, hogy bekapcsolás után nem a kedvencek listát adta default, hanem először át kellett rá váltani, és utána tudtam benne navigálni. De lehet, hogy a TCL-nél ez másképp van.
Egyébként, már csak azért sem bolondulnék meg, mert TV-t alig nézek...ellenben Netflix, Prime -
Motar
tag
Hali,
A tvm az arnyékolást folyamatosra csinálja, hanem sávosra csinálja a feketét. Nehéz jobban elmagyarázni, hátha fotón átjön és tudjátok a megoldást. PSn veszem észre 120Hz, a tv tcl 735 -
ρσгτσ
addikt
válasz
Dzoli73 #35929 üzenetére
PC -n nem nagyon van HDMI CEC. Ritka, mint a fehér holló. Pl. mini PC -nél lehet vele találkozni, és ott még BIOS -ból is állítható.
Vagy adapter, ahogy Celtic írta a másik topikban, ahol hasonló volt a téma. Bár nem tudom ezzel a bekapcsolás működik -e vagy sem. Erre talán valaki más válaszol.
-
Dzoli73
lelkes újonc
Azt szeretnám, ha bekapcsolom a pc-t, kapcsolja be a tv-t és arra a hdmi bemenetre álljon, amire a gép van dugva.
Esetleg, ha be van kapcsolva a tv és bekapcsolom a pc-t, álljon át arra a hdmi bemenetre, amire a gép van dugva.
Van erre megoldés? -
Kerni62
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy 65c655-öt. segítséget kérnék, hogy mit kell tenni ahoz, hogy bekapcsolás után rögtön a tv adás legye, ne a app-os felület? Köszönöm -
boborján2
senior tag
válasz
bnorci71 #35922 üzenetére
Az oké hogy ugyanazt adja ki, de akkor is biztosan újra van tömörítve. A tv stúdio átadja optikán pl bixen kersztül a jelet 10megabit/sec -el a kábeltársaságnak azt nem fogja egyik szolgaltató sem kiengedni,mert ilyen bitráta csak a diginél létezett kábelen , az is csak addig még nem került 4ig kézbe.
Az meg hogy milyen encoder milyen konfiggal van a dvb-t másik oldalán vagy bármelyik szolgáltatónál , azt csak ők tudják.Érdemes volna a hibázós és a jó streamből is rögzíteni 1-1 mintát , főleg amikor hibázik ,azt a részt valami pc progival alaposabban megnézni.
-
bnorci71
addikt
válasz
boborján2 #35916 üzenetére
Na de ezzel az a bökkenő ha ugyan azt adja ki a Tv társaság DVB-T és a kábelszolgáltatóknak akkor DVB-T esetén is lenni kellene hibának.
DVB-T esetén nincs hiba ez ugye Tv saját tuner
szolgáltató box DVB-C nincs hiba
DVB-C rv saját tuner Conax modulla hibaNem csak fű bármilyen képtartalomnál csak akkor venni észre a legjobban ha nagy homogén felület van.
A kép de talán nem is az egész csak részei negyed képernyő olyanná változik mintha a háttérvilágítás nem fehér lenne hanem zöld/piros.
Volt felrakva videóm a youtubera ,de ugye M4 Olimpia szerzői jog stb.
Előfordulása random. 1-2mp-ig tartdm1970
na ez érdekes mert mint fent látod nálam csak DVB-C esetén jött a hiba.
De nem is nézted DVB-T bemeneten?és ami a plusz infó Olimpiát ugye EuSporton is tudott nézni az ember ott ugyan abba a közvetítésbe nem volt hiba DVB-C esetén
-
vargalex
félisten
válasz
balazsbence #35919 üzenetére
Nekem ma éjszaka magától bekapcsolt a TV (43C655). Tegnap raktam újra image-ból a v269-et (egy v999 test version 15 kitérő után), amitől újabb elvileg nincs. Ez a TV a vendégszobában van, így ott éppen nem tartózkodott senki. Fiam hajnali 2 körül volt inni, akkor vette észre és kapcsolta ki távirányítóval. Ma reggel viszont nem kapcsolt be sem a távirányítóval, sem a TV-n található gombbal. Áramtalanítás és újra áram alá helyezés után viszont helyrejött... A firmware verziót nem néztem, de gondolom nem frissült, mivel a v269-et eddig online nem is találta, pendrive-ról volt feltéve a v999 előtt is.
-
balazsbence
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy jött valami frissítés a tv-re? 55 c 645 alany, ma reggelre lefagyott, áramtalanítottam, most a tcl logo utáni google bejelentkezésnél kakukk. 3-4* ugyanez, több időm nem volt reggel. Felvértezném magam délutánra ha van valami jó tippetek. Mondjuk az irányító elemét nem néztem de fél évesen talán csak nem merül le
Valami hard reset kombináció is jó h azzal javul a helyzet -
dm1970
aktív tag
válasz
boborján2 #35916 üzenetére
Üdv!
A fű az enyém.😃
Ha lesz egy kis időm, teszek fel videót. A lényeg, hogy a nemzeti csatornáknál látható árnyalat változás. A pályán a sötétebb zöld sáv átvált világosabbra, a világosabb teljesen fakó lesz, néha olyan, mintha ki lenne taposva foltokba a fű. De beszélgetős műsorokban is sokszor látni, hogy a bőrszíne, a környezet, a bútorok színe változik. Ez megvolt a SAT Tés boxon keresztül is, de nem volt olyan sűrűn, mint a koax+CAM esetében. Ezért gondolom, hogy nem szolgáltató. Első esetben a box "konvertálja" a bejövő műholdról érkező jelet, a másodiknál a TV, teljesen más a forrás.bnorci71
Nem írtam olyat, hogy a DVB-T jó, mert koax esetében nem az a bemenet van használva, a sima antenna bemenetre van dugva a kábel, ott produkálja amit írtam. -
boborján2
senior tag
válasz
bnorci71 #35915 üzenetére
Értsd: A tv csatorna a kimenő streamen olyat módosít ,hogy a szolgáltató ,efiknél lévő eszközei nem játszák le/belehibáznak a dekodolásba.
(egyébként nem gondolnám hogy ez megeshet , de sosem tudni)Ha én lennék a szolgáltató, akkor fix hogy encoderekkel újra kódolnám az összes csatornát a saját konfiguraciómban és azt tolnám az ügyfeleimnek. Ezzel biztosítva ,hogy nem lehet hiba ilyen tekintetben.
Egyébként hogy van ez a fű elszíneződés? Bocs nem követtem teljesen.
Mi a hiba ,mikor jelentkezik , melyik szolgáltatóknál, stb...Streamről tudsz mentést készíteni , vagy van olyan pl. mobilos videod amiben ez jól látszik?
-
boborján2
senior tag
válasz
bnorci71 #35911 üzenetére
Nehezen hiszem hogy nem nyúlnak bele.
Szerintem a szolgálttaónak az a legjobb ha belenyúl, hiszen akkor tudja a saját disztribúcióját kézben tartani.Nem bírom elképzelni ,hogy azt megendedik ,hogy egy rajtuk kívül álló belenyúj a streambe és az "konrtolálatlanul" kiengedik.
Maximum olyan tekintetben nem nyúl bele ,hogy ha van txt az rajta is marad , vagy ha dolby hangsáv is van akkor az is rajta marad , stb...
-
st6969
őstag
válasz
Stealth #35905 üzenetére
Szerintem nem használom túl sokat, átlagban naponta max. 1 film a Netflixről, de inkább egy epizód.
#35906 boborján2
A környezet, ahol élünk tiszta, modern, igényes család vagyunk, a párom konkrétan tisztaság mániás, szinte "a földről lehet enni". A készüléken és a távirányítón még csak 1 karc sem látszik (szerencsére), mintha vadi új lenne.#35909ρσгτσ
Kipróbáltam, teljesen máshogy néz ki, mint a táv, ez inkább valami okosotthon irányító app lehet (persze, lehet, hogy van olyan beállítás, amitől távirányító kinézete lesz). On gomb nyilván nem működik, hiszen ha ki van kapcsolva a tv, akkor nincs kapcsolata a telefonnal. Tehát távitányító mellett használható, aminek nem sok értelme van.
Ha Alin is mind ilyen, akkor nem sok értelme van rendelni, akkor nyomom erősebben -
bnorci71
addikt
válasz
dm1970 #35903 üzenetére
Az biztos, hogy a szolgáltató kizárható, mert a box telekomos volt, most pr telekom van koax+CAM.
+boborján2
Pedig én a Pr-re gyanakszom ott van valami hiszen DVB-T-vel semmi
viszont úgy tudom a Pr nem nyúl a jelhez amit kap küldi tovább.
a Pr saját Amiko boxával nem volt ez a hiba. -
ρσгτσ
addikt
válasz
st6969 #35902 üzenetére
Ami utángyártott, beszerezhető Aliról, az pont annyira kattog, mint a gyári. Sőt, nagyjából annyi különbség van köztük, hogy nincs az elemfedél alatt TCL logó. Legalábbis amit eddig rendeltem, az mind olyan volt.
Előző generációs távirányító kevésbé kattogós. Többnyire, mert abból sajnos van hangosabb, meg halkabb típus is.
Minőségben szerintem nagyjából ugyanaz. Mindegy, hogy gyári vagy utángyártott. Sőt... megkockáztatom, hogy tökre ugyanaz.
-
joydrv
aktív tag
Hisense-hez van mindenféle telóra app. Tökéletesen vezérelhető vele minden funkció, beleértve a ki-be kapcs is. Nem tudom a TCL-hez van-e ilyesmi. Rá kell keresni.
-
boborján2
senior tag
válasz
st6969 #35902 üzenetére
Ez erősen környezet és felhasználó függő is.
Láttam már néhányat belülről. (TCL -t pont nem) Volt amelyik 1-1.5 évesen olyan retkes és ragadós volt belülről ,hogy kis túlzással csak védőltással lehetett megfogni. És ennek a teljes ellentéte is.
Az enyém (65C835) most 14-15. hónapos , az látszik hogy kopik rendesen , hozzáaeszen nem is kímélő űzemmódban van napi 6-8 órában, de attól szépen teszi a dolgát.
-
dm1970
aktív tag
válasz
Roland1 #35900 üzenetére
Szia!
Nekem is volt már 1x earc-on, csak az segített, hogy másik HDMI-t kezdtem használni. Aztán egyszer próbaképpen visszadugtam, azóta jó.bnorci71
Nem rég én is kérdeztem, keress rá.
CAM kártyánál is előjön, s rosszabb, mint boxon keresztül.
Azt nem értem, hogy miért csak a nemzeti csatornáknál jön előAz m4-en kívül egyik sportcsatornán sem tapasztaltam, hogy változgat a fű színe.
Sajnos nem jött ajánlás, hogy mi lehet a gond, s esetleg mit próbáljak állítani. Az biztos, hogy a szolgáltató kizárható, mert a box telekomos volt, most pr telekom van koax+CAM. -
st6969
őstag
Sziasztok,
távirányító téma (C805). A kezdetektől fogva gyűlölöm ezt a kattogós hulladékot. Az egyetlen pozitívuma, hogy BT-s, nem kell "célozni". 1 év elteltével a gombok egy részénél már nem elég, hogy kattan, nem biztos, hogy érzékel. Tehát ismét, erősebben meg kell nyomni. Na, ez borzasztóan zavaró, hogy bár megnyomtad, de nem tudod, hogy reagál-e vagy sem, ezért vársz egy kicsit, ha nem reagál, erősebben megnyomod újra.Szörnyű gagyi.
Van-e esetleg olyan alternatíva (akár Aliexpressről), ami jól működik ezzel a modellel, BT-s, és lehetőleg nem kattogós?
Vett már valaki másik távot esetleg?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Streaming vs kábeltévé: feldarabolják a Warner Bros Discoveryt
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sorozatok
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- Napelem
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged